- ΠΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ (ΕΠΙΓΝΩΣΗ) - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ.
μία τεχνική που έχω αναπτύξει είναι, ότι μπορίε το μυαλο να ταξιδεύει στο παρλεθόν και στο μέλλον και να χάνει το παρόν, όμως υπάρχει κατι που είναι μόνο στο παρόν και δεν μπορεί να ταξιδε΄ψει ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον.
Αυτό είναι το "σώμα" σου.
Άφησε λοιπόν τη σκέψη να φύγει απο΄πάνω σου(που όπως είπες είναι τις περισσότερες φορές αρνητικές) και επικεντρώσου στο σώμα σου. Σίγουρα επανέρχεσαι στο παρόν...
Φιλικά...
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ;ΑΦΟΥ ΕΑΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
quote:
Κώστα έχεις τόσο δίκιο... και είναι κάτι που με έχει απασχολήσει στο παρελθόν
μία τεχνική που έχω αναπτύξει είναι, ότι μπορίε το μυαλο να ταξιδεύει στο παρλεθόν και στο μέλλον και να χάνει το παρόν, όμως υπάρχει κατι που είναι μόνο στο παρόν και δεν μπορεί να ταξιδε΄ψει ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον.
Αυτό είναι το "σώμα" σου.
Άφησε λοιπόν τη σκέψη να φύγει απο΄πάνω σου(που όπως είπες είναι τις περισσότερες φορές αρνητικές) και επικεντρώσου στο σώμα σου. Σίγουρα επανέρχεσαι στο παρόν...
Δικιο εχεις αλλα εχασα. Φαντασου να μην εχεις σωμα τοτε τι κανεις?
Εχω αλλα λογω μιας διαταραχης ειναι σαν να μην εχω,να εχει εξατμιστει σε μεγαλο βαθμο.
H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
quote:ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ;ΑΦΟΥ ΕΑΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Εδω επεσες μεσα! Ακριβως αυτο συμβαινει σε μενα αλλα οταν το εχεις μαθει απο μικρος εχει γινει αυτοματο πια...
quote:
Αγαπητε Κωστα εθεσες ενα εκπληκτικο θεμα και πραγματικα με εκπλησει το γεγονος οτι πραγματικα υπαρχουν στην εποχη μας ανθρωποι με τετοια ερωτηματικα;Νομιζα οτι ημουνα η μοναδικη
Το να βιωνουμε την καθε στιγμη με μια μοναδικοτητα χρειαζεται η ψυχη του καθε ανθρωπου να εχει ξεπερασει τα δεσμα της προσωπικοτητας του που τον εχουν διαμορφωσει με τους κανονες της κοινωνιας. Οταν ο ανθρωπος θα απελευθερωθει απο αυτα τα δεσμα θα μπορεσει να ειναι στην καθε στιγμη οπου εκει δεν υπαρχει ο οχρονος οπως τον βιωνουμε τωρα.Θα ζει την ΖΩΗ, και δεν θα επβιωνει για να ζησει.
Πολυ σωστα τα λες φιλη μου. Εγω σκεφτομαι ετσι γιατι με αναγκασε η ιδια η ζωη,οι καταστασεις.
Συμφωνω οτι το να ζεις το τωρα ολοκληρωτικα ειναι δυσκολο ως και ακατωρθοτο.
Δεν ξερω σε τι διασταση βρισκεσαι οταν το μυαλο αδειαζει απο τις σκεψεις αλλα ειναι υπεροχα.
Όταν βρέθηκα κοντά στον θάνατο τότε συνειδητοποίησα πόσες χαμένες στιγμές είχα αφήσει πίσω μου..
Τώρα χαίρομαι με τον ήλιο που ξημερώνει..
Τώρα χαίρομαι με κάθε σταγόνα βροχής που κυλάει στο μέτωπο μου..
Τώρα χαίρομαι που είσαι στο πλευρό μου εσύ..
quote:Κι όμως, όλοι το νιώσαμε ,στιγμιαία έστω, αγγίξαμε το άπειρο, νιώσαμε τον παλμό του σύμπαντος. Μια πλέρια στιγμή, που μας διαπέρασε σα γαργαρο νερό, μέσα απο κάθε πόρο μας και εκσφενδόνισε το είναι μας στα βάθη και στα ύψη όλακερου του κόσμου και λύτρωσε την ύπαρξη μας βουτώντας την στο αληθινό βάπτισμα αυτό που μας ενώνει κι όχι αυτό που μας χωρίζει, κι όλα καθάρισαν στη στιγμή αυτή.
Συμφωνω οτι το να ζεις το τωρα ολοκληρωτικα ειναι δυσκολο ως και ακατωρθοτο.
Κι όλα αυτά σε μια στιγμή;
Μια στιγμή ή....
Χώρος και χρόνος χάθηκε
κι αιωρούμασταν
στην κούνια του απείρου

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
quote:ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΜΙΑ.ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΟΓΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.
Το να βιωνουμε την καθε στιγμη με μια μοναδικοτητα χρειαζεται η ψυχη του καθε ανθρωπου να εχει ξεπερασει τα δεσμα της προσωπικοτητας του που τον εχουν διαμορφωσει με τους κανονες της κοινωνιας. Οταν ο ανθρωπος θα απελευθερωθει απο αυτα τα δεσμα θα μπορεσει να ειναι στην καθε στιγμη οπου εκει δεν υπαρχει ο οχρονος οπως τον βιωνουμε τωρα
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ