ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πολιτικοί, Μεγαλοεπιχειρηματίες κ' Ιερατεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πολιτικοί, Μεγαλοεπιχειρηματίες κ' Ιερατεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/10/2012, 22:37:14
quote:
Λοιπόν. Αν κάνει κάποιος μια μικρή έρευνα θα διαπιστώσει ότι πολλοί οποδοί φυσιολατρικών θρησκειών(π.χ. φοινικικές,σουμεριακές κτλ) έχουν γραφτεί στις μασωνικές στοές.
Δεν πιστεύω να εννοείς π.χ. τον μέγα αρχαιολάτρη Ραδάμανθυ. Πιπέρι!
09/10/2012, 22:44:14
quote:

quote:

quote:

Μένει μονάχα να δούμε τις εξελίξεις. Ίσως ετοιμάζει ένα μεταβατικο στάδιο , την έλευση του Μέγα Διδασκάλου και σωτήρα της ανθρωπότητας, που όμως δεν θα αργήσει να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Οι εξελίξεις θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες, ας έχουμε τα μάτια ανοιχτά.

Χρίστος Έλ,ας υιοθετησουμε τα παραπανω που γραφεις.Το ερωτημα το δικο μου ειναι ,πως ολοι βλεπουμε τι παει να συντελεστει .
Φαναταζεσαι πως μπορουμε να να κανουμε κατι το διαφορετικο για ανατροπη των εξελιξεων (μιας και τα εχουν δρομολογησει οπως φαινεται) για την μη ελευση του?

Φυσικα θα μου πεις ο καθενας να δραστηροποιηθει απο την δικη του μερια ,χωρις παθητικη σταση,αλλα νομιζεις πως αυτο θα ειναι αρκετο?

Δεν το νομιζω.......αλλα ελπιζω

Φίλε Στιβ, πιστεύω ότι και όλη η ανθρωπότητα να ξυπνούσε είναι πολύ αργά για να αλλάξει κάτι με ομαδική δράση.

Στην έκθεση βιβλίου στο Σύνταγμα, είχα δει κάπου τη φράση "οι λεπροί Εβραίοι της ερήμου". Και όμως να που αυτοί οι "λεπροί" με εμπόριο και οικονομία αιώνων από πατήρ σε υιό, κατάφεραν να κατακτήσουν την οικονομία των εθνών. Κρατούν τα πάντα, από τα όπλα μαζικής καταστροφής έως και τον αέρα. Και για να ξεκαθαρίσουμε, αυτοί οι Εβραίοι δεν πιστεύουν στον Θεό, πιστεύουν στον άνθρωπο και την εξουσία του ανθρώπου.

Στο μόνο που πιστεύω μπορούμε να επιτύχουμε είναι ο πνευματικός πόλεμος. Ο πραγματικός τους στόχος είναι ο θάνατος του εσωτερικού μας κόσμου, του πνεύματός μας. Προσπαθούν να το αγγίξουν έμμεσα, με χίλια μέσα.

Στη νέα εποχή που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές δεκαετίες, βλέπω ότι εργάζονται σκληρά στο να αφανίσουν όλες τις θρησκείες από την πολιτική σκηνή. Οπότε ή Χριστιανός είσαι ή Μουσουλμάνος ή Ιουδαίος ή Ινδουϊστής ή Βουδιστής ή Δωδεκαθεϊστής κτλ κτλ δεν θα έχεις καμμιά δύναμη επιρροής στο νέο αθεϊστικό σύστημα. Αυτοί θα κάνουν ότι θέλουν και όπως το θέλουν πάνω σου. Θα είναι ο Θεός της ανθρωπότητας, τελεία και παύλα. Θα ισχυριστούν ότι θα δώσουν τέλος στις θρησκείες που καταταλαιπωρούν την ανθρωπότητα με το μίσος.

Στην αρχή θαυμάζουμε κάτι, αλλά μετά βγαίνει σάπιο. Έτσι είναι ότι προέρχεται από τον άνθρωπο. Άνθρωπος εξουσιάζει άνθρωπο προς βλάβη αυτού.

απο το πρισμα που τα βλεπεις συμφωνω

09/10/2012, 22:45:57
quote:
Φυσικα θα μου πεις ο καθενας να δραστηροποιηθει απο την δικη του μερια ,χωρις παθητικη σταση,αλλα νομιζεις πως αυτο θα ειναι αρκετο?
Η ενεργητική στάση ποια θα είναι; Να πάρει ένα όπλο και να πάει αν το σφάξει; Μα το πιο πιθανό είναι αυτό. Κάποιοι θα είναι μαζί του και κάποιοι εναντίον του. Και μεταξύ τους θα σφάζονται.

quote:
Στο μόνο που πιστεύω μπορούμε να επιτύχουμε είναι ο πνευματικός πόλεμος.
Θα συμφωνήσω μαζί σου.
09/10/2012, 22:49:09
quote:

quote:
Λοιπόν. Αν κάνει κάποιος μια μικρή έρευνα θα διαπιστώσει ότι πολλοί οποδοί φυσιολατρικών θρησκειών(π.χ. φοινικικές,σουμεριακές κτλ) έχουν γραφτεί στις μασωνικές στοές.
Δεν πιστεύω να εννοείς π.χ. τον μέγα αρχαιολάτρη Ραδάμανθυ. Πιπέρι!

Συμπαθής προσωπικότητα και τα βιβλία της εταιρείας του - Ιδεοθέατρον είναι πολύ ωραία. Αλλά υπάρχει αυτή η μασονική μύηση. Πιστεύει ότι η Μασονία θα τον βοηθήσει να εξαπλώσει τα νέα Πυθαγόρεια Μυστήρια;

Κάτι άλλο. Γιατί ο Φουράκης είπε ότι όλοι "είμαστε απατεώνες", εννοώντας τους εθνικούς;

Πάντως όπως είπα πιστεύω υπάρχουν άτομα ειλικρινά και μη. Όπως και να έχει όμως, για μένα όλοι είναι θύματα των μασώνων άθεων σιωνιστών.

09/10/2012, 23:11:25
quote:

Κάτι άλλο. Γιατί ο Φουράκης είπε ότι όλοι "είμαστε απατεώνες", εννοώντας τους εθνικούς;
Για τους εθνικούς το έλεγε; Νόμζα οτι το έλεγε για όσους γράφουν βιβιλία σαν τα δικά του. Χμμμ... τώρα έδωσες άλλη ενδιαφέρουσα ροπή
09/10/2012, 23:14:25
quote:

quote:

Για τους εθνικούς το έλεγε; Νόμζα οτι το έλεγε για όσους γράφουν βιβιλία σαν τα δικά του. Χμμμ... τώρα έδωσες άλλη ενδιαφέρουσα ροπή

ΦΟΥΡΑΚΗΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ''

http://www.youtube.com/watch?v=FKlcUBLJUFA

Ακουσετο ντοκ

Edited by - stiv on 09/10/2012 23:15:06

09/10/2012, 23:25:01
Ναι το έχω ακούσει πολλές φορές... Αλλά θα προτιμούσα να δώ ολόκληρη την ομιλία μια φορά! ξέρει κανείς πού μπορώ να τη βρω;
09/10/2012, 23:30:46
quote:

Ναι το έχω ακούσει πολλές φορές... Αλλά θα προτιμούσα να δώ ολόκληρη την ομιλία μια φορά! ξέρει κανείς πού μπορώ να τη βρω;

για ψαξε εδω.............http://www.fourakis.gr/

09/10/2012, 23:40:31
και εδω ντοκτορ

http://www.livemovies.gr/shows/oi-pyles-toy-aneksigitou

10/10/2012, 00:20:17
Και όμως δεν φαινεται να υπαρχει καπου σε αυτά
10/10/2012, 00:33:30
Συνεχίζοντας την παρέμβασή μου στο θέμα φίλε Χρίστο Έλ , θα ήθελα να προσθέσω ότι πράγματι υπάρχει μια πολεμική κατά του χριστιανισμού , όμως το ιερατείο της πατρίδας μας σκόπιμα ή από άγνοια λόγω της καθυστερημένης νοοτροπίας του , αναζητά τον "εχθρό" σε λάθος χώρο και όχι εκεί που βρίσκεται πραγματικά . Γιατί ο πραγματικός εχθρός του χριστιανισμού φίλε Χρίστο δεν είναι οι αρχαιολάτρες συμπολίτες μας οι οποίοι καταφέρονται κατά του χριστιανισμού . Αυτό το κάνουν γιατί η εκκλησία με τις παρεμβάσεις της στην πολιτική ηγεσία τους ασκεί πολεμική και τους στερεί το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης . Επειδή δε οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου , το τελευταίο που θα μπορούσαν να σκεφθούν είναι να καταστρέψουν τους χριστιανικούς ναούς και να εξοντώσουν κάθε ιερατείο και θρησκεία του πλανήτη , όπως έγραψες στην αρχική σου ανάρτηση .

Κατά τη γνώμη μου , και γι' αυτό σε προέτρεψα να ανοίξης το νέο θέμα , οι κυριότεροι εχθροί του χριστιανισμού είναι δύο . Το "Ισλάμ" και η "Νέα Τάξη" . Το μεν Ισλάμ φιλοδοξεί να εξαλείψη όλες τις εστίες χριστιανισμού στην Αφρική και την Ασία και να ισλαμοποιήση την Ευρώπη , η δε Νέα τάξη να επιβάλλη μια πανθρησκεία κοινή σε όλη τη γη , προκειμένου μέσω αυτής να έχη ευκολότερα τον έλεγχο των λαϊκών μαζών . Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που έπραξαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες με τον χριστιανισμό .

Αυτή τη στιγμή η Νέα τάξη χρησιμοποιεί τον ισλαμικό φονταμενταλισμό προς όφελός της και ίσως και να τον υποβοηθά , αλλά κάποια στιγμή κατά τη γνώμη μου δεν θ' αργήσουν να συγκρουστούν και μεταξύ τους .
Έτσι έχουμε από τη μια την εξόντωση των χριστιανών , την καταστροφή και τις βεβηλώσεις χριστιανικών ναών από τους ισλαμιστές στην Νιγηρία , στην Ινδονησία , στην Αίγυπτο , στην Συρία και αλλού , και από την άλλη τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που έχουν εισβάλλει στην Ευρώπη με χρηματοδότηση στης Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων του Κόλπου , με σκοπό την ισλαποποίησή της .

*

10/10/2012, 10:56:50
Τα λέει σωστά ο Sesostris...

quote:
Κατά τη γνώμη μου , και γι' αυτό σε προέτρεψα να ανοίξης το νέο θέμα , οι κυριότεροι εχθροί του χριστιανισμού είναι δύο . Το "Ισλάμ" και η "Νέα Τάξη" . Το μεν Ισλάμ φιλοδοξεί να εξαλείψη όλες τις εστίες χριστιανισμού στην Αφρική και την Ασία και να ισλαμοποιήση την Ευρώπη , η δε Νέα τάξη να επιβάλλη μια πανθρησκεία κοινή σε όλη τη γη , προκειμένου μέσω αυτής να έχη ευκολότερα τον έλεγχο των λαϊκών μαζών . Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που έπραξαν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες με τον χριστιανισμό .

Αυτή τη στιγμή η Νέα τάξη χρησιμοποιεί τον ισλαμικό φονταμενταλισμό προς όφελός της και ίσως και να τον υποβοηθά , αλλά κάποια στιγμή κατά τη γνώμη μου δεν θ' αργήσουν να συγκρουστούν και μεταξύ τους .
Έτσι έχουμε από τη μια την εξόντωση των χριστιανών , την καταστροφή και τις βεβηλώσεις χριστιανικών ναών από τους ισλαμιστές στην Νιγηρία , στην Ινδονησία , στην Αίγυπτο , στην Συρία και αλλού , και από την άλλη τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που έχουν εισβάλλει στην Ευρώπη με χρηματοδότηση στης Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων του Κόλπου , με σκοπό την ισλαποποίησή της .

Μόνο εδώ έχω μια μικρή ένσταση:

quote:
Συνεχίζοντας την παρέμβασή μου στο θέμα φίλε Χρίστο Έλ , θα ήθελα να προσθέσω ότι πράγματι υπάρχει μια πολεμική κατά του χριστιανισμού , όμως το ιερατείο της πατρίδας μας σκόπιμα ή από άγνοια λόγω της καθυστερημένης νοοτροπίας του , αναζητά τον "εχθρό" σε λάθος χώρο και όχι εκεί που βρίσκεται πραγματικά . Γιατί ο πραγματικός εχθρός του χριστιανισμού φίλε Χρίστο δεν είναι οι αρχαιολάτρες συμπολίτες μας οι οποίοι καταφέρονται κατά του χριστιανισμού .
Και εδώ βέβαια συμφωνώ εν μάρει μαζί σου, εν τούτοις πρέπει να πούμε, οτι οι αρχαιολάτρες συμπολίτες, αρκετοί απο αυτούς δηλαδή, καταφέρονται με μεγάλο φανατισμό εναντίον του χριστιανισμού και κατα κάποιο τρόπο, χάνουν έτσι και το μήνυμα που θέλουν να περάσουν, γιατί κατηγορούν τους χριστιανούς για φανατισμό, και εκείνοι γίνονται εξίσου φανατικοί. Όπως συμβαίνει σε όλες τις "μικρές" ομάδες ανθρώπων και δη θρησκευτικές. Μετά ο κάθε άνθρωπος, γνωρίζοντας αυτά που ξέρει, για μεγαλο-μασώνους που βρίσκονται πίσω απο την προσπάθεια αναστήλωσης της αρχαίας θρησκείας κλπ, δεν μπορεί να θεωρήσει μια τέτοια πολεμική τυχαία, τη στιγμή που εφαρμόζεται κατα γράμμα η ιουδαϊκή ρήση και απο αυτούς που δεν θα έπρεπε να την ακολουθούν: Οφθαλμός αντι οφθαλμού.
Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω, μιας και είσαι μάλλον ενημερωμένος σε αυτά τα θέματα, ποια ακριβώς είναι η πολεμική του χριστιανισμού, δηλαδή του επίσημου χριστιανισμού, προς την αρχαία θρησκεία, γιατί ομολογώ οτι δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/10/2012 10:58:46

10/10/2012, 11:21:41
Μια και αναφέρθηκα στην προηγούμενη ανάρτησή μου φίλε Χρίστο Έλ για τον έλεγχο των μαζών μέσω της πανθρησκείας που επιδιώκει η "Νέα τάξη" , σου στέλνω σαν πρόλογο των προσεχών αναρτήσεων μου το βιντεάκι αυτό για να καταλάβης τι ακριβώς σου ετοιμάζουν . Κατά τα άλλα η ΟΟΔΕ και οι απολογητές βλέπουν τον εχθρό σε μερικές χιλιάδες δωδεκαθεϊστές και εξαπολύουν την προπαγάνδα τους εναντίον τους , με συκοφαντίες και παραποίηση της ιστορίας μας .
Και εδώ τίθεται το ερώτημα . Μήπως όλα αυτά γίνονται σκόπιμα για να σας παραπλανήσουν ;

*

10/10/2012, 11:25:37
quote:

Συνεχίζοντας την παρέμβασή μου στο θέμα φίλε Χρίστο Έλ , θα ήθελα να προσθέσω ότι πράγματι υπάρχει μια πολεμική κατά του χριστιανισμού , όμως το ιερατείο της πατρίδας μας σκόπιμα ή από άγνοια λόγω της καθυστερημένης νοοτροπίας του , αναζητά τον "εχθρό" σε λάθος χώρο και όχι εκεί που βρίσκεται πραγματικά . Γιατί ο πραγματικός εχθρός του χριστιανισμού φίλε Χρίστο δεν είναι οι αρχαιολάτρες συμπολίτες μας οι οποίοι καταφέρονται κατά του χριστιανισμού . Αυτό το κάνουν γιατί η εκκλησία με τις παρεμβάσεις της στην πολιτική ηγεσία τους ασκεί πολεμική και τους στερεί το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης . Επειδή δε οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου , το τελευταίο που θα μπορούσαν να σκεφθούν είναι να καταστρέψουν τους χριστιανικούς ναούς και να εξοντώσουν κάθε ιερατείο και θρησκεία του πλανήτη , όπως έγραψες στην αρχική σου ανάρτηση .

*

Ενδιαφέρον.

Σχετικά με την πρώτη ανάρτηση. Δεν είπα ότι οι αρχαιολάτρες θα κάψουν χριστιανικούς ναούς κτλ. Δεν ξέρω πως θα επέλθει η καταστροφή. Είπα ότι απ'ότι βλέπουμε να προετοιμάζεται πυρετωδώς εξάλλου, οι πολιτικοί όχι μόνο θα αποσύρουν πλήρως την εκκλησία από την εξουσία, αλλά παράλληλα θα την απογυμνώσουν οικονομικά. Για τους πολιτικούς μιλούσα.

Σχετικά με τους ισλαμιστές, είσαι σίγουρος ότι θα τη γλυτώσουν και αυτοί;

Και το σημαντικότερο. Θέλω να με πληροφορήσεις στο θέμα της

1)Νέας Τάξης - ποιά είναι η Νέα Τάξη για σένα και σε τί αποσκοπεί;

2) Τί γίνεται τελικά με τους Έλληνες παγανιστές; Δηλαδή, θέλω να καταλάβω τί πιστεύουν, που αποσκοπούν, τί ελπίζουν; Πιστεύουν σε μια παγγήινη κοινή θρησκεία συγκρητισμού των εθνικών θρησκειών; Τα μικρά μέλη είναι πιο εθνικόφρονα, ενεργητικά και ίσως αφελή, ενώ τα μεγαλύτερα συνειδητοί πράκτορες μασώνων, που τάσσουν αποκατάσταση εθνικών θρησκειών;

///////////////////////////////////////////////////////////

Η δικιά μου γνώμη.

Εγώ όπως είπα νομίζω ότι υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στην κλασική θρησκεία(αν θεωρήσουμε γενικά ότι έμενε σταθερή χρονικά, διότι είχαμε και κάποιες εξελίξεις) και στη νεο-κλασική.

Βέβαια αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, αν το δει κάποιος εντελώς αντικειμενικά, δεν θα ήταν κακό να ενοποιηθούν οι θρησκείες - αν πράγματι συμφωνούν. Αλλά, από την άλλη βλέπω μια κομπίνα στην όλη υπόθεση. Δεν νομίζω να υλοποιηθεί αυτό, ή αν υλοποιηθεί οι εθνικές θρησκείες δεν θα έχουν καμμιά δύναμη επιρροής. Θα είναι απλώς κάποια μικρά ιερατεία που θα τελούν τελετές.

Πιστεύω, ότι στόχος της Μασωνίας είναι η ΠΛΗΡΗΣ εξάλειψη των θρησκευτικών ιερατείων από την εξουσία, χριστιανικών και μη.

10/10/2012, 11:34:52
quote:
Βέβαια αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, αν το δει κάποιος εντελώς αντικειμενικά, δεν θα ήταν κακό να ενοποιηθούν οι θρησκείες - αν πράγματι συμφωνούν. Αλλά, από την άλλη βλέπω μια κομπίνα στην όλη υπόθεση. Δεν νομίζω να υλοποιηθεί αυτό, ή αν υλοποιηθεί οι εθνικές θρησκείες δεν θα έχουν καμμιά δύναμη επιρροής. Θα είναι απλώς κάποια μικρά ιερατεία που θα τελούν τελετές.
Εδώ είναι το κόλπο, μας παραμυθιάζουν οτι θέλουν να ενώσουν τους λαούς όταν στην πραγματικότητα θέλουν να ενώσουν την εξουσία. Δηλαδή αυτό που ψάχνουν, είναι περισσότερο έλεγχο. Θέλουν να μεταφέρουν την εξουσία απο διάφορους ατομικούς θρησκευτικούς ηγέτες εδώ και εκεί, σε έναν μοναιδκό οργανισμό, στον οποίο οι ίδιοι ουσιαστικά θα καθορίζουν τα πρόσωπα.
Αν μπορούσε να γίνει μια θρησκευτική ένωση, θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσα απο αφυπνισμένους θρησκευτικούς ηγέτες. Όχι απο σάπιους πολιτικούς και σάπιους θρησκευτικούς ηγέτες.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/10/2012 11:35:21

10/10/2012, 12:22:34
quote:

Μια και αναφέρθηκα στην προηγούμενη ανάρτησή μου φίλε Χρίστο Έλ για τον έλεγχο των μαζών μέσω της πανθρησκείας που επιδιώκει η "Νέα τάξη" , σου στέλνω σαν πρόλογο των προσεχών αναρτήσεων μου το βιντεάκι αυτό για να καταλάβης τι ακριβώς σου ετοιμάζουν . Κατά τα άλλα η ΟΟΔΕ και οι απολογητές βλέπουν τον εχθρό σε μερικές χιλιάδες δωδεκαθεϊστές και εξαπολύουν την προπαγάνδα τους εναντίον τους , με συκοφαντίες και παραποίηση της ιστορίας μας .
Και εδώ τίθεται το ερώτημα . Μήπως όλα αυτά γίνονται σκόπιμα για να σας παραπλανήσουν ;

*

Το είδα έως το 1:50. Μετά κόλλησε, πρέπει θα το κατεβάσω. Αλλά, έπιασα το νόημα.

Που στηρίζεις την άποψη ότι Νέα Τάξη είναι η ένωση των 3 μεγάλων θρησκειών; Ποια είναι τα κυριότερα επιχειρήματα;

Αυτό ιδεολογικά δεν μπορεί να επιτευχθεί, γιατί αν και έχουν κοινή πηγή τις χωρίζει μια δογματική άβυσσος. Σνιφ...μυρίζω κομπίνα.

Όπως είπα, για μένα Νέα Τάξη είναι η πλήρης απομάκρυνση κάθε ιερατείου από την πολιτική εξουσία. Έχουν πολλούς λόγους με το μέρος τους οι πολιτικοί, για να καταστρέψουν όλα τα ιερατεία - όχι για να τα ισχυροποιήσουν.

Βρήκα μπόλικο υλικό να διαβάσουμε για τις προθέσεις των πολιτικών για την εκκλησία και τις 3 θρησκείες από το στόμα του εβραϊκού απεσταλμένου Jeffry Mineiko, γνωστός ως Ανδρέας Παπανδρέου.

http://www.papandreou.gr/papandreou/content/folder2.aspx?d=6&rd=7739474&f=1636&rf=1684099845&m=-1&rm=-1&l=2

http://www.papandreou.gr/papandreou/content/opinionfolder.aspx?d=6&rd=7739474&f=1379&rf=1319335682&m=-1&rm=-1&l=2

http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1360&rf=1307380017&m=2135&rm=22334049&l=2

10/10/2012, 12:27:02
quote:

quote:
Εδώ είναι το κόλπο, μας παραμυθιάζουν οτι θέλουν να ενώσουν τους λαούς όταν στην πραγματικότητα θέλουν να ενώσουν την εξουσία. Δηλαδή αυτό που ψάχνουν, είναι περισσότερο έλεγχο. Θέλουν να μεταφέρουν την εξουσία απο διάφορους ατομικούς θρησκευτικούς ηγέτες εδώ και εκεί, σε έναν μοναιδκό οργανισμό, στον οποίο οι ίδιοι ουσιαστικά θα καθορίζουν τα πρόσωπα.
Αν μπορούσε να γίνει μια θρησκευτική ένωση, θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσα απο αφυπνισμένους θρησκευτικούς ηγέτες. Όχι απο σάπιους πολιτικούς και σάπιους θρησκευτικούς ηγέτες.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/10/2012 11:35:21

Ναι! Αυτό έχω καταλάβει και εγώ.
"Θέλουν να μεταφέρουν την εξουσία απο διάφορους ατομικούς θρησκευτικούς ηγέτες εδώ και εκεί, σε έναν μοναιδκό οργανισμό, στον οποίο οι ίδιοι ουσιαστικά θα καθορίζουν τα πρόσωπα".

Και οι παπάδες δεν είναι χαζοί, γνωρίζουν τι επέρχεται και προσπαθούν να χαϊδέψουν τους πολιτικούς. Όμως μάταια, πιστεύω..

10/10/2012, 12:40:39
Sesostris, είναι απ'το τρίτο σύνδεσμο που σου έστειλα, άρθρο στο οποίο ομιλεί ο Γεώργιος Παπατρέχας για τον διάλογο των 3 μεγάλων θρησκειών.

<<Η αμφίπλευρη προβολή των ιστορικών προτύπων ειρηνικής συνυπάρξεως των πιστών των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών στην ίδια περιοχή ή και στην ίδια κρατική οντότητα επιβεβαιώνει τη σημαντική διαπίστωση ότι οι τρεις θρησκείες καθ’ εαυτές, αν αποσυνδεθούν από εθνικές, πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, διαθέτουν στην εσωτερική τους παράδοση ευρύτατες δυνατότητες όχι μόνο θρησκευτικής ανοχής, αλλά και εποικοδομητικής συνεργασίας για την ειρηνική συνύπαρξη των πιστών τους...>>

///

Από το πρώτο

<<Κάθε ορθόδοξος πολίτης αυτής της χώρας, αλλά και όλος ο ορθόδοξο χριστιανισμός, θα αξιολογήσουν ως ντροπή να λειτουργεί ο Αρχιεπίσκοπος ως κομματάρχης μιας παράταξης. Ανησυχώ για την Εκκλησία, την δική μου, την δική μας, όταν η ίδια η ηγεσία της την υπονομεύει. Και την υπονομεύει όταν γίνεται φερέφωνο κομματικής προπαγάνδας οποιασδήποτε παράταξης. Δεν είναι αυτή η λειτουργία την οποία καλείται να τελέσει η ηγεσία της Εκκλησίας και η λειτουργία αυτή υπονομεύεται όταν η ηγεσία της δίνει τις ευλογίες της, σε μελέτες και επιστολές που αποστέλλει η ίδια, οι οποίες είναι στενά κομματικού, προπαγανδιστικού περιεχομένου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οφείλει να είναι ηγέτης πνευματικός, και όχι κομματάρχης μικροπολιτικός.>>

<<Πάντα, όμως, υπήρξε σεβασμός για την Εκκλησία. Ήταν και είναι μέρος της ιστορίας και της παράδοσής μας. Έχει μεγάλο και σπουδαίο ρόλο να παίξει, νέαπνευματικό και κοινωνικό*. Και θέλουμε μια νέα σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας βασισμένη στη διαφάνεια και στην κοινωνική λογοδοσία.>>

*όχι όμως και πολιτικό,χε χε

///////
Από το δεύτερο

<<Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θέλει μια ελεύθερη Εκκλησία, μια αυτόνομη Εκκλησία, με δημοκρατικό έλεγχο, που θα υπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα, τα πνευματικά και τα κοινωνικά συμφέροντα του λαού. Για αυτό βέβαια και μιλάμε όχι απλώς για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ίσως, και καλύτερα για μια νέα σχέση Κράτους-Εκκλησίας, πιο καθαρή, πιο ελεύθερη, πιο αυτόνομη της ελληνικής Εκκλησίας>>

10/10/2012, 13:58:38
Sesostris,

quote:

Συμφωνώ.
Μια παρατήρηση.
Κάποιοι ακολουθούν τη αρχαία Ελληνική θρησκεία,επειδή νοιώθουν πιο κοντά στην παλαιά ιεραρχία που οι Έλληνες δεν ήταν του "πεταματού".Φορούν και μια χλαμύδα και νοιώθουν ανώτεροι των ευρωπαίων.
Δεν λέω ότι είναι η πλειοψηφεία.Οι περισσότεροι είναι όντως υψηλού επιπέδου.Γνωρίζω προσωπικά δυο άτομα,ένα γιατρό και ένα δάσκαλο μουσικής,οι οποίοι είναι μετρημένα άτομα και μόνο φανατικούς δε τους λες.

Όπως σε όλες τις ομάδες ανθρώπων υπάρχουν διάφορες κατηγορίες...

Χρίστος Έλ

Έχεις πιάσει κάποια πράγματα από την Μασωνία,αν δεν ήσουν ποτέ μέλος κιόλας,έχεις πιάσει πολλά για κάποιον που είναι απ' έξω.
Θα σου δώσω ένα hint.Σαφώς υπάρχει μεν η διαφοροποίηση των μικρών και μεγάλων βαθμών,αλλά δεν είναι τόσο απλό.Υπάρχει και ένα ανεπίσημο "classification" στους λεγόμενους μεγάλους βαθμούς(κάτι σαν κλίκα της κλίκας) που οριοθετεί ποιοι είναι έμπιστοι εντελώς και ποιοι πάνε με την κλασσική ιδεολογία του ελευθεροτεκτονισμού(που είναι θελκτικότατη και ηθικότατη στα χαρτιά σε πληροφορώ).

Κάπου εκεί αρχίζει το πράγμα και διαπλέκεται και περνάει στο πλαίσιο της συνομοσιολογίας,όχι γιατί δεν υπάρχει όντως θέμα, αλλά γιατί πια δεν υπάρχουν στοιχεία...

Θέλω να σου πω ότι μπορεί να έχεις μπροστά σου ένα τέκτονα 32άρη π.χ. και να έιναι εξαίρετος άνθρωπος με καλή ψυχή,πιθανόν και Χριστιανός από τους καλούς κ.λ.π. Και από την άλλη να έχεις έναν 28άρη (για βαθμούς λέω) που να έχει αληθινές διασυνδέσεις διαπλοκής όλων των επιπέδων που ο προηγούμενος δεν φαντάζεται ότι υπάρχουν...

Ελπίζω να μην πειράζει που βγήκα λίγο εκτός θέματος.Απλά ακούστηκε πολύ η μασωνία και είπα να δώσω λίγα στοιχεία.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

10/10/2012, 14:01:04
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω, μιας και είσαι μάλλον ενημερωμένος σε αυτά τα θέματα, ποια ακριβώς είναι η πολεμική του χριστιανισμού, δηλαδή του επίσημου χριστιανισμού, προς την αρχαία θρησκεία, γιατί ομολογώ οτι δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει.

Δεν υπάρχει λόγος Dr να μπούμε σε τέτοια άχρηστη κουβέντα. Υπάρχουν ήδη πλεονάζουσες άχρηστες κουβέντες από το 2002. Μπορείς να τις βρεις να τις διάβασεις σε παρεμφερή θέματα της ενότητας "ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ" , αν έχεις καφετιέρα και μπόλικο χρόνο για χάσιμο .
Συ είπας .

*