- ΕΧΩ ΨΥΧΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΑΤΟΜΑ ......... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Έχω μία απορία:
Γιατί όλοι μεταφέρουν την αριθμολόγηση από Ελληνική λέξη και από Ελληνικό πάπυρο, στο Λατινικό Αλφάβητο;
Δεν είναι λίγο παράδοξο;
Η αριθμολόγηση πρέπει να γίνεται με Ελληνικές λέξεις και Ελληνικά γράμματα.
Εκτός τουτου ο αριθμός 616 είναι γνωστός απ' την εποχή του Ειρηναίου και έχει σχολιαστεί κατα κόρο απ' τους θεολόγους των τελευταίων δύο αιώνων. Δεν είναι κάτι καινούργιο όπως νομίζουν όλοι που ανιχνεύουν το θέμα ερασιτεχνικά.
Γι αυτό απορρίπτω την εξήγηση που δίνουν οι νεοχάρακτοι 'Αποκαλυψιολόγοι".
Ο 616 δεν έχει καμία σχέση με τα λατινικά γράμματα QSR NRW.
Τι λες και εσύ;
Λουκάς
quote:
Σωστός ο Βρίλ. Oι ανίδεοι στην πυρά.Αν και οι Κινέζοι αυτοί πέθαναν επειδή ήταν αδύνατο με τα μέσα της εποχής να γνωρίζουν πότε θα γίνει ηλιακή έκλειψη.Οι σουμέριοι επίσης και όχι μόνο αυτοί γνώριζαν ότι η γή έχει σφαιρικό σχήμα και περιστρέφεται και δεν περίμεναν τον Κοπέρνικο και το Γαλιλαίο. Βέβαια και η τότε επιστήμη τους κυνηγούσε για τις απόψεις τους αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Ουτε και καποιοι αρχαιοι Ελληνες περιμεναν τον Κοπερνικο.Ο Αριστοτελης κατα την διαρκεια ταξιδιου απο την Αθηνα στην Κυπρο εβγαλε το συμπερασμα οτι η γη ειναι σφαιρικη αφου παρατηρησε οτι αλλους αστερισμους εβλεπε στον Αττικο Ουρανο και αλλους στον ουρανο της Κυπρου (με βαση την λογικη σκεψη οτι αν η γη ηταν επίπεδη τότε οπου και εαν ταξιδευε θα εβλεπε παντου τα ιδια αστρα).
Ο Ερατοσθενης δε το 300 πχ. με βαση εναν γεωμετρικο κανονα,με γνωση της αποστασης Αλεξανδρειας-Ασουαν και με ενα ραβδι για να του δειξει ποτε θα έχει μεσημερι (=ακτινες του ηλιου καθετες προς τη Γη) υπολογισε με μεγαλη ακριβεια την ακτίνα της Γης πραγμα που σημαινει:
α)οτι πιστευε οτι η γη ειναι σφαιρικη (αλλιως γιατι να υπολογισει ακτινα)
β)ηταν μυαλο και δεν χρειαζοταν να τουσφυριξει την πληροφορια στο αυτι καποιος Ανδρομεδιος ή Ατλαντας αλλα αυτο αδυνατουν να το χωνεψει η Λιακο-φουρακο-Δημητρακο-Ντενικο παρεα.
Οσο αυτα περι αριθμων ενα εχω να πω..ΑΠΟΦΕΝΕΙΑ...
Καλώς ήρθες ΜέντΤέχ !
Σχετικά με τους ασερισμούς και τον έναστρο ουρανό.
Μετά τη Δύση του Ηλιου, παρατηρείται, ότι οι αστερισμοί "ανατέλλουν" και μετακινούνται και "δύουν" στα ίδια σημεία που ανατέλλει και δύει ο Ήλιος. Είναι τόσο οφθαλμοφανές, που μου φαίνεται απίστευτο να υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που να μην το γνωρίζουν αυτό και να αποδίδουν τέτοιες απλές παρατηρήσεις σε διαστημάνθρωπους και υπερόντα.
Τα "σχέδια" των άστρων, οι αστερισμοί, μεταβάλλονται ανάλογα με την εποχή. Και δε μιλώ για τους γνωστούς 12.
Το πιο γνωστό σχήμα, που το ξέρει πια και το κάθε παιδάκι του σχολείου, ο μεγάλη άρκτος, ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ με μια πλήρη περιστροφή το έτος γύρω από τον πολικό αστέρα. Αυτό και μόνο, σε έναν συστηματικό και παρατηρητικό νου λέει, "ώπα, εδώ κάτι περιστρέφεται. Ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε". Μιά αυτό, μια και η περιστροφή ΟΛΩΝ των άστρων από ανατολή σε δύση, έ, πόσο θέλει πια για να καταλάβει κανείς το αυτονόητο ?
Με λεπτομερέστερη περατήρηση εξάγονται και βαθύτερα συμπεράσματα (μην ξεχνάτε, ότι ο άνθρωπος εγκατέλειψε μόλις το 1960 τον πλανήτη για να τον δέι από "έξω") και μέχρι τότε βασιζόταν σε ένα μοντέλο περιγραφής, μια που δεν είχε ίδια πείρα.
Καταρχήν θα ήθελα να τονίσω ότι η απάντησή μου εστιαζόταν μόνο στον αριθμό 616, και όχι σε αριθμολογίες του τύπου:
Κρόνος + Ρέα + Κυρά Κατίνα + …
Με το όνομα Ειρηναίος φαντάζομαι ότι εννοείς τον Επίσκοπο Λουγούνδου (σημερινής Λυών) που έδρασε περί το 180 μΧ. Πράγματι τα εν λόγω αποσπάσματα των απόκρυφων ευαγγελίων, εμφανίζονται στο έργο του «Έλεγχος και Ανατροπή της Ψευδωνύμου Γνώσεως» με σκοπό να τα ελέγξει ως προς την αναλήθειά τους. Ο Ειρηναίος μαζί με τον Τερτυλλιανό θεωρούνται αυτοί που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του κοσμικού χαρακτήρα της εκκλησίας του Χριστού, βάζοντας την ταφόπλακα στον μέχρι τότε μυστηριακό χαρακτήρα της. Παρόλα αυτά ο Ειρηναίος για να στηρίξει τις θέσεις του, χρησιμοποιεί αποσπάσματα από τα εν λόγω απόκρυφα ευαγγέλια, και κυρίως από το «Απόκρυφον του Ιωάννου». Ο λόγος που σήμερα τα ευαγγέλια αυτά έρχονται ξανά στην επικαιρότητα είναι εξαιτίας των ανακαλύψεων στο Ναγκ Χαμαντί , με αποκορύφωμα αυτών, το Ευαγγέλιο του Ιούδα.
Τώρα σχετικά με τον αριθμό 616. Δεν χρησιμοποίησα τους λατινικούς χαρακτήρες!! Η μητρική γλώσσα του «Ιωάννη» ήταν τα Εβραϊκά. Άρα έχουμε:
ΚεΣαΡ ΝεΡΟ = (δεν υπάρχουν φωνήεντα στις σημιτικές γλώσσες)
Κ (καφ) = 100
Σ (σάμεχ) = 60
Ρ (ρες) = 200
Ν (νουν) = 50
Ρ (ρες) = 200
Ο (βαβ) = 6
Σύνολο = 616
Όσο για την «γνήσια» Αποκάλυψη, επέτρεψε μου να αμφιβάλλω, καθότι οι περισσότερες εκκλησίες την δέχτηκαν πολύ αργότερα και πάντα με επιφυλάξεις, (ο σύγχρονος του Ειρηναίου, Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, ούτε να ακούσει δεν ήθελε για αυτήν). Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και στην σύγχρονη ορθόδοξη εκκλησία, είναι το μόνο βιβλίο της καινής διαθήκης που δεν αναγιγνώσκεται σε καμία λειτουργία ή τελετή.
Δεν θέλω να επεκταθώ περεταίρω καθότι το θέμα του τόπικ, είναι ο Κρόνος και όχι ο Γνωστικισμός.
Τέλος θα ήθελα να πω ότι οι Αρχαίοι πρόγονοι μας άφησαν πολύ σημαντικότερα πράγματα στον τομέα του απόκρυφου, από το «ισόψηφον» και τα συναφή. Είναι κρίμα που ποτέ δεν ασχολούμαστε με αυτά.
Πάλι ο δαίμονας του πληκτρολογίου. ΚΟΦ όχι ΚΑφ
Μόλις κάνεις την διόρθωση θα πατήσεις την εντολή "αλλαγή μηνύματος" και θα σταλεί ξανά το μήνυμά σου με την διόρθωση.
Στο τέλος του μηνύματος θα φανεί η λέξη Edit και δίπλα η ώρα που έγινε η διόρθωση.
quote:
Απάντηση στον χρήστη Εριόπις (αλήθεια με τι ταυτίζεται το nickname σου, με τη μυθολογική βασίλισσα των Οπουντίων Λοκρών ή με το σκαθάρι Eriopis;)Καταρχήν θα ήθελα να τονίσω ότι η απάντησή μου εστιαζόταν μόνο στον αριθμό 616, και όχι σε αριθμολογίες του τύπου:
Κρόνος + Ρέα + Κυρά Κατίνα + …
Με το όνομα Ειρηναίος φαντάζομαι ότι εννοείς τον Επίσκοπο Λουγούνδου (σημερινής Λυών) που έδρασε περί το 180 μΧ. Πράγματι τα εν λόγω αποσπάσματα των απόκρυφων ευαγγελίων, εμφανίζονται στο έργο του «Έλεγχος και Ανατροπή της Ψευδωνύμου Γνώσεως» με σκοπό να τα ελέγξει ως προς την αναλήθειά τους. Ο Ειρηναίος μαζί με τον Τερτυλλιανό θεωρούνται αυτοί που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του κοσμικού χαρακτήρα της εκκλησίας του Χριστού, βάζοντας την ταφόπλακα στον μέχρι τότε μυστηριακό χαρακτήρα της. Παρόλα αυτά ο Ειρηναίος για να στηρίξει τις θέσεις του, χρησιμοποιεί αποσπάσματα από τα εν λόγω απόκρυφα ευαγγέλια, και κυρίως από το «Απόκρυφον του Ιωάννου». Ο λόγος που σήμερα τα ευαγγέλια αυτά έρχονται ξανά στην επικαιρότητα είναι εξαιτίας των ανακαλύψεων στο Ναγκ Χαμαντί , με αποκορύφωμα αυτών, το Ευαγγέλιο του Ιούδα.Τώρα σχετικά με τον αριθμό 616. Δεν χρησιμοποίησα τους λατινικούς χαρακτήρες!! Η μητρική γλώσσα του «Ιωάννη» ήταν τα Εβραϊκά. Άρα έχουμε:
ΚεΣαΡ ΝεΡΟ = (δεν υπάρχουν φωνήεντα στις σημιτικές γλώσσες)
Κ (κoφ) = 100
Σ (σάμεχ) = 60
Ρ (ρες) = 200
Ν (νουν) = 50
Ρ (ρες) = 200
Ο (βαβ) = 6Σύνολο = 616
Όσο για την «γνήσια» Αποκάλυψη, επέτρεψε μου να αμφιβάλλω, καθότι οι περισσότερες εκκλησίες την δέχτηκαν πολύ αργότερα και πάντα με επιφυλάξεις, (ο σύγχρονος του Ειρηναίου, Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, ούτε να ακούσει δεν ήθελε για αυτήν). Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και στην σύγχρονη ορθόδοξη εκκλησία, είναι το μόνο βιβλίο της καινής διαθήκης που δεν αναγιγνώσκεται σε καμία λειτουργία ή τελετή.
Δεν θέλω να επεκταθώ περεταίρω καθότι το θέμα του τόπικ, είναι ο Κρόνος και όχι ο Γνωστικισμός.
Τέλος θα ήθελα να πω ότι οι Αρχαίοι πρόγονοι μας άφησαν πολύ σημαντικότερα πράγματα στον τομέα του απόκρυφου, από το «ισόψηφον» και τα συναφή. Είναι κρίμα που ποτέ δεν ασχολούμαστε με αυτά.

ΔΙΑΖΕΥΞΗ!

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ! ]+[ ΕΛΕΥΣΙΣ
http://www.cyberspaceorbit.com/
DEATH STAR - SATURN
http://ciclops.org/view.php?id=1596
Edited by - masonoterica on 09/07/2006 14:03:43
Jhonie be good μπορεις σε παρακαλω να ποσταρεις τις φωτογραφίες των Δρακόνιων μωρών και ενηλίκων που πηραμε με κινδυνο της ζωης μας?
Όποιος δεν παίρνει τα χάπια που του έδωσε ο γιατρός του, έχει αυξημένες πιθανότητες να βλέπει γκρίζα ανθρωπάκια και να λέει διάφορες βλακείες.

Edited by - Βρίλ on 09/07/2006 21:54:01
έχεις σκεφτεί μήπως, ότι στην περίπτωση που κάποιος "βλέπει γκρίζα ανθρωπάκια" λογω κάποιας παθολογικής περίπτωσης, από αυτές που χρήζουν ιατρικής και φαρμακευτικής υποστήριξης, ο τρόπος με τον οποίο γράφεις την παραπάνω προειδοποίηση, δε θα ήταν και ο πιο ενδεδειγμένος;
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Βρίλ
έχεις σκεφτεί μήπως, ότι στην περίπτωση που κάποιος "βλέπει γκρίζα ανθρωπάκια" λογω κάποιας παθολογικής περίπτωσης, από αυτές που χρήζουν ιατρικής και φαρμακευτικής υποστήριξης, ο τρόπος με τον οποίο γράφεις την παραπάνω προειδοποίηση, δε θα ήταν και ο πιο ενδεδειγμένος;
Φυσικά !
Έτσι όπως το γράφω, είναι σα να τη βρίσκω που κάνει ψυχοθεραπείες και ηλεκτροσόκ !
Σίγουρα είμαι πολύ σκληρός απέναντι σε τέτοιους (υποθετικά) ψυχοπαθής.
Δεν έιμαι όμως. Διασκεδάζω αφάνταστα με τις μπούρδες κάποιων. Είναι τόσο γραφικοί, που άμα δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τους δημιουργήσουμε. Το ίδιο ισχύει άν τους κλέισουν και μέσα. Σε κάτι τέτοιο είμαι κατάφορα ενατίων !
*** Η Καλή Κουβέντα Φέρνει Την Άλλην ***
quote:
Διασκεδάζω αφάνταστα με τις μπούρδες κάποιων.
Βριλ εάν θες να διασκεδάζεις, αυτό είναι δικαίωμά σου.
Όχι όμως εδώ μέσα.
Σου έχω κάνει και άλλες συστάσεις. Επέλεξε τι θες να κάνεις.
Εάν θες να συμμετέχεις με τρόπο που να σέβεται τις απόψεις των άλλων, ακόμα και αν σε διασκεδάζουν,
ή εάν θες να κάνεις τη διασκέδασή σου "βουκίνο" σε κάθε θέμα που σε διασκεδάζει.
Η δεύτερη περίπτωση δε θα κρατήσει για πολύ Βριλ και λυπάμαι που με αναγκάζεις να σε προειδοποιώ έτσι, αλλά καλύτερα είναι να προλαβαίνουμε κάποια πράγματα.
![]()
Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Σου έχω κάνει και άλλες συστάσεις. Επέλεξε τι θες να κάνεις.
Εάν θες να συμμετέχεις με τρόπο που να σέβεται τις απόψεις των άλλων, ακόμα και αν σε διασκεδάζουν,
ή εάν θες να κάνεις τη διασκέδασή σου "βουκίνο" σε κάθε θέμα που σε διασκεδάζει.Η δεύτερη περίπτωση δε θα κρατήσει για πολύ Βριλ και λυπάμαι που με αναγκάζεις να σε προειδοποιώ έτσι, αλλά καλύτερα είναι να προλαβαίνουμε κάποια πράγματα.
Αγαπητή Αμαλία.
Έχω την εντύπωση ότι τώρα ξαφνικά ότι λέω θα ζυγίζεται με τη ζυγαριά του χρυσοχώου. Στο θέμα που ρωτάς, πώς θα συνεχίσω, δεν θα απαντήσω ο ίδιος, αλλα θα παραθέσω τα λόγια του KERRY KING, που με καλύπτουν απόλυτα.
Παράθεση από εδώ
--------------------------------------------------------------------
Με λίγα λόγια, ο Bριλ και ο AZAX (και άλλοι βέβαια) έχουν χαράξει την δική τους πορεία μέσα στο esoterica και δεν νομίζω πως μπορεί αυτή να αλλάξει. Απλά σε άλλους θα αρέσουν και σε άλλους όχι....
Πιστεύω πως όποιος έχει την διάθεση (ή και τα κότσια καμμιά φορά) να αντιπαρετεθεί μαζί τους, θα το κάνει. Το να φιμώσουμε απόψεις μάλλον κακό θα κάνει τελικά παρά καλό....
Στο κάτω-κάτω, μέσα από την διαμμάχη πολλές φορές βγαίνουν και θετικά στοιχεία και προσωπικά μπορώ να βεβαιώσω πως και οι "σκληροί" του esoterica γνωρίζουν πότε έχουν δίκιο και πότε έκαναν λάθος....
---------------------------------------------------------------------
Παάθεση τέλος
*** Η Καλή Κουβέντα Φέρνει Την Άλλην ***
Ενδιαφερομαι να αγορασω ορισμενα βιβλια απο τις εκδοσεις Αρχετυπο και αναρωτιομουν εαν καποιος απο εδω εχει διαβασει βιβλια απο τον συγκεκριμενο εκδοτη κι αν αξιζουν ή οχι.
Συγκεκριμενα σκεφτομαι για το Απαγορευμενες Γνωσεις.
quote:Τα συλλογικά βιβλία αυτών των εκδόσεων είναι συνήθως "εγκυκλοπαιδικά" - δηλαδή συμπιλήματα
Καλησπερα,Ενδιαφερομαι να αγορασω ορισμενα βιβλια απο τις εκδοσεις Αρχετυπο και αναρωτιομουν εαν καποιος απο εδω εχει διαβασει βιβλια απο τον συγκεκριμενο εκδοτη κι αν αξιζουν ή οχι.
Συγκεκριμενα σκεφτομαι για το Απαγορευμενες Γνωσεις.
Έτσι είναι πολύ καλά ως εισαγωγικά σ'ένα θέμα, ως αφορμή για να έχεις ιδέες και να δεις δρόμους αναζήτησης που ίσως δεν ήξερες. Αλλά μην περιμένεις καμιά πραγματικά "απόκρυφη γνώση."
Σπανίως σε τέτοια βιβλία ίσως βρεις και κάτι που δεν θα το βρεις πουθενά αλλού και τέτοια είναι εκείνα που πλησιάζουν περισσότερο αυτό που λέμε "απόκρυφη γνώση."
Αυτά, αν κρίνω απ'όσα έχω διαβάσει που είναι αρκετά. Το συγκεκριμένο δεν το έχω διαβάσει έτσι δεν ξέρω αν περιέχει κάτι που δεν μπορείς να βγεις με google και ολίγα αγγλικά.
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:Ποιο θέμα σε ενδιαφέρει, είναι δεκάδες
Εχεις καποιο να μου προτεινεις?
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Μερικά είναι αξιόλογα μελέτης και διασταύρωσης, όπως το "BLEEDING ANGELS-Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"
Όμως γενικά θα έλεγα ότι είναι αρκετά πρόχειρες οι εκδόσεις και απλά με "πιασάρικο" θέμα !
Edited by - Ramoglou on 25/10/2016 19:01:57