- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 3 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Απο άποψη εσωτερικής κατανόησης,ο lupus είναι ο εξισορροπητικός παράγοντας στις βρισιές και στις ειρωνίες ανάμεσα στους άθεους και στους ένθεους.Έπρεπε να εκδηλωθεί δεν γινόταν αλλιώς.
Ε για πόσο ακόμα θα εκδηλώνεται?
Άλλη δουλειά δεν έχει να κάνει από το να φτιάχνει όλη μέρα λογαριασμούς και να τρώει διαγραφές?![]()
quote:
Ε για πόσο ακόμα θα εκδηλώνεται?
Εξαρτάται απο τις ειρωνίες και τι βρισιές των άθεων,που αν δείς,δεν έχουν τελειωμό.
quote:
Να δούμε στο τέλος ποιός θα μπανάρει ποιόν.
![]()
![]()
![]()
Μάλιστα....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Edited by - IndustrialAngel on 28/11/2010 19:41:47
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ρε μικρε,γιατι απλα δεν παραδεχεσαι οτι ποτε δεν ειχες σκεφτει αυτο που σου ειπα για τις κατσαριδες
--------------------------------------------------------------------------------
Χαζομάρες προσπαθώ να μη σκέφτομαι, επομένως ναι, το παραδέχομαι δεν το είχα σκεφτεί...
Λαθος ανθρωπο βρηκες να ειρωνευτεις,παντως σε καλο δρομο εισαι για αρχιερεας του σκοταδισμου....
quote:
quote:
Απαντας μονος σου επανω.Ο ανθρωπος κυνηγαει τη κατσαριδα,μονο οταν εμφανιστει στο χωρο του γιατι τη συχαινεται και τη θεωρει ανθυγιεινη.Αν την ειχε ενταξει στο διαιτολογιο του εδω και χιλιαδες χρονια,να εισαι σιγουρος οτι θα ειχε βρει 1800 τροπους να τη ξετρυπωνει απο οπου και αν κρυβοτανε.Εμεις θα τη γνωριζαμε μονο μεσα απο απολιθωματα...
Καλά καλά...
Ξερεις ποια ειναι η διαφορα μου με τυπους σαν και εσενα;Οτι οταν ερθει καποιος να μου πει κατι τετοιο για τη κατσαριδα,θα σκεφτω εστω 3 δευτερολεπτα.....Εσυ το μονο που εχεις μαθει να κανεις,ειναι να αντιγραφεις και να συμφωνεις......Παρε τωρα τη ταπα σου και αλλη φορα οταν μιλας με εμενα,10 φορες θα σκεφτεσαι μια θα γραφεις....
Εσεις νομιζετε οτι μιλατε με βλακες.Μου θυμιζεις τον ευρωπαιο,που ηθελε να μας πεισει,οτι ο ιουλιανος που ηταν στα πραγματα για 6-7 χρονια,επεβαλε το ελληνας =ειδωλολατρης,παρα την λυσσαλαια αντιδραση του κληρου.Στη συνεχεια δε που ο καυμενος ο κληρος ηταν στα πραγματα για τοσο διαστημα δεν μπορεσε να το αλλαξει αυτο........
Εσύ θες να μας πείσεις ότι ο μόνος λόγος που εξαφανίζονται ζώα είναι το κυνήγι από τον άνθρωπο (που και αυτό μπορεί να ενταχθεί στην έννοια του περιβάλλοντος) ξεχνόντας εκατομμύρια άλλες παραμέτρους...
quote:
Γειά σας.
Μήπως έριξε κάποιος απο 'σάς το βλέμμα του στην κορυφή της Πεντέλης σήμερα ; Έχει αρχίσει το "ξήλωμα" των "πιάτων"! Επικοινώνησα με κάποιον φίλο μου απο την κοινότητα, και μου είπε, πως τα πιάτα θα μεταφερθούν...στη Συρία ! Καμιά ιδέα κανείς ;ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
Χαίρε αδερφε Ntavelis666.
Όντως πάρα πολύ ευχάριστα τα νέα για όλους μας που αγαπούμε το Πανίερο βουνό...
Μα, λέω, μήπως αρχίσει κάποια άλλη μεγαλύτερη περιπέτεια για την κορυφή του, την κατοικία της Θεάς Αθηνάς;
Ξέρεις, μήπως εκεί πάνω, στην πάνέμορφη Θέα της Αττικης ξεφυτρώσει κάποιο ξενοδοχείο, κάποιο Καζίνο;
Ας είμαστε σε επιφυλακή ποτέ δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς!
Όσο για ιδέα...Θα προτιμούσα να αφήσουν την φύση να μιλήσει...Να τα πάρουν όλα από εκεί επάνω. Κανένα κτίσμα, καμοιά καφετέρια...
ΜΟΝΟ Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ.
Σε χαιρετώ Ntavelis666.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
Jonniebegood, έχεις απόλυτο δίκιο στα όσα λές περί, "κακού" και "διαβόλου".
Στην αρχαία Ελληνική παράδοση, δεν υπάρχει ουδεμία μεταφυσική οπτική γωνία του ζητήματος του Κακού. Στην πλατωνική Πολιτεία, οι έννοιες του "καλού" και του "κακού" ορίζονται καθαρά με φυσικό και όχι ηθικό τρόπο. Για τους Έλληνες, τίποτα το μοχθηρό, τίποτα το διαβολικό δεν υπάρχει στη Φύση. Η Φύση είναι αγαθή και δεν αναγνωρίζει το μεταφυσικό κακό. Ο Ηράκλειτος λέει : ΤΩ ΜΕΝ ΘΕΩ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ Α ΜΕΝ ΑΔΙΚΑ ΥΠΕΙΛΗΦΑΣΙΝ Α ΔΕ ΔΙΚΑΙΑ.(Για τον Θεό, τα πάντα είναι καλά και αγαθά και δίκαια, αλλά οι θνητοί μερικά τα θεωρούν άδικα και μερικά άλλα δίκαια.)
Zezmperg, σε χαιρετώ. Πράγματι, και'γώ χάρηκα όταν είδα να λείπει το ένα πιάτο. Τρέμω βέβαια στην ιδέα, να γίνει κάποιο καζίνο εκεί καθώς ψιθυριζόταν παλαιότερα, ή κάποιο ξενοδοχείο. Λεγόταν, πως κάποιος Ηλιόπουλος, στον οποίο ανήκει ολόκληρη η Πεντέλη απο την πλευρά του Διονύσου σχεδίαζε να κάνει καζίνο στην κορυφή. Απο την άλλη, είναι και η Μονή στη μέση. Ίσως να ερημώσει τελείως η κορυφή και να μείνει μόνο το εκκλησάκι του Πρ.Ηλία. Μακάρι να ξεκουμπιζόταν κι'αυτό...
Κλείνω τα μάτια μου και ονειρεύομαι ένα ανυπέρβλητης ομορφιάς, γιγάντιο και επιβλητικό χρυσελεφάντινο άγαλμα της ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑΣ να δεσπόζει στην ανεμοδαρμένη, ηφαιστειόμορφη κορφή της Πεντέλης, εμπνέοντας το δέος και το σεβασμό στους θνητούς. Θείο όραμα...
Γειά σου Αίαντα. Η περίληψη είναι δικιά μου. Σχετικά με το πόσο είναι πραγματικότητα όλα αυτά, υποτίθεται οτι το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το εγκυρότερο σε οτι αφορά τον βίο του Νταβέλη. Βέβαια, δεν παύει να είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που αυτό σημαίνει οτι μέσα σε αυτό υπάρχουν και αρκετά φανταστικά στοιχεία. Μου κάνει εντύπωση που ενώ θεωρείται απο πολλούς απο τις πιο ασήμαντες προσωπικότητες, εντούτις βλέπουμε οτι έκανε πράγματα, που κανονικά θα'πρεπε να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας. Κι'όμως, δεν θα τον συναντήσεις, ούτε στις εγκυκλοπαίδειες, ούτε σε ιστορικά βιβλία, αυτό δεν είναι λιγάκι παράξενο ; Ποιά είναι η γνώμη σου ;
Σχετικά με άλλες πηγές που αναφέρεις, υπάρχει ένα ακόμα βιβλίο αναφερόμενο στον εν λόγω λήσταρχο, αλλά δεν γνωρίζω τον συγγραφέα. Απο'κεί και πέρα, οι εκγυρότερες πηγές είναι οι προφορικές παραδόσεις της κάθε περιοχής μέσα στην Αττικοβοιωτία σχετικά με τον Νταβέλη. Είναι μια έρευνα που αξίζει τον κόπο να γίνει και έχει πολλά να προσφέρει.
ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ !!! Σαν τα χιόνια...
Σας χαιρετώ.
ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ
quote:
Μου κάνει εντύπωση που ενώ θεωρείται απο πολλούς απο τις πιο ασήμαντες προσωπικότητες, εντούτις βλέπουμε οτι έκανε πράγματα, που κανονικά θα'πρεπε να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας.
ο Νταβελης ειναι μυθικο προσωπο ,παραμυθι - μην τρελλαθουμε τωρα - τι διαβολο πια
_____
Κολοκοτρωνης, ο εστι μεθερμηνευομενον bithikotsis
Το γεγονός όμως ότι ένα τέτοιο τεράστιο ιστορικό γεγονός δεν έχει την ανάλογη θέση και σημασία στις σελίδες της νεότερης ιστορίας με κάνει να είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στις περιγραφές του Αιμίλιου Αθηναίου.
Ίσως βέβαια μια άλλη εκδοχή να είναι ότι η επίσημη ιστορία και οι ακαδημαϊκοί να δυσκολεύονται να καταγράψουν αυτό το μελανό κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας. Βλέπεις και η επίσημη πολιτεία έκανε την δουλειά της. Το ίδιο βρώμικη. Δεν δίστασε να θυσιάσει αθώους ανθρώπους προκειμένου κρατήσει πείσμα και εγωισμό. Και φυσικά να κερδίσουν κάποιοι παράσημα και πρωτεία.
Περαιτέρω εξήγηση δεν μπορώ να δώσω διότι δεν έχω ακούσει ή διαβάσει τίποτα συγκεκριμένο για τον Νταβέλη. Μόνο απλές αναφορές στο όνομα του.
Κολοκοτρώνης
ο Νταβελης ειναι μυθικο προσωπο ,παραμυθι - μην τρελλαθουμε τωρα - τι διαβολο πια
- ουπσ -συγγνωμη!
Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Φαίνεσαι να γνωρίζεις πολλά.
Ο Snack Pack εσύ ήσουν;;;
Πάντως η ιστορία αυτή μπορεί να γίνει καταπληκτική ταινία. Απορώ δηλαδή πως δεν έχει γυριστεί ακόμα. Τύφλα να ’χουν τα γουέστερν.
quote:
Ο Snack Pack εσύ ήσουν;;;
οχι - πως σου'ρθε - εχω παρακολουθησει ομως ολη την ιστορια ως θεατης απο το πρωτο κιολας ποστ του davelis666 και εχω διασκεδασει αφανταστα - εξαιρετικα διδακτικο το θεμα
quote:
Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος. Φαίνεσαι να γνωρίζεις πολλά.
ειναι πολυ απλο
εγω εχω ακουσει ξανα και ξανα ολες αυτες τις ιστοριες για τον νταβελη και μάλιστα απο σχεδον πρωτο χερι, πες!!!!!
εχω περασει ξωφαλτσα διπλα στον μυθικο Νταβελη
ο παπους μου ηταν φιλος με καποιον καπεταν-Τρομαρα , δηλ με ΤΟΝ καπεταν Τρομαρα
![]()
απιθανη περιπτωση! - 100++ χρονων, 2 μετρα και με φουστανελα ,ισχυριζοταν πως ηταν πρωτοπαλικαρο του Νταβελη και ελεγε απειρες ιστοριες απο τα (υποτιυεμενα) κατορθωματα τους - ταλεγε ωραια (και βεβαια οι ημερομηνιες στεκανε δηλαδη δεν ελεγε μπαρουφες και κοτσανες) αλλα ......
οπως καταλαβαινεις αλλο τι ακους και αλλο τι πιστευεις - ολα αυτα ηταν ιστοριες παραμυθαδων που απηχουν βεβαια αληθινες εποχες και περιστατικα διογκωμενα ομως και ωραιοποιημενα (λαικη φαντασια και μυθολογια) - το λες και μονος σου "Το γεγονός όμως ότι ένα τέτοιο τεράστιο ιστορικό γεγονός δεν έχει την ανάλογη θέση και σημασία στις σελίδες της νεότερης ιστορίας με κάνει να είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός"
quote:
Πάντως η ιστορία αυτή μπορεί να γίνει καταπληκτική ταινία. Απορώ δηλαδή πως δεν έχει γυριστεί ακόμα. Τύφλα να ’χουν τα γουέστερν.
ελληνικο γουεστερν με φουστανελα και καριοφυλι - μα εχουν γυριστει
Κολοκοτρώνη, σύνελθε παιδί μου. Ο Νταβέλης είναι μυθικό πρόσωπο ; ; ; Μήπως θα'πρεπε να το ξανασκεφτείς λιγάκι ; Το λέω αυτό γιατί αν πάς στο Ζεμενό, εκεί όπου έγινε η τελική σύγκρουση Νταβέλη - Μέγα θα δείς οτι τούτο το Ρωμαίϊκο κράτος της ρουφιανιάς και της χυδαιότητας, έχει στήσει ολόκληρο μνημείο στο Γιάννη Μέγα, τον "μεγάλο εκείνο λυτρωτή" που απάλλαξε την Αττικοβοιωτεία απο ένα..."χασάπη", ενώ το σώμα εκείνου του Ήρωα, κατέληξε στο γκρεμό, και το κεφάλι του, απ'όσο ξέρω βρίσκεται στο εγκληματολογικό μουσείο. Αλλά έτσι είμαστε εμείς οι κατ'όνομα Έλληνες. Στήνουμε μνημεία στα τσιράκια και τους χαφιέδες, ενώ τους Ήρωες τους πετάμε στο γκρεμό.
Υπάρχουν εφημερίδες της εποχής καλέ μου Κολοκοτρώνη, (αρκεί να έχεις τη διάθεση και την όρεξη να ψάξεις) που αναφέρονται στον Νταβέλη και τις επιδρομές του.
Ηλικιωμένοι άνθρωποι στην Πεντέλη και τον Παρνασσό, μιλάνε ακόμα για αυτόν με θαυμασμό και δέος. Δύο απο αυτούς, μια γριούλα και ένας βοσκός απο την Πεντέλη, τους έχω βιντεοσκοπήσει ενώ μου μιλούν για τον Νταβέλη. Κάθε φορά που βλέπω την ταινία, μου έρχονται δάκρυα στα μάτια.
Το παράδοξο όμως, μου το'πε φίλος μου ερευνητής, ο οποίος ψάχνωντας στα αρχεία της Γενικής Αστυνομίας μαζί με μια γυναίκα αστυνομικό στοιχεία για τους ληστές της εποχής, βρήκε όλα τα γνωστά ονόματα των ληστών, πλήν (!) αυτό του Νταβέλη!Ακόμα και η αστυνομικός που'ταν δίπλα του απορούσε έλεγε, μιάς και αυτό είναι αδύνατον να έχει συμβεί και πόσο μάλλον με τον συγκεκριμένο λήσταρχο. Τι γίνεται τώρα εδώ ; Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που έχει αιματοκυλίσει την Στερεά Ελλάδα, να ΜΗΝ βρίσκεται "φακελωμένος" στα αρχεία της Αστυνομίας ;
Αίαντα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ίσως όπως λές, "κάποιοι", να θέλησαν να αποσιωπήσουν αυτό το τεράστιο ιστορικό γεγονός και για αυτό να μην βλέπεις το όνομα του, ούτε σε σχολικά βιβλία, ούτε σε λαογραφικά, ούτε κάν στις εγκυκλοπαίδειες. Σίγουρα η ιστορία αυτή θα μπορούσε να γίνει καταπληκτική ταινία.
Χαίρομαι που ξαναμιλάμε παρόλες τις παρελθοντικές διαφωνίες μας. Να'σαι καλά.
Κολοκοτρώνης : "εχω παρακολουθησει ομως ολη την ιστορια ως θεατης απο το πρωτο κιολας ποστ του davelis666 και εχω διασκεδασει αφανταστα - εξαιρετικα διδακτικο το θεμα".
Σε διδάσκω ενώ παράλληλα σε διασκεδάζω...μα όταν η μάθηση γίνεται διασκέδαση τότε έχω πετύχει σα δάσκαλος !!! Σε ευχαριστώ καλέ μου μαθητή Κολοκοτρώνη. Μην ανυσηχείς, θα την περάσεις την τάξη, άσχετο αν εσύ και κάποια φιλαράκια σου εδώ μέσα, κάνετε συχνά "θόρυβο" στην "τάξη".
Σας χαιρετώ. Πάω να σας δώ απο ψηλά...
Βγείτε στο μπαλκόνι σας και κοιτάξτε την Πεντέλη, να δείτε πόσο πιο πολύ όμορφη είναι.
Μια παρατηρηση διορθωση
¨ενώ το σώμα εκείνου του Ήρωα, κατέληξε στο γκρεμό, και το κεφάλι του, απ'όσο ξέρω βρίσκεται στο εγκληματολογικό μουσείο¨.
Το κεφαλι του ΝΤΑΒΕΛΗ δεν υπαρχει στο εγληματολογικο μουσειο.
Κολωκοτρωνη μπες στην σελιδα
http://homepages.pathfinder.gr/paneios
Στην ενοτητα ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΝΤΑΒΕΛΗΣ θα δεις φωτογραφιες μου απο το σημειο της μαχης με τον ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΓΑ.
" Το παράδοξο όμως, μου το'πε φίλος μου ερευνητής, ο οποίος ψάχνωντας στα αρχεία της Γενικής Αστυνομίας μαζί με μια γυναίκα αστυνομικό στοιχεία για τους ληστές της εποχής, βρήκε όλα τα γνωστά ονόματα των ληστών, πλήν (!) αυτό του Νταβέλη!Ακόμα και η αστυνομικός που'ταν δίπλα του απορούσε έλεγε, μιάς και αυτό είναι αδύνατον να έχει συμβεί και πόσο μάλλον με τον συγκεκριμένο λήσταρχο. Τι γίνεται τώρα εδώ ; Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που έχει αιματοκυλίσει την Στερεά Ελλάδα, να ΜΗΝ βρίσκεται "φακελωμένος" στα αρχεία της Αστυνομίας "
Νταβελη 666 Επειδη αναφερεσαι σε αυτα που σου ειχα μεταφερει οταν εκανα την ερευνα γυρω απο τον ΛΗΣΤΑΡΧΟ ΝΤΑΒΕΛΗ να διεκρυνησω οτι δεν ηταν γυναικα αστυνομικος αλλα ενας αξιωματικος της εγληματολογικης υπηρεσιας και εγινε στα πλαισια της προσπαθειας μου να βρω μια αυθεντικη φωτογραφια του ΝΤΑΒΕΛΗ που τελικα δεν βρεθηκε.
" Υπάρχουν εφημερίδες της εποχής καλέ μου Κολοκοτρώνη, (αρκεί να έχεις τη διάθεση και την όρεξη να ψάξεις) που αναφέρονται στον Νταβέλη και τις επιδρομές του" .
Αυτο ειναι αληθεια γιατι ψαχνοντας στις εφημεριδες της εποχης βρηκα πολλα και ενδιαφεροντα στοιχεια (υπαρχουν και οι ημερομηνιες των εφημεριδων) οπου η τελικη μαχη δεν εγινε οπωςε την περιγραφει ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ.
Οπωσδηποτε θεωρω την εφημεριδα ποιο αξιοπιστη απο τον συγγραφεα γιατι αυτος εγραφε ενα λογοτεχνημα βασισμενο πανω σε πραγματικα στοιχεια με μια ταση ρομαντισμου.
ΑΛΛΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΓΑ συμφωνα παντα με την εφημεριδα του 1856 αυτα για την ιστορια.
Θα τα δημοσιοποιησω οταν ελθει η ωρα καθως και την λιστα με ολους οσους ελαβαν μερος στην μαχη εκεινη την ημερα οπως την δημοσειυσε η εφημεριδα της εποχης.
Και κατι που δεν γνωριζετε στην μαχη εκεινη την ημερα υπηρχε και αλλος ΝΤΑΒΕΛΗΣ πιθανον συγγενης του ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΑΤΣΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
¨ΠΑΝΕΙΟΣ¨
Δύο απο αυτούς, μια γριούλα και ένας βοσκός απο την Πεντέλη, τους έχω βιντεοσκοπήσει ενώ μου μιλούν για τον Νταβέλη.
Τι έλεγαν γι’ αυτόν; Πως τον έβλεπαν;
πάνειος
Αυτο ειναι αληθεια γιατι ψαχνοντας στις εφημεριδες της εποχης βρηκα πολλα και ενδιαφεροντα στοιχεια (υπαρχουν και οι ημερομηνιες των εφημεριδων) οπου η τελικη μαχη δεν εγινε οπωςε την περιγραφει ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ.
Μήπως ξέρεις –ή όποιος άλλος- τον αριθμό περίπου των θυμάτων του Νταβέλη σε όλη την διάρκεια της δράσης του;
Σε μια φωτογραφία της ιστοσελίδας σου, που λέει ¨τρισέγγονος Νταβέλη¨, εσύ είσαι;
Και κάτι ακόμα.
Το Δρακόσπιτο του Υμηττού που ακριβώς βρίσκεται; Ξέρω τα μονοπάτια, αν μου πεις θα καταλάβω.
Θα με ενδιέφερε να μου πεις και για τα σύμβολα. Αν είναι εύκολο να τα βρω…..
quote:
φίλος μου ερευνητής, ο οποίος ψάχνωντας στα αρχεία της Γενικής Αστυνομίας στοιχεία για τους ληστές της εποχής, βρήκε όλα τα γνωστά ονόματα των ληστών, πλήν (!) αυτό του Νταβέλη!
quote:
ΑΛΛΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΓΑ συμφωνα παντα με την εφημεριδα του 1856
davelis666,
αυτα ειναι στοιχεια υπερ της ανυπαρξιας του Νταβελη και οχι το αναποδο, δασκαλε!!!!
Υποστηριζω απλουστατα πως υπαρχει ενας διογκωμενος μυθος/παραμυθι γυρω απο τονν Νταβελη, που τον επλεξε ΚΑΙ η λαικη φαντασια - κατι βεβαια που δεν αποκλειει εναν πυρηνα αληθειας - το ειπα και παραπανω: ολα αυτα ηταν ιστοριες παραμυθαδων που απηχουν βεβαια αληθινες εποχες και περιστατικα διογκωμενα ομως και ωραιοποιημενα (λαικη φαντασια και μυθολογια)
Ο πυρηνας ειναι η δραση των κλεφτων σε μια εποχη δυσκολη σε μια χωρα που προπαθουσε να οργανωσει την μολις αποκτημενη ελευθερια της (η "ελευθερια" της).
Το γιατι ηταν ηρωες οι κλεφτες στην λαικη φαντασια ειναι μεγαλη ιστορια - αλλα μην υπερβαλουμε, δασκαλε.
Φυσικα, μια εφημεριδα (και ειδικα της εποχης εκεινης) ειναι πιο αξιοπιστη απο τον Αιμιλιο τον Αθηναιο, απο τον καπετανΤρομαρα αλλα και απο γριουλες και βοσκους.
(ακομα ομως και τις πληροφοριες της εφημεριδας πρεπει να τις ζυγισουμε)
Επομενως περιμενω τα στοιχεια του Πανειου και οχι το βιντεο του davelis666
Edited by - ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ on 05/06/2004 17:04:06
Edited by - ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ on 06/06/2004 18:43:16