ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;; (Το πνεύμα ενός φοιτητή) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;; (Το πνεύμα ενός φοιτητή) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AristidisΝέο Μέλος
19/07/2003, 23:35:50
Αγαπητή Αμαλία
Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα του "παράξενου" ή του μεταφυσικού, πόσο μαλλον όταν το είμαστε εκεί γιά να το ζήσουμε ή να το ακούσουμε (τίποτα δεν είναι τυχαίο..!).
Δεν γνωρίζω αν ΟΙ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ στο Φραγγοκάστελο έχουν να κάνουν με κάτι ανάλογο.
Ευχαριστω .'.

ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ

AdoniosΜέλος
20/07/2003, 16:30:51
Φίλε Αριστείδη , το φαινόμενο των Δροσουλίτων έχει εξηγηθεί επιστημονικά.
Κατά το τέλος του Μάη, μέχρι τις αρχές Ιουνίου, λίγα λεπτά πριν από την Ανατολή του ήλιου, που η πρωινή δροσιά και η ομίχλη δεν έχουν ακόμα διαλυθεί και υπάρχει στην ατμόσφαιρα απόλυτη νηνεμία, παρουσιάζεται στη θέση Θυμέ Κάμπος πάνω από την Μονή του Αγίου Χαραλάμπους, να κινείται προς τη θάλασσα, ένα περίεργο φαινόμενο. Στρατιά ολόκληρη από ανθρώπινες σκιές με αστραφτερές πανοπλίες (στρατιωτών , πεζών και ιππέων) να προελαύνουν προς την θάλασσα, πάνω από το Φραγκοκάστελλο. Τους σκιώδεις αυτούς μαχητές ο λαός ονομάζει <<Δροσουλίτες>>, γιατί μόνο με τη δροσιά της αυγής κάνουν την εμφανισή τους.
Η διάρκεια του φαινομένου κρατά 8-10 λεπτά και κατόπιν εξαφανίζεται με την εμφάνιση των πρώτων ακτίνων του Ήλιου. Για να το δεις όμως πρέπει να είσαι στην πεδιάδα και όχι στα γύρω υψώματα.
Οι επιστήμονες κατατάσσουν τους Δροσουλίτες στα φαινόμενα του <<ανώτερου αντικατοπτρισμού>> και υποθέτουν ότι οι σκιές ανήκουν σε στρατιώτες που γυμνάζονται στις ακτές της Λιβύης, νότια των Σφακίων.
Μαρτυρίες για ανάλογα φαινόμενα δεν λείπουν και από άλλους τόπους και εποχές ανεξάρτητα από τις αιτίες δημιουργίας τους, οι οποίες κάποτε μπορεί να είναι καθαρά ψυχολογικές.
Είναι γνωστή π.χ. η είδηση ότι στην αρχαιότητα , στην ναυμαχία της Σαλαμίνας αφού προηγήθηκε ένα <<φως μέγα>>, παρουσιάστηκαν <<φαντάσματα και είδωλα (...) ενόπλων ανδρών απ΄ Αιγίνης τας χείρας ανεχ’όντων προ των ελληνικών τριηρών>>. Η είδηση υπάρχει ήδη στον Ηρόδοτο, 8.64).
Το μυστήριο λένε ίσως λυθεί οριστικά, μόνο αν φωτογραφηθεί το φαινόμενο με ειδικά υπερ-ευαίσθητα φιλμ, τα οποία φωτογραφίζουν περισσότερο, απ΄ ότι το ανθρώπινο μάτι βλέπει.
Από τέλος Μαΐου μέχρι το πρώτο πενθήμερο Ιουνίου η θέση του Ήλιου, λόγω της εκλειπτικής τροχιάς της Γης γύρω από αυτόν και της θέσης του άξονα αυτής σε σχέση με τις οροσειρές στο Φραγκοκάστελλο, είναι τέτοια ώστε να έχομε την καταλληλότερη γωνία των από διάθλαση προερχομένων ακτίνων του Ήλιου για ένα 10λεπτο περίπου, το πρωί , με το έναντι των οροσειρών και πάνω από το κάστρο σχηματιζόμενο νέφος της πρωινής δροσούλας, η οποία προκαλεί διάθλαση, μικρά ανάλυση του φωτός, πολλαπλή ανάκλαση, διάθλαση και αλλαγή στη διεύθυνση διάδοσης αυτού. Ένα φαινόμενο όμοιο της δημιουργίας του Ουράνιου τόξου.
Κατά το δεκάλεπτο αυτό όταν υπάρχει υψηλή υγρασία και άπνοια , λόγω της τοπικής ιδιομορφίας των δεκάδων λοφίσκων στην κορυφή των δυο παράλληλων στην παραλία οροσειρών και λόγω του ότι ο Ήλιος για δέκα λεπτά δεν ανυψώνεται αλλά κινείται ελάχιστα χαμηλότερα των κορυφών και φαινομενικά από την Χώρα Σφακιών προς τη Σκαλωτή, οι πολλές κορυφές των παράλληλων αυτών οροσειρών και λόγω της ιδιομορφίας των βράχων διακόπτουν την ευθύγραμμο κίνηση του φωτός προς το νέφος της δροσούλας.
Με την φαινομενικά οριζόντια όμως κίνηση του Ήλιου πίσω από τις κορυφογραμμές παρουσιάζεται αντίθετης φοράς κίνηση των σκιών πάνω στο νέφος της δροσούλας, ακριβώς την κίνηση που έχουν περιγράψει οι κατά καιρούς διάφοροι παρατηρητές.
Ο θρύλος λέει ότι οι δροσουλίτες είναι είναι ο Χατζής-Μιχάλης με τους καβαλάρηδες του, που πολεμούν πάλι τους Τούρκους.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο στην ερμηνεία των δροσουλίτων.

Edited by - Adonios on 20/07/2003 16:33:11

AristidisΝέο Μέλος
20/07/2003, 22:35:28
Φίλε Αντωνιε
Σ'ευχαριστω πολύ για τη εμπεριστατομένη ανάλυση (η καλύτερη που έχω διαβάσει μεχρι τώρα.)Εχω όμως ορισμένες απορείες όπως πχ. "<<ανώτερος αντικατοπτρισμός>> και υποθέτουν ότι οι σκιές ανήκουν σε στρατιώτες που γυμνάζονται στις ακτές της Λιβύης, νότια των Σφακίων."
Με τη σημερινή τεχνολογία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ότι όντως γίνονται ασκήσεις στη Λιβύη; ή
"αστραφτερές πανοπλίες" (;;) το 2003 !
Ισως ανήκω στους ρομαντικούς που θελουν αμόλυντους τους Θρύλους από την έξαρση της τεχνολογίας (που πιστεύω ότι είναι απόλυτα κατευθυνόμενη και ελέγχεται με πολύ προσεχτικό τρόπο)
Πάντως σ'έυχαρστώ ξανά

ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ

LAMANIΝέο Μέλος
31/07/2003, 19:59:32
Φίλε KaTaPeLoS, άκουσα την ιστορία που σε ενδιαφέρει στην εκπομπή της Πάνια (παιδια δεν είμαι fan - ΕΤΥΧΕ) από τον ίδιο τον παθόντα!!!
Συνέβει σ' ένα χωριό, κοντά στο μοναστήρι του Κίκκου όπου γίνεται ένα μεγάλο πανιγύρι. Η "κοπέλα" έμενε σ' ένα χωριό περίπου 3 χιλ. από εκεί. Και όντως ήταν το σακάκι του που είχε αφίσει κι έτσι γύρισε πίσω να το βρεί και βρήκε την μάνα, κλπ, κλπ.
Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες γιατί δεν έδωσα σημασία, αλλά θυμάμαι ότι η ίδια ιστορία έχει συμβεί και στην Αγγλία πριν από 30-40 χρόνια. Το είχα διαβάσει σε κάποιο περιοδικό...

oneiric1Μέλος
01/08/2003, 09:40:32
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Υπέροχες οι ιστορίες όλων σας.

Προσωπικά με κάνουν να αναρωτιέμαι πως μερικές ψυχές έχουν την "ικανότητα" να "έρχονται" στον κόσμο μας & γιατί...

* Irene *
~ Love is the only truth ~

sansationfΜέλος
04/10/2003, 12:26:02
ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΝΑΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΗΙΓΗΘΗΚΕ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΑΥΤΟ. ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΑΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΕΣ.....

respect

04/10/2003, 22:17:02
Για την ιστορία που ψάχνετε στη Κύπρο, είχε γίνει ολόκληρο θέμα πέρυσι το χειμώνα στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια <Αυπνίες>. Πήρε τηλέφωνο στην εκπομπή τότε ένας κύριος από Κύπρο και είπε πως αυτό το περιστατικό συνέβη στον ίδιο πριν από χρόνια. Γνώρισε μια κοπέλα χόρεψαν και έπειτα την πήγε στο σπίτι της. Ξέχασε όμως το σακάκι της στο αμάξι του. Μετά από μέρες θέλησε να το επιστρέψει και όταν έφτασε σπίτι της και έδωσε το σακάκι στη μητέρα της, εκείνη έπαθε σοκ. Η κόρη της είχε πεθάνει καιρό πριν και το σακάκι ήταν δικό της. Τώρα σε ποιο μέρος της Κύπρου έγινε αυτό....Δεν θυμάμαι... Αν και νομίζω ότι κάπου εδώ στο Forum έχει πάρει το μάτι μου κάτι για αυτό το περιστατικό. Πάντως ο τύπος στο τηλέφωνο ακούγοταν ακόμα και μετά από χρόνια, σοκαρισμένος. Είπε πως είναι κάτι που δεν μπορεί να το ξεχάσει ή να το ξεπεράσει

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

Ge-KoΝέο Μέλος
05/10/2003, 16:58:05
file mou afth thn istoria mou thn ipe prosfata enas filos pou prin 2 vdomades efige na spoudasei sthn OYALIA sto cardiff kai tou ipan to idio h malon paromio sto panepistimio tou,otan pige gia thn eggrafh.itan idia istoria apla allaze kapos sto telos...

Ό,τι αγαπάς θα σε κάνει να μισείς
κι ό,τι φοβάσαι., δειλά θα σε θεριεύει

sansationfΜέλος
05/10/2003, 18:07:31
ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ? ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ.....
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΝΥΧΤΩΝΕΙ. ΚΑΘΩΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΕΙΔΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΑΡΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΩΤΟΣΤΟΠ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝΕ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ( ΕΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ..., ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΧΟΓΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΑΦΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΠΕΦΕΥΓΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΜΕΝΟΣ. Ο ΝΕΑΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΝΤΑ. ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ. ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΚΩΤΟΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ. ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΛΗΞΗ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΨΡΑ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ!!!!!! ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΦΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ. ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ??????

respect

06/10/2003, 16:19:32
SPOOKY!!!

"Τάδε έφη Avallon"
06/10/2003, 17:45:47
ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ...

(ΗΡΕΜΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΗΡΕΜΑ....Η ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΩΣΓΕΙΟΥΣ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑΚΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ....ΤΟΟΟΣΟΙ...ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ...ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ,ΓΑΡ)

ΚΑΛΩΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!