- Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:Ακριβώς.
χεχε...έτσι είναι όπως το λες αλλά κοίτα,
Η μηχανή είναι η σκέψη.
Η σκέψη είναι η αντίδραση της μνήμης.
Η μνήμη είναι το γνωστό και η σούπα που λέει και ο φίλτατος Πλάτωνας.
Στο γνωστό μπορεί να τραφεί το Εγώ όπως λες, στο άγνωστο όμως δε μπορεί[τελεί εν απουσία],υποσιτίζεται και γίνεται ατροφικό.
quote:Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω ποιος είναι ο γκρεμός, και ποιος το ρέμα. Στην πρώτο απόσπασμα που έβαλα, συμφωνούμε. Πού είναι ο γκρεμός και το ρέμα;
Γι'αυτό έγραψα και παραπάνω στο φίλτατο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ για το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα που είπε, την ιστορία με τη γέφυρα,τον άγγελο και τον διάβολο.
quote:Είναι προφανές.
Την απουσία-Εγώ δε μπορεί να τη κατανοήσει το Εγώ γιατί είναι εκτός σούπας.
Εντός σούπας το Εγώ παίζει χάι-σούπερ-ντρούπερ-μπάλα[απλά δε παίζεται], εκτός σούπας όμως, όχι απλά δε ξέρει που του πάν τα πέντε, αλλά δε ξέρει καν τι είναι το εκτός σούπας.
quote:Ναι, δε καταλαβαίνω όμως γιατί τα λες όλα αυτά. Ναι υπάρχει η αυθυποβολή, και; Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν άλλες οντότητες έξω απο εσένα; Τώρα, το αν είναι καλές-κακιές, σε βοηθάνε-δε σε βοηθάνε δεν το ξέρω. Εν τέλει, τα πάντα είναι ενέργεια. Όταν προσεύχεσαι σε μια οντότητα-ενέργεια, καλείς αυτή την ενέργεια προς εσένα.
Για να δούμε το τι παίζεται, αρκεί να πώ γι'όσους ασχολούνται και είναι επηρεασμένοι με τις ανατολίτικες φιλοσοφίες, γκουρού, δασκάλους και τα σχετικά, ότι οι ίδιοι οι γκουρού-δάσκαλοι διαλογιστικών ρευμάτων κάνουν αναθεωρήσεις[revision(s)] στις θεωρίες τους.Μ'ένα απλό ψάξιμο στο ίντερνετ μπορεί να βρεί κάποιος ότι δάσκαλοι-γκουρού[όχι όλοι] διαλογιστικών ρευμάτων έχουν ξεκινήσει με το revision 0, μετά το revision 1, revision 2 και τώρα π.χ. το revision 3,κ.ο.κ[απο το πολύ ριβίζιον,η θεωρία τους θα γίνει γιουροβίζιον], ενώ ορισμένοι[όχι όλοι]παρατρεχάμενοι-μυημένοι[μερικοί εξ αυτών καπάτσοι-καταφερτζήδες,και σ'αυτά κουστωδίες,έγραψα σε προηγούμενο πόστ σχετικά] σε διάφορες χώρες ανά την υφήλιο έχουν μείνει να ασχολούνται και να μιλάνε ξανά και ξανά με το revision 0, άντε και το revision 1[κι σ'αυτά ευαγγέλια].
Υπάρχουν γραπτές πληροφορίες στο ίντερνετ αλλά και βίντεο στο youtube,όπου εξηγούνται τα νέα ριβίζιον απο μυημένους των γκουρού ή απο άσχετα άτομα που έχουν ψάξει εις βάθος την αλήθεια[αναζητητές της αλήθειας].
Σ'ένα απ' αυτά λένε ανοιχτά πια ότι, η ιδέα και καλά των εκλεκτών[λίγων-ελάχιστων] ψυχών που έρχεται να σώσει ένας φωτισμένος γκουρού-δάσκαλος και να τις οδηγήσει στην αληθινή τους αιώνια χώρα, στο αληθινό τους αιώνιο σπίτι, η θεωρία αυτή εγκαταλείπεται και αναθεωρείται στο ότι αυτή η περιβόητη εσωτερική γνώση ανήκει σε όλους τους ανθρώπους και όχι σε λίγους-εκλεκτούς.
Η αιώνια αληθινή χώρα ή το αιώνιο αληθινό σπίτι και καλά των φωτισμένων ψυχών, λένε τώρα ότι αναθεωρείται[κι άλλο ριβίζιον!] και ότι δεν υπάρχει κάποια αληθινή χώρα παρά μόνο η Ενότητα, η ολότητα και η μοναδικότητα, το Ένα[Oneness]
Λένε επίσης ότι το εσωτερικό λίνκ με οραματισμούς γκουρού-δασκάλων και μεθόδους επανάληψης αγίων ονομάτων Θεού,γκουρού και τέτοια είναι υπόθεση πλασίμπο.
Λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ κάνει καλό, έρχεται στο φώς η γυμνή αλήθεια.
quote:Ωραία. Πώς πάει κάποιος στην τρίτη λύση;
Ο άγγελος πίσω και ο διάβολος μπρος που σου κουνάνε το μαντήλι και σε καλούν είναι το γνωστό. Είτε έτσι ή αλλιώς μέσα στη σούπα πας.
Η τρίτη λύση[πηδάς στην άβυσσο,στη φωτιά] είναι το άγνωστο.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/12/2011 14:26:50
Διακρίνω μία σύγχυση σ’ εσάς σχετικά με τη διάλυση του εγώ και την πνευματική εργασία και δεν βλέπω να υπάρχει και πολύ διάθεση να βγείτε από τα σκοτάδια της άγνοιας. Πλην του Jekyll ο οποίος φαίνεται να έχει καλή κατανόηση της εργασίας με το εγώ και φιλόπονα προσπαθεί να σας πείσει για την αναγκαιότητα της άσκησης !
Τώρα, όσο για το ποιος κάνει την εργασία της διάλυσης του εγώ , είναι βέβαιο ότι δεν την κάνει το εγώ.
Γι αυτούς που δεν έχουν κάνει σοβαρή άσκηση με το εγώ, ή γι’ αυτούς που τώρα ξεκινάνε, φαίνεται ότι η εργασία γίνεται από το εγώ. Αλλά δεν είναι έτσι!
Είναι γεγονός επίσης, ότι στα πρώτα χρόνια της πνευματικής άσκησης και μέχρι ο νεόφυτος να μάθει καλά τις πρακτικές και να συνειδητοποιήσει πως λειτουργεί το εγώ στον ψυχισμό του, το εγώ εμπλέκεται με κάποιο τρόπο σ’ αυτή τη διαδικασία και δημιουργεί πολλά προβλήματα.
Δημιουργούνται κάποια πνευματικά εγώ όπως π.χ. ‘είμαι πιο σπουδαίος απ’ αυτούς που δεν κάνουν πνευματική άσκηση’, ‘εγώ ξέρω’, ‘η δική μου σχολή είναι σωστή’ κ.λπ.. Αυτό είναι αναπόφευκτο και δεν είναι λόγος να μην κάνουμε πνευματική άσκηση.
Διότι χωρίς άσκηση ο άνθρωπος ζει στην άγνοια και δημιουργεί όλο και περισσότερα εγώ, όλο και πιο χονδροειδή και τελικά δημιουργεί μία κόλαση εξαιτίας αυτών. Και ζει αυτή την κόλαση και στο φυσικό κόσμο και στους άλλους.
Είναι σίγουρο επίσης, ότι η επιθυμία για την πνευματική εργασία και τη διάλυση του εγώ, δεν προέρχεται από το εγώ!
Το εγώ θέλει να συνεχίσει να υπάρχει μέσα μας και να χρησιμοποιεί το ψυχισμό και την ενέργειά μας για τα δικά του γούστα.
Είναι η Ψυχή ή Συνείδηση, που μας ωθεί να ξεκινήσουμε τον πνευματικό δρόμο και την επιστροφή μας στην πηγή, τη Συνείδηση.
Η Ψυχή ή Συνείδηση, ωθεί τα κατώτερα οχήματά της (νου και καρδιά) για να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Εμείς όμως ταυτισμένοι και κατειλημμένοι από το εγώ, νομίζουμε ότι είναι δική μας επιλογή.
Η Συνείδηση βέβαια είναι ήδη αφυπνισμένη και συνεχώς παρούσα σ’ όλη αυτή την πορεία. Εμείς έχουμε τη ψευδαίσθηση ότι είμαστε αποκομμένοι από τη Συνείδηση , εξαιτίας της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται η διάνοια, και η οποία οφείλεται στο εγώ.
Θέλω να τονίσω εδώ, ότι η Ατομική μας Συνείδηση και η Συμπαντική Συνείδηση δεν είναι δύο διαφορετικά πράγματα, άλλα ΕΝΑ. Και στην ουσία όλη η πνευματική πορεία έχει σαν τελικό σκοπό να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε Συνείδηση και όχι τα οχήματα (νους, σώμα, ενέργεια) και ότι η Συνείδηση που είμαστε δεν είναι διαφορετική , άλλα ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ, με τη Συμπαντική Συνείδηση (ή Θεό όπως το αποκαλούν οι θρησκείες).
Τότε ποιος είναι αυτός που κάνει την εργασία, αφού δεν είναι το εγώ;
Η εργασία γίνεται από τη διάνοια της οποίας κύριες λειτουργίες είναι: η προσοχή, η παρατήρηση, η καθαρή λογική, η κατανόηση, η διάκριση και η διαίσθηση.
Η διάνοια μας ξεχωρίζει από τα ζώα και μας επιτρέπει να γνωρίσουμε την αλήθεια, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν αυτά (τα ζώα). Για όσο όμως ο άνθρωπος είναι ταυτισμένος με το σώμα, η διάνοια χάνει την ικανότητά της αυτή, και γίνεται υπηρέτης των κατώτερων ενστίκτων και παρορμήσεων του ανθρώπου.
Αποτέλεσμα του ύπνου της διάνοιας είναι ο χαοτικός κόσμος που βλέπουμε.
Η διάνοια μαζί με τη δύναμη της θέλησης είναι τα κύρια όπλα μας για να πετύχουμε τη διάλυση του εγώ και να συνειδητοποιήσουμε την Αλήθεια.
Στον αγνοούντα όμως, ή στο νεόφυτο, το εγώ δημιουργεί τη ψευδαίσθηση ότι είναι αυτό που κάνει την εργασία. Και βέβαια δεν είναι η μόνη.. Δημιουργεί και μια σειρά άλλων ψευδαισθήσεων με τις οποίες προσπαθεί να κρατάει τη διάνοια κοιμισμένη και υπηρέτη των ορέξεων του.
Για όλους του συνφορουμίστες αυτού του θέματος (πλην του Jekyll) φαίνεται πως το εγώ δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά για να κρατάει τη διάνοια σας στην άγνοια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σας κάνει να θεωρείτε τους εαυτούς σας έξυπνους ενώ στην πραγματικότητα έχετε πέσει θύματα στην αρπάγη του εγώ.
Τέλος, θα ήθελα να παραθέσω μερικά αποφθέγματα της Αρχαίας Ελληνικής Σοφίας:
“Στο τέλος, αυτό για το οποίο μετανιώνουμε περισσότερο είναι οι προσπάθειες τις οποίες ποτέ δεν κάναμε”
“Η πρώτη και μεγαλύτερη νίκη είναι να κατακτήσεις τον εαυτό σου. Το να σε έχει κατακτήσει ο εαυτός σου είναι από όλα το πιο επαίσχυντο και άθλιο”
“Η αληθινή σοφία έρχεται στον καθένα μας όταν συνειδητοποιήσουμε πόσο λίγα κατανοούμε για τη ζωή, τους εαυτούς μας και τον κόσμο γύρω μας"
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
Μόλις διάβασα το πόστ σου, μαζί με όσα γράφει η θεματοθετης, φενεται πως εμείς ζούμε σε σκοτάδια, ενώ ΕΣΥ την γλυτωνεις. Άντε μπαγασακο, σου έφεξε πάλι, μα λόγο της γνωριμίας μας, έστω και διακτιακα, θα γράψουμε ως συνήθως λίγες παρατηρήσεις.
Doctor
Σωστός. Για αυτό και λέω ότι το έργο μας είναι μετά την παύση του νου. Ας πούμε δηλαδή ότι κάποιος φτάνει σε μια κατάσταση να ζει σχεδόν όλη την μέρα συνειδητός.
..........
Αυτά τα έχουμε ξαναπεί. Αν τυχόν και δεν είναι, (συνηδητος) έχει επίγνωση πως δεν προσέχει.
Δοκτορ.
Αυτό βέβαια θέλει πολύ πρακτική.
...........
Δεν θέλει πρακτική φίλε. Πρακτική θα πει πως επαναλαμβάνει κάτι ξανα και ξανα, για να εχω στο τελος ενα αποτελεσμα, που μπορει καλλιστα να ειναι το αποτελεσμα καποιας βλακειας. ΓΝΩΡΊΖΩ ανθρώπους που χάνουν 100 φορές περισσότερη ενέργεια, (γιατί αντετιθοναται σε κάποια φυσιολογική τους λειτουργία) μόνο απο τη σύγκρουση που Ζουν. Γνωστά και δεν επεκτινομαι.
δοκτορ
Ας πούμε όμως ότι το καταφέρνει. Το έργο του ξεκινάει απο εκεί. Το να είσαι συνειδητός πάει να πει ότι μπορείς να "δεις" το Εγώ στη διάρκεια της μέρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορείς και να το διαλύσεις.
...........
Βρε δοκτορ, γιατί να το δυαλυσω? όταν έχω επίγνωση, είναι εκει. Περπατώ μαζυ του, δεν το ταιζω, ούτε το αποκεφαλιζω.
Δοκτορ
Ας υποθέσουμε ότι έρχεται μια σκέψη π.χ. 'Πρέπει να μαγειρέψω για μεσημέρι'
Ωραία. Κανένα πρόβλημα ως εδώ.
........
Κανένα!
Δοκτορ
Ας πούμε ότι αρπάζοντας την ευκαιρία αυτής της σκέψης, πετάγεται από τα βάθη του υποσυνειδήτου, ένα Εγώ λαιμαργίας.
...............
Αν έχω επίγνωση και αυτής της κίνησης, έχω δυο κινήσεις. Λοιπόν?
δοκτορ
Αν εσύ τότε είσαι συνειδησιακά κοιμισμένος, η σκέψη που αρχικα έκανες παύει να είναι απλή σκέψη, και με τις ευλογίες του Εγώ, μετατρέπεται σε φαντασία.
..........
Βρε δοκτορα δν μας τα λες καλα. Πρώτα λες ας πούμε πως φτάνει στη κατάσταση να ζει τη μέρα του συνηδειτος, μετά γράφεις πως είναι συνειδησιακα κοιμησμενος! Διάλεξε, η είναι αφηπνησμενος, η δεν είναι!
Δοκτορ
Αρχίζεις λοιπόν υπο την επιρροή του Εγώ να φαντάζεσαι αυτό το καταπληκτικό πιάτο το οποίο θα ετοιμάσεις το μεσημέρι και πόσο νόστιμο θα είναι.
Αυτό δημιουργεί μια σκεπτομορφή "έξω" απο εσένα.
Η φαντασία είναι δημιουργική, και δημιουργεί παίρνοντας από την δικιά μας ενέργεια.
.............
Αν έχεις ξυπνήσει, δεν συμβαίνει τίποτα απο τα παραπάνω. Ειναι τόσο ( κομπλε) εκείνο, που σκεπτομορφες και σκέψεις γενικότερα, δεν σε απασχολούν. Αν έρθουν, είναι γιατί κανείς προσπαθεία, διαφορετικά όπως έγραψα, ζεις σε (!)
Δοκτορ
Σε αυτή τη σκεπτομορφή του μεσημεριανού πιάτου (η οποία αποτελείται απο λαχταριστή δικιά σου ενέργεια) θα προσκολληθούν ένα σωρό μικρά εγώ-οντότητες για να τραφούν.
Όμως, αυτή η ενέργεια που έχεις δημιουργήσει, η σκεπτομορφή, αναπόφευκτα θα γυρίσει κάποια στιγμή πίσω σε σένα.
Όταν το κάνει αυτό, θα γυρίσει πίσω μαζί με όοολα τα Εγώ που προσκολληθηκαν πάνω της στη διάρκεια της φαντασίωσης.
Συγχαρητήρια, κέρδισες μερικά ακόμα Εγώ.
...........
Φίλε, αν συμβαίνει το παραπάνω, δεν έχεις βγει ποτέ απο το μικρή γωνιτσα του μυαλού σου.
Δοκτορ
Ας επιστρέψουμε όμως στην αρχή... ποιος τελικά ήταν αυτός που έκανε όλη τη φασαρία; Εντάξει, σίγουρα στην αρχή υπήρξε η σκέψη, όμως η σκέψη από μόνη της δεν είναι κακή, το να σκέφτεσαι είναι φυσιολογικό, άσχετα αν εμείς το έχουμε παρακάνει λόγω μηχανικότητας.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν πάνω σε αυτή τη σκέψη γαντζώνεται το ψυχολογικό Εγώ.
..........
Βρε δοκτορα, συνελθε λιγο. Είναι διαφορετικές οι σκέψεις απο το ΕΓΏ? το ψυχολογικό ΕΓΏ δεν είναι σκέψεις?
Δεν συνεχίζω στα υπόλοιπα, είμαι στο buda και πάω στην pesti, με φίλους για φαγητό. Τα λέμε, ![]()
quote:Μπορεί. Μπορεί και όχι. Εσύ πώς κατάφερες να έχεις την όποια συνειδητότητα έχεις;
Δεν θέλει πρακτική φίλε. Πρακτική θα πει πως επαναλαμβάνει κάτι ξανα και ξανα, για να εχω στο τελος ενα αποτελεσμα, που μπορει καλλιστα να ειναι το αποτελεσμα καποιας βλακειας.
quote:Για αυτό είπαμε ότι είναι θέμα συνειδητής επιλογής
Βρε δοκτορ, γιατί να το δυαλυσω? όταν έχω επίγνωση, είναι εκει. Περπατώ μαζυ του, δεν το ταιζω, ούτε το αποκεφαλιζω.
quote:
Βρε δοκτορα δν μας τα λες καλα. Πρώτα λες ας πούμε πως φτάνει στη κατάσταση να ζει τη μέρα του συνηδειτος, μετά γράφεις πως είναι συνειδησιακα κοιμησμενος! Διάλεξε, η είναι αφηπνησμενος, η δεν είναι!
...
Αν έχεις ξυπνήσει, δεν συμβαίνει τίποτα απο τα παραπάνω. Ειναι τόσο ( κομπλε) εκείνο, που σκεπτομορφες και σκέψεις γενικότερα, δεν σε απασχολούν. Αν έρθουν, είναι γιατί κανείς προσπαθεία, διαφορετικά όπως έγραψα, ζεις σε (!)
Στη πρώτη παραγραφο μιλούσα γενικα, ότι το να είσαι συνειδητός δεν είναι το τέλος, αλλα η αρχή της εσωτερικής δουλειάς.
Μετά ανέφερα ένα παράδειγμα για το πώς δουλεύει το Εγώ στον μέσο άνθρωπο.
Και τέλος μίλησα για το πώς αποφεύγεται η επιβλαβής λειτουργία του Εγώ με το να είναι κάποιος συνειδητός. Δεν το πρόσεξες; Είχε δύο εκδοχές το παράδειγμα, εσύ είδες μόνο την πρώτη; Θα το ξαναπαραθέσω για να το δεις.
quote:Όταν προέρχονται από το Εγώ, δεν είναι διαφορετικές. Ο νους όμως δεν είναι Εγώ φίλε μου. Ο νους είναι ένα εργαλέιο, ούτε καλό ούτε κακό, αρκει να το χρησιμοποιεί η συνείδηση. Αν δεν το χρησιμοποιεί η συνείδηση, το χρησιμοποιεί το Εγώ και μας βλάπτει, είναι προφανές. Το εγώ είναι ενέργεια που εκφράζεται μέσα και από τα πέντε κέντρα του ανθρώπου (Συναισθηματικό, Διανοητικό, σεξουαλικό κλπ) δεν εκφράζεται μόνο από το διανοητικό, αλλά το διανοητικό ασκεί τη διοίκηση στα υπόλοιπα κέντρα.
Βρε δοκτορα, συνελθε λιγο. Είναι διαφορετικές οι σκέψεις απο το ΕΓΏ? το ψυχολογικό ΕΓΏ δεν είναι σκέψεις?
quote:Δε ξέρω τι εννοείς με αυτό. Σχετικά με τη σκεπτομορφή και το γενικότερο παράδειγμα, προσπάθησα να το κάνω όσο πιο απτό γίνεται, ενδεχομένως έτσι να έχασε κάποια από την εγκυρότητά του. Θυσία στον βωμό της διανοητικής κατανόησης των πραγμάτων που επικρατεί. Πάντως είναι απλό το ζήτημα: Όταν δίνεις ενέργεια στη σκέψη (και η σκέψη ελέγχεται από το εγώ), δίνεις ενέργεια στο εγώ και χάνεις ενέργεια από τον εαυτό σου. Κατανοητό αυτό;
Φίλε, αν συμβαίνει το παραπάνω, δεν έχεις βγει ποτέ απο το μικρή γωνιτσα του μυαλού σου.
Ξαναβάζω σκέτο το προηγούμενο μηνύμά μου (χώρις την πρώτη παράγραφο) για να λυθούν τυχόν μπερδέματα.
(1η Εκδοχή - ο κοιμισμένος)
"Ας υποθέσουμε ότι έρχεται μια σκέψη π.χ. 'Πρέπει να μαγειρέψω για μεσημέρι'
Ωραία. Κανένα πρόβλημα ως εδώ.
Ας πούμε ότι αρπάζοντας την ευκαιρία αυτής της σκέψης, πετάγεται από τα βάθη του υποσυνειδήτου, ένα Εγώ λαιμαργίας.
Αν εσύ τότε είσαι συνειδησιακά κοιμισμένος, η σκέψη που αρχικα έκανες παύει να είναι απλή σκέψη, και με τις ευλογίες του Εγώ, μετατρέπεται σε φαντασία.
Αρχίζεις λοιπόν υπο την επιρροή του Εγώ να φαντάζεσαι αυτό το καταπληκτικό πιάτο το οποίο θα ετοιμάσεις το μεσημέρι και πόσο νόστιμο θα είναι.
Αυτό δημιουργεί μια σκεπτομορφή "έξω" απο εσένα.
Η φαντασία είναι δημιουργική, και δημιουργεί παίρνοντας από την δικιά μας ενέργεια.
Σε αυτή τη σκεπτομορφή του μεσημεριανού πιάτου (η οποία αποτελείται απο λαχταριστή δικιά σου ενέργεια) θα προσκολληθούν ένα σωρό μικρά εγώ-οντότητες για να τραφούν.
Όμως, αυτή η ενέργεια που έχεις δημιουργήσει, η σκεπτομορφή, αναπόφευκτα θα γυρίσει κάποια στιγμή πίσω σε σένα.
Όταν το κάνει αυτό, θα γυρίσει πίσω μαζί με όοολα τα Εγώ που προσκολληθηκαν πάνω της στη διάρκεια της φαντασίωσης.
Συγχαρητήρια, κέρδισες μερικά ακόμα Εγώ.
Ας επιστρέψουμε όμως στην αρχή... ποιος τελικά ήταν αυτός που έκανε όλη τη φασαρία; Εντάξει, σίγουρα στην αρχή υπήρξε η σκέψη, όμως η σκέψη από μόνη της δεν είναι κακή, το να σκέφτεσαι είναι φυσιολογικό, άσχετα αν εμείς το έχουμε παρακάνει λόγω μηχανικότητας.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν πάνω σε αυτή τη σκέψη γαντζώνεται το ψυχολογικό Εγώ. (όταν το ψυχολογικό εγώ εκφράζεται μέσα στον νου)
(2η εκδοχή - ο συνειδητός)
Είναι προφανές ότι αν κάποιος είναι συνειδητός τη στιγμή της έκφρασης του Εγώ, τότε όταν αυτό βγαίνει απ' την κρυψώνα του κάπου στο υποσυνείδητο, υπο το φως της συνείδησης θα φανει.
Όπως αντιλαμβάνεστε, στο Εγώ δεν αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας (της συνείδησης στη προκειμένη περίπτωση) επομένως με το που αφυπνιστεί κάποιος τη στιγμή της έκφρασής του, και το δει, αυτό θα τρέξει κάπου να κρυφτεί.
Το υποσυνείδητο έχει 49 πόρτες.
Ας υποθέσουμε ότι το Εγώ της λαιμαργίας βγήκε από την πόρτα 27.
Όταν πέσει πάνω του το φως της συνείδησης, σε ποια πόρτα θα τρέξει να κρυφτεί;
Επειδή δεν θα προλάβει να ξαναβρει την δική του πόρτα, θα μπει σε οποιαδήποτε βρει εύκαιρη μπροστά του.
Ας υποθέσουμε ότι είναι πιο κοντά στην πόρτα 30.
Ανοίγει αυτή τη πόρτα για να κρυφτεί, όμως μέσα της υπάρχει ήδη ένα εγώ ζήλειας.
Είναι προφανές ότι δεν θα μείνει κρυμμένο για πολύ καιρό σε αυτό το μέρος. Θα προσπαθήσει λοιπόν με την πρώτη ευκαιρία να βγει απο εκεί και να επιστρέψει στην πόρτα 27 απ' όπου και ήρθε.
Αν εμείς δούμε το Εγώ, αλλά αμέσως μετά ξαναπέσουμε σε συνειδησιακό ύπνο, οι πιθανότητες είναι ότι το ίδιο ή κάποιο άλλο Εγώ, θα ξαναρχίσουν να εκφράζονται μέσω του νου μας.
Αν "παύσουμε" τη σκέψη, και ζούμε σε μια συνεχή κατάσταση έμπνευσης, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε Εγώ. Ο Βούδας αν και είχε φτάσει στη φώτιση, τον αναπαριστούσαν πάντα σε στάση διαλογισμού. Για ποιο λόγο; Γιατί είναι άλλο πράγμα το να είσαι συνείδητος ή ακόμα και φωτισμένος και άλλο πράγμα η διάλυση του Εγώ. Αν μπορείς να αναγνωρίζεις το Εγώ σου και αν μπορείς να το έχεις υπο έλεγχο, έχεις την αρχή της δουλειάς, όχι όμως όλη την δουλειά, γιατί το Εγώ δεν αρκεί να το αναγνωρίζεις ή να μην το αφήνεις να εκφράζεται μέσω του νου, πρέπει να το εξοντώσεις, να το αποβάλλεις πλήρως και απο τα 49 επίπεδα του υποσυνειδήτου.
Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί όπως έλεγε μια φίλη:
"Ο διαλογισμός χωρίς ενεργό ενατένιση και χωρίς πύρινο αγώνα, μπορεί να γίνει παγίδα των αδρανειών της ύλης."
(Meditation without aspiration and high striving can become a trap of the inertia of matter)
Μόλις σας έδωσα αρκετά προχωρημένη διδασκαλία, ελπίζω να το αναγνωρίζετε."
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/12/2011 22:40:54
Ναι οι σκεψεις ειναι διαφορετικες απο το εγω !
Πως αλλιως οι σοφοι θα μας μετεδιδαν τη σοφια τους !
Το εγω πρωταρχικως ειναι η αισθηση 'ειμαι το σωμα' 'ειμαι ο ταδε η ο δεινα'
Αυτο που θα εκανε ενας πραγματικος ερευνητης θα ηταν να διαπισωσει αν αυτο αληθευει και μετα να ψαξει τα υπολοιπα!
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
Αγαπητε jekyl
Προχωρημενη ή οχι η διδασκαλια που δινεις, απο τη δικη σου ματια.
Αυτο που ειναι προχωρημενο για σενα για καποιον αλλο ειναι κατι απλο και το αντιθετο.
Τα παντα σ αυτο τον κοσμο ειναι σχετικα. Η διδασκαλια δεν ειναι ανεξαρτητη απο το μαθητη. Οταν ο μαθητης ειναι ετοιμος εμφανιζεται ο καταλληλος δασκαλος και διδασκαλια για αυτον !
Αυτα που λες σε αυτο το φορουμ δονουν την καρδια σου, τους αλλους φαινεται να μην τους αγγιζουν καθολου. Βγεσ απο την παγιδα να περιμενεις αναγνωριση, η αληθεια πρεπει να λεγεται για χαρη της αληθειας και για το καλο ολων.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
quote:Τη γλυτώνει μόνο όποιος κάνει το έργο φίλτατε. Και συνειδητός να ήμουνα (που δεν είμαι) πάλι δεν θα τη γλύτωνα.
Μόλις διάβασα το πόστ σου, μαζί με όσα γράφει η θεματοθετης, φενεται πως εμείς ζούμε σε σκοτάδια, ενώ ΕΣΥ την γλυτωνεις. Άντε μπαγασακο, σου έφεξε πάλι, μα λόγο της γνωριμίας μας, έστω και διακτιακα, θα γράψουμε ως συνήθως λίγες παρατηρήσεις.
quote:Στη δεύτερη σελίδα :
Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω ποιος είναι ο γκρεμός, και ποιος το ρέμα. Στην πρώτο απόσπασμα που έβαλα, συμφωνούμε. Πού είναι ο γκρεμός και το ρέμα;
quote:Εδώ αναφέρθηκε το γκρεμός και το ρέμα.
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣΣωστά φίλε,πολύ σωστά.
Δεν το είχα σκεφθεί αυτό και είναι πραγματικότητα.
Αν κάποιος θέλει να διαλύσει το ΕΓΩ και να διαφέρει απο τους άλλους,νομίζοντας εαυτόν ανώτερον [επειδή το πέτυχε],πάλι στην παγίδα του ΕΓΩ πέφτει!!Απίθανη φάση.Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα!!
Λες να ξαναπιάσουμε πάλι την ίδια κουβέντα ξεκινώντας απο την αρχή;
Την αναλύσαμε ανάμεσα σε ολόκληρα κατεβατά στη δεύτερη σελίδα.
quote:
Ναι, δε καταλαβαίνω όμως γιατί τα λες όλα αυτά. Ναι υπάρχει η αυθυποβολή, και; Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν άλλες οντότητες έξω απο εσένα; Τώρα, το αν είναι καλές-κακιές, σε βοηθάνε-δε σε βοηθάνε δεν το ξέρω. Εν τέλει, τα πάντα είναι ενέργεια. Όταν προσεύχεσαι σε μια οντότητα-ενέργεια, καλείς αυτή την ενέργεια προς εσένα.
Στην αυθυποβολή δηλαδή δεν υποβάλλεις τον εαυτό σου σε κάποια σκέψη;
Εκεί δηλαδή δε μπορεί να σου παίξει παιχνίδια το Εγώ;
Το να προσεύχεσαι κάπου δεν μπορεί να γίνει παιχνίδι για τη σκέψη και το Εγώ;
Η αυθυποβολή και η προσευχή δεν είναι ιδέα-σκέψη-τροφή για το νού με τις οποίες μπορεί να παίξει ο νούς χίλια δύο παιχνίδια;
quote:Το Πώς εξετάζαμε και αναλύαμε αναλυτικότατα[μασημένη τροφή το κάναμε]στη πρώτη και στη δεύτερη σελίδα.
Ωραία. Πώς πάει κάποιος στην τρίτη λύση;

τo puzzle της χιλιετίας
quote:
Το υποσυνείδητο έχει 49 πόρτες.
Ας υποθέσουμε ότι το Εγώ της λαιμαργίας βγήκε από την πόρτα 27.
Όταν πέσει πάνω του το φως της συνείδησης, σε ποια πόρτα θα τρέξει να κρυφτεί;Επειδή δεν θα προλάβει να ξαναβρει την δική του πόρτα, θα μπει σε οποιαδήποτε βρει εύκαιρη μπροστά του.
Ας υποθέσουμε ότι είναι πιο κοντά στην πόρτα 30.
Ανοίγει αυτή τη πόρτα για να κρυφτεί, όμως μέσα της υπάρχει ήδη ένα εγώ ζήλειας.Είναι προφανές ότι δεν θα μείνει κρυμμένο για πολύ καιρό σε αυτό το μέρος. Θα προσπαθήσει λοιπόν με την πρώτη ευκαιρία να βγει απο εκεί και να επιστρέψει στην πόρτα 27 απ' όπου και ήρθε.
Αν εμείς δούμε το Εγώ, αλλά αμέσως μετά ξαναπέσουμε σε συνειδησιακό ύπνο, οι πιθανότητες είναι ότι το ίδιο ή κάποιο άλλο Εγώ, θα ξαναρχίσουν να εκφράζονται μέσω του νου μας.
Και πες ότι τα βλέπεις όλα σε όλες τις πόρτες.
Πρώτον, είσαι σίγουρος πως τα βλέπει η συνείδηση[που λες εσύ] μόνη της ή τα βλέπει παρέα με Εγώ;
Και δεύτερον, πες ότι πέφτει φώς σε όλες τις πόρτες και δε μπορούν να τρέξουν να κρυφτούν, ο αρχικός σπόρος του Εγώ[το πρότυπο] που έχει τη πρότυπη δομική πληροφορία κατασκευής Εγώ, συνεχίζει να είναι ενεργά-παρών.
Ετσι μετά, απο το ΠΡΟΤΥΠΟ-ΕΓΩ φτιάχνεται ένα ΚΕΝΟ-ΕΓΩ και εμφανίζεται απο τη πίσω πόρτα.
Εσύ νομίζεις ότι είναι υπό-έλεγχο όλες οι πόρτες και όλα τα ΕΓΩ, και έρχεται ένα ΚΕΝΟ-ΕΓΩ απο τη πίσω πόρτα και δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ΕΓΩ-ΣΙΓΗΣ.
Εσύ νομίζεις ότι έχεις τον έλεγχο και είσαι στη φώτιση και το ΚΕΝΟ-ΕΓΩ έχει φέρει μια καθολική ψευδαίσθηση ΕΓΩ-ΣΙΓΗΣ στο ΝΟΥ ΣΟΥ και σου έχει πάρει τον καθολικό έλεγχο.
Φίλτατε Jekyll, απο τη στιγμή που ψάχνεις τον έλεγχο του υποσυνείδητου, ΕΓΩ μπαίνει απ'όλες τις πάντες.
ΕΛΕΓΧΟΣ σημαίνει ΕΓΩ.
To ΕΓΩ πάει πακέτο με τον ΕΛΕΓΧΟ,γιατί μόνο στο ΓΝΩΣΤΟ μπαίνει ΕΛΕΓΧΟΣ, όχι στο ΑΓΝΩΣΤΟ.
Στο ΑΓΝΩΣΤΟ υπάρχει ΠΑΡΑΔΟΣΗ[ΜΠΟΡΕΙ-ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ].
ΠΑΡΑΔΙΝΕΣΑΙ[ΜΠΟΡΕΙ-ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ] στο ΑΓΝΩΣΤΟ,ΔΕΝ το ΕΛΕΓΧΕΙΣ.
quote:
Αν μπορείς να αναγνωρίζεις το Εγώ σου και αν μπορείς να το έχεις υπο έλεγχο, έχεις την αρχή της δουλειάς, όχι όμως όλη την δουλειά, γιατί το Εγώ δεν αρκεί να το αναγνωρίζεις ή να μην το αφήνεις να εκφράζεται μέσω του νου, πρέπει να το εξοντώσεις, να το αποβάλλεις πλήρως και απο τα 49 επίπεδα του υποσυνειδήτου.
Η αρχή είναι και το τέλος της διαδικασίας.
Όσο προσπαθείς ΕΣΥ να έχεις υπό έλεγχο το ΕΓΩ, το ΕΓΩ έχει υπό έλεγχο ΕΣΕΝΑ.
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ είναι η ψευδαίσθηση που ζητά συνέχεια το ΕΓΩ.
Το ΕΓΩ ψάχνει πάντα να πιαστεί απο κάπου [ΕΛΕΓΧΟΣ][ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ].
Αυτό το κάπου είναι στο ΓΝΩΣΤΟ.
Το ΓΝΩΣΤΟ είναι ΜΝΗΜΗ.
Το ΕΓΩ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ στο ΑΓΝΩΣΤΟ.[ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ]
quote:Να δώσoυμε όση αναγνώριση θέλεις[αν και θα είναι τροφή για το ΕΓΩ], δεν είναι εκεί το θέμα.
Μόλις σας έδωσα αρκετά προχωρημένη διδασκαλία, ελπίζω να το αναγνωρίζετε."

τo puzzle της χιλιετίας
Edited by - YUGI-OH on 31/12/2011 01:27:57
Διαπίστωσα ότι ο YOGI_OH,o ΠΛΑΤΩΝ κι εγω,είμαστε κατά της διάλυσης του ΕΓΩ ειδικώς και κατα των σχετικών διδασκαλιών γενικώς.
Η θεματοθέτις και ο "ψυχάκιας" ο γιατρούλης μας [![]()
Αμαλία...άσε το βούρδουλα κάτω,χρονιάρες μέρες],είναι υπέρ της διάλυσης.
Είναι ανώφελο να προσπαθούμε να κάνουμε τις σκέψεις μας,να "ενσαρκωθούν" ο ένας στο μυαλό του άλλου.
Ο Ντοτόρο χωρίς τον Βέορ δεν μπορεί να 'ασκηθεί"
Εμείς που θεωρούμε το Βέορ άχρηστο,πάλι δεν μπορούμε να "ασκηθούμε" γιατι απλά δεν θέλουμε να διαλύσουμε τίποτα.Προτιμούμε να έχουμε το ΕΓΩ μας στην θέση του για να αντιμετωπίσει τούς κάθε λογής Βέορ,Καμασατσαράκτα,Τσουκουμπρουσούμπραβέδα,Βούδα,Ιησού και όλους τους άλλους που προσπαθούν να το ταπεινώσουν απέναντι στην δημιουργία,που το δημιούργησε.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΡΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ!!!!
Θέλουμε το ΕΓΩ μας,μαζί όπου πάμε,στάς Βιέννας,στας λόνδρας,στα Παρίσια και στις Αμέρικας!!
Ετσι δεν είναι Πλάτωνα?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
YUGI- HO
Ποιο ειναι αυτο το ΕΣΥ που προσπαθει και ποιο ειναι αφο το ΕΣΕΝΑ που ΤΟ ΕΓΩ ελεγχει?
Βρες πρωτα ποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ και μετα δες αν τα αυτα που λες ισχυουν.
Η ΑΓΝΟΙΑ ειναι μεγαλυτερος εχθρος του ανθρωπου, και αυτο οφειλεται στο ΕΓΩ.
ΝΙΚΟΜΑΧΕ, δεν χρειαζετα να πεισει κανενας για οτιδηποτε. Εμαθες
κατι απο αυτα που λεγονται σε αυτο το φορουμ? Αν ναι καλως, αν οχι παλι καλως.
ΑΓΑΛΙ ΑΓΑΛΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΓΟΥΡΙΔΑ ΜΕΛΙ!
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
Edited by - elmisattva on 31/12/2011 06:17:55
Αυτά φίλε δοκτορ και αγαπητή θεματοθετης που έχω να σας πω, είναι πως μέσα στην κατανόηση, βρίσκει τη θέση που αρμόζει στο ΕΓΏ. Αν δεν χρειάζεται, αν είναι επιβλαβες, πάντα μέσα σε ΑΝΑΊΤΙΑ κατανόηση, τελειώνει. Αν και το λέτε με διαφορετικά λόγια όλοι σας, (και ΕΣΥ νικ) η ουσία είναι να καταλάβουμε πως υπάρχουν σκέψεις (μηχανοποιημενη ΣΚΈΨΗ) που πρέπει να κατανοηθεί και να τελειώσει, (ΑΝΑΊΤΙΑ, χωρίς πρακτικές) και υπάρχει νοηση, η οποία δρα στο χρόνο, μα ο ΧΡΌΝΟΣ δεν μπορεί να την αγγίξει. Η διάφορα απο την ενεργια που γράφει ο δοκτορ και η φίλη μας, που υποστηρίζουν πως διωχετευεται, (στη ΣΚΈΨΗ) είναι πως η νοηση απλά η δράση της (δεν παει παρέα με το ΕΓΏ, η το ένα η το άλλο) δεν έχει αιτία, δεν επιλέγει, βλέπει πως δεν υπάρχει καν διάφορα απο ενεργια και ΣΚΈΨΗ, απο παρατηρητή και παρατητηρουμενο.
ΤΈΛΟΣ πάντων, ελπίζω αγαπητοί φίλοι να μην σας μπερδεψα περισσότερο.
Η ζωή είναι πολυ όμορφη, τόσο στην υλική όσο και στην πνευματική της manifestation.
Αν ο νους και η καρδιά μας τα βρουν, κάθε πρόβλημα, σε μας και στην ανθρωπότητα, τελειώνει.
Σας φιλώ όλους απο Βουδαπέστη. Ίσως τα πούμε πάλι, του χρονου.
ΠΛΑΤΩΝΑ μεγαλη ιδεα εχεις για τον εαυτο σου αν νομιζεις οτι μπορεις να μας μπερδεψεις!
Καποιος μπερδεύεται από μόνος του, εξαιτιασ της αυτο-υπνωσης και της αγνοιας του.
Και αν ακομη συνεβαινε κατι τετοιο θα ηταν ο νους που θα ηταν σε συγχυση. Αυτο δειχνει ότι ταυτιζεις το ν ανθρωπο με το νου ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΌ ΝΟΥ.
ΚΑΛΗ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ αλλα στην αληθεια δεν φτανει κανεις με την κατανοηση μονο!
το βασικοτερο ερωτημα ειναι ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Ή ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΙΣΑΙ ??? Με ποιο τροπο μπορεις να το συνειδητοποιησεις???
Μονο αυτο μπορει να σε ξεδιψασει και οχι οι κατανοησεις
Ειρηνη αγαπη αρμονια
Edited by - elmisattva on 31/12/2011 07:36:28
Καποιος μπερδεύεται από μόνος του, εξαιτιασ της αυτο-υπνωσης και της αγνοιας του..
..........
Πω πω ένα ΕΓΏ! ΜΕΓΆΛΟ ΜΕΓΆΛΟ, και αν δεν το βλέπετε αγαπητή φίλη, δεν έχετε ούτε κατανόηση.
Βλέπεις, έγραψα ελπίζω να μην σας μπερδεψα με ότι έγραψα, γιατί αν και συμφωνώ με ότι έγραψε ο Νικ, το ΕΓΏ μου δεν απαντησε ούτε κινήθηκε ενάντια σε κάτι!
Mod ego On!
O βεορ είναι για κλάματα, όπως και αυτοί που ακολουθούν τον κάθε βεορ!
Mod ego off.
Για να κατανοησεις αδερφή ψυχή, τι είναι ΕΓΏ και τι είναι ψυχή...![]()
quote:
Νικομαχε, είναι λεπτό ζήτημα, και έχεις περάσει χρόνια και ΕΣΥ στο (ψάξιμο) όπως το αποκαλεις. Αν καταλαβαίνω και τον yogi_oh, προσπαθούμε να υποδείξουμε στον αγαπητό μας δοκτορα, πως δεν υπάρχει πρακτική, προσπάθεια, η διδασκαλία, που μπορει να σκοτώσει το ΕΓΏ, αντίθετα, το διαιωνίζει, σε μια διαφορετική μορφή. Αναφέρεται σε καταστασεις, βασισμένος σε γνωστικη διδασκαλία, όπως και η θεματοθετης. Δικαίωμα του, αρκεί μην φθάσει μια μέρα και υπογράφει και αυτός, σαν πρώην αρχηγός...
Ακριβώς, πολύ σωστά καταλαβαίνεις Πλάτωνας.
Συμφωνώ χίλια τοις εκατό μ'όσα λες.

τo puzzle της χιλιετίας
Edited by - YUGI-OH on 31/12/2011 09:50:18
quote:Έτσι ακριβώς, ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Διαπίστωσα ότι ο YOGI_OH,o ΠΛΑΤΩΝ κι εγω,είμαστε κατά της διάλυσης του ΕΓΩ ειδικώς και κατα των σχετικών διδασκαλιών γενικώς.
Συμφωνούμε χίλια τοις εκατό.

τo puzzle της χιλιετίας
quote:
Όσο προσπαθείς ΕΣΥ να έχεις υπό έλεγχο το ΕΓΩ, το ΕΓΩ έχει υπό έλεγχο ΕΣΕΝΑ.YUGI- HO
Ποιο ειναι αυτο το ΕΣΥ που προσπαθει και ποιο ειναι αφο το ΕΣΕΝΑ που ΤΟ ΕΓΩ ελεγχει?
Φίλτατη elmisattva,
Αυτό που έγραψα:
Το νόημα και η ουσία γίνεται πολύ καλά αντιληπτό απ'το κοινό νού και απ'τη ψυχή.
Και επειδή ο νούς και η ψυχή αναγνωρίζουν την αλήθεια που περιέχεται σ'αυτό,
το διαμορφωμένο-ΕΓΩ, απο διάφορες διδασκαλίες και πρακτικές 10,20,30 χρόνων ή αφιερωμένης και μιας ολόκληρης ζωής, κλονίζεται ισχυρά.
Και επειδή κλονίζεται ισχυρά, γατζώνεται με μεγαλύτερη δύναμη στις διδασκαλίες που έχουν πλάσει ένα διαμορφωμένο-ΕΓΩ.
Ετσι,κάποιος δεν απαλλάσεται απο τα ΕΓΩ, αλλά αυτά ενισχύονται.
quote:
Βρες πρωτα ποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ και μετα δες αν τα αυτα που λες ισχυουν.Η ΑΓΝΟΙΑ ειναι μεγαλυτερος εχθρος του ανθρωπου, και αυτο οφειλεται στο ΕΓΩ.
Να βρείς ποιος και ποιά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ αφήνοντας κάποια στιγμή στην άκρη όλα τα ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ-ΕΓΩ[απο διδασκαλίες-πρακτικές άλλων] χρόνων που κουβαλάς, μπορείς;;
Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ-ΕΓΩ ΑΓΝΟΙΑ είναι επίσης μεγάλος εχθρός του ανθρώπου.
Υπάρχουν τρείς καταστάσεις γνώσης της ΑΓΝΟΙΑΣ:
1.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.[Ετσι γεννιέται ο άνθρωπος]
2.ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ[Στην πορεία ο άνθρωπος αποκτά διαμόρφωση με γνώσεις-διδασκαλίες-πρακτικές άλλων]
3.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.[κατάσταση Σωκράτη-Πλάτωνα-Βούδα-Χριστού][γνώση της άγνοιας απο πρώτο χέρι χωρίς καμία διαμόρφωση]
Φίλτατοι φίλοι,
Τα λέμε και του χρόνου εν ειρήνη ημίν και υμίν με ή χωρίς διαμορφώσεις.

τo puzzle της χιλιετίας
ΕΣΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ;
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΒΟΥΔΙΚΗ).
ΑΡΑ ΜΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ Ή ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΝΟΙΑΣ. ΑΡΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ;
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ 'Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
ΑΛΛΙΩς ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΩΣΤΑ.
ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΕΙ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΕΜΕΘΑΕΙ.
ΓΙΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑΧΕΙ ΤΕΤΡΑΣΚΟΣΙΑ .
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΟ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥ, ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΕΛΗΣΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ.
ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ‘Η ΝΟΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟΒΑΣΑΝΙΣΜΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΟΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΟ ΕΓΩ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΕΝΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, Η ΑΚΕΡΑΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΚΑΗΣ ΠΟΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!
ΕΙΘΕ Η ΘΕΪΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!
ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ
quote:
YUGI-OH
Και πες ότι τα βλέπεις όλα σε όλες τις πόρτες.
Πρώτον, είσαι σίγουρος πως τα βλέπει η συνείδηση[που λες εσύ] μόνη της ή τα βλέπει παρέα με Εγώ;
Αυτό εξαρτάται απο εσένα.
quote:
Και δεύτερον, πες ότι πέφτει φώς σε όλες τις πόρτες και δε μπορούν να τρέξουν να κρυφτούν, ο αρχικός σπόρος του Εγώ[το πρότυπο] που έχει τη πρότυπη δομική πληροφορία κατασκευής Εγώ, συνεχίζει να είναι ενεργά-παρών.
Ετσι μετά, απο το ΠΡΟΤΥΠΟ-ΕΓΩ φτιάχνεται ένα ΚΕΝΟ-ΕΓΩ και εμφανίζεται απο τη πίσω πόρτα.
Εσύ νομίζεις ότι είναι υπό-έλεγχο όλες οι πόρτες και όλα τα ΕΓΩ, και έρχεται ένα ΚΕΝΟ-ΕΓΩ απο τη πίσω πόρτα και δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ΕΓΩ-ΣΙΓΗΣ.
Εσύ νομίζεις ότι έχεις τον έλεγχο και είσαι στη φώτιση και το ΚΕΝΟ-ΕΓΩ έχει φέρει μια καθολική ψευδαίσθηση ΕΓΩ-ΣΙΓΗΣ στο ΝΟΥ ΣΟΥ και σου έχει πάρει τον καθολικό έλεγχο.
Ααα τώρα κατάλαβα τι θες να πεις. Ναι αυτό συμβαίνει. Αυτό είναι ένα απο τα δύσκολα στάδια στην πορεία της αναγνώρισης του Εγώ, όταν το Εγώ "παριστάνει το πεθαμένο". Υπάρχει όμως και πέρα από αυτό, δεν τελειώνει εδώ το παιχνίδι, γιατί λοιπόν να μείνει κάποιος εδώ;
quote:Ξαναλέω, υπάρχουν ππράγματα που προέρχονται από το Εγώ και πράγματα που δεν προέρχονται από το Εγώ. Το πότε μια συμπεριφορά προέρχεται ή όχι από το Εγώ το ξέρει ο καθένας προσωπικά για τον εαυτό του (ή δεν το ξέρει γιατί κοιμάται). Αναγκαστικά για να μιλήσουμε για το Εγώ θα αναφέρουμε και λέξεις όπως ο "ελεγχος". Να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη έλεγχο, να χρησιμοποιήσω κάποια που σε εσένα προσωπικά θα σου φαίνεται λιγότερο Εγω-ική; Όλες οι λέξεις έχουν Εγωική βαρύτητα αν τις λάβεις ως τέτοιες, ολες ανεξαιρέτως, γιατί προήλθαν απο Εγωικούς ανθρώπους, αλλά πρέπει και να συννενοηθούμε με κάποιο τρόπο. Προφανώς όταν λέμε για έλεγχο, δε μιλάμε για έλεγχο του Εγώ επί του Εγώ. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Αλλά το να μπορείς ας πούμε να μπαίνεις σε μια συνειδητή κατάσταση και να βγαίνεις από μια συνειδητή κατάσταση κατα βούληση, έλεγχος είναι. Ο έλεγχος βέβαια είναι σχετικός σε τέτοια ζητήματα...
Φίλτατε Jekyll, απο τη στιγμή που ψάχνεις τον έλεγχο του υποσυνείδητου, ΕΓΩ μπαίνει απ'όλες τις πάντες.
ΕΛΕΓΧΟΣ σημαίνει ΕΓΩ.
To ΕΓΩ πάει πακέτο με τον ΕΛΕΓΧΟ,γιατί μόνο στο ΓΝΩΣΤΟ μπαίνει ΕΛΕΓΧΟΣ, όχι στο ΑΓΝΩΣΤΟ.
Στο ΑΓΝΩΣΤΟ υπάρχει ΠΑΡΑΔΟΣΗ[ΜΠΟΡΕΙ-ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ].
ΠΑΡΑΔΙΝΕΣΑΙ[ΜΠΟΡΕΙ-ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ] στο ΑΓΝΩΣΤΟ,ΔΕΝ το ΕΛΕΓΧΕΙΣ.
quote:Α, εδώ συμφωνούμε
Να δώσoυμε όση αναγνώριση θέλεις[αν και θα είναι τροφή για το ΕΓΩ], δεν είναι εκεί το θέμα.
quote:Οφείλω να πω ότι δεν βρήκα τον τρόπο για να πας 'στην τρίτη οδό' κάπου στις περασμένες σελίδες, θα ήθελες να μου κάνεις ένα κόπι-πέιστ;
Το Πώς εξετάζαμε και αναλύαμε αναλυτικότατα[μασημένη τροφή το κάναμε]στη πρώτη και στη δεύτερη σελίδα.
quote:Τι είναι το Εγώ Πλάτωνα;
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Αν καταλαβαίνω και τον yogi_oh, προσπαθούμε να υποδείξουμε στον αγαπητό μας δοκτορα, πως δεν υπάρχει πρακτική, προσπάθεια, η διδασκαλία, που μπορει να σκοτώσει το ΕΓΏ, αντίθετα, το διαιωνίζει, σε μια διαφορετική μορφή.
quote:Έχεις δοκιμάσει κάτι περισσότερο από την κατανόηση;
Αυτά φίλε δοκτορ και αγαπητή θεματοθετης που έχω να σας πω, είναι πως μέσα στην κατανόηση, βρίσκει τη θέση που αρμόζει στο ΕΓΏ.
quote:Δεν υπάρχει. Και προσωπικά δε διαφωνώ σε αυτό .
δεν υπάρχει καν διάφορα απο ενεργια και ΣΚΈΨΗ
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 31/12/2011 12:05:16
quote:
Στην αυθυποβολή δηλαδή δεν υποβάλλεις τον εαυτό σου σε κάποια σκέψη;
Εκεί δηλαδή δε μπορεί να σου παίξει παιχνίδια το Εγώ;Το να προσεύχεσαι κάπου δεν μπορεί να γίνει παιχνίδι για τη σκέψη και το Εγώ;
Η αυθυποβολή και η προσευχή δεν είναι ιδέα-σκέψη-τροφή για το νού με τις οποίες μπορεί να παίξει ο νούς χίλια δύο παιχνίδια;
Ναι μπορεί. Μπορεί και όχι.