ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Του κόσμου οι αντιφάσεις... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Του κόσμου οι αντιφάσεις... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρυσή30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
quote:

quote:

....Αν δεν υπάρχει ζωή δεν υπάρχει και θάνατος. Δες την διαφορά. Ένα ανθισμένο φυτό και ένα μαραμένο φυτό. ...
Που λες να κολλάει σ'όλ'αυτά "ένα φαγωμένο φυτό;;;"

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

Δεν κατάλαβα τί εννοείς. Της έδωσα ένα παράδειγμα αφού λέει ότι η ζωή χρειάζεται τον θάνατο για να υπάρξει. Το μαραμένο φυτό δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε το ζωντανό, υγιές και ανθισμένο φυτό. Αντιθέτως το ανθισμένο φυτό δεν χρειάζεται το μαραμένο για να υπάρξει - ο μαρασμός είναι ακριβώς εκείνο που προσπαθεί να αποφύγει η ζωή για να συνεχίσει να υπάρχει.

Αυτή τώρα το γύρισε και λέει πως ο θάνατος είναι χρήσιμος για την τροφή ζωντανών οργανισμών. Αλλά αυτό δεν αποδεικνύει ότι η ζωή υπάρχει επειδή υπάρχει θάνατος, μιλάει μόνο για διατήρηση και επιβίωση σε έναν κόσμο άρρωστο και εχθρικό.

Οι μόνες απόψεις που θεωρώ βλακώδεις έως τώρα είναι οι νεοπαγανιστικές. Αν πιστεύουν πως διαστρεβλώσαμε κάτι ας μας το πούνε. Γι' αυτό kost άσε να απαντήσει η Χρυσή, να μας πει αν την διαστρέβλωσα.

Χρυσή έχω και μια άλλη ιδέα εκτός από την τροφή των νεκρών οργανισμών, η οποία λες είναι αναγκαία για να υπάρξει η ζωή(λες και δεν μπορούμε να ζήσουμε με καρπούς). Καλό είναι έτσι όπως τα λες να υπάρχουν και πόλεμοι και επιδημίες και σκόπιμες ενέργειες για αφανισμό, διότι δεν θα μπορούσε η Γη να αντέξει τον υπερπληθυσμό. Γι' αυτό ο θάνατος είναι πάλι χρήσιμος και αναγκαίος για την ζωή ε;

Α και για να προλάβω τα λάθη σου πάλι. Δεν υπάρχει νέο ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ από τον θάνατο. Ο θάνατος δεν είναι γέννηση ζωής.

Γι' αυτό για πες μου τώρα τί εννοούσε με το "νέο". Πιστεύεις ότι τα σκουλήκια γεννιούνται από την σάπια σάρκα και τρέφονται απ' αυτήν; Ο Παστέρ απέδειξε πως ο αθεισμός κάνει λάθος.

Ναι τα σκουλήκια τρέφονται με πτώματα αλλά δεν γεννιούνται από το πτώμα.

Διάβασε ρε άθεε Σέσοστρι κάτι που να μην είναι αθειστικό να μορφωθείς. Άθεοι ε άθεοι.

quote:

Σε ποιο σημείο της βίβλου βρε ανιστόρητε περιγράφεται έτσι η μορφή του Θεού?

*

Άσε ρε φίλε αφού δεν την έχεις διαβάσει ποτέ. Ή μπορεί να την έχεις διαβάσει και να μην έχεις καταλάβει τίποτα γιατί φοράς ειδικά γυαλιά 3d διαστρέβλωσης

Να σε βοηθήσω; Δες την εμφάνιση του Ιησού στα πρώτα κεφάλαια της Αποκάλυψης. Διάβασε για τον Παλαιό των Ημερών στον Δανιήλ, δες λίγο το όραμα του Ιεζεκιήλ, του Ησαία κτλ.

ΧρυσήΜέλος
02/10/2015, 17:33:02
quote:
Αλλά και πάλι λες πράγματα που είναι εντελώς αθειστικά. Δηλαδή σου αρέσει εσένα να τρέφεσαι με πτώματα; Αυτός ο κύκλος που περιγράφεις είναι ανώμαλος και οφείλεται στην αμαρτία και την αλλαγή κλίματος. Ο άνθρωπος και τα ζώα τρώγανε καρπούς και όχι σάρκες και ψοφίμια. Αυτή η λογική είναι εντελώς αθειστική και παραπέμπει σε καννιβαλισμό και έλλειψη πίστης στην ηθική. Δεν έχει τίποτα ηθικό αυτή η πίστη σου, είναι απλά πίστη στην επιβίωση και εκμηδένιση του εχθρού.

Λυπάμαι άν σέ συγχίζω αλλά δέν πρόκειται γιά πίστη.Πρόκειται γιά τήν πραγματικότητα.Καί η πραγματικότητα δέν είναι ούτε ηθική ούτε ανήθικη,ούτε ομαλή ούτε ανώμαλη.Είναι απλώς αυτή πού είναι.Τί νά κάνουμε τώρα άν σέ κάποιους δέν αρέσει;

Και μια και σου φαίνεται βλακώδη αυτή η λαθεμένη διαστρεβλωμένη ερμηνεία μου kost, μπορείς να μου πεις τί εννοούσε η Χρυσή και πως την παρεξήγησα;

Δηλαδή αν είναι ok ο θάνατος και η σήψη γιατί ταίζει έναν οργανισμό με χρήσιμα συστατικά(αίματα, έντερα κτλ), τότε γιατί να μην είναι ok και η βρώση ενός σφαγμένου θυσιασμένου ζώου, αφού προσφέρει θρεπτικά συστατικά στους συμμετάσχοντες;

Εδώ είναι λοιπόν η υποκρισία και αντίφαση για την οποία μιλάω. <<Κακός>> ο Γιαχβέ αλλά το κακό χρειάζεται και αυτό για να υπάρξει το καλό. Φρικτός ο θάνατος και η σφαγή αλλά και καλός γιατί τρέφει την ζωή.

Οπότε υπάρχουν δυο επιλογές. Ή είναι κάποιος ψυχρός και αδιάφορος θεωρώντας όλα αυτά ως φυσικά πράγματα που βρίσκονται μέσα στον κύκλο της ζωής και του θανάτου, ή νιώθει αποτροπιασμό με τον θάνατο και το κακό.

Απάντηση ουσιαστική υπάρχει;

Τί λέει η πραγματικότητα Χρυσή;

Μας λέει πως τα σκουλήκια γεννιούνται από πτώματα; Ο θάνατος ενός οργανισμού δημιουργεί νέα ζωή και την θρέφει;;;! Σε πιο κόσμο ισχύει αυτό το αφύσικο σενάριο;

Οκ αν το πιστεύεις, αλλά η πραγματικότητα μας λέει πως ο θάνατος είναι ο εχθρός της ζωής. Ότι η ζωή χτίζει ο θάνατος θέλει να το γκρεμίσει.

Όσο για αυτές τις θεωρίες supernova και filmnet που έλεγε ο άλλος...ας δεχτώ πως ισχύει(αν και δεν το πιστεύω). Γιατί...πιστεύεις πως το άστρο είναι ζωντανό και πεθαίνοντας γεννιέται ένα νέο άστρο; Θεωρείς τα άστρα οργανισμούς; Έχουν και βιολογικές λειτουργίες;

ΧρυσήΜέλος
02/10/2015, 17:43:06
quote:
Παρόλα αυτά μπορείς να είσαι όσο άθεη και άθρησκη θέλεις, να λατρεύεις τον θάνατο ή ακόμη και να επιθυμείς τον θάνατο του διπλανού σου για να τραφείς με την σάρκα του. Μπορείς να συμμετέχεις σε οργιαστικές τελετές, να διαμελίζεις θύματα και να τα κατασπαράζεις.
Δικές σου απόψεις είναι, αν θες να πιστεύεις όπως οι εξελικτές άθεοι πως είμαστε μόνο σάρκες που πρέπει να επιβίωσουμε εγώ δεν έχω πρόβλημα ούτε θα σου αλλάξω μυαλό. Αλλά είχες πει κάτι για ανθρωπισμό;

Μιά πού μίλησες γιά ηθική λοιπόν νά σού επισημάνω ότι ένα από τά πιό ανήθικα καί βρώμικα πράγματα είναι νά διαστρεβλώνεις τά λεγόμενα τού συνομιλητή σου καί νά τού αποδίδεις προθέσεις καί χαρακτηριστικά πού δέν έχει.Όλα αυτά πού αποδίδεις σέ εμένα είναι ότι υπάρχει μέσα στό δικό σου κεφάλι.Εγώ δέν έχω καμμία σχέση μέ αυτά καί δέν σού επιτρέπω νά ξερνάς επάνω μου.

02/10/2015, 17:43:43
quote:

Τί λέει η πραγματικότητα Χρυσή;

Μας λέει πως τα σκουλήκια γεννιούνται από πτώματα; Ο θάνατος ενός οργανισμού δημιουργεί νέα ζωή και την θρέφει;;;! Σε πιο κόσμο ισχύει αυτό το αφύσικο σενάριο;

Οκ αν το πιστεύεις, αλλά η πραγματικότητα μας λέει πως ο θάνατος είναι ο εχθρός της ζωής. Ότι η ζωή χτίζει ο θάνατος θέλει να το γκρεμίσει.

Όσο για αυτές τις θεωρίες supernova και filmnet που έλεγε ο άλλος...ας δεχτώ πως ισχύει(αν και δεν το πιστεύω). Γιατί...πιστεύεις πως το άστρο είναι ζωντανό και πεθαίνοντας γεννιέται ένα νέο άστρο; Θεωρείς τα άστρα οργανισμούς; Έχουν και βιολογικές λειτουργίες;

Η απιστία στο Θεό κάνει τον άνθρωπο εύπιστο (πως λένε "το έξυπνο πουλί...")

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

02/10/2015, 18:10:12
Οι άνθρωποι πήραν τα βραβεία τους, τι συνεχίζετε λοιπόν?
Ας σταματήσουμε την τροφοδοσία τους όλοι μας.Χρυσή Σέσωστρις και λοιποί, δεν έχει νόημα πλέον.
τα κείμενά τους ασυνάρτητα, τόσο που ούτε μεταξύ τους αντιλαμβάνονται τι λένε.

Δεν νομίζετε, ότι αρκετά υποβληθήκαμε, στο μαρτύριο της πνευματικής καταρράκωσης?

Μόνοι τους λένε λιγότερες μαλακίες και εμείς έχουμε λιγότερα νεύρα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

quote:

quote:
Παρόλα αυτά μπορείς να είσαι όσο άθεη και άθρησκη θέλεις, να λατρεύεις τον θάνατο ή ακόμη και να επιθυμείς τον θάνατο του διπλανού σου για να τραφείς με την σάρκα του. Μπορείς να συμμετέχεις σε οργιαστικές τελετές, να διαμελίζεις θύματα και να τα κατασπαράζεις.
Δικές σου απόψεις είναι, αν θες να πιστεύεις όπως οι εξελικτές άθεοι πως είμαστε μόνο σάρκες που πρέπει να επιβίωσουμε εγώ δεν έχω πρόβλημα ούτε θα σου αλλάξω μυαλό. Αλλά είχες πει κάτι για ανθρωπισμό;

Μιά πού μίλησες γιά ηθική λοιπόν νά σού επισημάνω ότι ένα από τά πιό ανήθικα καί βρώμικα πράγματα είναι νά διαστρεβλώνεις τά λεγόμενα τού συνομιλητή σου καί νά τού αποδίδεις προθέσεις καί χαρακτηριστικά πού δέν έχει.Όλα αυτά πού αποδίδεις σέ εμένα είναι ότι υπάρχει μέσα στό δικό σου κεφάλι.Εγώ δέν έχω καμμία σχέση μέ αυτά καί δέν σού επιτρέπω νά ξερνάς επάνω μου.

Μπα θίχτηκες; Κουβέντα κάνουμε, και εσύ δεν μου είπες κάτι για Χάρυ Πότερ;

Για δείξε μου λοιπόν που σε διαστρέβλωσα.

Λες ο θάνατος είναι φυσικός και πως ο θάνατος τρέφει την ζωή άρα τον χρειάζονται οι ζωντανοί οργανισμοί. Ως εδώ σε έχω παρεξηγήσει;

Από το παραπάνω λοιπόν προκύπτει ότι βλέπεις τον θάνατο ως κάτι το οποίο δεν πρέπει να σε ανησυχεί ή να σε αποτροπιάζει. Γερνάμε και τελειώνει η ζωή, ε και τί έγινε; Και θα θεωρείς το χριστιανικό ρητό "έσχατος εχθρός ο θάνατος καταργείται" ως βλακώδες, γιατί δεν είναι καν εχθρός σου ο θάνατος αλλά κάτι φυσικό. Ενώ εξυπακούεται πως αφού είναι φυσικός ο θάνατος, θα είναι αφύσικο να θέλεις να ζήσεις και να προσπαθείς να κρατηθείς στην ζωή με τροφή και νερό για να μην πεθάνεις. Αλλιώς δεν αντιφάσκεις;

Για πες μου λοιπόν τί έχω παρεξηγήσει. Ελπίζω να μην μου γράψεις καινούργια τώρα.