- ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
Hunter
γιαυτο αλλο θρησκεια κ αλλο επιστημη...αλλος ο σκοπος του ενα κ αλλος του αλλου
Ο σκοπός της θρησκείας είναι να στηρίξει την πίστη στην ψευδαίσθηση της αιώνιας ζωής.
Και γιατί να είναι ψευδαίσθηση η αιώνια ζωή;
Μήπως γιατί ΔΕΝ είναι ικανή, ίσως προς το παρόν, η επιστήμη, να αντιληφθεί πως υπάρχει αιώνια ζωή;
quote:
Δίνει δηλαδή ελπίδα στην εγωιστική αλαζονεία της αθανασίας του ανθρώπινου “Εγώ”.
Μήπως ο αλαζόνας της υπόθεσης είναι η επιστήμη που δεν μπορεί και δεν θέλει να δει πέρα από το εγώ της; Μήπως δεν έχει ανασκευάσει κάποιες «αλλαζονικές» της θέσεις ενόψει νεωτέρων ανακαλύψεων που έχουν γίνει;
Και για να μην το γενικεύουμε, αναφέρομαι στην «επιστήμη» που εσύ ευαγγελίζεσαι και όχι στην Επιστήμη.
Hanter
απο κει κai περα ομως οταν ο καρδιοχειρουργος π.χ χειρουργει δεν αγγιζει το θεικο...
οταν ενας επιστημονας ανακαλυπτει κατι δεν τοκανει για να φτασει πιο κοντα στο κατεικονα κ καθομειωση??
Ο χειρούργος εφαρμόζει τις επιστημονικές του γνώσεις. Δεν είναι θαυματοποιός, μάγος ή θεός.
Όταν ο επιστήμονας ανακαλύπτει κάτι, μεγαλώνει την γνώση του ανθρώπου, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο το “κράτος του θεού”Μάλλον κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά, και γιαυτό υπάρχει αυτή η σύγχυση.
Εγώ νομίζω πως αυτός που δεν κατάλαβε καλά είσαι εσύ. Υπάρχουν επιστήμονες που ισχυρίζονται πως όσο προχωρούν στην επιστήμη τους, άλλο τόσο ανακαλύπτουν το μεγαλείο του Θεού.
velissarios
Πως μπορει η ανθρωπινη γνωση να ξεπερασει την Θεικη?πως μπορει το δημιουργημα να αποριπτει τον Δημιουργο?μοιαζεται με μερμυγκια που συζητανε κατω απο την πατουσα ενος ανθρωπου.
Δεν ειμαι ουτε καλος χριστιανος απο την αποψη οτι εχω παθη αμαρτιες και αδυναμιες αλλα τουλαχιστον οταν σηκωνω το κεφαλι μοθ βλεπω την πατουσα να με σκεπαζει δεν κοροιδευω τον εαυτο μου οτι κοιταω τον ουρανοΔεν υπάρχει θεϊκή γνώση, και ούτε υπάρχει ανάγκη ύπαρξης δημιουργού.
Από την στιγμή που υπάρχει ύλη, υπάρχει και ενέργεια, υπάρχει και ο χώρος υπάρχει και ο χρόνος.
Αν υπάρχουν ΟΛΑ αυτά υπάρχει και η βαρύτητα που σχετίζεται με την κίνηση/επιτάχυνση.Αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι ο κόσμος μέρος του οποίου είμαστε και εμείς.
Υπάρχουν δηλαδή όλες οι προϋποθέσεις που χρειάζονται για να δικαιολογούν την ύπαρξή μας.Μην αρχίσουμε πάλι τα πολύ κοινά διλήμματα για το ποιος δημιούργησε τον κόσμο και ποιος δημιούργησε τον δημιουργό που δημιούργησε τον κόσμο. Μην αρχίσουμε ξανά από την αρχή το παιχνίδι της κολοκυθιάς
Και γιατί να μην αρχίσουμε πάλι με τα «κοινά διλήμαμτα»; Γιατί απαιτείς να δεχθούμε αυτό που λες ως αξίωμα, ενώ για την ύπαρξη του Θεού θέτεις τόσα και τόσα διλήμματα;
Γιατί να μην υπάρχει ανάγκη ύπαρξης δημιουργού; Από αυτά που γνωρίζεις εσύ σήμερα, τα "συμβατικά", γνωρίζεις να έχει δημιουργηθεί κάτι χωρίς δημιουργό; Όχι!
Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει και ανάγκη Δημιουργού;
Γιατί να υπάρχει ύλη;
Γιατί να υπάρχει βαρύτητα;
Γιατί να υπάρχει ενέργεια;
Γιατί να υπάρχει ο χώρος;
Γιατί να υπάρχει ο χρόνος; ....; .....;
Ποιος ο σκοπός και ποιος ο λόγος;
Σε τι εξυπηρετούν όλα αυτά;
Η απάντησή σου, καλό θα είναι να έχει κάποιο «επιστημονικό» έρεισμα και όχι γιατί έτσι θέλεις εσύ.

Γιατί να υπάρχει ύλη;
========================================================
Κανείς δεν εχει απάντηση σε αυτα φίλε μας Ψηλέ!
Μήπως να μας έλεγες εσυ αν έχεις?
Αλλοιώς ποιός ο λόγος της υποβολής του ερωτήματος?
Θέλεις να αναρωτηθείς μαζί μας ή εχεις την απάντηση στο
τσεπάκι?
Εμείς πάντως απάντηση έχουμε και είναι μία και μοναδική:
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!!!!!!!!
Εσύ?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 01/06/2011 22:20:57
quote:
Ψηλός:Γιατί να υπάρχει ύλη;
Σε τι εξυπηρετούν όλα αυτά;========================================================
Κανείς δεν εχει απάντηση σε αυτα φίλε μας Ψηλέ!
Μήπως να μας έλεγες εσυ αν έχεις?
Αλλοιώς ποιός ο λόγος της υποβολής του ερωτήματος?
Θέλεις να αναρωτηθείς μαζί μας ή εχεις την απάντηση στο
τσεπάκι?Εμείς πάντως απάντηση έχουμε και είναι μία και μοναδική:
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!!!!!!!!
Εσύ?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 01/06/2011 22:20:57
Κοίτα,
Για μένα υπάρχει ένα ΔΙΟΤΙ σε όλα τα γιατί που ανέφερα.
Για μένα, υπάρχει Δημιουργός.
Πιστεύω πως είναι πιο φρόνιμο και έξυπνο να πεις πως δεν τον γνωρίζεις, τον ψάχνεις και για διάφορους λόγους δεν δέχεσαι τη Χριστιανική εκδοχή, από το να αυθαιρετείς, όπως κάνει ο ψευτόγιαννος.

αυθεραιτεί?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Mε την απάντηση που έδωσες Ψηλέ,ποιός απο τους δυό μας
αυθεραιτεί?ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Εγώ βασίζομαι στην εμπειρία. Όχι τη δική μου, αλλά την καταγεγραμμένη.
Εσύ τη φοβάσαι. Προτιμάς το ψάξιμο για να καλύβεσαι από πίσω.
Αν μου ζητήσεις να σου φέρω αποδείξεις, θα σου φέρω μια Παράδοση 2000 ετών. Δεν είναι πακέτο. Δεν είναι κάτι το στατικό. Είναι αποκάλυψη. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

quote:
Ψηλος
Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει και ανάγκη Δημιουργού;Γιατί να υπάρχει ύλη;
Ρε ψηλέ τι θα γίνει, θα παίξουμε την κολοκυθιά?
Γιατί να υπάρχει ύλη?
Για τον ίδιο λόγο που εσύ δέχεσαι την ύπαρξη θεού,
Και για ένα ακόμη ποιο σπουδαίο λόγο.
Για την ύλη έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ατράνταχτα πως υπάρχει.
Ενώ ο θεός είναι δημιούργημα της φαντασίας σου.
Τώρα για τα υπόλοιπα τα εξήγησα γιατί υπάρχουν. Απλούστατα ΓΙΑΤΙ υπάρχει η ύλη.
Όπου υπάρχει ύλη, υπάρχει και ενέργεια, χώρος, χρόνος, βαρύτητα.
Αυτά αρκούν για να μας οδηγήσουν σε αυτό που βλέπουμε.
Ρώτα τον Νικόμαχο να σου τα εξηγήσει, εγώ βαριέμαι.
Τα έχω πει πολλές φορές, και να στα πω δεν θα τα καταλάβεις.
Άνθρωπος που στηρίζει μια θεωρία σε ένα ψευδό αξίωμα - την ύπαρξη θεού – ενώ δεν δέχεται ένα τρανταχτό αξίωμα – την ύπαρξη της ύλης -, ότι και να του πω θα είναι χάσιμο χρόνου
Το σύνδρομο της «κολοκυθιάς».
Για το παραμύθι της γένεσης τσιμουδιά ε?
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ
Παω για ύπνο τώρα γιατί ξυπνάω στις 5.30 το πρωί
Ας στα πει ο Νικόδιμος που έχει περσότερο υπομονή
Ψηλος
Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει και ανάγκη Δημιουργού;Γιατί να υπάρχει ύλη;
Ρε ψηλέ τι θα γίνει, θα παίξουμε την κολοκυθιά?Γιατί να υπάρχει ύλη?
Για τον ίδιο λόγο που εσύ δέχεσαι την ύπαρξη θεού,
Και για ένα ακόμη ποιο σπουδαίο λόγο.
Για την ύλη έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ατράνταχτα πως υπάρχει.
Ενώ ο θεός είναι δημιούργημα της φαντασίας σου.Τώρα για τα υπόλοιπα τα εξήγησα γιατί υπάρχουν. Απλούστατα ΓΙΑΤΙ υπάρχει η ύλη.
Όπου υπάρχει ύλη, υπάρχει και ενέργεια, χώρος, χρόνος, βαρύτητα.
Αυτά αρκούν για να μας οδηγήσουν σε αυτό που βλέπουμε.
Ρώτα τον Νικόμαχο να σου τα εξηγήσει, εγώ βαριέμαι.
Τα έχω πει πολλές φορές, και να στα πω δεν θα τα καταλάβεις.
Άνθρωπος που στηρίζει μια θεωρία σε ένα ψευδό αξίωμα - την ύπαρξη θεού – ενώ δεν δέχεται ένα τρανταχτό αξίωμα – την ύπαρξη της ύλης -, ότι και να του πω θα είναι χάσιμο χρόνου
Το σύνδρομο της «κολοκυθιάς».Για το παραμύθι της γένεσης τσιμουδιά ε?
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝΠαω για ύπνο τώρα γιατί ξυπνάω στις 5.30 το πρωί
Ας στα πει ο Νικόδιμος που έχει περσότερο υπομονή
Μάλλον δεν εννόησες καλά αυό που ρώτησα.
Γιατί να υπάρχει ύλη; Ποιος ο λόγος; Το όρισε κανείς ότι πρέπει να υπάρχει;
Και για να μην παίξουμε την κολοκυθιά, αν δεν έχεις απάντηση σε αυτό που σε ρωτώ, λογικό είναι να μην έχεις απάντηση και σε άλλα που θα μπορούσα να σε ρωτήσω.
Απλά, απαιτείς να το δεχθώ και πάνω στα δικά σου αξιώματα να γίνει η συζήτηση.
Αμφισβητείς τη δική μου μεταφυσική ερμηνεία, αλλά δεν έχεις και να μου δώσεις τίποτα από τη δική σου "επιστημονική" προσέγγιση, πέρα από το ότι ξεκινάς από αξιώματα.
"Λοιπόν, υπάρχει ύλη, πάμε παρακάτω ....."
Χάρηκα πολύ ..![]()

Edited by - Ψηλός on 02/06/2011 00:44:20
Αυτό που προσπαθείς να κάνεις, είναι, απλά, να μου υπενθυμίσεις αυτό που παρατηρείται να συμβαίνει υπό κάποιες σταθερές συνθήκες.
"Υπάρχει ύλη, υπάρχει ενέργεια, υπάρχει βαρύτητα ....... και ούτω καθεξής".
Προσπαθείς να αποδώσεις έναν μπανάλ χαρακτήρα σε καθετί που συμβαίνει και να απογυμνώσεις την ομορφιά της θεϊκής αρμονίας που βασιλεύει στο σύμπαν, προσφέροντας ως αντάλαγμα τη μιζέρια του τυχαίου τίποτα.
Αλλά, δεν μου εξηγείς αυτό το ΓΙΑΤΙ που σε ρώτησα πιο πάνω.
Δεν μου το εξηγείς γιατί δεν μπορείς, ούτε εσύ βέβαια, αλλά ούτε και κανείς άλλος "επστήμονας" δύναται να το κάνει.

quote:
Εγώ βασίζομαι στην εμπειρία. Όχι τη δική μου, αλλά την καταγεγραμμένη.
Εσύ βασίζεσαι πάνω στην άγνοια και στη διαστρέβλωση ακόμη κι αυτής της λογικής.
quote:
Εσύ τη φοβάσαι.
Την άγνοια και τη δεισιδαιμονία, προσωπικά δεν τη φοβάμαι. Την πολεμάω. Αυτή είναι η δουλειά μου και το χρέος μου προς τα παιδιά του τόπου αυτού. Να μην γίνουν κάποτε σαν και σένα, πνευματικά λοβοτομημένα όντα, που θα κολλάνε τη μούρη τους στο χώμα για χάρη της φαντασίωσης ενός Άραβα καμηλιέρη ή ενός ανώνυμου παραμυθά της Αλεξάνδρειας.
quote:
Προτιμάς το ψάξιμο για να καλύβεσαι από πίσω.
Το ψάξιμο δεν είναι κάλυψη της δεισιδαιμονίας που σε βασανίζει. Είναι απογύμνωσή της.
quote:
Αν μου ζητήσεις να σου φέρω αποδείξεις, θα σου φέρω μια Παράδοση 2000 ετών.(...) Είναι αποκάλυψη. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Καλά, μην τρελλαίνεσαι. Ένα παραμύθι γραμμένο από ανώνυμους συγγραφείς για τους αγράμματους χωρικούς του 2ου αιώνα, είναι, που κάποιοι το έκαναν ιερό βιβλίο μετά από συνέλευση και κάποιοι εξίσου αγράμματοι χωρικοί με εκείνους του 2ου αιώνα το θεωρούν ως "αποκάλυψη", το "παρελθόν, το παρόν και το μέλλον".
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η πρόοδος ενός λαού μετριέται με τα πανεπιστήμια που έχει και όχι με τις εκκλησίες του.
Είμαστε πάντως μάλλον ευτυχείς που η Marvel Comics δεν υπήρχε το 2ο αιώνα, να προσκυνάμε τώρα κανα batman ή κανα superman...

macedon