- Μια θεωρία που απαλλάσσει τους Ναζί - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
ΧΕίπες θα τις δεις μία προς μία, αλλά απ' οτι είδα κάποιες τις προσπέρασες. Γιατί;
Γιατί ο τρόπος με τον οποίο τις αντιμετωπίζεις είναι ο ίδιος. Σου ξαναλέω πως είναι σεβαστό από μέρους μου να διατυπώνεις λογικές προσωπικές απορίες επί συγκεριμένων μαρτυριών. Δεν μπορείς όμως σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείς αυτές τις μαρτυρίες και τα λογικά ερωτηματικά που - κατ' εσέ - προκύπτουν ως αποδεικτικό στοιχείο μιας θεωρίας. Αν συμφωνείς σ' αυτό, θα έπρεπε ως "αντικειμενικός" να το δηλώσεις.
Απ' ότι είδα, αφιέρωσες ένα μεγάλο κομμάτι των δημοσιεύσεών σου, σε αυτές τις μαρτυρίες. Το έκανες, για ποιον λόγο πλην του να στοιχειοθετήσεις έναν σοβαρό ισχυρισμό από μέρους σου ; Ασφαλώς δεν είσαι χαζός - σε αντίθεση με εμένα που λες ότι είμαι - ώστε να μην περιμένεις μια πρόκληση των αναγνωστών τέτοια που οι ίδιοι να επικαλεσθούν μαρτυρίες για να στηρίξουν τον δικό τους αντίλογο. Ήταν λοιπόν αναμενώμενο ότι στο θέμα θα εμφανιζόντουσαν μαρτυρίες. Πρόλαβες αυτήν την πρόκληση, δίνοντας εσύ κάποιες μαρτυρίες που εντέχνως παρουσιάζεις και συνοδεύεις με "εύλογα" κατ' εσέ ερωτήματα.
Δεν κρίνω σκόπιμο λοιπόν να τις αναφέρω όλες.
Παρ' ότι λες πως γίνονται αυτές οι ερωτήσεις από μέρους σου για να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα, ωστόσο δεν αφήνεις ελεύθερο τον αναγνώστη να τα εξάγει, γιατί αγανακτείς και επιμένεις στο "εσφαλμένο" - κατ' εσέ - τόσο του Agnostic, όσο και του IndustrialAngel, δείχνοντας έναν χαρακτήρα όχι και τόσο ανεξάρτητο. Αυτό "έπιασε" ο admin και έκανε την πρώτη του αναφορά. Βέβαια, ήταν πολύ ευγενικός. Εγώ δεν είμαι όμως φίλε.
Edited by - zip on 08/12/2010 12:53:21
quote:
Γιατί ο τρόπος με τον οποίο τις αντιμετωπίζεις είναι ο ίδιος. Σου ξαναλέω πως είναι σεβαστό από μέρους μου να διατυπώνεις λογικές προσωπικές απορίες επί συγκεριμένων μαρτυριών. Δεν μπορείς όμως σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείς αυτές τις μαρτυρίες και τα λογικά ερωτηματικά που - κατ' εσέ - προκύπτουν ως αποδεικτικό στοιχείο μιας θεωρίας.Δεν κρίνω σκόπιμο λοιπόν να τις αναφέρω όλες.
Μετάφραση: "Οι υπόλοιπες είναι πιο ζόρικες απ' οτι νόμιζα."
quote:
Απ' ότι είδα, αφιέρωσες ένα μεγάλο κομμάτι των δημοσιεύσεών σου, σε αυτές τις μαρτυρίες. Το έκανες, για ποιον λόγο πλην του να στοιχειοθετήσεις έναν σοβαρό ισχυρισμό από μέρους σου ;
Είναι εκνευριστικό να πρέπει να εξηγείς τα ίδια πράγματα δέκα φορές αλλά είναι αναμενόμενο.
Για τελευταία φορά: Κάποιοι δέχονται την ιστορικότητα του συγκεκριμένου γεγονότος επικαλούμενοι τις "μαρτυρίες" των επιζώντων. Επειδή όμως κατά 99% δεν τις έχουν διαβάσει (όπως η αφεντιά σου), παρέθεσα ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτών ώστε να ξέρουν τι πρέπει να πιστεύουν. Το τι πιστεύω εγώ είναι δικός μου λογαριασμός.
Θα συνεχίσεις τώρα την ανάλυση να γελάσουμε;

Edited by - Χ on 08/12/2010 12:53:22
quote:
ΧΚάποιοι δέχονται την ιστορικότητα του συγκεκριμένου γεγονότος επικαλούμενοι τις "μαρτυρίες" των επιζώντων.
Το ίδιο έκανες κι εσύ. Επικαλέσθηκες μαρτυρίες για να δείξεις την αν-ιστορικότητα.
quote:
ΧΕπειδή όμως κατά 99% δεν τις έχουν διαβάσει (όπως η αφεντιά σου), παρέθεσα ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτών ώστε να ξέρουν τι πρέπει να πιστεύουν.
Η πίστη δεν είναι κάτι που καταδεικνύεται σε κάποιον. Αποκτάται από τον ίδιο ή δημιουργείται από τον ίδιο. Το "πρέπει να πιστεύουν", είναι η ίδια ναζιστο-φράση με την φράση "η εργασία απελευθερώνει".
quote:
ΧΤο τι πιστεύω εγώ είναι δικός μου λογαριασμός.
Ωραία ... κάνεις μια προσπάθεια. Για πες μας λοιπόν αγαπητέ, τι πιστεύεις εσύ ;
Edited by - zip on 08/12/2010 13:14:36
quote:
Ωραία ... κάνεις μια προσπάθεια. Για πες μας λοιπόν αγαπητέ, τι πιστεύεις εσύ ;
Άλλη μια ερώτηση που έχει απαντηθεί. Τι να πεις.
Ας το θέσω ως εξής: Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι. Αυτή η ιστορία βρωμάει από παντού. Ο νοών νοείτω.

quote:
ΧΤο ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι. Αυτή η ιστορία βρωμάει από παντού. Ο νοών νοείτω.
Αυτό πιστεύεις ; ΟΚ, κανένα πρόβλημα από μένα τότε σε σχέση με αυτήν την ήπια, κοινότυπη, λαϊκή διατύπωση, η οποία είναι και η πιο αληθινή που έχεις κάνει ως τώρα και στην οποία καταλήγουν σχεδόν πάντα όλοι όσοι ο τάχαμ ισχυρός τους λόγος έχει πια εξαντληθεί.
Οι χαρακτηρισμοί σου όμως προς τον Αgnostic, προς τι ;
Edited by - zip on 08/12/2010 13:35:44
quote:
Οι χαρακτηρισμοί σου όμως προς τον Αgnostic, προς τι ;
Ούτε αυτό το κατάλαβες; Πραγματικά έχεις καταντήσει βαρετός. Ξεκίνα απ' την σελίδα 1. Έχουμε και δουλειές.

quote:
ΧΟύτε αυτό το κατάλαβες; [ Όχι, δεν το κατάλαβα. Για πες μας ... ] Πραγματικά έχεις καταντήσει βαρετός. [ Βαρετός για σένα. Κάποιοι άλλοι - είμαι βέβαιος - το απολαμβάνουν ] Ξεκίνα απ' την σελίδα 1. Έχουμε και δουλειές. [ Εγώ δεν έχω. Αν είχα, ούτε καν θα σε "έβλεπα". Αυτό είναι σίγουρο. ]
Ο Agnostic μια δημοσίευση έχει κάνει στην 1η σελίδα : "Ενα καλό site στα αγγλικά με απαντήσεις σε θέματα περί της άρνησης του Ολοκαυτώματος είναι το ακόλουθο: http://www.nizkor.org/"
Ενώ εσύ, ε ;
quote:
Χ, από την 2η σελίδα.Και έρχονται μετά με θράσος και σου λένε για "σεβασμό νεκρών","νεοναζί" κλπ.
Δηλ. θρασύτατοι είναι όλοι αυτοί που λένε για σεβασμό των νεκρών, για τους νεοναζί, ε ; Κι εσύ τι είσαι ; Δεν είσαι θρασύς που μιλάς κατ' αυτόν τον τρόπο ;
Αντιμετώπιση με τον geostat, ε ;
quote:Χ - Γεωστάτη για να τελειώνουμε. Νομίζω ξέρεις τι σημαίνει τρόλ. Λοιπόν αν έχεις κάτι επί του θέματος, ορίστε περιμένουμε. Διαφορετικά, τους ζυγούς λύσατε. [ ώπα μεγάλε, μας πιάσανε ... ]
geostat - Αυτη ειναι η φαση,δε γουσταρω τους ζυγους!Με ολες τις εννοιες που μπορεις να τους αποδοσεις!
X - Και εγώ δεν γουστάρω τα τρόλ. Μάρς. [ Σςςςς μεγάλε, ποιος είσαι ; ... ή μήπως Sssss, Wer sind Sie ? ]
Edited by - zip on 08/12/2010 14:04:51
Οι ομάδες Einsatzgruppen ήταν παραστρατιωτικές οργανώσεις υπό τον έλεγχο των SS πριν και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κύριο καθήκον τους ήταν, σύμφωνα με τα λόγια του Διοικητή των SS Erich von dem Bach-Zelewsk, «ο αφανισμός των Εβραίων, των Τσιγγάνων και των πολιτικών κομισάριων».
Στη Σοβιετική Ένωση τα Einsatzgruppen ακολουθούσαν τη Wehrmacht μόλις κατακτούσε νέες περιοχές. Έφταναν στα χωριά, συγκέντρωναν τους Εβραίους και εκτελούσαν ολόκληρες εβραϊκές κοινότητες. Τα θύματα συνήθως εκτελούνταν όρθια ή γονατιστά κατά μήκος μιας τάφρου, μέσα στην οποία έπεφταν στη συνέχεια. Πριν θαφτούν τα πτώματα οι διοικητές του εκτελεστικού αποσπάσματος είχαν διαταγή να διασφαλίσουν ότι ήταν όλοι νεκροί και ν’ αποτελειώσουν όσους δεν ήταν.

Τoν Σεπτέμβρη του 1941 δολοφονήθηκαν από αυτά τα τάγματα περίπου 35.000 Σοβιετικοί πολίτες, κυρίως Εβραίοι στην περιοχή του Νικολάγιεφ στα πλαίσια της «εκκαθάρισης από εβραϊκά και κομμουνιστικά στοιχεία». Η ομάδα Einsatzgruppe D στις 5 Νοεμβρίου 1941 ανέφερε ότι εκτέλεσε 11.037 Εβραίους και 3 κομμουνιστές αξιωματικούς μέσα στις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Για την περίοδο μεταξύ 16 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου η ίδια ομάδα ανέφερε την εκτέλεση 17.645 Εβραίων, 2504 Krimchaks (φυλετικά κατηγοριοποιημένους ως Εβραίους) 824 Τσιγγάνους και 212 κομμουνιστές. Για τις δύο τελευταίες βδομάδες του Δεκεμβρίου του 1941 η Einsatzgruppe D ανέφερε τον τουφεκισμό 3176 Εβραίων, 85 παρτιζάνων, 12 πλιατσικολόγων και 122 κομμουνιστών.
Η ομάδα Einsatzgruppe C στα τέλη Οκτώβρη του 1941 ανέφερε ότι είχε εξοντώσει περίπου 85.000 ανθρώπους από τους οποίους οι 75.000 ήταν Εβραίοι. Μια άλλη αναφορά των Einsatzgruppen υπογεγραμμένη από τον Χίμλερ, με αποδέκτη τον Χίτλερ (Νο 51, Δεκέμβρης 1942) ανέφερε την εκτέλεση 363,211 Εβραίων. Ωκτό πρόσθετες αναφορές των Einsatzgruppen που συνέλλεξε ο ιστορικός Christopher Browning αναφέρουν τις εκτελέσεις άλλων 18.000 Εβραίων.
Άλλες αναφορές κάνουν μνεία για 44.125 εκτελεσθέντες κυρίως Εβραίους. Περαιτέρω γνωστές μαζικές δολοφονίες είναι αυτή των 10.000 Εβραίων στη Συμφερούπολη της Κριμαίας το Δεκέμβρη του 1941. Στις 13 Οκτώβρη ο δήμαρχος της Μελιτόπολης ανέφερε την εκτέλεση 2000 Εβραίων από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. Γνωστή είναι και η περίπτωση 8000 Εβραίων που εκτελέστηκαν στη Μαριούπολη προς τα τέλη Οκτώβρη του 1941 ενώ το γερμανικό Φρουραρχείο διόρισε νέο δήμαρχο, καθώς η σύζυγος του τότε δημάρχου ήταν –μέχρι να πεθάνει- Εβραία.
Υπολογίζεται ότι οι ομάδες Einsatzgruppen εκτέλεσαν πάνω από 1.000.000 Εβραίους στη Σοβιετική Ένωση. Η προσωνυμία «τάγματα θανάτου» δεν θα ήταν λοιπόν καθόλου υπερβολική για αυτές τις αιμοσταγείς ομάδες.
Πολλοί απλοί Γερμανοί πολίτες γνώριζαν ότι συμβαίνουν άσχημα πράγματα στους Εβραίους στα ανατολικά. Μια αναφορά της Υπηρεσίας Ασφαλείας (του τμήματος πληροφοριών των SS το οποίο διοικούσε ο Ράινχαρντ Χάυντριχ) από τη Φρανκονία της Γερμανίας αποκαλύπτει ότι το Δεκέμβριο του 1942 ακόμα και οι ίδιοι οι ναζί ανησυχούσαν για την επίδραση που είχε στον πληθυσμό η γνώση των εκτελέσεων στα ανατολικά:«Αυτή τη στιγμή ένας από τους σημαντικότερους λόγους αναστάτωσης όσων είναι προσκολλημένοι στην εκκλησία και του αγροτικού πληθυσμού είναι τα νέα από τη Ρωσία για εκτελέσεις και εξόντωση των Εβραίων. Τα νέα γίνονται δεκτά από τις συγκεκριμένες μερίδες του πληθυσμού με μεγάλο ενδιαφέρον, ανησυχία και αγωνία. Σύμφωνα με μια ευρέως διαδεδομένη στον αγροτικό πληθυσμό άποψη, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα κερδίσουμε τον πόλεμο. Κι αν οι Εβραίοι επιστρέψουν ξανά στη Γερμανία, θα μας εκδικηθούν με τον πιο φρικτό τρόπο».
ΠΗΓΕΣ:
http://el.wikipedia.org/wiki/Einsatzgruppen
http://www.nizkor.org/hweb/imt/tgmwc/tgmwc-04/tgmwc-04-28-06.shtml
http://www.hdot.org/en/learning/myth-fact/hitlerorder
Lord Russell, Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, εκδ. Ιωλκός
Laurence Rees, ΑΟΥΣΒΙΤΣ-ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ, εκδ. Πατάκης

Αυτά τα τάγματα αναφέρθηκαν προηγουμένως. Όπως είπα οι Einsatzgruppen είχαν δύναμη 3000 και σκοπός τους δεν ήταν φυσικά ο "αφανισμός των Εβραίων, των τσιγγάνων κλπ" όπως μας λένε οι προπαγανδιστές της συμφοράς, αλλά η καταπολέμηση των παρτιζάνων (αυτό που λέμε σήμερα αντάρτες, σαμποτέρ κλπ). Φυσικά δεν αποκλείεται να εκτελέστηκαν και άμαχοι ως παρτιζάνοι.
Τι σχέση έχει όμως αυτό με το Ολοκαύτωμα; Απλά επειδή όντως υπήρξαν τέτοιες εκτελέσεις προσπαθούν να τις παρουσιάσουν ως κάποια πολιτική εξόντωσης. Φυσικά για να το πετύχουν αυτό πρέπει (ως συνήθως) να φουσκώσουν τον αριθμό των νεκρών.
π.χ. στην σελίδα 9 παρατέθηκε αυτή η "αναφορά 51" που λέει για 360.000 νεκρούς. Η γνησιότητα του εγγράφου όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολη, όχι μόνον λόγω απουσίας σφραγίδων, υπογραφών κλπ. αλλά και λόγω του εξωφρενικού αριθμού των νεκρών. Αυτοί οι 360.000 υποτίθεται εκτελέστηκαν σε μια περίοδο μόλις 4 μηνών, ενώ 165.000 περίπου εξ αυτών εκτελέστηκαν μόνον σ' έναν μήνα, δηλαδή 5500 περίπου ημερησίως !! Αλλά είπαμε, οι Ναζί ήταν ικανοί για όλα.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ποικίλει από 1 εως 2 εκατομμύρια. Φυσικά αυτοί οι αριθμοί δεν αποδεικνύονται από απτά στοιχεία. Όπως και με τα στρατόπεδα, τάφοι που να περιέχουν έστω και κατά προσέγγιση τόσους νεκρούς δεν βρέθηκαν. Η σύγκριση με τους πολύ λιγότερους νεκρούς του Κατύν είναι συντριπτική. Περισσότερα εδώ.
Και για να μην μείνει καμμία αμφιβολία για το πώς λειτουργεί η προπαγάνδα (και οι πιστοί της) η δεύτερη φωτογραφία είναι πλαστή όπως αναλύεται στο άρθρο του Udo Walendy το οποίο ήδη παρέθεσα στην ανάρτηση περί Φωτογραφιών.

quote:
XΆλλη μια προπαγανδιστική ανάρτηση από τον φιλοψευδή Αγνώστικ.
Συνέχισε κατ' αυτόν τον τρόπο και σε λίγο ...
τον μπούλο ...
να συναντήσεις τα φιλο-νεοναζιστάκια σου ...
*γιατί δεν δέχεσαι την διαφορετική άποψη ; Ο Agnostic δεν αναφέρεται σε σένα. Όπως εσύ παραθέτεις στοιχεία, το ίδιο κάνει κι αυτός. Πονάει όμως η αλήθεια ε ;
quote:
Xη δεύτερη φωτογραφία είναι πλαστή όπως αναλύεται στο άρθρο του Udo Walendy το οποίο ήδη παρέθεσα στην ανάρτηση περί Φωτογραφιών.
Και ποιος είναι στη τελική ρε νοσταλγέ ο Γερμανός Udo Walendy που μας τα έχεις κάνει τσουρέκια με δαύτον ;
Edited by - zip on 09/12/2010 22:20:11
amalia - 11/12/2010