ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΚΟΤΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΚΟΤΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ65 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
17/08/2003, 17:26:38
θανατος εστι η καταληξη και η προσκοληση του πνευματος σε μια ιδεα φιλε αββα προχωρα εχει και παρακατω...
φιλικα

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ

17/08/2003, 19:00:13
Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...
σε συγχωρουμε που δεν το γνωριζες
αν θελεις παιζει και ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ...

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ <ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ>ΗΣΙΟΔΟΣ
ΕΝ ΑΡΧΗΝ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΗΣΤΟΣ

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝΝέο Μέλος
17/08/2003, 19:35:19
[quote]
Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...

Φίλε μου για το λίγο που μου μένει στο φόρουμ αυτό μίας και ομοϊδεάτες οπός ο φίλος σου Κελεός αποφάσισαν να με διαγράψουν θα σου απαντήσω τα έξις Πράγματι και ο ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ [ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ-ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ]ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ωμός δεν είναι τόσο συγκλονιστικό αυτό, όσο η απάντηση που δίνη ο Ερμής ο τρισμέγιστος στην ερωτήσει TOY TAT[ΚΕΦΑΛΟΣ] ποτέ θα γινει η παλιγγενεσία των ανθρώπων λέει ...ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ ΓΗ Ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ [ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΑΣΤΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ].ΣΥΝΓΛΟΝΙΣΤΙΚΟ .
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙ . ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΣ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΗ ΘΕΟΥ [ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΟΥ] Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.
ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΙΝΑ ΣΑΦΗΣ.

ΕΡΕΥΝΑ

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝΝέο Μέλος
17/08/2003, 19:40:59
quote:

Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ .

1.ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΠΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ .
2.ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ.
3.ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
4.ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩ.

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ

ΕΡΕΥΝΑ

17/08/2003, 20:17:10
quote:

quote:

Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...

2.ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ.

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ...
1.ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΩΝ
2.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
3. 20 Μ.Χ
4.ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩ

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝΝέο Μέλος
17/08/2003, 20:24:48
[quote]
"ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΗΝ", κάνεις το λάθος να εξετάζεις την θρησκεία ξεχωριστά απο τις ανάγκες της κοινωνίας, και την εξουσία. Οι θρησκείες έρχονται και παρέρχονται, το ίδιο οι άνθρωποι και οι ιδέες τους. 1000, 2000, 10.000 χρόνια είναι απειροελάχιστα για τους χρόνους του σύμπαντος.
Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και τα πράγματα θα αλλάξουν. Για να υπάρχει η αμφισβήτηση στον Χρισταινισμό κάτι μάλλον ΔΕΝ πάει καλά, το πλοίο "γέρνει" και τα μπαλώματα μάλλον δεν θα κρατήσουν για πολύ...
Οι αρχαίες θρησκείες μοιράζονται πολλά κοινά σου αναφέρω κάποια ενδεικτικά

-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΩΡΟΣ, Ο ΜΙΘΡΑΣ ΕΙΧΑΝ 12 ΜΑΘΗΤΕΣ
-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΩΡΟΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΕΣ
-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΩΡΟΣ, Ο ΜΙΘΡΑΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΕ(ΟΙ)-ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ…
-ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΙ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΠΟΙΜΕΝΕΣ»
-Ο ΔΙΑΣ, Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ, Ο ΜΙΘΡΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΑ
-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΟΣΙΡΙΣ, ΜΙΘΡΑΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ, Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΙ «ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΝ»
-Ο ΩΡΟΣ, Ο ΜΙΘΡΑΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
κ.λπ, κ.λπ, κ.λπ..

Για περισσότερες πληροφορίες (στα αγγλικά)

http://www.truthbeknown.com/origins.htm

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ

ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΕΛΕΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΠΟΤΕ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ .Ο ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ [ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ]
ΥΠΑΡΧΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ .
.ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΣΙΡΙΣ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΤΟΝ.
Ο ΜΙΘΡΑΣ ,Ο ΝΙΤΡΑ,Ο ΣΙΒΑ,ΖΑΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣΣΟΥΡ,Ο ΟΝΤΙΝΑ,Ο ΚΟΕΤΖΑΛΚΟΑΤΛ,Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΑΝ ΗΛΙΟΣ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΙΘΩΝΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ,Ο ΟΡΜΟΥΖΝΤ,Ο ΑΧΥΡΑ-ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΗΡΘΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΩΜΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟ.ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΛΛΟ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΘΑΝΑΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΕΡΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΝ ΜΑ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝΝέο Μέλος
17/08/2003, 20:33:30
quote:

quote:

[quote]
Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...

2.ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ.

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ...
1.ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΩΝ
2.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
3. 20 Μ.Χ
4.ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ...

ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ

ΕΡΕΥΝΑ

17/08/2003, 22:35:57
quote:

[quote]
Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...

Φίλε μου για το λίγο που μου μένει στο φόρουμ αυτό μίας και ομοϊδεάτες οπός ο φίλος σου Κελεός αποφάσισαν να με διαγράψουν θα σου απαντήσω τα έξις Πράγματι και ο ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ [ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ-ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ]ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ωμός δεν είναι τόσο συγκλονιστικό αυτό, όσο η απάντηση που δίνη ο Ερμής ο τρισμέγιστος στην ερωτήσει TOY TAT[ΚΕΦΑΛΟΣ] ποτέ θα γινει η παλιγγενεσία των ανθρώπων λέει ...ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ ΓΗ Ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ [ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΑΣΤΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ].ΣΥΝΓΛΟΝΙΣΤΙΚΟ .
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙ . ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΣ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΗ ΘΕΟΥ [ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΟΥ] Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.
ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΙΝΑ ΣΑΦΗΣ.

ΕΡΕΥΝΑ

ΦΊΛΕ ΣΕ ΚΑΛΩ ΣΤΟ ΦΩΣ
1.Ποιος την ονόμασε Αγια γραφη;
2.Ποια η σχεση του Χριστού με τα σημερινά δόγματα;
3.Γιατι τ΄απόκρυφα είναι υπο διώγμων; <μ΄άρεσει αυτο>

Βλέπε φως στο τουνελ Αγγελικη Νικολούλη

18/08/2003, 02:52:55
Eφόσον οι αρχαίες θρησκείες προηγούνται του Χριστιανισμού είναι φανερό ποίος επηρέασε ποιόν. Ο σπερματικός λόγος για τον οποίο μιλάς ποίος είναι? Η αναμονή του μοναδικού αληθινού θεού? Μα ο κάθε ένας πιστεύει ότι ο δικός του θεός (γι όσους βέβαια πιστεύουν σε θεό-ους) είναι ο αληθινός. Εγώ ξέρω ότι ο Πλάτωνας έλεγε πολύ πριν τον Χριστό

« Ο Πατήρ δημιούργησε το σύμπαν από το σώμα και την ψυχή του κόσμου. Ανέμειξε με αρμονία και τέλειες αναλογίες τα στοιχεία που ήρθαν σε κατάσταση ύπαρξης, όταν, επιτρέποντας στον εαυτό του να πλημμυρίσει τα πάντα, εγκατέλειψε τη χωριστή του ύπαρξη. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα του κόσμου ήρθε σε κατάσταση ύπαρξης και απλωμένη πάνω σε αυτό, στην μορφή σταυρού, είναι η ψυχή του κόσμου. Αυτή είναι το θεϊκό στοιχείο μέσα στον κόσμο. Συναντήθηκε με το θάνατο πάνω στον σταυρό, έτσι που ο κόσμος να μπορούσε να υπάρξει..»
«.. Αυτός ο ένας και δημιουργημένος κόσμος έχει γίνει ο Θεός ο δια των αισθήσεων αντιληπτός, ο σπουδαιότερος και καλύτερος, ο δικαιότερος και τελειότερος που θα μπορούσε να είναι. Μόνο που αυτός ο Ένας και Μόνος δημιουργημένος κόσμος δεν θα μπορούσε να είναι τέλειος αν η εικόνα του Δημιουργός΄ δεν βρισκόταν ανάμεσα στις εικόνες που αυτός περιέχει. Η εικόνα αυτή μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μέσα στην ανθρώπινη ψυχή. Όχι ο Πατήρ αυτός καθευατός, αλλά ο απόγονος του Θεού, ο Υιός, που ζει στην ψυχή και είναι όμοιος προς τον πατέρα – αυτός είναι που μπορεί να γεννηθεί από τον άνθρωπο..»

Εσύ έχεις το δικαίωμα να υποστηρίζεις ότι τα έλεγε αυτά ο Πλάτωνας διότι το θείο πνεύμα είχε προβλέψει και είχε εναποθέσει τον σπερματικό λόγο σε πλανούντες "ειδωλολάτρες", και εγώ να νομίζω ότι
ο Χριστιανισμός χρησιμοποίησε την Ελληνική φιλοσοφία για να αποκτήσει το φιλοσοφικό και όχι μόνο υπόβαθρο που του έλειπε.
Οι συγκυρίες βέβαια βοήθησαν σε αυτό. Από την μία ήταν ο εκφυλισμός των αρχαίων θρησκειών για πολλούς και διάφορους λόγους και από την άλλη διότι σε επίπεδο εξουσίας υπήρχε Μία αυτοκρατορία (η Ρωμαϊκή) και ένας αυτοκράτορας. Mία θρησκεία, ένας θεός, θα συμπλήρωνε ιδεατά το σύστημα της εξουσίας. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο «ΜΕΓΑΣ» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Αλήθεια με ποια κριτήρια έγινε άγιος ο Κωνσταντίνος?????) βλέποντας την παραπαίουσα αυτοκρατορία και υιοθέτησε τον Χριστιανισμό και ένα Δοκιμασμένο σύστημα που ήταν η κοινωνική δομή των Ιουδαϊκών κοινοτήτων, (στην οποία αρχικά αναπτύχθηκε ο Χριστιανισμός) και στην οποία Δικαιοσύνη ήταν η υποταγή των θεϊκών εντολών που αποτελούσαν αποκαλυφθείσες αλήθειες.
Δεν είμαι μηδενιστής Ο Χριστιανισμός πρόσφερε, και αυτό που πρόσφερε κατά την γνώμη μου είναι ότι ο Θεός δεν αναζητήθηκε πλέον στον Ουρανό αλλά διαμέσω του Χριστού στην Γη.. Μην αδικείς όμως το πνευματικό επίπεδο των συνομιλητών σου, μιλώντας για σπερματικούς λόγους που προϋπήρχαν πριν την έλευση του Χριστού. Η Μονάδα προηγείται της πολλαπλότητας, ΔΕΝ μπορεί να γίνει και διαφορετικά, ακόμα και στους αρχαίους…. Έχεις διαβάσει καθόλου Απολλώνιο Τυανέα, Πυθαγόρα, Πλάτωνα, Πλωτίνο? Διάβασε ίσως σου λύσουν μερικές απορίες. Τι υποστηρίζεις για τα Ερμητικά κείμενα? ότι τα έγραψαν Χριστιανοί?
Και λίγες ερωτήσεις προς χάριν του διάλογου
Πες μας σε παρακαλώ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ και ΠΟΤΕ έγινε η επιλογή των κειμένων που αποτελούν τα ιερά κείμενα της εκκλησίας. Πες μας πότε άρχισε να γίνεται ο νηπιοβαφτισμός και για ποιόν λόγο. Πες μας πότε απεικονίστηκε για πρώτη φορά ο Χριστός σε εικόνα. Πες μας πότε χρησιμοποιήθηκε ο σταυρός στα Χριστιανικά ιερά. Πες μας γιατί η "ποιμενική ράβδος" του Χριστόδουλου είναι το Κηρύκιο του Ερμή.

[quote]ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΕΡΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΝ ΜΑ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ
[quote]

Μάλλον δεν λες την αλήθεια. Και όλοι οι πελάτες που έχουν αλλάξει "μαγαζί" τι είναι? Τα συνέδρια που διοργανώνεται εναντίων ποιών είναι? Εσύ μπορεί να μην έχεις βρει κάποιον σοβαρό αρχαιολάτρη εκπρόσωπο, εγώ πάντως έχω το σθένος να πω -όχι ως αρχαιολάτρης με την έννοια που εσύ προσδίδεις αλλά ως λάτρης της φιλοσοφίας- ότι βρήκα κάποιον Χριστιανό μελετητή που εμπεριστατωμένα εκθέτει τις απόψεις του στην σελίδα (παρότι φυσικά δεν συμφωνώ σε πολλά απο όσα γράφει)

http://www.geocities.com/porta_aurea/arhaioplixia.html

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

18/08/2003, 18:50:43
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΥΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΘΕΜΑ "ΠΡΟΣ ΚΕΛΣΟ ΚΛΠ ΚΛΠ"

Που είναι ο Helios να βάλει μια τάξη.

Μπράβο σας. Κρατάτε ισσοροπίες. Ακόμα και ο ευγενής ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ξεσπάθωσε. Φαντάσου να τον βρίζαν όπως τους χριστιανούς του site.

Δύο ψιλοθεματάκια έεετσι εμπνευσμένα από την «φιλοχριστιανική» διάθεση του φόρουμ και έγινε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Τόσο αντέχετε να σας εναντιώνονται;;;;;;;

Για κοιτάχτε με καθαρό μάτι το τι έχει γραφτεί για το Χριστό. Αντε ντε τολμήστε. Ξέρετε τι σημαίνει ιερό και όσιο;;;;
Σύμβολα, έννοιες, πίστη. Ανθρωπίδια να ξερνάνε επάνω σε όλους που θεωρούν Χριστιανούς να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους Χριστιανούς, να βρίζουν τους άλλους αδελφές και κρυπτοομοφυλόφυλους επειδή είναι Χριστιανοί, να μιλάνε για αλήτες, για φονιάδες............
Είναι όλα γραμμένα δυστυχώς......
Μετονομάστε το «ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ» ........ΣΕ «ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΥ» και θα είστε μέσα.

Μπράβο σας και πάλι. Μπράβο στις ευαισθησίες σας για τη δημοκρατία και πάνω από όλα στο σεβασμό στις αξίες του άλλου. Όταν το κάνουμε στους άλλους είναι καλά όταν μας το κάνουν ζοριζόμαστε;;;

ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΗΝ μην τους κάνεις τη χάρη. Θα βρουν ευκαιρία στο πρόσωπο σου να εξαπολύσουν το ίδιο μένος που έχει μέχρι τώρα δείξει η πνευματική τους κατάσταση.(Εδώ δεν αναφέρομε στους διαχειριστές). Όλοι αυτοί που στο όνομα της δημοκρατίας που ποτέ δεν πίστεψαν ασελγούν στο πιστέυω του άλλου αλλά δεν ανέχονται να δεχθούν τα ίδια.
Σε κατηγορούν ότι δεν προάγεις τη συζήτηση και γράφεις για προσυλητησμό. Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που κάνει με 250 περίπου μυνήματα μόνο αυτό. Αλλά αυτός είναι διαβασμένος και μορφωμένος.

ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΗΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΗΔΗ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ.

Και μια υπόδειξη. Μη τα βάζεις με το ΚΕΛΣΟ. Είναι ο μόνος που προσπαθεί, οι άνθρωποι που πιστέυουν στο Χριστό να μιλάνε σε αυτό το χώρο χωρίς να βιάζονται (ψυχολογικά και πνευματικά) σε κάθε στιγμή. Προσπαθεί αν και δεν τα καταφέρνει.........

HeliosΜέλος
18/08/2003, 21:43:48
Εδω ειμαι φιλε Αναστημενε,και παρακολουθω τα μεγαλεια των Ιουδαιοχριστιανων.
Δεν προκειται να βαλω καμμια ταξη πουθενα και σε κανενα,γιατι ολα τα πραγματα ωριμαζουν σιγα-σιγα,και το καθε δεντρο δειχνει σιγα-σιγα τους καρπους του.
Οπως και οι σπασμωδικες αντιδρασεις των εν Ελλαδι Ιουδαιοχριστιανικων στοιχειων,που θορυβουνται ολο και περισσοτερο,
απο την αναβιωση της Αρχαιοελληνικης παραδοσης,και την αποκαλυψη του πραγματικου ρολου,του Ιουδαιοχριστιανισμου.
Ετσι,ειναι απληροφορητος,αν νομιζει κανεις ,οτι η αναβιωση των προχριστινικων θρησκειων και δοξασιων,ειναι μονον Ελλαδικο φαινομενο.
Συμβαινει σε ολο τον κοσμο,και αφορα την συνειδητοποιηση απο τους λαους,της απατης του Ιουδαιοχριστιανισμου,σαν οργανο υποδουλωσης και επικρατησης των Ιουδαιων και των συνοδοιπορων τους,στα εθνη.
Ετσι,οι Ιουδαιοι,με τον Χριστιανισμο και την εξουσια του,κατεστρεψαν τις προχριστιανικες εθνικες θρησκειες,
και με την "Δυτικη εσωτερικη παραδοση",εβαλαν χερι και στις εσωτερικες παραδοσεις των εθνοτητων.
Ο Ιουδαιοχριστιανισμος,δεν ηταν τιποτε αλλο παρα λογια,οπως η ψευτοαγαπη του,μια ναρκωση για να κανουν οι Ιουδαιοι την δουλεια τους.
Αλλα...τα καυμενα ,αρχισαν να φοβουνται με αυτα που συμβαινουν...
δες ,
κατι ελεεινα "επιστημονικα συνεδρια",
κατι αρθρακια οπως τα παραπανω,
κατι βιβλια των Μεταλληνων και σια,
απλα δειχνουν εναν φοβο,που μεγαλωνει διαρκως...
Εχουμε χρονο Αναστημενε,κι ολα θα απαντηθουν,
γιατι εχουμε και δουλειες,
για να ζησουμε,δεν ειμαστε αργοσχολοι
και χορτασμενοι μπεμπηδες...
Πας για αλλα θεματα,
την στιγμη που αυτα που ρωτησα για την βαπτιση,
σε τιποτε δεν απαντηθηκε ,
λογικα...
Δεν κανεις εναν κοπο απο κει πρωτα?
Και μετα συνεχιζουμε και εδω ,
και οπου αλλου θες.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ,
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
ΑΝ ΤΟΝ ΤΑΥΤΙΣΕΤΕ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ,
ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ "ΕΘΝΙΚΩΝ".

Edited by - Helios on 18/08/2003 21:46:30

28/06/2010, 15:20:30

Edited by - pandi on 28/06/2010 15:53:38

28/06/2010, 17:16:31
..οξεία;; Τι λες παιδί μου δε βάζουμε οξείες πια! Χεχε.. καταργήθηκαν(επι Πασόκ;)

Και σταμάτα να βάζεις παντού "Ω"!!
Με τι λογική γράφεις λίγ"ω" και "χρειάζ"ω"μαι;
Είναι "λίγο" και "χρειάζομαι". Σου έστειλα στο άλλο σάιτ τις ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ στις οποιες χρησιμοποιείται "ω" στις λέξεις.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 28/06/2010 17:38:39

29/06/2010, 04:54:07
Dr Jekyll Mr Hyde

quote:
οξεία;; Τι λες παιδί μου δε βάζουμε οξείες πια! Χεχε.. καταργήθηκαν(επι Πασόκ;)

Και σταμάτα να βάζεις παντού "Ω"!!
Με τι λογική γράφεις λίγ"ω" και "χρειάζ"ω"μαι;
Είναι "λίγο" και "χρειάζομαι". Σου έστειλα στο άλλο σάιτ τις ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ στις οποιες χρησιμοποιείται "ω" στις λέξεις.

εχω γνωση της καταργησης το κουμπι ποιο ειναι; (ειμαι ασυνχωριτη ,διαβασα οτι μ'ουγραψες και με μαλωνης με αγαπη ευχαριστω ,εφυγα βιαστηκα και εγραψα γρηγορα κακη συνηθεια αλλα την εχω την ρημαδα...... και 2-3 αλλες... ) μια μικρη χαρη διορθωστεμαι με κοκκινο ( ακατανοητη-αφιερωσε-αστοχησες-ευρισκομενους συμφραζομενα-μπυρα-συνηθως-μπορει) ευχαριστω .Dr στην οξεια την πατησα χοντρα, ςε και διαγραφοντας το ς διεγραψα και το ε

Edited by - pandi on 29/06/2010 05:17:20

29/06/2010, 11:07:28
quote:
διαβασα οτι μ'ουγραψες και με μαλωνης με αγαπη ευχαριστω

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΣ..

CHARMED

29/06/2010, 12:40:58
quote:
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΣ..

CHARMED

ΑΓΑΠΗ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΦΙΛΙΚΗ ,ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΡΩΣ.....ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΗΣ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΑΛΩΝΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΙΑ

29/06/2010, 13:15:41
quote:

quote:
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΣ..

CHARMED

ΑΓΑΠΗ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΦΙΛΙΚΗ ,ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΡΩΣ.....ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΗΣ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΑΛΩΝΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΙΑ

Τι υπονοείται κα Πανδή , ότι εγώ δεν σας αγαπώ???

Η αγάπη ως σκοπό δεν είχε ποτέ να αποσπάσει ο -άλλος- δια μέσου των γλυκόλογών του "εύφημον μνείαν" αλλα να "συνεφέρει" όποιον αγαπάει , ασχέτως των εντυπώσεων που θα "παράξει"...!

Εγώ είμαι κακός .. πολύ κακός αλλα τι σημασία αυτό έχει -αλήθεια- για σας ,κα Πανδή???

Θα θέλατε να αντιμετωπισθείτε ως παιδάκι...ανήμπορο που ζητάει την κατανόηση και τα γλυκόλογα , προκειμένου να αισθανθεί όμορφα???

... αυτό μπορώ να το καταλάβω αλλα δεν θα συμμετάσχω σε παιχνίδια που διαιωνίζουν την παιδικότητα αφελών παιδιών , υποκειμενικοποιώντας τα εν ζωή σε αυτήν την αφελή κατάσταση και μάλιστα προκειμένου να γίνω αρεστός!

Κα Πανδή...για μένα είσθε η Κα Πανδή..!

Με καταλαβαίνετε Κα Πανδή..???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
29/06/2010, 14:55:53
quote:
Τι υπονοείται κα Πανδή , ότι εγώ δεν σας αγαπώ???

αδικος τσιμπησατε κυριε ΕΑΡΙΝΕ διωτη δεν υπονωησα τιποτα απο αυτα που νομησατε οτι καταλαβατε,εχοντας διαφορετικο σκεπτικο απο εσας (εσενα), απλα ξεκαθαρισα το πηραγμα της CHARMED που δεν ηταν ειρωνικο ,αλλα προσχαρω ,και δεν εχει καμια σχεση με εσας
quote:
Εγώ είμαι κακός .. πολύ κακός αλλα τι σημασία αυτό έχει -αλήθεια- για σας ,κα Πανδή???

για μενα δεν εχει καμμμμια απολητος σημασια ειστε αυτο που εσεις διαλεξατε να ειστε ,εμενα δεν μου πεφτη λογος, αν καταφερεται να μαζεψεται 1 γραμμαριο απο την ειρωνεια σας ισως ...λεω ισως να ηταν καπως καλυτερα ........οσω για το αν μ'αγαπατε δεν το αμφησβητω , και παρ'ολη τη διαφονεια .......Μην βαζης πολυ αλατι γιατι την κανεις αλμυρη την αγαπη
quote:

[quote] Με καταλαβαίνετε Κα Πανδή..???

σας καταλαβαινει καλα η Κα ΠΑΝΤΙ..??

ΥΣ.και λυπαμε που σας κουρασα ,γραψατε τοσα γλυκολογα για μια ακομη φορα ευχαριστω...!!

Edited by - pandi on 29/06/2010 15:17:16

29/06/2010, 15:09:58
Κα Πανδή...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
30/06/2010, 08:39:08
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ ΑΠΟ ΠΑΡΙΣΙ. ΞΕΘΕΩΘΗΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑ...

NOVUS ORDO SECLORUM