- ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ - «Κουσούρι» για την Πυρά? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
"...Αν ήταν έτσι ο Θεός θα είχε πλάσει τον Αδάμ και τον Μπάμπη και όχι τον Αδάμ και την Εύα..."
φιλε,
ο Αδαμ και η Ευα γινανε για την αναπαργωγη των ανθρωπων..
ολοι οι αλλοι που δεν επιτελουν αναπαραγωγη, δεν ειναι απο τον Θεο?
Δεν ρωτούν πλέον αν είναι καλά παρά μόνο αν βρήκε γκόμενα.
Δεν φταίνε αυτοί είναι πολύ καλοί άνθρωποι,
αλλά μεγάλωσαν σε εποχή που ο δαίμονας ήταν άγγελος μπροστά στον πούστη.
Και είναι πολύ δύσκολο το να το αποδεχτεί κάποιος.
Εγώ για το συγκεκριμένο άτομο το έμαθα όταν ήμουν 9 χρονών από ένα ημερολόγιο και έκλαιγα για ώρες.
Έπρεπε να μιλήσω μετά από 7 χρόνια μαζί του και με τον φίλο μου (ο οποίος τον ερωτεύθηκε!!!) για να καταφέρω να αποδεχτώ τη ζωή που είχε/αν διαλέξει.
Είναι άδικο από δέκα τσόγλανους που ανέβηκαν ψηλά να κατακρίνουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που όταν ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους είναι αυτοί που παθαίνουν το μεγαλύτερο σοκ.
Ξέρω άτομο που μετά από 3 χρόνια σε ψυχολόγο κατάφερε να το γράψει σε ένα χαρτί ότι είναι ομοφυλόφιλος και όχι να το πει.
Και τελικά μετά από 6 μήνες παντρεύτηκε για τα μάτια του κόσμου.
Και αν γίνει συνήθεια μέσω της τηλεόρασης η εικόνα τους πάλι καλό θα είναι.
Θα πάψουν να καταστρέφονται μανάδες και πατεράδες, γιατί καταστρέφονται και μαραζώνουν λες και το παιδί τους πεθαίνει
και να γίνονται γάμοι από υποχρέωση.
Στην αρχαία Ελλάδα η αμφιφιλία ήταν σχεδόν ο κανόνας και δεν είδα την κοινωνία τους να απειλείται από αυτό.
Από το χάλι που έχει η ζωή μας το τελευταίο που μας έβλαψε είναι οι άνθρωποι που έχουν άλλες προτιμήσεις,
όλα τα υπόλοιπα πρότυπα της τηλεόρασης είναι καλύτερα???
Φιλικά Ξωτικούλα
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
Στην αρχαία Ελλάδα η αμφιφιλία ήταν σχεδόν ο κανόνας και δεν είδα την κοινωνία τους να απειλείται από αυτό.
Ναι, μα μονάχα που εδώ δεν είναι πια η αρχαία Ελλάδα. Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε - γέλασε, που λέει κι ο Νιόνιος. Πρέπει να προσέχουμε το κάθε μας βήμα. Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία. Πρέπει να υπάρχουν όρια.
Πολλοί ισχυρίζονται πως αυτή η ιδιάζουσα στάση της κοινωνίας έναντι των ομοφυλοφίλων έχει τις ρίζες της σε ένα βαθύτερο πολιτικό πρόβλημα που οφείλεται στην έλλειψη νομοθετών, τόσο ικανών που να μπορούν να θέσουν τα νομικά πλαίσια και τα όρια για την εύρυθμη λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος που θα επιτρέπει την αρμονική συμβίωση τούτης της ομάδας των ανθρώπων με το ευρύτερο σύνολό της. Δεν νομίζω πως έχουν και πολύ άδικο, διότι για να πάψουμε να βλέπουμε κάποιες "μειoνότητες" (πάλι δεν μου αρέσει αυτή η λέξη) ως "μειονότητες", πρέπει να υπάρχουν σόφρωνες και δίκαιοι νομοθέτες. Κι όχι μόνο στο θέμα των ομοφυλοφίλων, αλλά και σε πολλά ακόμη θέματα που δέρνουν αυτόν τον έρμο τον τόπο. Αυτός που θα αποφασίσει να επιτρέψει για παράδειγμα έναν γάμο, νομικά καλυπτόμενο και βάσιμο, μεταξύ δύο ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα, πρέπει να έχει το θάρρος του Αθανάσιου Διάκου, γιατί καταλαβαίνεις τι θα ακολουθήσει μετά. Ο Έλληνας δεν σηκώνει τέτοια αστεία. Καλώς ή κακώς, δεν ξέρω, αλλά δεν μπορεί να τα χωνέψει. Εγώ δεν θα 'θελα να βρισκόμουν στην θέση ενός τέτοιου νομοθέτη πάντως. Και ο λόγος είναι πως δεν είμαι σε θέση να αποφανθώ για ένα τέτοιο ζήτημα.
Αν επέτρεπα για παράδειγμα τον γαμό, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να πω στην κοινή γνώμη, αυτό που λέω παραπάνω, πως δηλ. ο κάθε άνδρας είναι και γυναίκα, και η κάθε γυναίκα είναι και άνδρας, κι ας είναι η αλήθεια. Δεν θα το έλεγα τούτο. Μπορεί να έβρισκα χίλιες δυο άλλες δικαιολογίες για να στηρίξω τούτη την απόφασή μου, μα αυτό, δεν θα τολμούσα να το ξεστομίσω. Μπορεί να μιλούσα για την Ευρώπη, για Ολλανδίες, για τέτοια πράγματα, αλλά να πω, πως η διαφορά είναι θέμα ποσότητας και όχι ποιότητας, δεν θα το έκανα.
Από την άλλη όμως, και μόνο που τίθεται εδώ αυτό το ερώτημα από τον εισηγητή του θέματος, φέρνει την ιδέα ως "πρόβλημα". Για μένα, δεν είναι. Ξέρεις, τα προβλήματα πάντα αναζητούν τις λύσεις τους. Αυτή είναι η μοίρα των προβλημάτων, γι' αυτό υπάρχουν. Ίσως ο φίλος, δικαίως να αναρωτιέται, γιατί μπορεί να βρίσκεται στην θέση ενός πατέρα και να βλέπει τα όσα συμβαίνουν. Μια αγωνία, δικαιολογημένη, που όποιος όμως δεν είναι πατέρας, πολύ δύσκολα μπορεί να προσεγγίσει. Δεν πρέπει να το παραβλέπουμε κι αυτό. Είναι πολλά που μπαίνουν στην μέση, και θαρρώ πως δύσκολα μπορεί κάποιος να αποφανθεί. Ας μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα.
Σαφώς η ομοφυλοφιλία δεν είναι κουσούρι για την πυρά. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια απάντηση στον φίλο. Αλλά και ο ίδιος, προχωρεί ακόμη βαθύτερα και τοποθετεί το θέμα, σε άλλη βάση. Όταν αλλάζει η βάση, αλλάζουν και οι μετέπειτα τοποθετήσεις...
quote:
Και αν γίνει συνήθεια μέσω της τηλεόρασης η εικόνα τους πάλι καλό θα είναι.
Έ, κοίταξε, αυτό δεν νομίζω πως μπορούμε να το λέμε έτσι, ελαφρά τη καρδία, που λέμε. Καλό θα είναι, αλλά για ποιους ? Για τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους, φυσικά καλό θα είναι. Αλλά για τους πατεράδες που έχουν γιους ? Πάλι καλό θα είναι ? Δεν νομίζω. Δεν νομίζω δηλ. πως παρακολουθώντας οι γονείς μια υπερβολική δόση από ομοφυλοφιλικές σκηνές, θα αλλάξουν και την στάση τους έναντι της ανατροφής των παιδιών τους. Νομίζω πως θα λειτουργήσει αντίστροφα. Δεν ξέρω πάλι, μπορεί να κάνω και λάθος, δεν έχω παιδιά, δεν μπορώ να πω.
Πάντως, οτιδήποτε το υπερβολικό, αυτό δηλ. που βρίσκεται εκτός του μέτρου, δεν θεωρώ πως είναι καλό. Και η τηλεόραση είναι γεμάτη από υπερβολές, αυτό είναι πασίγνωστο. Μένει σε μας δηλ, να μπορέσουμε να διακρίνουμε τούτη την ασυδοσία που συμβαίνει και να θέσουμε εαυτούς εντός ορίων. Τα όρια του καθενός φυσικά και διαφέρουν. Συνεπώς, και πάλι οι απαντήσεις των ερωτημάτων του φίλου, εναπόκεινται στα δικά του όρια και βρίσκονται εντός των δικών του μέτρων. Εμείς, ως ομιλητές, συνομιλητές και παρατηρητές, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε περισσότερο...
Τα δέοντα,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 28/05/2005 23:27:36
Αυτό όμως, δε μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχτώ ότι οφείλετε στα ΜΜΕ και στην οποιαδήποτε προβολή του θέματος… Μιλάμε για ορμόνες και όχι για αξεσουάρ μόδας…
Ήμουν πάντα της άποψης ότι η φύση ξέρει καλά τη δουλειά της… Από τη στιγμή που «αποφάσισε» ν’ αυξήσει τον αριθμό του «τρίτου φίλου», κάποιος λόγος θα υπάρχει… Μπορεί ενδεχομένως να είναι κι ένας τρόπος ν’ αμυνθεί από τον υπερπληθυσμό του πλανήτη. Δεν ξέρω…
Εμπιστευτείτε τις αλλαγές και τις «επιθυμίες» της φύσης, όποιες κι αν είναι αυτές…
Φιλικά
JAYA
Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...
"Παν μετρον, αριστον!"
Οπως λεγανε και οι "παπουδες"...

Αλλά όταν πιάνω τον εαυτό μου να κυνηγάω από πίσω τον γιό μου προσέχοντας τι θα δει στην τηλεόραση, προσέχοντας που θα τον πάω, μέχρι και σε ποιό μαγαζί θα μπω να ψωνίσω, ανησυχώ ανησυχώ ανησυχώ.
Και ας μου πει κάποιος παρακαλώ τι να απαντήσω στις όποιες ερωτήσεις μπορεί να μου κάνει, να του πω ότι είναι άρρωστοι το θεωρώ βλακώδες και προσβλητικό, να του πω ότι είναι φυσιολογικό, τι ακριβώς να κάνω?
Εάν πάτε στην πλατεία Κολωνακίου και μπείτε σε κάποιο μαγαζί ρούχων, η πλειοψηφία των αντρών πωλητών είναι ομοφυλόφιλοι, καλά κάνουν οι άνθρωποι να είναι ότι θέλουν δεν έχω όμως καταλάβει γιατί πρέπει να χαριεντίζονται να χαϊδεύονται μεταξύ τους και να επινοούν όλους τους δυνατούς τρόπους να δηλώσουν την προτίμησή τους.
Αντίθετα δεν έχω δει γυναίκες ομοφυλόφιλες να κάνουν έτσι.
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έχει γίνει μόδα να είναι ο άντρας ομοφυλόφιλος όπως γίναν τα κινητά με τις κάμερες, έχεις κινητό με κάμερα είσαι in δεν έχεις είσαι πολύ πίσω, άρα για να γίνεις αποδεκτός σε συγκεκριμένους χώρους πρέπει να βγάζεις συνεχώς την θηλυκή πλευρά σου.
Και πιστεύω ακράδαντα ότι τα ΜΜΕ έχουν συμβάλλει κατά πολύ στην μόδα αυτή, δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα σίριαλ που κάποιος από τους σεναριογράφους είναι ομοφυλόφιλος έχουν στην πλοκή τους και την ομοφυλοφιλία σε έντονο βαθμό.
quote:
[maroon]Επίσης νομίζω ότι αυτός που γουστάρει άντρες το καταλαβαίνει έτσι κι αλλιώς από μικρή ηλικία ανακαλύπτοντας τη σεξουαλικότητά του και δεν θα του έρθει η όρεξη αν δει κάποια σκηνή στην τηλεόραση.
Εξάλλου οι λεσβιακές σκηνές κυριαρχούν στο θέαμα από το 70 δεν είδα κάποια αύξηση των λεσβιών.
Απλά δυο γυναίκες που "παίζουν" είναι μέρος αντρικής φαντασίωσης και δεν ξεσηκώνει,
αλλά όταν κάτι είναι έξω από τις επιθυμίες μας γίνεται επικίνδυνο.
Συμφωνώ απόλυτα με την Ξωτικούλα, γιατί δε μας κάνει εντύπωση, -εμένα τουλάχιστον μου κάνει- ότι σε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ταινίες, στην τηλεόραση και στον κιν/φο βρίθουν από σκηνές που γυναίκες "παίζουν" μεταξύ τους, για να μη συζητήσουμε τα σοφτ πορνό σε κάτι κανάλια αλτερ, σεβεν, εξτρα, κ.λ.π όπου είναι το κυρίως θέμα οι λεσβιακές σκηνές.
Δεν είδα καμια διαμαρτυρία. Αν γινόταν το ίδιο με σκηνές αντρικής ομοφυλοφυλίας θα γινόταν επανάσταση. Τί συμβαίνει τελικά? Φοβόμαστε μόνο για τ'αγόρια μας μη γίνουν gay? Και τα κορίτσια? Αν δηλ. μεγαλώνεις ένα κορίτσι και από τα 11 θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό τη συνεύρεση δύο γυναικών γιατι το βλέπει συνέχεια, δε μας ενοχλεί?
....Χμμμ νομίζω ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα σκεφτούμε ουσιαστικά

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Αν διδαχτούμε από την φύση και την ζωολογία,θα παρατηρήσουμε πως η αμιγής ομοφυλοφυλία είναι(πασιφανώς)βιολογικά ασύμφορη κι αυτό γιατί εξ'όσων γνωρίζω δεν απαντάται σε κανένα είδος.Αμφιφυλοφυλία όμως,και δη ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές,συναντάται σε αρκετά είδη.Π.χ.στα λιοντάρια που ο νικητής αρσενικός σε μία διαμάχη για την ηγεσία μιας αγέλης μπορεί να φορμαρει κανονικά τον ηττημένο!Κίνηση προφανώς επιβολής κι επισφράγισης της νίκης..Πραγματικά έχω δει φωτό με το εν λόγω ζευγάρι εν θερμώ..:P Οπότε,εφόσων κι εμείς είμαστε μέρος της φύσης,η αμφιφυλοφυλία είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συναντάται συχνά στην φύση μα η αμιγής ομοφυλοφυλία του ανθρώπου οφείλεται ξεκάθαρα σε ψυχολογικούς κι εμπειρικούς παράγοντες.Εννοώ βασικά τις περιπτώσεις που κάποιος ή κάποια είναι gay γιατί κατά βάθος απεχθάνεται ή φοβάται το έτερον φύλο του.Πιστεύω πως ένας συνειδητοποιημένος gay καθαρά από επιλογή και μόνο δεν θα είχε πρόβλημα να κάνει έστω και μία φορά sex με το αλλόφυλο.Π.χ.,για να κάνει ένα παιδί μία γυναίκα λεσβία και να το μεγαλώσει με την σύντροφό της θα μπορούσε να επιλέξει κάποιον άντρα να της το κάνει(και να μην του πει ας πούμε πως έμεινε έγκυος),κι όχι να καταφύγει στην ψυχρή τράπεζα σπέρματος.Τουλάχιστον να γεννηθεί το παιδί με αισθησιασμό και ερωτισμό.Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει,είναι κατά 99% καμμένη,βιασμένη,αποπλανημένη κτλ στο παρελθόν,κι ας μην το'χει πει ούτε στον παπά...
Αγαπητή pyramid ίσως θα'πρεπε απλά να μάθεις στον γιο σου σιγά-σιγά από τώρα την έννοια του μέτρου και της ισορροπίας.Δηλ.ούτε π.χ.να τον μάθεις(λέμε τώρα..)να ντύνεται και κοριτσίστικα και να παίζει πιο πολύ με τα κοριτσάκια της ηλικίας του,μα ούτε και να τον σύρεις στο άλλο άκρο να κάνει παρέα με τους νταήδες του σχολείου που πλακώνουν στο ξύλο τα στραβάδια και καταντήσει άντρακλας ψευτοβαρύς και μελλοντικός ομοφυλόφοβος(δηλ..κρυπτομοφυλόφιλος).
Σε καμμία περίπτωση βέβαια μην τον απομακρύνεις από φίλο που... "αυτός μεθαύριο έτσι που μιλάει και κουνιέται θα γίνει εντελώς δικιά μας".Αυτό πιστεύω θα ήταν παιδαγωγικός όλεθρος...
"Δεν είμαστε ανθρώπινα όντα με πνευματικές εμπειρίες,είμαστε πνευματικά όντα με ανθρώπινες εμπειρίες",Piehre Teilhard de Sardin
quote:
[pyramid]Αλλά όταν πιάνω τον εαυτό μου να κυνηγάω από πίσω τον γιό μου προσέχοντας τι θα δει στην τηλεόραση, προσέχοντας που θα τον πάω, μέχρι και σε ποιό μαγαζί θα μπω να ψωνίσω, ανησυχώ ανησυχώ ανησυχώ.
Και ας μου πει κάποιος παρακαλώ τι να απαντήσω στις όποιες ερωτήσεις μπορεί να μου κάνει, να του πω ότι είναι άρρωστοι το θεωρώ βλακώδες και προσβλητικό, να του πω ότι είναι φυσιολογικό, τι ακριβώς να κάνω?
Ακριβώς αυτό ήθελα να συζητήσουμε! Γιατί αφενώς να πρέπει να προβάλονται τέτοιες σκηνές σε ζώνες τηλεθέασης που μπορούν να γίνουν αντικείμενο θέασης από μικρά παιδιά? Και αφετέρου πώς να χειριστείς το ζήτημα?
quote:
Εάν πάτε στην πλατεία Κολωνακίου και μπείτε σε κάποιο μαγαζί ρούχων, η πλειοψηφία των αντρών πωλητών είναι ομοφυλόφιλοι, καλά κάνουν οι άνθρωποι να είναι ότι θέλουν δεν έχω όμως καταλάβει γιατί πρέπει να χαριεντίζονται να χαϊδεύονται μεταξύ τους και να επινοούν όλους τους δυνατούς τρόπους να δηλώσουν την προτίμησή τους.
Και άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο... Είναι απαραίτητη αυτού του είδους η συμπεριφορά? Γνωρίζω άτομα gay πουθα ορκιζώσουν ότι ουδεμία σχέση έχουν... Γιατί λοιπόν να πρέπει ένα μεγάλο ποσοστό να έχει μια τέτοια (ας μου επιτραπεί η έκφραση) ιδιόμορφη ή προκλιτική συμπεριφορά?
quote:Ακριβώς αυτό ήθελα να συζητήσουμε! Γιατί αφενώς να πρέπει να προβάλονται τέτοιες σκηνές σε ζώνες τηλεθέασης που μπορούν να γίνουν αντικείμενο θέασης από μικρά παιδιά? Και αφετέρου πώς να χειριστείς το ζήτημα?
Μεγάλο αμφιλεγόμενο ζήτημα αυτό..Πιστεύω πως οι γονείς οφείλουν να αντιμετωπίσουν ισορροπημένα το θέμα,όπως έγραψα και παραπάνω,κάπου ανάμεσα στην πλήρη απαγόρευση και στο να επιτρέψουν στα παιδιά να βλέπουν τα πάντα.Εξαρτάται κι απ'το εκάστοτε παιδί βέβαια,την ιδιοσυγκρασί του και το πως το ανέθρεψαν οι γονείς του.
quote:
Και άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο... Είναι απαραίτητη αυτού του είδους η συμπεριφορά? Γνωρίζω άτομα gay πουθα ορκιζώσουν ότι ουδεμία σχέση έχουν... Γιατί λοιπόν να πρέπει ένα μεγάλο ποσοστό να έχει μια τέτοια (ας μου επιτραπεί η έκφραση) ιδιόμορφη ή προκλητική συμπεριφορά?
Αυτοί είναι οι ανασφαλείς gay,οι.."κραγμένες".Άλλο το να μην κρύβεις τι είσαι κι άλλο το να το διαλαλείς με κάθε δυνατό τρόπο.Φαντάζομαι δεν είναι τυχαίο που ο Βαλλιανάτος,ο πρόεδρος των ομοφυλοφίλων είναι σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του σοβαρότατος κι ανδροπρεπής..
Gay δεν είναι μιμείσαι την γυναίκα ή τον άντρα μα απλά το να γουστάρεις το δικό σου φύλο.Αν θες να μεταμορφωθείς σε γυναίκα ας τα σκάσεις να γίνεις transexual,τα ημίμετρα είναι μάταια κι απλά γελοιοποιούν όποιον τα συνηθίζει...
"Δεν είμαστε ανθρώπινα όντα με πνευματικές εμπειρίες,είμαστε πνευματικά όντα με ανθρώπινες εμπειρίες",Piehre Teilhard de Sardin
Edited by - Bombardil on 30/05/2005 03:49:12
Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε ένα παιδί 9 ετών ότι είναι θέμα προτίμησης, είναι στη ηλικία που μιμούνται συμπεριφορές και προσπαθούν να τις κάνουν δικές τους. Τους αρέσει το περίεργο, το καινούργιο, θέλουν να δοκιμάσουν να το κάνουν/μιμηθούν.
Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, δεν ξέρεις τι να κάνεις, δεν αφήνω τον γιό μου να δει τηλεόραση Δευτέρα-Παρασκευή για να αποφύγω όσο μπορώ αυτά τα σίριαλ έλα όμως που βάζουν και τρέϊλερ τα Σαβατοκύριακα.
Δεν λέω ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι το μοναδικό πρόβλημα στην τηλεόραση, τα υπόλοιπα όμως μηνύματα τα παλεύω ξέρω να τα αντιμετωπίσω, με αυτό δεν ξέρω τι να κάνω δεν έχω ιδίαν πείρα για να βρω λύση πάω στα τυφλά.
Θα πω ένα περιστατικό
Μιλούσα με την μαμά ενός φίλου του γιού μου η οποία μου έλεγε ότι το παιδί της δεν θέλει να βγει να παίξει με τα παιδιά της γειτονιάς, μένουν σε δρόμο που δεν περνάνε πολλά αυτοκίνητα και τα πιτσιρίκια μαζεύονται για μπάλα κάθε απόγευμα.
Ποιός είναι ο λόγος? ένα παιδί που είναι 1 χρόνο μικρότερο από το γιό της ένα απόγευμα προσπαθούσε να τραβήξει το γιό της σε ένα γκαράζ πολυκατοικίας να κάνουν σεξ, το πιστεύετε? να τρελαθώ δηλαδή.
Το παιδί αντέδρασε γύρισε σπίτι και δεν ήθελε να βγει έξω, δεν έλεγε στην μητέρα τίποτα. Αυτή έμαθε για αυτές τις κινήσεις από μία γειτόνισα που τα είχε δει από το μπαλκόνι της, κάτι υποψιάστηκε και ρώτησε το παιδί που της είπε το συμβάν.
Αυτό λοιπόν το οκτάχρονο από που έμαθε τι να κάνει και πως να το κάνει?
Εγώ δηλαδή πρέπει τώρα να είμαι ψύχραιμη?τι θα έκανα εάν συνέβαινε στο δικό μου παιδί?
Μιά πρώτη σκέψη που μου έρχεται είναι να ενημερώσω την μάνα του οκτάχρονου μιά δεύτερη να μην αφήσω το παιδί μου να κάνει παρέα με το οκτάχρονο.
Ο ψυχισμός ενός παιδιού κλονίζεται είτε θέλουμε να το πιστεύουμε είτε όχι.
Πόσο δύσκολο είναι όντως να πει κανείς συγνώμη?
Πόσες φορές έχουμε πει συγνώμη και πόσες από αυτές το νοιώθαμε
πραγματικά?
Τι εσωτερικές διεργασίες έχουμε κάνει για να φτάσουμε να πούμε "συγνώμη" και όντως να βγαίνει με όλη την ειλικρίνεια?
And I keep on wondering....
Edited by - Mara on 12/06/2003 00:12:56
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΜΑΡΑ ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΕΜΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ)...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ....
ΕΣΤΩ ΖΗΤΑΣ Η ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΓΝΩΜΗ....
ΔΥΝΑΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ Η ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ/ΖΟΥΝΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ????????
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ....
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ....
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ........
ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ....
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ. (ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Οταν πραγματικά φταίς για κάτι δεν βγαίνει τόσο εύκολα η συγνώμη γιατι είμαστε εγωιστές και πολύ δύσκολα παραδεχόμαστε το λάθος μας.Και όταν καταλαβαίνουμε το λάθος μας είναι αργά για συγνώμη.
Συγνώμη έχουμε πεί άπειρες φορές.Πολύ λίγες όμως φορές το εννοούμε.
Τόσες ζωες χάθηκαν στο Σάμινα.Ποιός βγήκε να πει συγνώμη.
Τοσες ζωές χάθηκαν στο σεισμό το 99.Ποιός βγήκε να πει συγνώμη.
Τόσες ζωές χάθηκαν στον πόλεμο του Ιράκ.Ποιός βγήκε να πεί συγνώμη.
Στο λεωφορείο πατάς κάποιον και ζητάς αμέσως συγνώμη!!!
Συγνώμη είναι μια λέξη με 2 πλευρές.
Η παροιμία λέει οτι απο όταν μάθαμε την συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.Τελικά σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει και άδικο.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ,ΚΛΑΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΛΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ..
The Truth Is Out There..
Ο λαός λέει πως «από τότε που βγήκε το συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο». Πόσο δίκιο ή άδικο έχει τελικά ?
Ένα από τα σημαντικότερα χαρίσματα που πρέπει να έχει ο άνθρωπος είναι η μεγαλοψυχία, ο τρόπος να μην κρατάει πικρία και είναι έτοιμος να ξεχάσει να συγχωρέσει.
Χρειάζεται μεγάλη ψυχική δύναμη όχι για να πεις τη λέξη συγνώμη αλλά για να την νιώσεις πραγματικά όταν την λες. Εκεί λοιπόν εστιάζεται η δυσκολία κατά την γνώμη μου.
Ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο πολλές φορές εγωισμό που τον εμποδίζει όχι μόνο να πει συγνώμη αλλά να μετανιώσει πραγματικά. Οπλίζεται με το αδιάβλητο κάλυμμα του εγώ του και αρνείται συνειδητά να παραδεχτεί το οποιοδήποτε λάθος.
Χρειάζεται λοιπόν ψυχικό σθένος για να μπορέσει κανείς να κατανοήσει, μέσα από την συγνώμη να μετανιώσει και εν συνεχεία ο απέναντι του να τον συγχωρέσει.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ...ΤΗΝ ΕΙΠΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ...ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΓΩΣΑ Η ΠΕΙΡΑΞΑ ΛΙΓΟ..ΑΛΛΑ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕΥΣΕ ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΜΟΥ...
ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΕΞΟΥΛΕΣ : ΨΥΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΧΜΜ...
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ...
ΕΠΕΙΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΕ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ....ΟΤΑΝ ΕΝΕΡΓΩ ΚΑΙ ΦΕΡΝΩ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟΥΣ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ!
ΑΡΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΟ,ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ...ΧΜΜ..ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΜΩΣ;;;;;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ + ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ...
ΜΑ +ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ...
ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ+ΑΛΗΘΙΝΗ.
ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.
ΑΥΤΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ.
+ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΙΜΙΑ +ΦΑΝΕΡΑ.
ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΟΛΟΙ/ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ .
ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.
+ΔΕ ΦΕΡΟΜΑΙ ΤΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ ....
YΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ" ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΛΥΤΡΩΝΕΙ.ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΑΘΗ....ΔΕ ΜΙΛΩ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ...Η ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ...
ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ...+ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ...
ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΟΥ
ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΣΟΥ...
ΜΟΝΑΧΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΗΡΕΜΕΙ +ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ..."ΤΕΡΑΤΑ"...
-ΜΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ....
+Η ΑΤΜΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ...!
ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ.
ΣΥΓΝΩΜΗ. ;)
ΜΑ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ+ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ...;
ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝΑΝ ΤΟΝ ΡΑΒΙ ....
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟ...

Let there be Light!
Edited by - ΑΤΜΑ on 12/06/2003 23:57:27
"συγνώμη" που δεν έχω τίποτα άλλο να πώ...
(ωστόσο, το παρακολουθώ το θέμα)
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 14/06/2003 00:56:11