- Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Βουλούκο... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
με ειλικρινή λύπη σας ανακοινώνω (για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη) ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο γνωστός ψυχολόγος - ερευνητής Γιώργος Βουλούκος έκλεισε άλλον ένα κύκλο ζωής. Δυστυχώς η καρδιά του τον πρόδωσε ξαφνικά κι έτσι χάσαμε έναν απο τους πρωτοπόρους ερευνητές της εποχής μας.
Δεν υπήρξα μαθητής του Γιώργου Βουλούκου, αλλά έχω την τύχη να γνωρίζω μαθητές του οι οποίοι είναι άνθρωποι εξαιρετικού ύφους και ήθους και είχα κάποιες επαφές με τον χώρο του. Ο Γιώργος Βουλούκος όταν ήρθε απο την Αμερική στην Ελλάδα και άνοιξε το ινστιντούτο παραψυχολογίας και έρευνας στην οδό Γερανίου, το τοπίο στον χώρο του εσωτερισμού ήταν πολύ θολό. Ήταν απο τους πρώτους της εποχής μας που έβαλαν τα θεμέλια για όλο αυτό το ξύπνημα, την αφύπνιση του κόσμου, γύρω απο θέματα που είχαν να κάνουν με την μετά θάνατο ζωή, την μετενσάρκωση και ίσως ο πρώτος που έκανε ανοιχτές παρουσιάσεις αναδρομών στην Αθήνα.
Εξέδωσε τα περισσότερα βιβλία του Έντγκαρ Κέϊσι τον οποίο θεωρούσε έναν σύγχρονο προφήτη ισάξιο των παλαιών προφητών και υποστήριζε με σθένος τις διδασκαλίες του. Ο ίδιος μέσω της οργάνωσής του εξέδωσε το Υδροχοϊκό Ευαγγέλιο το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το ευαγγέλιο της νέας εποχής.
Πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε πολύ απο την εκκλησία και τους συναδέλφους του ψυχολόγους για τις απόψεις του περί ύπαρξης προηγούμενων ζωών και της προσπάθειας απόδειξης αυτών μέσω των αναδρομών. Αμφισβητήθηκε αλλά παρόλα αυτά έχαιρε σεβασμού λόγω και της επιστημονικής του κατάρτισης, αλλά και της αξιοπρεπούς και σοβαρής στάσης μέσω της οποίας υποστήριζε τις απόψεις του.
Είχε πολλούς και αφοσιωμένους συνεργάτες, τους οποίους κάποιες στιγμές πίκρανε κιόλας με κάποιες επιλογές του και κινήσεις του, αλλά οι οποίοι πάντα τον σέβονταν παρά τις πικρίες και τις διαφωνίες τους.
Η ξαφνική του απώλεια αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, γιατί δεν είχε αφήσει να διαφανεί το ποιος θα αναλάμβανε την συνέχιση του έργου του ινστιντούτου όταν θα έπρεπε να αποσυρθεί.
Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό το έργο ζωής δεν θα πάει χαμένο και θα υπάρξει συνέχεια και συνέπεια στο οικοδόμημά του.
Για όσους θα είχαν ενδιαφέρον να παρευρεθούν στην κηδεία του, τους ενημερώνω οτι αυτή θα γίνει αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις έντεκα το πρωί απο το νεκροταφείο Ζωγράφου.
Σιγουρα ο χώρος του εσωτερισμού έχασε ένα εξέχον μέλος του...
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ας ευχηθούμε να έχει κλείσει ο κύκλος των επαναγεννήσεών του και αν επανέλθει να είναι απο δική του επιλογή για να οδηγήσει ανθρώπους στην φώτιση...
Φιλικά....
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
Edited by - Απέριττος on 24/10/2005 18:02:13
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.

<<Ένας λιγότερος,λίγο οξυγόνο περισσότερο.>>
22 μπορω να εχω το οξυγονο σου;;;
ευχαριστω
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...
(άσχετο... γιατί το λένε αυτό;)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
<<Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...
(άσχετο... γιατί το λένε αυτό;)>>
για να σηκωθει ευκολα την μερα της κρισης
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

In anticipation of my resurrection...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Ostria
<<Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...
(άσχετο... γιατί το λένε αυτό;)>>για να σηκωθει ευκολα την μερα της κρισης
Σωστό, πάντως το προτιμώ από το "Θεός σ'χωρέστον"...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
"Αν ένας έξυπνος άνθρωπος αρχίζει να τσακώνεται με έναν ανόητο, μετά απο πέντε λεπτά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος είναι ο έξυπνος και ποιος ο ανόητος".
Αυτά...
Σχετικά με την κηδεία του αείμνηστου Γιώργου Βουλούκου σήμερα, έχω να μεταφέρω το εξής. Η πιο συγκινητική στιγμή στην τελετή ήταν η ομιλία που εκφώνησε ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο, ο οποίος απο ότι φάνηκε απέχει μακράν απο την κλίκα του κατεστημένου ιερατείου. Δόξα τον Θεό που μέσα στις τάξεις της επίσημης θρησκείας υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι...
Φιλικά...
Καλό ταξίδι να είχε ο εκλιπών. Να είναι καλά και να τον θυμάται η οικογένειά του.(και το να είστε καλά να τον θυμάστε είναι μια επίσης συνηθισμένη ευχή).
ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΣΥΧΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΣΕ
ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ
ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΑΠΕΡΙΤΤΟΣ ΔΕΝ
ΘΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑ.
Καλό ταξίδι κι από μένα,αν κι αμφιβάλλω ότι υπάρχει ταξίδι.
Είμαι σίγουρη ότι αυτή ήταν και η τελευταία μεταμψύχωσή του.
Σίγουρα κάποτε θα τα ξαναπούμε.