- Κατασκευάζοντας τη «θρησκεία» - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Συμφωνώ βέβαια με όσα λες, υπο μια άλλη οπτική γωνία βέβαια, αλλά συμφωνώ. Εν τούτοις θα επιμείνω σε βαθύτερη διερεύνηση αυτού του ζητήματος ρωτώντας.. και η κόλαση?
``Ποιος είπε ότι είναι άσχημα στην κόλαση. Βρήκα ζωή στα μαύρα τα μεσάνυχτα. Δεν είχα τύχη είχα τα μάτια μου ορθάνοιχτα.``![]()
Ποιοί είναι αυτοί που θα πάνε στον παράδεισο?
Αυτοί που θα γυρίσουν το μάγουλο για να φάνε και την αλλη μπάτσα? ή αυτοί που θα ανταποδώσουν με μπάτσα. Ιδού το ερώτημα.
Οι ακολουθούντες το Γιαχβικό νόμο (Μωσαικό)οφθαλμό αντί ομφαλμού ή οι ακολουθούντες το νόμο του Ιησού ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με το Μωσαικό νόμο.
Και επειδή το τραγούδι φίλε dr μιλάει για ορθάνοιχτα μάτια να κάνω την εξής παρατήρηση.
Εδώ κάποιοι θερμόαιμοι του Μωσαικού Νόμου τον ασπάζονται εξαιτίας του οτι εντολοδότης είναι ο ιδιος ο Γιαχβέ.
Φοβούμενοι να ``κρίνουν`` τον ιδιο το Θεό γίνονται εντολοδόχοι.
Και ποιός μου λέει ομως εμένα πως δεν είναι ενα τέχνασμα του Θεού ωστε να δεί ποιοί έχουν κρίση?
Εγώ προσωπικά πάντως δεν αισθάνομαι καλά στα παραδεισένια μέρη..
Είναι ακριβά ![]()
![]()
και όλες τις άλλες αρετές που τελειώνουν τον άνθρωπο(->φτάνουν δηλαδή τον άνθρωπο στο τέλος του)
Επομένως δεν μπορώ να δεχτώ τη θεώρηση ότι εδώ είναι η κόλαση. Γιατί αφενός δεν υπάρχει κάτι που να υποδεικνύει κάτι τέτοιο, αφετέρου ο παράδεισος και η κόλαση αποτελούν ακραίες καταστασεις και δεν έχουν να κάνουν με τη γη που είναι μία μέση κατάσταση αφού σε αυτή συνυπάρχει τόσο το καλό όσο και το κακό. Δεν είναι η τέλεια κατοικία για ένα τέλειο ον, αλλά ούτε το αναιρεί.
Στη κόλαση αντίθετα δεν υπάρχουν καν συνθήκες που να ευνοούν την πνευματική ανάπτυξη κάποιου σε θεάνθρωπο. Η καταδίκη δηλαδή είναι "αιώνια" αφού αν μια μπάλα αφεθεί στη κατηφόρα μόνο κάτω μπορεί να πάει. Η μπάλα είμαστε εμείς και η κόλαση η κατηφόρα.
Ο παράδεισος είναι ανηφόρα.
Η γη είναι "ίσομα"
για αυτό και χρειάζεται κόπος για να ανεβεί κάποιος την ανηφόρα αλλα είναι εύκολα και να γκρεμοτσακιστεί απ' την κατηφόρα.
Το παραπάνω νομίζω είναι ένα καλό παράδειγμα για το τι πάει να πει κολαση-γη-παράδεισος
τουλάχιστον για κάποιον που πιστεύει στη χριστιανική παράδοση-θρησκεία.
Για κάποιον άλλο ίσως να χρειαζόταν διαφορετικό παράδειγμα.
Πρέπει όμως Τρέχα να ξέρεις ότι το λογικό για τον άνθρωπο(εμάς) δεν είναι και απαραίτητα κ το σωστό. Το σωστό το μαθαινει κάποιος μόνο μέσα απο την εμπειρία -αυτό είναι που αποκαλείται Γνώση- ενώ για όλα τα άλλα υπάρχει η υπόθεση. Και ως ότου να υπάρξει εμπειρία καλό είναι να είμαστε υπερβολικά σκεπτικιστές κ υπερβολικά ανεπίδεκτοι "ερμηνειών"..
Τώρα, η πίστη είναι καλό πράγμα όταν.. βρίσκεται στα σωστά πλαίσια. Όταν βρίσκεται στα σωστά πλαίσια αγγίζει την τέχνη της μαγείας..
Όσον αφορά τώρα, την κόλαση,ως εδώ κατοικία, μην μπερδεύσαι, ο κόσμος έιναι ωράιος, εμείς τον κάνουμε κόλαση...Εμείς διαστρέφουμε τις φυσικές λειτουργίες του και τον κάνουμε να δειχνει έτσι...
Μόλις γίνουμε καλύτεροι, θα γίνει γύρω μας κι ο κόσμος καλύτερος...
quote:
trexagireve- Φίλε μου elo,επι του θέματος που έθεσες, ούτε εσυ δεν τοποθετεισαι, αλλά, καταφεύγεις κι εσύ, στην γνωστη τακτική λασπολογίας;Και πάλι κάνετε συγκρίσεις;
Με ποια και πόσα άτομα εχω μαλώσει και με ποιά διαφωνω,αλλά και με πόσους συμφωνώ; Εκτός κι αν το να διαφωνείς είναι αγένεια για σένα....
Φίλε μου, λέμε πολλά κατα καιρούς και δεν βλέπω κανέναν σας ,να τοποθετείται,κρατωντας αποστάσεις κι όταν υπάρχει ..."κρίση" σπεύδετε ασθμαίνοντες, να υποστηριξετε τα "φιλαράκια"....
trexagireve πόσα θες να με τρελάνεις..![]()
Ποια είναι η γνώστη τακτική λασπολογίας που αναφέρεσαι..![]()
Από πότε η διαφωνία εκφράζεται με αυτό τον τρόπο…![]()
quote:
έτσι κότα που εισαι,ενω απο κοντά,κορίτσι μου, θα σου ειχα βάλει τον κ@λο σου στο στόμα να φας τα σκατά σου....
Homo, παλιαδερφή του κερατά.....
Όταν λες… "επι του θέματος που έθεσες, ούτε εσυ δεν τοποθετεισαι"… τι εννοείς, δεν κατάλαβα..
Τα "φιλαράκια" που λες, ποια είναι, αυτοί που έχουν αντίθετη γνώμη από εσένα..

quote:Ααα.. οκ.
Αγαπητέ μου Dr Jekyll Mr Hyde,έχεις δίκιο σε όσα λες, έτσι το βλέπω κι εγώ,οπότε,καταλαβαίνω, γιατι είμαστε σε αυτή τη γή και ευελπιστώ, να πάμε παρα πέρα, που πιστευω, ότι είναι πολύ πιο ψηλά, απο ότι ειμαστε τώρα...
Όσον αφορά τώρα, την κόλαση,ως εδώ κατοικία, μην μπερδεύσαι, ο κόσμος έιναι ωράιος, εμείς τον κάνουμε κόλαση...Εμείς διαστρέφουμε τις φυσικές λειτουργίες του και τον κάνουμε να δειχνει έτσι...
Μόλις γίνουμε καλύτεροι, θα γίνει γύρω μας κι ο κόσμος καλύτερος...
quote:
trexagireve- Έλεγα λοιπόν,φίλε Dr Jekyll Mr Hyde,ότι η αλήθεια, όπως την αναφέρεις, είναι συνειδητοποίηση, ειναι κατοχή, για να έρθουμε σε μια μεγάλη λέξη, κατέχον...
Ο κατέχων το κατέχον,είναι ο άνθρωπος του αύριο, φίλε μου....
Ότι ζούμε, είναι εμπειρικό,ασκήσεις, ενος πλάσματος, σε κάτι άλλο, που θα τον οδηγήσει σε μια άλλη διάσταση και ολοκλήρωση της ύπαρξης του..Δεν τις έχουμε ανάγκη, ασκούν απλά ικανότητες μας, ώστε να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν, σην τελική μας μορφή...
Γιατί, σίγουρα, καταλαβαίνεις, ότι ο άνθρωπος,δεν είναι αυτό που ζούμε τώρα....
Κάποιες ερωτήσεις αγαπητέ trexagireve για να καταλάβω τι εννοείς;
Τι είναι αυτό που πρέπει να κατέχει (αποκτήσει) ο άνθρωπος του "τώρα", για να γίνει άνθρωπος του "αύριο";
Όταν λες άνθρωπος του "αύριο", τι εννοείς;
Κάνε μια περιγραφή για να καταλάβω πως φαντάζεσαι την «εξέλιξη» του αυριανού ανθρώπου;
Όταν λες πως κάθε εμπειρία και βίωμα που έχουμε στην ζωή μας, στην τωρινή ζωή μας, … «Δεν τις έχουμε ανάγκη, ασκούν απλά ικανότητες μας, ώστε να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν, σην τελική μας μορφή»... εννοείς πως ο άνθρωπος μέσα στην "μικρή ζωή που διανύει" θα καταφέρει να μάθει από τα βιώματα του και να φτάσει έτσι απλά (εξελιχθεί) στην τελική του μορφή..!!!

Άνθρωπος του αυριο, ειναι ο αιώνιος άνθρωπος, η επόμενη εξέλιξης μας,σε θεό....Ένα όν, που θα έχει θέση στον κόσμο...
Ναι,έτσι ειναι, όσο κι αν σε ξαφνιάζει ή ξενίζει, εδώ κάνουμε κυκλοφοριακή αγωγή..
quote:
Μα στοιχεία του αύριο, πρέπει να έχει φίλε μου elo, ο άνθρωπος του αύριο...Όχι σημάδια του χθές, ή του σήμερα...
Άνθρωπος του αυριο, ειναι ο αιώνιος άνθρωπος, η επόμενη εξέλιξης μας,σε θεό....Ένα όν, που θα έχει θέση στον κόσμο...
Ναι,έτσι ειναι, όσο κι αν σε ξαφνιάζει ή ξενίζει, εδώ κάνουμε κυκλοφοριακή αγωγή..
Αυτό λέμε ρε κοπανημένε...παιδί μου ήθελα να πώ ..καλέ μου!
Αυτό λέμε..αφήνουμε πίσω μας το "χθές" και προχωράμε για το κτίσιμο του ανθρώπου του "αύριο"...με όρους νέους που απαντούν στο σήμερα και στο αύριο..κι όχι με όρους Μεσσαίωνα μαύρους κι'αραχνους..!
soul
Δεν μπορεί να μην γνωρίζεις τις απαντήσεις, να μην γνωρίζεις τα αίτια που θα φέρουν το επιθυμητό (για εσένα) αποτέλεσμα.
Ας το πιάσουμε πάλι από την αρχή..
…«στοιχεία του αύριο»…
Δηλαδή, ποια είναι αυτά τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο άνθρωπος ώστε να εξελιχθεί;
… «αιώνιος άνθρωπος = θεός»…
Εδώ αυτή η έννοια είναι λίγο παράξενη, έως και παράλογη.
Τι σχέση μπορεί να έχει ο τρισυπόστατος θεός του χριστιανισμού με τον (αιώνιο) άνθρωπο που αναφέρεσαι;
…«η επόμενη εξέλιξης μας, σε θεό»…
Όταν μιλάς για ανθρώπινη εξέλιξη, μήπως αναφέρεσαι και στην μετενσάρκωση;
Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτά που αναφέρεις δεν έχουν καμιά σχέση με τον χριστιανισμό (Ορθόδοξο Χ.)…

quote:
Δεν απαντάς όμως συγκεκριμένα σε αυτά που ρωτάω φίλε μου.
Δεν μπορεί να μην γνωρίζεις τις απαντήσεις, να μην γνωρίζεις τα αίτια που θα φέρουν το επιθυμητό (για εσένα) αποτέλεσμα.Ας το πιάσουμε πάλι από την αρχή..
![]()
…«στοιχεία του αύριο»…
Δηλαδή, ποια είναι αυτά τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο άνθρωπος ώστε να εξελιχθεί;… «αιώνιος άνθρωπος = θεός»…
Εδώ αυτή η έννοια είναι λίγο παράξενη, έως και παράλογη.
Τι σχέση μπορεί να έχει ο τρισυπόστατος θεός του χριστιανισμού με τον (αιώνιο) άνθρωπο που αναφέρεσαι;…«η επόμενη εξέλιξης μας, σε θεό»…
Όταν μιλάς για ανθρώπινη εξέλιξη, μήπως αναφέρεσαι και στην μετενσάρκωση;Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτά που αναφέρεις δεν έχουν καμιά σχέση με τον χριστιανισμό (Ορθόδοξο Χ.)…
![]()
Τώρα περίμενε και θα σε κατα-τοπίσει επακριβώς...χαράς την υπομονή σου και την προσμονή σου , ότι θα πάρεις απάντηση...![]()
![]()
Και για να μην νομίζεις ότι είμαι "κακός"..περίμενε να πάρεις την απάντηση και άμα βγάλεις νόημα...ΣΦΥΡΑ ΜΟΥ..![]()
![]()
soul
Ευχαριστω, θάνος
"Όταν πεθάνω βάλτε μου
το κινητό στο μνήμα
μόνο μη με βάλετε βαθειά
γιατί δεν θα 'χω σήμα!"
Θετικό το γεγονός οτι είναι εύκολη η επικοινωνία οπουδήποτε και να βρισκόμαστε.
Αρνητικό το ότι «τρώμε» αρκετή ακτινοβολία και επιβαρύνει και τον οικονομικό προυπολογισμό.
Προσωπικώς, δεν μπορώ να κάνω χωρίς το κινητό μου... Από την άλλη υπάρχουν στιγμές που δεν θέλω να με βρίσκει κανείς.
Τουλάχιστον εκτός από on έχει και off

Η ελλαδα σε σύγκριση με τον πληθυσμό της ειναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην κατοχή κινητού.
Αλλα δεν είναι μόνο αυτό, ποιος μπορεί να κάνει δίχως το αμάξι του; Μερικές φορές παίρνουμε το αμάξι για να καλύψουμε αποστάσεις που θα γινόταν μεσα σε 10 λεπτά περπάτηματος.
Γίναμε πιο 'τεμπέληδες';
Εχχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο; Αν ναι, τον εκμεταλευόμαστε σωστά; Ο μέσος Έλληνας στην διάρκεια της ζωης του θα σπαταλήσει 6 χρόνια βλέποντας τηλεόραση. Ειναι τρομακτικο το νούμερο και όμως είναι αληθινό.
Η τεχνολόγία πάντα θα προσθετει θετικα πράγματα στην ζωή μας. Εξαρτάτε απο τον καθένα πως θα την χρησιμοποιησει
Η μόρφωση σε πάει παντού...
Εχω κι εγώ ένα κινητό αλλά τις περισότερες φορες είναι κλειστο. Δεν έχω και την καλύτερη γνώμη για τα κινητα. Αν και καποιες φορές είναι χρήσιμα, συνήθως είναι απίστευτα ενοχλητικά.

quote:
Η τεχνολογία εχει εισβάλη για τα καλα στην ζωή μας, καθημερινά εξαρτιώμαστε απο αυτην για να κάνουμε την ζωη μας πιο εύκολη και πολυ πιστεύουν πως μ'αυτον τον τρόπο αυξάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Κατα ποσο είναι αληθεία αυτο...θέλω να ξεκηνίσω μια έρευνα πάνω σ'αυτο το θέμα και η γνώμη σας και τα παραδέιγματα σας θα είναι πολύ χρήσιμα.Ευχαριστω, θάνος
Και που είσαι ακόμα φίλε μου!
Μια αμυδρότατη γεύση...Τα κινητά νέας γενιάς θα είναι κινητά πορτοφόλια...εκεί θα υπάρχουν τα περισσότερα απο τα προσωπικά μας στοιχεία καθώς και το πλαστικό μας χρήμα (γιατί το χρήμα με τη μορφή που ξέρουμε σήμερα θα εξαφανιστεί)...
Κάτι άλλο...κάμερες παντού...η προφάσεις πολλές και περιττές...
(ασφάλεια, ευκολία κ.λ.π)
Κάμερες λοιπόν παντού σημαίνει μάτια παντού...ποιος όμως βρίσκεται πίσω απο όλα αυτά τα μάτια...τελικά?!...
'
Α ρε George Orwell!...πόσο "μέσα" έπεσες!
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
quote:
Α ρε George Orwell!...πόσο "μέσα" έπεσες!
Και πόσο καιρό πριν το πρόβλεψε!!! Διορατικότατο μυαλό.
(Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι το βιβλίο "1984" του George Orwell. Πολύ καλό και επίκαιρο.)

Edited by - 1900 on 29/10/2003 05:05:56
η τεχνολογια δεν ειναι κατι που εμφανιστηκε τα τελευταια χρονια δεν ειναι μονο τα κινητα και οι υπολογιστες τεχνολογια ειναι και ο τροχος,το τοξο,τα μαθηματικα,τα φαναρια,τα ιατρικα μηχανηματα και οτι κανει την ζωη ευκολοτερη ακομα και το σφυρι ειναι αποτελεσμα τεχνολογιας τωρα ομως αντι να καρφωσεις ενα καρφι στον τοιχο αλλα στο κεφαλι καποιου δεν ειναι σφαλμα της τεχνολογιας αλλα του χειριστη δηλαδη η τεχνολογια ειναι το οχημα αν περασεις ομως με κοκκινο τα φαναρια δεν θα φταιει το οχημα αλλα ο οδηγος του
δεν εχει εισβαλει στην ζωη μας ειναι η ζωη μας υπαρχει μεσα στο αιμα μας ολα τα θαυμαστα που κατασκευασαν οι προγονοι μας με την βοηθεια της τεχνολογιας "της εποχης τους" τα εκαναν
απλα πρεπει να μαθουμε να την χρησιμοποιουμε με μετρο οπως ολα τα πραγματα το ελεγαν και οι προγονοι μας πριν ακομα εμφανιστουν τα κινητα
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
θα γινουμε brazil φιλοι μου
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΥΜΑ...
ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΕ..ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ...
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΚΥΜΑ...![]()
respect