- Περί εσωτερικού προσώπου/εαυτού (Κατά Γιουνγκ) - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Ακούω ένα τραγούδι τώρα που λέει στο ρεφραίν"make you my lover,make you my slave,give you nothing more than pain".
Άσχετο ή και όχι...
Για τη γυναίκα το σκέφτομαι,αναρωτιέμαι και σε ρωτάω...η γυναίκα δεν μπαίνει σε αυτόν το φαύλο κύκλο που λες επειδή φοβάται το στιγματισμό από την κοινωνία ή επειδή στον ψυχικό της κόσμο αντιλαμβάνεται με αυτό τον τρόπο τον έρωτα;Εγώ δέχομαι πως πιο πιστή στη συμβίωση είναι η γυναίκα.
Συμφωνώ και με το θέμα της μονογαμίας.Αλλά θα το παίξω κακός και θα μασήσω την καραμέλα που λέει"με όσο περισσότερες/ους πας τόσο πιο σίγουρος/η γίνεσαι για το τι πραγματικά θες)...
Έχουν διαφοροποιηθεί κατά πολύ τα πράγματα.
Δεν ξέρω πώς σκέφτεται η κάθε γυναίκα... Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της μονογαμίας επειδή αυτό με εκφράζει, αυτό με κάνει να αισθάνομαι υγιής ψυχικά και σωματικά.
Ποτέ δεν με ένοιαξε τι λένε οι άλλοι για μένα.
Και πιστεύω πως αν μια γυναίκα προτιμά τη μονογαμία ΜΟΝΟ γιατί φοβάται τον κοινωνικό στιγματισμό, δεν θα αντέξει για πολύ... Κάποτε, θα εκφράσει τις πραγματικές προτιμήσεις της.
Ναι, σε αυτό δεν έχεις άδικο. Πολλοί θεωρούν ότι θα κατακτήσουν την ωριμότητα μέσα από τις ερωτικές εμπειρίες.
Αλλά εγώ θεωρώ πως η ωριμότητα μπορεί να κατακτηθεί και μέσα από μία ουσιαστική σχέση και όχι από δεκάδες προσωρινές.
Δώσε link, αν μπορείς![]()
![]()
quote:Όχι εγώ συμφωνώ με αυτό γιατί οι near-death experiences που βιώνει κάποιος όταν κολλάει σύφιλη ή οι οικογενειακές στιγμές που περνάει κάποιος όταν γίνεται πατέρας/μητέρα από τα 18, 19, 20 του, είναι άκρως εποικοδομητικές.
Ναι, σε αυτό δεν έχεις άδικο. Πολλοί θεωρούν ότι θα κατακτήσουν την ωριμότητα μέσα από τις ερωτικές εμπειρίες.
quote:
Αλλά εγώ θεωρώ πως η ωριμότητα μπορεί να κατακτηθεί και μέσα από μία ουσιαστική σχέση και όχι από δεκάδες προσωρινές.
Βέβαια πρόσεξε και το εξής, πας από το "μία" στο "δεκάδες".
Μπορεί πράγματι, απο εσωτεριστική ή και ψυχο-λογική άποψη να είναι καλό για κάποιον να περάσει με ένα σύντροφο και όλη του τη ζωή. Πρακτικά όμως, βάσει πιθανοτήτων, αυτό είναι αδύνατο.
Οι συνθήκες δηλαδή το καθιστούν πολύ δύσκολο.
Απο εσωτεριστική άποψη, το να βρεις έναν κατάλληλο στις ημέρες μας σύντροφο είναι δυό φορές πιο δύσκολο από το να βρείς έναν ψυχολογικά συμβατό με εσένα.
Το να βρείς, με άλλα λόγια, έναν σύντροφο με τον οποίο να υπάρχει μια ψυχο-λογική επικοινωνία, είναι αρκετά εως πολύ δύσκολο.
Το να βρεις έναν σύντροφο που και να είναι συμβατός ψυχολογικά μαζί σου και να έχει τη διάθεση να βελτιώσει συνειδητά τον εαυτό του και να ακολουθήσει ένα εσωτερικό μονοπάτι είναι δύο φορές πολύ δύσκολο.
Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό ο σύντροφος να είναι άτομο εύστροφο και ευέλικτο για να είναι σε θέση να μπαίνει στην ουσία των πραγμάτων -και άρα της σχέσης- και επιπλέον να αυτο-διορθώνεται/βελτιώνεται.
Οι άνθρωποι που δεν έχουν διάθεση να αλλάξουν "αυτό που είναι"(αυτό που νομίζουν ότι είναι) είναι οι πιο άχρηστοι και καλύτερα να μη τους έχεις ούτε για φίλους, πόσω μάλλον για συντρόφους. Αναφέρομαι σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/12/2010 21:56:23
Αλλά, κατά κανόνα, οι ουσιαστικές σχέσεις που θα κάνεις στη ζωή σου, θα είναι μετρημένες το πολύ στα δάχτυλα του ενός χεριού!
Πολλοί αλλάζουν σύντροφο κάθε βδομάδα με την πρόφαση ότι μόνο μέσω πολλών εμπειριών θα γνωρίσουν τον εαυτό τους!
Ας μην τρελαθούμε τώρα...
Δηλαδή, οι εσωτεριστές, οι οποίοι ακολουθούν διαφορετικό μονοπάτι από τους περισσότερους σε αυτόν τον τομέα, τι κάνουν??? Δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους επειδή δεν έχουν πολλούς συντρόφους?? Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει...
Από καθαρά εσωτεριστικής άποψης, το ζήτημα της απλής σεξουαλικής σχέσης(που δεν περιλαμβάνει συναισθήματα), έχει θιχτεί και σε ένα δικό σου θέμα, αν θυμάσαι τι είχαμε αναφέρει εκεί.
Edited by - Narkissa555 on 14/12/2010 22:25:23
Edited by - Narkissa555 on 14/12/2010 22:34:25
quote:Σαφώς μια μακροχρόνια σχέση σε αναγκάζει να αντιμετωπίσεις βαθειά κρυμμένους εσωτερικούς δαίμονες και να ωριμάσεις.
Πολλοί αλλάζουν σύντροφο κάθε βδομάδα με την πρόφαση ότι μόνο μέσω πολλών εμπειριών θα γνωρίσουν τον εαυτό τους!Ας μην τρελαθούμε τώρα...
Δηλαδή, οι εσωτεριστές, οι οποίοι ακολουθούν διαφορετικό μονοπάτι από τους περισσότερους σε αυτόν τον τομέα, τι κάνουν??? Δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους επειδή δεν έχουν πολλούς συντρόφους?? Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει...
Το αν κάποιος εσωτεριστής επιδιώκει καλά θεμελιωμένες σχέσεις εξαρτάται από το τι ορίζει ο καθένας ως εσωτερισμό. Εγώ δε μπορώ να διαχωρίσω τον εσωτερισμό από τη σεξουαλικότητα. Οι εσωτεριστές δεν είναι "καλλιτέχνες", δεν επιδιώκουν να αποκτήσουν ένα πλούσιο υποσυνείδητο το οποίο να εντυπώσουν μετά στη τέχνη τους και να πουλήσουν. Αλλά κάποιος άλλος μπορεί να 'χει άλλη άποψη.
quote:Ούτε εγώ λέω αυτό, αλλά λέω ακριβώς ότι αναγκαστικά, χωρίς βέβαια να το επιδιώκει, κάποιος θα χρειαστεί να αλλάξει διάφορους συντρόφους μέχρι να βρει τον κατάλληλο. Αν τον πετύχει με την πρώτη, μπράβο του, του 'φεξε.
Dr, όταν λέω ΜΙΑ ουσιαστική σχέση δεν εννοώ ότι από πχ τα 18 σου μέχρι τα 80 σου πρέπει να είσαι με τον ίδιο σύντροφο!
Αυτά τα άτομα που αναφέρεις που αλλάζουν "συντρόφους" κάθε τρεις και λίγο, δε βρίσκουν τον κατάλληλο γιατί είναι τα ίδια ακατάλληλα.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/12/2010 23:48:35
quote:
Οι άνθρωποι που δεν έχουν διάθεση να αλλάξουν "αυτό που είναι"(αυτό που νομίζουν ότι είναι) είναι οι πιο άχρηστοι και καλύτερα να μη τους έχεις ούτε για φίλους, πόσω μάλλον για συντρόφους. Αναφέρομαι σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
+1000!!!
Νάρκισσα όταν λες για link εννοείς τγια το κομμάτι που λέω πιο πάνω;;
Διαπιστωνω εναν κοινο παρονομαστη σε ολες τις αποψεις,απλων υγειων ανθρωπων,ψυχικα ασθενων ανθρωπων,εγκληματιων ψυχη τε και πραξει ανθρωπων και των θεραπευτων τους.
Ειναι ολες σαν τα αποτυπωματα.Καμμια δεν συμφωνει με την αλλη.
Αρα λογικο συμπερασμα εν οιδα οτι ουκ οιδα περι ψυχης.
Ενα ομως εχω σιγουρο και ζητω την γνωμη σας μονο για αυτο.
Θεωρω τις επιστημες της ψυχολογιας-ψυχιατρικης-ψυχαναλησης και της θεολογιας ακρως ανυποστατες και ψευτικες λογω ανυπαρξιας αντικειμενου.
Οι ψυχολογοι,οπως και ολοι οι ανθρωποι,δεν γνωριζουν τι ειναι ΨΥΧΗ και οι θεολογοι τι ειναι ΘΕΟΣ.Αρα δεν δικαιουνται να ομιλουν ως ειδημονες,να θεραπευουν και διδασκουν,για αγνωστα αντικειμενα.
7.000.000.000 οι κατοικοι της Γης,τοσες και οι αποψεις ισως και παραπανω γιατι πολλοι εχουν διπλες και τριπλες αποψεις.
2233
quote:
Διαβαζω τις αποψεις ολων σιωπηλα και γνωρζοντας και τις των Γιονγκ,Φρουντ ως επικυριαρχων της ψυχολογιας,θελω να μεταφερω και την δικη μου αποψη.Διαπιστωνω εναν κοινο παρονομαστη σε ολες τις αποψεις,απλων υγειων ανθρωπων,ψυχικα ασθενων ανθρωπων,εγκληματιων ψυχη τε και πραξει ανθρωπων και των θεραπευτων τους.
Ειναι ολες σαν τα αποτυπωματα.Καμμια δεν συμφωνει με την αλλη.Αρα λογικο συμπερασμα εν οιδα οτι ουκ οιδα περι ψυχης.
Ενα ομως εχω σιγουρο και ζητω την γνωμη σας μονο για αυτο.
Θεωρω τις επιστημες της ψυχολογιας-ψυχιατρικης-ψυχαναλησης και της θεολογιας ακρως ανυποστατες και ψευτικες λογω ανυπαρξιας αντικειμενου.
Οι ψυχολογοι,οπως και ολοι οι ανθρωποι,δεν γνωριζουν τι ειναι ΨΥΧΗ και οι θεολογοι τι ειναι ΘΕΟΣ.Αρα δεν δικαιουνται να ομιλουν ως ειδημονες,να θεραπευουν και διδασκουν,για αγνωστα αντικειμενα.
7.000.000.000 οι κατοικοι της Γης,τοσες και οι αποψεις ισως και παραπανω γιατι πολλοι εχουν διπλες και τριπλες αποψεις.2233
Φίλε Νικόμαχε , διάβασα τα όσα ανέφερες με προσοχή και θα ήθελα να πώ αυτό.."Η Ψυχολογία , πρόκειται για μια κοινωνική επιστήμη , που σκοπό έχει την μελέτη της συμπεριφοράς , του νού και της σκέψης..!!
Πρέπει δε να υπενθυμίσουμε , ότι πλέον οι συνεργασίες -της- και με άλλες επιστήμες που ασχολούνται με την έρευνα και μελέτη του ανθρωπίνου οργανισμού π.χ ΝευροΒιολογία , έχουν θέσει τις βάσεις για μια πιο εντελεχή μελέτη και ερμηνεία του ανθρώπινου νού και της σκεψης του...
"Η νευροψυχολογία είναι κλάδος της ψυχολογίας και της νευρολογίας που στοχεύει στο να κατανοήσει πως η δομή και η λειτουργία του εγκεφάλου σχετίζονται με τους μηχανισμούς της ανθρώπινης σκέψης και με τη συμπεριφορά. Σχετίζεται με τον κλάδο της γνωστικής ψυχολογίας και γενικότερα με τις λεγόμενες γνωστικές επιστήμες..."
-Η ψυχολογία στη σύγχρονη εποχή αναφέρεται ως επιστήμη κυρίως της συμπεριφοράς και των νοητικών διεργασιών!!!
Απο την βικιπαίδεια το τελευταίο απόσπασμα!!!
Τα ευρήματα δε που υπάρχουν είναι άκρως αποκαλυπτικά -για πολλά θέματα- και ήδη εφαρμόζονται και με πολύ μεγάλη επιτυχία θα μπορούσα να πώ...ΩΣΤΟΣΟ , η έρευνες συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς και έχω την αίσθηση , ότι θα έχουμε συνεχώς και νέα ευρήματα..!!!
Ασφαλώς και δεν ασχολείται με την υπερβατική έννοια της ψυχής αλλα με την έννοια της ψυχής ... ως "χαρακτήρας" του ανθρώπου και άρρηκτα συνεδεμμένος με τον κώδικα πεποιθήσεων του ως ολότητα αλλα και τις προσλαμβάνουσες που είχε δια βίου..!!!
Μπορούμε να το συζητήσουμε ασφαλώς..!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 15/12/2010 13:43:38
quote:quote:Σαφώς μια μακροχρόνια σχέση σε αναγκάζει να αντιμετωπίσεις βαθειά κρυμμένους εσωτερικούς δαίμονες και να ωριμάσεις.
Πολλοί αλλάζουν σύντροφο κάθε βδομάδα με την πρόφαση ότι μόνο μέσω πολλών εμπειριών θα γνωρίσουν τον εαυτό τους!Ας μην τρελαθούμε τώρα...
Το αν κάποιος εσωτεριστής επιδιώκει καλά θεμελιωμένες σχέσεις εξαρτάται από το τι ορίζει ο καθένας ως εσωτερισμό. Εγώ δε μπορώ να διαχωρίσω τον εσωτερισμό από τη σεξουαλικότητα. Οι εσωτεριστές δεν είναι "καλλιτέχνες", δεν επιδιώκουν να αποκτήσουν ένα πλούσιο υποσυνείδητο το οποίο να εντυπώσουν μετά στη τέχνη τους και να πουλήσουν. Αλλά κάποιος άλλος μπορεί να 'χει άλλη άποψη.
quote:Ούτε εγώ λέω αυτό, αλλά λέω ακριβώς ότι αναγκαστικά, χωρίς βέβαια να το επιδιώκει, κάποιος θα χρειαστεί να αλλάξει διάφορους συντρόφους μέχρι να βρει τον κατάλληλο. Αν τον πετύχει με την πρώτη, μπράβο του, του 'φεξε.
Dr, όταν λέω ΜΙΑ ουσιαστική σχέση δεν εννοώ ότι από πχ τα 18 σου μέχρι τα 80 σου πρέπει να είσαι με τον ίδιο σύντροφο!
Αυτά τα άτομα που αναφέρεις που αλλάζουν "συντρόφους" κάθε τρεις και λίγο, δε βρίσκουν τον κατάλληλο γιατί είναι τα ίδια ακατάλληλα.Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/12/2010 23:48:35
Ε τότε συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ!!