ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η Ελλάδα στον 21ο αιώνα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η Ελλάδα στον 21ο αιώνα - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Diostas31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
DiostasΜέλος
26/08/2006, 18:39:38
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ 21 ΑΙΩΝΑ.

Την Ελλάδα την κυβερνούν κάθε άλλο, παρά ηλίθιοι.
Άλλο θέμα είναι, ότι η συμπεριφορά των πολιτικών της κατά την γνώμη μας είναι παράλογη.
Για μας η λογική συμπεριφορά είναι να δουλεύουν οι πολιτικοί για το καλό του λαού και του κράτους.
Όταν βλέπουμε τα μέτρα, που οδηγούν στην πτώχευση του λαού και στην αποδυνάμωση του κράτους- αυτό εμείς θεωρούμε ηλιθιότητα.
Μην ξεχνάμε το γεγονός, ότι ο κάθε υπάλληλος πριν απ’ όλα επιθυμεί να δουλέψει για τον εαυτόν του και μετά μόνο για το κράτος και το λαό.
Η αιτία βρίσκεται στην απουσία της αντίστροφης σχέσης.
Εάν σ’ έναν άνθρωπο επιτραπεί να κάνει ότι θέλει χωρίς την ουσιαστική τιμωρία, τότε αυτός ο άνθρωπος και λογικός να είναι εκ φύσεώς του- θα φέρεται παράλογα.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ως Έλληνες το γεγονός, ότι η χώρα μας ζει μέσα σε μια κοσμοαντίληψη, όπου λείπει η αντίστροφη σχέση.

Από την αρχαιότητα οι φιλόσοφοι επεξεργάζονταν τα σχέδια της κοινωνίας, στην οποία δεν θα υπήρχε η ανάγκη του εξαναγκασμού, όπου ο καθένας έπραττε το καθήκον του εθελοντικά.
Ακριβώς αυτή είναι η κοινωνία , όπου λείπει η αντίστροφη σχέση.

Με έχουν μαστιγώσει 10 φορές και 10 φορές εγώ σηκώθηκα και περπάτησα.
Την 11 φορά εγώ θα σηκωθώ μόνος μου και θα περπατήσω, χωρίς να περιμένω το μαστίγιο.
Με άλλα λόγια εγώ ο ίδιος νοητικά μαστίγωσα τον εαυτόν μου και περπάτησα.
Πνευματικά έρχομαι σ’ επαφή με την πραγματικότητα , δέχομαι νοητικά το τραύμα και κινούμαι ενεργά.
Και όσο ταχύτερα είμαι έτοιμος να βασανίζομαι πνευματικά και όχι σωματικά- τόσο γρηγορότερα η υποχρεωτική ανάπτυξη θα γίνει σε μένα εθελοντική.

Η συνείδηση του ανθρώπου είναι περιορισμένη.
Γι’ αυτό η πλήρης συνειδητότητα θεωρητικά είναι αδύνατη.
Ο εξαναγκασμός- είναι η αντίστροφη σχέση.
Ο άνθρωπος διαφέρει από το ζώο στο γεγονός, ότι αυτός αντιδρά στον εξαναγκασμό πολύ νωρίτερα.

Τα όνειρα για την ιδανική κοινωνία και για τον απόλυτα συνειδητό άνθρωπο- στην ουσία είναι η εξιδανίκευση =αποθέωση του ανθρώπινου, που οδηγεί στα αίσχη πνευματικά και υλικά.
Και η επιθυμία κατάργησης του κράτους ως μηχανής της βίας- θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερα αίσχη και ακόμη μεγαλύτερη βία.

Σε ένα μικρό κράτος, όπως η Ελλάδα, είναι ευκολότερο να δημιουργηθεί η αντίστροφη σχέση.
Στην ουσία η εξουσία εδώ είναι ανεξέλεγκτη.
Πως και που ξοδεύονται τα χρήματα- εκ θαύματος κανείς ποτέ δεν ξέρει…
Ενώ για τα υπόλοιπα ξέρουν οι πάντες και για όλα έχουν γνώμη- από τις τιμές για την ντομάτα μέχρι τα διαστημικά ταξίδια και πως πρέπει να γίνονται αυτά.
Δεν υπάρχει Έλληνας, που κάτι να μην ξέρει…οι πάντες ξέρουν τα πάντα.

Το καθεστώς των προνομίων είναι ιερό και απαράβατο.
Οι βουλευτές και οι κυβερνήτες χαίρουν της ασυλίας.
Στην Ελλάδα η αντίστροφη σχέση υπάρχει μόνον υπό μορφήν των απεργιών και των διαδηλώσεων.

Τι είδους νόμοι πρέπει να υπάρχουν, ώστε η Ελλάδα ως κράτος όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά να πορεύεται μπροστά?
Το κράτος δεν είναι ούτε ο Πρόεδρος, ούτε η Κυβέρνηση, ούτε η Βουλή.
Το κράτος δεν είναι ούτε ο Στρατός, ούτε η Αστυνομία.
Τα κράτος πριν απ’ όλα είναι ο κώδικας των νόμων και η ιδεολογία.
Εάν λείπουν αυτά τα δυο πράγματα- η αντίστροφη σχέση κυριολεκτικώς είναι αδύνατον να υπάρχει.

Όλοι μας έχουμε μια ισότητα έναντι του νόμου, εάν όμως ο νόμος είναι τυφλός και ανόητος, τότε είμαστε αναγκασμένοι να τηρούμε την φαινομενικότητα του νόμου.
Που οδηγεί αυτό – όλοι μας το ξέρουμε- στην ανομία.

Σήμερα στην Ελλάδα βλέπουμε κάθε τρεις και μία την κατάρρευση των οικονομικών και των ηθικών νόμων.
Το κράτος φέρεται σαν μητριά στον ίδιο το λαό του.
Μπορεί κανείς να πει, ότι έτσι φέρεται η εκάστοτε κυβέρνηση, εάν όμως οι πράξεις των κυβερνητών αντιφάσκουν στους νόμους του κράτους και μένουν ατιμώρητες- οι παρόμοιες πράξεις μπορεί να θεωρηθούν ως πράξεις πια του κράτους.
Στην εξουσία κάθε τρεις και μία βρίσκονται εναλλάξ διαφορετικοί άνθρωποι , η πολιτική παραμένει το ίδιο ανήθικη και χωρίς αρχές.

Το μεγάλο φιάσκο του χρηματιστηρίου με την μαζική ληστεία = άρμεγμα της λαϊκής ανόητης μάζας μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Όμως αυτό δεν έγινε στην δημοκρατική κατά τα άλλα Ελλάδα.
Γιατί δεν έγινε?
Διότι στην χώρα δεν λειτουργούν ούτε οι οικονομικοί, ούτε οι ηθικοί νόμοι.

Εάν οι νόμοι και η ηθική είναι κουτσουρεμένοι- τότε η φυσιολογική εξέλιξη της κοινωνίας είναι αδύνατη.
Είναι αναγκαίος ένας σαφής, σαφέστατος ορισμός, απ’ τον οποίον να γεννάται ένας νόμος.

Π.χ. ο υλικός ορισμός- είναι η υπεράσπιση και το απαράβατο της ιδιοκτησίας.
Πνευματικός ορισμός- είναι η υπεράσπιση και η ανάπτυξη της ηθικής, δηλαδή των πνευματικών βάσεων του ανθρώπου.

Τα Δυτικά κράτη πριν απ’ όλα ανέπτυσσαν και υπεράσπιζαν τις υλικές βάσεις.
Τα κράτη της Ανατολής προσανατολίζονταν περισσότερο τις πνευματικές βάσεις.
Η Ελλάδα από την ιδιοσυγκρασία της καλείται να πράξει την φυσική αποστολή της- να εξισορροπήσει αυτές τις δύο τάσεις σε ένα αρμονικό σύνολο.
Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται.

Εάν ένα κράτος δεν διαθέτει μια κοσμοαντίληψη, ηθική, ιδεολογία- τότε τα οποιαδήποτε έστω θετικά οικονομικά και πολιτικά μέτρα θα φέρουν μόνον την μερική και προσωρινή βελτίωση.
Αυτό λέγεται πολιτικός κομπογιαννιτισμός.
Εγώ πάω παραπέρα και το αποκαλώ τουρκοβλάχικη νοοτροπία του άμα λάχει να’ ουμ…
Από αυτής της απόψεως η Ελλάδα είναι ένα ανίσχυρο κράτος.

Ο λαός έχασε την ουσιαστική πίστη του στο κράτος.
Από την άλλη όμως αυτός ο λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει.

Όταν άρχισε η εποχή της Μεταπολίτευσης (1974), το μεγαλύτερο φρένο στην περαιτέρω εξέλιξη αποδείχτηκε να είναι ο χαμηλής ποιότητας ανθρώπινος παράγοντας.
Τα προβλήματα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας δεν έχουν σχέση ούτε με την οικονομία, ούτε με την πολιτική, αλλά με την κληρονομιά του παρελθόντος, με την κοσμοαντίληψή της- η Ελλάδα πάντα προσεύχονταν στα ιδανικά, στην ηθική, στην ιδεολογία σε τέτοιο βαθμό, που τα πνευματικά επιτεύγματά της δια της προσκόλλησης την οδήγησαν σε πολλές περιπέτειες και ταπεινώσεις.

Η Ελλάδα αποθέωσε το ανθρώπινο , τοποθέτησε τον άνθρωπο στην θέση του Θεού, υποσυνείδητα τοποθέτησε την Θεϊκή Αγάπη σε δεύτερη μοίρα- και ταπεινώθηκε ακριβώς στο αντικείμενο της προσκόλλησής της.
Η επικρατούσα τουρκοβλάχικη νοοτροπία, ουδεμία σχέση έχουσα με την παλιά Ελληνική νοοτροπία αποτελεί υποσυνείδητη πράξη αποκόλλησης και εξισορρόπησης του ίδιου του λαού για λόγους επιβίωσης του.

Το ελληνικό κράτος φέρεται πολλές φορές ανήθικα, επαναφέροντας στην τάξη τις ψυχές των πολιτών του.
Κατ’ εμέ πολύ καλά κάνει .
Ο κάθε λαός επιλέγει τους κυβερνήτες – θεραπευτές του.

Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους ο Ελληνικός λαός κατά περιόδους βίωνε την οικονομική και πνευματική κατάρρευση.

Στο εγγύς παρελθόν η Ελλάδα ακόμη προσεύχονταν στην Μεγάλη Ιδέα.
Αυτό την οδήγησε στην πνευματική και ιδίως στην υλική κατάρρευση.

Μετά την Μεταπολίτευση η Ελλάδα άρχισε να προσεύχεται στα υλικά αγαθά .
Αυτό την οδήγησε στην πνευματική κατάρρευση του σήμερα.

Και όμως σε βραχύ ιστορικά χρονικό διάστημα, η Ελλάδα διάνυσε πορεία αιώνων της Δύσης και της Ανατολής άνευ προηγουμένου.

Σήμερα σιγά- σιγά σχηματίζεται στους Έλληνες επώδυνα η νέα κοσμοαντίληψη- το πάντρεμα της Δύσης και της Ανατολής, της ύλης και του πνεύματος.

Η Ελλάδα θα γίνει το παράδειγμα προς μίμηση κάποια μέρα.

Αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί κάπου στα τέλη του 21 αιώνα.

Τότε δεν θα μιλάμε μόνο για την επιβίωση της Ελλάδας, αλλά για την Νέα Άνθισή της.

Όλος ο πλανήτης θα ξαναμιλήσει για ένα Νέο Ελληνικό Θαύμα.

Υ.Γ.

Γνώρισα έναν Ρώσο φυσικομαθηματικό, πολύπλευρα μορφωμένο άνθρωπο.
Μου είπε μια μέρα:
- Ξέρεις την παλιά ρωσική παροιμία για τους Έλληνες?
- Όχι, δεν ξέρω.
- Να σου την πω λοιπόν : « Ο Έλληνας είναι το δεξί χέρι του Θεού»

Έμεινα κόκαλο από περηφάνια και συγκίνηση.

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

galazia_sfairaΜέλος
27/08/2006, 10:33:08
""""""""Το ελληνικό κράτος φέρεται πολλές φορές ανήθικα, επαναφέροντας στην τάξη τις ψυχές των πολιτών του.
Κατ’ εμέ πολύ καλά κάνει .
Ο κάθε λαός επιλέγει τους κυβερνήτες – θεραπευτές του"""""""""

Είναι μια α΄μφίδρομη σχέση αγαπητέ.....
Το κράτος δημιουργεί με σκοπιμότητα μιζέρια καιασυδοσία που εκφραζεται απο ολες τις βαθμίδες εξουσίας απο τον ανώτερο υπάλληλο που ερμηνευει τον Νομο ανάλογα σύμφωνα με το γράμμα ή το πνεύμα του νομοθετη μέχρι και τον τελυταιο τροχο του ζουρνα που ανδεν εκτελεσει και κεινος αναλογα τα ερμηνευθέντα τότε με τι μουτρα θα παει ναζητήσει ένα ρουσφετακι μες λες;;;;;;;;;;;
Κι αν ο κατακαϋμένος ο βουλευτής δεν εχει πελατολογιο απο ρουσφετακια πως θα ξαναβγει ορε,απο την ικανότητά του ,αποτην τιμιότητα του,αποτ ην μορφωσή του,απο το ήθος του ή απο το όραμά του ,με λες;;;;;;;;
Αυτη την κατασταση συντηρουν με σκοπιμότητα.........
Τωρα τίθεται το θεμα εμεις τι κανουμε;
Ειναι γνωστο ότι την αλλαγη παντα την δημιουργεί μόλις το 3%...αυτο είναι το λεγόμενο "κρίσιμο πλήθος"Θαρρω πως δημιουργείται....και δημιουργεί.......χρειάζεται αφύπνιση συνείδησης ,ξεβολεμα,ανατροπή.Θελει να όραμα ,και πιστη σε αυτό.Ας ξεκινησει αποτο δικο ας προσωπικο όραμα γαι να μπορεσουμε να εξασκηθουμε στην πιστη και στον οραματισμο.Τοχρωσταμε και στους εαυτους μας και στα παιδιά μας.Μάθετε τα παιδια σας να ονειρεύονται απο κει ξεκιναει η ανατροπη!

27/08/2006, 12:44:39

ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.

karmaΜέλος
27/08/2006, 16:26:10
quote:
ellovos

ΠΑΙΔΕΙΑ.

ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.

Πολύ σωστά !

Ειδικά, μέσα από την ιστορία και τη γλώσσα μας, (πράγματα που πάνε σιγά - σιγά να καταργήσουν και να αλλοιώσουν)...

Για να ανθίσει ξανά το ένδοξο Ελληνικό πνεύμα...

Φιλικά, www.greekastrology.gr

η karma

DiostasΜέλος
28/08/2006, 01:10:21
Στο παρελθόν, εμείς οι Έλληνες, με το άνευ προηγουμένου Πνεύμα - Πολιτισμό, που δημιουργήσαμε- αγγιστρωθήκαμε θανάσιμα σ' αυτό και πληρώσαμε πολύ ακριβά.

Ξεχάσαμε την Αγάπη- η οποία γεννά ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ.

Σήμερα, εμείς οι Έλληνες, απο αντίδραση αγγιστρωθήκαμε θανάσιμα στην Ύλη και το πληρώνουμε πολύ ακριβά με την πνευματική μας πενία.

Στο παρελθόν αρρωστήσαμε απο το πνεύμα, στο παρόν αρρωσταίνουμε απο την ύλη.

Περνούμε τα δύο άκρα επώδυνα .

Μόλις η αρρώστιά μας ολοκληρώσει τον κύκλο της ( συλλογή απαιτούμενων πληροφοριών για το εν πράξει ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ)- το ΚΟΙΝΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ θα ξαναορθωθεί.

Διότι την απαιτούμενη πληροφορία την κουβαλάμε όλοι μας μέσα μας.

Όπως είπε ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς:

quote:
Η αρχαίγονη ψυχή ζει μέσα μας αθέλητα κρυμένη...

Η φίλη Κάρμα έγραψε:

Για να ανθίσει ξανά το ένδοξο Ελληνικό πνεύμα...

Μέσα στον καθένα μας, ακούγεται υπόκωφα σήμερα και βροντερά θα ακουστεί αύριο:

quote:
ΣΗΚΩ ΕΠΑΝΩ, ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΨΥΧΗ!.........

Αμήν...

Edited by - Diostas on 28/08/2006 01:14:00

Edited by - Diostas on 28/08/2006 01:18:13

Edited by - Diostas on 28/08/2006 01:19:50

GuantanameraΜέλος
29/08/2006, 20:44:38
Τα εθνικιστικά παραλληρήματα με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Είμαι κάτοικος του πλανήτη Γη και ήρθα στον κόσμο τον 20ο και θα φύγω τον 21ο αιώνα.

Για την κατάσταση στη σύγχρονη Ελλάδα φταίμε όλοι. Καλλιεργήθηκε περί τα τέλη του 20ου αιώνα μια φιλοσοφία, η οποία δεν στηριζόταν στην κοινωνική αλληλεγγύη (βλέπε Σκανδιναβία), αλλά στη λογική του βολέματος και της κοινωνικής υπεροχής κι αυτό με ένα κουτό τρόπο (Ο γιόκας μου να μπεί στο Πανεπιστήμιο κι όλα καλά). Να το πουμε λίγο διαφορετικά μια ακροβασία μεταξύ Ανατολής (δημοσιουπαλληλίκι, ΕΣΣΔ) και Δύσης (μεγαλογιατρός, εργολάβος, ΗΠΑ).

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν αρκετές παρενέργειες, τις συνέπειες των οποίων πληρώνουμε ακόμη και σήμερα.

Αυτά, εν ολίγοις.

DiostasΜέλος
29/08/2006, 21:32:45
Κανένα απολύτως εθνικιστικό παραλλήρημα δεν υπάρχει εδώ μέσα παρά στην φαντασία ορισμένων.

Η δεν κατάλαβαν, η δεν θέλησαν να καταλάβουν για δικούς τους λόγους.

Μου κάνει εντύπωση, ότι αποφεύγεται συστηματικά απο ορισμένους η τοποθέτηση επί της ουσίας του θέματος.

Αν διαβαστεί το αρχικό κείμενο με το πνεύμα που γίνεται η προσέγγυση και τα επόμενα, όπου εξηγείται η διαδοχική αρρώστια της Ελλάδος πρώτα απο το Πνεύμα και σήμερα απο την Ύλη - το ΣΗΚΩ ΕΠΑΝΩ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΨΥΧΗ θα γίνει κατανοητό και θα μιλήσει στην καρδιά του Έλληνα.

Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε ορισμένους "διεθνιστάς" απο την ανάποδη και ουδεμία σχέση έχοντες με τον πανανθρώπινο διεθνισμό τα λόγια του Μεγίστου Σωκράτη:

ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΤΕΡΑ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ

Η Πατρίδα είναι μικρογραφία του Όλου.

Είναι το μερικό μέσα στο Σύνολο.

Για να αγαπήσει κανείς σωστά και πραγματικά και όχι στα ευχολόγια το Όλο- πρέπει προηγουμένως να αγαπήσεις σωστά και πραγματικά και όχι στα ευχολόγια την Πατρίδα- την μικρογραφία του Όλου.

Περί εθνικισμών - είναι αυθαίρετες σκέτες επινοήσεις και ουδέν άλλον τι.

O tempores, o mores...

GuantanameraΜέλος
30/08/2006, 17:29:51
Δεν μπόρεσα να καταλάβω ποια ακριβώς είναι η πρόταση σου, απλά και πρακτικά.

Μήπως να αναβιώσουμε μέρες Νυρεμβέργης του 1934, όπου όλοι θα μαζευτούμε σε ένα στάδιο και θα ζητωκραυγάζουμε, ενώ τη θέση των Αρίων θα έχει πάρει η καθαρή ελληνική φυλη του 2100 και τη θέση των εβραίων οι ...περιβόητοι τουρκόβλαχοι; (αλήθεια που βρίσκονται αυτοί οι γ....ένοι, εγώ πάντως δεν τους έχω εντοπίσει ακόμα!)

Περί αγάπης προς την πατρίδα, άκου τη δική μου προσέγγιση:

Αγαπώ την πατρίδα μου σημαίνει πρωτίστως αγαπώ τους κατοίκους της. Βλέπω άνεργους νέους που έχουν τελειώσει κάποιο ΑΕΙ, βλέπω καθαρίστριες να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα για 200 ευρώ και άλλους σε σουπερμάρκετ για 300, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι κάνουν διακοπές στην Ταϊλάνδη με το μισθό των 1500 να τρέχει για 7 μήνες εργασία το χρόνο (και ζητάνε κι επιπλέον αυξήσεις).
Βλέπω λαμόγια να τα παίρνουν.
Βλέπω τους υδροφόρους ορίζοντες και τις θάλασσες να μολύνονται από την βιομηχανική δράση, ενώ κανένας δε βγαίνει από το γραφείο του να ελέγξει.
Βλέπω άθλια δημόσια έργα.
Βλέπω άλλα τόσα.

Και κάνω κάτι για να αλλάξω τα πράγματα.

Αυτή είναι η έννοια της αγνής και άδολης αγάπης για την πατρίδα την οποία εγώ έχω - και την οποία παρεπιπτόντως, πριν απ' όλους, οι πολιτικοί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να έχουν.

Ας μην αιθεροβατούμε άλλο.

Δεν ξέρω αν συμφωνείς με τις απόψεις μου.

DiostasΜέλος
31/08/2006, 17:44:23
Μήπως να αναβιώσουμε μέρες Νυρεμβέργης του 1934, όπου όλοι θα μαζευτούμε σε ένα στάδιο και θα ζητωκραυγάζουμε, ενώ τη θέση των Αρίων θα έχει πάρει η καθαρή ελληνική φυλη του 2100 και τη θέση των εβραίων οι ...περιβόητοι τουρκόβλαχοι; (αλήθεια που βρίσκονται αυτοί οι γ....ένοι, εγώ πάντως δεν τους έχω εντοπίσει ακόμα!)

Αν ο νους σου πήγε στην Νυρεμβέργη- ο δικός μου πήγε τελείως αλλού- στην Ελλάδα.

Πάλι αρχίσαμε τις παρεξηγήσεις επί των παρεξηγήσεων...

Ειλικρινά βαρέθηκα να συζητώ για κάτι, το οποίο δεν είναι κατανοητό.

Είναι τρομερό πράγματι να λες κάτι άλλο και να σου το βγάζουν τελείως άλλο...

Ιδού μια αρνητική πανύσχυρη Ελληνική παράδοση, πλουσιότατη θα έλεγα...

Αγαπώ την πατρίδα μου σημαίνει πρωτίστως αγαπώ τους κατοίκους της.

Θα μιλήσουμε σε λίγο και για τους κατοίκους της...

Βλέπω άνεργους νέους που έχουν τελειώσει κάποιο ΑΕΙ, βλέπω καθαρίστριες να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα για 200 ευρώ και άλλους σε σουπερμάρκετ για 300, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι κάνουν διακοπές στην Ταϊλάνδη με το μισθό των 1500 να τρέχει για 7 μήνες εργασία το χρόνο (και ζητάνε κι επιπλέον αυξήσεις).
Βλέπω λαμόγια να τα παίρνουν.
Βλέπω τους υδροφόρους ορίζοντες και τις θάλασσες να μολύνονται από την βιομηχανική δράση, ενώ κανένας δε βγαίνει από το γραφείο του να ελέγξει.
Βλέπω άθλια δημόσια έργα.
Βλέπω άλλα τόσα.

Και γω βλέπω τους άνεργους νέους, τις καθαρίστριες και τους υπαλλήλους μετά από την δουλεία της ημέρας να τρέχουν στην τηλεόραση και να ρουφάνε με δίψα τα "νέα του τόπου" για το αίσχος του οποίου είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι!!!

Να κάθονται μαγεμένοι να παρακολουθούν "ειδήσεις" ορισμένων καναλιών για το ποιός θα παντρευτεί και ποιός θα χωρίσει και τα υπόλοιπα τραλαλά ...

Το τι παντελόνι φόρεσε ο τάδε μίστερ, και η δείνα μαντάμ...

Που ντερλίκωσαν και που έβγαλαν τα μάτια τους, που έκαναν νάνι, και που απόλαυσαν τις διακοπές τους...

Να ακούν τις συνεντεύξεις τους με θέματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ αλλά ΤΟΥΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΝ, να κοιτάνε πως προβάλλονται τα γεννητούρια και τα βαφτίσια των "επωνύμων", να ακούν πως έκανε το μωρό του ινδάλματος της μίας ώρας η ενός μηνός , λες και μόνο αυτοί γεννάνε παιδιά...

Να σου γεμίζουν τις οθόνες με τα πισινά μυξιάρικων άγνωστων μέχρι χθες κοπελιών και να κάθονται οι ηλίθιοι να χαζεύουν και να ξεχνάν την μιζέρια τους...

Να προβάλλονται στις οθόνες οι σπιταρόνες τους, οι πισίνες τους, τα γλέντια τους και τα "κατορθώματά τους", τα σκάνδαλά τους...

Τι δουλειά έχει ο ηλίθιος λαουτζίκος με τα καθημερινά του βάσανα μ' αυτούς???

Αμ δεν αντιδρά, δεν ξεσηκώνεται, δεν απαιτεί!

Διότι ονειρεύεται στο βάθος της ψυχής του να βρίσκεται εκεί στην θέση τους!

Είναι άξιος της μοίρας του!!!

Έκατσες έστω μια φορά να δεις και να καταγράψεις τα περισσότερα προβάλλοντα θέματα ?

Θέματα, που καμιά σχέση δεν έχουν με την ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΠ' ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ- ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ!

Αηδία και αίσχος προβάλλεται- και αυτή την αηδία την ρουφάνε σαν διψασμένοι αυτοί, τους οποίους εσύ λυπάσαι.

Πράγματι, για λύπη είναι...

Πράγματι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΡΩΣΟΥΝ.

Προσωπικά έχω καταργήσει την τηλεόραση ουσιαστικά.

Αφήνω τα παιδιά να δουν μόνον τα ωραία επιστημονικά ντοκυμαντέρ, κάτι, που θα εμπλουτίσει τον ψυχικό τους κόσμο.

Και κάνω κάτι για να αλλάξω τα πράγματα.

Και τι κάνεις φίλε μου για να αλλάξουν τα πράγματα?

Και τι κάνω εγώ?

Κανένας μας δεν κάνει απολύτως τίποτε. Μόνο μπλά-μπλά είμαστε!

Αυτή είναι η έννοια της αγνής και άδολης αγάπης για την πατρίδα την οποία εγώ έχω - και την οποία παρεπιπτόντως, πριν απ' όλους, οι πολιτικοί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να έχουν.

Σε παρακαλώ πολύ- αν πράγματι αγαπούσαμε την Πατρίδα όλοι μας- θα είχαμε κάνει τελείως άλλα πράγματα...
Και ως προς τους πολιτικούς- αυτοί είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, εμείς τους ψηφίσαμε, εμείς τους πήγαμε εκεί, που βρίσκονται τώρα.

Κάθε λαός αξίζει της κυβέρνησής του.

Ας μην αιθεροβατούμε άλλο.

Αυτό λέω και γω φίλε μου... ας μην αιθεροβατούμε άλλο!!!

Σε πείραξε η προσφώνηση τουρκόβλαχοι, που έχω κάποιες φορές χρησιμοποιήσει.
Ε, το ξαναλέω- τουρκόβλαχοι καταντήσαμε!

Δεν ξέρω αν συμφωνείς με τις απόψεις μου.

ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΕΩ - ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ : ΣΗΚΩ ΕΠΑΝΩ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΨΥΧΗ!!!

ΣΥΝΕΛΘΕ, ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΨΥΧΗ!!!

Ελπίζω να μην ξανακουστεί το περί Νυρεμβέργης...

Ελπίζω να ακουστεί ΚΆΤΙ το περί Δελφών, φωτός Ελληνικού...που είναι στα πόδια μας και μπροστά στο οποίο επιμελώς και με περίεργο φανατισμό εμείς κλείσαμε τα μάτια μας...

Απλά, πρέπει να αγαπήσουμε πραγματικά τον πολιτισμό μας και ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ο καθένας στο σπίτι του να κάνει κάτι.

Αλλιώς θα περιμένουμε απο τους άλλους πολύ, πάρα- πάρα πολύ, ως του Αγίου Ποτέ...

GuantanameraΜέλος
31/08/2006, 18:54:30
Αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι επιζητούμε μια αλλαγή, δεν μπορώ και πάλι να καταλάβω πως θα επιλυθεί το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος με το βλέμμα προς τους Δελφούς, κι όχι λόγου χάρη με την φιλοσοφία των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής.

Οι αρχαίοι υμών πρόγονοι ήλθαν , είδαν και απήλθαν. Ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους, όπως είχαν αφήσει κι αυτοί τους δικούς τους, κι ας κάνουμε κάτι εδώ και τώρα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και οι -πολιτισμικές κυρίως- μεταλλάξεις έχουν κάνει τη δουλειά τους.

Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και απαιτούν λύσεις :
Κάνε το βολεμένο κόπρο να δουλέψει για τον πλησίον όπως επιτάσσει το συμφέρον όλων μας.
Πάψε να μολύνεις γιατί προκαλείς καρκίνο.
Κόψε τη φόρα των δισεκατομμυριούχων που προσπαθούν να γίνουν τρισεκατομμυριούχοι.
Πάψε να φονεύεις για να επιβληθείς.
Σκέψου τον άπορο, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Συμφωνώ ότι η ΤV είναι ζημιογόνα αλλά δεν γλυτώνεις κλεινοντάς τη. Τα παιδιά μας ζώντας σε ένα αποβλακωμένο σχολείο, όπου τα υπόλοιπα παιδάκια βλέπουν TV θα πάρουν από εκεί τη δόση τους έμμεσα.

Τώρα αν με ρωτήσεις τι προτείνω για όλα αυτά, πραγματικά θα με κολλήσεις στον τοίχο! Ούτε ξερόλας είμαι, ούτε το μαγικό ραβδί κατέχω για να αλλάξω κολλημένα μυαλά που προσπαθούν ατομικά να επιβιώσουν μέσα στο βόθρο, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι στο τέλος μάλλον θα πνιγούν.

Όσοι έχουν κάποιες πρακτικές και εφαρμοστέες προτάσεις, ας βοηθήσουν το διάλογο καταθέτοντας τες.

DiostasΜέλος
01/09/2006, 17:50:38
Αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι επιζητούμε μια αλλαγή, δεν μπορώ και πάλι να καταλάβω πως θα επιλυθεί το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος με το βλέμμα προς τους Δελφούς, κι όχι λόγου χάρη με την φιλοσοφία των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής.

Η σοφία των Δελφών διαμορφώνει πνεύμα, που θα σταματίσει την μόλυνση και του περιβάλλοντος μα προπαντός και της ψυχής.

Δεν χρειάζεται η φιλοσοφία των Ινδιάνων, όταν η πατρώα έδωσε τις απαντήσεις της στα πάντα.

Απ' έξω θα πάρω κάτι, που δεν έχω ο ίδιος.

Π.χ. εμείς εισάγουμε στην χώρα μας σχεδόν τα πάντα εις ότι αφορά τα υλικά αγαθά, διότι σχεδόν δεν έχουμε τίποτε.

Στο υλικό επίπεδο είμαστε γύφτοι πολυτετελέιας και υποτέλειας, οι οποίοι στην περίπτωση αποκλεισμού η πολέμου θα γίνουμε χειρότεροι των άλλων, που αποκαλούμε αφ' υψηλού γύφτοι- εδώ μπορεί κανείς να ξεκαρδιστεί στα γέλια με την δήθεν .... του Νεοέλληνα.

Οι αρχαίοι υμών πρόγονοι ήλθαν , είδαν και απήλθαν.

Και των άλλων αρχαίοι αυτών πρόγονοι ήλθαν και απήλθαν- αλλά η δεν τους άφησαν τίποτε η οι απογόνοι αναπλήρωσαν το κενό διδασκόμενοι και εργαζόμενοι.

Οι δικοί μας με τέτοια πλούσια κληρονομιά τι έπραξαν?

Το άμα λάχει να' ούμ?

Σπουδαία πρόοδος και επίτευγμα...

Φίλε μου, συγνώμη, αλλά έγραψες:

quote:
" Οι αρχαίοι υμών πρόγονοι..."

- το ημών= δικοί μας,
- το υμών= δικοί σας.

Πιθανώς πάτησες το λάθος πλήκτρο.

Είπες πως αν πεις την συνταγή- εγώ θα σε κολλήσω στον τοίχο...

Όχι φίλε μου, μάλλον δεν θα είμαι εγώ, μάλλον οι άλλοι θα το κάνουν αυτό...αυτοί, που δεν θέλουν την Ελλάδα Ελλάδα.

GuantanameraΜέλος
01/09/2006, 19:27:05
Το υμών σαφέστατα είναι ορθογραφικό λάθος (που ατυχώς μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις αντίθετα από το ανώδυνο "σταματίσουν"!).

Οι αρχαίοι Έλληνες υπήρξαν ο σπουδαιότερος λαός της ιστορίας. Για ποιό λόγο να το αμφισβητήσω αυτό;

Όμως επιμένω : Απέχουν πολύ χρονικά. Εδώ βλέπεις παιδιά σπουδαίων ανθρώπων να γίνονται μέτρια άτομα, για 2500 χιλιάδες χρόνια κατατρεγμών θα συζητάμε τώρα ; Τα πάντα ρεί!!

Και πάλι: Γιατί ο χψζ παλιάνθρωπος να θεωρεί δικαιωματικά δικό του το Σωκράτη, όταν ο τελευταίος έγινε διαχρονικός και παγκόσμιος και αποτελεί πνευματικό πατέρα όλης της ανθρωπότητας;

Η λύση δεν νομίζω να βρίσκεται σε αναβιώσεις γιατί αυτές σε μπερδεύουν και σε μπουρδουκλώνουν. Πως να συνδέσεις π.χ. το ξέκωλο με τη γόβα στιλέτο που κυκλοφορεί, με την τότε κοινωνία όπου κάθε θυληκή αρχή θεωρούταν ψιλογελοία;

Πρέπει να ζούμε εδώ και τώρα. Να είμαστε προσαρμοστικοί και ευέλικτοι. Οι άνθρωποι έχουν και καλά στοιχεία : Οι περισσότεροι αντλούμε χαρά όταν βοηθάμε τον πλησίον. Θεωρώ ότι εκεί πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας ως έθνος κι ως είδος γενικότερα - αν μπορούμε (κι αν μας αφήνουν).

Θα ήθελα πάντως να ακούσω και κάποιες πρακτικές προτάσεις για το άμεσο μέλλον, ακόμη κι αν αυτές θεωρηθούν λαϊκιστικές.
Μόνο έτσι μπορεί να προσφέρουμε κάτι.

03/09/2006, 05:56:34
quote:
Θα ήθελα πάντως να ακούσω και κάποιες πρακτικές προτάσεις για το άμεσο μέλλον, ακόμη κι αν αυτές θεωρηθούν λαϊκιστικές.
Μόνο έτσι μπορεί να προσφέρουμε κάτι.

1. Αν ο καθένας κάνει την δουλειά του όπως έχει χρέος ακόμα κι αν η δουλειά του δεν του αρέσει ή δεν πληρώνεται αρκετά γι'αυτήν. Ιδιαίτερα όταν η δουλειά του έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

2. Αν δεν βρωμίζουμε τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους με σκουπίδια.

3. Αν οι δημόσιες υπηρεσίες και ιδρύματα στελεχόνται αξιοκρατικά με βάση τις ικανότητες των υποψηφίων.

4. Αν δεν διστάζουμε να προσφέρουμε εθελοντικά και ανιδιοτελως το χρόνο, τις γνώσεις και την εμπειρία μας για κοινούς σκοπούς που θα βελτιώσουν την ζωή όλων μας.

5. Αν υπάρχουν νόμοι που τηρούνται τόσο από τους πολίτες όσο και από την πολιτεία.

6. Άν δεν "κάνουμε τα στραβά μάτια" σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας αφορούν άμεσα.

7. Αν προσπαθούμε να εφαρμόσουμε στην ζωή μας έννοιες όπως σεβασμός, ευγένεια, και διαλακτικότητα.

8. Αν ξεχάσουμε την ιδανικοποιημένη δόξα του παρελθόντος, κοιτάξουμε το τώρα και δουλέψουμε σκληρά για το μέλλον.

Τώρα θα μου πείτε αυτά είναι λόγια του αέρα και απραγματοποίητες προσδοκίες. Είναι εφικτά τα παραπάνω;

Ας δώσει ο καθένας μόνος του την απάντηση σ'αυτό το ερώτημα.

Infinitum Finitum Producit

DiostasΜέλος
03/09/2006, 21:50:35
Ο αγαπητός φίλος A. Kircher

εξέφρασε εδώ στην βαθύτερη ουσία κομμουνιστικά ιδανικά, τα οποία για γίνουν πράξη- πρέπει να προηγηθεί η μεγάλη εξέλιξη της ψυχής προς την κατεύθυνση της Αγάπης.

Ακόμη είμαστε τόσο πίσω, απο απόψεως ποιότητας αισθημάτων προς αλλήλους, που ... φοβάμαι είναι ανέφικτο προς το παρόν.

Άλλοστε γι' αυτόν τον λόγο κατέρευσε το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας- η απόπειρα δημιουργίας κομμουνιστικής κοινωνίας στον 20 αιώνα μ.Χ. στην πρώην ΕΣΣΔ.

Η βρωμιά της ψυχής, δηλαδή η μειωμένη ποσότητα της Αγάπης μέσα στην ψυχή δεν επέτρεψε αυτήν την δημιουργία.

Όπως και να είναι τα πράγματα- προσωπικά συντάσσομαι με μεγάλη συμπάθεια με τον φίλο A. Kircher

GuantanameraΜέλος
05/09/2006, 17:33:00
Καλά αυτά που λέτε φίλοι μου (κι εγώ συντάσσομαι μαζί σας ) πλήν όμως ευχολόγια κι όχι πρακτικές λύσεις.

Το γεγονός ότι δεν έχουμε πρακτικές λύσεις αποδεικνύει το γεγονός ότι μάλλον έχουμε στερέψει από ιδέες. Και να πεις ότι δεν υπάρχουν ζητήματα με τα οποία θα μπορούσε να ασχοληθεί ο συγχρονος Νεοέλληνας και ειδικότερα η απαράδεκτη ελληνική νεολαία...

Χτες έμαθα ότι οι νέοι έλληνες μηχανικοί δεν καταγράφονται ως άνεργοι πλέον από τον ΟΑΕΔ, διότι από τη στιγμή που έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες. Να πως μειώνουν την ανεργία οι κυβερνώντες μας.

Επίσης νέοι πτυχιούχοι λιώνουν στις φάμπρικες για 600-700 ευρώ το μήνα την ίδια στιγμή που βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι είτε αργομισθούν, είτε τα παίρνουν, είτε έχουν βγεί σε σύνταξη από τα 40-50 και μιλάμε για αποδοχές γύρω στα 1500-2000 ευρώ.

Κι ερωτώ : Που είναι η νεολαία να αντιδράσει ; Έχει τόσο αποχαυνώσει τον εγκεφαλό τους η τηλεόραση όπως εύστοχα επεσήμανε ο Diostas; Ή ο θρίαμβος του ατομισμού που τόσο επιμελώς καλλιεργεί στο σχολείο εδώ και χρόνια η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθιστά την ενασχόληση με τέτοια θέματα ταμπού;

Δεν πειράζει. Αυτά που αναφέρω σύντομα θα τα βρουν μπροστά τους οι συμπατριώτες μας που επιλέγουν να προσανατολίζονται προς σύγχρονες φεουδαρχικές κοινωνίες, χωρίς όμως το χαμηλό τους ΙQ να τους επιτρέπει να το αντιλαμβάνονται αυτό.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος φίλε Diostas ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον 21ο αιώνα ανοδική πορεία. Στον αθλητισμό όπου έχουμε ρίξει το βάρος των προσπαθειών μας, μπορεί. Για τους υπόλοιπους τομείς απαιτούνται πολύ γενναίες αποφάσεις και πολύ βαθιές τομές-εγχειρήσεις τις οποίες καμία πολιτική παράταξη πρόκειται να πάρει, πριν η λαϊκή κατακραυγή ( η οποία προς το παρόν δεν υφίσταται ή έχει αντικατασταθεί από τη λαϊκή κουταμάρα) αποκτήσει τη μορφή χιονοστοιβάδας. Αλλά μήπως τότε θα είναι ήδη αργά;

Οι πολιτικοί μας δεν είναι ανόητοι, αφού κάνοντας αυτά που κάνουν συνεχίζουν να ψηφίζονται μετά μανίας. Γιατί να αλλάξουν τακτική, όταν ο λαός αυτά θέλει; Για να πληρώσουν το πολιτικό κόστος;

Εγώ πάντως ούτε ψευτο-υπερηφανεύομαι ως επιτυχημένος , ούτε κι έχω κάποιο λόγο να το παίξω αισιόδοξος για το μέλλον.

Επαναλάμβάνω πάντως για τρίτη φορά την ερώτηση μου: Έχει κανείς να προτείνει κάτι εφαρμοστέο που θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας και θα αμβλύνει τις ανισότητες;

Μάλλον όχι, δυστυχώς!

DiostasΜέλος
06/09/2006, 00:02:35
Κανένα πρακτικό μέτρο ΔΕΝ μπορεί να περπατήσει στην Ελλάδα του σήμερα για έναν και μόνο λόγο:

Ένας λαός, που ΒΛΕΠΕΙ και ΑΝΕΧΕΤΑΙ τις ανισότητες, τις αδηκίες, τις βρωμιές- σημαίνει ότι εσώψυχα ΕΙΝΑΙ βρώμικος ακόμη στην ψυχή.

Δείτε μόνοι σας το ποσοστό αγάπης του λαού στην παρούσα φάση και αποφασίστε- θα γίνει κάτι μ' αυτόν της προκοπής?

Αν δεν καθαρίσει απο μέσα η ψυχή- και χίλια καλά να πεις και δυο χιλιάδες καλά να κάνεις- θα σε βγάλουν άχρηστο οι άχρηστοι.

Τα καλλίτερα μυαλά και πνεύματα της Ελλάδας απο αρχαιότητας μέχρι την σύγχρονη εποχή- κινηγήθηκαν και εξοντώθηκαν απο την ίδια την Ελλάδα.

Δεν το λέω εγώ αυτό- το λέει η ίδια η Ιστορία.

Ας ευχηθούμε όλοι μας ( και τι άλλο μας έμεινε?)- ο κύκλος της ελληνικής κατάπτωσης να ολοκληρωθεί για να ξεκινήσει πάλι η ανοδική πορεία.

Μετά απο τον πάτο- πιο κάτω δεν πάει- αναγκαστικά θα πας προς τα επάνω, διότι η ζωή κινείται.

Όσο χειρότερα- τόσο καλλίτερα, διότι τόσο πιο επώδυνα θα τσούξει και τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η αναγέννηση.

GuantanameraΜέλος
06/09/2006, 22:08:17
Να προτείνω εγώ κάτι άμεσο, λαϊκιστικό, που θίγει ένα θέμα ταμπού πλήν όμως εξόχως κομμουνιστικό και δίκαιο :

Οι καθηγητές μας, αυτοί οι θαυμάσιοι παιδαγωγοί της νεολαίας, αντί τα καλοκαίρια να περιφέρονται από νησί σε νησί άσκοπα, χρεώνοντας με την αντιπαραγωγική τους παρουσία το ελληνικό δημόσιο, να φυλάνε τα παιδιά των υπολοίπων εργαζομένων που υποχρεωτικά δουλεύουν ή να προσφέρουν μιας μορφής κοινωνική εργασία από μια λίστα που θα προτείνει το κράτος.

Είμαι πολύ τρελός που έχω τέτοιες περίεργες ιδέες;

GuantanameraΜέλος
09/09/2006, 21:41:24
Τι είναι αυτό που με κάνει να τρέφω αρνητικά αισθήματα προς το νεοελληνικό φαινόμενο του δημοσιουπαλληλισμού;

Κατ' αρχάς το φαινόμενο της διαφθοράς. Ως γνωστόν το λάδωμα απαιτεί δύο μέρη. Τον ελεγχόμενο και τον ελεγκτή. Έτσι λοιπόν για την κακή εικόνα των δημοσίων έργων εν Ελλάδι δεν φταίει μόνο ο εργολάβος, αλλά και ο επιβλέπων αυτόν, οι οποίοι σε συνενόηση αποφασίζουν να αυξήσουν το κέρδος τους, με αποτέλεσμα κάποιες μικρολακουβίτσες στους δρόμους τις οποίες, τι να κάνουμε, θα τις υποστούμε.

Επίσης το φαινόμενο της τεμπελιάς και της ασυδοσίας. Μπορεί μια κυρία να πάει και μια άλλη στιγμή της ημέρας στο κομμωτήριο ή στη μανικιουρίστρια καθώς και ο κύριος να πιεί τσίπουρα.Ή είναι πιο απολαυστικά εν ώρα εργασίας;

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς έχω γνωρίσει καθηγητή μέσης εκπαίδευσης ο οποίος θα έλεγες ότι μόλις την κοπάνησε από το ψυχιατρείο! Το ιερόν και απαραβίαστον όμως της μονιμότητας αφήνει και τον πιο απίθανο να συνεχίζει να γκαβώνει τη νεολαία.

Επειδή όμως για τα επόμενα 50 χρόνια δεν πρόκειται να θιχτεί το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοσίων στην εργασία παρά μόνο των υπολοίπων, όσοι πιστεύετε στην αναβίωση του αρχαιοελληνικού πνεύματος, απαντήστε μου στο απλό ερώτημα αν η φιλοσοφία της μονιμότητας έχει καμία σχέση με τον τρόπο σκέψης αυτού του σπάνιου λαού, που κατά διαβολική σύμπτωση, πατούσε τα ίδια χώματα πριν 2500 χρόνια.

Τελικά το πιο καθοριστικό γεγονός του 20ου αιώνα για τη χώρα μας υπήρξαν οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος γύρω στο 1910 αν δεν απατώμαι.
Επηρέασαν τη ζωή πολλών μεταγενέστερων.

kynaiosΝέο Μέλος
11/09/2006, 00:33:52
Βαρεθηκα φιλοι και φιλες να ακουω πομπωδεστατες ωδες προς τα "περασμενα μεγαλεία, διηγόντας τα να κλαις..".Αυτός ο λαός το μόνο που κάνει είναι να συγκρίνεται με το παρελθόν και να θρηνεί για απατεώνες πολιτικούς-προδότες.Όταν όμως έρθει η ωρα των εκλογών , πρωτος-πρωτος θέλει να βολέψει τα παιδιά του.Όσο απατεώνες λοιπόν είναι αυτοι, αλλο τόσο είμαστε και εμείς.Όσον αφορά την προίκα του παρελθόντος απορώ πώς έχουμε το θράσος να συγκρινόμαστε με εκείνους που ναι μεν βασίστηκαν σε προηγούμενες, από αυτούς, αναφορές για να μεγαλουργήσουν αλλά εβαλαν και τον πισινό τους κάτω και δούλεψαν για να επαλληθεύσουν αλλα και πολλές φορές για να καταρρίψουν επιτεύγματα των προγόνων τους .Οι πρόγονοί μας κατάφερναν με αξιολάτρευτο τρόπο να αποδεικνύουν κάθε τι καινούργιο. Εμείς...εχουμε το αξιολάτρευτο τρόπο να αποδεικνύουμε οτι οι πρόγονοι μας ηταν μεγάλοι και τρανοί!!!Έτσι απλά...δια βοής και ανατάσεως χείρας!!!Χωρίς δουλεία και μεταξύ φραπέ και χαβαλέ...
Και το ερώτημα μου είναι το εξής:
Δεν βαρεθήκαμε να ζουμε με τα "λεφτά του μπαμπά";( πολιτιστική κληρονομιά)
Δεν βαρεθήκαμε να μας λένε γιούς των Ελλήνων...; (αναμφισβήτητη βιολογική συγγένεια με τους Αρχαίους Έλληνες)
Δεν πρέπει και εμείς να πάρουμε το πολύ καλό οικογενειακό όνομα που έχουμε (Ελληνες) και τα λεφτά του Μπαμπα (πολιτισμό)και να κάνουμε μια πολύ καλή επένδυση (ΕΞΕΛΙΞΗ)
Βαρέθηκα φίλοι και φίλες οι ξένεοι να με βλεπουν ως το τσογλανακι γίο του Εντιμότατου και Αξιολογότατου Πατρός.Πρέπει να γράψουμε Ιστορία και με δικά μας επιτεύγματα..Εξάλλου αυτό έκαναν και οι Αρχαίοι Έλληνες με τους δικούς τους προγόνους...Αυτό θα θέλανε και αυτοί από εμάς...
18/09/2006, 20:18:49
quote:
Επειδή όμως για τα επόμενα 50 χρόνια δεν πρόκειται να θιχτεί το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοσίων στην εργασία παρά μόνο των υπολοίπων, όσοι πιστεύετε στην αναβίωση του αρχαιοελληνικού πνεύματος, απαντήστε μου στο απλό ερώτημα αν η φιλοσοφία της μονιμότητας έχει καμία σχέση με τον τρόπο σκέψης αυτού του σπάνιου λαού, που κατά διαβολική σύμπτωση, πατούσε τα ίδια χώματα πριν 2500 χρόνια.

Αγαπητέ φίλε Guantanamera,
συμφωνώ μαζί σου όπως και με τον φίλο kynaios.

Σχετικά με την μονιμότητα έθεσες ένα πολύ σημαντικό θέμα. Όντως η μονιμότητα χωρίς αξιολογικά κριτήρια οδηγεί στον παρασιτισμό και αυτό είναι που έχει φέρει το συγχρονο ελληνικό κράτος πίσω.
Η μονιμότητα θεσπίστηκε αρχικά για να διαφυλάξει την ανεξαρτησία των εργαζομένων από τις πολιτικές κυβερνήσεις ιδιαίτερα σε ένα κράτος όπως το ελληνικό που είναι στην ουσία του κομματικό κράτος.
Στην πραγματικότητα όμως αυτή η μονιμότητα έχει γίνει τροχοπέδη στην εξέλιξη και τον εκσυχρονισμό της ελληνικής πολιτείας και δεν έχει έχει βοηθήσει το ίδιο το κράτος να γίνει λιγότερο κομματικό.

Μια μέση λύση θα ήταν η επιβολή αυστηρώτερων μηχανισμων αξιολόγησης και πειθαρχικών έλεγχων που θα στοχεύουν στην εξυγίανση των παρασιτικών στοιχείων. Τώρα πώς θα εφαρμοστεί αυτό σε μια χώρα που κυριαρχούν η πολιτική και η προσωπική εμπάθεια μακάρι να΄ξερα.

Infinitum Finitum Producit