ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η Γη ΔΕΝ κινείται - Τα θρησκευτικά ψέμματα της "Επιστήμης" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η Γη ΔΕΝ κινείται - Τα θρησκευτικά ψέμματα της "Επιστήμης" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/06/2013, 23:10:22
AitheroVamon

quote:
Ομοίως οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν οτι τους κεραυνούς τους στέλνει ο Διας

Μην το ξαναπείς αυτό. Ακόμα κι αν δεν ανασκευάσεις, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς. Στα σοβαρά όμως.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

09/06/2013, 02:28:09
Που είναι το λάθος ?

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
09/06/2013, 02:40:31
Δεν μπορούμε να θεωρούμε στα σοβαρά, πως οι ιστορίες για τον Δία με τους κεραυνούς, αποτελούσαν κυριολεξία. Όπως και πολλές άλλες ιστορίες. Όπως και οι ίδιες οι θεότητες του Ολύμπου, ομού μετά των συν αυτοίς ηρώων και άλλων διαφόρων.

Φαντάζεσαι δηλαδή, πως τον χειμώνα θεωρούσαν οτι ο Δίας είχε μονίμως τα νεύρα του, και το καλοκαίρι γούσταρε τρελά Μύκονο, και είχε τις καλές του?
Αν είναι δυνατόν.

09/06/2013, 03:42:31
Αν και δεν αισθάνομαι οτι πρέπει να απολογηθώ για την Ελληνική Μυθολογία
(της οποίας έκανα χρήση παραπάνω)
εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την παρέμβαση/διόρθωση σου...

εκτός κι αν μου λες οτι στην μυθολογία Δίας και κεραυνοί δεν συνδέονται (?)
και οτι ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν αναφέρει οτι:
"ο Διας έστελνε τους κεραυνούς στους εχθρούς του"
Ή με θεωρείς τόσο αφελή, οτι το παράδειγμα που έφερα στον Χρίστος Έλ ήταν κυριολεκτικό!

quote:
Φαντάζεσαι δηλαδή, πως τον χειμώνα θεωρούσαν οτι ο Δίας είχε μονίμως τα νεύρα του, και το καλοκαίρι γούσταρε τρελά Μύκονο, και είχε τις καλές του?
Αν είναι δυνατόν.

αυτο λεω κι εγω ... Αν ειναι δυνατόν,
απο ολα αυτά που έγραψα να μου κάνεις παρατήρηση για τους κεραυνούς του Δια ...

09/06/2013, 13:32:29
Θα κάνω μια στοιχειώδη ανάλυση αυτών που έγραψες.

Σήμερα γράφεις:

quote:
AitheroVamon
εκτός κι αν μου λες οτι στην μυθολογία Δίας και κεραυνοί δεν συνδέονται (?)
και οτι ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν αναφέρει οτι:
"ο Διας έστελνε τους κεραυνούς στους εχθρούς του"
Ή με θεωρείς τόσο αφελή, οτι το παράδειγμα που έφερα στον Χρίστος Έλ ήταν κυριολεκτικό!

quote:
DSM
Αν είναι δυνατόν.

αυτο λεω κι εγω ... Αν ειναι δυνατόν,

Εδώ, θεωρείς πως η Μυθολογική αναφορά του Ομήρου στην Ιλιάδα, και η φράση "ο Διας έστελνε τους κεραυνούς στους εχθρούς του", είναι θεολογικά κυριολεκτική και όχι ποιητική.
Παρ'όλα αυτά, αφήνεις να εννοηθεί, πως δεν είναι δυνατόν να υπήρχε αυτή η βεβαιότητα ως καθιερωμένη πίστη.

Εχθές έγραφες:

quote:
AitheroVamon
Ξερεις, όταν πολύ παλιά ο πρωτόγονος Άνθρωπος δεν είχε τη δυνατότητα να συντηρήσει ή να παράγει φωτιά, την θεωρούσε Θεότητα!

Θεωρείς δηλαδή (και ορθώς, αν και η έννοια πρωτόγονος άνθρωπος βάζει πολύ νερό, τόσο χρονικά και χωροταξικά, όσο και ποιοτικά ), οτι η φωτιά υπήρξε κάπου κάποτε θεότητα.

quote:
AitheroVamon
Ομοίως οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν οτι τους κεραυνούς τους στέλνει ο Διας,

Εδώ, αντιστοιχείς την πίστη στη φωτιά, με την πίστη στη συσχέτιση του Δία με τους κεραυνούς, με απολύτως καταφατικό τρόπο.

Επειδή λοιπόν καταλαβαίνω πολύ καλά τι διαβάζω, καλό θα ήταν κι εσύ να καταλαβαίνεις τι γράφεις. Και παπάς παπάς, και ζευγάς ζευγάς, δεν γίνεται.

Υ.Γ. Όλες οι τονισμένες φράσεις, δικές μου.

09/06/2013, 13:46:25
AitheroVamon

quote:
AitheroVamon

Αναγνωρίζω στον Χρίστος Έλ την γνησιότητα και ειλικρίνεια των προθέσεών του, καθώς και την ευπρέπεια του λόγου του, ακόμα κι όταν αντιμετωπίζεται ειρωνικά. Κι αυτό αφορά και την αφεντιά μου.

Ωστόσο, θεωρώ πως το συγκεκριμένο θέμα είναι για τα σκουπίδια στην ουσία του.
Για αυτόν τον λόγο, η παρατήρησή μου αφορούσε τα δικά σου λεγόμενα, σε σχέση με τις θεωρήσεις των αρχαίων Ελλήνων. Αυτά τα βρίσκω απείρως σημαντικότερα, και ως προς το αντικείμενο, και ως προς την ουσία τους.

09/06/2013, 14:16:52
Δεκτή η άποψη σου, οχι όμως ικανή στο να με κάνει να ανασκευάσω,
θέλεις να το θεωρήσεις "λάθος" μου ? εχεις το δικαίωμα
αυτο άλλωστε γίνετε με τις εκάστοτε τοποθετήσεις του καθενός μας,
άλλοι τις βλέπουν λάθος, άλλοι σωστές.
αυτό έλειπε να συμφωνούμε όλοι σε όλα, θα ήταν αφάνταστα κουραστικό

09/06/2013, 15:08:12
Αχ βρε Αιθήρ...!!!!

Ο Δίας πράγματι έριχνε κεραυνούς, εξ' ού και το κεραύνειο που κρατούσε στο χέρι του.

Μύθος ή πραγματικότητα?
οπως το βλέπει κανείς!

Υπήρξαν οι 12 θεοί και οι ημίθεοι και οι συν αυτώ ήρωες.

Μύθος ή πραγματικότητα?
Οπως το βλέπει κανείς!

Υπήρξε ο Ιησούς Χριστός.
Μύθος ή πραγματικότητα?
Γυρίζει η Γη, δεν γυρίζει.
Οπως το βλέπει κανείς.

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά!!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/06/2013, 15:26:10
Είτε οι κεραυνοί ήταν πραγματικοί (έλεγχος καιρού και καιρικών/φυσικών φαινομένων) είτε κάποιο είδος (υπέρ) όπλου το γεγονός είναι ότι η Τιτανομαχία από τότε που έγινε έως σήμερα που την μνημονεύουμε σαν λέξη έχει την ίδια σημασία ως προς τη σφοδρότητα...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 10/06/2013 15:27:26

Lock_SmithΜέλος
11/06/2013, 02:19:49
Καλημέρα.

AitheroVamon

Ο Δίας σύμφωνα με την ελληνική Μυθολογία, φέρεται να έχει ως κύριο όπλο του τον κεραυνό.

Αυτό δεν σημαίνει οτι όποιος κεραυνός πέφτει είναι Διόσταλτος, αυτό αποτυπώνεται και στα λιγοστά κείμενα του Θαλή του Μιλήσιου, ο οποίος μελετά το 600 π.Χ. τα ηλεκτρικά φαινόμενα.

Ρίξτε επίσης μια ματιά και εδώ:
http://el.wikipedia.org/wiki/Ηλεκτρισμός

Η πλάκα είναι οτι αυτή τη στιγμή που γράφω, έξω πέφτουν κεραυνοί.

Ως τόσο μια μικρή διόρθωση, ο Θαλής έζησε το 780 π.Χ. και όχι το 600.

Αν δούμε όμως τη Μυθολογία, ο Δίας κατέστρεψε την Ατλαντίδα με ρίψη μετεωριτών, άρα είχε στο οπλοστάσιό του ΚΑΙ μετεωρίτες.

Αυτά σε ότι αφορά το μυθολογικό κομμάτι.

Σε ότι όμως αφορά το κοσμικό κομμάτι, γνωρίζουμε οτι ζούμε σε ένα σύμπαν γεμάτο τρομακτική ενέργεια, αυτό πιστεύω οτι βρισκόταν στο πίσω μέρος του μυαλού των αρχαίων επιστημόνων.
Ακόμη και σήμερα όμως δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε ΠΟΣΑ είδη ενέργειας υπάρχουν, η επιστήμη μας είναι ακόμη σε βρεφική ηλικία, ως τόσο μια λάθος τακτική κυρίως τον πολύ ΦΑΝ της αρχαίας Ελλάδας είναι να απαξιώνουν τους μεθύστερους επιστήμονες βασιζόμενοι στην "πρωτιά" των αρχαίων ελλήνων.
Ναι, οι αρχαίοι έλληνες ήταν τρομερά μπροστά, όμως η ανθρωπότητα ως σύνολο ανέδειξε μεγάλους επιστήμονες και σε άλλες χώρες οι οποίες ήταν στο απόγειό τους όταν η Ελλάδα δεν υπήρχε πλέον ως Ελλάδα.

Γι' αυτό καλό είναι να εκτιμήσουμε και το έργο του Qulomb, του Ampere, του Alexandro Volta, του Thomas Edison και βέβαια του κορυφαίου Nikola Tesla, να γίνω και λίγο αντιπαθής, χρωστάμε και πολλά στον αμερικανό τραπεζίτη Morgan ο οποίος έχωσε όλο το χρήμα στις ιδέες του Tesla για να έχουμε εμείς σήμερα ωραιότατες τριφασικές γεννήτριες, στην τράπεζα του Morgan ξεχρεώσαμε το 2008 όταν η τράπεζά του μάσησε τα χρήματα των ελληνικών δημόσιων ταμείων, (σκάνδαλο δομημένων ομολόγων JP Morgan - Ακρόπολις Χρηματιστηριακή).

Θα έγραφα και άλλα μα πρέπει να την κάνω λόγω πελάτη.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!