- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αλλά αυτό το "Αποκρυφιστή" που το βρήκες;
Sub rosa
(Βασικά εύχομαι αυτά τα "φίλε", φίλη", αγαπητέ" αγαπητή" κ.λ.π. να τα εννοούμε κιόλας και αυτό δεν απευθύνεται σε κανέναν συγκεκριμένα, αλλά σε όλους μαζί και σε μένα).
Φίλε Φωτιε λοιπόν, θα ήθελα καταρχήν αν μπορούσες να ρίξεις μια ματιά στο θέμα "περι ειρωνίας" που έχω ανοίξει στο forum γενικής θεματολογίας.
Τώρα, όσον αφορά το βιβλίο που έθιξα, να υποθέσω ότι δεν το έχεις διαβάσει στο παρελθόν, ούτε φαντάζομαι να έχεις προλάβει να το διαβάσεις από τότε που το ανέφερα, γιατί είναι κάπως μεγάλο. Σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι το μόνο βιβλίο που έχω διαβάσει. Επίσης στο παρελθόν διάβαζα αρκετά "Αρλεκιν" αλλά έχουν περάσει πάνω από δεκαπέντε χρόνια από τότε...
Σημ: Τελικά είναι πολύ δύσκολο να προσπαθείς να μην είσαι κυνικός, ελπίζω να τα καταφέρω όμως.
Συνεχίζω με το θέμα:
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μία υποθετική όπως έχω πει ιστορία της ζωής του Ιησού Χριστού, το θέμα της οποίας δεν είναι βέβαια το ότι ο Χριστός είχε "γκόμενα", αλλά μέσα από μία μεγαλή παραβολή παρουσιάζει το εσωτερικό νόημα της χριστιανικής θρησκείας. Μέσα σ'αυτήν την παραβολή, θίγει και το ρόλο της αγαπης-έρωτα προς το άλλο φύλο, γιατί ο Χριστός ενσαρκώθηκε ως άνθρωπος και με τη ζωή του ήθελε να διδάξει ανθρώπους καθημερινούς και όχι καλόγερους. Εξακολουθώ λοιπόν να πιστεύω ότι πολλοί που θα διαβάσουν αυτό το βιβλίο, θα καταλάβουν το νόημα για το οποίο μιλάω.
Η ζωή του Χριστού είχε διάρκεια 33 χρόνων, οπότε όπως καταλαβαίνετε, το συγκεκριμένο θέμα θίγεται πολύ μετά τη μέση του βιβλίου και δεν αποτελεί κύριο θέμα του.
Είπα να πάω σε καμμιά άλλη παραλία αλλά ετούτη εδώ έχει κάτι ωραία κάστρα (των Αψβούργων και λοιπών γαλαζοαίματων,ντε,ένδοξων απογόνων του Ιησού Χριστού) και μ‘αρέσει να τα χαζεύω.Βέβαια έχουν ένα πολύ μικρό μειονέκτημα.Είναι χτισμένα στην άμμο.Γι‘αυτό,τώρα ότι προλάβω να δω γιατί η πολυαγαπημένη θάλασσα έχει αρχίσει και φουσκώνει...
Εδώ ολόκληρη Ατλαντίδα κατάπιε (και όχι μόνο) σε δυό τρία κάστρα θα κολώσει;
Φίλη Αμαλία,είμαι αμετανόητος
Δεν θα επεκταθώ πέρα από το να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον φίλο notis_29 γιά το μήνυμα που έστειλε περί ειρωνίας.Ήταν καταπληκτικός ο απαλός τρόπος που έδωσε τα μηνύματα του.
Τώρα γιά το βιβλίο που αναφέρεις δεν το ξέρω καθόλου αλλά έχω διαβάσει τους «Μεγάλους Μύστες»,στο οποίο (αν θυμάμαι καλά) δεν ανφερόταν σε κανενός είδους έρωτες του Ιησού Χριστού.
Επιπλέον η διαφωνία που προέκυψε σε αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει σε καμμία περίπτωση με ασαφή ιστορικά δεδομένα,όπως αναφέρεις.
Αν είχε να κάνει με ιστορικά στοιχεία το θέμα δεν έπρεπε καν να περάσει από την φαντασία κανενός λόγω του ότι δεν υπάρχει κανένα ιστορικό στοιχείο που να μας λέει ότι ο Χριστός άφησε απογόνους και μάλιστα των οίκων των Στιούαρτ και λοιπών γαλαζοαίματων.
Και θα το άφηνα να περάσει απαρατήρητο.Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με πολύ βαθύτερα πράγματα.
Εσύ δηλαδή τι πιστεύεις,ότι μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να λέει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι,χωρίς να του ασκούνται καν κριτικές;
Ασε που είμαι και «ενθουσιώδης»,όπως σωστά παρατήρησε ο Φώτιος.Βέβαια μία από τις μεγαλύτερες ικανότητες του ανθρώπου είναι να βρίσκει δικαιολογίες γιά τις πράξεις του.
Σαφώς και δεν προσπαθώ όμως να δικαιολογηθώ γιά την «κακή» μου συμπεριφορά γιά τον απλούστατο λόγο ότι έχει γίνει με πλήρη συνειδητότητα και βέβαια χωρίς ίχνος κακίας προς τον Oculatis Abis.
Tώρα όσον αφορά τα «καυστικά» σχόλια σου Oculatis Abis,έχω ακούσει και χειρότερα σε άλλο topic.Και βέβαια όταν κάποιος διαμαρτύρεται γιά ορισμένες αισχρότητες,του κολλάτε την ετικέτα του αμαθή,του φανατικού Χριστιανού που δεν ξέρει τίποτα άλλο πέρα από την Βίβλο,του καταστροφέα ναών και εμπρηστή βιβλίων και άλλα πολλά.
Πιστεύω στην ελευθερία σαν το μεγαλύτερο αγαθό του ανθρώπου δοσμένο από τον ίδιο τον θεό.
Αλλά βλέπω να διεξάγεται ένας ύπουλος πόλεμος (συνειδητός από κάποιους και ασυνείδητος από κάποιους άλλους) εναντίον του Ιερού Προσώπου Του Ιησού Χριστού.
Και στον πόλεμο δεν φοβάμαι να μπω...
Έχω πει και παραπάνω,σε όποιον αρέσουμε.
Γκρεϊπφρουτ!!!!!
Εγώ ροδάκινο.
Τελικά επεκτάθηκα...
Κάτι τελευταίο από τον Οδυσσέα Ελύτη:
«Έχτρα στα μάτια κοίταξε με
βγαίνω με τα δικά σου τ‘άρματα
Η Καλοσύνη εδώ που βρέθηκε μες τις λυκοποριές
πρέπει να‘χει μπαρούτι στο σελάχι της
και να δαγκάμει κάμες».
Αν και έχει άρωμα πολέμου το κείμενο...ΜΕ ΑΓΑΠΗ.
παρακολουθω τη "συζητηση" αν και απο ενα σημειο και μετα καθε αλλο παρα "συζητηση" ειναι ... και εχω μπει αρκετες φορες στη σκεψη για το Χριστο και πιθανες σχεσεις που μπορει να ειχε με το αλλο φυλο μιας και "ανθρωπος" ηταν ...
ομως τελικα δεν εχω καταλαβει εαν
θα ηταν ΚΑΚΟ να ειχε σχεσεις ???
θα ηταν ΚΑΚΟ να ηταν παντρεμενος ???
θα ηταν ΚΑΚΟ να ειχε παιδια ???
και ποσο ΚΑΚΟ δηλαδη θα ηταν ???
τωρα οσο αφορα το εαν ειχε ή οχι απογονους ... εαν πατρευτηκε ή οχι
δεν μπορω να το κρινω γιατι δεν εχω τις γνωσεις αλλα δεν θα πειραζε ουτε θα με χαλουσε κατι τετοιο ΘΑ ΞΕΒΟΛΕΥΕ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ!!!
εγω προσωπικα εχω ενα μεγαλο κενο για την ζωη του Χριστου απο την ηλικια των 12 ετων ( που νομιζω καπου εκει τους παντρευαν για να ριξω λαδι στη φωτια !!! ) μεχρι την ηλικια των 30 ετων !!!! (δεν εχω διαβασει πουθενα κατι για το διαστημα αυτο)
Οσο αφορα τα Ευαγγελια και τις Γραφες χμμμ... εκει πολυ φοβουμαι οτι αυτα που μας εχουν δωθει ειναι αυτα που καποιοι ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να μας δωσουν και η πραγματικη αληθεια εαν "υπαρχει" την εχουν φυλακισμενη.
ευχαριστω πολυ και συγνωμη για τη διακοπη !!!
ΚιτΚΑτ
Η σχέση του βιβλίου που ανέφερα, με τους μεγάλους Μύστες, δεν αναφέρεται στο θέμα των απογόνων ή της "διαφυλικής" σχέσης του Ιησού Χριστού.
Δηλαδή, καμία σχέση!
Το ΚΥΡΙΩΣ αντικείμενο του βιβλίου, έχει κάποια σχέση, γιατί αναφέρει πολλά πράγματα για το εσωτερικό μέρος των μεγαλύτερων θρησκειών που σημάδεψαν την ιστορία, όπως η θρησκεία των ινδών, οι παραδόσεις των δρουίδων, η λατρεία του Οσιρι και της Ισιδος κ.λ.π.
Παρεπιπτόντως, θα ήθελα να κλείσω από μέρους μου το θέμα περί του βιβλίου αυτού, γιατί ΑΦΕΝΟΣ, σκοπός μου δεν είναι να πέισω κάποιον να διαβάσει ένα συγκεκριμένο βιβλίο - απλά είναι ένα από τα πολλά βιβλία που έχω διαβάσει τώρα τελευταία και το θεώρησα αξιόλογο, τελεία και παύλα. Είναι άλλωστε λίγο "γελοίο" να σχολούμαστε με το κάθε βιβλίο και να πέρνουμε το θέμα προσωπικά. (Και πάλι διευκρινίζω ότι αυτό δεν είναι σπόντα αλλά γενική παρατήρηση περί της στάσης των ανθρώπων απέναντι σε κάτι καινούργιο που διαβάζουν)
ΑΦΕΤΕΡΟΥ δεν υπάρχει, γιατί το ξέχασα (το αφετέρου), άρα μάλλον δεν θα ήταν και κάτι σημαντικό.
Χαιρετώ προς το παρόν.
quote:
Προς τον Πλωτίνο:
Δεν έχω να παραθέσω κάτι περισσότερο για τους Εσσαίους, θα σε ευχαριστούσα όμως αν μπορούσες να μου δώσεις κάποια links ή προσεγμένα βιβλία για τη διδασκαλία τους.
Φίλε Oculatis ρίξε μία ματία σε όλα τα LINKS που παραπέμπει η παρακάτω ιστοσελίδα, καθώς και στο βιβλίο που προτείνω στην επόμενη παράγραφο στην φίλη KITKAT
http://www.geocities.com/Paris/LeftBank/5210/dss.htm
quote:
εγω προσωπικα εχω ενα μεγαλο κενο για την ζωη του Χριστου απο την ηλικια των 12 ετων ( που νομιζω καπου εκει τους παντρευαν για να ριξω λαδι στη φωτια !!! ) μεχρι την ηλικια των 30 ετων !!!! (δεν εχω διαβασει πουθενα κατι για το διαστημα αυτο)
Σειρά μου να προτέινω ένα βιβλίο KITKAT 'Η ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ' εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ HARVEY SPENCER LEWIS
quote:
θα ήθελα να παραπέμψω όποιον ενδιαφέρεται, αλλά και γενικά όποιον αναζητά το νόημα της Χριστιανικής Θρησκείας στο βιβλίο του Ευγένιου Ουίτγουερθ "Τα εννέα πρόσωπα του Ιησού"
Αγαπητή Αμαλία μπορείς να μας γνωστοποιήσεις τον εκδοτικό οίκο καθώς και το όνομα του συγγραφέα στα Αγγλικά?
Αμαλία έχεις δίκιο στο θέμα της φιλίας.
Γνωστοί είμαστε, το κατά δυνατόν, μέσα από τις συζητήσεις μας.
Ως προσφώνηση όμως βοηθάει στο νου μας, ώστε να στεκόμαστε ως Φίλοι ο ένας προς τον άλλον.
Σου ζητάω συνγνώμη, αν σου φάνηκα λίγο απότομος, αλλά βρέθκες ανάμεσα στα "σκάγια"![]()
Όπως είπα και προηγουμένως έχουν γραφτεί πραγματικά πολύ χειρότερα για τον Χριστό και για τους απογόνους τους.
Εξάλλου έχουν περάσει πολλοί αιώνες από τότε που άρχισε ο Διαφωτισμός και η Εκκλησία δέχτηκε συνεχή και απανωτά πυρά επάνω της. Ακριβώς και γιατί η Πίστη είναι Χριστοκεντρική, έχουν προκύψει πολλές θεωρείες με στόχο να "ροκανίσουν" το υπόβαθρο της χριστιανικής Πίστης που ονομάζεται Ιησούς Χριστός.
Αν υπήρχαν ιστορικά στοιχεία για γάμους και απογόνους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα είχαν αξιοποιηθεί και πέραν του δέοντος!
![]()
Ακόμα και υπόνοιες αν υπήρχαν, πάλι θα έιχαν αξιοποιηθεί ενάντια στο χριστιανικό κατεστημένο!
Όπως έχω πει η θεωρία αφορά συγκεκριμένο Τάγμα (και μάλιστα προσπάθεια αναβίωσής του) ως εργαλείο για να "δικαιολογεί" την "μυστική Ιστορία" του. ![]()
Τώρα δεν υπάρχει κανένα κακό στο πως ο Ιησούς έτρωγε, ή πόσο συχνά έκανε μπάνιο, ή τέλος αν χόρευε και έπινε κρασί!
Δεν υπάρχει "κακό" στο έρωτα ή στην τεκνοποιία!
Αλίμονο!
Υπάρχει όμως "κακό" στο να ισχυρίζομαι ότι είμαι απόγονος του Ιησού και μου ανήκει δικαιωματικά Κοσμική Εξουσία!
Είναι πολύ-πολύ Απλό!
Εξάλλου ο Ιησούς ήταν και άνθρωπος και δεν είναι οφέλειμο να Τον φανταζόμαστε μόνο ως Εικόνα!
Και ο ίδιος ως άνθρωπος έκανε χιούμορ λέγοντας πως κατηγορούσαν τον Ιωάννη ως δαιμονισμένο, καθώς έτρωγε ελάχιστα, και τον ίδιο ως Έκλυτο" και Πότη"!!![]()
Χαριτωμένο!
Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.
ΥΓ. Το "Αποκρυφιστής" προκύπτει από λογοπαίγνιο με το ψευδώνυμό σου
Δεν "αντέχω" στο πειρασμό και πειράζω τα ψευδώνυμα όλων. (λίγο-πολύ)
Αλήθεια τι σημαίνει;
Το "Oculatis Abis" είναι λατινική έκφραση αλχημιστικής προέλευσης και σημαίνει "φεύγεις οξυδερκής" αλλά και "μετατρέπεται η όρασή σου". Νομίζω ταιριάζει απόλυτα με το τελικό αποτέλεσμα συμμετοχής στο Esoterica forum! ![]()
Sub rosa
σε ευχαριστώ γαι τα καλά σου λόγια!
Πιστεύω πως οι ιδέες σου και ο τρόπος που θέλεις να προσεγγίζεις την Αλήθεια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Θα χαιρόμουν να τα λέγαμε και εκτός e-μορφής ![]()
Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.
Με την ευκαιρία ήθελα να σε ρωτήσω κάτι, μήπως με ανταγωνίζεσαι στα μηνύματα; Έχεις γράψει 89 κι εγώ 90. Ά μαζί με αυτό έχω 91
Ζήλεια, ζήλεια!!!
![]()
Sub rosa