ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΧΩ ΨΥΧΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΑΤΟΜΑ ......... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΕΧΩ ΨΥΧΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΑΤΟΜΑ ......... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

xtremefast60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
DIMITRIS_ZΝέο Μέλος
12/11/2003, 19:15:03
ΘΕΩΡΕΙΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ , ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ? ΕΦΟΣΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΥΤΥΧΗΜΑΤΑ...LOTTO,JOKER Κ.Τ.Λ. ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ .

exotericaΜέλος
14/11/2003, 00:27:27
Υπάρχουν και σχολές για τον εσωτερισμό στην πατρίδα μας?
Άλλο και τούτο!!!! Έχει ανάγκη ο Έλληνας από τις ανοησίες περι κάρμα και μετασαρκώσεως και μάλιστα να τα μάθει πληρώνοντας σεμινάρια?
Μάλλον κάποιοι βαλθήκανε να βάλουν φωτιά στην χώρα, αλλά δεν θα τους περάσει.
Για ακοίταχτε αυτό τον διάλογο στην δν/ση http://iraklios.ath.cx/ που είδα πριν λίγο.
ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Από μια συνομιλία στο δίκτυο, τα συμπεράσματα δικά σας.
(τα λαθη οφείλονται στην αυτόματη μηχανη μετατροπής)
. . .
<χχχχ> το περασμενο Σαβατοκύριακο
<χχχχ> ειχε κανονισει να ερθει εδω η ελενα
<χχχχ> να την φιλοξενισω
<χχχχ> και τελικα πιρε τις 2 μερες αδεια που ειχε
<χχχχ> για να παει στην παρουσιαση ενος Βιβλίου του Ρασσια
<χχχχ> ειναι αυτο που λεμε "κολλητοί"
<χχχχ> ο γκομενος που εχει τωρα
<χχχχ> εκδιδει το περιοδικο . .ΧΧΧ . (=περιοδικο αρχαιολατρειας)
<χχχχ> τον γνωρισα κι αυτον
<χχχχ> εκδιδει
<χχχχ> αλλα απο οσο καταλαβα αυτος φαινεται για εκδοτις
<χχχχ> αλλοι ειναι απο πισω και σπρωχνουν χρημα
<χχχχ> γιατι το περιοδικο οπως μου λεει και ι ιδια δεν παει καλα
<χχχχ> στο θεμα της πατρωας θρεισκειας
<χχχχ> οπως λενε αυτοι
<χχχχ> εχουνε μπει πολυ οι ξενοι μεσα
<χχχχ> κυριως ρωσσοι
<χχχχ> αλλα και φυσικα
<χχχχ> ισραηλινοί
<χχχχ> οι οποιοι δινουν τεραστεια ποσα
<χχχχ> διθεν για αναβιωση των αρχαιων εορτων και μεσω αυτων
της πατρωας θρισκειας
<χχχχ> με απωτερο σκοπο βεβαια
<χχχχ> να ελκυσουν κοσμο και να τον στρεψουν κατα τις ορθοδοξιας
<χχχχ> αφου δεν τα εχουν καταφερει μεχρι τωρα
<χχχχ> με σατανιστες ιεαχωβαδες κι ενα σωρο αλλες
παραθρισκευτικες οργανωσεις
<χχχχ> να μπορεσουμε να τα κανουμε να καταλαβουν οτι αυτο δεν
εινια σωστο και καποιοι τους εκμεταλευοντε
<χχχχ> εκμεταλευοντε την αγαπι τους για τιν ελλαδα
<χχχχ> για να κναουν γενιτσαρους
<χχχχ> πιστευω πως εκει μεσα στο υσεε κατι παιζετε
<χχχχ> υποτο πολυ
<χχχχ> και δυστυχως εχει μπλεχει εκει
<χχχχ> και εχει βαλει παρωπιδες
<χχχχ> ι καλιτερα τις εχουν βαλει
<χχχχ> να σου πω κατι αλλο?
<χχχχ> μιλανε για υπατο συμβουλιο ελλινων εθνικων
<χχχχ> εσυ χερεις καποιον που να θαυμαζει τον αρχαιο
ελλινικο πολιτισμο
<χχχχ> να πιστευει σε οσα πιστευαν οι προγονοι μας
<χχχχ> αλλα τον κυριοτερο προγονο μας που μετεφερε αυτον τον
πολιτισμο στα βαθι του κοσμου
<χχχχ> να τον βριζουν και να τον λενε σφαγεα κιναιδο κτλ?
<χχχχ> αρα κατι δεν παει καλα εκει μεσα
<χχχχ> ειναι κατι σαν αιρεση
<χχχχ> ειναι για γελια οι αποψεις τους
<χχχχ> αλλα το θεμα ειναι πως κατι κανουν εκει και τους
φανατιζουν. . .

EXOTERICA

thothΙδρυτικό Μέλος
14/11/2003, 01:34:47
quote:
Από μια συνομιλία στο δίκτυο, τα συμπεράσματα δικά σας.

Βρεεε Exoterica που βρήκες ρε μπαγάσα αυτήν την πηγή;

Ξέρεις πόσα χρόνια αναζητώ μια τέτοια σπουδαία και αξιόπιστη πηγή για να πληροφορηθώ ποιοι είναι οι εχθροί της πίστης και της πατρίδας μου;

Ουουουουου, πολλά χρόνια !!! Τώρα βέβαια που το ξαναδιαβάζω μου θυμίζουν την συζήτηση του μπατζανάκη μου με την συνεφάδα μου. Ρεεε, μπας και είναι αυτοί;;;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

NIKOLAKISΝέο Μέλος
14/11/2003, 20:54:15
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΛΜΟΣ (ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ)ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΝΝΗΜΕΝΑ ΤΟ '83 (ΑΠΡΙΛΗ) ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΥΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΛΛΟΙ.Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ.ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΕΝΑ;ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ 1 ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ.ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΕΛΑΡ

exotericaΜέλος
14/11/2003, 23:28:33
Είδες φιλάρα Thot το mirc τι κάνει? Είναι διάτρητες οι συζητήσεις του.
Μου τοστελε ένα γατόνι που ασχολείται με το σπορ.
Βεβεαι τα ονοματα εχουν αλαξει ειναι τρποποιημενο αλλα η ουσία πραμενει για τα ξενοκινητα κεντρα.
Εχεις αντιρηση? Πρεπει δλδ να μαθαινουμε απο ενα κουτσομπολιο αληθειες που όλοι ξερουμε?

exotericaΜέλος
15/11/2003, 13:08:24
ορεξη ναχεις να κους μονο μη με κλειδωσεις καμια μερα για΄τι που θα βρω τετοιο ονομα πλεον για να μπαινω. . .
Προσεχε για΄τι μετα θα παρω το esoterica για ονομα

xtremefastΜέλος
15/11/2003, 16:08:11
ΦΙΛΕ ΝΙΚΟΛΑΚΙ.ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ 78,ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

devilmansonΝέο Μέλος
16/11/2003, 16:29:11
file niko kata sumptosi me lene kai emena niko alla eimai 17 kai exo na sou po oti auta pou aneferes polla ta exo kai ego kai pisteuo oti ta exo klironomisei apo ti mana mou mou i opoia einai para poli diaisthitiko atomo exei sosei tin ksaderfi mou apo kerauno pou tha epefte pano tis niothontas oti tha pathe kako tin trabikse apo to simeio kai se klasmata deuteroleptou epese keraunos se ekeino to simeio oso gia mena pantos kai ego mporo polles fores niotho tin aura enos anthropou an einai kalo i kakos opos episis dakruzo epeidi katalabaino ti aisthaqnete kapoios mexri kai apo ta post pou diabazo edo katalabaino me auton ton tropo poios leei alithia i oxi opos episis mporo na katalabo pote kapoios me koitaei apo piso i apo opoiadipote pleura stin arxi mou fanike trelo alla argotera apo auta pou exei tetoies empeiries kai i mana mou arxiza na to pisteuo polu lete telika mipos einai klironomiko i etuxe na to exo kai ego?

believe in your mind insanity is just begging!!!devilmanson!!

Edited by - devilmanson on 16/11/2003 16:32:18

GEORGE DΜέλος
17/11/2003, 02:11:53
ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ
ΒΑΣΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΟΣΟ ΕΣΥ ΚΑΙ 2030 ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΩ
ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΟΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ <<ΚΑΝΩ>> ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΩ ΕΓΩ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΣΘΑΝΘΩ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΑΜΜΕΣΑ
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙ

ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΑΙΝΩ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΩ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΧΓΟΛΙΑ

ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΓΕΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ <<ΠΑΡΟΥΣΙΩΝ>> ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΜΙΣΟΚΟΙΜΗΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΟΜΑΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ

ΕΝΑ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΩ ΕΙΧΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ.ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ,ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ
ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΣ,ΓΥΡΝΑΩ ΚΑΙ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ
ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ 1-1 30 ΩΡΑ ΕΡΧΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ,ΧΑΙΡΕΤΙΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ!!
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΠΕΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ Η` ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ Η` ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ

Edited by - GEORGE D on 17/11/2003 02:14:08

Edited by - GEORGE D on 17/11/2003 02:15:50

17/11/2003, 10:28:23
GEORGE D :)))))))))))))))))))))))))

εσυ ονομασε το οπως θελεις,ομως αυτο που νοω ειναι πως ο ερωτας σου εχει ριξει σφαλιαρα με τ'αρωμα της χααχχααχααχαχαααχααχαχαχαχαααχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

οταν νοιαζεσαι για εναν ανθρωπο συμβανουν πολλα απο αυτα που περιγραφεις..ετσι δε και υπαρχει αμοιβαια ενταση στα κυματα και αμφιδρομες διεργασιες τοτες τα συμπτωματα τα βιωνεις

μεινε ετσι ,ειναι κατι ιδιαιτερο και μοναδικο ,αχ ναχα και εγω τετοιες σφαλιαρες αχαχαχαχχααχαχχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχ

χααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχααχαχαχ

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
02/07/2006, 06:46:03
Αγαπητέ Yngwie,

Ήμαρτον για την παρατυπία. Έχεις δίκιο.
Απλά νομίζω όμως ότι χάνεται μία ευκαιρία για βαθύτερη ανάλυση του θέματος "Κρόνος".

Στίς 29/6 είχα ρωτήσει τον samuel1974, εάν μπορούσε να σχολιάσει την αναφορά που έκανα στα ονόματα (ΚΡΟΝΟΣ+ΡΕΑ) τα οποία αριθμολογούμενα δίνουν 616, δηλαδή τον περιβόητο εναλλακτικό αριθμό του "Θηρίου" στην Αποκάλυψη.

Έχεις τίποτα να αναφέρεις πάνω σ' αυτό;

Λουκάς

02/07/2006, 17:22:54
Aγαπητε Yngwie

Καταρχάς σε συγχαίρω για το πολιτισμένο ύφος της απάντησης σου.
Αλλά ας συνεχισουμε την συζητηση.

Ισχυρίζεσαι ότι:

quote:
δεν υπάρχουν κατάλληλα όργανα για να μετρηθούν αξιόπιστα διάφορα φαινόμενα ψυχικής ή αλλης φύσεως
quote:

Όταν αναφέρεσαι σε ψυχικά φαινόμενα εννοείς τα υποτιθέμενα φαινόμενα PSI (τηλεπάθεια,τηλεκίνηση κτλ)?Διότι υπάρχουν όργανα που μπορούν να μετρήσουν πχ.εάν αυτός που ισχυρίζεται ότι μπορεί να μετακινεί πράγματα με την δύναμη του μυαλού του μπορεί όντως να τα μετακινησει.Εχουμε σήμερα στην διάθεση μας όργανα που μπορούν να μετρήσουν ακόμα και πολύ μικρές δυνάμεις.Αλλά κανένας από τους υποτιθέμενους τηλεκινητικούς δεν κατάφερε ποτέ να αποδείξει ότι μπορεί όντως να ασκήσει έστω και την πιο απειροελάχιστη δύναμη σε ένα αντικείμενο.Σε ανάλογα πειράματα,όπου ακολουθήθηκε αυστηρή μεθοδολογία που να περιορίζει ή να αποκλείει το cheating κανένας ποτέ δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι όντως διαθέτει αυτή την δύναμη psi έστω με έμμεσο τρόπο (δηλ.απο το αποτέλεσμα).Οπότε αμφισβητείται έντονα και δικαιολογημένα η ύπαρξη αυτών των φαινομένων από την επιστημονική κοινότητα.

Εάν αναφέρεσαι σε φαινόμενα ψυχικής φύσεως θα σου υπενθυμίσω ότι η βάση τους είναι βιοχημική και ως εκ τούτου μπορούν να μετρηθούν έμμεσα από τα αντίστοιχα όργανα.Εαν θυμώσεις πχ. παράγονται και οι αντίστοιχες ουσίες και με λήψη δείγματος από το αίμα σου μπορεί να καθοριστεί η ψυχική (συναισθηματική ) σου κατάσταση.Η με μελέτη της απεικόνισης του εγκεφάλου σου στα αντίστοιχα όργανα.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα των οργάνων μετρήσεως σε ερωτώ το γεγονός ότι δεν υπάρχου όργανα που να μετρούν το PSI σημαίνει ότι το PSI υπάρχει?Εντάξει μπορεί να υπάρχει ας πούμε το PSI αλλά η επιστήμη να μην διαθέτει όργανα να το μετρήσει.Αυτο σημαίνει ότι πρέπει να πιστέψουμε ότι το PSI υπάρχει ?Εαν το PSI υπάρχει γιατί όλα τα πειράματα που γίνονται εδώ και πολλές δεκαετίες μας δείχνουν το ακριβώς αντίθετο?Πραγματικά σε κάθε περίπτωση που εκτελέστηκε πείραμα που αποκλείει το cheating δεν βρέθηκε τίποτα που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό περί υπάρξεως του PSI και των φαινομένων που συνδέονται με αυτό.

Συνοπτικά καλύτερα να εκτελούμε ένα πείραμα με ελεγχόμενες συνθήκες και κοντρόλ παρά να δίνουμε πίστη σε ανέκδοτες μαρτυρίες.

Η Επιστήμη θεωρεί ότι τα αυθεντικά φαινόμενα πρέπει να μπορούν να μελετηθούν από οποιονδήποτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό και όλες οι διαδικαστικά ορθές μελέτες πρέπει να δίνουν αποτελέσματα με συνέχεια και επαναληψημότητα.

quote:
Μιλάω για την περίπτωση που ένας επιστήμονας με θεωρητικές υλικές γνώσεις αποφασίσει να ψάξει και παραπέρα απο το "λογικό" το οποίο είναι σχετική έννοια. Μία καλή περίπτωση είναι π.χ ο Γουίλιαμ Κρούκς που άν μη τι άλλο ήταν επιστήμονας ολκής αλλά η ευρεία αντίληψη του να μελετήσει παραψυχολογικά φαινόμενα με επιστημονική ιδιότητα και πρόγραμμα δεν συμβάδιζε με τους υπολοιπους.

Στο προηγούμενο ποστ μου ανάφερα ότι:

« πολλοι επιστημονες και μη,ασχολήθηκαν και ασχολουνται με την μελετη των παραφυσικων φαινομένων.Ακομα και ολοκληρα τμηματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικου.Οπως στο PRINCETON.Δεν βρεθηκαν στοιχεια που να υποστηριζουν τα υπερφυσικά φαινόμενα».

quote:
Προσωπικά οι σπουδές μου είναι θεωρητικές και συγκεκριμένα Μηχανολόγου Μηχ/κού και γνωρίζω τι πάει να πεί πείραμα, πως καταστρώνεται, πως διαρθρώνεται η στατιστική του ανάλυση και πως εξασφαλίζεται η αξιοπιστία του.

Παρ όλα αυτά δεν δίστασα να πάω να μαθητεύσω Αστρολογία (και όχι την εκλαικευμένη των περιοδικών). Μου λέει λοιπόν μία μέρα η Αστρολόγος εν ώρα μαθήματος. Εάν δείτε κάποιον με την Αφροδίτη στον Ταύρο υπο αυτήν την έννοια το πιθανότερο είναι ότι ο ερωτισμός του περνάει μέσα απο το χρήμα και τις υλικές απολαύσεις.Ψάξτε το σε γνωστούς και φίλους.
Σκεφτηκα λοιπόν , για να δώ τι μας λέει η Αστρολόγα, κουφό φαίνεται. Πήρα λοιπόν τα γενέθλια απο πρώην συντρόφους, φίλους,φίλες,συγγενείς κτλ. 2 άντρες που βρήκα και είχαν κάνει γάμο απο συμφέρον (ο ένας μάλιστα με γυναίκα μεγάλης ηλικίας) καθώς και 3 γυναίκες που το είχαν κάνει επιχείρηση (να μην πώ ποιό) και ακόμα βολοδέρνουν να βρούν πλούσιο γαμπρό.

Αγαπητέ Ynqwie oι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν γάμο από συμφέρον!Αλλά δεν έχουν όλοι Αφροδιτη στο Ταυρο...Έπρεπε να το σκεφτείς αυτό στην διάρκεια της αναζήτησης σου.Η αστρολογία απέτυχε και αυτή στα πειράματα που έγιναν για να διαπιστώσουν την αξία της.Για να μην αρχίσουμε όμως να τσακωνόμαστε για την αστρολογία,σου υπένθυμίζω ότι αν η αστρολογία πληρούσε τα τεκμήρια για να ανακηρυχτεί αξιόπιστη επιστήμη,θα είχε ανακηρυχθεί σε αξιόπιστη επιστήμη.

quote:
Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι απόδειξη αλλά είναι μία πολύ ισχυρή ένδειξη. Και έτσι έψαξαν και τις επιρροές των άστρων οι αρχαίοι βασιζόμενοι στην παρατήρηση,σταχυολόγηση και αντιπαραβολή στοιχείων γαι να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα είτε για τον Κρόνο, είτε για άλλο.

Δηλ. οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι έκατσαν και συγκέντρωσαν στοιχεία για αντιπροσωπευτικό στατιστικό δείγμα πχ. ατόμων που γεννήθηκαν κάτω από την επίδραση του Κρόνου,μελέτησαν αναλυτικά τον χαρακτήρα και τις συνήθειες τους και εφάρμοσαν στατιστική ανάλυση για να βγάλουν συμπεράσματα για την επίδραση του Κρόνου?Δεν νομίζω να έγινε αυτό.
Αντίθετα η τεκμηρίωση για το πώς η αστρολογία ΦΑΙΝΕΤΑΙ να λειτουργεί ενώ στην πραγματικότητα είναι άχρηστη,είναι αριστη.Και εάν θες μπορείς να μελετήσεις αυτή την τεκμηρίωση.

[quote] Παρ όλα αυτά, ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τον εαυτό του πειραματικό εργαστήριο, να πειραματιστεί μόνος του με τον εαυτό του, να καταγράψει τα συμπεράσματα του, χωρίς να διαβάσει τα συμπεράσματα άλλων και άν δεί εκ των υστέρων ότι τον είχαν προλάβει αυτοί που τα πρωτομελέτησαν θα γνωρίζει ότι αφ' ενός μεν έφτασε στα ίδια συμπεράσματα και αφ' ετέρου δε επαγωγικά ότι κάτω απο συνθήκες παράγονται όμοια,ανάλογα ή ίδια αποτελέσματα.

H εσωστρέφεια στην επιστημονική μελέτη κρύβει τους κινδύνους της ανθυποβολής,της αυτοεξαπάτησης,της πόλωσης επιβεβαίωσης,των παραισθήσεων κτλ.Είναι μέγα λάθος να εκτελούνται πειράματα χωρίς ομάδα έλεγχου και χωρίς ανεξάρτητο παρατηρητή.

[quote] Στα πράγματα όμως που έχουν να κάνουν με κάτι ανεξερεύνητο όπως είναι οι δυνάμεις του Νού (οι θεωρίες π.χ για τη μνήμη έχουν αλλάξει 5-6 φορές την τελευταία δεκαετία) ποιός είναι ο επιστήμονας που θα τις τσεκάρει κατά τη γνώμη σου φίλη Medtech??

1) O κλινικός ψυχολόγος ή ψυχίατρος?????

2) Ο ασχολούμενος με τις μεταφυσικές επιστήμες (εννοείται όχι κατίνα της γειτονιάς αλλά άνθρωπος που το ψάχνει επιστημονικά μιά ζωή και είναι και επιστήμονας όπως ο Papus που ήταν γιατρός π.χ ή η Dion Fortune που ήταν αποκρυφίστρια αλλά και ψυχολόγος και επαγγελματίας ψυχοθεραπεύτρια κτλ???

3)Ο εγκεφαλοχειρούργος που θα κοίταγε τον εγκέφαλο In vitro,in vivo και in silico π.χ????

΄Oταν αναφέρεσαι στις δυνάμεις του νού εννοείς τις υποτιθέμενες δυναμεις PSI?Εαν ναι διάβασε την αρχή του παρόντος μηνύματος.

Περισσότερο ειδικούς θεωρώ τον ψυχίατρο,τον νευρολόγο,τον ψυχολόγο αρκεί να ακολουθούν την επιστημονική μεθοδολογία και ΟΧΙ την μεθοδολογία των τσαρλατάνων (πχ. χρησιμοποίηση των ανέκδοτων μαρτυριών ως αποδείξεις).Οσο για τους επιστήμονες που αναφέρεις που ασχολήθηκαν και με το παραφυσικό,εννοείται ότι η ενασχόληση τους με αυτό δεν σημαίνει ότι το υπερφυσικό υπάρχει.Αυτο που έχει σημασία είναι ποια η ποιότητα της μελέτης που εκπόνησαν αναφορικά με το υπερφυσικό.Διοτι εάν εγκατέλειψαν την επιστημονική μεθοδολογία και υπέπεσαν στα γνωστά σφάλματα που επιτρέπουν την πίστη στο υπερφυσικό τότε δεν μπορούνε να θεωρήσουμε τα συμπεράσματα τους έγκυρα.

[quote] Πραγματικά αμφισβητείς την ύπαρξη γιγάντων;
Ρίξε μιά ματιά εδώ:[quote]

Α.Δεν μπορω να βγαλω αξιόπιστο συμπέρασμα για την ύπαρξη γιγάντων από φωτογραφίες.Εκτος απο το photoshop υπάρχουν και τα hoaxes.(απάτες)

Β.Ποιος είναι ο ορισμός του γιγαντα για σένα?Γιατι και ο διμετρος γιγάντιος είναι σε σχεση με τους άλλους ενώ το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο ύψος ηταν γύρω στα 2μιση μέτρα.(Πληροφοριακά οι άνθρωποι με τόσο μεγαλο υψος παρουσιάζουν σοβαρα προβλήματα υγείας και πεθαίνουν νωρίτερα από τους άλλους.)

Δεν αμφισβητω καθόλου οτι υπαρχουν ανθρωποι με ύψος εως και δυομιση μέτρα γιατί αυτά τα στοιχεία ειναι καλά τεκμηριωμένα.Αμφισβητω τα συμπεράσματα που εβγαλες αναφορικά με την χρησιμοποιηση του όρου Αιαντες στα Ομηρικά έπη.

YngwieΜέλος
02/07/2006, 20:39:40
Πρός το ενδιαφέρον του θέματος ίσως τα ακόλουθα sites βοηθήσουν και ευχαριστώ τη φίλη medtech για τις απαντήσεις της

Site της ΝΑSA και πληροφορίες για το πώς οι αρχαίοι λαοί όπως Ελληνες, Αιγύπτιοι,Σουμέριοι,Κινέζοι, Ινδοί υπολογίζαν τις δύσκολες σε πρόβλεψη ηλιακές εκλειψεις. Ειδικα οι Κινέζοι Αυτοκράτορες (άν και δεν ήταν οι μόνοι) όπως αναφέρεται έπαιρναν τα κεφάλια των αστρολόγων που θα έκαναν λάθος προβλέψεις.
http://eclipse99.nasa.gov/pages/traditions_Calendars.html

Εξαίρετες πληροφορίες για τους Αρχαίους Βαβυλωνίους και την επιστημονική διάσταση της Αστρονομίας-Αστρολογίας τους καθώς και τους αρχαίους κοσμικούς τους χάρτες

http://btc.montana.edu/messenger/elusive_planet/ancient_cultures_2.php
http://www.subversiveelement.com/Sumerians.html

quote:
Α.Δεν μπορω να βγαλω αξιόπιστο συμπέρασμα για την ύπαρξη γιγάντων από φωτογραφίες.Εκτος απο το photoshop υπάρχουν και τα hoaxes.(απάτες)

Σαφώς υπάρχουν και Hoaxes αλλά τουλάχιστον η Kulagina έμεινε στην Ιστορία και εξετάστηκε απο αρκετούς Ρώσους προφέσσορες για τις τηλεκινητικές της ικανότητες.Το σχετικό βίντεο υπάρχει εδώ και καιρό στο νετ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nina_Kulagina

Επίσης ένα ωραίο άρθρο με τίτλο Science is a method not a position

http://amethodnotaposition.blogspot.com/2005/09/scientific-proof-of-psi-phenomena.html

Edited by - Yngwie on 02/07/2006 20:46:32

ΒρίλΜέλος
02/07/2006, 22:31:02
quote:

Ειδικα οι Κινέζοι Αυτοκράτορες (άν και δεν ήταν οι μόνοι) όπως αναφέρεται έπαιρναν τα κεφάλια των αστρολόγων που θα έκαναν λάθος προβλέψεις

Μια πολύ σωστή τοποθέτηση, μια θεσπαίσια ιδέα, που για ακατανόητους για εμέ λόγους έχει πάψει να εφαρμόζεται στις μέρες μας.

Προτείνω την άμεση επαναφορά της πανάρχαιης και πάνσοφης αυτής αντιμετώπισης.

YngwieΜέλος
03/07/2006, 16:58:56

quote:
Μια πολύ σωστή τοποθέτηση, μια θεσπαίσια ιδέα, που για ακατανόητους για εμέ λόγους έχει πάψει να εφαρμόζεται στις μέρες μας.

Προτείνω την άμεση επαναφορά της πανάρχαιης και πάνσοφης αυτής αντιμετώπισης.

Σωστός ο Βρίλ. Oι ανίδεοι στην πυρά.Αν και οι Κινέζοι αυτοί πέθαναν επειδή ήταν αδύνατο με τα μέσα της εποχής να γνωρίζουν πότε θα γίνει ηλιακή έκλειψη.Οι σουμέριοι επίσης και όχι μόνο αυτοί γνώριζαν ότι η γή έχει σφαιρικό σχήμα και περιστρέφεται και δεν περίμεναν τον Κοπέρνικο και το Γαλιλαίο. Βέβαια και η τότε επιστήμη τους κυνηγούσε για τις απόψεις τους αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Απο την άλλη βέβαια ας επιβραβεύονται οι ικανότατοι όπως η πριγκίπισσα Ελισάβετ η 1η, πηρε τον μαθηματικό,αστρονόμο,γεωγραφο,αστρολόγο και αποκρυφιστή Τζόν Ντή (John Dee) ως συμβουλάτορα της καθώς πρόβλεψε με ακρίβεια αστρολογικά τον ενθρονισμό της το 1555 ενω ακόμα βασίλευε η Queen Mary η οποία άφησε τον θρόνο το 1558. Ο Dee φυλακίστηκε για αυτό, δηλαδή ότι είχε βγάλει το γενέθλιο χάρτη της βασίλισσας Μαίρης και την γλύτωσε στη τζίλια (υπάρχει και ωραιότατο σχετικό video του History Channel με το παραπάνω).

YngwieΜέλος
03/07/2006, 17:21:10
quote:

Στίς 29/6 είχα ρωτήσει τον samuel1974, εάν μπορούσε να σχολιάσει την αναφορά που έκανα στα ονόματα (ΚΡΟΝΟΣ+ΡΕΑ) τα οποία αριθμολογούμενα δίνουν 616, δηλαδή τον περιβόητο εναλλακτικό αριθμό του "Θηρίου" στην Αποκάλυψη

Δεν έχω ασχοληθεί με την Ελληνική Καββάλα όσον αφορά τις Γεματριακές αποδόσεις, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ = 300+70+40+5+3+1+9+8+100+10+70+50=666 το οποίο επίσης αντιστοιχεί με το 400+200+10+6+50=666 δηλαδή μία λέξη με 5 γράμματα όσον αφορά την Εβραική (Βλέπε και Book of Thoth - Aleister Crowley).

Καλύτερα να απαντήσει ένας φίλος με γνώση στις ελληνικές γεματριακές αποδόσεις με τα δικά μας αρχαία ονόματα και αντιστοιχίες καθότι δεν έχω καθόλου γνώμη επι τούτου.

magisterΜέλος
03/07/2006, 20:18:37
YngwieΜέλος
03/07/2006, 20:39:37
Να σαι καλά fίλε magister, απάντησες με ταχύτητα φωτός
ΒρίλΜέλος
03/07/2006, 21:43:02
Μπορεί να διαφωνείς φίλτατε Υνγκβη, αλλά η πίεση που άσκησε η μέθοδος αύξησε κατά πολύ την απόδοση της μεθόδου...

Ξέρεις, η μέθοδος του "try and error", στην περίπτωση των κινέζων αστρονόμων και των αυτοκρατορικών μαχαιροακονιστών από την άλλη, περιόρισε σημαντικά την αριθμητική τιμή του "try". Έτσι σαφώς μειώθηκε και το "error". Συνεπώς αυξήθηκε ο λόγος τους, που σμαίνει αυτομάτως και διόρθωση της στατιστικής πρός την "ποιότητα".

Κάνω άμεση έκκληση, να ξαναεφαρμοστεί το μέτρο αυτό ! Θα γλιτώναμε από πολλά "λάθη".

YngwieΜέλος
04/07/2006, 01:42:58
Δεν διαφωνω καθόλου ίσα ίσα είμαι της άποψης ότι η γυναίκα του Καίσαρος δεν πρέπει να φαίνεται μόνο τίμια αλλά και να είναι.

Υπάρχει και ένα σχετικό ανέκδοτο με κάποιον αστρολόγο ο οποίος είχε πεί σε έναν αυτοκράτορα για την ημερομηνία θανάτου του ή την έκβαση σε κάποιο πόλεμο και ότι θα πεθάνει εκεί, δεν το θυμάμαι καλά.

Ο αυτοκράτορας ρώτησε λοιπόν τον αστρολόγο το πότε θα πέθαινε εκείνος και ο αστρολόγος είπε ότι τα άστρα εμένα μου έχουν υποσχεθεί μακροβιοτητα και θα πεθάνω σε μεγάλη ηλικία.

Αφού λοιπόν είναι έτσι εγώ θα σου αποδείξω αμέσως το αντίθετο για τους ισχυρισμούς σου. Φρουροί φωναξτε τους δημίους, και τον αποκεφάλισε.

Ο βλάκας ο αστρολόγος μάλλον δεν εξήγησε στον αυτοκράτορα ποτέ ότι τα άστρα δίνουν επιρροές και τάσεις,που μόνο όταν κάποιος αφεθει παντελώς στο ρέυμα της ζωης του και όπου πάει ο άνεμος πάνε και ότι μία δυνατή ελευθερη βούληση (όπως του αυτοκράτορα) δυνανται να εκμηδενίσουν συχνά αυτές τις τάσεις.

Είχαν δίκιο οι αρχαίοι σοφοί που έλεγαν

The wise rule the stars while the fools don't