- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
"Γιατί να συνεχίζεται ο νέος διχασμός Ελληνισμού - Χριστιανισμού;"
Μεγάλο ερώτημα έθεσες Ηλιαδέλφι μας.
Δεν έχεις παρατηρηρήσει ότι ο παγκόσμιος Θρησκευτικός άξονας μετατοπίζεται βίαια από τους Τεξανούς οι οποίοι επενδύουν τεράστια κεφάλαια πάνω σ' αυτό το θέμα. Δεν μπορεί να θεωρείσαι Πλανητάρχης αν δεν ελέγχεις και την Άγια Έδρα. Την δουλειά προς το παρόν φαίνεται να έχει αναλάβει επιτυχώς το Χόλυγουντ μαζί με κάτι περίεργους τύπους σαν τον Brown.
Το ψαλίδισμα του Βατικανού συνεχίζεται κανονικά με χίλιους δυό τρόπους. Βλέπε κώδικα Ντα Βίντσι, πτωχεύσεις Καθολικών αρχιεπισκοπών στην Αμερική που είχαν σαν αιτία την καταβολή υπέρογκων αποζημιώσεων σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κλπ. Έμμεση ανάθεση του πακέτου Social Security (κοινωνικών παροχών) στην Εκκλησία των Τεξανών και πολλά άλλα. Στον Ευρωπαϊκό χώρο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Σίγουρα όλα αυτά τα γνωρίζεις.
Η αντιπαράθεση που έντεχνα καλλιεργείται και έχει στόχο κυρίως τον θεσμό της Ορθοδόξου Εκκλησίας μπορεί να φαίνεται από επιπόλαια έως αθώα, στην βάση της όμως είναι τηλεκατευθυνόμενη.
Τηλεφανής είναι και ο συντονιστής της.
Ένα πράγμα σου λέω μόνο, αυτά τα παιδιά του Τέξας δεν είναι αγγελούδια.
Αν ήξερες σε ποιόν ...θεό πιστεύουν και ακόμα ανθρωπο-θυσιάζουν δεν θα είχες απορίες. Το γράφω αυτό επειδή το θέμα μας είναι οι ανθρωποθυσίες.
Αν λοιπόν το Ίδιο το Βατικανό οδεύει για τον πάτο της θάλασσας πιστεύεις ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει καλύτερες προοπτικές;
Ή μήπως μπορεί κανείς να πιστεύσει ότι όταν ολοκληρωθεί το σχέδιό τους με τα μεγάλα κάστρα, θα δείξουν συμπάθεια στον Ελληνικό παράγοντα.
Λουκάς Γαβριηλίδης

macedon
1ον. ΡΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΥΔΡΙΑ;;;; (ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΙΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΙΑΣ, ΟΜΩΣ ΑΠ’ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ)
2ον. ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ;;;;;;; ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΩΣ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΔΩ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΗΓΩΝ. ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΤΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΚΕΙ.
ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΥΜΜ ΕΙΝΑΙ:
Η εγκυκλοπαίδεια «Πάπυρος Λάρους Μπριτάννικα» αναφέρει:
«(..) Στον Τάφο του Φιλοποιμένος θυσιάζονται Μεσσήνιοι αιχμάλωτοι (183π.Χ.) Κορυφαία θέση έχει η θυσία βρέφους επάνω στο βωμό του Λυκαίου Διός στην Αρκαδία, κατά την οποία ακολουθούσε διανομή και βρώση των ψημένων τεμαχίων του θυσιασθέντος βρέφους...(…)»
Για τις Ανθρωποθυσίες αυτές παραθέτω και τις αρχαίες μαρτυρίες του Παυσανία ( 2ος μ.Χ. αιώνας) από το σύγγραμμά του «Ελλάδος Περιήγησις» (οι αριθμοί σημαίνουν: Βιβλίο. Κεφάλαιο. Στίχος): Παυσανίας, Αρκαδικά 38, 7: «Στο βωμό αυτόν προσφέρουν μυστική θυσία στον Λύκαιο Δία. Δεν είχα όμως καμιά διάθεση να μιλήσω σχετικά με αυτή τη θυσία. Ας μείνει όπως είναι κι όπως ήταν από την αρχή.» Ο καημένος ο Παυσανίας, ντρέπεται ακόμα και να πει τι συνέβαινε στο Λύκαιο όρος, σε αντίθεση με τους σημερινούς Νεοειδωλολάτρες που τολμούν ξεδιάντροπα να αξιώνουν την λατρεία τέτοιων βδελυρών θεών.
Η εγκυκλοπαίδεια «Υδρία» αναφέρει:
«(..)Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες για ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα. Τα κυριότερα κέντρα ανθρωποθυσιών ήταν: Στο Λύκαιο όρος της Πελοποννήσου όπου το ιερό του Λύκαιου Δία. Εδώ οι ανθρωποθυσίες συνεχίστηκαν ως τον 3ο μ.Χ. αιώνα (...)" .
Το «Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν λεξικόν του Ήλιου» αναφέρει τα εξής:
«(...) Απαντώμεν ανθρωποθυσίας επίσης εις την Μεσσηνίαν, εις την Πέλλην της Θεσσαλίας, εις την Αρκαδίαν, εις την οποίαν ο Ζευς εδέχετο ανθρώπινα θύματα και μετά την εμφάνισιν του Χριστιανισμού(...)"
Το τεύχος 84 της Πατριδογνωσίας (21 Σεπτεμβρίου 2003 σελ. 3039-3041), αφού αναφέρει το μύθο του Λυκάονα με τη βρεφοφαγία, καταλήγει με τα εξής λόγια: «Οπωσδήποτε, το γεύμα με ανθρώπινες σάρκες, αντίστοιχο εκείνου που παρέθεσε ο Ατρέας στον Θυέστη, (βλ. «Ιστορία Αργολίδας»: Η κατάρα των Ατρειδών), ερμηνεύεται ως απόηχος παλαιότερης εποχής, κατά την οποία ίσχυαν οι ανθρωποθυσίες. Η αηδία του Δία, αντιστοιχεί στην αποστροφή των Ελλήνων της κλασικής εποχής σ αυτές τις πρακτικές των προγόνων τους».
Φυσικά προφανώς ο κειμενογράφος της Πατριδογνωσίας, αγνοεί ότι οι ανθρωποθυσίες συνεχίζονταν ως τον 3ο αιώνα μ.Χ. εκεί πάνω:
Χωρίο του Πορφυρίου, Νεοπλατωνικού φιλοσόφου εκ Τύρου, του 3ου αιώνα μ.Χ. στο έργο του Περί Αποχής των εμψύχων: "Αφ ου μέχρι του νυν **ουκ εν Αρκαδία μόνον τοις Λυκαίοις**, ούδ εν Καρχηδόνι τω Κρονω, κοινή πάντες ****ανθρωποθυτούσι****, αλλά κατά περίοδον της του νομιμου χάριν μνήμης εμφύλιον αεί αίμα φαίνουσιν προς τους βωμούς, καίπερ τοις παρ αυτοίς οσίας εξειγούσης των Ιερώ.
ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ.
ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,
ΡΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΣΑΙΝΗ (ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΜΟΥ) ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΓΩ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΥΔΡΙΑ;;;;;;;;;;;;; (ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΙΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΙΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ).
ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΣ:
Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ «ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ
«(..)ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ (183 Π.Χ.) ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΘΥΣΙΑ ΒΡΕΦΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΨΗΜΕΝΩΝ ΤΕΜΑΧΙΩΝ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΕΝΤΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ...»
ΤΟ «ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΟΥ ΉΛΙΟΥ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
«(...). ΑΠΑΝΤΩΜΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΝ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΛΛΗΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑΝ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ Ο ΖΕΥΣ ΕΔΕΧΕΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΙΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩΜΕΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ ( ΕΝΘΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕΝ ΑΥΤΟ Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ)..»
Η 12 ΤΟΜΩΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ» ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
«(...). ΕΝ ΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΕΝΙΑΧΟΥ ΕΝ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΙ, ΩΣ ΕΝ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΔΙΟΣ, ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΟΡΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΡΟΠΟΛΟΥ, ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΕΝ ΛΕΥΚΑΔΙ, ΕΚ ΔΕ ΠΟΛΛΩΝ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤ’ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΣΥΝΕΔΕΟΝΤΟ ΜΕΤ’ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ. (..)»
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ, ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ 3ΕΙΣ ΑΛΛΑ 4ΕΙΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ(ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΙΑ) ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 4ΕΙΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
I. ΥΔΡΙΑ
II. Η 12 ΤΟΜΩΝ «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ» ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ
III. Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ «ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ»
IV. ΤΟ «ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΟΥ ΉΛΙΟΥ»
ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ (ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ , ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΠΛΗΚΤΩΝ) ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΠΗΓΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Edited by - pr_gid on 10/06/2006 03:14:22
ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΧΕΤΛΑΙΕ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΩΣ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑΣ.
ΟΤΑΝ ΕΒΡΙΣΚΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ή ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΜΟΝΟ ΞΕΚΑΡΦΩΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ εξω ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΟΥΝ ;;;;
ΜΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΟΕΠΟΧΗΤΙΚΗ-ΝΕΟΠΑΓΑΝΗΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ. ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ (ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ). ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΞΕΚΑΡΦΩΤΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ, ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ Ή ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ, ΕΝΩ Ο ΨΗΛΟΣ Ο ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΕΝΩ ΣΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝΕ ΠΗΓΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΚΑΙΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ – ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ – ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΟΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΡΑΣΙΑ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ – ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ – ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΟΤΕΣ) ΤΥΠΟΥ ΡΑΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΔΙΟΓΜΟΥΣ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΩΝ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΑΣΙΑΣ ΣΥΜΕΤΟΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ - ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ – ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ.
ΞΑΦΝΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ. ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ, ΑΦΟΥ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ 300 ΤΟΝΟΥΣ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΑΣΕΙ.
ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΘΩΟ "ΓΙΑΤΙ" ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ, ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
ΟΣΟ ΕΜΠΑΘΗΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΜΠΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΣΟΥΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ , ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ. ΑΝ ΠΧ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΧΕΡΙ ΣΚΟΤΩΣΩ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΧΕΡΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΧΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΒΑΦΟΝΤΑΣ ΕΓΩ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΟΥ ΧΕΡΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ, ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΠΕΙΡΩ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΕΡΝΩ ΘΑΝΑΤΟ. ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝ ΠΧ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΜΕ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ) ΠΑΡΑ Η ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ.
ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΧΕΤΛΑΙΕ
ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΜΙΑΣ ΔΙΗΓΗΣΗΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ, ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΞΕΔΙΑΝΤΟΡΟΠΙΑΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ – ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΩΝ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.-
Edited by - pr_gid on 10/06/2006 03:21:14
quote:
ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΤΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΚΕΙ.
πριν κανεις την αντιγραφη απο την αλλη ιστοσελιδα εκανες εναν ελεγχο αν το παιδι τα εχει γραψει σωστα για να μην εκτεθεις;;;;;
εχεις καταλαβει οτι αυτες οι αναφορες ειναι μυθοι;;;;;
ξερεις τι ειναι μυθος;;;;
καταλαβενεις τι συμενει οτι σε ανασκαφες στους βωμους που υποτιθετε οτι γυνοντουσαν ανθρωποθυσιες δεν βρεθηκαν στοιχεια που να συνηγορουν οτι οι μυθοι ειναι σωστοι;;;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

macedon
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!!! ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΟΣΤ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ;;; ΤΙΜΗ ΜΟΥ….ΣΟΥ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΕΜΟΝΗ ΙΔΕΑ ΒΛΕΠΩ, (ΠΡ_ΓΙΔ:Απεστάλη: 10/06/2006, 02:50:55 ---- ΓΗΓΕΝΗΣ:Απεστάλη: 10/06/2006, 03:16:56)
ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΗΓΕΝΗ: 1ον ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΠΡΩΤΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΚΑΙ 2ον ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΣΟΥ, ΧΑΛΑΡΑ.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΑΝ ΠΗΓΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΕΛΙΔΑ 3 ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΤΡΙΤΟ ΠΟΣΤ)
Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ:
{{{{{{{
...........
http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/arcadia-hist/topics/likaiolikosoura.htm
Τα πορίσματα της ανασκαφής Κουρουνιώτη έχουν εν συντομία ως εξής: Ο βωμός ήταν τεχνητός και εκ συσσωρεύσεως πολλών οστών και των λειψάνων των θυσιών. Η διάμετρος......
}}}}}}}}}}
Η ΜΟΝΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΠΕΡΙ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΕΦΟΡΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Η ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΕΡΙ ΜΗ ΤΕΛΕΣΕΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΜΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ.
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΚΑΦΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΚΑΦΑ ΤΗΝ
ΓΚΑΦΑ ΝΟ 2:
ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ:
ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ (ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ , ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ (ΒΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ) ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΚΑΙ ΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 10ΕΤΙΑΣ;;;;;;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ
α για σου πανεξυπνος εισαι με την μια το επιασες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ 2 ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ: ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ. ΑΦΟΥ ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ Η ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΚΑΦΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΛΑΚΑΜΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΚΑΜΑΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΚΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ. ΣΩΣΤΑ;;;;;;;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΔΗΜΟΝ ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ Ο ΛΑΚΑΜΑΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;(ΣΥ ΕΙΠΕΣ)
ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΜΗ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΩΝ.
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΚΑΦΕΣ – ΛΑΚΑΜΙΕΣ ΜΙΕΣ ΜΙΕΣ ΜΙΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΠΗΓΗ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ;;;;;;;;;;;
ΥΓ1. ΓΗΓΕΝΗ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: ΞΕΚΟΛΛΑ ΛΙΓΟ ΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΠΟΧΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ:
ΟΠΩΣ Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Α...ΝΤΕ ΓΕΙΑ (ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΑΚΗΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ)
Edited by - pr_gid on 10/06/2006 03:55:59
quote:
Αν δεν είναι παράλογη η απαίτησή μου, μήπως μπορείς να μας πεις σε ποιό λήμμα και σε ποιά σελίδα βρίσκονται αυτά που αναφέρεις από τις εγκυλοπαίδειες να τα δούμε και μεις;
αυτο το ζηταω εδω και μερες αλλα απο την απαντηση που περνω μου δινεται η εντυπωση οτι γραφει ο ανθρωπος της βροχης
παρομια θα παρεις και εσυ
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Οταν ο ψευτικος θεος σας, απεικονιζεται κρεμασμενος και πεθαμενος σε ενα σταυρο ως "θυσια για εμας", οταν εχετε θυσιασει ΛΑΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ στο ονομα του, οταν εχετε σφαξει, παλουκωσει, καψει και διαμελισει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ε τοτε ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΣΤΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ. Πρεπει πρωτα να απαρνηθητε τον ψευτοθεο σας, να ζητησετε συγνωμη που πιστεψατε σε αυτον, και μετα βλεπουμε! ΟΚ?
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
amalia
χωρίς στολή του δύτη
χωρίς πυξίδας δείκτη
να εισχωρείς
στο φως
τόσο βαθιά
τόσο ψηλά
στα λίγα
τα πολλά
στα τόσα
στον πόνο τον παλιό
εκεί κι εγώ που πήγα
σαν αγεράκι δροσερό να πνέεις
και σε διαβάζω
να μ` εμπνέεις
στην άκρη του ορίζοντα
γεμάτο αρώματα
κρύσταλλου βάζο
αστήρευτη δεξαμενή απ` αγάπες
γλυκιές φωνές
και προσμονή
ιαχές κραυγές γεμάτες
της τελειότητας σκοπός
αθάνατος καρπός
και συνεπώς
κάποια το ξέρει
σαν μεταμεσονύκτιο αστέρι
στο θόλο τ`ουρανού μου λάμπεις;
Είν` η ΑΓΑΠΗ το γιατί
το καταπώς
o ήλιος o νωπός
του νου κι ο δέκτης κι ο πομπός
και της ψυχής τα χρέη
η ατραπός
ο πόθος ο κρυφός
το φως που ρέει
quote:Υποκλείνομαι ταπεινά, μπροστά στην ευγενικιά.........θα το πω θεική ψυχή σου .
Μείνε όπως είσαι ,στο ζητάω εγώ ο ασήμαντος .
Σου εμπιστεύομαι ένα μεγάλο μυστικό μου :
Γίνομαι σημαντικός ,ουσιαστικός μονάχα όταν :Νιώθουνε οι άλλοι συνάνθρωποί μου την αγάπη μου και αυτό όταν συμβαίνει γνωρίζω ότι:
Το χρωστάω στον θεό , που κατοικεί μαζί μου .
Και εγω μια ασήμαντη είμαι. Δεν φαντάζεσαι πόσο...
και στροβιλίζεις στη γωνιά ,
μερόνυχτο αδιεξόδου,
πάρε τους δρόμους,
στις στράτες βγες,
παράκαμψε τους νόμους,
την πόρτα χτύπα την κλειστή.
Κι αν δε σ` ανοίξει,
χιαστί
από τις σχισμάδες μπες,
για την αγάπη πες,
για τ` αγαθό τ` ανέξοδο,
τους κρίνους τους ατμούς,
και της ψυχής τη διέξοδο,
τις λυτρωμένες ενοχές
και τους χυμούς
φωτός βροχές,
την έξοδο απ` τις ερημιές,
την επωδό των θρήνων
τις φωνές ,
τις εμμονές
τις λέξεις που τρυπούν
που αγαπούν
όλων εκείνων
Ο,τι φτερά σού φόρτωσα
μα κι όσα δεν κατόρθωσα
απ` το κελί να βγουν
και για τις άγιες τις ντροπές
και τους λυγμούς
ψυχές που `χουνε θίξει
πριν τους αρμούς
η κοσμική η δύναμη
η θεία
τα ενεργά πεδία
του σύμπαντος να τρίξει
quote:
Αφροδίτη,
πώς γίνεται
χωρίς στολή του δύτη
χωρίς πυξίδας δείκτη
να εισχωρείς
στο φως
τόσο βαθιά
τόσο ψηλά
στα λίγα
τα πολλά
στα τόσα
στον πόνο τον παλιό
εκεί κι εγώ που πήγα
και σε διαβάζω
να μ` εμπνέεις
στην άκρη του ορίζοντα
γεμάτο αρώματα
κρύσταλλου βάζο
γλυκιές φωνές
και προσμονή
ιαχές κραυγές γεμάτες
της τελειότητας σκοπός
αθάνατος καρπός
και συνεπώς
κάποια το ξέρει
στο θόλο τ`ουρανού μου λάμπεις;Είν` η ΑΓΑΠΗ το γιατί
το καταπώς
o ήλιος o νωπός
και της ψυχής τα χρέη
η ατραπός
ο πόθος ο κρυφός
το φως που ρέει
Πολυ ωραίο Stadyo, πολύ ωραίο...
quote:
Αφροδίτη,
πώς γίνεται
χωρίς στολή του δύτη
χωρίς πυξίδας δείκτη
να εισχωρείς
στο φως
τόσο βαθιά
τόσο ψηλά
στα λίγα
τα πολλά
στα τόσα
στον πόνο τον παλιό
εκεί κι εγώ που πήγα
και σε διαβάζω
να μ` εμπνέεις
στην άκρη του ορίζοντα
γεμάτο αρώματα
κρύσταλλου βάζο
γλυκιές φωνές
και προσμονή
ιαχές κραυγές γεμάτες
της τελειότητας σκοπός
αθάνατος καρπός
και συνεπώς
κάποια το ξέρει
στο θόλο τ`ουρανού μου λάμπεις;Είν` η ΑΓΑΠΗ το γιατί
το καταπώς
o ήλιος o νωπός
και της ψυχής τα χρέη
η ατραπός
ο πόθος ο κρυφός
το φως που ρέει

Το αφήνω έτσι. Με συγκίνησες...
Γράφεις όμορφα.
Ο χρόνος κάτι φορές
γίνεται δίκοπο μαχαίρι,
μας πονά
αφουγκράζεται λάθη και πάθη
δίνει χτυπήματα
και ξανά από την αρχή.
Στο όνομα της αγάπης.
΄Η και της προδοσίας.
Ευχαριστώ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ.[Μου΄μαθες το κρασί να πίνω, ως την τελευταία σταγόνα,γουλιά να μην αφήνω στο ποτήρι,μου ΄μαθες την ψυχή να δίνω στου ορίζοντα τη σκάλα, στα μάτια σου να γίνω ένα χατήρι.Κι εγώ σου έχω μάθει το γιορτάσι, να πίνεις σ΄ένα στόμα, όλη την πλάση].
ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ Τ'ΟΝΕΙΡΟ
Έγραψα ότι ,η αγάπη δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους .
Υπάρχει διαφορά αντίληψης μεταξύ μας .
Αυτή η διαφορά είναι η αιτία ,που όλοι μας :
Δεν αγαπάμε ( συναισθανόμαστε τον πόνο , μόχθο, αγωνία, απελπισία ) του πλησίον μας ,στον ίδιο βαθμό .
Αυτό είναι ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα .
Η κοινωνία ,ας πάρουμε την ελληνική , αδυνατεί να δώσει λύσεις σε ένα πρόβλημα , που δημιούργησε :
Η πλειοψηφία , των μελλών της .
Ο υλικός πλούτος και η υλική φτώχεια , έχουνε την ρίζα τους μέσα στην ψυχή μας.
Το κομμάτι της ψυχής που ευθύνεται για την άδικη κατανομή των υλικών αγαθών μεταξύ μας, είναι η σκέψη .
Η πλειοψηφία των μελλών της δεν σκέπτεται.
Προσωπικά υπήρξα κάποτε μη σκεπτόμενο ον.
Ο άνθρωπος από την φύση του, είναι σκεπτόμενο ον.
Στα άτομα ,όμως που δεν σκέφτονται δεν υφίσταται διαφορά αντιλήψεων, γιατί απλά :
Δεν σκέπτονται , για να δημιουργηθεί αυτή η διαφορά .
Στα σκεπτόμενα μέλη της κοινωνίας μας ,υπάρχει διαφορά αντίληψης , γιατί ο καθένας επικεντρώνει την σκέψη του σε διαφορετικά σημεία .
Τα γνωρίζουμε όλοι ,αλλά θα κάνω μια μικρή αναφορά σε αυτά .
Ο υλικός πλούτος .
Η ευτυχία.
Η επιτυχία.
Η κοινωνική καταξίωση .
Η δόξα , είναι νομίζω τα βασικότερα σημεία ,εστίασης .
Θα πρότεινα , να κάνουμε μια μικρή άτυπη ψηφοφορία .
Να ψηφίσουμε ο καθένας , το σημείο όπου εστιάζει περισσότερο την σκέψη του.
Εγώ για παράδειγμα εστιάζω την σκέψη μου :
Στην ευτυχία , εσείς ![]()
Για όσους δεν έχουνε απαντήσει στο πρώτο τέστ δεν πειράζει , υπάρχει χρόνος για όλα τα πράγματα .
Όταν μπορείτε και έχετε κάτι έτοιμο απαντήστε αν θέλετε .
Θα έλεγα πρέπει να θέλετε ,για το καλό όλων μας .![]()
quote:Ο υλικός πλούτος .
Η ευτυχία.
Η επιτυχία.
Η κοινωνική καταξίωση .
Η δόξα , είναι νομίζω τα βασικότερα σημεία ,εστίασης .Θα πρότεινα , να κάνουμε μια μικρή άτυπη ψηφοφορία .
Να ψηφίσουμε ο καθένας , το σημείο όπου εστιάζει περισσότερο την σκέψη του.
Εγώ για παράδειγμα εστιάζω την σκέψη μου :
Στην ευτυχία , εσείς
Για όσους δεν έχουνε απαντήσει στο πρώτο τέστ δεν πειράζει , υπάρχει χρόνος για όλα τα πράγματα .
Όταν μπορείτε και έχετε κάτι έτοιμο απαντήστε αν θέλετε .
Θα έλεγα πρέπει να θέλετε ,για το καλό όλων μας .
Το σημείο που εστιάζω περισσότερο την σκέψη μου είναι να βρίσκω τρόπους για να βοηθώ όσο μπορώ και όπως μπορώ.
Όταν κάποιος βοηθά κάποιον που έχει ανάγκη, και βλέπει το αποτέλεσμα, το ότι δηλαδή με την κίνηση αυτή έδωσε χαρά στον συνάνθρωπό του, τότε αυτομάτως τον κατακλύζει μια απερίγραπτη χαρά και γαλήνη.
Έτσι και εγώ, νοιώθω καλά όταν και εσύ είσαι καλά.
Είμαι ευτυχισμένη όταν και εσύ είσαι ευτυχισμένος.
Άρα λοιπόν όπως καταλάβατε ψηφίζω την καλώς εννοούμενη ευτυχία.
Κάποιος που σέβομαι και αγαπώ αφάνταστα, μου είπε πρόσφατα:
Τι υπέροχη που είναι η ικανότητα να μπορεί κανείς να διαισθάνεται τις πραγματικές ανάγκες και το ποιόν των συνανθρώπων του.
Και έτσι βοηθάς, βοηθάς, βοηθάς και δεν περιμένεις να πάρεις κάτι για τον κόπο σου.
Αν και πάντα έρχεται η ανταμοιβή αν όχι από τον ωφελούμενο, από τον Θεό!
Γιατί υπάρχει Θεός και πιστέψτε με τον έχω νοιώσει πάμπολες φορές δίπλα μου.
Να με καθοδηγεί, να με προστατεύει και να με βοηθά πάντα σε κάθε βήμα μου.
Και ναι! Τον έχω πληγώσει πολλές φορές, με την απάθεια και την αδιαφορία μου στο παρελθόν.
Παρόλα αυτά, δεν "δυσανασχέτησε", αλλά μου έδειξε περισσότερη αγάπη θυμίζοντάς μου πως ακόμα και αν δεν τον τιμώ όπως θα έπρεπε, εκείνος δεν με ξεχνά, δεν με αφήνει απροστάτευτη.
Έτσι μου έδωσε το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει. Γνώρισα τον καλύτερο άνθρωπο στον κόσμο. Έναν άνθρωπο που μου έχει σταθεί σε όποιο πρόβλημα και αν είχα, με τις συμβουλές του να ηχούν ακόμα στα αυτιά μου...
Να είναι καλά όπου και αν είναι...
Φιλάκια πολλά σε όλους!
Απο εσένα έχω-χουμε να μάθω-θουμε πολλά ακόμα .
Χαίρομαι που σε γώρισα .
Με εκλήσεις ευχάριστα .
Τρίτη τάξη Γυμνασίου . ![]()
Ευχαριστώ για την κατανόηση .