ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αλχημεία - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Αλχημεία - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

panpam48 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
DiostasΜέλος
22/06/2006, 12:59:11

Φίλη serenite,

Απαντώντας στις ερωτήσεις σου- επέτρεψέ με να καταχραστώ τα λόγια σου, αφού τουλάχιστον στα βασικά συμφωνώ με αυτό που λες:

*

quote:
πιστεύω και εγώ στην μετεμψύχωση, με διαφορετικούς όμως ρυθμούς και κανόνες και σκοπούς για τον καθένα.*

Μια πρόσθεση από μένα: μετενσάρκωση.

quote:
*Κάποιες φορές όμως αισθάνομαι και ψυχές παγιδευμένες ανάμεσα στον υλικό και πνευματικό κόσμο. Ψυχές που έφυγαν απο εδώ αλλά για τον α, β λόγο δεν προχώρησαν για εκεί που θα έπρεπε να προχωρήσουν έμειναν προσκολλημένες στα υλικά αγαθά του.*

Και στο τελευταίο αν μου επιτρέπεις, θα κάνω μια μικρή επέμβαση στο κείμενό σου, για να απαντήσω τι αισθάνομαι:

*

quote:
Για μένα ευτυχώς σώζονται όλες οι ψυχές, κάποιες επιλέγουν ένα διαφορετικό μονοπάτι μετά τον θάνατό τους, και η άνευ όρων αγάπη τις αφήνει στις επιλογές τους, δεν εξουσιάζει, ούτε απαιτεί να την ακολουθήσουν παρόλο που εν ζωή προσπαθεί να τις μεταπείσει.*

Έρχεται όμως κάποια στιγμή της Μεγάλης Εξέλιξης - η Φώτιση- και οι ψυχές επιστρέφουν στο Σπίτι.
Το Θεϊκό Σχέδιο είναι με τέτοιον τρόπο ποιημένο, που εμείς δεν μπορούμε όσο και να το θέλουμε να χαθούμε.
Ούτως η άλλως έχουμε σωθεί. Έχουμε σωθεί λόγω της άνευ όρων Αγάπης, της μορφής ύπαρξης και λειτουργίας του Σύμπαντος.

Έτσι το αισθάνομαι.

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

KpKΝέο Μέλος
22/06/2006, 13:54:08
Πολύ ωραιο θέμα και ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας.
Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι ότι ζούμε βασιζόμενοι στη βλακεία η οποία είναι απεριόριστη και όχι στη γνώση που είναι περιορισμένοι.Αυτό σ εμάς είναι αδικαιλόγητο γιατί έχουμε την γνώση τον προγόνων μας την οποία αφήνουμε ανεκμετάλευτη.
Ο άνθρωπος θα είναι πάντα δυστυχισμένος γιατί διδάσκεται την Αγάπη και την ηθική κάτι που είναι αντίθετο στη φύση του.Η φύση του είναι να είναι κακός και εχθρικός γι αυτό οι νόμοι(10 εντολές κ του κρατους)τον περιορίζουν.
Τέλος φίλε μου καλό είναι να μας δικιολογούμε για την βλακεία μας γιατί ευθύνες φέρει η ίδια η ζωή.Αρχικά γιατί υπάρχουμε(σαν παράσιτα σε οργανισμό)και επειδή η ζωή διέκοψε την μ α κ ά ρ ι α ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ μας.
DiostasΜέλος
29/06/2006, 16:47:28

Φίλε ΚρΚ,
θα ήθελα επι τη ευκαιρία να προσθέσω κάτι ως προς αυτά που είπες.
Δεν διαφωνώ μαζί σου ως προς την εκδήλωση, διαφωνώ ως προς την αιτία της εκδήλωσης.

Και εξηγούμαι:

*

quote:
Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι ότι ζούμε βασιζόμενοι στη βλακεία η οποία είναι απεριόριστη και όχι στη γνώση που είναι περιορισμένοι.*

Νομίζω, πως και η βλακεία και η γνώση είναι απεριόριστες.
Βλακεία είναι μια κατάστασης της μη γνώσης, η αν θέλουμε- αγνοίας.
Μπορούμε να δούμε την βλακεία ως σύμπτωμα της αγνοίας.
Σε τελική ανάλυση ο πας αγνοών φέρεται ως βλαξ.

quote:
*Αυτό σ εμάς είναι αδικαιλόγητο γιατί έχουμε την γνώση τον προγόνων μας την οποία αφήνουμε ανεκμετάλευτη.*

Συνεπώς δυνάμεθα εξάγειν τα ανάλογα συμπεράσματα της νυν εποχής του Ελληνισμού.
Γενικά, ο Ελληνισμός ως ομαδική ψυχή, ως έννοια κατά καιρούς φέρονταν με διαφορετικό τρόπο- ενίοτε ως υπόδειγμα ιδιοφυΐας, και ενίοτε ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η οποιαδήποτε κατάντια και αυτοταπείνωση του Ελληνισμού
πάντα είχε, έχει και θα έχει ημερομηνία λήξεως.

quote:
*Ο άνθρωπος θα είναι πάντα δυστυχισμένος….*

Ναι θα είναι έως ότου δεν μάθει να ζει με τον νόμο της Αγάπης.
Η διάρκεια της δυστυχίας του ισούται ευθέως στην διάρκεια άρνησης της Αγάπης ως τρόπου ζωής.
Η πεισματική άρνηση του ανθρώπου, η δήθεν εξυπνάδα του έναντι του νόμου της Αγάπης το μόνο που κάνει- είναι να του παρατείνει την δυστυχία του, απ’ την οποία δεν τον σώζει ούτε το ιδιοφυέστατο μυαλό.
Τα έξυπνα πουλιά από την μύτη πιάνονται.
Ο άνθρωπος πιάνεται και από την μύτη, και απ’ τα χέρια και απ’ τα πόδια και λέει κι από πάνω κι ένα τραγούδι.
Η οποιασδήποτε μορφής άρνηση της Αγάπης με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην ταπείνωση του ανθρώπου αναπόφευκτα.

quote:
* … διδάσκεται την Αγάπη και την ηθική κάτι που είναι αντίθετο στη φύση του.*

Επέτρεψέ με να διαφωνήσω έπ’ αυτού.
Η παρα φύσιν ζωή χιλιετιών διέβρωσε και σακάτεψε το ψυχικό σύστημα του ανθρώπου, τις ψυχικές του άμυνες.
Η χιλιάδων χρόνων συστηματική δηλητηρίαση έγινε θεσμός- και κάθε θεσμός θεωρείται σήμερα φυσική τάξη πραγμάτων.
Άλλο τι θεωρείται από τους κοινούς θνητούς και άλλο τι θεωρείται από την Φύση.
Η τελική λέξη λέγεται πάντα από την Φύση και όχι από τον άνθρωπο.
Ο άνθρωπος είναι κατώτερος και πιο ασήμαντος έναντι της Φύσης. Πρώτα η Φύση- μετά ο άνθρωπος.

Η οποιαδήποτε απόπειρα από πλευράς του ανθρώπου να ταπεινώσει τον Φυσικό Νόμο καταλήγει στην ταπείνωση, μείωση, τραυματισμό και θάνατο του ίδιου του ανθρώπου και όχι της Φύσεως.
Ο καθένας ας βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα.
Γι’ αυτό είχα πει πιο πάνω, ότι η άρνηση της γνώσης αναπόφευκτα οδηγεί στην βλακεία, και η οποιαδήποτε άγνοια είναι άλλη μια μορφή βλακείας.
Η αλαζονεία οδηγεί στην βλακεία.
Γενικά το παν αρνητικό – είναι σε τελική ανάλυση βλακεία και μάλιστα στο τετράγωνο.

quote:
Η Υπέρτατη Τελική Γνώση είναι η Γνώση της Αγάπης, που λύνει τα οποιαδήποτε προβλήματα και ξεπλένει την οποιαδήποτε βρωμιά.

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

25/05/2004, 19:26:53
FILE MOY EXEIS APOLYTO DIKIO.EIMAI ENA APO TOYS OPOIOYS GRAFO ME LATINIKOUS XARAKTIRES KE AUTO GIATI TO PANEPISTIMIO STO OPOIO VRISKOME DEN MU EPITREPEI NA XRISIMOPOIHSO TA ELLINIKA.

O MONOS TROPOS LISIS POU EXO VRI INE NA GRAFO TO KIMENO STO WORD KE META NA TO ADIGRAFO EDO....

XERO OTI INE POLY ASXHMO NA GRAFUME ME LATINIKOUS XARAKTIRES ALA IPARXOUN PROBLIMATA POU DEN MAS EPITREPOUN.

FILIKIA

AGAPA GIA NA MIN MISIS.

Leonardo

satyros_ukΝέο Μέλος
26/05/2004, 08:58:59
Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στην χρήση greeklish ούτε και καμία απειλή στην ελληνική γλώσσα.

Για εμένα που σπουδάζω στην Αγγλία εδώ και 4 χρόνια, έχω να γράψω επίσημο κείμενο στα ελληνικά από το 2000, και επειδή γράφω σε τυφλό συστημα μου είναι πολύ δύσκολο να γράψω με ελληνικά συμβολα καθότι μου πέρνει πάνω απο διπλάσιο χρόνο απότι τα greeklish. Ιδικά όταν είναι να χειρογραφήσω κάτι στα ελληνικά με πιάνω πολλές φορές να αναρωτιέμαι πως σχεδιάζεται ένα γράμμα παράδειγμα το 'θ' στο χαρτί.

Γράφω στα ελληνικά και όχι greeklish μόνο και μόνο γιατι σέβομαι τους συνομιλιτές μου που δυσκολεύονται στην ανάγνωση λατινικών χαρακτήρων, αν και στην προσωπική μου ζωη γράφω SMS με greeklish, μιλάω με την οικογένειά μου μέσω internet με greeklish και ουκ το καθ' εξής...

kynikosΜέλος
26/05/2004, 13:04:08
Γειά στους φίλους του esoterica.gr

Φίλε Πελασγέ, τώρα μόλις το πρόσεξα αυτό το θέμα.
Δεν μπαίνω συχνά στο "Παράξενο".. μπρρρ... φοβάμαι

Αν και τα greeklish είναι πράγματι ώρες-ώρες ανυπόφορα, ευτυχώς η λύση του προβλήματος είναι σχετικά εύκολη για τους περισσότερους σύγχρονους υπολογιστές.

Υπάρχει ένα μικρό απλό προγραμματάκι JavaScript, που με ένα μόνο "πάτημα κομβίου" αναγκάζει τον Η/Υ να χρησημοποιεί ελληνικά, ακόμα και άν ο χρήστης ΔΕΝ έχει κάνει εγκατάσταση του Ελληνικού πληκτρολογίου.

Δουλεύει με όλα τα "Windows" από 98+, και με το Internet Explorer απο 5+.
Δυστυχώς δεν δουλεύει ακόμα με Netscape/Mozilla, αλλά παρ' όλα αυτά καλλύπτει τους περισσότερους χρήστες.

Η χρήση του είναι ελεύθερη, και μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε όλες τις σύγχρονες εφαρμογές forum. Ελπίζω κάποια στιγμή να ενσωματωθεί και στο esoterica.gr.

Εν ανάγκει, μπορει να χρησημοποιηθεί και με copy-paste.
http://www.geocities.com/kynikos04/test/gkeso_js.html

Φιλικά

Κ

Edited by - kynikos on 26/05/2004 13:40:33

ΨΥΧΗΜέλος
27/05/2004, 15:06:51
ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ
ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟ
Ολυμπος ειναι βουνο η πλανητης????? 1 2 3
PROBLHMATISMENOS 69 1628 12/05/2004
ΘΑ ΤΟ ΒΡΗΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3 ΤΟΥ FORUM ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ

NASAROYTAKIΜέλος
30/12/2010, 20:13:20
http://www.youtube.com/watch?v=W1kLe4Fi7kg&feature=related

ένα ενδιαφέρον βίντεο για τα γκρίκλις

μπορει να βλεπουμε το παραξενο και να το εκφραζουμε ως ανεξηγητο αλλα οταν βλεπουμε το αγνωστο τι κανουμε? ο ανθρωπος απο ενστικτο φοβαται παντα το αγνωστο!