ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ92 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/5
06/09/2013, 10:47:21
Ανοίγω αυτό το θέμα για να μην γίνουν περισσότερο σαλάτα τα άλλα.

Πρώτος εσύ Αμεινία. Θέλω να ακούσω την ΔΙΚΙΑ σου γνώμη για το τί εννοούσε ο Σωκράτης με το ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ.

06/09/2013, 16:41:00
quote:

Ανοίγω αυτό το θέμα για να μην γίνουν περισσότερο σαλάτα τα άλλα.

Πρώτος εσύ Αμεινία. Θέλω να ακούσω την ΔΙΚΙΑ σου γνώμη για το τί εννοούσε ο Σωκράτης με το ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ.

Εντάξει. Δεν σου λέω να κάνεις την αρχή επειδή "όποιος γελάει τελευταίος γελάει καλύτερα". Στο λέω για να σου δείξω πως με ενδιαφέρει να ακούω άλλες απόψεις, παρά να μονολογώ και να "κατακλύζω" το μέρος με απόψεις μου.

Θα περιμένω λοιπόν την άποψή σου. Σε περίπτωση που δεν θες να γράψεις πρώτος, θα κάνω εγώ την αρχή παρουσιάζοντας την βασική μου ιδέα, την οποία σε περίπτωση που δεν κατανοήσεις θα χαρώ να την εξηγήσω εάν το επιθυμείς.

NotirkΜέλος
06/09/2013, 17:26:28
Χρίστο, ξέρεις κάτι? Αρχίζω να έχω τύψεις απέναντι στους φίλους συνδίκτυους με τους οποίους ‘’κοντράρισα’’ χτές για πάρτη σου…φίλε μου έχεις εμμονές και της ξεσπάς πάνω μας…σε λίγο όπως το πας , θα γεμίσεις όλα τα τόπικς με θέματα που κατεβάζει το τσερβέλο σου το ένα μετά το άλλο…νησάφι ρε Χρίστο…εσύ καρδάση μου δε ψάχνεις να βρείς την αλήθεια…εσύ τη ξέρεις…αν δεν έχεις εμπιστοσύνη σε αυτό που πιστεύεις βρές άλλο τρόπο…αυτός που φάγαμε στη μάπα μέχρι τώρα βασανίζει και εμάς αλλά φαίνεται πολύ περισσότερι βασανίζει εσένα…κουλάρισε…πάρε ανάσα…λαχάνιασες….σε συμπαθούμε, μη μας το χαλάς.

Και ξέρεις και κάτι άλλο??? Είναι μεγάλη μαγκιά για κάποιον να παραδέχεται το λάθος του.

06/09/2013, 17:26:39
Οk. Γράφω εγώ. Αυτό είναι το βασικό σκεπτικό μου.

Ο Σωκράτης ακουλουθούσε την μέθοδο ερωτήσεων-απαντήσεων για έναν από τους 2 λόγους,

είτε
1)επειδή ήθελε να αποδείξει εκ των προτέρω την άγνοια εκείνων που ισχυρίζονταν πως γνώριζαν καλά διάφορα θέματα

είτε
2)επειδή ήθελε να μάθει από τους ερωτηθέντες, θεωρώντας την άγνοια ως το πρώτο σκαλοπάτι για να φθάσει κανείς στην εξέταση και στην γνώση ενός θέματος(επομένως εδώ προαπαιτούμενες βασικές γνώσεις δεν είναι υποχρεωτικές).

Ποιο από τα δυο άραγε ισχύει;

Σκέψη. Αν ισχύει το 1), δηλαδή ξεκινούσε ο Σωκράτης με την θέλησή να αποδείξει την άγνοια των άλλων, δεν θα αντιπαρέβαλε και στο τέλος την δικιά του γνώση, την οποία θα θεωρούσε σωστή έναντι της λαθεμένης; Δεν εξυπακούεται πως ΔΕΝ θα έλεγε το "εν οίδα ότι ουδέν οίδα", αν σκοπός του ήταν εξ' αρχής να συντρίψει την αντίθετη γνώμη ως λαθεμένη και ανόητη; θα έλεγε εγώ οίδα, εσείς ου οίδατε.

Επομένως το 2) ισχύει. Ξεκινούσε την μελέτη ενός θέματος παραδεχόμενος την άγνοια, η οποία προαπαιτείται για την μελέτη και όχι οι γνώσεις. Ρωτώντας, κρίνοντας, συγκρίνοντας, μαθαίνοντας λοιπόν.

Άλλωστε γι' αυτό λέει στην Απολογία πως βρήκα σοφούς τους πιο αγράμματους, σε αντίθεση με τους διάσημους και επιστήμονες. Ο Σωκράτης διαχωρίζει την ανθρώπινη σοφία από την θεϊκή σοφία στην Απολογία.

Τώρα, ποιος από όλους μας μοιάζει στον Σωκράτη; Κανείς, ούτε εγώ, ούτε εσείς.

Παράδειγμα. ΕΓΩ ξεκίνησα την μελέτη ενός θέματος με τον τίτλο "Η ΓΗ ΔΕΝ κινείται", ισχυριζόμενος πως έχω γνώση εκ των προτερών. Βέβαια αυτό το έκανα λόγω ενθουσιασμού και βιασύνης, και επίσης για να ωθήσω κάποιους να αναλογιστούν κάτι που δεν επρόκειτο ποτέ να το κάνουν, λόγω του ότι ο γεωκεντρισμός είναι πλέον άσημος.

Και ΕΣΕΙΣ όμως ξεκινήσατε με ειρωνεία(δεχόμεμοι την κοινή γνώμη και "γνώση" της σημερινής επιστήμης), δηλαδή απορρίψατε από την αρχή την μελέτη διότι πιστεύετε πως έχετε και εσείς προϋπάρχουσες γνώσεις που δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν. Έπειτα δεν χρησιμοποιήσατε την πλατωνική διαλεκτική. Προβάλλατε αντι-επιχειρήματα παρά εξέταση των θέσεών μου, όσοι από εσάς είχαν διάθεση να πουν κάτι σοβαρό. Και τέλος, δεν κάνατε ερωτήσεις - απαντήσεις με στόχο να μάθετε, αλλά όσες κάνατε ήταν με αρχικό σκοπό να αποδείξετε την γελοιότητα της γεωκεντρικής θεωρίας.

Το εν οίδα ότι ουδέν οίδα, σημαίνει λοιπόν πως η παραδοχή της άγνοιας είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει κανείς την μελέτη και έρευνα της αλήθειας. Επομένως, ο Σωκράτης δεν ήταν κάποιος υπεργνώστης εξυπνάκιας που το έπαιζε ξερόλας, με μόνη θέληση να γελοιοποιήσει τους άλλους. Δεν ήταν εκείνος ο ΜΕΓΑΣ στον οποίο κανείς δεν γινόταν "να την πει" γιατί τα ήξερε όλα.

06/09/2013, 17:38:30
quote:

Χρίστο, ξέρεις κάτι? Αρχίζω να έχω τύψεις απέναντι στους φίλους συνδίκτυους με τους οποίους ‘’κοντράρισα’’ χτές για πάρτη σου…φίλε μου έχεις εμμονές και της ξεσπάς πάνω μας…σε λίγο όπως το πας , θα γεμίσεις όλα τα τόπικς με θέματα που κατεβάζει το τσερβέλο σου το ένα μετά το άλλο…νησάφι ρε Χρίστο…εσύ καρδάση μου δε ψάχνεις να βρείς την αλήθεια…εσύ τη ξέρεις…αν δεν έχεις εμπιστοσύνη σε αυτό που πιστεύεις βρές άλλο τρόπο…αυτός που φάγαμε στη μάπα μέχρι τώρα βασανίζει και εμάς αλλά φαίνεται πολύ περισσότερι βασανίζει εσένα…κουλάρισε…πάρε ανάσα…λαχάνιασες….σε συμπαθούμε, μη μας το χαλάς.

Και ξέρεις και κάτι άλλο??? Είναι μεγάλη μαγκιά για κάποιον να παραδέχεται το λάθος του.

Γιατί έχεις τύψεις; Δεν είσαι σίγουρος για την άποψη που εκφράζεις πάνω στο θέμα γνώσης/άγνοιας;

Δεν με βασανίζει κάτι, ούτε έχω εμμονές. Γιατί είναι κακό να υπάρχουν θέματα για συζήτηση; Μπορούν αυτοί που δεν ενδιαφέρονται να μην ασχοληθούν, δεν είναι υποχρεωμένοι.

Συμφωνώ πως ΟΛΟΙ φταίμε, γιατί το παίζουμε ξερόλες εξ' αρχής.

06/09/2013, 17:48:31
Συμφωνείς Notirk πως ΟΛΟΙ κάνουμε λάθος;

Γιατί νομίζω ελάχιστα θέματα έχουν ξεκινήσει με σκοπό την μελέτη και την εξέταση εκ του μηδενός.

Στα περισσότερα θέματα όλοι είχαμε ήδη σχηματίσει άποψη προ πολλού και θέλαμε απλώς να την πούμε. Αυτό ήταν το λάθος μας, αλλά όμως αυτό δεν σημαίνει πως τα θέματα δεν χρησιμοποιούσαν επιχειρήματα.

Το κακό είναι πως δεν υπήρχε διάθεση για διάλογο. Αυτό το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή. Είναι μια κατάρα των φόρουμς παγκόσμια να τρωγόμαστε ως οπαδοί, αντί να συζητούμε.

06/09/2013, 18:04:42
Χριστο τι γνώμη έχεις για τους Δρακονιανούς και την προέλευσή τους?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/09/2013, 18:06:46
Εγώ πάντως στην θέση σου δεν θα είχα τύψεις γι' αυτά τα άτομα(DSM, Νικόμαχος, Αμεινίας), για τον λόγο ότι η άποψη που τώρα εκφράζεις είναι αντίθετη με τις ενέργειές τους(και τις δικές μου). Είμαστε δηλαδή και οι 4 λάθος ως προς τον χειρισμό των θεμάτων.

Πάντως αυτή είναι η μαγκιά, να μπορείς να συζητήσεις και την αντίθετη άποψη, όχι μόνο θέματα στα οποία συμφωνούν όλοι και τους αρέσουν. Χωρίς να βρίζεις, να αγανακτείς κτλ Στο κάτω κάτω της γραφής ο διάλογος είναι ελεύθερος και όχι υποχρεωτικός.

Να μπορείς να σέβεσαι τις διαφορετικές απόψεις. Ειδές πουθενά εγώ να εκφράζω την οργή μου γι' αυτά που πιστεύουν ο Dsm, ο Νικόμαχος, ο Αμεινίας; Είδες πουθενά να βρίζω τον πανθεϊσμό, την μετενσάρκωση, τους Θεούς; Μόνοι τους παραληρούν, επειδή τους εξοργίζει η διαφορετική γνώμη. Εγώ γιατί να οργιστώ επειδή κάποιοι αρέσκονται να βρίζουν και να εξευτελίζουν τους ορθόδοξους, την λογική των απολογητών της Βίβλου κτλ κτλ κτλ

Πάντως σε περίπτωση που ο διαχειριστής κρίνει πως αυτά τα θέματα δεν εκφράζουν το esoterica, τότε έχει κάθε δικαίωμα να τα σβήσει.

Επειδή λοιπόν, υπάρχουν πολλές γκρίνιες και απόψεις περί ύπουλου σχεδίου κατακλυσμού του esoterica με χριστιανικές απόψεις, προτείνω στον διαχειριστή να σβήσει όποια θέματα κρίνει αυτός. Ας το κάνει για να ηρεμήσουν λίγο. Άλλωστε και εγώ πιστεύω πως δεν τα παρουσίασα όπως θα έπρεπε.

06/09/2013, 18:25:45
Και όλα να τα σβήσει καλό θα ήταν.

Επίσης, επαναλαμβάνω για τελευταία φορά έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό.

Ο διάλογος μαζί μου θα υφίσταται μόνο με άτομα που σέβονται τους άλλους και έχουν σκοπό διαλόγου. Άτομα τα οποία υποκριτικά ΔΕΝ ΕΞΗΓΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, αλλά έχουν μόνο διάθεση ύβρης και κάνουν αόριστα σχόλια για νοητική στέρηση, θα λαβαίνουν την απάντηση του Αέρα.

06/09/2013, 18:28:06
Χριστο τι γνώμη έχεις για τους Δρακονιανούς και την προέλευσή τους?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/09/2013, 18:38:33
Ρε συ ΝΙΚ, μήπως θέλει να θάψει με τα "νέα" θέματά του τα παλαιότερα που τον ενοχλούνε;
Να επαναφέρουμε στον αφρό μερικά;
Τι λες;

είναι επιλήψιμο αυτό που προτείνω Αιθεροβάμων;

Edited by - Αίολος on 06/09/2013 18:47:51

06/09/2013, 18:40:50
quote:
Χρίστος Έλ
Ειδές πουθενά εγώ να εκφράζω την οργή μου γι' αυτά που πιστεύουν ο Dsm, ο Νικόμαχος, ο Αμεινίας; Είδες πουθενά να βρίζω τον πανθεϊσμό, την μετενσάρκωση, τους Θεούς; Μόνοι τους παραληρούν, επειδή τους εξοργίζει η διαφορετική γνώμη. Εγώ γιατί να οργιστώ επειδή κάποιοι αρέσκονται να βρίζουν και να εξευτελίζουν τους ορθόδοξους, την λογική των απολογητών της Βίβλου κτλ κτλ κτλ

Έχεις δει πουθενά καταγεγραμμένο, οτιδήποτε σχετικά με την όποια πίστη μου?

Έγραψα ποτέ οτι είμαι πανθειστής, οπαδός της μετενσάρκωσης, ή πολυθειστής?

Είδες ποτέ να κατηγορώ τον χριστιανισμό, την ορθοδοξία, τον ιουδαισμό τον ισλαμισμό κ.λ.π?

Θα κατανοήσεις οτι δεν βρέχει, αλλά σε φτύνουν, όχι επειδή είσαι οπαδός της οποιασδήποτε θρησκείας, αλλά επειδή είσαι αγράμματος και μονομανής?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

06/09/2013, 18:43:21
quote:
Θα κατανοήσεις οτι δεν βρέχει, αλλά σε φτύνουν, όχι επειδή είσαι οπαδός της οποιασδήποτε θρησκείας, αλλά επειδή είσαι αγράμματος και μονομανής?

06/09/2013, 18:48:28
να τα επαναφέρεις Αίολε.

Μια ανθολογία " Χριστος Ελ", θα μας εφοδιάσει με...πυρομαχικά!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/09/2013, 18:52:28
Να ένα Αίολε:

quote:
Χριστος Ελ
Δεν μπορούν να δουν ποια είναι η πρωτοτυπία στην κοσμογονία του Μωϋσή

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/09/2013, 18:59:28
http:// paparies.gr

Nομίζω Χριστο, ότι στο ανωτέρω φόρουμ θα ήσουν αποδεκτός, με πολλές πιθανότητες ανάληψης ηγετικής θέσης.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

06/09/2013, 19:04:07
quote:

Να ένα Αίολε:

quote:
Χριστος Ελ
Δεν μπορούν να δουν ποια είναι η πρωτοτυπία στην κοσμογονία του Μωϋσή

Τι περίμενες από έναν Ιουδαίο που υποστηρίζει 2.500.000 φόνους του θεού του;;

06/09/2013, 19:04:22
Notirk,

Με το υποφαινόμενο κωλόπαιδο,δεν θα χρειαστεί να κοντραριστείς ποτέ.
Η γνώμη σου και η εμπειρία σου ήταν και είναι, για μένα, πολύτιμη.
-----------------------------------------------------------------------
ΧρίστοςΕλ,

Δεν πας να δεις αν έρχομαι,που θέλεις να συζητήσω μαζί σου για το Σωκράτη.Αν είναι δυνατόν.
Είπαμε να σε δουλεύουμε για την ακίνητη γη,και μέχρι εκεί.

ΥΣ1: Το "υποκριτάκο" που μου έγραψες κάπου,το
αντιπαρέρχομαι.Συνοδευόταν άλλωστε και από φατσούλα.

ΥΣ2: Όντως δεν βρέχει.Σε φτύνουν.Πάρτο αλλιώς το τιμόνι,γιατί θα
πνιγείς.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

06/09/2013, 19:51:57
Χρίστος Έλ

Θαύμασε το μεγαλείο σου.

Όσο και αν μοιάζει αντιδεοντολογικό, νομίζω πως μόνο κάπως έτσι θα φανεί η έκταση του προβλήματος.

Είμαι πάντα στη διάθεση της Δ.Ο.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

07/09/2013, 14:55:01
Εκτός από το "ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ", το πολύ γνωστό έργο του, έχεις διαβάσει κάτι άλλο από Πλάτωνα;

Edited by - Αίολος on 07/09/2013 15:15:30