ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το μυστικό της αθανασίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το μυστικό της αθανασίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

allzzaro33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/09/2011, 19:25:39
quote:
D.P.J. 10

Σε συζητήσεις με φανατικούς χριστιανούς για ακριβώς αυτό το θέμα , η απάντηση που εισέπραξα ήταν , "ναι , μπορεί να είσαι καλός άνθρωπος , αλλά δεν είσαι καλός (ή καθόλου) χριστιανός" . Και σε περαιτέρω ερώτησή μου , τι επιπτώσεις έχει η προαναφερθείσα κατάσταση , η άποψη ήταν ότι δεν κερδίζεις τελικά αυτά που υπόσχεται η θρησκεία στους πιστούς της , δηλ. αιώνια ζωή , παράδεισους κ λ.π.

Καλά ... εσύ πήγες να συζητήσεις με κάποιους και διάλεξες φανατικούς Χριστιανούς ; Και τι περίμενες δηλ. να σου πουν Είναι σαν να πήγες στη Super 3 του ΑΡΗ και να είπες :"Ρε παιδιά, τι ομάδα είστε ;"

Edited by - zip on 08/09/2011 20:01:53

09/09/2011, 08:37:02
quote:
Ας κάνει ότι θέλει ο καθένας -δικό του θέμα- και καλά κάνει , εγώ δεν έκρινα και δεν συζήτησα ποτέ γι'αυτό , ωστόσο δεν θα συμφωνήσω με την δεύτερη παράγραφο όπου λές ότι "Αυτό είναι δικό του Θέμα και όχι της κάθε Θρησκείας"....
Και εξηγούμαι γιατί...
Διότι οι ίδιες οι Θρησκείες φροντίζουν με μεγάλη επιμέλεια απο την γέννησή του ήδη να βρίσκονται εκεί και να αρχίζουν το "μπούρου-μπούρου- και την κατήχηση και την έντεχνη χειραγώγηση και την δημιουργία "κατασκευασμένων αναγκών" και σαν να μην φθάνει αυτό , με άνεση -εμμέσως αλλα αμμέσως - ρίχνουν τις μομφές τους εναντίων των απίστων που δεν συμμορφώνονται με το σύστημα εκκλησία και οι πέριξ αυτών...
Όλοι τα γνωρίζουμε όλα αυτά , ασχέτως αν για κάποιους αυτά θεωρούνται ως λογικά και επόμενα...για μένα ωστόσο είναι παρ'επόμενα!!

Σαφώς κι η θρησκεία έχει διαδραματίσει τον δικό της ρόλο στην ψυχοσύνθεση των περισσότερων ανθρώπων και μάλιστα με διάφορους τρόπους.
Είναι απολύτως λογικό να έχει συμβεί αυτό από την στιγμή που μεγαλώνουμε σε μια κοινωνία όπου η επίδραση της επίσημης θρησκείας είναι έντονη από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.
Παρόλα αυτά, από την στιγμή που ο άνθρωπος μεγαλώνει, διαμορφώνει τον χαρακτήρα του και διαφαίνονται οι τάσεις του, η ιδιοσυγκρασία του κλπ, είναι σε θέση να απορρίψει αυτά τα οποία θεωρεί ότι δεν τον καλύπτουν ή τον βλάπτουν και να κρατήσει αυτά που θεωρεί πως τον ωφελούν.
Ένα από αυτά τα πράγματα είναι κι η θρησκεία.
Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την θρησκεία είτε για να αποκτήσουν περισσότερη δύναμη κι εξουσία στους συνανθρώπους τους είτε για να αυξήσουν το γόητρο τους είτε επειδή θεωρούν ότι είναι αρμόδιοι να σώσουν τον κόσμο είτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπορεί να επιδιώκουν.
Εάν λοιπόν εγώ βγω, την δω σύγχρονος Ιεροεξεταστής κι αρχίζω και δολοφονώ "μάγισσες" κι "αλλόθρησκους" επειδή πιστεύω ότι έτσι θα σώσω τον κόσμο τότε η ευθύνη είναι δική μου.
Εγώ έχω το πρόβλημα κι όχι η θρησκεία.

quote:
Το ερώτημα παραμένει ωστόσο...
"Μόνο οι πιστοί θεωρούνται και είναι καλοί άνθρωποι και όσοι είναι όντως καλοί αλλα όχι πιστοί θεωρούνται ως αμαρτωλοί και κακοί-διαβολικοί"???

Εγώ θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη θρησκευτική πίστη δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτό, αυτά είναι ανθρώπινες συμβατικότητες.
Από εκεί και πέρα όμως κι εγώ ένας αμαρτωλός, κακός και διαβολικός άνθρωπος είμαι!

In anticipation of my resurrection...

D.P.J. 10Μέλος
09/09/2011, 09:42:19
zip
quote:

Καλά ... εσύ πήγες να συζητήσεις με κάποιους και διάλεξες φανατικούς Χριστιανούς ; Και τι περίμενες δηλ. να σου πουν Είναι σαν να πήγες στη Super 3 του ΑΡΗ και να είπες :"Ρε παιδιά, τι ομάδα είστε ;"
Edited by - zip on 08/09/2011 20:01:53

O.K. Εγώ διάλεξα .....original ή hard core αν θέλεις χριστιανούς , που είπαν την επίσημη άποψη της θρησκείας - Εκκλησίας , έτσι όπως τη μετέφεραν από τους επίσης hard core πνευματικούς τους .
Ποια είναι λοιπόν η (τυχόν διαφορετική) άποψη των ... light χριστιανών και της αντίστοιχης "έκδοσης" τηε θρησκείας ;
09/09/2011, 11:12:43
quote:
Dying

εγώ ένας αμαρτωλός, κακός και διαβολικός άνθρωπος είμαι!

Μπρουυυυ!!!
Εις το πυρ το ..... εξώφρενον

Μακριά απ΄εμε τον Χρηστιανόν.

09/09/2011, 11:17:06
quote:
D.P.J. 10

O.K. Εγώ διάλεξα .....original ή hard core αν θέλεις χριστιανούς , που είπαν την επίσημη άποψη της θρησκείας - Εκκλησίας , έτσι όπως τη μετέφεραν από τους επίσης hard core πνευματικούς τους .
Ποια είναι λοιπόν η (τυχόν διαφορετική) άποψη των ... light χριστιανών και της αντίστοιχης "έκδοσης" τηε θρησκείας ;

Που να ξέρω εγώ ; Βρες light Χριστιανούς και ρώτησέ τους ...

09/09/2011, 13:43:13
quote:
Καλά αυτά που λές περί συνειδητότητας , είναι απλά παλαβομάρες δικές σου και μιλάει ΜΟΝΟ θεωρητικά .... ΜΟΝΟ...
Είναι "παλαβομάρες" πολλών ανθρώπων. Δεν ανήκουν στον Ζιπ
Καλή συνέχεια
09/09/2011, 21:56:21
Καλησπέρα φίλε μου!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
09/09/2011, 23:59:16
quote:
D.P.J. 10
Σε συζητήσεις με φανατικούς χριστιανούς για ακριβώς αυτό το θέμα , η απάντηση που εισέπραξα ήταν , "ναι , μπορεί να είσαι καλός άνθρωπος , αλλά δεν είσαι καλός (ή καθόλου) χριστιανός" . Και σε περαιτέρω ερώτησή μου , τι επιπτώσεις έχει η προαναφερθείσα κατάσταση , η άποψη ήταν ότι δεν κερδίζεις τελικά αυτά που υπόσχεται η θρησκεία στους πιστούς της , δηλ. αιώνια ζωή , παράδεισους κ λ.π.

Όλοι αυτοί οι φανατικοί χριστιανοί φίλε D.P.J. 10 , που επιδιώκουν να απολαύσουν την αιώνια ζωή στον παράδεισο της θρησκείας τους , αν αναλογιζόντουσαν πόσες κολάσεις άλλων θρησκειών τους περιμένουν , θα είχαν διαφορετική άποψη για τους συνανθρώπους τους......

*

Edited by - Sesostris on 10/09/2011 00:00:14

10/09/2011, 13:19:45
Dying_Incubus
quote:
Εάν λοιπόν εγώ βγω, την δω σύγχρονος Ιεροεξεταστής κι αρχίζω και δολοφονώ "μάγισσες" κι "αλλόθρησκους" επειδή πιστεύω ότι έτσι θα σώσω τον κόσμο τότε η ευθύνη είναι δική μου.
Εγώ έχω το πρόβλημα κι όχι η θρησκεία.

Και για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι λέει η δικιά μας θρησκεία σχετικά με τη μισαλλοδοξία και τις έριδες:
"Τῇ ἐλευθερίᾳ οὖν, ᾗ Χριστὸς ἡμᾶς ἠλευθέρωσε, στήκετε, καὶ μὴ πάλιν ζυγῷ δουλείας ἐνέχεσθε (...)
εἰ δὲ Πνεύματι ἄγεσθε, οὐκ ἐστὲ ὑπὸ νόμον. φανερὰ δέ ἐστι τὰ ἔργα τῆς σαρκός, ἅτινά ἐστι μοιχεία πορνεία, ἀκαθαρσία, ἀσέλγεια, εἰδωλολατρία, φαρμακεία, ἔχθραι, ἔρεις, ζῆλοι, θυμοί, ἐριθεῖαι, διχοστασίαι, αἱρέσεις, φθόνοι, φόνοι, μέθαι, κῶμοι καὶ τὰ ὅμοια τούτοις, ἃ προλέγω ὑμῖν καθὼς καὶ προεῖπον, ὅτι οἱ τὰ τοιαῦτα πράσσοντες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσιν. ὁ δὲ καρπὸς τοῦ Πνεύματός ἐστιν ἀγάπη, χαρά, εἰρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, ἀγαθωσύνη, πίστις, πρᾳότης, ἐγκράτεια· κατὰ τῶν τοιούτων οὐκ ἔστι νόμος. οἱ δὲ τοῦ Χριστοῦ τὴν σάρκα ἐσταύρωσαν σὺν τοῖς παθήμασι καὶ ταῖς ἐπιθυμίαις. Εἰ ζῶμεν πνεύματι, πνεύματι καὶ στοιχῶμεν. μὴ γινώμεθα κενόδοξοι, ἀλλήλους προκαλούμενοι, ἀλλήλοις φθονοῦντες.

Όπως αναγράφεται παραπάνω, οι ιδιοτελείς επιθυμίες των ανθρώπων είναι αυτές που σταυρώνουν τον Χριστό, γιατί οδηγούν στην έριδα, το μίσος κτλπ. Αντίστοιχα στις Ινδουιστικές και βουδιστικές θρησκείες γίνεται αναφορά για τον θάνατο της επιθυμίας. Ο ίδιος ο Χριστός θεωρείται προφήτης από το Ισλάμ. Επομένως τελικά it all comes down to the human desire. Αν ο άνθρωπος επιθυμεί πλούτοι και ηδονές θα κάνει πόλεμο για να τα αποκτήσει, θα πατήσει το κεφάλι του διπλανού του αν χρειαστεί. Δικαιολογίες για την πράξη του θα βρει πολλές, ο καθένας απο κάπου βρίσκει να πιαστεί για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όμως κανείς δεν αναγκάζεται απο ένα βιβλίο ή απο κάποες λέξεις να κάνει πράγματα που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του. Οι δικαιολογίες σταματάνε εκεί που αρχίζει η ελεύθερη βούληση.

10/09/2011, 20:21:50
quote:
Και για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι λέει η δικιά μας θρησκεία σχετικά με τη μισαλλοδοξία και τις έριδες: [...]

Δική μας δε νομίζω να είναι οπότε ας την ονομάσουμε απλώς Χριστιανισμό.

quote:
Όπως αναγράφεται παραπάνω, οι ιδιοτελείς επιθυμίες των ανθρώπων είναι αυτές που σταυρώνουν τον Χριστό, γιατί οδηγούν στην έριδα, το μίσος κτλπ. Αντίστοιχα στις Ινδουιστικές και βουδιστικές θρησκείες γίνεται αναφορά για τον θάνατο της επιθυμίας. Ο ίδιος ο Χριστός θεωρείται προφήτης από το Ισλάμ. Επομένως τελικά it all comes down to the human desire. Αν ο άνθρωπος επιθυμεί πλούτοι και ηδονές θα κάνει πόλεμο για να τα αποκτήσει, θα πατήσει το κεφάλι του διπλανού του αν χρειαστεί. Δικαιολογίες για την πράξη του θα βρει πολλές, ο καθένας απο κάπου βρίσκει να πιαστεί για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όμως κανείς δεν αναγκάζεται απο ένα βιβλίο ή απο κάποες λέξεις να κάνει πράγματα που δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του. Οι δικαιολογίες σταματάνε εκεί που αρχίζει η ελεύθερη βούληση.

Γενικά συμφωνώ με τα γραφόμενα σου.
Η κάθε θρησκεία έχει μέσα της κάποιες "δικλείδες ασφαλείας" όσον αφορά τις επιθυμίες, τα πάθη των πιστών και γενικώς τις πράξεις εκείνες που αποσκοπούν στην πραγμάτωση εγωιστικών κι ιδιοτελών σκοπών.
Από εκεί και πέρα βέβαια, γιατί πολλές φορές τα ίδια τα ιερατεία ή εκπρόσωποι των θρησκειών δείχνουν να τα ξεχνούν όλα αυτά, είναι άλλο θέμα...

10/09/2011, 23:19:10
quote:
ική μας δε νομίζω να είναι οπότε ας την ονομάσουμε απλώς Χριστιανισμό.
Ε με βάση το σύνταγμα είναι, άσχετα αν εδώ επικρατεί άλλη κατάσταση...

quote:
Η κάθε θρησκεία έχει μέσα της κάποιες "δικλείδες ασφαλείας" όσον αφορά τις επιθυμίες, τα πάθη των πιστών και γενικώς τις πράξεις εκείνες που αποσκοπούν στην πραγμάτωση εγωιστικών κι ιδιοτελών σκοπών.
Από εκεί και πέρα βέβαια, γιατί πολλές φορές τα ίδια τα ιερατεία ή εκπρόσωποι των θρησκειών δείχνουν να τα ξεχνούν όλα αυτά, είναι άλλο θέμα...
Πολύ σωστά...
12/09/2011, 18:34:25
Το γεγονός ότι είναι επίσημη θρησκεία του κράτους δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και δική μας ή ότι είναι η θρησκεία που ασπάζεται ο κάθε πολίτης.
Εξάλλου αυτό το θέμα μπορεί να εγείρει πολλές ενστάσεις ως προς το ποιά θρησκεία είναι πραγματικά συνυφασμένη με τον ελληνισμό.
Άλλος θα απαντήσει ότι είναι η πατρογονική θρησκεία του 12θεου, άλλοι θα πουν τον Χριστιανισμό, άλλοι ίσως πουν τον Ορφισμό κλπ.
Ο καθένας λοιπόν πιστεύει - εάν φυσικά πιστεύει σε κάποια θρησκεία - ό,τι τον εξυπηρετεί και τον καλύπτει περισσότερο και πιστεύω πως αυτό είναι και το καλύτερο.

12/09/2011, 19:04:05
Μια διόρθωση:

Δεν είναι "επίσημη" αλλά "επικρατούσα" με την έννοια
της στατιστικής υπεροχής έναντι των άλλων (αυτό δηλαδή που λέει
το Σύνταγμα είναι ότι οι δηλωμένοι Χριστιανοί είναι πιο πολλοί
από τους δηλωμένους πιστούς άλλων θρησκειών).

macedon