ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑΡΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΑΝΑ - ΕΙΚΟΝΕΣ

- ΤΑΡΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΑΝΑ - ΕΙΚΟΝΕΣ

thoth62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
notis_29Μέλος
08/02/2003, 22:19:32
18 Σελήνη. Η Σελήνη συμβολίζει τη ζωή της φαντασίας που περιπλανάται στο άγνωστο. Συμβολίζει ακόμα το φως που αντανακλάται και που προέρχεται από μια εκθαμβωτική πρώτη πηγή. η οποία παραμένει κρυφή - μια αναλογία, ίσως, με το φως του διανοούμενου που αντανακλά αμυδρά μια πιο απόλυτη πνευματική αλήθεια. Η Σελήνη φωτίζει τη ζωική φύση της ανθρωπότητας. Προμηνύει έλλειψη ικανοποίησης, σφάλμα, ψέματα, απογοήτευση, συκοφαντία, τρόμο.

Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

notis_29Μέλος
08/02/2003, 22:21:26
19 Ήλιος. Ο ήλιος συμβολίζει το πέρασμα από το φως αυτού του κόσμου στο φως του επόμενου. Ένα μέρος από το συμβολισμό αυτού του χαρτιού έχει να κάνει επίσης με τη φώτιση μέσα από την αυτογνωσία, πράγμα που οδηγεί στη διάσωση της ανθρωπότητας από τη ζωική της φύση και σε ένωση με μια υπερβατική συνείδηση. Οι μαντικές σημασίες του ήλιου περιλαμβάνουν πλούτη, κέρδος, δόξα, υλική ικανοποίηση, ένα καλό γάμο. Αν κάποια δυσοίωνα χαρτιά περιβάλλουν τον ήλιο κατά την ανάγνωση, παίρνει αρνητικές όψεις.

notis_29Μέλος
08/02/2003, 22:23:15
20 Κρίση. Το χαρτί αυτό λέγεται και έσχατη κρίση και κατά μία έννοια απεικονίζει πράγματι τη συνηθισμένη χριστιανική άποψη αυτού του γεγονότος. 'Έχει όμως και μυστικιστική σημασία, γιατί εμπεριέχει τη μεταμόρφωση της ψυχής σαν ανταπόκριση σε πρόσκληση του βαθύτερου είναι. Επιπλέον, περιλαμβάνει την έννοια της ανάστασης και της αιώνιας ζωής. Στη μαντική, η Κρίση δηλώνει τελικές αποφάσεις, κρίσεις και καταδίκες, την έσχατη και τελεσίδικη διευθέτηση μιας υπόθεσης.

notis_29Μέλος
08/02/2003, 22:24:59
21 Σύμπαν. Σε πολλές άλλες τράπουλες Ταρό, το χαρτί αυτό λέγεται και Κόσμος. Συνήθως θεωρείται ευνοϊκό όταν εμφανίζεται σε μια πρόβλεψη, και προλέγει επιτυχία και δίκαιη αμοιβή. Αν όμως η θέση του στην πρόβλεψη είναι δυσμενής, μπορεί να σημαίνει στασιμότητα και αδράνεια. Συνήθως συμβολίζει αυτόν που θέτει το ερώτημα αλλά καμιά φορά και το πρόσωπο που αφορά η ερώτηση.

09/02/2003, 00:02:15
ΩΡΑΙΑ,ΝΟΤΗ!
ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ 'DECK',ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ...ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ...()..."ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ"...(ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ...)

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ DECK ΤΟΥ Grev Kafi ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΡΤΑ...(ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ,ΙΣΩΣ +ΟΧΙ,ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ +ΣΕ ΑΛΛΟ DECK...)

Η ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ...

ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
ΑΤΜΑ

'manava seva, madhava seva'

notis_29Μέλος
09/02/2003, 01:29:57
Γεια σου ΑΤΜΑ θα παρακολουθήσω το θέμα σου "ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ" όπως παρακολουθώ και όλες τις πρωτότυπες απαντήσεις και ερωτήματα σου.
Θα ήθελα και εγώ να προσθέσω για το συγκεκριμένο «'DECK'» (όπως το αναφέρεις), ότι ονομάζετε Τα Ταρό της «Χρυσής Αυγής»

"Τα πρώτα Ταρό της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν, καθώς θρυλείται, με μαγικό τρόπο στον αρχηγό του Τάγματος, τον Μακ Γκρέκορ Μέιδερς, Η αλήθεια είναι πως τα χαρτιά, πιθανόν να τα σχεδίασε και να τα ζωγράφισε η γυναίκα του Μέιδερς, η Μόινα, Απευθύνονταν, όμως, μόνο στους μυημένους και δεν εμφανίστηκε τράπουλα της Χρυσής Αυγής για το κοινό μέχρι το 1978, οπότε ο αποκρυφιστής μελετητής Ρόμπερτ Ουάνγκ, χρησιμοποιώντας παλιές σημειώσεις μελών του Τάγματος, συνεργάστηκε με το συνάδελφο Ίσραελ Ριγκάρντι για να ξαναφτιάξει την τράπουλα που βλέπουμε εδώ.
'Ενα γνωμικό στο Τάγμα της Χρυσής Αυγής έλεγε: «Οπως άνω, έτσι και κάτω»,. Εννοούσε πως ο άνθρωπος
είναι ένας μικρόκοσμος του σύμπαντος και προσπαθώντας να κατανοήσει τον εαυτό του, καταλάβαινε τα πάντα. Για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, η μαντεία ήταν δευτερογενής προοπτική, δίπλα στον πραγματικό στόχο: να γνωρίσει στους μυημένους τα βαθύτερα μυστικά του σύμπαντος,"

Όσο για το πρόβλημα:

quote:
ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ DECK ΤΟΥ Grev Kafi ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΡΤΑ...(ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ,ΙΣΩΣ +ΟΧΙ,ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ +ΣΕ ΑΛΛΟ DECK...)

Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε (αν διορθώνετε).

09/02/2003, 03:25:32
!ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΟΤΗ!
Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΔΩ,ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ +ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ... ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ...ΣΝΙΦ!ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ...
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ!

'manava seva, madhava seva'

notis_29Μέλος
09/02/2003, 21:59:19
Σχηματισμός με δέκα χαρτιά. Ο σχηματισμός αυτός είναι γνωστός και σαν κέλτικος σταυρός. Χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια και είναι πολύ δημοφιλής σ' όσους ασκούν τη χαρτομαντεία Ταρό. Αφού ο ενδιαφερόμενος ανακατέψει και κόψει τα χαρτιά, ο χαρτομάντης τ' απλώνει σ' ένα σχηματισμό που φαίνεται στο μικρό διάγραμμα. Με τη σειρά, αντιπροσωπεύουν τα εξής:
1) το άτομο που ρωτά,
2) αυτό που σκέφτεται,
3) μελλοντικοί στόχοι,
4) το παρελθόν του ατόμου που ρωτά,
5) το πιο πρόσφατο παρελθόν του,
6) το άμεσο μέλλον,
7) πάλι το άτομο που ρωτά,
8) αλλαγές στο περιβάλλον του
9) συναισθηματική κατάσταση, και
10) έκβαση σκέψεων και κατάστασης,

notis_29Μέλος
10/02/2003, 01:12:12
Η παρακάτω σειρά των Ράβδων, γνωστή επίσης σαν σειρά Βακτηριών, Μπαστουνιών ή Σκήπτρων, είναι η λεγόμενη σειρά της Φωτιάς. Από αποκρυφιστική άποψη, αντιπροσωπεύει τον αρχέτυπο κόσμο του γνήσιου πνεύματος. Οι Ράβδοι εξουσιάζουν την ανάπτυξη, την αυτοεξέλιξη, τη δημιουργικότητα, την ευφυΐα, την ενεργητικότητα, τις ιδέες, την
έμπνευση, το πάθος.

notis_29Μέλος
10/02/2003, 01:14:12
Άσσος των Ράβδων (ή Μπαστούνι). Χαρτί για τη θηλυκή γονιμότητα. Δηλώνει δημιουργία, γένεση, ένα καινούριο εγχείρημα, εργατικότητα, τύχη, όφελος, κληρονομιά, γέννα. Το χαρτί ανάποδα, συμβολίζει κενότητα.

notis_29Μέλος
10/02/2003, 01:15:47
Δύο Ράβδοι. Το χαρτί αυτό αντιπροσωπεύει ένα επιβλητικό άτομο, ώριμο, γοητευτικό και γενναίο. Σημαίνει ακόμα προσέγγιση στόχων και ικανοποίηση αναγκών. Ανάποδα, δηλώνει σύγχυση, απώλεια πίστης.

serpentpanΜέλος
03/12/2002, 22:58:43
...Η ΑΛΛΟΙΩΣ,ΜΙΚΡΟ HAPPENING,ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
-------------------------------------------------------

Αγαπητοι φιλοι,θα καταχραστω,λιγο απο τον χωρο του site,μην μπερδευτουμε αλλου,και χαλασουμε την ροη καποιας αλλης συζητησης.
Λοιπον Φωτιε,δεν αξιζει σε καποιους η ξεχασμενη τους φιλοσοφικη βιονομια.Γιατι αραγε?Μηπως επειδη την υπερασπιζονται με παθος?Μηπως επειδη καποιες στιγμες,λενε και κατι παραπανω,που απο οτι ειδα ,δεν ηταν και πολυ προσβλητικα,οσο οι ...συνουσιες που αρχισες δειλα -δειλα,να προτεινεις,προς το τελος.
Οταν οι δισκοι μιας ζυγαριας,που ο ενας φερει σαν φορτιο τον Χριστιανισμο,και ο αλλος την Αρχαιοελληνικη κοσμοθεαση,και επι πολλους αιωνες ο δισκος που φερει τον Ελληνισμο,ειναι μονιμως ...κατω,οταν το χερι που τον κρατα τον αφησει ελευθερο,θα ταλαντωθει ολοκληρη η ζυγαρια,μεχρις οτου αποκτηθει η πολυποθητη ισορροπια.
Οταν δηλ.καθαριστει η Αρχαιοελληνικη σκεψη απο την δυσφημηση,την συκοφαντια και τον ρυπο που σκοπιμα της ερριξαν,οι χριστιανοι.
Οταν οι θεοι της κοσμοθεασης αυτης,αναγνωριστουν σαν ΕΞΙΣΟΥ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΠΕΜΠΤΟΙ,ΟΠΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ.
Οταν κατανοησουν οι χριστιανοι,οτι η πλατφορμα πανω στην οποια στηριζονται,λεγεται εξεβραισμενος ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ,με ...ολιγην σκια αγαπης.
Και τελος οταν ο θεος πισω απο θεους και Αγγελους,καταλαβουν επιτελους οι φερομενοι σαν χριστιανοι οτι ειναι κοινος για ολους και ολα,χωρις κοπυραιτ απο κανεναν.
Ετσι η Εκατη,νομιζω οτι απλα υπερασπιστηκε με παθος αυτα που πιστευει,και τιποτε αλλο,και δεν υπηρχε λογος να γινει αυτη η φασαρια,και απο τους συντελεστες και απο την ιδια,γιατι πιστευω οτι οι συζητησεις θα χασουν και τις γνωσεις της αλλα και το παθος της.Εγω προσωπικα την καλω να επιστρεψει στις συζητησεις οπως και τον Dix,που και αυτος συνεβαλλε και ελπιζω να συμβαλλει στις μελλοντικες μας συζητησεις.Απο την αποχωρηση τους χανει μονον η προωθηση του Αρχαιοελληνικου πλαισιου,παντα οπως το αισθανεται ο καθενας.
Aγαπητοι συντελεστες του site,ο παρορμητικος χαρακτηρας της ΕΛΕΝΑΣ ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΥ,ειναι γνωστος,οπως και η εντονη κριτικη που εκανε απεναντι στον Χριστιανικο Κληρο και τον Χριστιανισμο.θαταν λοιπον λογος να σπρωξουμε στην εκουσια διαγραφη, οποιον συνομιλητη εχει λιγο παθος παραπανω,ομως και πληροφορηση και διανοια?
Συνεχιζοντας αγαπητε Φωτη,ναι,πολλες εσωτερικες διαμαχες,προδοσιες και εμφυλιους ειχαν οι Ελληνες.Ομως αυτο αποτελει παρωνυχιδα,μπροστα στην παγκοσμια προσφορα τους σε ολους τους τομεις.Και βεβαια δεν νομιζω να υπαρχει ιστορικο προηγουμενο απο τους ποταμους αιματος σαν αποτελεσμα της ψυχικης ανωμαλιας των χριστιανων,που εχυσαν ,και το αιμα των 'εθνικων' αλλα και των αλλων 'αιρετικων' χριστιανων.Θυμαμαι τους Βογομιλους και τον αυτοκρατορα Αλεξιο,του Καθαρους,την νυκτα του Αγιου Βαρθολομαιου ,τους Γνωστικους,και αλλα ωραια,απο 'τα δικα τους'.
Τοση ψυχικη ανωμαλια δεν νομιζω οτι εκδηλωθηκε αλλη φορα στην Δυση.
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ(Α' ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΟΥ).Και ειναι αληθεια,κατα την γνωμη μου.
Νομιζω ομως, οτι ειναι και εμβλημα της επιτροπης για την Ελληνοτουρκικη φιλια...
Φωτιε,υπαρχει μια διαφορα μεταξυ νεοαπασχολουμενων με τα Ελληνικα(οπως τους λες),και χριστιανων.Οι 'Εθνικοι'πιστευω,οτι μεσα απο πολλες Συμπληγαδες,θα βρουν τις 'επαφες'τους με τους προγονικους θεους και τον θεο πισω απο τους θεους.Οι χριστιανοι ομως δεν θα βρουν ποτε τον Χριστο,γιατι νομιζω οτι δεν υπαρχει Χριστος,στον συγχρονο Χριστιανισμο και τις Οργανωσεις τους.Ετσι λοιπον οι Χριστιανοι βιωνουν ενα ψεμμα,και δεν θαταν υπερβολη να πω οτι για να βρουν τον Χριστο,πρεπει να παψουν να ειναι Χριστιανοι.
Επισης δεν χρειαζοταν να γραψεις 18 σελ.για να προτεινεις sex στην Εκατη.Μπορουσε να γινει και πιο απλα ...
Και αν νομιζεις οτι απαντησες στα θεματα των αλλων συζητητων,με την ψυχαναγκαστικη επαναληψη,των ιδιων και των ιδιων,και ειδικα με την συνεχη επαναληψη της 'Αγαπης',που ακουγοταν στο τελος σαν να εβγαινε απο χαλασμενη λατερνα,εισαι πολυ γελασμενος...

Τελος ,μπορεις αν θελεις,να συνεχισεις απο εδω τους διαλογους και μονολογους σου...
serpentpan

Edited by - serpentpan on 03/12/2002 23:04:12

Edited by - serpentpan on 04/12/2002 00:08:27

Edited by - serpentpan on 14/12/2002 23:38:14

serpentpanΜέλος
03/12/2002, 23:53:31
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙΡΗΣ.(1784-1853).
----------------------------

Ελληνας φιλοσοφος που γεννηθηκε στην Ανδρο.Σπουδασε στην Πιζα και στο Παρισι.Διευθυντης της Σχολης Κυδωνιων,την οποια ανεδειξε σε περιωπη.Εμυηθηκε στην Φιλικη Εταιρεια,και ελαβε μερος στον Αγωνα του 1821,τραυματισθεις στον Ολυμπο.Ηταν πληρεξουσιος της Ανδρου,σε ολες τις Εθνοσυνελευσεις της Επαναστασης.Αρνηθηκε εδρα φιλοσοφιας στο Πανεπιστημιο Αθηνων.Ιδρυσε Ορφανοτροφειο στην Ανδρο,αφωσιωμενος στην μορφωση των ορφανων του Αγωνος.Εδιδασκε μονος του μαθηματικα,φυσικη,χημεια,κοσμογραφια,αστρονομια,φιλοσοφια,θεολογια,μεταφυσικη.
Ομως το ελευθερο πνευμα του και τα φιλοσοφικα του συμπερασματα,που τα διαμορφωσε σε ιδιαιτερο και πρωτοτυπο,δικο του συστημα,την 'ΘΕΟΣΕΒΕΙΑ',που την περιεβαλλε και με ωρισμενους θρησκευτικους τυπους λατρειας,εκινησαν την αντιδραση της Ιερας Συνοδου.
Ο Καιρης,συνεληφθη και φυλακιστηκε σε μια μονη της Σκιαθου,οπου υπεστη τα πανδεινα για να απαρνηθει τις ιδεες του.Και επειδη δεν δεχοταν,καθαιρεθηκε απο μοναχος, αποκοπηκε απο το σωμα της Εκκλησιας,ως
'παραβατης',
'ανταρτης',
'ασεβης',
'αθεος',
'λυμεων και ψυχοφθορος',
'υπηρετης μοχθηρος του διαβολου',
'πεπληρωμενος πνευματος πονηριας',
ΚΑΙ
'μεστος πλανης,αντιθεου και αντιχριστιανικης'.
Επηγε στο Λονδινο,οπου τον δεχτηκαν με σεβασμο,λογω της μεγαλης του μορφωσης,και διδαξε φιλοσοφια.
Οταν στην συνεχεια,με την αποκτηση του Συνταγματος,αναγνωριστηκε η ελευθερια της συνειδησεως,ξαναγυρισε στην Ανδρο.Αλλα τοτε,αρχισαν οι επιθεσεις των εφημεριδων εναντιον του,υποκινουμενες απο την Εκκλησια. Ετσι,το 1852,ο Καιρης δικαστηκε σαν αιρεσιαρχης,και καταδικαστηκε σε διετη φυλακιση.Σεβασμιος γεροντας,οδηγηθηκε στην φυλακη,οπου μετα 20 μερες πεθανε.
Η ανθρωπινη κακια εμπνεομενη απο την χριστιανικη αγαπη,καταδιωξε τον Καιρη,και μετα θανατον.Οι αρχες της Συρου,αρνηθηκαν να παραδωσουν τον νεκρο στην οικογενεια του,και τον εθαψαν στο λοιμοκαθαρτηριο,οπου την αλλη μερα,ο φανατισμενος οχλος,υποκινουμενος απο του εκκλησιαστικους αρχοντες,ανεσκαψε τον ταφο του και βεβηλωσε το πτωμα του.
Ο Αρειος Παγος,αναιρεσε την καταδικαστικη αποφαση,και σημερα το αγαλμα του Καιρη,εχει στηθει στην Ανδρο,σαν δειγμα ευχαριστιας για την προσφορα του στο Εθνος.
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΕΕΣ.
-------------------------
Ο Καιρης,με την 'Θεοσεβεια' του,αναγνωριζει τον Θεο,σαν το μοναδικο Οντως Ον,σαν αυθυπαρκτη αιτια του παντος,σαν απειροτελειο Νου,ο οποιος εδημιουργησε τα παντα.Εδιδασκε την υποχρεωση του ανθρωπου,να γνωρισει τον θεο,σπουδαζοντας την Φυση και τον εαυτο του.Εδιδασκε οτι ο ανθρωπος,οταν ζει σε Αρμονια με τους νομους της Φυσης,με σοφια,αγαπη και αρετη, μπορει ο ιδιος να γνωρισει τον θεο,και να γευθει την μακαριοτητα του.Εθεωρουσε τον θανατο,απλη μεταβαση απο την μια ζωη σε αλλη,δεχομενος την αθανασια της ψυχης,η οποια ψυχη μπορει να ερευνα τα παντα,ακομα και την ουσια του θεου.
Ηταν ενα απο τα θυματα της χριστιανικης αγαπης,της αγριοτητος του χριστιανικου φανατισμου,σκοταδισμου και ολοκληρωτισμου με πνευματικο του αντιστοιχο τις σταχτες του Bruno.
Και το μονο του αμαρτημα,ηταν οτι ειχε το θαρρος,να ειναι ο εαυτος του ,με καθε κοστος,απεναντι στα σκοταδια...
Αφιερωνεται λοιπον στον Φωτιο,εκπροσωπο της χριστιανικης αγαπης ...

serpentpan

thothΙδρυτικό Μέλος
04/12/2002, 01:49:57
Γεια σου Serpentpan.

Νομίζω ότι το να συγκρίνουμε την προσωπικότητα της Πέρσειας Εκάτης με της... Μπλαβάτσκυ είναι λίγο... extreme sport.

Πριν λίγο καιρό όταν είπα στον Dix ότι είναι από τα αναντικατάστατα μέλη (γιατί υποστηρίζει με θέρμη αλλά με ευγένεια τις θέσεις του), νομίζω ο Nagual θίχτηκε για την άποψή μου αυτή και έφτασε να ζητήσει ακόμη και την διαγραφή του. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι εκεί.

Δηλαδή πριν λίγες ημέρες ήμαστε ανεκτικοί και τώρα γίναμε "λυκόσκυλα"; Τότε κοντέψαμε να χάσουμε καλά μέλη που θεώρησαν ίσως μίασμα τον θετικό χαρακτηρισμό μου για τον Dix και τώρα γίναμε βλαμένοι, άρρωστοι, και βλήματα κατά την προσφιλή έκφραση της... παθιασμένης Εκάτης επειδή είμαστε γρουπόσκουλα των Χριστιανών;

Νομίζω ότι μία προσεκτική ανάγνωση των μηνυμάτων του topic για τον χριστιανισμό δείχνει ότι όλα τα μέρη, όταν επεσήμανα ευγενικά να μην ωθούμαστε στα άκρα, έβρισκαν ξανά τον μέτρο σε έναν παθιασμένο αλλά με κανόνες διάλογο.

Ξαφνικά γίναμε εμπαθείς; Έτσι; Ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε δεν διώχνουμε κανένα Ελληναρά; Όχι, βέβαια.

Δεν υπάρχουν προικισμένοι και πάνω από τον νόμο μέλη. Όλα τα μέλη δικαιούνται να τους σεβαστούν και να τους μιλήσουν ανθρώπινα και όχι να τους λένε, με το καλημέρα "μαλάκες", όπως τους χαρακτήρισε η Πέρσεια Εκάτη.

Τις κάναμε επισημάνσεις και προσπαθήσαμε με ευγενικό τρόπο να βρει το μέτρο στις εκφράσεις της και στους χαρακτηρισμούς της, αλλά μας περιέπαιζε. Και μην ξεχνάς ότι δεν την διέγραψε κανείς. Μόνη της ζήτησε να διαγραφεί και νόμίζω ότι αποφάσισε σωστά. Ο Dix για μένα κάνει λάθος που αποχωρεί, αλλά δεν τον έχουμε... δεμένο. Είναι ελεύθερος άνθρωπος.

Τέλος πάντων αν είναι να υποστηρίζουν την ελληνική φιλοσοφία και κοσμοθέαση τέτοιοι άνθρωποι, τότε να πετάξω την αρχαία ελληνική γραμματεία που μου έδωσε το "φως" μου. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν Εθνικοί με κουλτούρα, τρόπους και ευγένεια που ξέρουν να συζητούν με κανόνες και να είναι άξιοι πρεσβευτές της κοσμοθέασης αυτής. Θα περιμένουμε, έχουμε υπομονή...

Με εκτίμηση για τις ιδέες σου και τον σεβασμό στους συνομιλητές τον οποίον τον απέδειξες (με... δοκιμασίες).

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

EoNΜέλος
04/12/2002, 15:48:05
Φίλε Φώτιε
Ηθελα να γράψω στο θέμα που κλειδώθηκε και αφού βρήκα αυτό εδώ, γράφω εδώ.
Θέλω να σου πώ ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ για την φοβερή μάχη που έδωσες στο θέμα που κλειδώθηκε. Σου αξίζουν συγχαρητήρια.Το να τα βάζεις με φανατισμένα ,φασίζοντα παιδάρια που ενώ εσύ εξηγείς το πώς βιώνεις την αγάπη και δίνεις κλειδιά για την κατανόηση της αυτά δυστυχώς έχουν μείνει και εξετάζουν με την περιβόητη "διαλεκτική" τους (ότι τους συμφέρει δηλαδή) το αν κάποιοι άνθρωποι έίναι γεννετικά ανώτεροι απο άλλους, είναι αν μην τι άλλο καταπληκτικό. Σε συγχαίρω για την υπομονή και την αγάπη σου (Αγάπη για τα ψευτοελληνάκια = η ουσία που διέπει και ενώνει τα σύμπαντα , να μαθαίνουμε και κάτι ε....)
Είσαι φίλε Φώτη Εσωτεριστής με όλη την σημασία της λέξεως γιατι μιλάς μέσα απο βιώματα και μέσα απο μεστή αντίληψη και κατανόηση της νομοτέλειας και χέρομαι που πιστεύεις στην θέωση του ανθρώπου και όχι στην ανακύκλωση της φθοράς.
Ο Διδάσκαλος Λόγος Χριστος και η Θεά Αθηνά ας φωτίζουν το δρόμο σου για πάντα .

serpentpanΜέλος
05/12/2002, 00:07:24
Φιλε ΕΟΝ,ελεγα που σε θυμαμαι.Και γυρισα πισω,στο θεμα για την Μπλαβατσκυ,οπου σε βρηκα.
Μια απλη ερωτηση,τι σχεση εχει η θεα Αθηνα,με τον Ιησου,κατα την αποψη σου?
Η μια ειναι ενα ανυπαρκτο προσωπο,ειδωλολατρικη θεοτητα,και ο Ιησους υπαρκτος θεος.
Επισης βλεπω οτι το χριστιανικο παθος σου συνεχιζει,αμειωτο.
Μην ανησυχεις,και ισως καποιοι εχουν δει λιγο περισσοτερα πραγματα.Και σου δηλωνω υπευθυνα,οτι αν εσυ αποκαλεις ψευτοελληνακια,συμπατριωτες σου,τοτε σαφως εισαι ζωντανο παραδειγμα χριστιανικης αγαπης.
Εχω γνωρισει ατομα,χαμηλα και υψηλα στην εκκλησιαστικη εξουσια.Σου δηλωνω οτι ο ορος χριστιανοφασιστες(εχει εφευρεθει οχι απο ψευτοελληνες,οπως νομιζεις,αλλα απο αριστεριστες),δεν λεει τιποτε για την υπεροψια των 'δηθεν' σωσμενων και την φασιστικη τους θεση απεναντι στην 'κατωτεροτητα' αλλων θεσεων.
Ο Βερεττας,ακομη πληρωνει το δυο φορες καμμενο βιβ λιοπωλειο του,απο οπαδους της αγαπης,που εγραψαν ειρωνικα στον τοιχο,'καθαρση'.
Τωρα,δεν εχω καμμια ψευδαισθηση, απο το 'κλεισιμο',του κατα τα αλλα συμπαθους Φωτιου,για το τι κρυβεται πισω απο την βιτρινα της αγαπης.
Αυτο που αναγραφηκε,μου δινει το συγκινησιακο ισοδυναμο,που δεν το ειδα αναγραμμενο μονον στην περιπτωση του Φωτιου,αλλα το εζησα κατα προσωπο,οταν αφου το μονον οπλο των εβραιοχριστιανων,το δογμα και ο φοβος,δεν μπορουσαν να αντικρυσουν ερωτησεις και διαλεκτικη(που καλα θα κανεις καποτε για δικο σου ωφελος να αποκτησεις),με εφτυσαν στο προσωπο φωναζοντας(τα γραφω με κεφαλαια για να μπορεσεις να τα διαβασεις),
'ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΡΙΞΑΝ ΟΛΑ ΚΑΤΑΓΗΣ,ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ,ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΤΑΓΗΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ).
Εχουν περασει τρια χρονια απο την συζητηση με ατομο θεολογο,'χαιδεμενο'παιδι της Εκκλησιας,κι ακομη ειναι πολυ ζωντανη μπροστα μου.
Αν δεν υπηρχε η Αναγεννηση,αυτο το site δεν θα υπηρχε.
Και επισης ,ειναι γραμμενο,απο οσο ξερω,στην μαυρη εκκλησιαστικη λιστα...της αγαπης.
Επισης φιλε Thoth,ξερεις οτι δεν εννοουσα οτι η Εκατη ειναι Μπλαβατσκυ.
Που ξερεις ομως,ισως καποτε γινει...
Και η Μπλαβατσκυ εβριζε ασυστολα,σοκαροντας αυτους που δεν την ηξεραν,και δινοντας λαβη σε 'κριτικη',απο χριστιανικα εντυπα της εποχης...
serpentpan

Edited by - serpentpan on 05/12/2002 00:12:39

EoNΜέλος
05/12/2002, 10:08:20
φίλτατε ερπετοπάν δεν έχω χριστιανικό πάθος , κοιτάω να μην έχω πάθη.... Οταν μιλάω για Χριστό μιλάω για τον Χριστό που εγώ έχω βρεί μέσα μου και έχω πραγματικά γραμμένο το κάθε είδους κοπάδι , εκκλησία , όπως θές πές το.Είμαι εγώ και ο Χριστός , ο Λόγος ο δημιουργικός που είναι Εγώ. Είναι μέσα μου και εκδηλώνεται απο εμένα όπως μπορεί να εκδηλωθεί μέσα απο κάθε άνθρωπο που θα του δώσει χώρο. Αλλος τον λέει Ιησού, άλλος Κρίσνα,άλλος Δία πραγματικά αυτό μου είναι αδιάφορο.Δεν λέω οτι ο Ιησους και ο Δίας είναι το ίδιο άτομο ...είναι ίδια όμως η δόνηση που δημιουργείται εντός μας όταν επικαλούμαστε τον ανώτερο εαυτό μας .... αρκεί να είμαστε αληθινοί ενώπιον του εαυτού μας και ενώπιουν του Θεού που είναι ο εαυτός μας.
Είμαι Χριστιανός όπως θα μπορούσα να είμαι οτιδήποτε άλλο, για μένα αρκεί να έχω Χριστική Συνείδηση ....
Μίλησα για την θεά Αθηνά γιατι σε πνευματική συγκέντρωση (τέλεση του μυστηρίου του αγιασμού) που έχω παρευρεθεί (προσοχή καμία σχέση με εκκλησία) όταν έγινε η επίκληση για προστασία του σπιτιού απο αρνητική ενέργεια τέσσερα άτομα οραματίστηκαν την Θεα Αθηνά με δόρι και ασπίδα . Σε άλλο μυστήριο που είχα παρευρεθεί,επικαλούμενοι τον Λόγο Χριστό,κάποιοι είδαν το Αβατάρ Βαβαζί.Εγώ μιλάω με βιώματα και όχι με θεωρείες και υποθέσεις.Μιλάω πάνω στην κίνηση και όχι μέσα απο παραφιλλολογία.Ολα είναι ένα. Ολα είναι μέσα στο θεό αλλά δυστυχώς δεν φέρουν όλα θεό και αυτός είναι ο αγώνας του πνευματικού ανθρώπου. Απο θεός σε παθητικότητα να γίνει θεός ενσυνείδητος, να κάνει τον Χριστό κατάσταση ζώσα μέσα του και έξω του.
Μίλησα για ψευτοελληνάκια γιατι έτσι βλέπω εγώ όλους αυτούς τους τύπους που πιστεύουν οτι όσοι δεν αφορίζουν οτιδήποτε είναι έξω απο τα δικά τους δεδομένα είναι πεπλανημένα κορόιδα που τους κορόιδευσαν οι κάθε είδους Εβραίοι.
Ο φίλτατος Φώτης ανέλυε την ουσία της Αγάπης και αυτά μιλούσαν για τους διωγμούς του κάθε ξέμπαρκου βυζαντινού αυτοκράτορα (δεν μιλούσαν όμως για τα παλουκώματα στη Σάμο...).Τι να πείς φίλε μου για τέτοια άτομα? Απορώ για την υπομονή του Φώτη.
Μιλούσε για την δυνατότητα της συμμετοχής του ανθρώπου στην δημιουργία,για τον θείο έρωτα (όπως και ο Πλάτων) και τα ψευτοελληνάκια αντι να διαβάσουν και να καταθέσουν τα βιώματά τους(που να τα βρούν με τέτοια μυαλά?) μιλούσαν για την Υπατία.Τρία πουλάκια κάθονταν δηλαδή...
Τι να πείς για ανθρώπους που ξέρουν μόνο να διαχωρίζουν? Που παντού ψάχνουν βαρβάρους να πολεμήσουν? Τι διάλογο να κάνεις ? Τι να οικοδομήσεις ?
Τα ψευτοελληνάκια με τις coca-coles ανα χείρας πιστεύουν οτι μόνο αυτά μπορούν να κατέχουν την αλήθεια τα ίδια δηλαδή που κάνουν και οι αντίπαλοί τους , οι παππάδες .
Μπένω στα sites τους και ξέρεις τι λένε ? Οτι οι Εβραίοι κατάγονται απο σαύρες !!! Τέσσερα πουλάκια κάθονται ....
Τι διάλογο να κάνεις με τέτοια άτομα ?
Τα ίδια σκατά είναι και το κοπάδι των ψευτοχριστιανών που έφεραν σε αυτό τον τόπο την απόλυτη παρακμή και τον απόλυτο ραγιαδισμό.Αυτος ο συφερτός απο παππαδαριό και λαικούς που έχουν τόση σχέση με τον Χριστό όσο εγώ με το καλλιτεχνικό πατινάζ....Αυτοί που όντως ξεπούλησαν τα πάντα και έχουν γίνει επιχειρηματίες - νταβατζήδες του πνεύματος που κάτσαν μπροστά απο την πόρτα και δεν αφήνουν κανέναν να περάσει. Αυτοί όχι απλά θα σταύρωναν τον Χριστό αν ενσκαρκωνόταν τώρα, αλλά θα ασελγούσαν και στο πτώμα του.Αυτοί που έστησαν κώλο στους Τούρκους ,στους Γερμανούς στους δοσίλογους και ακόμα και στην Ε.Ε. όταν αυτή έσκασε τα μύρια ζεστά ζεστά στο Αγιο όρος.
Αλλά τι νομίζεται ρε μάγκες ? Οτι όλοι είναι το ίδιο ? αυτό θέλετε να ακούσετε? και τι μας λές ρε serpentpan για τον Βέρεττα και τον κάθε Βερέττα? Πές μας και για τον Ανδρουλάκη τότε πές μας και για τον Πετρόπουλο και πές μας και για τον Ρούβά που τον κράξαν επειδή έκανε συναυλία στην Κύπρο. Τι σκατά θέλετε να ακούσετε πιά ? "Αχ τα εξυπνόπουλα κατάλαβαν την απάτη και ξέφυγαν απο τον Ψευτοχριστιανισμό...ζήτωωωωωωωω ?" Αυτό είναι πνευματικό για σένα ?
Φίλε μου έχεις θεό μέσα σου ? Εχεις συνείδηση ? Εχεις ζωή ? Εχεις αρετές ? Φτιάξατε τον εαυτό σας και πασχίζετε για τα απολωλότα πρόβατα ?
Πετάτε τα τσιτάτα σας για Νεοπλατωνισμούς μπας και ψαρώσει κανα πιτσιρίκι , λέτε και την συγκινιτικότατη ιστορία της Υπατίας και αυτό είναι ? Εμείς τα Ελληνόπουλα και σείς τα Χριστιανόπουλα ? και τι καταλαβαίνεται δηλαδή ? ηδονίζεσται? Δεν μπορείτε να καταλάβετε οτι άλλος βρίσκει τον θεό διάβαζωντας Πλάτωνα,άλλος την καινή Διάθήκη και άλλος κοιτώντας ένα τριανταφυλλο,
τόσο δύσκολο είναι ?

ananasssΜέλος
05/12/2002, 10:31:44
Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα με ...χειμαρρώδη τρόπο λέει ο ΕοΝ και θέλω να σταθώ (χωρίς να σχολιάσω τα προηγούμενα - με μέρος των οποίων συμφωνώ) στο:

quote:

Δεν μπορείτε να καταλάβετε οτι άλλος βρίσκει τον θεό διάβαζωντας Πλάτωνα,άλλος την καινή Διάθήκη και άλλος κοιτώντας ένα τριανταφυλλο,
τόσο δύσκολο είναι ?

Νομίζω πως αν όλοι σεβαστούμε αυτό, τότε κάθε διάλογος και τοποθέτησή μας θα γίνεται πλέον πολύ ώριμα και σε ήρεμους τόνους.

Ευχαριστώ

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

Edited by - ananasss on 05/12/2002 10:32:53

Edited by - ananasss on 05/12/2002 10:33:59

ANTONIOS1997Μέλος
05/12/2002, 14:20:03
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Βρίσκω την ευκαιρία μετά από πάρα πολύ καιρό στον οποίο μαίνεται ένας ακήρυχτος (ή κηρυγμένος) πόλεμος στο γνωστό «topic» να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και τις ευχαριστίες μου προς τους διαχειριστές των forums για την απόφαση τους επιτέλους, (κάλιο αργά παρά ποτέ) να κλειδώσουν τη συζήτηση του γηπέδου. Μια συζήτηση που για εμένα προσωπικά προσέβαλε οποιαδήποτε έννοια ανταλλαγής απόψεων ή διαλόγου αλλά πάνω από όλα προσέβαλε και τον ίδιο το χώρο που τον φιλοξενούσε. Εγώ είχα αποφασίσει να απέχω έστω και από απλές βόλτες, οι οποίες το μόνο που απέδιδαν ήταν να με γεμίζουν με συναισθηματική ένταση όταν όλα εκφυλίζονταν με «επιχειρήματα» γεμάτα διάθεση για αντιδικία. Νομίζω ότι ένας χώρος πνευματικής αναζήτησης τουλάχιστον θα πρέπει να προσφέρει όχι δυνατότητες γνώσης (μόνο) αλλά και την κατάλληλη ψυχική ανάταση μέσω του λόγου (έστω και του γραπτού) που θα βοηθήσει το κάθε ένα να βρει τον ΑΝΘΡΩΠΟ μέσα του. Γιατί αυτό και μόνο αυτό είναι το ζητούμενο. Κατά τα άλλα ένα κοπάδι Ελλήνων κατά το παρελθόν και Βαρβάρων σήμερα με πραγματικά μεγάλο γνωστικό υπόβαθρο αλλά με περίσσια αγένεια και Φαρισαικό παροξυσμό οδηγησαν μια συζήτηση σε συμπλοκή ευγενών χουλιγκανς. Και μετά από όλα αυτά κάποιοι φίλοι βγήκαν να τους υποστηρίξουν με εκπληκτικά επειχηρήματα :

quote:
Επισης φιλε Thoth,ξερεις οτι δεν εννοουσα οτι η Εκατη ειναι Μπλαβατσκυ.
Που ξερεις ομως,ισως καποτε γινει...
Και η Μπλαβατσκυ εβριζε ασυστολα,σοκαροντας αυτους που δεν την ηξεραν,και δινοντας λαβη σε 'κριτικη',απο χριστιανικα εντυπα της εποχης...

Συγχαρητήρια στην Μπλαβάτσκυ που έβριζε και σε αυτούς που τη δίνουν για πρότυπο. Εγώ προτιμώ το "προσευχήσου για αυτούς που σε έβλαψαν"

Τέλος θα ήθελα να απευθυνθώ στο φίλο Φώτη κάτι το οποίο ήθελα εδώ και πολύ καιρό αλλά δε ήθελα παραβώ τη δέσμευση μου να μη συμμετέχω σε τέτοιες συζητήσεις. Φίλε Φώτη δεν είσαι άμοιρος ευθυνών για αυτή τη κατάσταση. Έπαιξες σε ένα παιγνίδι που ο μόνος νικητής είναι η γηπεδοποίηση του πνευματικού (ίσως) λόγου. Υποστήριξες ότι έπρεπε να είχαν αντίλογο. Χωρίς εσένα δεν θα είχαν λόγο. Δεν άκουσες την προτροπή μου και σύρθηκες στο παιγνίδι αυτών που γνωρίζουν το Θεό και μπορούν να λένε τους άλλους μαλάκες. Τελικά δεν τους έσυρες στο ύφος σου αλλά σύρθηκες στο δικό τους.

Παιδιά μπράβο και ελπίζω να συνεχίσεται έτσι γιατί υπάρχει και άλλο topic που έκλεισε το κύκλο του.

ME ΑΓΑΠΗ

ANTONIOS1997

""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
05/12/2002, 16:57:43
Καλησπέρα σε όλους

Ζητώ συγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση.
Ο χρόνος μου είναι λίγος και αυτές τις μέρες κοιτούσα μόνο στους προηγούμενους διάλογους.
(Στραβομάρα !!! , συγνώμη ξανά.)

Σας ευχαριστώ όλους για τα «καλά» και τα «πικρά» σας λόγια!
Έστω και έτσι γίνεται κάποια...επικοινωνία.

Αντώνιε έχεις δίκαιο για την ποιότητες που ανακυκλώθηκαν.
Όμως τίποτε δεν πάει χαμένο στην Δημιουργία!
Και ο παραμικρότερος ψίθυρος

Είναι πράγματι πολλές οι σελίδες και οι ώρες που καταναλώθηκαν. Αν υπήρξε κάποιου είδους αποτέλεσμα αυτό θα το κρίνει ο καθένας μόνος του.
Θέλω να διευκρινίσω πως οι θέσεις μου δεν είναι δόγματα, αλλά αφορούν προσωπικά βιώματα και συνειδητοποιήσεις.
Ο Χριστός δεν χρειάζεται «υπερασπιστές», είναι ανενδεής!
Ανάγκη έχουμε εμείς να γνωρίσουμε τον πραγματικό μας Εαυτό και να προσεγγίσουμε την Αλήθεια (ή Θεό) μέσα μας!

Φίλε serpentpan, νομίζω πως με «αδικείς»
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια αιτία, αλλά πιστεύω πως στέκεσαι προκατειλημμένα απέναντί μου.

Αν έχεις μελετήσεις από την 6η ως την τελευταία σελίδα θα έχεις παρατηρήσει πως άπλωσα συχνά «χέρι φιλίας» προς κάθε συνομιλητή!
Αναγκάζομαι τώρα να απολογούμαι για τις ποιότητες με τις οποίες συνδιαλλάχτηκα!
Δεν τις πετώ, ούτε τις απορρίπτω, τμήμα μου είναι όπως και κάθε ανθρώπου.
Διαφώνησα και διαφωνώ με όσα θεωρώ λάθος.
Προσπαθώ να κατανοώ τα λάθη μου και, αν πρόσεξες, δεν ντρέπομαι να ζητώ συγνώμη για αυτά.

Νομίζω από την πρώτη στιγμή σεβάστηκα κάθε συνομιλητή μου, και δέχτηκα με υπομονή υποτίμηση και «χοντράδες» που κανένας άνθρωπος δεν είναι υποχρεωμένος να δέχεται.
Μου μιλάς για «μονόλογο» ενώ σχεδόν ήμουν ο μόνος που δεχόμουν τα πυρά από κάθε κατεύθυνση!
Προσπάθησα να απαντώ σε κάθε προβληματισμό που μου τίθονταν ενώ δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους συνομιλητές μου!
(εσύ εξαιρείσαι, έκανες φιλότιμες προσπάθειες και εκτιμώ το χώρο συζήτησης που άνοιξες).

Η υποτίμηση, η χυδαιότητα και η αγένεια είναι διάσπαρτες σε κάθε σελίδα!
Μόνο στο προτελευταίο μήνυμα «χρησιμοποίησα» στοιχεία δια-λετικής των συνομιλητών μου για να «καθρεπτίσω» αυτές τους τις ποιότητες!
Πολλοί θορυβήθηκαν!
Γιατί;
Είμαι υποχρεωμένος να απαντώ πάντα ήρεμα και ατάραχα;
Μου αφαιρείται μήπως το «δικαίωμα» του λάθους;
Δεν έχω Φίλε μου ενδοιασμούς. Μπορώ να μιλάω έτσι κι αλλιώτικα και Πασαλιμανιώτικα!

Προσπάθησα πάντως να αποκαταστήσω, αμέσως μετά.
Όχι από τύψεις, αλλά από (την όποια) επίγνωση νομοτέλειας!

Θορυβήθηκες για την «πρόταση» που έκανα στην Εκάτη;
Αν πρόσεξες ήταν παράδειγμα για την πονηρή χρήση του λόγου της.
Αν δε πρόσεξες αυτή την χυδαιότητα του λόγου της, ξαναδιάβασε σε παρακαλώ, δεν θα επαναλάβω!

Φίλε μου αν το μόνο που διάκρινες από τις σελίδες που έγραψα περί Αγάπης είναι «ξεκούρδιστες επαναλήψεις» δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω!

Για το θέμα της Νομοτέλειας της, ο καθένας μας μπορεί να παίρνει και διαφορετική θέση.
Το σίγουρο είναι πάντως πως η θέση μας αφορά πάντα και πρώτα τον Ίδιο μας τον Εαυτό!
Και η υποτίμησή και ο χλευασμός της, αποτείνεται ταυτόχρονα και στην δική μας Ψυχή!
Αν θες το εξετάζουμε, δίχως πάθος και με σοβαρότητα.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.
Δεν μας ανήκει και τίποτα!
Μόνο ο εαυτός μας και αυτός υπό προϋποθέσεις!

Ήδη έχω "δεσμευτεί" σε άλλο τόπικ (του Υπερίωνα) για τα στοιχεία που αφορούν τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό.
Αν δε σε πειράζει σε αυτό το χώρο, να συζητήσουμε για την Αγάπη και την Ψυχή μας!

Φίλε μου, αγαπώ, εκτιμώ και τιμώ τον Θεόφιλο Καϊρη όπως και κάθε αγωνιστή που θυσιάστηκε για την ελευθερία (σώμα, ψυχή και πνεύμα) του Ανθρώπου.

Φίλε ΕοΝ, με ενδιαφέρει το Μυστήριο που αναφέρεις.
Κάτω από ποιες συνθήκες έγινε;
(Αν θες στείλε μου e-mail.)

Να συζητήσουμε φίλοι μου, αλλά σαν φίλοι, που «διψάμε» να χωρέσουμε ο ένας το άλλον και να οικοδομήσουμε όλοι για όλους την Πορεία ένωσης προς τον Θεό.
(όπως έλεγε και ένα προσφιλές πρόσωπο «Ένωση υπάρχει, πάντα υπήρχε, μας μένει η Ενσυνείδητη Εκδήλωση, ως Ταυτότητα»)

Με Σεβασμό και Αγάπη.