- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Τραγικό, κι όμως τόσο κοντά στην πραγματικότητα...
Φίλε μου Θάνο, η τεχνολογία θα αυξήσει τον ελεύθερο χρόνο μας μόνον όταν την υποτάξουμε στις πραγματικές ανάγκες μας...Όμως δυστυχώς κάποιοι μας δημιουργούν συνεχώς καινούργιες...
Θα δανειστώ για άλλη μια φορά μια φράση από τον συνονόματό μου τον Tyler Durden στην ταινία Fight Club : "The things you owe end up owing you..."...Πόση αλήθεια κρύβουν αυτές οι λέξεις!
… Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΤΑΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ...
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ Η ΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ....
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Stavros_Η ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ......
quote:
… Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΟΤΑΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ...
ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ sansationf...
quote:
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ...
ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΑΙΤΗΤΗ....
ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ?????
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ?????
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ durden_alie..
quote:
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζετε, αγαπητοί φίλοι, ένα καταπληκτικό σκίτσο για το πως θα είναι ο εξαρτημένος από την τεχνολογία άνθρωπος του μέλλοντος...Ένας άνθρωπος καθισμένος μόνιμα σε μια πολυθρόνα, χωρίς πόδια γιατί πλέον δεν θα του χρειάζονται και με 10 δάκτυλα στο κάθε χέρι για να πληκτρολογεί πιο γρήγορα...Τραγικό, κι όμως τόσο κοντά στην πραγματικότητα...
Φίλε μου Θάνο, η τεχνολογία θα αυξήσει τον ελεύθερο χρόνο μας μόνον όταν την υποτάξουμε στις πραγματικές ανάγκες μας...Όμως δυστυχώς κάποιοι μας δημιουργούν συνεχώς καινούργιες...
ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ....
ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΤΕ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ.....
ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ......
ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΤΡΟ.....
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Η τεχνολογια απο μονη της δεν ειναι ουτε καλη ουτε κακη, ειναι οτι διαλεξει ο χρηστης της.
Οσο για τον αν ειμαστε εξαρτημενοι απο αυτην, και βεβαια ειμαστε και μαλιστα παρα πολυ. Σκεφτητε το ενδεχομενο να κοπει το ρευμα (οπως λενε και οι αναρχικοι) για πανω απο μια ωρα... ΧΑΜΟΣ!!!

Βάλε φωτιά σε ότι σε καίει σε οτι σου τρώει την ψυχή
οσο για τα 1000 δαχτυλα στο καθε χερι ειναι και αυτο προιον εξελιξης παραδειγμα οι πιγκουινοι(οι οποιοι εχουν πολλα να μας μαθουν και ας σας φαινεται ηλιθιο αυτο) προτιμησαν το κολυμπι και το περπατημα οποτε τα φτερα τους εγιναν πτερυγια και προτιμησαν να μεινουν στην γη και αυτο ειναι μια εξελιξη.
αραγε θα μπορουσε καποιος απο εμας να επιβιωσει οπως ειναι τωρα την εποχη που κανενας δεν θα εχει ποδια αλλα θα εχει τεσσερα χερια? εξελισομαστε για να επιβιωνουμε στις αλλαγες των καταστασεων γιατι οι αλλαγες γινονται για καποιο λογο οχι γιατι ειναι μοδα
ο πιθικος που εγινε ανθρωπος ειναι εξελιξη
ο τηλεγραφος που εγινε τηλεφωνο ειναι εξελιξη
ο 386 που εγινε 686 ειναι εξελιξη
η προοδος ειναι η εξελιξη τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
Το θέμα μας είναι το κατά πόσο ο σύγχρονος άνθρωπος έχει καταλάβει ότι τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας δημιουργήθηκαν--τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι και φυσικά έχω ενστάσεις επί τούτου--για να κάνουν τη ζωή του ευκολότερη, αλλά μέχρι εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι ο σύχρονος άνθρωπος θεωρεί την απόκτηση του super κινητού που ψήνει και καφέ επί παραδείγματι ως έναν δρόμο απόκτησης κοινωνικής καταξίωσης και προσωπικής ευτυχίας.
Τη στιγμή που το αγοράζει όμως δεν έχει κάτσει να σκεφτεί : "Αλήθεια το να στέλνω βιντεάκια από το κινητό μου, πόσο καλύτερο άνθρωπο με κάνει;". Διότι αν το είχε σκεφτεί έτσι, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έτρεχε να αγοράσει το κάθε καινούργιο μοντέλο μόλις αυτό έβγαινε στην αγορά, αλλά θα αξιολογούσε τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ του ανάγκες και θα έμενε πολύ ικανοποιημένος από την "παντόφλα" που μέχρι τότε κατείχε.
"Το τί πραγματικά χρειάζομαι" απέχει πολύ πιστεύω από το "τί μπορώ να αποκτήσω"...Το πρόβλημα ξεκινά όταν καρφώνονται στο κεφάλι μου τα διάφορα "τι ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσω" και τα διάφορα "χωρίς αυτό ΔΕΝ κάνω"...
quote:εκει χασαμε την μπαλα φιλε μου κανονικα
Το τί πραγματικά χρειάζομαι" απέχει πολύ πιστεύω από το "τί μπορώ να αποκτήσω"...Το πρόβλημα ξεκινά όταν καρφώνονται στο κεφάλι μου τα διάφορα "τι ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσω" και τα διάφορα "χωρίς αυτό ΔΕΝ κάνω"...
και φυσικα τιποτα απο ολα αυτα που μας πασαρουν δεν μας χρειαζονται
τα μονο που εχει πραγματικα αναγκη ο ανθρωπος ειναι τροφη/νερο και ενδυση τιποτα αλλο ολα τα αλλα ειναι αξεσουαρ
ολοι κανουν σαν τρελοι αν ξεχασουν το κινητο σπιτι τους λες και πριν εμφανιστουν τα κινητα δεν υπηρχε ζωη.
αυτα ειναι τα ασχημα της προοδου χανουμε της προτεραιοτητες λογω υπερβολικης ταχυτητας.
quote:εδω μετα την μπαλα χασαμε και το παιχνιδι ομως ετσι μας εκαναν καποιοι δεν μας εκανε η τεχνολογια γιατι η προοδος χρειαζεται και μια σχετικη ωριμοτητα.
Το πρόβλημα είναι ότι ο σύχρονος άνθρωπος θεωρεί την απόκτηση του super κινητού που ψήνει και καφέ επί παραδείγματι ως έναν δρόμο απόκτησης κοινωνικής καταξίωσης και προσωπικής ευτυχίας.
σαν τους αμερικανους στον Β παγκοσμιο φτιαξανε μια βομβιτσα και χωρις να ξερουν (?) καλα καλα τι ειναι αυτο που εφτιαξαν την ριξανε στους αμαχους.
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
quote:
χανουμε της προτεραιοτητες λογω υπερβολικης ταχυτητας.
quote:
ετσι μας εκαναν καποιοι δεν μας εκανε η τεχνολογια
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...
Η δημιουργία αναγκών είναι ένα από τα πιο βασικά "αξιώματα" αυτού που ονομάζουμε "μάρκετιγκ". Το σκεπτικό είναι πολύ απλό. Ο άνθρωπος δεν αρκεί απλά να παράγει αγαθά...Πρέπει να καταναλώνει ο ίδιος αυτά που παράγει, κι έπειτα να παράγει καινούργια τα οποία θα καταναλώσει ξανά κ.ο.κ.
quote:
σαν τους αμερικανους στον Β παγκοσμιο φτιαξανε μια βομβιτσα και χωρις να ξερουν (?) καλα καλα τι ειναι αυτο που εφτιαξαν την ριξανε στους αμαχους.
Ένα σχόλιο μόνο, αν και ξεφεύγουμε...Μα, θα έπρεπε να δοκιμάσουν το νέο τους παιχνιδάκι για να "μάθουν" πόσο αποτελεσματικό είναι, έτσι; Αλήθεια, γιατί άραγε έριξαν δύο διαφορετικές βόμβες στις δύο ιαπωνικές πόλεις (μία ουρανίου και μία πλουτωνίου);![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ....
ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Καλησπερα σας καλη η τεχνολογια αλλα πιο πολυ προτιμω την τεχνη!!!
ΟΜ
dsm