ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΥΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ( ή πως να γκρινιάξετε ελεύθερα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΚΥΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ( ή πως να γκρινιάξετε ελεύθερα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Dying_Incubus61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
03/11/2005, 13:33:56
quote:

allzzaro
Kαλέ μου φίλε.. θέλω να είμαι με τους καλούς... αν και δεν ξέρω ποιοί είναι οι καλοί και ποιοί οι κακοί...

ελα βρε allzzaro, ειναι γνωστο τοις πασι οτι οι κακοι ειναι οι βιετκονγκ-κομιτατζηδες που φορανε τις στολες μας και δεν τους αναγνωριζουμε!

εγω προτεινα βομβαρδισμο της λευκης πυραμιδας στα περιχωρα της ερημου Τακλαμακαν στην Κινα, για να τελειωνουμε μια και καλη με δαυτους!

αποκαλυψις: το ξερατε οτι ο μπατζανακης του βριλ εχει αυθαιρετο κτισμα σε καταπατημενο οικοπεδο στα περιχωρα της ερημου Τακλαμακαν?

να ανοιχτουν με εντολη εισαγγελεα ΟΛΟΙ οι λογαριασμοι των βιετκονγκ-κομιτατζηδων αμεσα!

ενεργοποιηστε τους να δουμε τι κρυβουν οι αλητες...

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

03/11/2005, 13:44:38
quote:

Mα που πήγε ο jonniebegood με την τόοοοοοοση - μετά συγχωρήσεως -νύστα

βρε αβαλον παιδι μου, ναξερες τι μουλαχε!

εμαθα οτι ειμαι ο αναμενομενος Βασιλεας Ιωαννης ο Κάλος ο Πρωτος, και πρεπει να ηγηθω των καλων για να μην περασουν οι 200.000.000 σχιστοματηδες (κομιτατζηδες) τον Ευφρατη που θα στερεψει επιτηδες ο αντιχριστος (γιου νοου, δε μπηστ, δε σιξ σιξ σιξ).

το ειπαν ενα καρο προφητες σου λεω!

ετσι απεκτησα υποχρεωσεις βασιλεως και οπως καταλαβαινεις ο χρονος μου ειναι περιορισμενος, γιατι (μεταξυ μας, μη διαρευσει), περιμενουμε πολεμο τελη Νοεμβρη και ετοιμαζομαστε...

ωστοσο ξεπερασα την τοοοση (μετα συγχωρησεως) νυστα μου, αφησα τα βασιλικα μου καθηκοντα και ναμαι!

λοιπον, βριλ για διαχειριστης (να βοηθαει την Κυρα μας Των Κλειδιωνε), Dying_Incubus για συντονιστης (με τον αβαταρ θα ειναι το τελειο διδυμο πυροσβεστων), Βασιλης Λεβεντης φορ πρεζιντεντ, και φυσικα jonniebegood για βασιλεα! (το ειπαν οι προφητες... )

.

VELISSARIOSΜέλος
03/11/2005, 13:53:11
ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΡΘΟΥΡΟΣ!Ε ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΝΟΩ.ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΟΥ.ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΕΤΣΙ?ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑΡΤΗΓΟ ΣΟΥ Ε ?
ΑΛΗΘΕΙΑ ΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ??????
03/11/2005, 14:04:36
Τέτοια λές φίλε μου Jbg και θα σε βγάλουν φιλοβασιλικό!
Άκου να γίνεις βασιλιάς...
Αν είναι Βασιλευομένη Δημοκρατία κάτι γίνεται...

In anticipation of my resurrection...

03/11/2005, 15:28:19
quote:
Ούτε που μου πέρασε από τα μυαλό ότι θα μπορούσε να είναι ένα παλιό μέλος που έχει διαγραφεί, βρε allzzaro πως το σκέφτηκες?!!!

Mα pyramid.. στα δέκα νέα μέλη τα 6 είναι ή διαγραμμένα ή εχουν και αλλο λογαριασμό...
Βλέποντας ενα νέο μέλος.. απο τον τρόπο που γράφει .. ή απο τον τρόπο με τον οποίο κινείται.. καταλαβαίνεις εαν ειναι παλιό μέλος...
Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι-ες ξέρουν πως θα καμουφλαριστούν.. τύπου ``Σταμάτης`` .. εκεί pyramid ο τύπος κατάφερε να μας ξεγελάσει ολους.. και εσένα .. και την Αμαλία.. και τον Avatar και εμένα...
Τώρα .. η καχυποψία μου.. είναι εμφανής σε σχέση με αλλους που δεν εκδηλώνονται..... ο Dying_Incubus ακόμα θυμάται.. την καχυποψία μου..προς το άτομο του.. και ποστάρει...

allzzaro Οου.. φίλε μου.. τον μπελά σου δεν ξέρεις πότε θα τον βρείς.. βλέπεις ενα θέμα.. το διαβάζεις.. και πές μου .. τι δουλειά εχεις να απαντήσεις.. πές μου... Σε αφορά.. οχι .. δεν σε αφορά.. και ομως μπαίνεις μέσα και φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουν.. μα έτσι είναι τα φόρουμς..

Dying_Incubus

quote:
τα "θετικά" και "φιλικά" σου συναισθήματα για εμένα μου τα έδειξες από την πρώτη στιγμή...
Πιστεύεις οτι υπάρχει λόγος να συνεχίζεις να μου δείχνεις ακόμα την έντονη συμπάθεια σου?

Kατά πάσα πιθανότητα φίλε μου.. και με αφορμή την παρεξηγημένη πρώτη μας συνομιλία.. νόμιζες οτι αυτά που είπα είχαν στόχο εσένα...!!
Το αρνούμαι .. δεν είχαν στόχο εσένα.. ούτε που πέρασε απο το μυαλό μου..μιλώ γενικά και αόριστα.. και μάλιστα .. αυτά που λέω αντιπροσωπεύουν και το άτομο μου....
Επειδή ομως θέτεις για δεύτερη φορά θέμα έντονης εμπάθειας απο εμένα .. θέλω να δηλώσω οτι αντιθέτως .. σε συμπαθώ.. και το δηλώνω δημοσίως...
Δεν μου έκανες κάτι βρε Dying_Incubus ... γιατι να σε αντιπαθώ...
Και στο κάτω κάτω.. δεν αντιπαθώ κανέναν...
Βγάλε σε παρακαλώ αυτή την ιδέα απο το μυαλό σου.. γιατί αισθάνομαι άσχημα..

Edited by - allzzaro on 03/11/2005 15:46:48

VELISSARIOSΜέλος
03/11/2005, 16:11:59
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΙ???
03/11/2005, 16:45:45
quote:
Ας δούμε εναν καθρέφτη όλοι μαζί...

Χμμ... nst .. χρειάζεται μάλλον ενας ``μαγικός καθρέφτης``
Και αυτό το λέω γιατί.. κοιτάζοντας εναν καθρέφτη.. βλέπεις .. αυτά που θέλεις να δείς..
Που θα βρούμε άραγε εναν μαγικό καθρέφτη??

Deghar AdharkΜέλος
03/11/2005, 16:48:47
βασικα το σκεφτηκα πολυ να απαντησω,αλλα τελικα αποφασισα να το κανω

ananasss

quote:

Ακόμη να καταλάβεις τι έγινε σε κείνο το θέμα.

Για να το αναφέρεις ακόμα, έστω και ως... χιούμορ, φαίνεται πως σου στοίχισε πολύ.

Δες το όμως - τώρα που πέρασε ο καιρός - πιο αποστασιοποιημένα και ελπίζω να μπεις στο νόημα...

οπως και να το δω....το λαθος μου δεν βλεπω.ισως ειμαι λιγο αποτομος,αλλα περα απο αυτο δεν βρηκα τιποτα αλλο.
απεναντιας,δεν μπορεσα ποτε μου να καταλαβω την δικια σου σταση,της kswtikoulas,του OSIRIS, και του decadance.
{αξιζει να αναφερθει οτι αυτα τα μελη{πλην της kswtikoulas και ananasss} εγραφαν κυριως στο θεμα αυτο,αφου εξαφανιστηκε εξαφανιστηκαν και αυτοι μαζι του.κατι τετοιο φυσικα μας βαζει σε υποψιες.....οτι πιθανον να ηταν αλλα μελη,που ανοιξαν καινουργιο κωδικο προκειμενου να εκφρασουν ελευθερα τις αποψεις τους}

ουτε χθες ηρθα
ουτε αυριο θα φυγω

03/11/2005, 17:07:48
Καλά .. που την θυμήθηκες την ksotikoyla...

Bρε.. βρε.. τι είχαμε σούρει ο ενας στον αλλον... ειδικά σε εκείνο το θέμα ``αν οι γυναίκες τα κατάφερναν καλύτερα απο τους ανδρες``...
Τελικά η ξωτικούλα.. απο τη Γερμανία.. εχασε το δρόμο.. ή είναι εδώ .. και δεν το ξέρω

03/11/2005, 17:24:32
ΑΦΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Ο VRIL ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ.
ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ORIGINAL ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ.

ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΒΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ?

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΩ ΓΕΩΣΚΩΛΗΚΑ ΜΕ ΜΕΤΑΞΩΣΚΟΛΗΚΑ;

ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ;
ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΑΝΑΒΙΚΗΣ;

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ...ΕΤΣΙ ΞΕΧΝΑΩ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΟΥ.

ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΕΡΗ.
ΧΜ!
ΟΙ ΚΡΟΚΟ-ΔΕΙΛΟΙ...ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ;
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΤΟ DB;
ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ;
ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ;
ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ...ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ.

ΚΙ ΑΝ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ DATA BASE;
ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΘΑ ΜΟΥ ΡΙΧΤΕΙ Ο APACHE ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΚΑΛΠ...ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ...ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΝΤΑΞΕΙ NO PROBLEM ΔΗΛΑΔΗ.

ΜΑΛΙΣΤΑ.
ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ.
ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ.
ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ.

ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ...ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ TV...ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΛΕΚΕΔΩΝ ΣΑΣ;
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΜΕΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ ΣΟΥ;
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ...ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΚΕΨΗΣ Ή ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ...ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...ΛΕΩ ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ
ΑΝΟΗΤΟΣ
ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ
ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΣ
ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ
ΑΓΙΟΙ ΑΣΩΜΑΤΟΙ...ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ.

..

29/01/2006, 02:24:28
Παρακολουθώ την εκπομπή του Χαρδαβέλα. Ταυτόχρονα βρήκα ένα ενδιαφέρον άρθρο στο Pathfinder με τίτλο: η "ανθρώπινη" πλευρά των φυτών.

Τελικά, τα φυτά αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά μας, τις προθέσεις μας, επικοινωνούν μεταξύ τους και με άλλα ζωντανά όντα; Αναπτύσσονται καλύτερα με την κλασσική μουσική (και ειδικά με τον Μότσαρτ); Ξεραίνονται με την ροκ;

Το άρθρο, αναφέρεται στην 10ετή έρευνα δύο Αυστραλών, του κηπουρού Don Burke, και τoυ καθηγητή της Χημείας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας Ben Selinger. Μεταξύ των άλλων επισημαίνουν τα εξής:

Τα φυτά φαίνεται να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα χημικών σημάτων.

«Αν μια κάμπια, ή ένα κοάλα αρχίσουν να μασάνε τα φύλλα ενός φυτού, τότε αυτό απελευθερώνει μια χημική ουσία την οποία διοχετεύει στα φύλλα του σε μια προσπάθεια να αποκρούσει την επίθεση», αναφέρει ο Don Burke.

«Τα γειτονικά φυτά πολύ σύντομα θα αρχίσουν να παράγουν τις ίδιες χημικές ουσίες, προβλέποντας ότι πρόκειται να δεχθούν και αυτά επίθεση».

και αυτό όταν κινδυνεύουν από κάποιο έντομο
τα φυτά απελευθερώνουν χημικά συστατικά, που προσελκύουν συγκεκριμένα έντομα τα οποία θα τα προστατέψουν.

Ουσιαστικά καλούν το “ιππικό”, προσελκύοντας τα “καλά” έντομα που επιτίθενται σ' αυτά που τρώνε τα φυτά.

http://news.pathfinder.gr/periscopio/280605.html

Τελικά μιλάμε για νοημοσύνη των φυτών;
"Η γενετίστρια φυτών Barbara McClintock, η οποία κέρδισε πρόσφατα το βραβείο Νόμπελ, αποκαλεί τα κύτταρα των φυτών «σκεπτόμενα».

Το ερώτημα που βάζουν οι δύσπιστοι: Μπορεί μια απλή αντίδραση στο περιβάλλον να αξιολογηθεί σαν ενεργή και εθελούσια σκέψη;"
(από ένα άλλο σχετικό άρθρο "Φυτά με νοημοσύνη" http://www.blackstate.gr/plants/plants.htm)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

karmaΜέλος
29/01/2006, 15:20:51
Αγαπητή Ostria

Κάθε ζωντανή μορφή ύπαρξης διαθέτει ψυχή. Τα ζώα, τα φυτά, ακόμα και τα... ορυκτά (σύμφωνα με τη θεωρία του δασκάλου του Καστανέντα, του Δον Χουάν, που τα ονομάζει «ανόργανα όντα»). Κάθε ψυχή διαθέτει τη δική της νοημοσύνη, ανάλογα στο επίπεδο το οποίο βρίσκεται.

Αγαπώ τα ζώα και τα φυτά και έχω, από μικρή, στενή επαφή μαζί τους (μεγάλωσα σε ένα σπίτι με μεγάλο κήπο, με δέντρα και λουλούδια). Τα φυτά, λόγω της σύστασής τους, δεν μπορούν να εξωτερικεύσουν φανερά τα συναισθήματά τους όπως τα ζώα. Έχω παρατηρήσει, όμως, ότι αντιδρούν στα εξωτερικά ερεθίσματα με πολλούς τρόπους. Θα σου δώσω κάποια παραδείγματα. Μου έκαναν δώρο μία όμορφη γλάστρα και την έβαλα στη θέση μίας άλλης (λόγω μεγέθους). Η άλλη γλάστρα μέσα σε μία μέρα κόντεψε να μαραθεί ! Την έβαλα, λοιπόν, στην παλιά της θέση και επανήλθε, αμέσως, κανονικά. Μία άλλη φορά, μία φίλη μου έφερε μία δική της γλάστρα για δώρο (επειδή δεν είχε χρόνο να αγοράσει μία καινούργια). Όσο και αν την περιποιήθηκα και την «καλωσόρισα», η γλάστρα μαράθηκε.. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό, γιατί με τα φυτά έχω πολύ καλή σχέση και γενικά... με «πάνε». Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το φυτό στενοχωρήθηκε τόσο πολύ από τον αποχωρισμό, που δεν είχε διάθεση για νέες... φιλίες.

Γενικά, σύμφωνα με πολλές παραδόσεις, τα ζώα και τα φυτά δίνουν θετική ενέργεια σε ένα σπίτι...

Φιλικά, η www.greekastrology.gr

SavaothΜέλος
29/01/2006, 15:35:54
Γεια σας.Θέλω ν'απαντήσω στο άθλιο σχόλιο κάποιου τύπου στη εκπομπή του Χαρδαβέλλα ο οποίος είπε πως τα λουλούδια μαραίνονται υπό τα ακούσματα της ροκ μουσικής ενώ ζωντανεύουν με πιο ήρεμα ακούσματα...Αντί ν'αρχίσει να κοπανιέται το λουλούδι θέλει ν'ακούει μπαλάντες?Καλές κι αυτές αλλά υποτονικές...Κι εκεί επίθεση κάτά της ροκ...?(συγγνώμη που ξέφυγα απ'το θέμα αλλά...).Συνεχίστε.
wolfowitzΜέλος
29/01/2006, 16:21:53
Το να αναζητουμε τη νοημοσυνη στις εκπομπες του Χαρδαβελα ειναι σολοικο.

Οι αυτοματες βιολογικες αντιδρασεις εδραιωμενες στην εξελικτικη πορεια αιωνων δε δειχνουν ακριβως νοημοσυνη.

Τα ανοργανα οντα του Καστανεντα δεν ειναι τα ορυκτα

edit: το ροκ δεν ειναι μουσικη.

Edited by - wolfowitz on 29/01/2006 16:24:09

karmaΜέλος
29/01/2006, 19:07:12
quote:
wolfowitz
Τα ανοργανα οντα του Καστανεντα δεν ειναι τα ορυκτα

Κατά τη γνώμη σου, τι πιστεύεις ότι είναι ;

wolfowitzΜέλος
29/01/2006, 19:30:51
quote:
Κατά τη γνώμη σου, τι πιστεύεις ότι είναι ;

καλυτερα να ρωτησεις τα ιδια

αυτο θα σου απαντουσε και ο δον Χουαν

karmaΜέλος
29/01/2006, 21:16:48
quote:
wolfowitz

καλυτερα να ρωτησεις τα ιδια

αυτο θα σου απαντουσε και ο δον Χουαν

Αν ήταν να ρωτήσω τα ίδια... θα με είχε «φάει» το μαύρο σκοτάδι !!!

30/01/2006, 08:33:50

.

Μαιτερλινκ - η νοημοσυνη των φυτων - εκδ. Χατζηνικολη

Μπαξτερ - οι μυστικες δυναμεις των φυτων - εκδ. δεν θυμαμαι και δεν βρισκω και το βιβλιο στην βιβλιοθηκη γμτ

ο Μπαξτερ, πρωην ανακριτης της σια, ηταν ο πρωτος που πειραματιστηκε με τα φυτα συνδεοντας τα με εναν ανιχνευτη ψευδους (απο αυτους που μετρουν τις ηλεκτρικες αλλαγες στο δερμα)

αρκετα απο τα πειραματα του ηταν αναλογα της εκπαιδευσης του - τρομαζε τα φυτα με διαφορους τροπους.

στην πορεια εμεινε καταπληκτος απο τον πλουτο των αντιδρασεων τους.

αντιδρουν στην βια και στον θανατο και των αλλων ειδων, οχι μονο φυτων!

αν και δεν διαθετουν νευρικο συστημα, τα φυτα εχουν νοημοσυνη - αρκει να μην τα κρινουμε με τα ανθρωπινα μετρα.

.

υπαρχει ενα πρωτοζωο, ενας μονοκυτταρος οργανισμος τυπου αμοιβαδας, που οταν οι συνθηκες επιβιωσης χειροτερεψουν ενωνεται με πολλα ομοια του ατομα και σχηματιζουν εναν οργανισμο που μοιαζει με ζελατινωδες σκουληκι και αρχιζει να μετακινειται.

οταν φτασει σε σημειο που θεωρει καταλληλο, τα ατομα αρχιζουν να φτιαχνουν ενα λεπτο ψηλο "μισχο" και τα τελευταια της κορυφης μεταλλασονται σε σπορια και εκτινασονται μακρυα.

οπως ειναι επομενο, τα ατομα αυτου του οργανισμου εξειδικευονται ως προς την εργασια τους και το συνολο αποδιδει χωρις να υπαρχει νευρικο συστημα.

.

οσο για την ροκ, τι "ροκ" τους εβαλαν να ακουσουν ρε παιδια?

χαρντ ροκ ή μεταλ?

γεγονος ειναι οτι τα φυτα αντιπαθουν τους οξεις μη αρμονικους ηχους.

την καλημερα μου!

.

mariha2912Μέλος
30/01/2006, 10:35:12
ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΤΖΟΝΥ, ΕΣΠΑΓΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ,ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ/ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΦΥΤΑ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ" ΚΑΙ "ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΞΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ,ΑΝ ΜΕ ΕΝΝΟΕΙΤΕ...
SavaothΜέλος
30/01/2006, 16:04:03
Ρε παιδιά ηρεμήστε....''η ροκ δεν είναι μουσικη....τι μουσική τους έβαλαν...''.Δηλαδή αν το φυτό ακούσει Prokofiev η Debussi θα ανθίσει και αν ακούσει Αrcturus Θα σαπίσει..?Είναι γεγονός πως τα φυτά αντιδρούν στη δυσαρμονία αλλά η αρμονία δεν έχει σχέση με την ένταση ή την ''αγριάδα'' του ήχου.Κάτι αρμονικό μπορεί να έχει έντονα ξεσπάσματα(Rondo ala Turca) ή άγριο ήχο.Όμως παραμένει αρμονικό εφόσον η δομή του ήχου είναι η ίδια...Αντίθετα κάτι ''απαλό'' στον ήχο μπορεί να αποτελείται από ξεκάρφωτες νότες και να μην είναι αρμονικό..Οπότε όλα αυτά με τη ροκ είναι βλακείες...Μήπως του βάλανε Ταμπάκη...?