ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ρωμιοι = Ελληνες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ρωμιοι = Ελληνες - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

skartados30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΧΜέλος
04/10/2011, 18:13:08
Ψηλέ,
quote:
Στην κατηγορία των σημερινών φωτογραφιών των αγαπημένων προσώπων, των οικογενειακών κειμηλίων, του αγαπημένου ρούχου ενός αγαπημένου προσώπου που δεν υπάρχει πια, του κομπολογιού του αγαπημένου σου παππού, …κ.λπ κ.λπ.
Μόνο που τις φωτογραφίες των συγγενών ή τα κομπολόγια δεν τα προσκυνάμε, δεν τα παρακαλάμε να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε το Τζόκερ, κλπ κλπ.
quote:
Στο Χριστιανό δεν υπάρχει η πεποίθηση πως στην εικόνα ή/και στο τίμιο ξύλο κατοικεί ο Θεός, σε αντίθεση με αυτό που γινόταν με τους ειδωλολάτρες προγόνους μας που θεοποιούσαν αντικείμενα, ουράνια σώματα, φυσικά φαινόμενα...
Και εμένα μου τα είχαν πει αυτά όταν ήμουν μικρός, μέχρι που διάβασα 5 πράγματα (όχι παραπάνω) από αυτά που έλεγαν εκείνοι οι "ειδωλολάτρες" και κατάλαβα οτι τα περί ειδωλολατρείας ήταν αέρας κοπανιστός.
quote:
Δεν ξέρω τι ήταν; Τι θες να πεις;
Λέω, αφού η ειδωλολατρεία δεν πείθει κανέναν, τα προσκυνήματα στις θαυματουργές εικόνες ή στα μισοσαπισμένα πτώματα τι ακριβώς είναι;

04/10/2011, 18:17:17
quote:
Ψηλός

Αυτό που μου λες είναι τελείως καινούργιο.
Κανείς Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός δεν το κάνει αυτό.
Αυτός είναι ένας ισχυρισμός των κακόβουλων νεοπαγανιστών και όσων τους πιστεύουν. Διεκδικούν μόνο αυτοί την Ελληνικότητα και προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να γυρίσει πίσω στη λατρεία των ξόανων.
Καθότι η ειδωλολατρία δεν μπορεί να πείσει πλέον κανένα, ανακατώνουν αρχαίο πολιτισμό και ειδωλολατρία και τα έχουν κάνει όλα ένα αχταρμά.

Ψηλέ έχεις διαβάσει το “κατα Ελλήνων” του ορθόδοξου πατέρα της εκκλησίας Ιωάννη, του γλυκομίλητου?

Μα είναι κακόβουλοι οι ισχυρισμοί του Ιωάννη, του “μεγάλου φωστήρα” της τρις ηλίου θεότητας?

04/10/2011, 18:31:57
Τελικά , για να δώσουμε μια εξήγηση σε όλα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται γύρω μας και να συνθέτουν το πραγματικό που προβάλλεται , θα έλεγα ότι τελικά εκείνη που εναγωνίως καλείται να λυτρώσει κάθε υποκείμενο απο την οδύνη της πραγματικότητας που δεν αποδεικνύει τα αναμενόμενα που του υποσχέθηκε , δεν είναι άλλη απο την φαντασίωση που επέχει ρόλο ρυθμιστή....
Η Φαντασίωση είναι εκείνη που προσπαθεί να καταστήσει υποφερτή την έλλειψη απο την "πραγματικότητα"...αλλα αυτό σε καμμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι την καλύπτει , διότι κάτι τέτοιο είναι εν'τέλλει αδύνατο .... διότι προσπαθεί να πετύχει μια "λήθη των απαρχών" της πραγματικότητας...
Φαντάσου η "πραγματικότητα" που σου υποσχέθηκαν -Θεός..Παράδεισος..κοκ- πουθενά να μην απαντάται....πόση οδύνη και πόση φαντασία χρειάζεται να επιστρατευεθεί για να απαλύνει την καθημερινή οδύνη και την αμφιβολλία....
Φαντάσου το ψέλλισμα..."Εδώ η ζωή μου πάει και πήγε στράφι...άραγε να υπάρχει εκείνη η ζωή που μου υποσχέθηκαν και για χατήρι της απώλεσα την εδώ.."???

Η Φαντασία δεν θα αφήσει το ερώτημα αναπάντητο.."Ασφαλώς και υπάρχει..κουράγιο και πίστη...μην χάσω τώρα την πίστη μου" και ο Γολγοθάς προς την κατάκτηση του Παραδείσου συνεχίζεται...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
04/10/2011, 18:46:13
Ψυχο-τριαξονικέ μας φίλε Δήμο καλησπέρα!

Οπως πάντα έρχεσαι και βάζεις τα δύσκολα.
Εδώ τόσοι νοματαίοι προσπαθούμε να πείσουμε τον Ψηλό ή Πσηλό οτι δεν ξέρει τι λέει με το Ελληνας Χριστιανός Ορθόδοξος!

Και εσυ έχεις απαίτηση να καταλάβει,τα περί <<φαντασίωσης>.?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

04/10/2011, 18:46:30
quote:

Ψηλέ,
quote:
Στην κατηγορία των σημερινών φωτογραφιών των αγαπημένων προσώπων, των οικογενειακών κειμηλίων, του αγαπημένου ρούχου ενός αγαπημένου προσώπου που δεν υπάρχει πια, του κομπολογιού του αγαπημένου σου παππού, …κ.λπ κ.λπ.

Μόνο που τις φωτογραφίες των συγγενών ή τα κομπολόγια δεν τα προσκυνάμε, δεν τα παρακαλάμε να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε το Τζόκερ, κλπ κλπ.

Εγώ ξέρω πως και τις φωτογραφίες των αγαπημένων προσώπων τις ασπαζόμαστε (τις φιλούμε), τους μιλούμε (από μέσα μας ή φανερά), φυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού το κομπολόι του παππού …..
Αυτό που λες για το τζόκερ, δεν ξέρω αν κάνας Άγιος το κάνει και αυτό. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση. Αν ξέρεις περισσότερα πες μου μπας και κερδίσω κάνα ευρώ και εγώ.

quote:

quote:
Στο Χριστιανό δεν υπάρχει η πεποίθηση πως στην εικόνα ή/και στο τίμιο ξύλο κατοικεί ο Θεός, σε αντίθεση με αυτό που γινόταν με τους ειδωλολάτρες προγόνους μας που θεοποιούσαν αντικείμενα, ουράνια σώματα, φυσικά φαινόμενα...

Και εμένα μου τα είχαν πει αυτά όταν ήμουν μικρός, μέχρι που διάβασα 5 πράγματα (όχι παραπάνω) από αυτά που έλεγαν εκείνοι οι "ειδωλολάτρες" και κατάλαβα οτι τα περί ειδωλολατρείας ήταν αέρας κοπανιστός.

Μάλλον θα διάβασες άλλα πράγματα εσύ.

Ένα παράδειγμα από το περιοδικό Ιχώρ (που δεν είναι από εκείνους που σου είχαν μιλήσει όταν ήσουν μικρός).

Πηγή: ΛΑΤΡΕΙΑ_ΛΙΘΩΝ

"Τα κάτωθι είναι αντλημένα από το Περιοδικό Ιχώρ, τεύχος 39, σελίδα 92 κ. εξ, άρθρο «Η Ονοματολογία των Επουράνιων Θεοτήτων» του Γιώργου Ηλιόπουλου και είναι μια απόδειξη της αλλαγής του ρόλου των πρωτόγονων αρχαίων θεών στο πέρασμα του χρόνου από τους αρχαίους πολιτισμούς π.χ. από λατρεία λίθων σε Ερμή, από λατρεία Σπαθιού στον Άρη κ.α.

ΕΡΜΗΣ ως λατρεία λίθου

Σελ. 102= Μια άλλη φυσιογνωμία του πανθέου των Ολυμπίων που ακολουθεί φαινομενικά την διαδικασία σχηματισμού και διαμόρφωσης κατά τα πρότυπα του Απόλλωνος, είναι ο Ερμής. Οι Preller και Robert [L. Preller: Griechische Mythologie («Ελληνική Μυθολογία», Carl Robert, Berlin 1984) εντοπίζουν την ταυτοτική αλληλουχία: Ερμείας / Ερμής (έρμα / λίθος, σκόπελος,, ύφαλος, έρμακες, σωροί λίθων), που οδηγεί άμεσα στον όρο ὁ (το θείο στοιχείο) των λίθων. Στην πραγματικότητα όμως η θεότητα ανάγεται σε μια περίοδο κατά πολύ προγενέστερη, η οποία χαρακτηρίζεται κυρίως από την λατρεία των λίθων και συνδέεται άμεσα και με την λατρεία των προγόνων. Ειδικότερα η λατρεία των λίθων επιβιώνει και κατά την κλασσική περίοδο στον Ελλαδικό χώρο [Παυσανία: Ελλάδος Περιήγησης, vii, 22, 4 & ix, 38, 1, vol IV, Loeb, Harvard University Press], ενώ και ο Ξενοφώντας τονίζει στην απολογία του, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει πως : «Τοὺς μὲν οὐθ’ ἱερὸν οὔτε βωμόν, οὔτε ἄλλο τῶν θείων, οὐδὲν τιμᾶν, τοὺς δὲ καὶ λίθους καὶ ξύλα τὰ τυχόντα καὶ θηρία σέβεσθαι»«Οι μεν δεν τιμούν, ούτε τα ιερά, ούτε τους βωμούς, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο των θείων, οι δε σέβονται και λατρεύουν λίθους, τυχαία ξύλα ακατέργαστα και θηρία» [Ξενοφών: Απολογία Σωκράτους, Vol Iv. Loeb, Harvard University Press]"

quote:

quote:
Δεν ξέρω τι ήταν; Τι θες να πεις;
Λέω, αφού η ειδωλολατρεία δεν πείθει κανέναν, τα προσκυνήματα στις θαυματουργές εικόνες ή στα μισοσαπισμένα πτώματα τι ακριβώς είναι;

Σίγουρα δεν είναι ο Θεός που λατρεύεται. Το πώς ο καθένας αποδίδει τιμή σε ό, τι θεωρεί πως αξίζει να αποδοθεί τιμή, είναι προσωπικό θέμα του καθενός.
Πουθενά στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση δεν έχουν οριστεί να λατρεύονται τα παραπάνω ως Θεός ή Θεοί.

Edited by - Ψηλός on 04/10/2011 18:48:41

04/10/2011, 19:00:31
Τελικά Ψηλέ θα σε κατατάξω στην κατηγορία demonhunter!!!
Εβαλες αυτο το λινκ για να μας πείσεις οτι η λατρεία των λίθων αντιπροσωπευόταν στο πρόσωπο του Ερμή ή το αντίθετο?

Λέει σε ενα σημείο το λινκ:

quote:

, οι λίθοι συνιστούν το κυρίαρχο σύμβολο των προγονικών μνημείων, από τα οποία αναδύεται η αρχαϊκή προσωπικότητα του Ερμή με την ιδιότητα ενός διακριτού θείου στοιχείου, που συνδέεται συλλογικά με τους νεκρούς προγόνους. Σε περιοχές όπου η διείσδυση του Χριστιανισμού είναι σχετικά πρόσφατη, η λατρεία των λίθων αυτών διατηρείται έντονα.

Δεν μπορώ Ψηλέ μας να δεχθώ αυτές τις μαλακίες που διαβάζω,απο όποιον κι αν εχουν ειπωθεί,με αυτόν τον αυθαίρετο τρόπο και την, κατά το δοκούν του συγγραφέως,ερμηνεία τους!

Για αυτό έχουμε νούν και όχι νέφτι στον εγκέφαλό μας.Για να σκεπτόμαστε.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 04/10/2011 19:01:49

04/10/2011, 19:02:18
Ψηλός

quote:
Εγώ ξέρω πως και τις φωτογραφίες των αγαπημένων προσώπων τις ασπαζόμαστε (τις φιλούμε), τους μιλούμε (από μέσα μας ή φανερά), φυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού το κομπολόι του παππού …..

Άμα μιλάς στις φωτογραφίες και στο κομπολόι του παππού..να πας να το κοιτάξεις πριν γίνει χειρότερο...

Τώρα βέβαια, οι χριστιανοί δεν "μιλάνε" μόνο στα πτώματα και στα κομμένα μέλη. Κουβαλάνε και πάνω τους τα κομπολόγια και τα φυλαχτά να τους προστατεύουν από το κακό (τελευταίο τρανό παράδειγμα το φυλαχτό που έδωσε ο Καραμανλής στον μακαρίτη το Χριστόδουλο, για να τον κάνει καλά. Φαίνεται όμως πως ήθελε μπαταρίες ... δεν δούλεψε τελικά...).

macedon

04/10/2011, 19:30:56
quote:

Ψυχο-τριαξονικέ μας φίλε Δήμο καλησπέρα!

Οπως πάντα έρχεσαι και βάζεις τα δύσκολα.
Εδώ τόσοι νοματαίοι προσπαθούμε να πείσουμε τον Ψηλό ή Πσηλό οτι δεν ξέρει τι λέει με το Ελληνας Χριστιανός Ορθόδοξος!

Και εσυ έχεις απαίτηση να καταλάβει,τα περί <<φαντασίωσης>.?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Αυτό πάλι πρώτη φορά το ακούω...ψυχο-τριαξονικός???
Α!!! ρε Μάριε , μ'έκανες και γέλασα....
Ο Φίλος Ψηλός , έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει και να πιστεύει όπου θέλει αλλα και να υπερασπίζεται αυτό που θεωρεί ως αληθές -όπως όλοι μας- αρκεί να μην ξεπερνάμε κάποια όρια ρε Μάριε....και ασφαλώς οι αναγνώστες και οι συμμετέχοντες έχουν μυαλό και κρίση και ο καθένας θα εξάγει τα δικά του συμπεράσματα....
Τώρα αυτό το "Ορθόδοξος Χριστιανός Έλληνας*" προσωπικά ΔΕΝ το καταλαβαίνω...δηλαδή αν κάποιος έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και έχει εκπαιδευθεί ως Νεο-Έλληνας -διότι το Έλληνας θα πρέπει να το ξεχάσουμε..- δεν είναι Νεο-Έλληνας αν δεν είναι ορθόδοξος???

*Οι Έλληνες , ήταν άλλη κατηγορία και κλάση ανθρώπων!
Το έχω ξανα-πεί -άντε να το ξανα-πω...- ότι εφόσον θαυμάζουμε την Ελλάδα ως Νεο-Έλληνες -άλλη κατηγορία ανθρώπων..- όπως και όλη η Οικουμένη και μάλιστα προσέρχονται εδώ και αφήνουν δις κάθε χρόνο...θα έπρεπε ήδη να έχουμε αναστηλώσει ΟΛΗ την Αρχαία αγορά και ΟΛΑ τα σπουδαία μνημεία , όπου θα μπορούσαν να γίνονται πάρα πολλά πράγματα και να αξιοποιηθούν και τουριστικά!

Αλλα οι Νεο-Έλληνες δεν θέλουν -ως φαίνεται- να αφιερώσουν ουτε ένα γραμμάριο ιδρώτα και κόπου...προτιμούν τον καφέ και τις Παραδεισένιες υποσχέσεις...
Δυστυχισμένος τόπος που δεν μας άξιζε δυστυχώς φίλε μου!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
symbolΜέλος
04/10/2011, 20:20:51
Εαρινός
«Αλλα οι Νεο-Έλληνες δεν θέλουν -ως φαίνεται- να αφιερώσουν ουτε ένα γραμμάριο ιδρώτα και κόπου...προτιμούν τον καφέ και τις Παραδεισένιες υποσχέσεις...
Δυστυχισμένος τόπος που δεν μας άξιζε δυστυχώς φίλε μου! »
---------------------------------------------------
Στα ίδια συμπεράσματα καταλήγω και εγώ φίλτατε. Οι σημερινοί «Έλληνες», καμιά σχέση δεν έχουν με εκείνους τους Έλληνες της κλασικής Ελλάδας.
Βλέπει κανένας γύρω του πολλούς που έχουν στάση ζωής, μόρφωση, πνευματικότητα και πρόταση πολιτισμού, αντίστοιχα με εκείνο το λαό που αποκάλεσε όλους τους άλλους «βάρβαρους» και ανέδειξε Ηράκλειτο, Πλάτωνα, Αισχύλο, Πραξιτέλη.
Ήμαστε ανάξιοι και είναι δυστυχώς ντροπή το να αποκαλούμαστε Έλληνες, τους προσβάλουμε.
Δυστυχώς το «εθνικό», κρατίδιο-προτεκτοράτο που δημιουργήθηκε υπήρξε η οριστική ταφόπλακα του Ελληνισμού.
04/10/2011, 20:49:14
quote:

Δεν μπορώ Ψηλέ μας να δεχθώ αυτές τις μαλακίες που διαβάζω,απο όποιον κι αν εχουν ειπωθεί,με αυτόν τον αυθαίρετο τρόπο και την, κατά το δοκούν του συγγραφέως,ερμηνεία τους!

Για αυτό έχουμε νούν και όχι νέφτι στον εγκέφαλό μας.Για να σκεπτόμαστε.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 04/10/2011 19:01:49

Μακάρι να είχες έστω και νέφτι.

Εμένα μη με πιστεύεις,
αυτόν εδώ όμως τον πιστεύεις;
Έχεις τα .... να απαντήσεις ή φοβάσαι μη σε μαλώσει ο macedon;

"ενώ και ο Ξενοφώντας τονίζει στην απολογία του, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει πως : «Τοὺς μὲν οὐθ’ ἱερὸν οὔτε βωμόν, οὔτε ἄλλο τῶν θείων, οὐδὲν τιμᾶν, τοὺς δὲ καὶ λίθους καὶ ξύλα τὰ τυχόντα καὶ θηρία σέβεσθαι»«Οι μεν δεν τιμούν, ούτε τα ιερά, ούτε τους βωμούς, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο των θείων, οι δε σέβονται και λατρεύουν λίθους, τυχαία ξύλα ακατέργαστα και θηρία» [Ξενοφών: Απολογία Σωκράτους, Vol Iv. Loeb, Harvard University Press]"