ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- HEAVY METAL (και άλλα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- HEAVY METAL (και άλλα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

shankara93 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
shankaraΜέλος
10/06/2003, 11:54:53
Εγώ προσωπικά δεν το έχω πάρει ακόμη.Μπορείς να μας πεις σε τι ύφος κυμαίνεται?Πάντως το ομώνυμο κομμάτι που έχει βγει και σε videoclip
μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά εκτός από ένα σημείο που θύμιζε αρκετά linkin park και το όλο ρεύμα του nu metal.

EnasΜέλος
11/06/2003, 19:41:47
Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΡΕ! ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΣ.

ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΚΡΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ 16483 ΦΟΡΕΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΩ (ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΩ). ΩΣ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ, ΛΙΓΟ ΑΠΟ SOULFLY, ΛΙΓΟ ΑΠΟ LINKIN PARK. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΑΝΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΒΑΡΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.

I am no human now
because I choose to know..

ΠΑΝΜέλος
11/06/2003, 20:18:39
ΤΟ St.Anger ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ.
ΓΕΝΙΚΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΤΩΝ ΜΕΤΑLLICA ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ.

shankaraΜέλος
17/06/2003, 19:11:48
QEENSRYCHE IN ATHENS.Απογοητεύθηκα από την συναυλία των queensryche.Μα ούτε ένα queen of the ryche ρε παιδιά Ή τουλάχιστον ένα operation mindcrime...Εντάξει,το καταλαβαίνουμε ότι ακολουθούν νέα μουσικά μονοπάτια αλλά μην ξεχνάνε και από που άρχισαν.
ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ...

22/06/2003, 21:46:20
Slayer is the Best!!!Επισης deicide,Marduk,Dark Angel, και φυσικα τα κλασσικα Iron Maiden και λοιποι!Γενικα ακουω thrash,death και black!

Violator

shankaraΜέλος
23/06/2003, 20:55:52
Η metallica καλά θα κάνουν να τα παρατήσουν.Αν και είμαι φανατικός maidenas το ίδιο πρέπει να κάνουν και αυτοί.Να δούμε τί album θα βγάλουν τον Σεπτέβριο.Προσωπικά το brave new world δεν μου άρεσε καθόλου και έτσι είμαι πολύ δύσπιστος για το νέο τους album που θα λέγεται DANCE OF DEATH.Για να δούμε.......

WolffacedΜέλος
23/06/2003, 21:25:21
quote:

wolfacced βλέπω ακούς παραδοσιακό metal

κοίτα δεν υπάρχει οπαδός του σκληρού ήχου που να μην ακούει Iron Maiden. Τώρα τα καλύτερα μου είδη (παρακλάδια πάρτο όπως θες) είναι το Epic και το Black. Από Death μου αρέσουν αυτά που έχουν κυρίως στίχους με gore θεματολογία.

25/06/2003, 11:53:16
Με συγχωρείτε, όμως το Θέμα μεταφέρεται στο Forum "Μεταξύ τύρου και αχλαδιού" από το Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. που το φιλοξένησε αρχικά.

Νομίζω ότι το Θέμα αυτό, όπως τέθηκε, δεν έχει κάποια σχέση με την ευρύτερη θεματολογία των Forums(και του Τόπου) γι'αυτό και η μεταφορά του στο Forum αυτό όπου μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση...

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

Ntavelis666Μέλος
25/06/2003, 22:26:06
Εδώ είμαστε.....
Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το μεγαλείο μουσικής που λέγεται Metal.
Iron Maiden, Τherion και Nightwish. Τα τρία αγαπημένα μου. Συγκεκριμένα οι Μaiden, με έχουν μεγαλώσει. Ήταν, είναι και θα παραμείνει το καλύτερο γκρούπ στο Metal στερέωμα.
Περάν αυτών, ψοφάω για Death και Black Metal σε κάθε του μορφή, είτε βάρβαρο, είτε μελωδικό και ατμοσφαιρικό.
Οτιδήποτε έχουν να βγάλουν οι Σκανδιναβικές χώρες (και σε ελάχιστες περιπτώσεις και η Ελλάδα) απο Metal,είναι εγγύηση, είναι ποιότητα μουσικής, ενώ αποστρέφομαι όλες αυτές τις Thrash-Death-βαβουροαμερικανιές. Οτιδήποτε μεταλλικό άκουσμα σε ταξιδεύει σε δάση,βουνά και θάλασσες, υποκλίνομαι. Metal που είναι για τα τσιμέντα και τα παγκάκια της πλατείας
(βλ. Τhrash), όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω.
Βέβαια το οτι τρέφω μια λατρεία για το Metal, δεν σημαίνει οτι δεν ακούω άλλα είδη μουσικής όπως Ambient, Kλασσική, Κέλτικη/Ιρλανδική, Αρχαία Ελληνική, Όπερα, Ηλεκτρονική. κ.ο.κ
Γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να ακούσω οποιαδήποτε μουσική, όταν αυτή έχει κάτι να μου πεί.

Με εκτίμηση
Νταβέλης

Υ.Γ : Εχέμβροτε, κάτι άκουσα για έλευση των Dimmu Borgir στην Αθήνα. Έ, ρε γλέντια. Θα γελάσει κάθε πικραμένος.

666

AlastisΜέλος
25/06/2003, 23:02:26
Εγω, απο που να ξεκινησω και που να τελειωσω... 13 χρονια ακουω και τελειωμο δεν εχει...
Μην με ρωτατε για συγκροτηματα και ειδη METAL, ΟΛΑ MA ΟΛΑ.

Αλλα να λεμε και πραγματα με το ονομα τους κιολας, το METAL αργοπεθαινει εδω και 10 χρονια παιδια. Αξιοι συνεχιστες δεν υπαρχουν πια, μονο αξιολογα σχηματα για να κρατουν τα προσχηματα.

Οσο για...

quote:
Συγκεκριμένα οι Μaiden, με έχουν μεγαλώσει. Ήταν, είναι και θα παραμείνει το καλύτερο γκρούπ στο Metal στερέωμα.

ΔΕΝ συμφωνω ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ και το συζηταμε οσο θελετε αυτο...

Ομως και αλλα ειδη μουσικης ειναι εξισου καλα και εχουν πολυ καλα ακουσματα...Ambient, Ηλεκτρονικη, Disko, Νew Age κτλ κτλ

...open minds are better minds!

satyrosΜέλος
26/06/2003, 00:14:03
Εγω φιλοι μου δεν μπορω να θεωρηθω μεταλλας, αν και μικροτερορος ακουγα μονο μεταλ, γιατι αργοτερα ωριμαζοντας αρχισα να διαλεγω απο ολες τις μουσικες τα κομματια αυτα που με εκφραζουν και μου προκαλουν δυνατα συναισθηματα, οποιου ειδους κι αν ειναι αυτα. Η καθε μουσικη εχει και την ωρα της, αναλωγα με την συναισθηματικη σου κατασταση εκεινη τη στιγμη. Ετσι, σνδυαζω trance και metal, house kai εντεχνα, ελληνικα kai low bap, σκυλαδικα και psychedelic/goa κτλ.
Παντως πιστευω οτι ενα παιδι για να διευρυνει τους πνευματικους οριζοντες τη φαντασι του και για να ονειρευεται πρεπει να αρχισει με μεταλ.
Εμενα παντως ακομα και τωρα αγαπημενο μου συγκροτημα ειναι οι
ΜΟΟΝSPELL ενω καθημερινα ακουω Rotting christ, Anathema, Dimmu, Cradle of Filth, Sentenced, Cemetary, Borknagar, Therion, Tiamat, Septic Flesh, Necromantia, Satarial, the Gathering και ενα σωρο αλλα.

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

azaelΜέλος
08/11/2010, 19:25:29
Από ντοκουμέντα Εξορκισμών σε συνδυασμό με σχετικά κείμενα Σοφών, προήλθαν τα παρακάτω συμπεράσματα. Επίσης πρέπει να πω ότι δεν είμαι χριστιανός, ή οπαδός οποιαδήποτε άλλης θρησκείας. Το θέμα το αφήνω στην κρίση σας!

Ο Ιερός Πόλεμος και η Πλάνη του

Εκτός από τις τροφές του σώματος για τις οποίες μίλησε και ο Ι. Χριστός ως πηγές τις αιώνιας καταδίκης, υπάρχουν και άλλα, τα οποία εμφανίζονται απρόσωπα και οδηγούν ομοίως στο ίδιο αποτέλεσμα. Τέτοια είναι το μίσος, το άγχος, η οργή, ο φθόνος, ο φόβος, η βία, η ζήλια, η απληστία, ο φόνος, η αίρεση, η εξαπάτηση, η ειδωλολατρία ή η εικονολατρία, η υπερηφάνεια, ο εγωισμός και η μέγιστη όλων, η προδοσία. Η προδοσία δε, είναι το αμάρτημα του διαβόλου.
Όσων αφορά την δολοφονία, η πλάνη εδώ είναι μέγιστη. Δεν θα αναφερθώ στις εκτρώσεις γιατί είναι πασιφανές, αλλά ο φόνος επί οποιοδήποτε σκοπού, έχει το ίδιο τίμημα. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Σκότωσε είπε, επειδή βρισκόταν σε άμυνα, αλλά δεν γνωρίζει, ότι ο κριτής στην σκηνή αυτή, δεν είναι ο ίδιος, αλλά η υπεράνω Θεία δύναμη, η Θεία Δίκη. Αν πρέπει να επέλθει η διάλυσης, αυτό θα γίνει, διότι έτσι είπε, η Θεία Δικαιοσύνη ότι πρέπει να γίνει και αν δεν πρέπει αυτό να γίνει, για οποιοδήποτε λόγω, τότε και πάλι Εκείνη θα το αποφανθεί. Η άμυνα και η διεκδίκηση της υλικής ύπαρξης, προδίδουν μέγιστο εγωισμό και η αντίσταση αυτή έχει ρίζα κακού και ο φόνος εξ αυτού έχει το ίδιο τίμημα, διότι ως πράξη είναι ανίερη και αντίθετη με την φύση του ανθρώπου, όπως επίσης διότι έτσι υποβόσκει το μίσος και η υπερτέρηση του εγωισμού. Δια αυτού λοιπόν, λέω ότι οι πόλεμοι των λαών, είναι ανύπαρκτοι, διότι ο πόλεμος είναι έργο του διαβόλου και βάση αυτού, σκλαβώνονται οι άνθρωποι αιώνια, για δήθεν κάποιον ιερό σκοπό. Αλλά ιερός τέτοιος σκοπός στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, αλλά μόνον ο σκοπός εκείνου που τον δημιούργησε και έσπειρε την πλάνη του. Έτσι λοιπόν χώρισε τους λαούς των ανθρώπων και τους έβαλε να δημιουργούν ανύπαρκτες διαμάχες μεταξύ τους, ώστε με αυτόν τον τρόπο να υπάρχουν δυο ειδών αποτελέσματα. Πρώτον, οι λαοί των ανθρώπων να λειτουργούν ξεχωριστά και όχι ως σύνολο και μέσω αυτού, να μην επικεντρώνονται ποτέ στον βασικό τους σκοπό και στον μοναδικό τους εχθρό και έτσι να απομονώνονται και να δημιουργούν ψεύτικους αντιπάλους. Πάντοτε έχουν κάτι να σκεφτούν, που ποτέ όμως δεν είναι αληθινό και έτσι αναλώνονται συνεχώς στα ασήμαντα και στρέφονται κατά των αδελφών αυτών και έτσι το μίσος για τους αδελφούς, γιγαντώνεται. Σαν να μην φτάνει αυτό η πλάνη είναι ακόμη μεγαλύτερη, λέγοντας ότι οι θρησκείες επικροτούν αυτά τα εγχειρήματα και βοηθούν τους ανθρώπους μέσω της πίστη τους, στην υπερνίκηση των άλλων λαών. Ωθώντας τους λαούς να πιστέψουν ότι ο ίδιος ο Θεός είναι μαζί τους και θα τους βοηθήσει για να επικρατήσουν επί των συμφερόντων τους και μάλιστα θα τους συγχωρεθούν οποιαδήποτε ανομήματα ως ιερό σκοπό έχουν. Οποία η βλασφημία και η πλάνη. Αυτά είναι έργα του διαβόλου κι όχι του Θεού. Το μίσος και ο φθόνος είναι όλα όσα από τον παγκάκιστο πηγάζουν. Δεύτερον λοιπόν, προβαίνουν εις το όνομα της πίστη τους οι άνθρωποι, να σκοτώνουν τους ίδιους τους, τους αδελφούς , με σκοπό την άμυνα όπως λένε και την θεωρούν αυτονόητη. Δεν γνωρίζουν όμως ότι με αυτές τους τις πράξεις, καταδικάζονται αιώνια, διότι αυτό το μέγιστο αμάρτημα, βαραίνει τους ίδιους, όπως και να έχει.
Και η πλάνη του κακού, λέγει ότι όλες οι αδικίες των ανθρώπων πληρώνονται σε αυτόν τον κόσμο. Είναι ψέμα μεγάλο!!! Να ξέρετε ότι αυτή η μορφή του κόσμου, είναι μιαν μορφή της κολάσεως, διότι ότι βρίσκεται έξω από τον "κόσμο" του Θεού (για τον οποίο και ο Ι.Χριστός μίλησε πολύ), είναι αυτόματα και εν μέρη αντίθετο από αυτόν (αφού κάθε ύπαρξη Του ανήκει και ορίζονται τα πάντα από τους νόμους της Θείας Πρόνοιας, αλλά ΌΧΙ και οι έννοιες για τις υπάρξεις έξω από τον Φωτεινό Κύκλο της Ζωής του Αγαθού). Όντας έτσι λοιπόν τώρα οι άνθρωποι υποφέρουν δια των αισθήσεων και των παθών τους. Ο πόνος, το μίσος και όλα τα σχετικά δεν είναι γνωρίσματα του Αγαθού Πατέρα Νου. Πολύ απλά γιατί σαν Τέλειος δεν γνωρίζει και δεν ποιεί τέτοιες έννοιες ως αυτά δεν προέρχονται από Αυτόν. Ο Θεός Νους είναι ο δημιουργός όλων των δημιουργημάτων και των ορατών και των αοράτων, αλλά και Δίκαιος. Ο κόσμος αυτός είναι το αποτέλεσμα της επιλογής του ανθρώπου. Μια επιλογή που από ότι φαίνεται έφερε μαζί της και όλα τα δεινά! και δεν θα μπορούσε να μην είναι έτσι διότι ότι υπάρχει έξω από τον αθάνατο Κύκλο του Θεού, δεν ορίζεται από τις έννοιες που άγουν μέσα από το Αγαθό!
Όμως, ο άνθρωπος εδώ πληρώνει πρόσκαιρα την Προδοσία του, το αρχικό του αμάρτημα και όχι αυτά που εδώ ποιεί. Πουθενά δεν αποδίδετε δικαιοσύνη στην παρούσα ζωή, διότι διαφορετικά δεν θα μιλάγαμε για κόσμο άδικο, αλλά για κόσμο δίκαιο. Αλλά ο πλάνος σπέρνει τα γεννήματα του, ώστε ο άνθρωπος να βυθιστεί ακόμα περισσότερο εις την λήθη και τα αμαρτήματα.

Edited by - azael on 08/11/2010 19:26:26

Edited by - azael on 08/11/2010 19:29:02

Edited by - azael on 08/11/2010 19:39:18

Edited by - azael on 08/11/2010 19:40:33

09/11/2010, 01:21:04
Φίλε azael ενδιαφέροντα τα όσα λες.
Πες μου όμως, πώς μπορεί ο άνθρωπος να μπεΙ σε μια κατάσταση που να είναι "αυτότροφος", να μη χρειάζεται δηλαδή να θρέφεται με υλικά.
azaelΜέλος
09/11/2010, 10:23:40
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί!

09/11/2010, 11:03:23
Κι όμως, φίλε μου azael, μπορεί ο άνθρωπος, να τρέφεται με ουράνια
δώρα,την αγάπη, την ομορφιά, την αρμονία...
Τα υλικά,επειδή υπάρχουν γύρω μας,ως δώρα Θεού, ας
είναι φρούτα,λαχανικά, μια απαλή ωμοφαγία, που ικανοποεί τη γεύση, αποζητά την απόλαυση του καρπού και φεύγει η ανάγκη, απο την θρεπτικότητα....
Το σώμα μας, ξέρει τι γίνεται...Δεν θέλει να το μειώνουμε, κάνοντας
το ίσο με ζώο...Έχει αδρεναλίνη, που παράγει ενέργεια,ικανή να τον κρατήσει σε κατάσταση, που δεν δικαιολογείται, απο την φυσική του υπόσταση...Υπάρχει κάτι ανώτερο, γι αυτό...
Το σώμα του ανθρώπου, έγινε για να απολαμβάνει, όχι να έχει ανάγκες....
azaelΜέλος
09/11/2010, 11:31:11
Η ύλη δεν έχει λογική, είναι δέσμια των παθών και των επιθυμιών της.

Όπως τα ζώα, που δεν μπορούν να συγχωρέσουν, ούτε να δημιουργήσουν κάτι έξω από την φύση τους.

Το όμοιο τρέφετε μόνο με το όμοιο. Το σώμα ζητά τις δικές του τροφές, ενώ το πνεύμα τον λόγο! Η αγάπη και η αρμονία δεν μπορούν να θρέψουν την ύλη.
Δεν μπορεί η Τάξη να συντηρήσει την αταξία και ουδενί σχέση θέλει να έχουν και ούτε η μια θέλει την άλλη και ούτε την αποζητά ως ανόμοια εστιν!

Edited by - azael on 09/11/2010 11:31:50

makforΜέλος
09/11/2010, 11:45:25
quote:
Όπως τα ζώα, που δεν μπορούν να συγχωρέσουν, ούτε να δημιουργήσουν κάτι έξω από την φύση τους.

α) πως ξερουμε οτι τα ζωα δεν συγχωρουν ?

β) υπαρχει κατι , καποιος , που μπορει να δημιουργησει ΚΑΤΙ εξω απο την φυση του ? ποιος ειναι αυτος και ποιο ειναι το κατι ?

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

09/11/2010, 12:18:31
Εδώ φίλε azael πρέπει να διαχωρίσουμε τη φύση των πραγματων, απο το όν, που είναι ο άνθρωπος και υπάγεται....Γιατί,εδώ μιλαμε ,για ένα όν,που ευρισκόμενο σε θεική φύση,μπορεί να υπερβέι την ύλη του,πανθ ορών,δυνάμενος τα πάντα....
Εν αρχή ην το παν και όλα εκ του παντός προέρχονται, δεν λέει;..
azaelΜέλος
09/11/2010, 12:47:27
Ναι μπορεί ο άνθρωπος να υπερβεί την ύλη μόνο αν την μισήσει και αν την απαρνηθεί.

Φίλε MAKFOR, τα ζώα έχεις παρατηρήσει ότι κάνουν όλα το ίδιο. Κανένα δεν αποκλίνει από αυτό που έχει οριστεί όλα μαζί να κάνουν. Ο Άνθρωπος όμως μπορεί να έχει διαφορετικές ικανότητες και μπορεί να δημιουργεί διαφορετικά πράγματα! η Διαφορετικότητα είναι γνώρισμα του νου. Άλλος έχει την φιλοσοφία, άλλος τον ύμνο, άλλος διακρίνεται στις τέχνες, και ούτω καθεξής.

Αν κάποιο από τα ζώα παρέκκλινε από αυτό που κάνουν όλα και έκανε κάτι το διαφορετικό, τότε αυτό θα είχε νου.

Edited by - azael on 09/11/2010 12:48:39

Edited by - azael on 09/11/2010 12:49:01

azaelΜέλος
09/11/2010, 12:50:10
quote:

Εν αρχή ην το παν και όλα εκ του παντός προέρχονται, δεν λέει;..

Τι εννοείς παντός

Edited by - azael on 09/11/2010 12:50:50