- O Τέταρτος Δρόμος - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Επισης οι Αζτεκοι και οι Μαγια θυσιαζαν αιχμαλώτους που επιαναν στον πολεμο.Ειχαν δηλαδη και αλλη πηγη θυσιαστηριων θυματων για τις τελετες τους περαν οσων δικων τους ανδρων,γυναικων και παιδιων εθελοντικα προσφερονταν να θυσιαστουν στους θεους τους.
Για τους λαούς αυτούς ήταν ιδιαίτερη τιμή να πεθάνουν με αυτόν τον τρόπο όπως είναι για κάποιους άλλους λαούς να πεθάνουν στον πόλεμο!
quote:
Πάντως ωραίο ζώο ο ανθρωπος όταν το θέλει
quote:
Πες τα χρυσόστομε!!!!!
Το επόμενο επιχείρημα θα είναι μάλλον,
ότι οι μαύροι είναι τόσο άχρηστοι,
που ο Χίτλερ έκανε μόνο τους εβραίους και τους πολωνούς σαπούνια!Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
Μια και ανέφερες τους Εβραίους, να σου θυμήσω ότι παρά τα αλεπάλληλα χτυπήματα που δέχθηκαν, (σκλαβια, Χίτλερ, διωγμούς κτλ) παρά του ότι στην ουσία είναι νομαδικός λαός - ούτε 100 χρόνια δεν έχουν κράτος, κατόρθωσαν και προόδευσαν και βγάλαν επιστήμονες.
Και εάν υπάρχει φυλή που τράβηξε περισσότερα από αυτούς θα ήθελα να μου το πεις.
Τα δεινά δεν τους εμπόδισαν να χάσουν στην πάροδο του χρόνο, ούτε την ταυτότητα τους, ούτε την θρησκεία τους, ούτε την ενότητα τους, ούτε τον πλουτισμό τους- με τον ένα ή τον άλλο μακιαβελικό τρόπο- αλλά ούτε και να μην μορφωθούν.
Χαρακτηρίζονται δε, από τους πιο ευφυείς κατοίκους του πλανήτη και τους πιο δολοπλόκους.
Κοίτα όμως κάτι περίεργες συμπτώσεις....
Ανήκουν στην λευκή φυλή.
ορεξη να χετε να διαγραφετε :)
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Πάντως ωραίο ζώο ο ανθρωπος όταν το θέλει
--------------------------------------------------------------------------------
Avallon δεν ενοούσα βέβαια τα θύματα αλλά τους θύτες.![]()
Και sorry αν δε ενοούσες αυτό που κατάλαβα.![]()
Απλά δε θέλω να παρεξηγηθώ.![]()
ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!
Στράτος
Η ζωή ενός ανθρώπου στην αρχαιότητα δεν είχε αξία, αλλά ο θάνατός του είχε περισσότερη αξία όταν μπορούσε (όπως πίστευαν) να σώσει ολόκληρη την φυλή.
Οσο για τους αιχμαλώτους πολέμου, από την μία και βέβαια δεν συμφωνούμε με την ανθρωποθυσία τους (αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν τα πιό πρόσφορα θύματα), από την άλλη μας κακοφαίνεται που τους έπαιρναν δούλους, για σκεφτείτε το λίγο, τι έπρεπε να τους κάνουν όλους αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου; (υποθέτω ότι το νούμερο τους στην κεντρική Αμερική θα ήταν διπλάσιο και τριπλάσιο των αιχμαλώτων της Ευρώπης.)
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
η συνειδηση παμφωτη...
quote:
Σύμφωνα με κάποιους μελετητές, οι πόλεις των Ατζέκων ήταν πιό πολυπληθείς από τις περισσότερες Ευρωπαϊκές εκείνης της εποχής. Υπολογίζεται ότι το Tenochtitlan είχε γύρω στους 130.000 κατοίκους, ενώ στο Tlatelolco έφταναν μέχρι τους 700.000.
(Η Κωνσταντινούπολη είχε 200.000 και το Παρίσι 130.000 και ήταν οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ευρωπαϊκής ηπείρου.)
Αν αναφέρεσαι στον 16ο - 17ο αιώνα, τότε ναι, ίσως. Διότι επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, υπήρξε περίοδος που ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης έφτανε περίπου το 1 εκατομμύριο ανθρώπους, πιθανότατα η πιο πολυπληθής πόλη στον πλανήτη εκείνη την εποχή.
Μιλάμε πάντως για ένα θεοκρατικό καθεστώς, ανελεύθερο, με άπειρους δούλους, και κοινωνικό σύστημα με κάστες....ΕΛΕΟΣ![]()
![]()
![]()
Δεν ξέρω αν έχει εμφανιστεί χειρότερη μορφή πολιτεύματος στον πλανήτη από εκείνο το μέρος....
I'm going to enjoy watching you die, Mr. Anderson.
quote:
Ostria οι Αζτέκοι δεν κοιτούσαν να σκοτώσουν τους εχθρούς τους αλλά να τους πιάσουν αιχμάλωτους για να θυσιάσουν μερικούς και τους υπόλοιπους να τους έχουν για δούλους. Μπορούσε ο πολεμιστής με αυτόν τον τρόπο να ανέβει στην κοινωνική ιεραρχία γιατί κέρδιζε τιμές και αξιώματα (που δεν μπορούσε ώς μέρος της κάστας των πολεμιστών να τα πάρει αλλιώς).
Μα αυτό λέω αγαπητέ Περονόσπορε. Προφανώς ήταν τόσοι πολλοί οι δούλοι που "περίσσευαν" και μερικοί για τις θυσίες. Εξ άλλου ο μεγάλος αριθμός δούλων αποτελεί πάντα κίνδυνο για εξεγέρσεις.
Πάντως ξεφύγαμε από το αρχικό θέμα αλλά δεν νομίζω να έχουμε να προσθέσουμε κάτι σημαντικό.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Avallon δεν ενοούσα βέβαια τα θύματα αλλά τους θύτες.
Και sorry αν δε ενοούσες αυτό που κατάλαβα.
Απλά δε θέλω να παρεξηγηθώ.
Ευστράτιε παρεξήγησις! Δεν αποδοκιμάζω τα λόγια σου (των οποίων το νόημα κατάλαβα) αποδοκιμάζω ότι αυτό που λες δυστυχώς ισχύει!!
Πολύ σωστά λοιπόν το έθεσες και γω πολύ καλά το κατάλαβα!
Τα στερεότυπα υπάρχουν… δυστυχώς ή ευτυχώς. Και υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια σταθερά για έναν πολύ σημαντικό λόγο: Γιατί είναι «δοκιμασμένα» και ισχύουν:
Eτσι έχουμε στερεότυπα που καθορίζουν τόσο τις συμπεριφορές όσο και τις σωματικές ικανότητες των λαών…
Ετσι λοιπόν έχουμε τα εξής γνωστά και απολύτως κλισέ:
- Σκανδιναβές γυναίκες = ψυχρές
- Μεσογειακές = θερμές
- Μαύροι = καλοί αθλητές και δεινοί χορευτές…
- Λατίνοι = δεινοί εραστές κλπ. κλπ.
- Λευκοί = φιλομαθείς κλπ. κλ.π
Τι να σας κάνω ρε παιδιά αλλά ισχύουν. Βάλτε μια Σουηδή να σας χορέψει αισθησιακά και θα καταλάβετε τι εννοώ… Βάλτε ένα Κεντέρη χωρίς αναβολικά να κοντράρει έναν μαύρο… Χορέψτε λάτιν χορούς με έναν μαύρο και μετά με ένα ξενέρωτο Ρώσο και θα δείτε τη διαφορά… Αλλά τι λέω… φοβάστε μη σας κολλήσουν την ταμπέλα του ρατσιστή…
Τάδε έφη Avallon χωρίς φόβο και χωρίς πάθος…
Υ.Γ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμφωνήσω σε οτιδήποτε με το μέλος Null_void
παρά μια προκατάληψη.
Albert Einstein
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
Γιατί δεν βάζεις αποφθεγμα κάποιου μαύρου????
Και μην μου πεις για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Αυτόν είχαμε προλάβει και τον εξημερώσαμε.
quote:
Τάδε έφη Avallon χωρίς φόβο και χωρίς πάθος…Υ.Γ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα συμφωνήσω σε οτιδήποτε με το μέλος Null_void
"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Είδες τι κάνουν οι θετικές συναναστροφές? Βελτιώνεσαι. Στο τέλος θα απαντάς αντ' εμού.
![]()
ΠΡΙΝ ΑΠΟ 25-27 ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ"..
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΤΕ ΕΚΔΟΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Ε.ΦΟΝ ΝΤΑΙΝΙΓΚΕΝ...
ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ...
ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΒΙΔΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ....
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΩ...
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ (ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70) ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ANGEL2000 ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΛΑΣΤΟ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Ωραιος ερευνητης....
Ο Φον Ντενικενκαι οι αποψεις του διερευνηθηκαν και αποδειχτηκαν λαθος.
Και εδω στην Ελλαδα,οπου ερχονται με διαφορα φασης,ακομα και οι νεο-μυθολογιες κανει μεγαλη εντυπωση.
η συνειδηση παμφωτη...
Θα πάθουμε σύγχυση με σένα.
Μια γράφεις greeklish μια ελληνικά...
Δεν είπαμε να γράφουμε ελληνικά εδώ μέσα?
ΑVATARGR αυτό που μας λες είναι πράγματι ενδιαφέρον!
Και φυσικά είναι μια καλή εξήγηση γιατί ο Νταίνικεν οντας απελπισμένος που με τόσα στοιχεία κανείς δεν τον πίστευε και όλοι εθελοτυφλούσαν κατέληξε στο ατόπημα να κατασκευάσει μόνος του ψεύτικα στοιχεία...![]()
ΚΑΠΟΙΟΣ AN ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ PHOTOSHOP.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΗ Η ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.
ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ
ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ.
-Arthur C. Clarke-
ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο homo .
ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΣ ΥΠΕΣΤΗ .