ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το μυστικό της αθανασίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το μυστικό της αθανασίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

allzzaro33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
12/08/2003, 19:08:00
Συγχωρήστε με αν κάνω κάτι λάθος αλλα γράφω για πρώτη φορά.

Θέλω να σχολιάσω τo θέμα του φίλου μας ΑΘΑΝΑΤΟΣ που ειναι πολύ ενδιαφέρον.

Να το ξεκινήσουμε από μια επίσκεψη του Σόλωνα στην Αιγυπτο οπου του είπαν οι ιερείς εκεί.
Εσείς ξέρετε μόνο εναν κατακλυσμό αυτό του Δευκαλίωνα εμείς ομως εχουμε καταγράψει περισσότερους, οπου και αναφέρθηκαν και στη Ατλαντίδα και την κατατάσσουν κάπου στο 10.000 ΠΧ. Αναφέρεται οτι οι Ατλάντιοι είχαν κατακτήσει πολλές χώρες της Μεσογείου και οτι βρίσκονται σε πόλεμο με την Ελλάδα. Κατά την διάρκεια του πολέμου και ενώ υπερείχαν οι Ελληνες η Ατλαντίδα βυθίστηκε μαζί με τους Ελληνες σε μία νύκτα.
Οπότε εχουμε εναν κατακλυσμό??? Πιθανόν. Το 10.000 ΠΧ.
Βέβαια οι ιερείς μιλούν για πολλούς κατακλυσμούς.Πιθανόν να αναφέρονται ακόμα σε πιο παλιούς κατακλυσμούς από το 10.000 ΠΧ.

Ας πάμε τώρα σε εναν αλλο κατακλυσμό. Αυτόν του Νώε.
Η κιβωτός του Νώε βρέθηκε στο Αραράτ στην Τουρκία. Η μάλλον εντοπίστηκε απο δορυφόρο και εγινε σάρωση της περιοχής απο scanner. Αποτέλεσμα ήταν να δείξει η σάρρωση οτι απο κάτω βρίσκεται ένα τεράστιο πλοίο καθώς και ένα πολύ μικρότερο.
Από τη στιγμή που η κιβωτός ερθει στην επιφάνεια σενάρια όπως , ο κατακλυσμός ήταν τοπικός, ή ότι οι Εβραίοι τον ξεσήκωσαν από τους Βαβυλώνιους και αλλα φυσικά δεν θα ευσταθούν.
Ο Νώε ομως γενεολογικά χρονολογείται γύρω στο 2.500 ΠΧ.
Αρα εχουμε και δεύτερο κατακλυσμό? Αυτό αποκλείεται. Ακόμα αν τον χρονολογήσουμε και στο 4.000 ΠΧ δεν ανακόπτεται η πορεία κανενός πολιτισμού λόγω κατακλυσμού και εκείνες τις χρονολογίες αναπτύσονται ραγδαία ο Βαβυλωνιακός, ο Μινωικός, ο Αιγυπτιακός , ο Κυκλαδίτικος κα πολλοί.

Στην Βίβλο αναφέρεται οτι ο Αδάμ πλάστηκε να να είναι αθάνατος κάτοπιν όμως του αμαρτήματος εζησε 1.000 χρόνια περίπου, ο Νώε 700 περίπου. Εφόσον η Βίβλος αναφέρεται σε τόσες λεπτομέρειες κάποια σημασία θα εχει το οτι εζησαν τόσα χρόνια.
Αν εζησαν τότε τόσα χρόνια ο Αδάμ και οι απόγονοί του καθώς και οι απόγονοι του Νώε ,τότε εχουμε έναν και μόνο έναν κατακλυσμό κατά το 10.000 και ο Νώε χρονολογείται κάπου στο 10.000 ΠΧ αφού εζησαν τόσα χρόνια

Τώρα στην Ελληνική μυθολογία ο όρος αθάνατος είναι ευρύτατος. Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε.
Ξεκινάμε από τους θεούς οπου ήταν αθάνατοι ή μάλλον ζούσαν πολλά χρόνια.
Εχουμε μάλιστα και το μυστικό της αθανασίας οπου ήταν μάλλον επίπονο.
(βουλόμενη δε αυτό αθάνατον ποιήσαι, τας νύκτας εις πυρ κατετίθει το βρέφος και περιήρει τας θνητάς σάρκας αυτού) Απολλόδωρος β.31 σ. 22.
Αναφέρεται στον μικρό Δημοφώντα γιό του βασιλιά Κελεού και προστατευόμενο της θεάς Δήμητρας οπου η θεά κάθε βράδυ για να τον κάνει αθάνατο τον παράχωνε στο πύρ αφού πρώτα του εδινε αμβροσία . Ανάλογα η Θέτιδα με τον Αχιλλέα η Αθηνά με τον Περσέα και τον Εριχθόνιο.

Τώρα το κατά πόσο ευσταθούν όλα αυτά.
Αν σε περίπτωση υπήρχε αθανασία κάτι θα είχε διαρρεύσει. Ο Μ. Αλέξανδρος έψαχνε απεγνωσμένα να βρεί τα αθάνατα μήλα. Οι Φαραώ, Πέρσες βασιλιάδες, Ρωμαίοι αυτοκράτορες , Αδόλφος Χίτλερ , Αινστάιν, μεγαλοεφοπλιστές και αλλοι.
Ολοι έζησαν σαν θνητοί. Αν υπήρχε το μυστικό της αθανασίας κάποιοι από αυτούς δεν θα το είχαν ανακαλύψει? Εκτός αν υπάρχει και είναι τόσο καλά καμουφλαρισμένο ώστε να είναι προσιτό μόνο για εκλεκτούς.

thothΙδρυτικό Μέλος
12/08/2003, 19:46:15
Καλωσόρισες allzaro.

Όπως... διαισθάνθηκες δεν είναι σωστό να απαντάς σε ένα topic δημιουργώντας ένα άλλο topic. Μετέφερα το κείμενο του μηνύματός σου στο αντίστοιχό σου μήνυμα στο topic topic.asp?TOPIC_ID=1854 που ήδη υπάρχει η συζήτηση για την οποία ενδιαφέρεσαι.

Είσαι νέο μέλος, σιγά, σιγά θα μάθεις τους κανονισμούς, μην αγχώνεσαι.

θα σας παρακαλέσω να μην συνεχίσετε την συζήτηση εδώ αλλά στο άλλο topic.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

24/08/2005, 03:27:49
...ανασα!

Satyat nasti pari dharmah!

cprtght@tm@2005
07/09/2011, 23:42:04
quote:

*Κατ' αρχήν, ο Ιησούς δεν έχει παραδώσει καμιά κοσμοθεωρία. Καινούργια λέξη η "κοσμοθεωρία" ; Τώρα την έμαθες και πρέπει να την χρησιμοποιήσεις, ε ; Ούτε μιλάει θεωρητικά, ούτε φτιάχνει κοσμοθεωρίες.

Ο Ιησούς αυτά που λέει [ αν έχουν λεχθεί ή αν τα λέει ο ίδιος ] είναι κάποια πράγματα που στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν στον άνθρωπο την συνειδητότητά του και να κάνουν τον άνθρωπο να ερευνήσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Αν αυτά τα πράγματα τα πήραν πέντε δέκα καραγκιόζιδοι ιεράρχες, αν αυτά τα πράγματα τα αναπαρήγαγαν και τα ερμήνευσαν λάθος τα ιερατεία κτλ. αυτό είναι κάτι για το οποίο ο ίδιος ο Ιησούς δεν είχε ιδέα. Και δεν θα ήταν δυνατόν να είχε ιδέα, αφού ότι συνέβει με την διδασκαλία του και την έκταση που αργότερα πήρε αυτή, συνέβει αφ' ότου ο Ιησούς είχε τινάξει τα πέταλα.

Καλά αυτά που λές περί συνειδητότητας , είναι απλά παλαβομάρες δικές σου και μιλάει ΜΟΝΟ θεωρητικά .... ΜΟΝΟ...

Όσο περί κοσμοθεωρίας του Χριστιανισμού , ασφαλώς ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ...Εξάλλου ο Μακεδόνας έχει επισημάνει κάποια πράγματα για σένα και τα οποία σφαλώς και επιβεβαιώνεις-νά'σαι καλά-...

Ποια είναι η Χριστιανική κοσμοθεωρία;

--------------------------------------------------------------------------------

Ερώτηση: Ποια είναι η Χριστιανική κοσμοθεωρία;

Απάντηση: Μια κοσμοθεωρία αναφέρεται σε μια περιεκτική αντίληψη για τον κόσμο από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία. Μια Χριστιανική κοσμοθεωρία, λοιπόν, είναι μια περιεκτική αντίληψη για τον κόσμο από τη Χριστιανική άποψη. Η κοσμοθεωρία ενός ατόμου είναι η «μεγάλη εικόνα» του, μια αρμονία από όλα τα πιστεύω του για τον κόσμο. Είναι ο δικός του τρόπος κατανόησης της πραγματικότητας. Μια κοσμοθεωρία είναι η βάση για τις καθημερινές αποφάσεις και γι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Διάφοροι άνθρωποι βλέπουν ένα μήλο πάνω σε ένα τραπέζι. Ένας βοτανολόγος κοιτάζοντας το μήλο το ταξινομεί. Ένας καλλιτέχνης βλέπει μια νεκρή φύση και τη ζωγραφίζει. Ένας μανάβης βλέπει ένα κεφάλαιο και το επενδύει. Ένα παιδί βλέπει φαγητό και το τρώει. Το πώς βλέπουμε κάθε κατάσταση επηρεάζεται από το πώς βλέπουμε τον κόσμο ευρύτερα. Κάθε κοσμοθεωρία, Χριστιανική και μη-Χριστιανική, διαπραγματεύεται αυτές τουλάχιστον τις τρεις ερωτήσεις:

1) από πού προερχόμαστε; (και γιατί είμαστε εδώ;)
2) Τι δεν πάει καλά με τον κόσμο;
3) Πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

http://www.gotquestions.org/Greek/Greek-Christian-worldview.html

Αναμφισβήτητα, η θρησκευτική κοσμοθεωρία του Χριστιανισμού επηρέασε βαθύτατα την ροή του δυτικού κόσμου, όμως σήμερα το πνεύμα της συγκριτικής και της αμφισβήτησης μοιάζει να ανασυγκροτείται (1) και αυτή την φορά για να κλονίσει και πάλι τα βασικά δόγματα που στηρίζουν το οικοδόμημα της Εκκλησίας του Χριστού ανά την υφήλιο

http://www.google.gr/search?hl=el&source=hp&q=%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D&btnG=���½�±�¶�®���·�ƒ�·+Google&meta=&aq=f&oq=&rlz=1I7ADSA_el

Η χριστιανική κοσμοθεωρία και η ελληνική και ευρωπαϊκή φιλοσοφία
Συνοπτική αναφορά
http://www.biblionet.gr/main.asp?page=showbook&bookid=163687

του κ. Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου

Αποτελεί βασική θέση της χριστιανικής κοσμοθεωρίας η πίστη ότι το νόημα της ιστορίας είναι

http://www.imsyrou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=251:2010-08-28-14-59-55&catid=77:2010-08-28-13-09-07

Ο σκοπός σου εδώ μέσα και οι επιδιώξεις σου οι οποίες ορίζονται απο το "είναι" σου είναι πασιφανείς και ξεκάθαρες... να ρωτήσεις τον ίδιο τον φίλο "D.I" να σου απαντήσει τι ακριβώς εννοεί , το θέμα είναι γιατί διετύπωσες αυτήν την ερώτηση..τυχαία???
Σίγουρα...

Ως προς το "υποτίθεται" που χρησιμοποίησα -και όχι τυχαία- ασφαλώς και δεν περίμενα να το καταλάβεις και δεν έπεσα καθόλου έξω...περαστικά!!!

Ηρέμησε λιγάκι πάντως και μην εκτίθεσαι Zip...μην εμφανίζεσαι ΚΑΙ ως κακεντρεχής και σε πληροφορώ ότι είναι πολύ φθηνοί οι μηχανισμοί που χρησιμοποιείς στην προσπάθειά σου να ευτελίσεις τους συνομιλητές σου .... και μην αρχίσεις τα δικά σου -τα γνωστά πλέον- "δεν ξέρω" ... "δεν είδα" ...."διάβασε καλά τι λέω.."...κλπ..κλπ...
Χαλάρωσε...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
07/09/2011, 23:48:17
Στην ευρύτερη έννοιά της ορισμένοι την έχουν ορίσει ως το σύνολο των απαντήσεων που δόθηκαν για να ερμηνευθεί η σχέση του ανθρώπινου είδους με το σύμπαν.

Aυτό και αν αποτελεί τον ορισμό της εγκυρότητας...
Τι να λέμε τώρα , ποιοί αστρονόμοι και ποιοί αστροφυσικοί...???
Ότι νά'ναι...και η γή παραμένει επίπεδη...καλό θα ήταν να προσέχουμε μην πέσουμε στα τελειώματά της...
Θα μου πείς τώρα Δημοκρατία έχουμε , ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει..

08/09/2011, 00:42:45
quote:

quote:
Αν υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος , όντως είναι καλός με την έννοια του όρου και σκέπτεται , συμπεριφέρεται και πράττει ως καλός και εν αρετή άνθρωπος , οικογενειάρχης , πολίτης κοκ....
Επιδεικνύει σεβασμό και ηρεμία , υπομονή και αυτοκυριαρχία...κατανόηση και διάθεση για συνεργασία κοκ...βοηθάει στο μέτρο των δυνατοτήτων του και τους συνανθρώπους του...σέβεται το περιβάλλον και οτιδήποτε αυτό περιλαμβάνει...
Αυτός ο άνθρωπος , αναρρωτιέμαι τι τον χρειάζεται το Θεό και τους αγγέλους , τι την εκκλησία και τους παππάδες...τους Ιμάμηδες και τους γκουρού???
Ο θεός -αν υποθέσουμε ότι υπάρχει- δεν θα ήταν περήφανος γι'αυτόν και δεν θα του χάριζε την "αιώνια ζωή"....ή μήπως το γεγονός ότι δεν θα τον προσκυνούσε αυτό απο μόνο του θα συνιστούσε "μέγιστη αμαρτία" και θα τον χαρακτήριζε αυτομάτως ως αμαρτωλό???

Φίλε Εαρινέ, εφόσον αυτός ο άνθρωπος έχει δομήσει την προσωπικότητα του με έναν τέτοιον τρόπο ώστε να διάγει μια ζωή η οποία τον ικανοποιεί, τον κάνει να νιώθει ευτυχής, αυτάρκης κι ολοκληρωμένος τότε δεν χρειάζεται καμία εκκλησία και πιθανότατα καμία θρησκεία.
Εάν είχε νιώσει την ανάγκη να στραφεί σε κάποια θρησκεία για να βρει κάποιες απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα του, υποθέτω ότι θα το είχε κάνει ήδη.
Εφόσον λοιπόν δεν το έκανε, μάλλον δεν την χρειάζεται οπότε δεν έχει κάποιο λόγο να ανησυχεί για κάτι.

quote:
Ο θεός -αν υποθέσουμε ότι υπάρχει- δεν θα ήταν περήφανος γι'αυτόν και δεν θα του χάριζε την "αιώνια ζωή"....ή μήπως το γεγονός ότι δεν θα τον προσκυνούσε αυτό απο μόνο του θα συνιστούσε "μέγιστη αμαρτία" και θα τον χαρακτήριζε αυτομάτως ως αμαρτωλό???

Θεωρώ ότι από την στιγμή που δεν ξέρουμε εάν όντως υπάρχει Θεός ή όχι, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και το εάν σκέφτεται, εάν νιώθει, τι σκέφτεται, τι νιώθει, εάν έχει προσδοκίες από τα δημιουργήματα του, εάν έχει επιθυμίες κλπ.
Αυτά είναι ανθρώπινα χαρακτηριστικά και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να αποδοθούν και στο Θείο.
Φυσικά αυτά τα χαρακτηριστικά μας είναι γνώριμα κι ίσως για αυτό το λόγο να τα έχουμε ως γνώμονα για να εξηγήσουμε μια συμπεριφορά πέραν του δικού μας επιπέδου, πιστεύω όμως ότι η γενικευμένη απόδοση τους θα μας δώσει αρκετά επισφαλή συμπεράσματα.

In anticipation of my resurrection...

Φίλε μου καλησπέρα..
Ως προς την πρώτη παρατήρησή σου , δεν διαφωνώ καθόλου!
Ως προς την δεύτερη επίσης θα συμφωνήσω και προφανώς θα μας δώσει επισφαλή συμπεράσματα , μιας και δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα για την δομή και την φύση του υποτιθέμενου Πραγματικού-Θεού....

Γιώργο , εγώ όταν μιλάω για τον Θεό .... αναφέρομαι στον Θεό που περιγράφεται μέσα απο τα "Ιερά βιβλία" και ίσως θα έπρεπε να το δηλώσω εξ'αρχής αλλα το θεώρησα αυτονόητο...
Εκεί λοιπόν του έχουν αποδώσει διάφορες ιδιότητες , φιλεύσπλαχνος..καλός...δίκαιος...κοκ....
Έχω δε αναφέρει πάμπολλες φορές και γώ σε παλαιότερα μηνύματά μου , ότι είναι λάθος να αποδίδουμε χαρακτηριστικά σε κάτι που δεν φανταζόμαστε καν πως είναι , κάτι που ούτε νοερά δεν μπορούμε να φαντασθούμε -στην περίπτωση που υπάρχει ασφαλώς- , άλλοι είναι αυτοί που τον περιγράφουν και του αποδίδουν χαρακτηριστικά και όχι εγώ...
Όχι μόνο του αποδίδουν χαρακτηριστικά αλλα αυτό το έχουν αποτυπώσει και στα ιερά βιβλία τους και μάλιστα το υπερασπίζονται με πάθος και όχι εγώ...

Το θέμα μου δεν είναι ο θεός φίλε μου , ας τον αφήσουμε ήσυχο αυτόν .... αλλα ο "Θεός" των ανθρώπων -Χριστιανων- και έτσι όπως απο αυτους -Χριστιανους- περιγράφεται/παρουσιάζεται...

08/09/2011, 07:52:16
Εαρινός,

η παράθεση αυτών των συνδέσμων (links) αποδεικνύει πως υπάρχει Χριστιανική κοσμοθεωρία ; Κι εσύ αυτά τα πιστεύεις βρε ;

Αγαπητέ, το ότι βρήκες στο internet μερικές απόψεις κάποιων ανθρώπων που μιλάνε για την "Χριστιανική κοσμοθεωρία" ή κάποια βιβλία που αναφέρονται σ' αυτή, δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Βέβαια, το γεγονός πως εσύ χρησιμοποιείς την ύπαρξη αυτού του "ευρήματός" σου για να αντικρούσεις την δική μου την άποψη, αυτό σημαίνει κάτι. Γιατί θα μπορούσα κι εγώ να σου φέρω άλλα τόσα links που να λένε πως "Χριστιανική κοσμοθεωρία" δεν υπάρχει. Όπως και να το κάνεις όμως, αυτό που σου λέω εγώ για την συνειδητότητα είναι δική μου άποψη. Εσύ, χαρακτηρίζεις την δική μου την άποψη ... "παλαβομάρα". Καλά κάνεις, δικαίωμά σου να την βλέπεις έτσι. Θα μπορούσα κι εγώ πολύ εύκολα να χαρακτηρίσω τις απόψεις αυτών των ανθρώπων που έγραψαν αυτά τα κείμενα και τα οποία εσύ παραθέτεις ... μπούρδες! Έτσι δεν είναι ;

Όμως, η δική σου η άποψη συμφωνεί με τους συντάκτες των κειμένων από τα links που παραθέτεις <- [ αυτό εδώ είναι ερώτηση Εαρινέ ]

[ Προσπάθησε να απαντήσεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ, σε αυτό που σε ρωτάει κάποιος. Μια φορά κάν' το, μια φορά! Γιατί και πριν σε ρώτησα κάτι και ΔΕΝ απάντησες. ]

Edited by - zip on 08/09/2011 07:59:56

08/09/2011, 08:13:31
quote:
Εαρινός

[...] άλλοι* είναι αυτοί που τον περιγράφουν και του αποδίδουν χαρακτηριστικά και όχι εγώ... [...]

Ε, ρε ... άνθρωπε, ε, ρε άνθρωπε ... μια φορά να αναγνώριζες το σφάλμα σου ... , μια φορά ... ! Για όλα φταίνε οι άλλοι, πάντα οι άλλοι.

Ρε φίλε, εσύ δεν διατυπώνεις αυτό το ερώτημα :

quote:
Εαρινός

;

Ποιος το ρωτάει αυτό ; Εσύ δεν το ρωτάς ; Οι ... *"άλλοι" το ρωτάνε ;

Το ίδιο κι ο macedon : "Εγώ", λέει, "απλώς παραθέτω τα λόγια που οι πιστοί πιστεύουν ότι τα είπε ο γιος του Γιαχωβά". Δηλ. ο macedon είναι ένα είδος ... γραφομηχανής ας πούμε των πιστών. Και 'ντάξει, απλώς γράφει αυτά που οι πιστοί πιστεύουν. Προσοχή : δεν τα πιστεύει ο ίδιος, έτσι ; Α, να είμαστε 'ξηγημένοι δηλ. Αυτά, οι πιστοί τα πιστεύουν, όχι αυτός. Ήθελα να 'ξερα, τόσο χοντρά νομίζετε πως είναι τα δάχτυλά σας για να κρύβεστε και πίσω τους ;

08/09/2011, 08:26:26
Κοίτα πως ξεκίνησες :

quote:
Εαρινός

Αν υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος , όντως είναι καλός με την έννοια του όρου και σκέπτεται , συμπεριφέρεται και πράττει ως καλός και εν αρετή άνθρωπος , οικογενειάρχης , πολίτης κοκ....
Επιδεικνύει σεβασμό και ηρεμία , υπομονή και αυτοκυριαρχία...κατανόηση και διάθεση για συνεργασία κοκ...βοηθάει στο μέτρο των δυνατοτήτων του και τους συνανθρώπους του...σέβεται το περιβάλλον και οτιδήποτε αυτό περιλαμβάνει...
Αυτός ο άνθρωπος , αναρρωτιέμαι τι τον χρειάζεται το Θεό και τους αγγέλους , τι την εκκλησία και τους παππάδες...τους Ιμάμηδες και τους γκουρού???

Τι θέλουμε ως ανθρωπότητα , πιστούς ή καλούς ανθρώπους???

Κοίτα που κατέληξες :

quote:
Εαρινός

Το θέμα μου δεν είναι ο θεός φίλε μου , ας τον αφήσουμε ήσυχο αυτόν .... αλλα ο "Θεός" των ανθρώπων -Χριστιανων- και έτσι όπως απο αυτους -Χριστιανους- περιγράφεται/παρουσιάζεται...

Πάλι οι Χριστιανοί σας φταίνε. O "Θεός" των Χριστιανών. Μεγάλος νταλγκάς, αιώνιος καημός ...

Τι σου είπα εγώ ;

quote:
zip

Συνεπώς, η απορία σου δεν θα πρέπει να αφορά το σύνολο των ανθρώπων, την ανθρωπότητα δηλ. αλλά στην ουσία αφορά το υποσύνολο της ανθρωπότητας, των ανθρώπων δηλ. οι οποίοι χρειάζονται τον Θεό. Εσύ λοιπόν, απορείς, όχι γενικά, αλλά απορείς γι' αυτούς. Γιατί αυτά τα πρόβατα [ που λέει κι ο macedon δηλ. ] χρειάζονται τον Θεό ; Αυτό στην ουσία ρωτάς, αλλά επειδή έχετε μάθει την ηλιθιότητά σας να την πακετάρετε με ιλουστρασιόν χαρτιά και με κορδέλες, κάνεις όλο αυτόν τον "πρόλογο" για να κρύψεις την πραγματική σου απορία.

Λοιπόν, επειδή εγώ ούτως ή άλλως δεν συμμετέχω σε θέματα που αφορούν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων, σ' αφήνω να συνεχίσεις το θέμα σου, να βρεις εδώ τίποτε Χριστιανούς και να πλακωθείτε, όπως κάνει τόσα χρόνια ο macedon. Βρίσε εδώ στο θέμα σου τους Χριστιανούς [ υποτίμησε την νοημοσύνη τους, χλεύασέ τους, κορόϊδεψέ τους που πιστεύουν στον Ιησού, πες τα χιλιοειπωμένα λόγια που έχουν λεχθεί ανά τους αιώνες γι' αυτούς, πάρε πέτρες πέτα τους, κρέμασέ τους, γέλα μαζί τους κτλ ] όσο γουστάρεις, πάρε και τον macedon εδώ να σου λέει μόνο όσα σου αρέσουν και ... συνεχίστε να κοιμάστε τον ύπνο σας. Κανένα απολύτως πρόβλημα από μένα.

Την καλημέρα μου ...
zip®

Edited by - zip on 08/09/2011 08:44:08

08/09/2011, 09:17:07
quote:

Εαρινός,

η παράθεση αυτών των συνδέσμων (links) αποδεικνύει πως υπάρχει Χριστιανική κοσμοθεωρία ; Κι εσύ αυτά τα πιστεύεις βρε ;

Αγαπητέ, το ότι βρήκες στο internet μερικές απόψεις κάποιων ανθρώπων που μιλάνε για την "Χριστιανική κοσμοθεωρία" ή κάποια βιβλία που αναφέρονται σ' αυτή, δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Βέβαια, το γεγονός πως εσύ χρησιμοποιείς την ύπαρξη αυτού του "ευρήματός" σου για να αντικρούσεις την δική μου την άποψη, αυτό σημαίνει κάτι. Γιατί θα μπορούσα κι εγώ να σου φέρω άλλα τόσα links που να λένε πως "Χριστιανική κοσμοθεωρία" δεν υπάρχει. Όπως και να το κάνεις όμως, αυτό που σου λέω εγώ για την συνειδητότητα είναι δική μου άποψη. Εσύ, χαρακτηρίζεις την δική μου την άποψη ... "παλαβομάρα". Καλά κάνεις, δικαίωμά σου να την βλέπεις έτσι. Θα μπορούσα κι εγώ πολύ εύκολα να χαρακτηρίσω τις απόψεις αυτών των ανθρώπων που έγραψαν αυτά τα κείμενα και τα οποία εσύ παραθέτεις ... μπούρδες! Έτσι δεν είναι ;

Όμως, η δική σου η άποψη συμφωνεί με τους συντάκτες των κειμένων από τα links που παραθέτεις <- [ αυτό εδώ είναι ερώτηση Εαρινέ ]

[ Προσπάθησε να απαντήσεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ, σε αυτό που σε ρωτάει κάποιος. Μια φορά κάν' το, μια φορά! Γιατί και πριν σε ρώτησα κάτι και ΔΕΝ απάντησες. ]

Edited by - zip on 08/09/2011 07:59:56

Σήμερα , έχει όμορφη μέρα φίλε μου...
Εμένα δεν ρώτησες???
Ε!! Εγώ σου απάντησα...

Τι σημαίνει κοσμοθεωρία φιλαράκο μου και δεν είναι κοσμοθεωρία , κατα την δική σου πάντα άποψη???

Τι σημαίνει κοσμοθεωρία Zip???
Αλλοίμονο και αν ο Χριστιανισμός δεν είναι κοσμοθεωρία , τότε ποιός είναι???
Οι θεωρίες οι δικές σου???

Άντε καλημέρα και καλά νά'μαστε ν'αντέχουμε..

08/09/2011, 09:45:52
Δεν είναι θέμα φίλε να σου απαντήσω εγώ τι σημαίνει κοσμοθεωρία. Πρέπει να καταλάβεις κάτι : ο Jesus [ και ο οποιοσδήποτε Jesus ] μπορεί να έχει πει κάποια πράγματα [ αν όντως τα είπε ]. Μπορεί λοιπόν ο οποιοσδήποτε να πάρει αυτά τα πράγματα, αυτά τα λεγόμενα δηλ. και ερμηνεύοντάς τα να φτιάξει κοσμοθεωρίες, θρησκείες, πολιτικά συστήματα, ότι γουστάρει. O Jesus ήταν ένας απλός ανθρωπάκος [ αν υπήρξε γιατί πολύ αμφιβάλλον και γι' αυτό ]. Είπε - αν είπε - πέντε πράγματα, έδωσε - αν έδωσε - και παρέδωσε - αν παρέδωσε - μια διδασκαλία που λέει πέντε πράγματα. Τώρα, αν εσύ, αν εγώ, αν ο x πάρουμε αυτά τα πράγματα και ερμηνεύοντάς τα, φτιάξουμε μια κοσμοθεωρία, φταίει ο Jesus γι' αυτό ; Θέλω δηλ. να σου πω, πως η ερμηνείες των λόγων κάποιου ανθρώπου από κάποιους άλλους, μπορεί να είναι [ μπορεί να χαρακτηρισθούν δηλ. ] οτιδήποτε : κοσμοθεωρίες, θρησκείες, πολιτικά συστήματα, ηθικοί κώδικες, μαλακίες, φαντασιοπληξίες, φύκια για μεταξωτές κορδέλες ... ότι θέλει μπορεί να πει κάποιος πως είναι ερμηνεύοντάς τα. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι είναι.

Μην στέκεσαι λοιπόν στο τι λέει ο ένας και ο άλλος που ερμηνεύουν τα λόγια του Jesus. Και μην στέκεσαι και στην δική μου την γνώμη - εννοείται αυτό - γιατί εγώ απλώς λέω μια διαφορετική άποψη, μια δική μου γνώμη, μια άλλη γνώμη.

Το ότι κρύβεστε πίσω από την πίστη κάποιων ανθρώπων και λέτε "Μα ... δεν τα λέω εγώ αυτά, δεν τα πιστεύω εγώ αυτά ... Αυτοί τα λένε, αυτοί τα πιστεύουν", είναι φίλε πολύ φτηνό, Ελληνικό και συνηθισμένο.

Τώρα, απο 'κει κι έπειτα ... σου είπα :

quote:
Βρίσε εδώ στο θέμα σου τους Χριστιανούς [ υποτίμησε την νοημοσύνη τους - για να υπερτιμηθεί η δική σου και να νιώσεις ... ψψςςς ... πολύ "προχωρημένος" άνθρωπος, πολύ "φευγάτος" - , χλεύασέ τους, κορόϊδεψέ τους που πιστεύουν στον Ιησού, πες τα χιλιοειπωμένα λόγια που έχουν λεχθεί ανά τους αιώνες γι' αυτούς, πάρε πέτρες πέτα τους, κρέμασέ τους, γέλα μαζί τους κτλ ] όσο γουστάρεις, πάρε και τον macedon εδώ να σου λέει μόνο όσα σου αρέσουν και ... συνεχίστε να κοιμάστε τον ύπνο σας. Κανένα απολύτως πρόβλημα από μένα.

Edited by - zip on 08/09/2011 09:56:57

D.P.J. 10Μέλος
08/09/2011, 12:00:32
Για να επανέρθουμε στον αρχικό προβληματισμό του θεματοθέτη :
Σε συζητήσεις με φανατικούς χριστιανούς για ακριβώς αυτό το θέμα , η απάντηση που εισέπραξα ήταν , "ναι , μπορεί να είσαι καλός άνθρωπος , αλλά δεν είσαι καλός (ή καθόλου) χριστιανός" . Και σε περαιτέρω ερώτησή μου , τι επιπτώσεις έχει η προαναφερθείσα κατάσταση , η άποψη ήταν ότι δεν κερδίζεις τελικά αυτά που υπόσχεται η θρησκεία στους πιστούς της , δηλ. αιώνια ζωή , παράδεισους κ λ.π.
Με λίγα λόγια η θρησκεία απαιτεί πρώτα "πιστό" και ύστερα οτιδήποτε άλλο , καλό ή.......κακό άνθρωπο . Ο τελευταίος εξάλλου έχει πάντα στο τσεπάκι την εναλλακτική της "μετανοίας" , έστω.......και την τελευταία στιγμή .
Όχι ότι περιμέναμε και κάτι άλλο . Αλλιώς όντως σε τι χρειάζεται αυτό το θέατρο της "λατρείας" του θεού , ο αυτοεξευτελισμός του ατόμου (με το αζημίωτο) και τόσα άλλα , κατά τη διαδικασία του "τελετουργικού" της θρησκείας ;
Όμως Εαρινέ , νομίζω ότι........γνωρίζεις ότι αυτή ήταν μια (ας μου επιτραπεί) ρητορική απορία σου.
08/09/2011, 12:52:26
quote:

Φίλε Εαρινέ, πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος εν τέλει θα έχει και διαφορετική εικόνα για τον Θεό.
Ακόμη και 2 πιστοί της ίδιας θρησκείας μπορεί να έχουν αντιληφθεί τον Θεό με εντελώς διαφορετικό τρόπο, να του έχουν αποδώσει σε νοητικό επίπεδο άλλα χαρακτηριστικά, άλλες ιδιότητες, να νιώθουν διαφορετικά συναισθήματα όταν στοχάζονται το Θείο κλπ.
Ο ένας πχ μπορεί να νιώθει γαλήνη, ο άλλος ευγνωμοσύνη, ο άλλος φόβο κλπ κλπ.
Ακόμη κι ένα ιερό βιβλίο γράφεται κάτω από ορισμένες συνθήκες και κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις κι αποσκοπεί στην επίτευξη συγκεκριμένων σκοπών.
Η θρησκεία μπορεί να αποτελέσει ένα κοινό συνδετικό κρίκο μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων κι ο οποίος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από άλλους όπως πχ το έθνος, η καταγωγή, τα έθιμα.
Οι άνθρωποι που θα γράψουν ένα ιερό βιβλίο ή που θα αποφασίσουν ποιά κείμενα αυτό θα περιέχει, μπορεί να επιθυμούν την πνευματική κι ηθική άνοδο των πιστών, την παροχή ορισμένων κανόνων κι επιταγών που θεωρούν ότι θα ωφελήσουν το σύνολο, την απόκτηση δικής τους δύναμης, την επιβολή του φόβου στους πιστούς σε περίπτωση δράσης μη σύμφωνης με το περιεχόμενο του ιερού βιβλίου κλπ.

Προσωπικά έχω πάψει να είμαι Χριστιανός - και γενικά πιστός κάποιας θρησκείας - εδώ και σχεδόν 15 χρόνια.
Εκτιμώ ότι ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία η οποία περιέχει κάποια νοήματα τα οποία μπορεί να είναι ωφέλιμα για την ζωή κάποιου ανθρώπου, κάτι που μπορεί να προσφέρει η κάθε θρησκεία φυσικά.
Τώρα, εάν κάποιος στηρίξει στην θρησκεία στην οποία πιστεύει τις δικές του επιδιώξεις, τις δικές του φοβίες ή οτιδήποτε άλλο περιμένει από αυτήν, τότε αυτό είναι δικό του θέμα κι όχι της κάθε θρησκείας.
Πιστεύω ότι υπάρχει Θεός επειδή έτσι νιώθω μέσα μου, από εκεί και πέρα όμως δε με ενδιαφέρει ούτε να του αποδώσω τις χ, ψ ιδιότητες, ούτε να του δώσω κάποιο όνομα, ούτε να μπω στην διαδικασία να αντιπαρατεθώ με κάποιον για το "ποιανού ο Θεός είναι ο καλύτερος".

Εάν έχω υποπέσει σε τόσο μεγάλη πλάνη λοιπόν όσον αφορά τις πεποιθήσεις μου, ε δεν έγινε και τίποτα.

08/09/2011, 13:33:13
quote:

Για να επανέρθουμε στον αρχικό προβληματισμό του θεματοθέτη :
Σε συζητήσεις με φανατικούς χριστιανούς για ακριβώς αυτό το θέμα , η απάντηση που εισέπραξα ήταν , "ναι , μπορεί να είσαι καλός άνθρωπος , αλλά δεν είσαι καλός (ή καθόλου) χριστιανός" . Και σε περαιτέρω ερώτησή μου , τι επιπτώσεις έχει η προαναφερθείσα κατάσταση , η άποψη ήταν ότι δεν κερδίζεις τελικά αυτά που υπόσχεται η θρησκεία στους πιστούς της , δηλ. αιώνια ζωή , παράδεισους κ λ.π.
Με λίγα λόγια η θρησκεία απαιτεί πρώτα "πιστό" και ύστερα οτιδήποτε άλλο , καλό ή.......κακό άνθρωπο . Ο τελευταίος εξάλλου έχει πάντα στο τσεπάκι την εναλλακτική της "μετανοίας" , έστω.......και την τελευταία στιγμή .
Όχι ότι περιμέναμε και κάτι άλλο . Αλλιώς όντως σε τι χρειάζεται αυτό το θέατρο της "λατρείας" του θεού , ο αυτοεξευτελισμός του ατόμου (με το αζημίωτο) και τόσα άλλα , κατά τη διαδικασία του "τελετουργικού" της θρησκείας ;
Όμως Εαρινέ , νομίζω ότι........γνωρίζεις ότι αυτή ήταν μια (ας μου επιτραπεί) ρητορική απορία σου.

Φίλε D.P.J 10 θα συμφωνήσω μαζί σου.
Οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, που δέχονται την ύπαρξη ενός προσωπικού θεού, ορίζουν και απαιτούν, την τυφλή/αποκλειστική αγάπη προς τον θεό (τους), ορίζοντας αυτήν την αγάπη ως την μέγιστη ηθική αξία που απαιτούν, και είναι αυτή που ανταμείβει τους πιστούς , με την βασιλεία των ουρανών (δηλαδή την αθανασία)

Μήπως όμως δεν είναι οι ίδιες αυτές, που διαδίδουν/διδάσκουν την μισαλλοδοξία στη γη?
Μήπως ανάμεσα στα ηθικά τους διδάγματα, δεν προωθούν την παραδειγματική τιμωρία αυτών που δεν αγαπούν τον θεό τους?
Και δεν αναφέρομαι στην εφαρμογή τους από το ιερατείο, που θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει σαν υπερβάλλον ζήλο, ή σαν ανθρώπινη αδυναμία, αλλά σε διδαχές που είναι ενσωματωμένες στους κώδικες πίστης τους.

Τι και αν είσαι ο καλύτερος του χωριού, ο ποιό δίκαιος, ο ποιο καλοκάγαθος, ο πιο φιλεύσπλαχνος, ο ποιο συγχωρητικός, ο ποιο ταπεινός και πράος, αν δεν αγαπάς τυφλά και πάνω από τους πάντες και τα πάντα τον θεό τους, θα είσαι πάντα χαμένος από χέρι.

Και δεν μιλώ σαφώς μόνο για τους χριστιανούς.

08/09/2011, 14:57:48
quote:

quote:

Φίλε Εαρινέ, πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος εν τέλει θα έχει και διαφορετική εικόνα για τον Θεό.
Ακόμη και 2 πιστοί της ίδιας θρησκείας μπορεί να έχουν αντιληφθεί τον Θεό με εντελώς διαφορετικό τρόπο, να του έχουν αποδώσει σε νοητικό επίπεδο άλλα χαρακτηριστικά, άλλες ιδιότητες, να νιώθουν διαφορετικά συναισθήματα όταν στοχάζονται το Θείο κλπ.
Ο ένας πχ μπορεί να νιώθει γαλήνη, ο άλλος ευγνωμοσύνη, ο άλλος φόβο κλπ κλπ.
Ακόμη κι ένα ιερό βιβλίο γράφεται κάτω από ορισμένες συνθήκες και κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις κι αποσκοπεί στην επίτευξη συγκεκριμένων σκοπών.
Η θρησκεία μπορεί να αποτελέσει ένα κοινό συνδετικό κρίκο μεταξύ μιας ομάδας ανθρώπων κι ο οποίος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από άλλους όπως πχ το έθνος, η καταγωγή, τα έθιμα.
Οι άνθρωποι που θα γράψουν ένα ιερό βιβλίο ή που θα αποφασίσουν ποιά κείμενα αυτό θα περιέχει, μπορεί να επιθυμούν την πνευματική κι ηθική άνοδο των πιστών, την παροχή ορισμένων κανόνων κι επιταγών που θεωρούν ότι θα ωφελήσουν το σύνολο, την απόκτηση δικής τους δύναμης, την επιβολή του φόβου στους πιστούς σε περίπτωση δράσης μη σύμφωνης με το περιεχόμενο του ιερού βιβλίου κλπ.

Προσωπικά έχω πάψει να είμαι Χριστιανός - και γενικά πιστός κάποιας θρησκείας - εδώ και σχεδόν 15 χρόνια.
Εκτιμώ ότι ο Χριστιανισμός είναι μια θρησκεία η οποία περιέχει κάποια νοήματα τα οποία μπορεί να είναι ωφέλιμα για την ζωή κάποιου ανθρώπου, κάτι που μπορεί να προσφέρει η κάθε θρησκεία φυσικά.
Τώρα, εάν κάποιος στηρίξει στην θρησκεία στην οποία πιστεύει τις δικές του επιδιώξεις, τις δικές του φοβίες ή οτιδήποτε άλλο περιμένει από αυτήν, τότε αυτό είναι δικό του θέμα κι όχι της κάθε θρησκείας.
Πιστεύω ότι υπάρχει Θεός επειδή έτσι νιώθω μέσα μου, από εκεί και πέρα όμως δε με ενδιαφέρει ούτε να του αποδώσω τις χ, ψ ιδιότητες, ούτε να του δώσω κάποιο όνομα, ούτε να μπω στην διαδικασία να αντιπαρατεθώ με κάποιον για το "ποιανού ο Θεός είναι ο καλύτερος".

Εάν έχω υποπέσει σε τόσο μεγάλη πλάνη λοιπόν όσον αφορά τις πεποιθήσεις μου, ε δεν έγινε και τίποτα.

Φίλε μου καλέ - θα μου επιτρέψεις την προσφώνηση- όλα όσα κατέθεσες με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και δεν υπάρχει καμμιά αντίρρηση περί αυτών που ανέφερες...
Γνωρίζεις -όπως και όλοι στο φόρουμ- ότι προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την Θρησκεία και γενικά τα πιστεύω και τις ιδέες κανενός και ασφαλώς είναι δικαίωμα του καθενός να έχει τα όποια πιστεύω και ιδέες που σε εκείνο ταιριάζουν και απαντούν στις δικές του ανάγκες...
Ωστόσο , εδώ -αν κάνω λάθος διόρθωσέ με- δεν συζητάμε αυτό αλλα σε επίπεδο ιδεών και κατα πόσο αυτές είναι αποδεκτές ή όχι ή αν θεωρούνται ως έγκυρες ή όχι...και η όποια αντιπαράθεση γίνεται -ή θα έπρεπε να γίνεται- σε επίπεδο ιδεών...
Αν ΚΑΙ αυτό ενοχλεί ορισμένους φίλους ή εκλαμβάνεται ως προσπάθεια υποβίβασης της νοημοσύνης ή ως προσπάθεια ευτελισμού τους ή ως επιθετική διάθεση εναντίον τους γενικότερα , κατα την άποψή μου αυτό είναι λάθος ερμηνεία εκ μέρους τους και καμμιά σχέση δεν έχει με τις δικές μου επιδιώξεις που έχουν καθαρά και μόνο διερευνητικό χαρακτήρα και προσπάθεια αποκάλυψης της πραγματικότητας , όπως αυτή προκύπτει μέσα απο τις γνώσεις που έχουμε ως ανθρωπότητα...
Καθημερινά συναλλάσομαι με δεκάδες έως εκατοντάδες ανθρώπους και πολλοί απο αυτούς είναι πολύ φίλοι έως και συγγενείς που είναι Χριστιανοί -και γώ Χ.Ο είμαι βαπτισμένος- και δεν υφίσταται κανένα θέμα ή πρόβλημα και ουτε θεωρώ ως κατώτερη τάξη τους Χριστιανούς...αλλοίμονο!
Και αν κάποιοι κατηγοριοποιούν τους ανθρώπους ακόμα και τώρα και επισήμως κάθε Σ.Κ στις εκκλησίες -εμένα , εσένα και όλους όσους δεν συμμερίζονται τις απόψεις και την πίστη τους- είναι οι ίδιοι οι Χριστιανοί -ή τουλάχιστον μια μεγάλη μερίδα απο αυτούς- και οι παππάδες μέσα απο την λειτουργία...
Αν ωστόσο μας απαγορεύεται να λέμε την/ις απόψεις μας περί των Θρησκειών -ενώ σε όλα τα άλλα θέματα είναι καλοδεχούμενη η συζήτηση..επιστήμες..φιλοσοφία...κλπ- να το γνωρίζουμε και απο δώ και πέρα να μην μιλάμε καθόλου...

Λές...

"Τώρα, εάν κάποιος στηρίξει στην θρησκεία στην οποία πιστεύει τις δικές του επιδιώξεις, τις δικές του φοβίες ή οτιδήποτε άλλο περιμένει από αυτήν, τότε αυτό είναι δικό του θέμα κι όχι της κάθε θρησκείας".

Ας κάνει ότι θέλει ο καθένας -δικό του θέμα- και καλά κάνει , εγώ δεν έκρινα και δεν συζήτησα ποτέ γι'αυτό , ωστόσο δεν θα συμφωνήσω με την δεύτερη παράγραφο όπου λές ότι "Αυτό είναι δικό του Θέμα και όχι της κάθε Θρησκείας"....
Και εξηγούμαι γιατί...
Διότι οι ίδιες οι Θρησκείες φροντίζουν με μεγάλη επιμέλεια απο την γέννησή του ήδη να βρίσκονται εκεί και να αρχίζουν το "μπούρου-μπούρου- και την κατήχηση και την έντεχνη χειραγώγηση και την δημιουργία "κατασκευασμένων αναγκών" και σαν να μην φθάνει αυτό , με άνεση -εμμέσως αλλα αμμέσως - ρίχνουν τις μομφές τους εναντίων των απίστων που δεν συμμορφώνονται με το σύστημα εκκλησία και οι πέριξ αυτών...
Όλοι τα γνωρίζουμε όλα αυτά , ασχέτως αν για κάποιους αυτά θεωρούνται ως λογικά και επόμενα...για μένα ωστόσο είναι παρ'επόμενα!!

Το ερώτημα παραμένει ωστόσο...
"Μόνο οι πιστοί θεωρούνται και είναι καλοί άνθρωποι και όσοι είναι όντως καλοί αλλα όχι πιστοί θεωρούνται ως αμαρτωλοί και κακοί-διαβολικοί"???

08/09/2011, 15:04:29
quote:

(ας μου επιτραπεί) ρητορική απορία σου.

Ρητορική...ρητορική...ωστόσο στοχευμένη φίλε μου , πολύ στοχευμένη και έχω την αίσθηση ότι μπορεί να αναδείξει πράγματα...

08/09/2011, 15:08:28
G.P

"Τι και αν είσαι ο καλύτερος του χωριού, ο ποιό δίκαιος, ο ποιο καλοκάγαθος, ο πιο φιλεύσπλαχνος, ο ποιο συγχωρητικός, ο ποιο ταπεινός και πράος, αν δεν αγαπάς τυφλά και πάνω από τους πάντες και τα πάντα τον θεό τους, θα είσαι πάντα χαμένος από χέρι".

Αυτό θα ήθελα να μου το πεί κάποιος φίλος συνδίκτυος Χριστιανός....αυτό ήθελα να ακούσω αλλα όχι απο σένα φίλε μου!!!
Αναμένω την θέση κάποιου φίλου συνδίκτυου -Χριστιανού- περί αυτού που ανέφερες...ακριβώς πάνω σε αυτό που είπες..

08/09/2011, 15:41:13
Δεν είναι θέμα φίλε να σου απαντήσω εγώ τι σημαίνει κοσμοθεωρία.

Εσύ το ξεκίνησες με την έννοια της κοσμοθεωρίας και είπες όσα είπες και άσε τώρα τις κολοτούμπες , πές λοιπόν και σε μάς τους αδαείς τι σημαίνει κοσμοθεωρία και γιατί μπήκες σε αυτήν την διαδικασία να πουλήσεις εξυπνάδες , κουτοπονηρίδικες εξυπνάδες μάλιστα και μην μου πείς πάλι τα τρελλά σου...

08/09/2011, 18:04:03
quote:

G.P

"Τι και αν είσαι ο καλύτερος του χωριού, ο ποιό δίκαιος, ο ποιο καλοκάγαθος, ο πιο φιλεύσπλαχνος, ο ποιο συγχωρητικός, ο ποιο ταπεινός και πράος, αν δεν αγαπάς τυφλά και πάνω από τους πάντες και τα πάντα τον θεό τους, θα είσαι πάντα χαμένος από χέρι".

Αυτό θα ήθελα να μου το πεί κάποιος φίλος συνδίκτυος Χριστιανός....αυτό ήθελα να ακούσω αλλα όχι απο σένα φίλε μου!!!
Αναμένω την θέση κάποιου φίλου συνδίκτυου -Χριστιανού- περί αυτού που ανέφερες...ακριβώς πάνω σε αυτό που είπες..

Γιατί εγώ τί είμαι παρακατιανός?
Τι θα πεί Χριστιανός?

Χρηστιανός είμαι και εγώ!!!!

Αν βέβαια η λέξη Χρηστός, φέρει ακόμα το νόημα του ηθικός, ενάρετος, αγαθός κλπ κλπ

08/09/2011, 18:34:02
quote:

quote:

G.P

Γιατί εγώ τί είμαι παρακατιανός?
Τι θα πεί Χριστιανός?

Χρηστιανός είμαι και εγώ!!!!

Αν βέβαια η λέξη Χρηστός, φέρει ακόμα το νόημα του ηθικός, ενάρετος, αγαθός κλπ κλπ

Εσύ την κατέθεσες τη απόψή σου άπληστε αμαρτωλέ...παρακατιανέ..