- Φασαρίες στο κέντρο της Αθήνας... και Μετανάστες; - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Υπάρχει και στην κατηγορία του ΑΧΛΑΔΟΤΥΡΟΥ, οπότε ίσως καλό θα ήτανε τα δύο να γίνουν ένα...
europaios2 είναι από τις ελλάχιστες φορές που θα συμφωνήσω στα πάντα μαζί σου...
quote:
Μου φαίνεται ότι ξεχνάς ότι μιλάς για ένα παιδί 15 ετών .Μια ηλικία που πολλά παιδιά κάνουν την δικιά τους προσωπική επανάσταση, μια ηλικία που χαρακτηρίζεται από μια εκρηκτική συμπεριφορά, μια ανάγκη να κάνουν την δική τους σιωπηλή επανάσταση ώστε να δείξουν ότι οι ίδιοι είναι κύριοι του εαυτού τους, διαχωρίζοντας τη θέση και τις συνήθειές τους από αυτές των ενηλίκων .
Όποιες αρχές και αν έχει πάρει ο έφηβος πάντα θα προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή, προκαλώντας ακόμα και την ίδια την εξουσία, είτε αυτοί είναι οι γονείς είτε η «πολιτεία» .
Εκτός και αν δεν έχεις περάσει εσύ από αυτή την ηλικία…
Κι εγώ υπήρξα 15 ετών αγαπητέ μου αλλά οι γονείς μου με μάθανε να σέβομαι τους νόμους και τις αρχές. Με μάθανε ότι με την αστυνομία είμαστε συνεργάσιμοι και δεν είναι μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι. Δεν διανοήθηκα ποτέ μου να βρίσω αστυνομικό. Κι εμένα με σταματάγανε οι αστυνομικοί (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) γιατί είχα ψιλοκουρεμένο μαλί και ίσως τους έμοιαζα με skinhead. Πάντα ήμουνα συνεργάσιμος στον έλεγχο, πάντα τους μιλούσα στον πληθυντικό, πάντα σεβόμουνα τον έλεγχο ως μέρος της δουλειάς τους. Ξέρεις τι μου είπε αριστερός φίλος μου κάποτε ?
"ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΕΙΣΑΙ ??? "
Αυτή είναι η διαφορά αγαπητέ, η ανατροφή που πήρα εγώ από το σπίτι μου με την ανατροφή που πήρε αυτός...
Εμένα στα 15 μου δεν θα μου επιτρεπότανε να κυκλοφορώ σε περιοχή που είναι γνωστό ότι αποτελεί γκέτο ταραχοποιών και στέκι διακίνησης ναρκωτικών.
Όλοι μας κάναμε την επανάσταση στην εφηβεία μας, έχει και αυτή όμως τους κανόνες και τα όριά της...
Δεν διανοήθηκα ποτέ μου να εμποδίσω τους συναδέλφους μου από το δικαίωμα της εργασίας.
Δεν διανοήθηκα ποτέ μου να συμμετάσχω σε κατάληψη.
Δεν διανοήθηκα ποτέ μου να παρεμποδίσω την κυκλοφορία των συνανθρώπων μου.
Γιατί εγώ είμαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.
Αυτό που βιώνουμε στην πρώην Ελλάδα και νυν ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΣΤΑΝ είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Το λιντσάρισμα και ξεβράκωμα κατά την προσπάθεια ιδιοτικοποίησης της ΕΑΣ ειναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Το κάψιμο βιβλιοπωλείων συγκεκριμένων εκδοτικών οίκων είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Η κατάληψη σχολείων και λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Η μπουρδελοκατάστση που υπάρχει στα container terminals εδώ κι έναν χρόνο είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Η προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης με συντονισμένες εξεγέρσεις σε όλη την Ελλάδα και σιγοντάρισμα των αντικυβερνητικών ΜΜΕ είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΜΟΣ.
Το μπουρδελιστάν βιώνει έναν ανεξέλεχτο αριστεροφασισμό εδώ και 20 χρόνια.
Αυτά που είδατε στην Πάτρα χτες να δείτε που σύντομα θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα.
Γιατί και η ανοχή έχει τα όριά της.
Γιατί κάποιοι κουράστικαν από τον αριστεροφασισμό και αποφάσισαν να αντιδράσουν.
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ !!!!!!!!! Και εις ανώτερα ![]()
Τέτοιες στάσεις σαν τη δική σου το δημιούργησαν,χαλάρωσε λίγο.
Get up prince of troy
Get up
I will not let a stone take my glory.
quote:
Ψάχνεις λογική στο χάος?
Τέτοιες στάσεις σαν τη δική σου το δημιούργησαν,χαλάρωσε λίγο.
Yπήρξα χαλαρός για 18 χρόνια, από την στιγμή δηλαδή που απέκτησα το δικαίωμα ψήφου.
Όταν βλέπω όμως το δικαίωμά μου να επιλέγω συγκεκριμένη πολιτική να το κάνει κουρέλι ο αριστεροφασισμός που επικρατεί σε αυτή την "χώρα" πως απαιτείς να είμαι ήρεμος ???
Φορολογούμενος πολίτης δεν είμαι ???
Ψήφισα την εκπαιδευτική μεταρύθμιση.
Ψήφισα την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ.
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΌ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ????
Όποιος δεν γουστάρει μια κυβερνητική πολιτική, την καταψηφίζει στις εκλογές.
ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ.
Η στάση μου τα δημιούργησε αυτά ???
Για κούνα λίγο το κεφάλι σου.....
που ζούμε συμβαίνει σαν φυσιολογικό γεγονός ή υπάρχει οργανωμένο
σχέδιο αποσταθεροποίησης για τη χώρα μας;
Ότι μετανάστες και πάσης φύσεως εγκληματικά στοιχεία, παρεισφρύουν και
κάνουν τα δικά τους πλιάτσικα και φασαρίες, δεν βλέπετε ώς άξιο λόγου;
Γιατί μόνο η Κανέλη, βγήκε και το ειπε η γυναίκα ευθαρσώς και μπράβο της...
Όχι απλά μετανάστες, αλλά καθώς λέει ο λαός "είδαν ότι γα.....στε, πλακώσανε κι οι γύφτοι..."Κυριολεκτικά...
Στο Ζεφύρι, τη βία την ασκούν και τώρα,σπάνε, κάνουν ζημιές και κλέβουν
σωματέμποροί και έμποροί ναρκωτικών... Στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται...
Καλά για τον αφασιακό Αλαβάνο, δεν λέω τίποτε...Ο άνθρωπος τα ΄λεει και
εκτίθεται μόνος του, δεν χρειάζεται βοήθεια.. Αυτοί τα λέγανε, λέει,εδώ και
4 χρόνια... Να και προφητικές ικανοτητες, ο πιο πλούσιος έλληνας βουλευτής...
Παρασκευασμένες,δλδ, προφητικές ικανοτητες και πολιτικαντισμοί,που φέρνουν
αηδία...
Αλήθεια, αυτο το περιστατικό με τη δολοφονία του μαθητή, έπρεπε να πάρει τέτοιες
διαστάσεις; Ή απλώς όλοι οι δημοκράτες περιμένανε να δέιξουν τα δημοκρατικά τους
φρονήματα;
Στη Λάρισα χθές βράδυ, γίνονταν τα έκτροπα, μαζεύτηκαν χιλιάδες κόσμου,ξνα σώσουν
την πόλη απο τυοε βανδαλισμούς,έμποροι και παλοί πολίτες, έτοιμοι
να σκοτωθούν με τους δήθεν διαμαρτυρόμενους,που καίγαν και σπάζανε,
λες κι ήταν όλα του γείτονακι όχι δικά μας...Την ίδια στιγμή, στα μπαλκόνια και
στα καφέ,έτσι έλεγε σήμερα έγκριτη επφημερίδα της πόλης μας, είχαν στηθεί
οι ...κερκίδες και με το ποτάκι , τους ξηρούς καρπούς, περίμεναν το θέαμα..
Άρτος και θέαμα για το πόπολο..
Αυτήν την ελαφρύτητα του Έλληνα είναι που δεν μπορώ να καταλάβω...Και μιλάω και
για τις τρείς περιπτώσεις των συμπολιτών μου, εκτός απο τους μαγαζάτορες,
που δίκαια οι άνθρωποι, περιουσία και δουλειά τους είναι,δεν θα αφήσουν κανέναν
να τους καταστρέψει τη ζωή (έτσι που πήγε η οικονομία) για το καπρίτσιο τους...
Είνια ξεκάθαρο στην αγορά, δεν υπάρχουν τα οικονομικά περιθώρια για ξεπέρασμα
μιας τέτοιας ζημιάς, απο προσωπικά έσοδα και αποταμιεύσεις..Όλοι είμαστε
μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και τα ακραία φαινόμενα, το κάνουν χειρότερο...
Επιμένω,΄οπως λένε κι άλλοι φίλοι του θέματος: Αυτό που γίνεται είναι νόμιμο,
η απλά στου κουτρουλή το γάμο, όλοι βαράνε και κάνουν ζημιά;
Και ποιός εξυπηρετείται απο αυτό; Η Ελλάδα ή οι Αμερικάνοι, που δεν μας θέλουν
λόγω των σχέσεων με Ρωσία και Κίνα; Ακόμη νομίζουν ότι ελέγχουν τον κόσμο...
Κι αν πεις κανείς ότι είναι απίθανο, ας θυμηθούμε την "17 Νοέμβρη" και τις επαφές
με τη CIA... Αλήθεια εκείνη η ψυχή ο Κουφοδήμος, τι έγινε;
Μόνο τον Χριστόδουλο Ξηρό βγάλανε χθές να μιλήσει για τη..βία...
Που θα πούμε τι γίνεται σ αυτή τη χώρα και θα μας πάρουνε στα σοβαρά;;
Νούμερο νούμερο, Ελλάδα είσαι νούμερο...
Φίλε keraynos
quote:
Αγαπητέ Κωστάκη, για ένα φραστικό επεισόδιο, ειδικά σε μία περιοχή, που είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα επεισόδια, φραστικά ή μη, θα έπρεπε η αυτοκυριαρχία του ειδικού φρουρού να ήταν μεγαλύτερη.
Ήταν ένας άνθρωπος 37 ετών απέναντι σε 15χρονα.
Συμφωνώ με το παράλογο της ενέργειας. Θα πρέπει όμως να συμφωνήσεις και εσύ με το παράλογο της ενέργειας της άλλης πλευράς. Δε γίνεται ο ένας να είναι φονιάς και ο άλλος άγιος. Πολύ άσπρο - μαύρο μας ποτίζουνε...
quote:
Η περιοχή των Εξαρχείων είναι ένα καζάνι που βράζει συνέχεια, το ξέρουμε όλοι ότι χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς για να μην υπάρχει ένταση, με την συμπεριφορά του ο εν λόγω ένστολος έβαλε λάδι στη φωτιά, τα διάφορα ταραχοποιά στοιχεία μία σπίθα περιμένουν για να κάνουν την εμφάνισή τους, πολύ περισσότερο, εδώ που ήταν ένας θάνατος, μία δολοφονία.
Αυτό δεν είναι δικαιολογία. ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ δε γίνεται να υπάρχει, όσο και να μην αρέσει σε κάποιους αυτό. αι δε μιλάω μόνο για τα Εξάρχεια, αλλά και για τα Ζωνιανά, για το Ζεφύρι και για το Βατοπέδι... ο νοών νοείτο.
quote:
Σαν εκπαιδευτικός που είμαι έχω καθημερινή επαφή με 15χρονους μαθητές, στην εφηβεία φίλε μου το αίμα βράζει, τα παιδιά είναι θερμοκέφαλα, μιμούνται τους μεγάλους και θέλουν να τους δεχτούμε και μείς σαν μεγάλους, ξεστομίζουν λέξεις και κάνουν πράξεις χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες, γιατί δεν έχουν την ωριμότητα.
Τα λάθη των γονέων δε θα τα πληρώνει ούτε ο εκπαιδευτικός, ούτε ο απλός πολίτης. Κι εγώ ήμουν κάποτε 15 χρόνων και αρκετά αντιδραστικός στις ιδέες μου, όχι όμως αντιρρησίας χωρίς αιτία και ψευτοπαλικαράκι του γλυκού νερού.
Φίλε europaios2, συμφωνώ στα περισσότερα από όσα αναφέρεις : μπορεί να ήταν λάθος η χρήση του όπλου (έχετε υπόψη σας ότι η βαλλιστική έχει ήδη δείξει ότι το κακό έγινε ξώφαλτσα, για όσους δεν το γνωρίζουν και ίσως γι' αυτό δεν ανακοινώνεται, εσκεμμένα;), μπορεί ο αστυνομικός να ξέφυγε από τα όρια του, αλλά αυτή η γενίκευση και η αποκαθήλωση θεσμών και υπηρεσιών του κράτους προς όφελος της αναίδειας, της αναρχίας και του τραμπουκισμού, θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεγυμνωθεί και να αποκαλυφθεί η προέλευση της. Μην τρώτε κουτόχορτο.
Φίλε elo
quote:
Η σωματική του διάπλαση, ο εκρηκτικός χαρακτήρας του αλλά και κάποια περιστατικά από τις επιχειρήσεις στις οποίες είχε λάβει μέρος του είχαν προσδώσει το παρατσούκλι «Ράμπο», κάτι που έδειχνε να απολαμβάνει
Ο καθένας απολαμβάνει την εκτίμηση και το θαυμασμό που του δείχνουν στον επαγγελματικό του χώρο. Αυτό σαφώς δε δικαιολογεί την ακρότητα που έδειξε, αλλά παραείναι και φτηνιάρικο και κιτρινοτύπικο το επιχείρημα του παρατσουκλίου "Ράμπο" για να κατηγορήσεις κάποιον.
quote:
Μια ηλικία που πολλά παιδιά κάνουν την δικιά τους προσωπική επανάσταση, μια ηλικία που χαρακτηρίζεται από μια εκρηκτική συμπεριφορά, μια ανάγκη να κάνουν την δική τους σιωπηλή επανάσταση ώστε να δείξουν ότι οι ίδιοι είναι κύριοι του εαυτού τους, διαχωρίζοντας τη θέση και τις συνήθειές τους από αυτές των ενηλίκων .
Άλλο σιωπηλή επανάσταση, άλλο διαχωρισμός θέσης από τους ενηλίκους (στους οποίους όμως θέλουν να μοιάσουν, σύμφωνα με την keraynos) και άλλο περιφρόνηση των θεσμών, με πλήρη επιχειρηματολογική ένδεια. Μη δέχεστε τόσο απλά το παραμύθι του έφηβου επαναστάτη, υπάρχει και επανάσταση συνειδησιακή, εσωτερική που στην πορεία δημιουργεί έναν ολοκληρωμένο και αυτόφωτο άνθρωπο και όχι ρομποτάκια της μίας ή της άλλης ιδεολογίας.
quote:
Όποιες αρχές και αν έχει πάρει ο έφηβος πάντα θα προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή, προκαλώντας ακόμα και την ίδια την εξουσία, είτε αυτοί είναι οι γονείς είτε η «πολιτεία» .Εκτός και αν δεν έχεις περάσει εσύ από αυτή την ηλικία…
Τα περάσαμε όλοι φίλε elo. Δεν πήγαμε ποτέ να σπάσουμε, να ρημάξουμε, να βρίσουμε χωρίς λόγο όποιον βρούμε μπροστά μας, να ρίξουμε μολότωφ ή να κρύψουμε το κεφάλι μου για να ικανοποιήσουμε τις καταστροφικές "παρορμήσεις" μας. Ψάχναμε, διαβάζαμε (όχι τα "μαθήματα"), αναλύαμε και αμφισβητούσαμε με ιδέες και επιχειρήματα, όχι με τη βία και τον τσαμπουκά.
quote:
Ο αστυνομικός έχει δικαίωμα να τραβήξει όπλο μόνο σε περιπτώσεις όπου συντρέχει συγκεκριμένος κίνδυνος κατά της ανθρώπινης ζωής .
Τότε μόνο προβλέπεται χρήση όπλου από αστυνομικό, σύμφωνα με το νόμο 3069/2003 . (δηλαδή όταν δέχεται πυρά)Και δεύτερον κατά τη διάρκεια οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, όπως συμβαίνει σε υποθέσεις ομηρίας, δράσης τρομοκρατών κλπ .
Συμφωνώ... με αφορμή την τελευταία σου φράση θα ρωτήσω το εξής : αν κάποιος αστυνομικός έριχνε κατά βούλησιν σε όσους έσπαγαν και ρήμαζαν τα καταστήματα, οι διάφοροι αναλυτές του καναπέως και των Μέσων Μαζικού (πνευματικού) Εξαναγκασμού θα τον αθώωναν; γιατί, αν δεν κάνω λάθος, αυτό που είδαμε τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κυρίως, εμπίπτει στον όρο τρομοκρατία; ή μήπως τρομοκρατία είναι μόνο ότι μας αρέσει να είναι;
Φίλε stelaras
quote:
Όσο για σένα ευρωπαίε,μάλλον έχεις συνηθίσει να ισχυρίζεσα υποθέτοντας αλλά θέλω να δεις για τι παιδί μιλούσες.http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_8540.html
Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Το παιδάκι δεν το ξέρω και μπορεί να ήταν όντως το καλυτερο παιδί, αλλά ξέρεις πόσες φορές σε εγκλήματα διαφόρων μεγεθών, ο περίγυρος είχε να πει μόνο τα καλύτερα για το δράστη; και πάλι σου λέω, δεν κρίνω το παιδί, αλλά μη δημιουργούμε συναισθηματικές υπερβολές.
Φίλε KERRY KING με εξαίρεση την ένταση που αποπνέουν τα μηνύματά σου συμφωνώ γενικά με το πλαίσιο στο οποίο θέτεις το ζήτημα. Διόλου τυχαίο...
Φίλε trexagireve
quote:
Αλήθεια, κυρίες και κύριοι του θέματος, αυτό το χάος που ζούμε συμβαίνει σαν φυσιολογικό γεγονός ή υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης για τη χώρα μας;
Ελπίζω να μην υπάρχει, αλλά κάποια ένδειξη που είχα χτες το βράδυ με ωθεί στο να πιστέψω ότι μάλλον υπάρχει. Τα μάτια ανοικτά όλοι μας!
quote:
Ότι μετανάστες και πάσης φύσεως εγκληματικά στοιχεία, παρεισφρύουν και κάνουν τα δικά τους πλιάτσικα και φασαρίες, δεν βλέπετε ώς άξιο λόγου;
Όταν μιλάω για τους μετανάστες με λέτε ρατσιστή και φασίστα. Όταν μιλάω για θρησκευτικά θέματα με λέτε αριστεριστή. Καταλάβατε το λάθος σας; φυσικά φίλε trexagireve, θα παρεισφρύσουν και οι μετανάστες στο κόλπο. Η κλοπή είναι για κάποιους από αυτούς συνώνυμη με την εργασία, χώρια που "προπονούνται" για το μέλλον (αν και δε θα τους βγει...)
quote:
Γιατί μόνο ... αηδία...
Μην το πιάνεις με όρους κομματικούς, μου φέρνει... αηδία!!
quote:
Αλήθεια, αυτο το περιστατικό με τη δολοφονία του μαθητή, έπρεπε να πάρει τέτοιες διαστάσεις;
Δεν έπρεπε, "ΕΠΡΕΠΕ"
Συμπερασματικά, θα δηλώσω την αμέριστη υποστήριξή μου στο ρόλο και την έννοια της ΕΛ.ΑΣ., παρά το γεγονός ότι κάποια στελέχη της είναι πνευματικώς ανεκπαίδευτα και ψυχολογικώς ανεπαρκή. Το να γενικεύουμε με αφορμή συγεκριμένα γεγονότα, προσπερνώντας την αυξανόμενη εγκληματικότητα και συνεπώς τις απαιτήσεις ασφαλείας που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, τη μέτρια εκπαίδευση μεγάλου μέρους της ΕΛ.ΑΣ. και τη χαμηλή αμοιβή των συγκεκριμένων υπαλλήλων (σε συνδυασμό με την αισχρή εκμετάλλευση που υπόκειται το σώμα από τους κάθε λογής μεγαλοπολιτικάντηδες), ωθούμενοι από μεμονωμένα γεγονότα, τα οποία άλλοτε "μεγαλώνουν" και άλλοτε "καταπνίγονται" από τα Μ.Μ.Ε., ζητώντας την κατάλυση του όποιου κράτους δικαίου και την αντικατάστασή του από φορείς αυτόνομης εξουσίας και δράσης, ακούγεται πέραν από κάθε λογική και φαντασία. Ας αποφασίοσυμε τι είδου αστυνομία θέλουμε το λοιπόν και ας αναλάβουμε και τις σχετικές ευθύνες. Υπενθυμίζω μάλιστα ότι το ποσοστό των παραβατικών δράσεων υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό παραβατικών δράσεων οποιασδήποτε άλλης επαγγελματικής κατηγορίας, απλά (και αυτό το δέχομαι) η δική τους δράση είναι εμφανώς πιο ελέγξιμη, λόγω του ότι αφορά παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό όμως δεν κάνει τους "μπάτσους, γουρούνια, δολοφόνους" συλλήβδην, όπως και η υπόθεση του Βατοπεδίου π.χ. δεν κάνει όλους τους μοναχούς, ιερωμένους και λοιπούς ταγμένους στην Ορθόδοξη Εκκλησία απατεώνες και εθνικούς προδότες.
Ένα μόνο θα σας πω... ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!! Οι καιροί είναι πονηροί.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
το θάρρος σου, να λές την αλήθεια...Αλήθεια, γιατί οι περισσότεροι
άνθρωποι, δεν λένε αυτο που σκέφτονται, αλλά κάτι που πιστεύουν
ότι πρέπει να πουν...Και θέλει πολύ γεναιότητα, να ξεφύγει κανείς απο
τη μάζα...
Κι εγώ πιστεύω οτι αυτή η κατάσταση είναι σκοπίμως χαοτική, για να μας
κάνει να πάρουμε λάθοςαποφάσεις και χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα...
Πρέπει να βρούμε ποιός φταίει για να καταλάβουμε και νικήσουμε αυτό που
γίνεται εναντιον μας..Γιατί γίνεται εναντίον μας..
Περισσότερο όμως για το θέμα θα ήθελα να πούμε απόψεις για το αν τα ΜΜΕ,
ενεργούν εμπρηστικά και παράξενα απέναντι σε ότι ζούμε αυτές τις μέρες..
Να φέρουμε ένα παράδειγμα: Η αστυνομία φταιει για τον θάνατο του 15χρονου
Αλέξη, αλλά φτάίει και γιατί δεν προστατέυει τους καταστηματάρχες και την
δημόσια περιουσία... Απλώς πρέπει να βρίσκουμε αποδιοπομπαίους τράγους, για
να τους κατηγορήσουμε.. Λύνει κάτι αυτο;
Αυτά που συμβαίνουν, έχουν στόχο την Ελλάδα, ας είμαστς τουλάχιστον ενωμένοι,
ώστε οι αιώνιοι εχθροί του έθνους μας, να μην χρησιμοποιούν εναντιον μας
το μεγάλο μειονέκτημα μας, την εμφυλιομανή κατάρα μας...
Κατά τ' άλλα, οι πολυεθνικές θα τρίβουν τα χεράκια τους για ό,τι έχει συμβεί στο κέντρο της Αθήνας (και των άλλων πόλεων πιθανόν) επειδή μου φαίνεται ότι είναι οι μόνες που θα μπορέσουν να επιβιώσουν εκεί μετά τις καταστροφές.
Σήμερα όμως μου έκανε κάτι εντύπωση. Ακουσα έναν καταστηματάρχη που έλεγε ότι οι αναρχικοί τα σπάγανε αλλά δεν κλέβανε. Σπάγανε και φεύγανε και πηγαίνανε πιό κάτω. Αλλοι κλέβανε, που δεν είχαν καμία σχέση με τις φασαρίες (πιάσανε κάποιους μετανάστες). Και βέβαια τα ΜΑΤ καθόντουσαν στην γωνία και βλέπανε και τους μεν και τους δε.
Κάτι ακόμα. Τα χημικά, είπε φίλος μου οπερατέρ στις ειδήσεις καναλιού, είναι νέας γενιάς (εδώ και 3 χρόνια περίπου) και η βαζελίνη γύρω από τα μάτια δεν κάνει τίποτα. Τα μάτια του είναι κόκκινα και ο ίδιος μετά από 3 μέρες στις φασαρίες νοιώθει πολύ άρρωστος. Είδε κανείς σας το βίντεο από τα χημικά που έριξαν μέσα στον σταθμό του μετρό και τον κόσμο που έβγαινε από μέσα άρρωστος;
Επίσης, χτες εμφανίστηκαν χρυσαυγίτες μετά την κηδεία χωρίς διακριτικά και συντάχτηκαν δίπλα στα ΜΑΤ στους γύρω δρόμους. Απείλησαν τα συνεργεία της τηλεόρασης και "πείραξαν" την δημοσιογράφο που ήταν μαζί τους και ήταν γυναίκα. Οπότε όταν ακούμε για αγανακτισμένους πολίτες που πήραν στα χέρια τους την κατάσταση, ας το έχουμε κι αυτό υπόψιν μας.
Οσο για τον μικρό, ναι άκουσα και γι αυτόν κάποια πράγματα που δεν βγήκαν προς τα έξω, αλλά τίποτα που δεν θα έκανε ένας ατίθασος 15άρης.
Η πλάκα (για φάπες δηλαδή) είναι που το μόνο που ενδιαφέρεις τους κυρίους πολιτικούς μας είναι πώς να κρατήσουν την εξουσία οι μεν και πώς να την πάρουν οι δε. Λες και θα αλλάξει τίποτα. Λες και δεν τους ξέρουμε και τους μεν και τους δε τόσα χρόνια. Ε, ναι, είμαστε και μεις για φάπες που τους υποστηρίζουμε.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Αυτό λέει κάτι σε μένα. Λέει ότι ζούμε σε ένα κράτος υπό πλήρη κατάρρευση, στο οποίο κάθε έννοια θεσμού έχει εφτελιστεί και στο οποίο καλλιεργείται πλέον μια περίοδος πλήρους αναρχίας κατά την οποία ο κάθε ένας πλέον θα παίρνει τον νόμο στα χέρια του και θα αποδίδει την δική του δικαιοσύνη. Αυτό που λέω δεν έχει να κάνει με μια συγκεκριμένη παράταξη αλλά με το σύνολο των θεσμών που εδώ και καιρό σαπίζουν ολοένα και πιο πολύ. Εξάλλου κάποιες παρατάξεις ( βλέπε ΣΥ.ΡΙΖ.Α )έχοντας συμβιβαστεί εδώ και καιρό με την ιδέα ότι δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ στα χέρια τους την κρατική εξουσία, έχουν στρέψει την ενεργητικότητα τους στο να την καταλύσουν. Πάντως επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι ένα κλίμα που καλλιεργείτε σε παγκόσμιο επίπεδο.
•Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο.
Νο 2. η αυτοοργανωση των πολιτων ειναι ο δρομος για την δημοκρατια.
η δημοσιουπαλληλια, ο χωροφυλακας, το μπαξισι, ο παπας κι ο δασκαλος στο καφενειο με την εφημεριδα κ.τ.λπ. ειναι η παλια, καλη οθωμανικη αυτοκρατορια!
μια χαρα καλη για δουλους αλλα οχι για πολιτες!
(σημ. οταν λεμε παπα δεν εννοουμε υποχρεωτικα τον χριστιανο ορθοδοξο για να συνεννοουμαστε!)
Νο 3. ολα τα πραγματα καταρρεουν μια μερα ομορφα κι ωραια, παρτε το χαμπαρι για να μη στεναχωριεστε! βαλτε κι ενα χερακι σα δε βαριεστε!
![]()
Νο 2. η αυτοοργανωση των πολιτων ειναι ο δρομος για την δημοκρατια.
η δημοσιουπαλληλια, ο χωροφυλακας, το μπαξισι, ο παπας κι ο δασκαλος στο καφενειο με την εφημεριδα κ.τ.λπ. ειναι η παλια, καλη οθωμανικη αυτοκρατορια!
μια χαρα καλη για δουλους αλλα οχι για πολιτες!
(σημ. οταν λεμε παπα δεν εννοουμε υποχρεωτικα τον χριστιανο ορθοδοξο για να συνεννοουμαστε!)
Νο 3. ολα τα πραγματα καταρρεουν μια μερα ομορφα κι ωραια, παρτε το χαμπαρι για να μη στεναχωριεστε! βαλτε κι ενα χερακι σα δε βαριεστε!
![]()