ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/07/2008, 15:16:55
quote:
γιαπετ
Ψηλός

quote:
Βε συ γιαπετ, αν δεν απατώμαι, ο Απολλώνιος έζησε περί το δεύτερο μισό του πρώτου αιώνα μ.Χ., έτσι δεν είναι;

Πώς δεν υπήρχε Χριστιανισμός επί Απολλώνιου;

Ψηλέ, ο Απολλώνιος ήταν σύγχρονος του χριστού, επειδή γεννήθηκε το 3-4 μαχχ.

Προτιμώ να δέχομαι τις χρονολογίες του Φιλόστρατου, παρά τους κατόπιν εορτής "ερμηνευτές" του και τα τυχόν χριστιανοσκοταδιστικά κέντρα που εξυπηρετούν, για να δίνουν "επιχειρήματα" σε όσους φοβούνται τη σύγκριση.

Σύμφωνα και με την ιστορικό που παραθέτει και ο Ευρωπαίος2, ο Φιλόστρατος, κάνει λάθος στις χρονολογήσεις.
Όπως και να έχει, ο Απολλώνιος δεν είναι προγενέστερος του Ιησού.
Οπότε, γιατί να μην είναι και το έργο το Φιλόστρατου για τον Απολλώνιο κάτι σαν και τα ψευδεπίγραφα ευαγγέλια (ως προς το αποτέλεσμα);

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του Ιησού με τον Απολλώνιο.

Εγώ θεωρώ πως στο πρόσωπο του Απολλώνιου, το ή τα αντίπαλα στρατόπεδα του Χριστιανισμού, από τότε, αλλά έως και σήμερα, βρήκαν ή πίστευαν πως βρήκαν το αντίδοτο κατά του Ιησού που τόσο, ίσως, τους "στεναχωρούσε" με τη ύπαρξή του.
Από τις κριτικές που έχω διαβάσει για το έργο Φιλόστρατου, πιστεύω πως πρόκειται για μια μυθοποιημένη βιογραφία του Απολλώνιου.

Edited by - Ψηλός on 14/07/2008 15:48:28

14/07/2008, 15:27:42
quote:
γιαπετ
Ευρωπαίε, να τα χαίρεσαι τα "ιστορικά τεκμηριωμένα" συμπεράσματα της Τζιέλσκα, που βγάζει αθώο τον Κύριλλο για τον φόνο της Υπατίας.

Δεν ήταν παρών λέει και εν ολίγοις, στηρίζει την άποψή της σ' αυτό.

Είναι για γέλοια και όποιος πιστεύει τον "προσανατολισμό" της στην ιστορική αλήθεια.

Άλλωστε τυχαία την επικαλείται και ο Μεταλληνός;;;

Υ.Γ. Και μη μου πεις ότι είναι διεθνώς αναγνωρίσμένη...

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ!!!

Ίσως κάποια άλλη προσπάθειά σου, να είναι καλλίτερη...

Δηλαδή, βρε γιαπετ, προτείνεις να αφήσουμε τους ιστορικούς (που είναι γνωστοί για το έργο τους παγκοσμίως) στην άκρη και να πιστέψουμε σε όσα μας γράφεις εσύ;

Ειλικρινά, μένω άφωνος με την ευκολία που έχεις και εσύ να απαξιώνεις τους επιστήμονες!

Το Φιλόστρατο όμως;;;;;; Τι πως δεν άκουσα;;;;;;;;;;;
Α όχιιιιι αυτόν!!!! Αυτός είναι καλός, έτσι!!!!!
Ναι μωρέ!!!
Κατάλαβα .........

14/07/2008, 18:26:45
Η όλη υπόθεσ, φίλε Γιάπετ έχει να κάνει με τον
μ..ικρόκοσμο που ζει ο καθένας και νομίζει ότι
είναι κάτι παραπάνω... φίλε μου, λογική σε μένα ή
σε σένα άσε τους άλλους να κρίνουν...
Απο κει κι έπειτα αυτό που γράφεις σου "χρεώνω"
ότι απαξιείς όποιον θέλεις και αξιώνεις οποιον
θέλεις..Πρέπει να είσαι πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος
αφού μπορεί να ζει σε άλλο πλανήτη και να έχεις όποιες
εντυπώσεις θέλεις για ότι θέλεις... Εγώ λέω να επιμείνω
στη λογική, δεν μπορώ αλλοιώς, καθώς αυτό μου υπαγορεύει
η νοημοσύνη μου κι όχι ο όποιος εαυτούλης μου....
το να επιμένεις δε στο πότε γεννήθηκε ο Χριστός και πότε
ο Απολλώνιος μου θυμίζει κάτι από κομματόσκυλο,( με το συμπάθειο).....
Για την ακρίβεια μου θυμίζεις το ανέκδοτο:
"Μπαμπά πετάνε οι ελέφαντες" ρωτάει ο γιός τον πατέρα, φανατικό
κομμουνιστή... "Τι βλακείες λές παιδί μου;" απαντάει αυτός..
"Μα το γράφουν οι εφημερίδες" επιμένει ο πιτσιρικάς..
"Οι εφημερίδες γράφουν όλο μ..κίες" απαντά ο πατέρας...
"Ρε πατέρα στον "Ριζοσπάστη το διάβασα...." ξαναλέει ο
πιτσιρικάς..
" Έ πετάει χαζομάρες τώρα, ά σηκώνεται πάει λίγα μέτρα και ξαναπέφτει, πετάει!!!"
Αν το καταλάβεις, θα καταλάβεις και το πως "ακούγεσαι"
κι εσύ.. Και με το συμπάθειο, δηλαδή...
Φίλε Ψηλέ,το ξέρω καλά το Συκούριο... Φέτος ήσουν στο
Φεστιβάλ Μπάρα; Σύχναζα παλιά με κάτι φίλους από κει κι από
Σπηλιά...
14/07/2008, 23:53:48
quote:

Φίλε Ψηλέ,το ξέρω καλά το Συκούριο... Φέτος ήσουν στο
Φεστιβάλ Μπάρα;
Σύχναζα παλιά με κάτι φίλους από κει κι από
Σπηλιά...

Δυστυχώς όχι. Ήμουν Ελλάδα για το Πάσχα αλλά μετά επέστρεψα στο Λουξεμβούργο όπου ζω και εργάζομαι. Ζω στο εξωτερικό τα τελευταία 21 χρόνια.

Ανέβηκες πάνω στον Κίσσαβο, στο καταφύγιο;
Έχουν φτιάξει καινούργιο ασφάλτινο δρόμο. Σχεδιάζουν να φτιάξουν ανεμογεννήτριες και έτσι έφτιαξαν και το δρόμο.

15/07/2008, 00:17:51
Αγαπητέ μου Ψηλέ, έχω ανέβει στο καταφύγιο και φτιάχνουν
περισσότερα... Δρόμους για να ενώσουν τη Σπηλιά με την Καρίτσα
και το Στόμιο...Το παρθένο έδαφος φίλε, είναι πρόνοια
Θεού, γιατί αφού δεν το βεβηλώσαν με καταπατήσεις, σημαίνει
ότι τώρα θα γίνει καλύτερο.. Τον Θύμιο τον Μπαλαή τοη ήξερες,
πέθανε με μηχανή, στις εκλογές του 1998...Ήμαστε πολύ φίλοι..
17/07/2008, 15:08:39
Ψηλός

quote:
Όπως και να έχει, ο Απολλώνιος δεν είναι προγενέστερος του Ιησού.

Δεν ισχυρίστηκε κανείς κάτι τέτοιο, αν και με τη λογική των προ χριστού χριστιανών, δεν παίζει και ιδιαίτερο ρόλο, έτσι;;;

quote:
Οπότε, γιατί να μην είναι και το έργο το Φιλόστρατου για τον Απολλώνιο κάτι σαν και τα ψευδεπίγραφα ευαγγέλια (ως προς το αποτέλεσμα);

Σωστά και γι' αυτό ο καθένας μας, προσπαθεί να διακρίνει, σε συνδιασμό με άλλα στοιχεία και πληροφορίες, την όποια αλήθεια, οπουδήποτε.

quote:
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του Ιησού με τον Απολλώνιο.

Σ’ αυτό συμφωνούμε, απόλυτα...

quote:
Εγώ θεωρώ πως στο πρόσωπο του Απολλώνιου, το ή τα αντίπαλα στρατόπεδα του Χριστιανισμού, από τότε, αλλά έως και σήμερα, βρήκαν ή πίστευαν πως βρήκαν το αντίδοτο κατά του Ιησού που τόσο, ίσως, τους "στεναχωρούσε" με τη ύπαρξή του.
Από τις κριτικές που έχω διαβάσει για το έργο Φιλόστρατου, πιστεύω πως πρόκειται για μια μυθοποιημένη βιογραφία του Απολλώνιου.

Δεν έχω σκοπό να σου υποδείξω τι να θεωρείς σωστό και τι όχι, αλλά επίτρεψέ μου όμως, την συγκεκριμένη ιστορικό να τη θεωρώ «χριστιανοκίνητη», και κατά συνέπεια, να μην έχω εμπιστοσύνη στα κίνητρα που έχει για να καταλήγει σε συμπεράσματα.

Προσωπικά κάτι «λέγεται», «θεωρείται», «πιστεύεται», καθώς και αυθαίρετες ερμηνείες καταστάσεων και κινήτρων, με αφήνουν αδιάφορο.

Άλλωστε δεν γνωρίζω όλους τους ιστορικούς και τα έργα τους, γι’ αυτό σε ρωτάω αν υπάρχουν πολλοί (εκτός των κόλπων της εκκλησίας) που θεωρούν τον Κύριλλο, αθώο για τη δολοφονία της Υπατίας...

Θα ήταν ενδιαφέρον για όλους, να αναφέρεις γιατί θεωρείς μυθοπλάστη τον Φιλόστρατο και γιατί είσαι σίγουρος ότι τα ευαγγέλια είναι η αληθινή ιστορία του χριστού...

quote:
Δηλαδή, βρε γιαπετ, προτείνεις να αφήσουμε τους ιστορικούς (που είναι γνωστοί για το έργο τους παγκοσμίως) στην άκρη και να πιστέψουμε σε όσα μας γράφεις εσύ;
Ειλικρινά, μένω άφωνος με την ευκολία που έχεις και εσύ να απαξιώνεις τους επιστήμονες!
---------------------------------
Το Φιλόστρατο όμως;;;;;; Τι πως δεν άκουσα;;;;;;;;;;;
Α όχιιιιι αυτόν!!!! Αυτός είναι καλός, έτσι!!!!!
Ναι μωρέ!!!
Κατάλαβα .........

Δεν δέχομαι τους πάντες και θεωρώ ότι μπορώ να διατηρώ επιφυλάξεις για οτιδήποτε και να το κρίνω, όπως όλοι άλλωστε!!

Μόνο όποιος δεν χρησιμοποιεί τις πεποιθήσεις του για να κρίνει οτιδήποτε, έχει δικαίωμα να κατηγορεί τους άλλους ότι το κάνουν.

Εσύ δηλαδή, δεν επιλέγεις, με βάση τα αποδεκτά σου, τι θα θεωρείς αλήθεια και τι όχι;;;

Επίσης σε σχέση με την επιστήμη και τη θρησκεία, απέφυγες να απαντήσεις (εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος), στις απλές ερωτήσεις, που επαναλαμβάνω, για να σε διευκολύνω:

Δηλαδή, για παράδειγμα, αναθεωρήθηκε η άποψη ότι ό άνθρωπος είναι 7.500 ετών και ότι πριν δεν υπήρχε τίποτε, αφού ο θεός δεν τα είχε ποιήσει όλ' αυτά;

Έπαψε η επιστήμη να γνωρίζει ότι το ξύλο αν μείνει θαμμένο στη γη, πάνω από 50 χρόνια, γίνεται φυτική γαία;

Διότι αν ισχύει αυτό, γεννάται το ερώτημα πώς η μαμά του Κωνσταντίνου βρήκε το σταυρό του "μαρτυρίου" 300 χρόνια (!!!) μετά;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

17/07/2008, 15:27:40
τρεχα....

quote:
Η όλη υπόθεσ, φίλε Γιάπετ έχει να κάνει με τον
μ..ικρόκοσμο που ζει ο καθένας και νομίζει ότι
είναι κάτι παραπάνω... φίλε μου, λογική σε μένα ή
σε σένα άσε τους άλλους να κρίνουν.........

Θεωρώ ότι θα ήταν πιό χρήσιμο, να έκανες τοποθετήσεις και σχόλια πάνω στο θέμα που κάθε φορά συζητιέται ή και να απαντούσες σε ερωτήσεις, απ’ το να καταφεύγεις σε αμπελοφιλοσοφία και κρύα ανεκδοτάκια, που δεν λένε τίποτε σε κανένα...

Ας πούμε πολύ θα ήθελα να μάθω γιατί είναι δεδομένο το πότε (αν) γεννήθηκε ο χριστός και δεν είναι το πότε γεννήθηκε ο Απολλώνιος...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

17/07/2008, 15:50:31
quote:
γιαπετ:
Δηλαδή, για παράδειγμα, αναθεωρήθηκε η άποψη ότι ό άνθρωπος είναι 7.500 ετών και ότι πριν δεν υπήρχε τίποτε, αφού ο θεός δεν τα είχε ποιήσει όλ' αυτά;

Έπαψε η επιστήμη να γνωρίζει ότι το ξύλο αν μείνει θαμμένο στη γη, πάνω από 50 χρόνια, γίνεται φυτική γαία;

Διότι αν ισχύει αυτό, γεννάται το ερώτημα πώς η μαμά του Κωνσταντίνου βρήκε το σταυρό του "μαρτυρίου" 300 χρόνια (!!!) μετά;

Γιατί? πότε και ποιος είπε ότι ο άνθρωπος είναι 7.500 ετών?
Προσωπικά δε γνωρίζω εάν ήταν 7.500 ετών, περισσότερο ή λιγότερο.......εσύ γνωρίζεις?
Η μαμά του Κων/νου δε βρήκε ένα οποιοδήποτε ξύλο! .......... αν εσύ το θεωρείς έτσι ..........δικαίως και η απορία σου!!!!!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

17/07/2008, 16:26:23
Ευρωπαίε, περί τίνος πρόκειται, αν δεν απατάσαι;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

17/07/2008, 16:47:31
quote:
γιαπετ:
Ευρωπαίε, περί τίνος πρόκειται, αν δεν απατάσαι;;;

Για του ιδίου πράγματος του οποίου εξαπατάσαι..........

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"