ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τελούσαν ανθρωποθυσίες οι αρχαίοι Έλληνες, κατά την ιστορική περίοδο;(πρόσφατη αναγνώριση 12θεϊσμού) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus41 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ΈχιδναΜέλος
28/07/2006, 18:54:28
...και μην μου πετάξεις κανένα κουφό ότι Μέροπας= από το μέρος της οπής, δηλαδή της κυκλικής Ατλαντίδας, γιατί δεν θα το αντέξω με τόση ζέστη!!
29/07/2006, 00:33:19
Φίλη Έχιδνα , σωστές οι παρατηρήσεις σου , αλλά αν δεν κάνω λάθος , αναφέρονται όλες στην προϊστορική περίοδο .
Οι Έλληνες από πολύ παλιά , αντικατέστησαν τα ανθρώπινα θύματα , είτε με ζώα , είτε με ομοιώματα ανθρώπων , και τις αντίστοιχες θυσίες , σε αναπαραστάσεις .
Σε προηγούμενη απάντησή μου αναφέρω ότι την πρακτική αυτή την θεσμοθέτησε σύμφωνα με την παράδοση ο Ηρακλής .
quote:
ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ: Κρητικός σοφός, μάντης, θεραπευτής, μουσικός, ιερουργός από την Κνωσό σύγχρονος ων εφτά σοφών της Ελλάδας.. Προσκλήθηκε από τους Αθηναίους κατά τα τέλη του 7ου αιώνα π.χ. για να διώξει το μίασμα (το Κυλώνειο άγος) από την πόλη τους. Στις ιεροτελεστίες «… Επιμενίδου καθαίροντος την Αττικήν ανθρωπείω αίματι …» ο κρητικός σοφός πραγματοποίησε ανθρωποθυσίες.
Ο επιμενίδης δεν ήταν από την Κνωσό , αλλά εξόριστος στην Κνωσό .
Όταν οι Αθηναίοι τον κάλεσαν για να διώξη το μίασμα από την πόλη τους , τους είπε ότι επειδή δεν γνώριζε ποιόν Θεό δυσαρέστησαν , να αφήσουν πρόβατα στον ελαιώνα , και να τα θυσιάσουν στον βωμό του Θεού που θα σταθούν .
Τα πρόβατα όπως ήταν φυσικό αντί να πλησιάσουν κάποιο βωμό , επήγαν και έβοσκαν εκεί που το χορτάρι ήταν πιο πλούσιο .
Οι Αθηναίοι πήγαν ξανά στον Επιμενίδη και τον ρώτησαν τι να κάνουν , και τότε εκείνος τους είπε να ιδρύσουν επί τόπου βωμό αφιερωμένο στους Αγνώστους Θεούς και να θυσιάσουν τα πρόβατα .
Αυτούς τους βωμούς που εκτός από την Αθήνα ιυοθετήθηκαν και από την Χαλκίδα και άλλες σύμμαχους ή υποτελείς στην Αθήνα πόλεις , εκμεταλλεύτηκαν αργότερα οι Χριστιανοί παραποιώντας το όνομά τους για να πλάσουν το παραμύθι της ομιλίας του Παύλου στον Άρειο Πάγο .

29/07/2006, 01:59:27
quote:
Καλά, του Ελάχιστου τι του είπαμε και τσαντίστηκε και έφυγε;

φίλε εριωπις, πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι τσαντίστηκα;

όταν λές 'εφυγα ,τι εννοείς; ειδικός ή γενικός?

απλά διακοπεύω

σας διαβάζω φου και φου....η γνώμη μου είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν της έχιδνας. τα έχουμε ξαναγράψει πέρυσι...
δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο....

υγ.πάω να ρίξω ένα παραγάδι,

σι γιου...

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΈχιδναΜέλος
29/07/2006, 10:43:24
Αγαπητέ sesostris

Έχουμε και λέμε: (Αντιγράφω από τα προηγούμενα posts)
1. Θυσίες βρεφών στο Λύκαιο όρος έως τα ρωμαϊκά χρόνια όπως μαρτυρείται από τον Παυσανία (Αρκαδικά, 2ος μΧ αιώνας) και μαρτυρία του φιλοσοφού Πορφύριου εκ Τύρου «περι αποχής εμψύχων»
2. Θυσίες Μεσσήνιων αιχμαλώτων στον τάφο του Φιλοποιμενος
3. Ανθρωποθυσία τριών Περσών της οικογένειας του Ξέρξη πριν από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας (Πλουτάρχου, Θεμιστοκλής)
Στην Ιθώμη της Μεσσηνίας Ο Αριστομένης θυσίασε 300 άνδρες.

Αγριώνια, η Διονυσιακή γιορτή των Ορχομενίων.

Το έθιμο αυτό διατηρήθηκε ως τον καιρό του Πλούταρχου ο οποίος αναφέρει ότι ένας ιερέας, ο Ζωίλος, καταδιώκοντας έφτασε μια νεαρή Μινυάδα την οποία και σκότωσε. Αποτέλεσμα του φόνου ήταν να επακολουθήσουν συμφορές στον τόπο.
Οι Ρωμαίοι απαγόρεψαν εντελώς τη γιορτή και τιμώρησαν με βαρύ πρόστιμο τους Ορχομένιους, μολονότι και αυτοί τελούσαν παρόμοιες γιορτές.

Όλα τα παραπάνω συνέβηκαν στην ιστορική περίοδο.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων θέλω να τονίσω ότι θαυμάζω και εκτιμώ απεριόριστα τον γεννήτορα του σύγχρονου πολιτισμού, Ελληνικό Πολιτισμό (με Π κεφαλαίο).
Δεν καταλαβαίνω όμως την αγιοποίηση που προσπαθούν κάποιοι. Όπως είδες προσπάθησα συστηματικά να αποφύγω να αναφερθώ σε χθόνιες λατρείες όπως του Τροφωνίου, ή της Εκάτης, ή της Magna Matter για να στο γράψω με την μετέπειτα ιστορική της εξέλιξη. Αυτό γιατί θεωρώ άδικο το να τα βάλουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι των θυσιών. Άλλωστε δεν φταίω εγώ που κανείς ποτέ στο Esoterica δεν αξιώθηκε να ανοίξει ένα τόπικ για τις χθόνιες λατρείες ή για την μαγεία στον ελληνορωμαϊκό κόσμο. Φαντάσου όμως στο υποτιθέμενο αυτό τόπικ τι προστριβές θα έπεφταν!!!
Όσο για τον Επιμενίδη, τον «πρώτο σαμάνο» δεν θα ήθελα να πούμε περισσότερα…

Αλήθεια, δεν σου φαίνεται ότι τι θέμα έχει αρχίσει να γίνεται ψιλοβαρετό;

ΈχιδναΜέλος
29/07/2006, 11:25:01
Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν μου άρεσε στο αρχαιοελληνικό πολιτισμό.
Το ότι νέρωναν μέχρι και το κρασί, και αγνοούσαν την απόλαυση του να πιείς το ουζάκι ή το τσιπουράκι σου πλάι στη θάλασσα, μέρες που είναι..
ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
30/07/2006, 04:05:08
Που είσαι ρε φίλε και "Μέγιστε" δάσκαλε;

Κατέβηκες καθόλου στην Ρόδο;

Έχει καλά ψάρια εκεί στον ωκεανό;

Μπορεί να κάνω καμιά βόλτα κατά κει τον Σεπτέμβρη.

Είδες με ...τι παιδί έμπλεξα; Πολύ ζόρικια η δικιά σου.

Θα της έλειψε ως φαίνεται η Αυστραλία.

Πάντως την παραδέχομαι είναι πηγή αστείρευτη και γερή σαμάνα.

Σκέτη αποβάτισα.

Πρέπει να την εκπαιδεύσεις και στον ωκεανό, να δει και τους λευκούς

καρχαρίες.

Λίγο αδύνατα τα Ελληνικά της αλλά την βλέπω να προσπαθεί.

Καλές βουτιές φίλε μου και να μη χάνεσαι.

Λουκάς

30/07/2006, 05:56:01
quote:
Άλλωστε δεν φταίω εγώ που κανείς ποτέ στο Esoterica δεν αξιώθηκε να ανοίξει ένα τόπικ για τις χθόνιες λατρείες ή για την μαγεία στον ελληνορωμαϊκό κόσμο.
Έχιδνα
Τι το λες και δεν το κάνεις φίλη Έχιδνα ;
Άσχετα με τις αντιπαραθέσεις θα φέρη πλούτο γνώσεων .
30/07/2006, 06:22:00
quote:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/07/2006
Ανθρωποφάγοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι
ΑΤΑΠΟΥΕΡΚΑ
Οι πρώτοι Ευρωπαίοι ήταν κανίβαλοι. Έτρωγαν ανθρώπους και μάλιστα μικρά παιδιά, που δεν ανήκαν στην ομάδα τους, όχι για λόγους επιβίωσης αλλά υπηρετώντας μια τελετουργία........
ΕΡΙΩΠΙΣ
Φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ , όχι μόνο οι πρώτοι ευρωπαίοι , αλλά και οι μεταγενέστεροι .
Αντιγράφω από το βιβλίο του ΑΜΙΝ MAALOUF " Οι Σταυροφορίες από την σκοπιά των Αράβων "

Το γεγονός λοιπόν αυτό συνέβη στη πόλη Maarat en Numas ή Marra όπως την ονομάζουν οι Φραγκοι , το Δεκεμβριο του 1098 .

Γράφει λοιπόν ο Άραβας ιστορικός Ίμπν αλ-Αθίρ , << ....Νύχτα της 11ης Δεκεμβρίου και είναι σκοτάδι και οι Φράγκοι δεν τολμούν ακόμη να μπούν στην πόλη . Οι πρόκριτοι έρχονται σε επαφή με τον Μποεμόν , το νέο άρχοντα της Αντιόχειας που βρίσκεται επικεφαλής των εχθρών .
Ο Φράγκος αρχηγός υπόσχεται να χαρίση την ζωή στους κατοίκους αν φύγουν από τα κτίρια και σταματήσουν τον πόλεμο . Πιστεύοντας τα λόγια του , οι οικογένειες μαζεύονται στα σπίτια και τα υπόγεια της πόλης και περιμένουν όλη τη νύχτα τρέμοντας .
Όταν οι Φράγκοι φθάνουν την αυγή γίνεται σφαγή . Επί τρείς ημέρες πέρασαν τον κόσμο από την κόψη του σπαθιόυ σκοτώνοντας περισσότερους από εκατό χιλιάδες .
Οι αριθμοί του Ίμπν αλ-Αθίρ είναι κάπως φανταστικοί , γιατί τις παραμονές της πτώσης της η πόλη είχε λιγότερους από δέκα χιλιάδες κατοίκους .
Αλλά η φρίκη δεν έγκειται στον αριθμό , όσο στην τύχη των θυμάτων , κάτι πού δύσκολα βάζει ανθρώπινος νούς .
Στή Μάαρα οι δικοί μας έβρασαν σε χύτρες τους ανθρώπους , και καταβρόχθησαν τα παιδιά ψημένα στη σούβλα .
Αυτή η ομολογία του χρονικογράφου Ραούλ ντε Καέν δε θα διαβαστή από τους κατοίκους των γύρω χωριών , αλλά ως το τέλος της ζωής τους θα θυμούνται τι είδαν και άκουσαν . Γιατί η ανάμνηση αυτών των φρικαλεοτήτων , που διαδόθηκε από από τους τοπικούς ποιητές και από παραδοσιακές αφηγήσεις , θα χαράξη στό μυαλό μιά ανεξίτηλη εικόνα για τους Φράγκους ....>>

ΈχιδναΜέλος
30/07/2006, 15:08:43
quote:

Αντιγράφω από το βιβλίο του ΑΜΙΝ MAALOUF " Οι Σταυροφορίες από την σκοπιά των Αράβων "
sesostris

Που το θυμήθηκες και το ξέθαψες αυτό; Πάνε τουλάχιστον 10-12 χρόνια που το διάβασα. Θες να μας βάλεις να ψάχνουμε καλοκαιριάτικα;

αιγυπτίαΝέο Μέλος
31/07/2006, 07:12:17
Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι οι θυσίες ανθρώπων για θρησκευτικούς ή άλλους συγγενικούς λόγους αποτελεί μια παμπάλαιη συνήθεια. Παρακολουθώ το θέμα αρκετό καιρό καινομίζω όλοι μας συμφωνούμε σε αυτό το σημείο. Το ερώτημα μου είναι το εξής= Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ελληνικό πνεύμα ενθάρρυνε, πίστευε ή έπραττε ανθρωποθυσίες κατά την ιστορική περίοδο;

Αν και έχει καταδικαστεί και κατακριθεί το θέμα των ανθρωποθυσιών άργισε πάρα πολύ να εκλείψει. Και στις μέρες μας βλέπομε οτι αν και λέμε οι περισσότεροι οτι είμαστε πολιτισμένοι και σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή δεν καταφέραμε να απαλλαχθούμε από τις αμβλώσεις τους φόνους και κάθε είδος εγκληματικότητας που γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες. Ισως κάτι τετοιο γινόταν και τότε. Μπορείτε να με πείσετε το αντίθετο;

Εγώ πιστεύω οτι η αρχή της πηγής είναι η Παλαιά Διαθήκη αλλά υπάρχει μια αντίφαση. Εφενός καταδικάζει πάσα ανθρωποθυσία προς τιμήν ψεύτικων θεών και εφετέρου ανέχεται τις θυσίες για τον Ιεχωβά προς εξιλέωση. Το έχετε θίξει στην αρχή του θέματος με τα παραδείγματα του υιου του Αβρααμ και την κόρη του Ιεφθαέ.

Εδώ το ερώτημα είναι = Οι ανθρωποθυσίες επιτρέπονται μόνο για τους αληθινούς θεούς και ποιοι ή ποιος είναι Aυτος;

Στη συνέχεια ο Ευσέβιος και ο Φώτιος μας μαρτυρούν ότι οι Φοίνικες και οι Καρχηδόνιοι έκαναν ανθρωποθυσίες και κάθε χρόνο εθυσίαζαν νεαρά θυματα προς εξιλέωση του Θείου. Ειδικά όταν νικούσαν θυσίαζαν τους αιχμαλώτους όπως ξέρουμε με την νίκη του ηγεμόνα της Σικελίας Αγαθοκλέα εθανάτωσαν νέους ¨Ελληνες (και πολύ ωραία παιδιά).

Σε όλα τα νησιά της Μεσογείου τότε π.χ Κρήτη, Τενεδο, Λεσβο, διαδόθηκαν οι ανθρωποθυσίες από τους Φοίνικες δηλαδή ήταν αποικίες των Φοινίκων και επομένως το συμπέρασμα είναι ότι εξουσίαζαν τους κατοίκους και τους επέβαλαν τα πιστεύω τους.

Απλώς γινόντουσαν ανθρωποθυσίες ναι αλλά από τους κατακτητές Καρχηδονίους ή Φοίνικες (ατλάντες με μικρό α).

Θα μου πείτε καλά ας γελάσουμε με τα συμπεράσματα της Αιγυπτίας.
Αλλά σαν Αιγυπτία που είμαι κάτι ξέρω για την αρχαια θρησκεία της Αιγύπτου. Διαβάστε και θα καταλάβαιτε τι εννοώ=

ΤΟΤΕΜΙΚΟ ΚΥΚΛΟΣ=(απο την εγκεικλοπέδια του Ηλιου)
Η πρώτη φάση της αιγυπτιακής θρησκείας ήταν τοτεμική. Τοτέμ (μια λέξη αυστραλιακής προέλευσης που επικράτησε γενικά σχετικά με την εθνολογία και την κοινωνιολογία) είναι η υπερφυσική, μυστική και απρόσωπη δύναμη ζωής και γονιμότητας και έχει την έδρα της σε ένα ζώο αό το οποίο η πρωτόγονος κοινωνική ομάδα (κλαν) .....(τι σας θυμίζει η λέξη κλαν ....πρόσφατα την μαύρη μυστική μαγεία με τις άσπρες κουκούλες και τις ανθρωποθυσίες που γίνονται από τις μυστικες ομάδες κλαν)που πιστεύει οτι κατάγεται και το χρησιμοποιεί ως εμβλημα και ως συλλογικό όνομα. Είναι η κοινή πίστη ότι τα μέλη της πρωτογόνου συλλογικότητας έχουν το ίδιο τοτεμικό γενάρχη και κατά συνέπεια κοινό αδερφικό αίμα. Το τοτέμ γονιμοποιεί μυστικά τις γυναίκες και τα θηλυκά ζώα του γένους. Την ανάμνηση της μυστικής τοτεμικής γενετησιακής κοινωνίας διατήρησε η Αίγυπτος μέχρι των ελληνορρωμαικών χρόνων.

Ο ίδιος ο Ηρόδοτος μας διηγείται οτι στον νομό της Μένδης ελατεύετο ο τράγος και οι γυναίκες συνευρίσκοντο δημόσια με το ιερό τούτο ζώο.
Ανάλογο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί απότον Στράβωνα και Διόδωρο στην Μεμφιδα και Θήβα. Η δοξασία οτι οι Φαραώ είχαν Θείον αίμα ήταν κληρονομια τοτεμικώ δοξασιών. Η βασίλισσα Χατσεψούτ θέλουσα να αποδείξει την θεία καταγωγή της διέταξε να παραστήσουν με ανάγλυφα στον ναό της στο Νειρ-ελ-Μπαχάρι την σαρκική ένωση της μητρός της με το κριοκέφαλο θεό ΑΜΜΩΝΑ.....

Μόνο σε ωρισμένες θρησκευτικές τελετές το τοτέμ θυσιάζεται.

Η τοτεμική θυσία ο δείπνος και το μυστήριο της πρωτογόνου Θείας Ευχαριστίας απετέλεσαν τον πυρήνα της Οσιριακής λατρείας.

Κουράστηκα να γράφω και πρέπει να εγκαταλείψω το βωμό,,,,το βήμα,,,τον βαικύλο,,,,,ότι θες πεστω......

Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ ύδωρ εκεί στη σαχάρα της Ρόδου με τους λευκούς καρχαρίες....άλλοι έχουν το όνομα και αλλοι έχουν την χάρη...

Σας φιλώ
Μαρία η Αιγυπτία....

D.P.J. 10Μέλος
08/01/2007, 08:59:54
quote:

Εν πάσει περιπτώση, ο ρόλος μου εδώ δεν είναι να διδάξω σε ενθουσιώδεις νέους το πως να σκέπτονται, αλλά να διευκρινήσω προς όσους τυχόν διαβάζουν, να μην παρασύρονται από αοριστολογίες, επιστημονικές ασυναρτησίες, μαθητευόμενους μάγους

Ας είναι προσεκτικοί λοιπόν όλοι όσοι διαβάζουν ...

Ρόλος...!!!!! ;;;;; Δηλαδή έχεις ρόλο (αποστολή) , που σου έχει ανατεθεί από κάποιον (-ποιους) ; Και τι νουθεσίες είναι αυτές <<να είναι προσεκτικοί όσοι διαβάζουν>> ; Όλοι νομίζω είναι προσεκτικοί σ΄ αυτό. Άν πάλι δεν θέλουν να είναι με γειά τους με χαρά τους . Δημοκρατία έχουμε ΚΑΙ σε θέματα θρησκείας...

el.elyonΜέλος
09/01/2007, 11:26:44
quote:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις προς όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή τη συζήτηση...

1ον:Προς τι όλες αυτές οι διαφωνίες;
2ον:Ποιός ο λόγος που γίνονται αφού η Πίστη είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό;

Και να υποβάλλω και εγώ το σχόλιό μου...

Εγώ προσωπικά (αν και δε νομίζω να σας απασχολεί και πολύ!!) είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Πιστεύω στον ένα και μοναδικό τρισυπόστατο Θεό που περιγράφει και ακολουθεί η θρησκεία μου, για τους δικούς μου φυσικά λόγους. Αυτό όμως δε σημαίνει οτι θα πρέπει να ανέχομαι τους όποιους παραστρατήσαντες παπάδες (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΟ 'ΕΡΓΟ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ! ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ!), ούτε να υποβαθμίζω τις θεωρίες των επιστημόνων, τις οποίες με τόσο κόπο έχουν διατυπώσει, ακόμα και αν είναι εκ διαμέτρου αντίθετα τα δικά τους "πιστεύω" με τα δικά μου... Είμαι της άποψης πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει ο,τι τον αντιπροσωπεύει καλύτερα -αν όχι απόλυτα- και πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει και να προσπαθήσει να του αλλάξει τα "πιστεύω" του.

el.elyon:
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Fallen Angel 20!

Fallen Angel 20 ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ; ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ; ΑΥΤΟ, ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
09/01/2007, 11:30:13
quote:

quote:

Εν πάσει περιπτώση, ο ρόλος μου εδώ δεν είναι να διδάξω σε ενθουσιώδεις νέους το πως να σκέπτονται, αλλά να διευκρινήσω προς όσους τυχόν διαβάζουν, να μην παρασύρονται από αοριστολογίες, επιστημονικές ασυναρτησίες, μαθητευόμενους μάγους

Ας είναι προσεκτικοί λοιπόν όλοι όσοι διαβάζουν ...

Ρόλος...!!!!! ;;;;; Δηλαδή έχεις ρόλο (αποστολή) , που σου έχει ανατεθεί από κάποιον (-ποιους) ; Και τι νουθεσίες είναι αυτές <<να είναι προσεκτικοί όσοι διαβάζουν>> ; Όλοι νομίζω είναι προσεκτικοί σ΄ αυτό. Άν πάλι δεν θέλουν να είναι με γειά τους με χαρά τους . Δημοκρατία έχουμε ΚΑΙ σε θέματα θρησκείας...

el.elyon:
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ D.P.J.10!

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΟΛΟΙ; ΕΣΥ D.P.J.10 ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
09/01/2007, 11:37:19
el.elyon:
ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΜΑΡΑΚΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η Π.Δ. ΚΑΙ Η Κ.Δ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ! ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ, ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!
ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ;

ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: ΜΑΡΑΚΙ, Ο/Η Fallen Angel 20 ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ;!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

anasesΜέλος
10/01/2007, 02:27:36
στο θεμα αυτο θελω να τονισω οτι αλλο η ενοια θεος και αλλο θρησκεια.
κατα προεκταση οι περισσοτεροι ανθρωποι που λεγονται αθεοι ειναι απλα αθρησκοι.
θρησκεια τωρα ειναι κατι το κατασκευασμενο απο τον ανθρωπο για να εξηπηρετει η οχι καποιες φορες την αναγκη του για ταυτοτητα και καθοδηγηση.
βασικα να βρει πιο ειναι το καλο και το κακο,πως να ηρεμησει τον φοβο της αγνωσιας.
*μεγαλητερη εκμεταλευση και παρερμηνια σε ανθρωπο απο οτι εγινε στο χριστο δυσκολα θα βρεις*
-απο κει και περα ο εχον τον νουν εχει το θεο του που λεμε...κι ας ειναι αθρησκος.

η συνειδητοτητα της υπαρξης

10/01/2007, 09:00:55
Αγαπητέ μου el.elyon, οι όποιες διαφωνίες των συμμετεχόντων είναι δημόσιες οπότε λογικό δεν είναι να εκφράζονται διάφορες απόψεις σ' αυτές?
Αν λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός οτι μας διαβάζουν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, θα πρέπει να θεωρήσουμε αναμενόμενο ίσως το γεγονός οτι οι αναγνώστες αυτοί - και συνεπώς τα νέα μέλη - θα εκλαμβάνουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ μας.
Όταν λοιπόν ένα σχόλιο είναι καλοπροαίρετο δεν θα πρέπει αυτό να τίθεται?

Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, το να λέμε οτι:

quote:
Είμαι της άποψης πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει ο,τι τον αντιπροσωπεύει καλύτερα -αν όχι απόλυτα- και πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει και να προσπαθήσει να του αλλάξει τα "πιστεύω" του.

όπως είπε ο φίλος Fallen Angel 20 δείχνει μια αποδοχή στο δικαίωμα του συνανθρώπου μας να πιστεύει αυτό που τον εκφράζει, κάτι το οποίο βρίσκω πολύ σωστό.

In anticipation of my resurrection...

maraki8Μέλος
10/01/2007, 09:34:58
Αγαπητέ μου Ελ.Ελυον γειά σου,χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

quote:
ΜΑΡΑΚΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η Π.Δ. ΚΑΙ Η Κ.Δ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ! ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ, ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!

ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: ΜΑΡΑΚΙ, Ο/Η Fallen Angel 20 ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ;!

Η Π.Δ. και η Κ.Δ. δεν αποτελούν τα ίδια ερμηνείες σε κάτι,συμφωνώ μαζί σου.Οι ερμηνείες των κειμένων όμως είναι αυτές που ποικίλλουν πολύ συχνά...
Όσο για τον Fallen Angel,νομίζω ότι με τα γραφόμενά του,δείχνει ότι ασφαλώς και σέβεται την άποψη των άλλων."Είμαι της άποψης πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει ο,τι τον αντιπροσωπεύει καλύτερα -αν όχι απόλυτα- και πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει και να προσπαθήσει να του αλλάξει τα "πιστεύω" του."Δεν σου φαίνεται εσένα αγαπητέ μου αυτό αποδεικτικό της θέσης του;
el.elyonΜέλος
10/01/2007, 12:00:18
[quote]
Dying Incubus: <<Αγαπητέ μου el.elyon, οι όποιες διαφωνίες των συμμετεχόντων είναι δημόσιες οπότε λογικό δεν είναι να εκφράζονται διάφορες απόψεις σ' αυτές?
Αν λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός οτι μας διαβάζουν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, θα πρέπει να θεωρήσουμε αναμενόμενο ίσως το γεγονός οτι οι αναγνώστες αυτοί - και συνεπώς τα νέα μέλη - θα εκλαμβάνουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ μας.
Όταν λοιπόν ένα σχόλιο είναι καλοπροαίρετο δεν θα πρέπει αυτό να τίθεται? >>

el.elyon:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ Dying Incubus. ΕΔΩ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ;

Dying Incubus: <<Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, το να λέμε οτι:

[quote]Είμαι της άποψης πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει ο,τι τον αντιπροσωπεύει καλύτερα -αν όχι απόλυτα- και πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει και να προσπαθήσει να του αλλάξει τα "πιστεύω" του.>>

el.elyon:
ΦΙΛΕ Dying Incubus, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Fallen Angel 20 ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ, ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 10/01/2007 12:02:21

el.elyonΜέλος
10/01/2007, 12:51:43
quote:

Αγαπητέ μου Ελ.Ελυον γειά σου,χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

quote:

Η Π.Δ. και η Κ.Δ. δεν αποτελούν τα ίδια ερμηνείες σε κάτι,συμφωνώ μαζί σου.Οι ερμηνείες των κειμένων όμως είναι αυτές που ποικίλλουν πολύ συχνά...
Όσο για τον Fallen Angel,νομίζω ότι με τα γραφόμενά του,δείχνει ότι ασφαλώς και σέβεται την άποψη των άλλων."Είμαι της άποψης πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει ο,τι τον αντιπροσωπεύει καλύτερα -αν όχι απόλυτα- και πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει και να προσπαθήσει να του αλλάξει τα "πιστεύω" του."Δεν σου φαίνεται εσένα αγαπητέ μου αυτό αποδεικτικό της θέσης του;

el.elyon:
ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ 'ΠΙΣΤΕΥΩ' ΚΑΠΟΙΟΥ!

ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ Fallen Angel 20 ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΦΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ, ΝΟΜΙΖΩ, ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΜΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ 'ΠΙΣΤΕΥΩ' ΚΑΠΟΙΟΥ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

10/01/2007, 13:01:16
Φίλε el.elyon, αυτό που είπα στο προηγούμενο μήνυμα μου είναι πως ο/η Fallen Angel 20 εξέφρασε την άποψη του για κάτι το οποίο έχει παρατηρήσει από την δική του/της πλευρά.
Αυτό δεν το βρίσκω μεμπτό...

Το γεγονός οτι συμφώνησα με κάποια από τα λεγόμενα του συγκεκριμένου μέλους δε με δικαιοδοτεί να απαντήσω για λογαριασμό του.
Ο καθένας νομίζω πως απαντάει για λογαριασμό του...
Οπότε θεωρώ πως είναι προτιμότερο να περιμένεις την απάντηση από το ίδιο το μέλος.

In anticipation of my resurrection...