- 6η αισθηση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
elmisatva
Και αν δεν γνωριζεις γιατι πεισματικα αρνεισαι την βοηθεια αυτων που το βρηκαν?
Αγαπητή φίλη
Το 40χρονο "ουκ οίδα",δεν σημαίνει ότι είμαι βότσαλο την άμμο!!
Σημαίνει ότι δεν έκανα αυτό που εσυ νομίζεις ότι πέτυχες.Αυτο που εσύ νομίζεις ότι βρήκες.
Μέσα στην άγνοιά μου περιλαμβάνεται κάτι πολύ-πολύ σημαντικό,που προανέφερα.Τα κενά,τα χάσματα μεταξύ των αναπάντητων ερωτημάτων και των οδών όλων μα όλων των διδασκαλιών.Αν τα κενά δεν κλείσουν πέραν πάσης αμφιβολίας,τότε κανείς δεν βρήκε ΤΙΠΟΤΑ!!
Αυτο σημαίνει το "ουκ οίδα".
Οτι γνωρίζω πάρα πολλά,αλλά με σιγουριά ΤΙΠΟΤΑ!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ
ΩΣ ΘΕΜΑΤΟΘΕΤΗΣ θα ηθελα να κανω μια συνοψη.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ
ΣΚΟΠΟΣ του ηταν να εκτεθουν αποψεις σχετικα με αυτο, ωστε οι συμμετεχοντες αλλα και οι επισκεπτες να βοηθηθουν.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΩ, ΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ.
Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ή ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΕΤΤΕΧΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Edited by - elmisattva on 31/12/2011 18:10:23
Edited by - elmisattva on 31/12/2011 18:15:39
quote:Γιατί που είδες ότι δεν είμαι relax;[ρητορικό]quote:Relax my friend. Κανένα πρόβλημα, κρατάω το 'ωραίος' για τον εαυτό μου.
Φίλτατε,όπως ζητάς απ'τους άλλους να είναι πιο προσεχτικοί, να μάθεις να είσαι και εσύ πιο προσεχτικός.
Τους χαρακτηρισμούς κράτα τους για τον εαυτό σου.
Επισημάνσεις κάνω φίλτατε,γιατί έχω την αίσθηση ότι μερικές φορές απαντάς ακολουθώντας το πνεύμα των διαλόγων της συζήτησης και άλλες φορές απαντάς σα να κολλάς σε κάποιες μεμονωμένες λέξεις ή μικρές προτάσεις απομονώνοντας τες απο το σύνολο και χαρακτηρίζοντας το σύνολο άνευ νοήματος και ουσίας, και μάλιστα με περισσή άνεση.
quote:quote:
Εσείς και όχι εγώ, μιλάτε για έργο που συνεχίζεται και για σκεπτομορφές και ανώτερα πεδία και δασκάλους και ότι πρέπει να γίνει κάποιος μαθητής κοντά σε δάσκαλο.
Οχι γιατί το γυρνάτε τώρα αστειευόμενοι λέγοντας αυτό που σας λέω εξ αρχής σ' αυτό το θέμα.
Το εσείς δε ξέρω σε ποιον αναφέρεται, εγώ είμαι μόνο ένας (εντάξει, είμαι πολλοί αν βάλουμε και τα Εγώ). Προσωπικά δεν ανέφερα πουθενά καμία καθοδήγηση απο κανένα δάσκαλο. Αν το έχω κάνει, μπορείς να μου το παραθέσεις. Η μόνη τέτοια αναφορά που έχει γίνει είναι από την Έλμι, η οποία είπε, αν δεν κάνω λάθος, ότι δεν είναι κακό να πάρεις βοήθεια καθοδήγησης απο κάποιον πιο προχωρημένο απο εσένα. Πράγμα που δεν είναι παράλογο. Καθημερινά παίρνουμε βοήθεια απο πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι καν δάσκαλοι, αλλά μπορεί να είναι η μητέρα μας, ο πατέρας μας κοκ. Και δεν νομίζω ότι κανείς είπε ότι ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ πρέπει να 'χεις δάσκαλο. Είτε έχεις είτε όχι πάντως, πάλι εσύ θα πρέπει να κάνεις το έργο.
Δεκτόν φίλτατε,με βρίσκει σύμφωνο το πνεύμα όσων γράφεις τώρα εδώ.
Δεν έχω όρεξη να κάτσω να ψάχνω τώρα αν έχεις αναφέρει για καθοδήγηση απο κανένα δάσκαλο,νομίζω πως έτσι είναι όπως το λες,αν και έχει μείνει μια αίσθηση ότι υποστηρίζεις κάποιο συγκεκριμένο δάσκαλο,το βεόρ.
Καλά η φίλτατη elmisattva το υποστηρίζει με σθένος απ'όσο έχω καταλάβει και δικαίωμα της, δεν αμφισβήτησα ότι έχει αυτό το δικαίωμα.
quote:quote:
Απ΄το πρώτο πόστ μου σ'αυτό το θέμα υποστηρίζω ότι τη δουλειά τη κάνει κανείς μόνος του.
Εσείς μιλάτε για δασκάλους και για προχωρημένους μαθητές.
Κοίταξε, χωρίς παρεξήγηση, εσύ έκανες ολόκληρο μονόλογο 100 σειρών για αυτό το θέμα, εγώ ούτε καν αναφέρθηκα σε αυτό. Εσύ μόνος σου ουσιαστικά μιλάς για αυτό. Αν τώρα εγώ έχω πει οτιδήποτε περι καθοδήγησης δασκάλων και τα συναφή, σε προκαλώ να βάλεις παραθέματα που να το έχω κάνει. Ίσα ίσα πάντως που από την αρχή έλεγα για προσωπική άμεση εμπειρία και για κανένα δάσκαλο που να κάνει το έργο αντί για εμάς.
Δεν είναι θέμα παρεξήγησης,αλλά το μονόλογο των 100 σειρών δεν τον έγραψα άνευ λόγου και αιτίας.
Η φίλτατη elmisattva έγραψε το εξής:
quote:
elmisattvaΑΔΕΛΦΕ YUGI OH
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ 'Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
Έκρινα ότι μπορούσα να φέρω ένα αντιπαράδειγμα που δείχνει ότι μαθητές δασκάλων που έχουν προχωρήσει αρκετά το δρόμο κατά την elmisattva και είναι μυημένοι 30 και 35 χρόνια, δε στερούνται όχι απλώς Εγώ αλλά το έχουν και ενισχυμένο.
Ένα αντιπαράδειγμα λοιπόν ήταν στη προτροπή της φίλτατης elmisattva που απευθυνόταν σε μένα,το οποίο αντιπαράδειγμα δείχνει τη μη-υπόσταση αυτού που πραγμεύεται το θέμα της διάλυσης του εγώ σε προχωρημένους μαθητές τέτοιων διδασκαλιών και διαλογιστικών κύκλων.
Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι γενικό το φαινόμενο,αλλά είναι ισχυρά ενδεικτικό.
Δε μιλάω μόνος μου φίλτατε, όπως μου προσάπτεις με περισσή άνεση.
Ούτε ήταν κάποιος μονόλογος άνευ ουσίας όπως συνεχώς λες.
Νομίζω ότι μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά του "μιλάω μόνος μου" και του μονολόγου, απ'το ότι φέρνω αντιπαράδειγμα και απαντώ στην προτροπή κάποιου συνομιλητή όταν απευθύνεται σε μένα.
Δε νομίζω πως χρειάζεται να το κάνουμε σαφέστερο,εκτός κι αν κρίνεις ότι χρειάζεται εσύ να μου υποδεικνύεις ή να μου υπαγορεύεις το τρόπο με τον οποίο θα σκέφτομαι και θα εκφράζομαι,ή αν κρίνεις ότι χρειάζεται να επιδοθούμε σε ένα παιχνίδι αποδόμησης του λόγου του ενός προς τον άλλον.
Αν κρίνεις κατ'αυτό το τρόπο τις τοποθετήσεις μου με περισσή άνεση[και έχω προσέξει ότι το κάνεις συχνά και σ'άλλες τοποθετήσεις μου-κρίνοντας τες ως μονολόγους και ότι μιλώ μόνος μου],ναι μεν δεν έχω το δικαίωμα να σου στερώ αυτό το δικαίωμα και το τρόπο έκφρασης[προς θεού άλλωστε],αλλά τότε διατηρώ και εγώ το δικαίωμα να πράξω αναλόγως απευθυνόμενος στο δικό σου γραπτό λόγο και να χαρακτηρίζω τα γραφόμενα σου όπως νομίζουν τα εγώ μου κατά το δοκούν της στιγμής.
Αυτό κάλλιστα μπορεί να εξελιχθεί σ'ένα όμορφο παιχνίδι αποδόμησης του λόγου του ενός προς τον άλλον,στερούμενο όμως δέουσας σοβαρότητας σεβασμού στην ανάπτυξη της ελεύθερης έκφρασης του συνομιλητή και των υπόλοιπων συμμετεχόντων για τους οποίους ενδεχομένως έχουν ενδιαφέρον πληροφορίες διασταύρωσης περισσότερων σκέψεων και αντίθετων απόψεων.
Φίλτατε και αγαπητέ, νομίζω πως είναι ώρα για μένα να αφεθώ στα κελεύσματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.
Φίλτατη θεματοθέτις,απ'τη πλευρά μου θα σεβαστώ την επισήμανση και επιθυμία σου για μη συνέχεια μιας εν δυνάμει αντιπαράθεσης που μπορεί να προκύπτει.
Φίλτατοι,
Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή χρονιά.

τo puzzle της χιλιετίας
Edited by - YUGI-OH on 31/12/2011 20:03:14
Λιγο πριν την πρωτοχρονια ο elmisattva θα ηθελε να εισαγάγει ενα αποσπασμα για τη διαλυση του ΕΓΩ και την πνευματικη προοδο. Ειναι ενα αποσπασμα απο ενα αρθρο στα αγγλικα.
...As for these binding, heavy likes and dislikes (we’re not talking here about harmless preferences, e.g., preferring brown rice to white rice)—a good sign of spiritual progress is that these tendencies, these karmic habit-patterns of the egoic soul, become thinned out as one lets go, lets God. So, even if it seems that one can’t right now entirely drop certain “unwholesome” or “sinful” patterns of pride, anger, greed, lust, hatred, revulsion, apathy, disgust, envy, jealousy, shame, guilt, pettiness, and so forth, one can endeavor to have these patterns thinned out—letting them arise and pass away more quickly by simply seeing them off. One realizes, as the Buddha so often advised 2500 years ago about any body-mind identifications, “This is not me, this is not mine, this is not my Self.”
To illustrate: if one can let go of anger or greed or fear so that the emotion hangs around for only a few minutes instead of a few hours, or, better, a few seconds instead of a few minutes, that’s real spiritual progress!
Το αρθρο εχει τιτλο: " Freedom from Binding Ego Tendencies: The Essence of Spiritual Liberation Copyright © 1993/2006 by Timothy
βρισκεται στην ιστοσελιδα Enlightened - Sphrituality.org
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
quote:
alex22Ρε τεράστιε YUGI OH, που την βρίσκεις την όρεξη να γράφεις όλα αυτά τα κατεβατά?
πόστ-σφήνα[εγώ-μνήμη τώρα, μετά εγώ-λήθη] σε quote φίλου alex22.
Γίγαντα τρισμέγιστε alex22, προσωρινή όρεξη 3-4 ημερών λόγω γιορτών. Επόμενες μέρες κατεβατά τέλος.στοπ
Χρόνια Πολλά φίλε. πόστ-σφήνα τέλος. log-out για αλλαγή χρονιάς.

[κάρτα ενεργή]
quote:
YUGI-OH
Έκρινα ότι μπορούσα να φέρω ένα αντιπαράδειγμα που δείχνει ότι μαθητές δασκάλων που έχουν προχωρήσει αρκετά το δρόμο κατά την elmisattva και είναι μυημένοι 30 και 35 χρόνια, δε στερούνται όχι απλώς Εγώ αλλά το έχουν και ενισχυμένο.
Ένα αντιπαράδειγμα λοιπόν ήταν στη προτροπή της φίλτατης elmisattva που απευθυνόταν σε μένα,το οποίο αντιπαράδειγμα δείχνει τη μη-υπόσταση αυτού που πραγμεύεται το θέμα της διάλυσης του εγώ σε προχωρημένους μαθητές τέτοιων διδασκαλιών και διαλογιστικών κύκλων.
Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι γενικό το φαινόμενο,αλλά είναι ισχυρά ενδεικτικό.
Εμείς σαν εσωτεριστές, κατα τη γνώμη μου, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τους άλλους και το τι κάνουν οι άλλοι. Οι άλλοι, είναι άλλοι.
Επιπλέον δεν μπορούμε, πιστεύω, να μένουμε για καιρό σε υποθέσεις, παρα μόνο στο πλαίσιο που αυτές αποτελούν το προστάδιο του πειραματισμού (αρχικά η υπόθεση, μετά η εμπειρία).
Μπορούμε σίγουρα να γράψουμε πολλά βιβλία μόνο με αναφορές ανθρώπων ειλικρινά πλανεμένων και ανθρώπων που υπήρξαν πλανευτές για τους άλλους.
Θα μας ωφελήσει όμως σε κάτι αυτό;
Ωφελεί το να καθόμαστε στην αδράνεια του καναπέ μας, και να συζητάμε για ώρες, το πόσους κινδύνους γλυτώνουμε με το να μένουμε στο καναπέ μας;
Νομίζω δεν μας ωφελεί. Ή μας ωφελεί;
Βλέπεις ότι σε κάποια πράγματα που λες YUGI-OH απαντάω απλά "Ναι, μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι". Γιατί από τέτοιες θεωρήσεις, λείπει το βίωμα. Αλλά και το να έχει κάποιος ένα βίωμα, δεν σημαίνει ότι αυτό αρκεί για να εκφέρει γνώμη. Το εγώ κάνει πολλά τρικ.
Είναι εύκολο το να χωρίζουμε τα πράγματα σε άσπρο και μαύρο και να λέμε αυτό ή το άλλο είναι λάθος, ενώ αυτό και εκείνο που κάνουμε εμείς είναι σωστό. Αυτός ο άλλος είναι κακός, ενώ εμείς είμαστε καλοί. Αυτός ο άλλος είναι πλανεμένος, ενώ εμείς ξέρουμε ακριβώς πού βρίσκομαστε και πού θα βρίσκομαστε σε 100 χρόνια από τώρα.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι πάντα στο τελειότερο άσπρο θα υπάρχει μια μαύρη κουκίδα, και πάντα στο σκοτεινότερο μαύρο θα υπάρχει μια κηλίδα λευκή. Αυτή η σκέψη απο μόνη της αρκεί για μια ριζική αναθεώρηση των πραγμάτων, ειδικά όσον αφορά σε ομάδες, δασκάλους, διδασκαλίες κλπ.
Επίσης δε πρέπει να ξεχνάμε ότι σε έναν άνθρωπο που δρα μέσα από το Εγώ του, η πιο άχρωμη λέξη μοιάζει να είναι κατάμαυρη, και σε έναν άνθρωπο που δεν δρα το Εγώ του, η πιο κατάμαυρη λέξη μοιάζει να είναι άχρωμη. Το ίδιο συμβαίνει και με τις διδασκαλίες, τους δασκάλους κλπ. Το εγώ μας πάντα παρεμβαίνει στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε αυτά τα πράγματα. Θέλει προσοχή.
Τα παραπάνω πιστεύω καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τα "περι ομάδων", διδασκάλων κλπ. αν διαλογιστούμε λίγο πάνω σε αυτά.
Σχετικά με τους "μυημένους" όμως, θα κάνω μια ειδική αναφορά...
Πριν όμως μιλήσω σχετικά με αυτό, θέλω να σε ρωτήσω κάτι:
Ποιος είναι αυτός που καθορίζει αν κάποιος είναι μυημένος ή όχι;
(το υπόλοιπο μήνυμα δεν το σχολιάζω για να αποφύγουμε διαξιφισμούς των εγώ)
Καλή χρονία!
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 01/01/2012 04:11:34
quote:
πόστ-σφήνα[εγώ-μνήμη τώρα, μετά εγώ-λήθη] σε quote φίλου alex22.Γίγαντα τρισμέγιστε alex22, προσωρινή όρεξη 3-4 ημερών λόγω γιορτών. Επόμενες μέρες κατεβατά τέλος.στοπ
Χρόνια Πολλά φίλε. πόστ-σφήνα τέλος. log-out για αλλαγή χρονιάς.
Χρόνια πολλά YUGI-OH και καλή χρονιά για όλους μας,εύχομαι μέσα σε αυτόν τον χρόνο να κάνουμε σημαντικά βήματα προς τα εμπρός.
quote:Μάλιστα,δηλαδή λες "εμείς κι άλλοι",και σ'αυτό δεν υπάρχει διαχωρισμός και καθόλου εγώ,έτσι;
Εμείς σαν εσωτεριστές, κατα τη γνώμη μου, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τους άλλους και το τι κάνουν οι άλλοι. Οι άλλοι, είναι άλλοι.
quote:
Επιπλέον δεν μπορούμε, πιστεύω, να μένουμε για καιρό σε υποθέσεις, παρα μόνο στο πλαίσιο που αυτές αποτελούν το προστάδιο του πειραματισμού (αρχικά η υπόθεση, μετά η εμπειρία).
Και στην επιστήμη έτσι γίνεται,αρχικά απο τις υποθέσεις διατυπώνονται οι θεωρίες και μετά ακολουθεί η πειραματική εμπειρία,αφού είναι γνωστό τι νόημα έχει που το λες;
quote:
Μπορούμε σίγουρα να γράψουμε πολλά βιβλία μόνο με αναφορές ανθρώπων ειλικρινά πλανεμένων και ανθρώπων που υπήρξαν πλανευτές για τους άλλους.
Θα μας ωφελήσει όμως σε κάτι αυτό;
Aχά τώρα κατάλαβα,εννοείς αντίστοιχα όπως και τα πολλά βιβλία για δασκάλους και μαθητές. Μας ωφελεί όμως σε κάτι κι αυτό;
Μπορούμε να μη γράφουμε και καθόλου. Μήπως αυτό μας ωφελεί;
quote:
Ωφελεί το να καθόμαστε στην αδράνεια του καναπέ μας, και να συζητάμε για ώρες, το πόσους κινδύνους γλυτώνουμε με το να μένουμε στο καναπέ μας;
Ωφελεί το να καθόμαστε στην αδράνεια του υπολογιστή μας, και να συζητάμε για ώρες, το πόσους κινδύνους γλιτώνουμε με το να μένουμε στον υπολογιστή μας;
quote:
Νομίζω δεν μας ωφελεί. Ή μας ωφελεί;
Αφού απαντάς,τι ρωτάς;
quote:
Βλέπεις ότι σε κάποια πράγματα που λες YUGI-OH απαντάω απλά "Ναι, μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι".
Βλέπω, κάνεις και καλά μάθημα στο YUGI-OH με τα λόγια του YUGI-OH,ωραία συνέχισε.
quote:
Γιατί από τέτοιες θεωρήσεις, λείπει το βίωμα.
Μμμ...κάτι σημαντικό πας να πεις εδώ,αλλά πάλι τα γνωστά,οπότε τι το λες;
quote:
Αλλά και το να έχει κάποιος ένα βίωμα, δεν σημαίνει ότι αυτό αρκεί για να εκφέρει γνώμη.
Αχά κατάλαβα,είτε κάποιος έχει βίωμα ή όχι,δεν αρκεί για να εκφέρει γνώμη,δηλαδή λες κανείς να μην εκφέρει καμία γνώμη,μάλιστα.
Εσύ γιατί γράφεις τότε; Τι λείπει απ'τους άλλους,που το χεις εσύ;
quote:
Το εγώ κάνει πολλά τρικ.
Χμ...σα κι αυτά που κάνεις και εσύ,ε; Έτσι,στη πράξη δείχνεις στους άλλους τα τρικ του εγώ τους,μμμάλιστα. Μάλλον μ'αυτά τα τρικ που κάνεις,θες να τους το διαλύσεις κιόλας[το εγώ τους]. Για συνέχισε.
quote:
Είναι εύκολο το να χωρίζουμε τα πράγματα σε άσπρο και μαύρο και να λέμε αυτό ή το άλλο είναι λάθος, ενώ αυτό και εκείνο που κάνουμε εμείς είναι σωστό. Αυτός ο άλλος είναι κακός, ενώ εμείς είμαστε καλοί. Αυτός ο άλλος είναι πλανεμένος, ενώ εμείς ξέρουμε ακριβώς πού βρίσκομαστε και πού θα βρίσκομαστε σε 100 χρόνια από τώρα.
Γνωστά τι τα γράφεις,100 λέξεις και τίποτα καινούργιο.
quote:Μας περιγράφεις με λόγια το σύμβολο του γιν-γιανκ,ε και γιατί λες 100 λέξεις και δε βάζεις μια εικόνα;...Να τόσο απλά:
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι πάντα στο τελειότερο άσπρο θα υπάρχει μια μαύρη κουκίδα, και πάντα στο σκοτεινότερο μαύρο θα υπάρχει μια κηλίδα λευκή.

quote:Η σκέψη μόνη της αρκεί; Πώς το ξέρεις αυτό;
Αυτή η σκέψη απο μόνη της αρκεί για μια ριζική αναθεώρηση των πραγμάτων, ειδικά όσον αφορά σε ομάδες, δασκάλους, διδασκαλίες κλπ.
quote:
Επίσης δε πρέπει να ξεχνάμε ότι σε έναν άνθρωπο που δρα μέσα από το Εγώ του, η πιο άχρωμη λέξη μοιάζει να είναι κατάμαυρη, και σε έναν άνθρωπο που δεν δρα το Εγώ του, η πιο κατάμαυρη λέξη μοιάζει να είναι άχρωμη. Το ίδιο συμβαίνει και με τις διδασκαλίες, τους δασκάλους κλπ. Το εγώ μας πάντα παρεμβαίνει στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε αυτά τα πράγματα. Θέλει προσοχή.
Μάλιστα,πάλι λες 100 λέξεις για να περιγράψεις το σύμβολο του γιν-γιανκ. Είπαμε γιατί τις λες και δε βάζεις μια εικόνα του συμβόλου, όπως αυτή που έβαλα πιο πάνω να τελειώνουμε.
quote:
Τα παραπάνω πιστεύω καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τα "περι ομάδων", διδασκάλων κλπ.
Λες σε μεγάλο βαθμό,δηλαδή έχεις κάνει κάποια έρευνα,ε;
Α και λες πιστεύεις,άρα υποθέτεις έτσι;
quote:
αν διαλογιστούμε λίγο πάνω σε αυτά.
Να διαλογιστούμε πάνω σε τί,σε λέξεις;
quote:
Σχετικά με τους "μυημένους" όμως, θα κάνω μια ειδική αναφορά...
Όταν κάνεις την ειδική αναφορά για "μυημένους" τη διαβάζουμε,τι νόημα έχει που μας το λες απο τώρα;
quote:
Ποιος είναι αυτός που καθορίζει αν κάποιος είναι μυημένος ή όχι;
Δε γνωρίζω...Εσύ να μας πεις όταν κάνεις την ειδική αναφορά ποιος καθορίζει αν κάποιος είναι μυημένος ή όχι,και τι είναι μύηση,περιμένουμε.
quote:
(το υπόλοιπο μήνυμα δεν το σχολιάζω για να αποφύγουμε διαξιφισμούς των εγώ)
Μάλιστα καταλάβαμε,για σένα δεν έχει νόημα να σχολιάζεις τα τρικ του δικού σου εγώ που κάνει πάνω στα δικά μας εγώ,χωρίς να μας το λες,για να μας μάθει στη πράξη τη κατ'εσέ διάλυση του εγώ πάνω στις πέντε αράδες που γράφουμε[τα δικά μας εγώ],κατανοητόν συνέχισε.
quote:
Καλή χρονία!
Επίσης με υγεία.

[κάρτα ενεργή]
Edited by - YUGI-OH on 01/01/2012 14:37:51
Πέραν απο τις σωστές παρατηρήσεις ορισμένων φίλων μελών, σε ένα διάλογο κοιτάζω πάντα στην κατεύθυνση που κάτι μας ενώνει.
Και αν πάτε σε βάθος μέσα στον εαυτό σας, δεν μας ενώνουν τόσο οι ιδέες, που σήμερα συμφωνούν και αύριο διαφωνούν, ούτε κάποια ομάδα, είτε ποδοσφαιρική είτε φιλοσοφική (η εσωτερική), γιατί κάλλιστα μπορούμε με τον καιρο να την αλλάξουμε. Αν τα δείτε πραγματικά προσεχτικά, και σκεφθείτε πως μας ενώνει η γλώσσα η εθνικότητα η θρησκεία και λοιπά τέτοια καραμελοπιπιλισματα, αν είσαστε σωβαροι, θα βρείτε πως δεν είναι αλήθεια, όπως δεν είναι αλήθεια πως σας ενώνει με τη συμβια σας η βερα που φορατε η που διατυμπανιζεται πως είσαστε ενωμένοι με την αγάπη. Τη κοροϊδία και τη ξεπεσμος για αυτη τη λέξη...
Έψαξα λοιπόν πριν χρόνια να βρω τι με ενώνει με τον πλησίον μου, και μέσα απο τις σχέσεις, ταξιδεύοντας και γνωρίζοντας διαφορετικούς λαούς, είδα πως οι ανθρωποι είχαμε κατι κοινο, μας ενωνε όλους το γεγονός πως υποφεραμε. Εκει δεν βρήκα εξερεσεις, και κοιτάζοντας με το μικροσκοπικό μάτι, είχα βρει την πραγματική αιτία. Δεν ήταν τόσο η ΣΚΈΨΗ που δημιουργούσε το πρόβλημα σε κάθε άνθρωπο, όσο το γεγονός πως η ΣΚΈΨΗ βοηθούσε να ταυτιστεί ο άνθρωπος με κάτι, και η απώλεια η η μη επίτευξη, του προκαλούσε πόνο. Χρήματα, σπιτια, γυναίκες, γονείς, παιδιά, ομάδες, διδάσκαλοι, ιδέες, θρησκείες, αποκτειματα, και ότι θες βάλε, όταν η ΣΚΈΨΗ ταυτιστεί, η ελειψη τους η η απώλεια, προκαλεί πόνο, ο άνθρωπος υποφέρει.
Κοίταγα λοιπόν στο ξενοδοχείο που βρίσκομαι και σας γράφω στη Βουδαπέστη, έχει μια μεγάλη πλάκα που γράφονται τα ονόματα όλων των διάσημοτητων που πέρασαν, και είδα απο τον μπαρναρντ μέχρι τους πινκ φλουντ, και αρκετες απο αυτες τις μεγάλες διασημότητες, δεν ζουν πια. Χάριν αστείου η κοπελια μου φωτογραφησε την πλάκα, λέγοντας πως με το Photoshop, θα έγραφε τα ονόματα μας, μα μαζυ με το γέλια μου ήρθε στο μυαλο εκείνη η σουπα, που σας ζήτησα να βάλετε στην άκρη, και τι Είναι το ΕΓΏ που με ρώτησε ο δοκτωρας.
Όταν λοιπόν μπαίνουν ερωτήσεις, και εμείς γράφουμε σε ένα χώρο, δεν το κάνουμε μόνο γιατί θελουμε να περάσουμε κάτι, (γιατί είμαστε ταυτισμενοι, με κάποια σχολή η κάποιο δάσκαλο) μα και γιατί υποφέρουμε. Και μέσα απο τις σχέσεις, βρίσκουμε μπροστά μας τις απαντήσεις, άλλοτε φανερές, άλλοτε με λίγη δουλειά και ΣΚΈΨΗ.
Ρώτησα λοιπόν τις διασημότητες που έφυγαν (απο οτι ονομάζουμε ζωη) ρε καρντασια, εισεις που φυγατε, και εισαστε εδώ διάσημοι, εκει που πήγατε τι πειρατε μαζυ σας?
Η πλάκα είναι πως ειναι αποδεχτο, πως τα άφησαν όλα απο την εδώ μεριά, μιας και εκει, δεν πειραν τίποτα απο όσα είχαν η απόκτησαν. (δόξα, χρήμα, βιώματα, κλπ κλπ)
Και εμείς, κοινοί θνητοι, θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε, τι θα γινόταν αν εν ζωη δεν ταυτιζομαστε με τίποτα.(δεν δημιουργουσαμε η ταιζαμε το εγω) Διλ. Πριν τον συναντήσουμε, (τον κύριο black) θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι θα πάρει, όταν εμείς το έχουμε αφήσει, πριν έρθει.
Ο πλάτωνας/Σωκράτης, έλεγε, πως η ζωη του φιλοσόφου είναι μια πορεία θανάτου, και φυσικα όχι μόνο το νοουσε, μα το έκανε και πράξη...
Και πάλη καλή μας χρόνια.
quote:Το θέμα δεν είναι,αν έχω ή αν αποκτήσω διάθεση για διάλογο,διάθεση πάντα υπάρχει[πρακτικά θέμα χρόνου μπορεί να είναι],αφού έπιασες[πιάνεις] το νόημα,έγινε ντάξει.
YUGI-OH είναι φανερό ότι δεν έχεις διάθεση για διάλογο, αν αποκτήσεις, έλα να μιλήσουμε. Φταίω και εγώ σε αυτό βέβαια, δεν είναι ότι η ευθύνη είναι δικιά σου. Μέχρι τότε, καλές διακοπές σε όλους!

[κάρτα ενεργή]
Αγαπητε πλατωνα πραγματι η ταυτιση και η προσκόλληση ειναι οι βασικες αιτιες του πονου.
πραγματι οι σκεψεις απο μονες τους δεν δημιουργουν πονο.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΠΟΙΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ?
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ?
ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΌΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΣ?
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ?
ΠΏΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΟΙΏΘΩ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ?
ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΌΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΥΤΟΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ
Δεν θα μπορεσει να βρει την αιωνια ειρηνη, και μακαριοτητα.
Ο πονος ειναι ο καλυτερος δασκαλος μεχρι να μαθουμε να ζουμε σε αρμονια με το ΟΛΟΝ.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΛΑΤΩΝΑ?
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
«Aπο πότε ο λύκος έβαλε προβιά και το παίζει φιλάνθρωπος?
«ΜΑΘΕ ΚΑΛΗ-Ε ΜΟΥ ΟΤΙ:
-----«ΔΙ ΗΜΑΣ ΕΓΕΝΝΗΘΗ ΠΑΙΔΙΟΝ ΝΕΟΝ Ο ΠΡΟ ΑΙΩΝΩΝ ΘΕΟΣ»-----
- ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΆ! ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΗ! ΑΥΤΗ ΑΓΑΠΗ!
-ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΤΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ «ΤΟΝ ΖΩΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟ!»
-Ω! ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ–ΝΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΙΏΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
-ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΘΑ ΜΙΛΑΣ?
-ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ, ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΩΗΣΗ! ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ!..SOS..
-ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΣ, ΩΣΤΕ, –όσοι συμμετέχουν ΠΡΕΠΕΙ να γράφουν ΜΟΝΟ σχετικά με τα παραπάνω?
-Οι άλλοι στο απυρόβλητο?
-Δηλαδή η αντιπαράθεση σε άλλο φόρουμ?
-Ερώτηση: ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕΣ, ΠΟΤΕ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕΣ, ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΚΟΛΗΘΗΚΕΣ,
ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΥΤΟ ? ΔΙΟΤΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ !
«ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΝΟΗΣΑ -ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ!- ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΉΚΕ!, ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΚΛΆΛΗΤΗ ΧΑΡΑ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ!, ΤΟ ΒΙΩΣΕΣ ΑΥΤΌ?!»
-ΣΧΟΛΙΑΣΕ.. ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΗΎΘΥΝΑ!
-ΛΟΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ-
«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ!»
«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!»
-Η ΧΑΡΗ ΑΥΤΟΥ! ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ! ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΗΜΩΝ!..-
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΦΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.
ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΡΠΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΗΜΩΝ.
ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ ΑΔΕΛΦΕ
υστερογραφο.
Σου προτεινω να μελετησεις τα βιβλια ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ καιΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ του Αγ. Νικοδημου του Αγιορειτη. Ο αδελφος Ειρηναιος με αγάπη
Edited by - elmisattva on 02/01/2012 11:35:57
Edited by - elmisattva on 02/01/2012 11:45:12
Γράφει κάποιος φίλος συνδίκτυος:
quote:
Ετσι μετά, απο το ΠΡΟΤΥΠΟ-ΕΓΩ φτιάχνεται ένα ΚΕΝΟ-ΕΓΩ και εμφανίζεται απο τη πίσω πόρτα.
Εσύ νομίζεις ότι είναι υπό-έλεγχο όλες οι πόρτες και όλα τα ΕΓΩ, και έρχεται ένα ΚΕΝΟ-ΕΓΩ απο τη πίσω πόρτα και δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ΕΓΩ-ΣΙΓΗΣ.
Πρέπει να επισημάνουμε το εξής.
Άλλο πράγμα η Αναγνώριση του Εγώ, άλλο πράγμα η διάλυση του Εγώ.
Άλλο πράγμα η αποταύτιση, άλλο πράγμα η διάλυση του Εγώ.
Για να μπορέσει κάποιος να φτάσει στο σημείο της διάλυσης του Εγώ, θα πρέπει σαφώς να το κατανοήσει, να δει απο πού προέρχεται, πότε, πώς δημιουργήθηκε κλπ και ακόμα, μπορεί να δει, πώς θα ήταν η ζωή του χωρίς το συγκεκριμένο Εγώ.
Όμως η διάλυση του Εγώ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ με μια "απλή" αναγώρισή του (απλή, χάρην λόγου).
Το Εγώ είναι ένα "όχημα" ενέργειας.
Ας σκεφτούμε ένα οποιοδήποτε όχημα π.χ. ένα λεωφορείο.
Ας υποθέσουμε τώρα ότι εμείς αποφασίζουμε να διαλύσουμε αυτό το λεωφορείο.
Είναι προφανές ότι για να το διαλύσουμε θα πρέπει πρώτα να ξέρουμε το βάρος του, το μήκος του, πού θα το βρούμε κλπ.
Αν τα ξέρουμε όλα αυτά, και εφόσον δεν υπάρχουν άλλα "μικρότερα" οχήματα που να μας κλείνουν τον δρόμο, τότε θα πρέπει να βρούμε ένα ανώτερο όχημα, για να διαλύσουμε αυτό το λεωφορείο (και να απελευθερωθούν οι επιβάτες που κλείνει μέσα του, και οι οποίοι θα μας βοήθήσουν στην πορεία του έργου μας).
Αν προσπαθήσουμε να διαλύσουμε ένα λεωφορείο, με ένα βενζινοκίνητο αυτοκινητάκι, είναι προφανές ότι θα αποτύχουμε.
(πρακτικά βέβαια το όχημα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εμείς, δεν θα μπορεί να είναι κάτι μηχανικό, θα πρέπει να είναι κάτι εξ ολοκληρου φτιαγμένο από "ανθρώπους", από ανθρώπινη "σάρκα" και "οστά").
Με πιο απλά λόγια.
Το Εγώ είναι ένα "όχημα" ενέργειας.
Αυτό το όχημα υπάρχει μια ισχυρότερη από το Εγώ ενέργεια η οποία μπορεί και έχει την εξουσία να το διαλύσει (αυτή που -ελλείψει καλύτερων λέξεων- αποκαλείται σεξουαλική).
Αυτή, πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την διάλυσή του.
Η ποιότητα επίσης της ενέργειας μας, θα είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα που θα έχουμε..
Αυτά.
Αυτά τα λένε ορισμένες διδασκαλίες, ορισμένοι "δάσκαλοι" και ορισμένοι άλλοι τρελοί.
Μένει να μπει στο πεδίο της πράκτικης, για να επαληθευτεί ή να απορριφθεί.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 02/01/2012 12:22:29
Αγαπητε jekyl
Η προσευχη στη θεικη Μητερα ειναι πραγματι θαυμασια και διαλυει το Εγω.
Αλλα δεν διαλυεται το εγω μονο με την επικληση της Θειας Μητερας.
Η προσευχη στον Χριστο ή αλλους μεγαλους δασκαλους, τα μαντρα, η επαναληψη των ονοματων του Θεου κ.λπ. ειναι επισης τροποι να διαλυθει το εγω.
Βεβαια ολα τα παραπανω ειναι εκφρασεις της Θειας Μητερας. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΙΚΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΘΕΙΚΗ Μ. ΕΙΝΑΙ Η προσευχη, το ονομα του Θεου, τα μαντρα κ.λπ. τελικα τα παντα ειναι η ΘΕΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
Αγαπητε jekyl
Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΕΑΥΤΟΥ
Η ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
Η ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΗ
Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΝΩ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ.
ΤΟ ΕΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ
ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΘΥΣΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ