ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- "Περί Αθεΐας των μελών μας. Μύθος ή Πραγματικότητα? Νο2" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
kangaroΜέλος
16/07/2018, 17:26:27
quote:
Περισσότερο εμένα προσωπικά έχω δει πως με επηρεάζει η ποσότητα της τροφής.. Όταν τρώω ανεξέλεγκτα, είναι λογικό να είμαι όλη μέρα σαν κοτόπουλο και να έχω και πεσμένη διάθεση..

Δίαιτα ρε μάνα μου ... δίαιτα. Θα τρως μαύρο ψωμί, σικάλεως. Δεύτερον, μαγειρεύεις ; Άμα μαγειρεύεις, περιόρισε το λάδι. Σαλάτες με 2 κουταλιές λάδι. Τρώγε διαιτητικά ρε μαναράκι μου δηλ. light κι έτσι ... Καλοκαίρι τώρα, κάνε κανα μπανάκι στη θάλασσα, βγες λίγο να σε δει ο ήλιος, φάε κάνα ψαράκι ...

kangaroΜέλος
16/07/2018, 17:29:18
quote:
Μου άρεσε η κατηγοριοποίηση που κάνατε στα είδη των ανθρώπων που υπάρχουν στην κοινωνία..

Μωρό μου, τρίχες κατσαρές είναι όλα τούτα. LOVE! Αμόρε! μπορείς να το βρεις στην ζωή; Τι κατηγορίες και παπαριές ... είδη ανθρώπων και πράσινα άλογα. Βρες έναν άνθρωπο να σ' αγαπάει και να τον αγαπάς. Να σε πονάει και να τον πονάς. Και τα βρήκες όλα, δεν χρειάζεται να ψάξεις άλλο ...

Να σου πω τι θες εσύ ; Αλήθεια όμως θα σου πω. Εσύ θες να σε πάρει κάποιος - δεν ξέρω ποιος - και να σε μάθει να είσαι ελεύθερη. Πάσχεις από σκλαβιά. (Αν είναι όλα αυτά αλήθεια που μας λες δηλ.) Αν είναι και δεν κοροϊδεύεις, αν μου πεις τι σημαίνει για σένα ελευθερία, για σένα όμως, θα σου πω τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Αν μάθεις να είσαι ελεύθερη, μετά θα κοιτάς αυτά που λες και που γράφεις τώρα, και θα γελάς. Θα απορείς με τον εαυτό σου, θα λες "εγώ τα έλεγα και τα έγραφα αυτά ;".

Edited by - kangaro on 16/07/2018 17:34:57

kangaroΜέλος
16/07/2018, 17:40:34
Κατά τα άλλα , ρε πυροβολημένοι τι κάνετε ;
Καλά ρε πστ, καλοκαίρι! μέσα στο esoterica την παίζετε ;
Δεν έχει να την παίξετε σε καμιά παραλία ;;;
Τι ανωμαλία σας δέρνει ρε πστ ;

Edited by - kangaro on 16/07/2018 17:42:01

kangaroΜέλος
16/07/2018, 17:48:12
quote:
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

3. Κι ερχόμαστε ίσως στο πιο 'βαρύ' από όσα ανέφερες. Σχέση στα 18 με έναν 'που σε έριξε στα Ταρταρα....' . Δηλαδή τον μ@λάκα, τον άσχετο, τον κακό ή τον αδιάφορο, που όχι μόνο δεν σε βοήθησε στη ζωή σου, αλλά απεναντίας έπαιξε και αρνητικό ρόλο ή βαρύδι σε αυτήν προς τα κάτω. Αυτό είναι δεκτόν, αλλά και πάλι μη νομίζεις ότι έχεις τα πρωτεία. Ερωτικές και συναισθηματικές απογοητεύσεις στον κόσμο? Να φαν και οι κότες. Όμως λίγες εξ αυτών έγιναν ...τραγούδια και...τραγωδίες. Το ξέρεις το τραγούδι που λέει "Βασιλική ήσουν όμορφη...." ? Ε, ακριβώς αυτό ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ, για τον πρώτο τυχόντα μ@λάκα που δηλητηρίασε μια κρίσιμη φάση της ζωής σου. Και κάθεσαι εσύ τώρα και θρηνείς το χρόνο σου, τη σχέση σου ή τη νιότη σου και τα'χεις βάψει μαύρα. Στείλτον στο διάολο και γύρισε σελίδα! Και εννοώ στείλτον στο διάολο οριστικά. Ολική διαγραφή που λέμε. Γιατί μπορεί να χώρισες και πριν χρόνια, αλλά έτσι όπως τα λες ακόμα σε στοιχειώνει αυτός ο παπ@ρας.Ολική διαγραφή! Σαν να μην υπάρχει και σαν να μην υπήρξε πουθενά και ποτέ στη ζωή σου!

Ρε τραμπαρίφα Μήτσε, κάθεσαι ρε μλκα και ασχολείσαι με τον γκόμενο μιας κοπέλας που ήρθε να πει τον πόνο της στο esoterica ; (αν είναι αλήθεια και δεν "σε παίζει") Ρε φίλε ... ρε φίλε ... πω, είσαι ο πρώτος που της τα λες αυτά. Δεν τα έχει ξανακούσει. Πω, πωω δηλ. μπράβο. Τι να πω ... Στ' αλήθεια ρε φίλε, έχεις χρόνο για τέτοιες μαλακίεs ; Μπράβο ρε φίλε ...

kangaroΜέλος
16/07/2018, 17:54:17
quote:
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Την έχει πιασει απελπισία και τα βλέπει όλα μαύρα και μάταια, αφενός γιατί ο κόσμος είναι γενικότερα ένα τριμπούρδελο (που σε αυτό βεβαίως έχει δίκιο) αλλά κυρίως γιατί ...πληρωσε πολύ ψυχικό κόστος στις πανελλήνιες, πέρασε κάπου, δεν τελείωσε τη σχολή της (ακομα) ζει και τρώει από τα έτοιμα (τους γονείς της), μένει άπραγη και τα βλέπει όλα μάταια, και στα 18 της πέτυχε να κάνει σχέση με έναν καραμαλ@κα που είτε την τραυματισε είτε την εκμεταλλευτηκε είτε τελοσπαντων απεδείχθη πολύ κατώτερος και χειρότερος των προσδοκιών για την κάλυψη των συντροφικών/συναισθηματικών της αναγκών.

Σώπα ρε Μήτσο ... σώπα τώρα. Συγκινήθηκα ... ε, ναι, θα βάλω τα κλάματα ρε φίλε. Δηλ. σιγά ρε φίλε ... θα σκίσεις την κελεμπία σου ρε φίλε (και είναι και ακριβή, όχι τίποτε άλλο). Η κοπελίτσα άμα βρεί έναν σωστό άνθρωπο και κάνει παρέα, θα περάσουν όλα. Πάλι λέω, αν είναι αλήθεια όλα αυτά που λέει.

Εμείς που ζούμε δηλ. ; Στο τριμπούρδελο δεν ζούμε ; Εσύ που ζεις ; Καλά εσύ ζεις σε χλίδα (χαχαχα) αλλά κι εμείς που ζούμε στο τριμπούρδελο τι πρέπει να κάνουμε δηλ. ;

Ρε φίλε ...

ο άλλος δεν έχει πόδια! - και παίζει μπάσκετ!

ο άλλος δεν έχει δεν έχει χέρια! - και ζωγραφίζει με το στόμα!

Χέσε μας δηλ ...

Edited by - kangaro on 16/07/2018 17:59:20

kangaroΜέλος
16/07/2018, 18:05:51
quote:
Είναι και ότι δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα οικονομικό τώρα..
Με συντηρούν οι γονείς μου.

Α, ντάξει, ok, γι' αυτό και λες ότι μαλακiα σου κατέβει. Άμα είχες κάνα αυγουλάκι στον κωλαράκι σου κι έπρεπε να δουλέψεις για να φας ... να δούμε αν θα τα έλεγες αυτά. Άσε μας ρε κοπελιά να πούμε ...

Edited by - kangaro on 16/07/2018 18:06:34

kangaroΜέλος
16/07/2018, 18:10:13
quote:
Τέλος πάντων..
Ίσως και να είμαι απλά ανίατη και να πρέπει να το αποδεχθώ και αυτό!

Ένα κακομαθημένο είσαι.

16/07/2018, 18:29:29
kangaro από πού ξεπήδησες τώρα εσύ?
πρέπει να είσαι παλιό μέλος, σίγουρα είσαι παλιό μέλος, που παριστάνει το καινούργιο..
αα αφού το λες στην αρχή, το παραδέχεσαι!

Ομολογώ πως αν και kangaro, τα λες ωραία, όσο να πει κανείς..

Και δεν ξέρω γιατί έχεις αμφιβολίες αν τα λέω σοβαρά?
Αυτό ποτέ δεν μπορούσα να το καταλάβω σε όσους αμφισβητούν τα πάντα!
Ας αμφισβητούν αυτά που έχει νόημα να αμφισβητούνται..
Αν δεν τα εννοούσα, θα είχα όρεξη να λέω τον πόνο μου σε συνέχειες όλη την ώρα?
Ή θα ήμουν τόσο φαντασιόπληκτη που θα μπορούσα να εφευρίσκω ιστορίες για τον εαυτό μου?
Και γιατί να το έκανα αυτό? τι θα κέρδιζα? την προσοχή σας για λίγο θα μου πεις..
Τέλος πάντων, εγώ σοβαρά τα λέω..
Όποιος θέλει με πιστεύει..

Μα θέλω να μάθω να μην έχω υλικές ανάγκες!!
Και πιο πολύ επειδή δεν συμφωνώ με το να ασχολούμαστε όλη μέρα με το να τις ικανοποιήσουμε και να χάνουμε έτσι τον καιρό μας αλλά και επειδή καταστρέφουμε το περιβάλλον μας και επειδή καθετί όμορφο θυσιάζεται προκειμένου να παρατείνουμε εμείς οι άνθρωποι για 10 χρόνια τη μίζερη ζωή μας!
Άμα ξέρεις τον τρόπο θα μου λύσεις τα χέρια!!
Αυτό είναι μεγάλο μέρος του προβλήματός μου..

Έχεις δίκιο.. Πρέπει να το έχω αναφέρει κιόλας αυτό για την ελευθερία.. Το καταλαβαίνω και το νιώθω πως είμαι σαν δεμένη..

Ωραία, θα σου πω τώρα τι είναι ελευθερία για μένα..
Ελευθερία είναι:
Να μένω μόνη μου ή με κάποιον της επιλογής μου..
Να μη δίνω λογαριασμό σε κανέναν τι κάνω, πού είμαι, πώς είμαι κλπ..

Να μην έχω υποχρεώσεις..
(που δεν έχω τώρα, επίτηδες δεν τις έχω δημιουργήσει, αλλά ξέρω πως αυτή περίοδος χάριτος θα τελειώσει αν δεν κάνω κάτι για να βγω απ' το αδιέξοδο)..

Να μην έχω υλικές ανάγκες (το είπαμε αυτό).. Οι ανάγκες εξ ορισμού είναι κάτι που μας περιορίζει..
(ανάγκη για φαγητό, ανάγκη να μαγειρέψεις για να έχεις φαγητό, ανάγκη για χρήματα, ανάγκη να δουλέψεις για να έχεις χρήματα για να μπορείς να αγοράσεις τα υλικά για να μαγειρέψεις ή για να κάνεις ένα μπάνιο ή να πληρώσεις το ρεύμα, το νερό ή για να αγοράσεις ένα ρούχο ή για να κάνεις εξετάσεις στο γιατρό, ή για να αγοράσεις ένα φάρμακο κλπ, ανάγκη γενικά για χρήματα όπως είπα και όπου αυτά ξοδεύονται)..

Ελευθερία είναι να μην παίρνω φάρμακα, γιατί όσο τα παίρνω τόσο αισθάνομαι πως δεν μπορώ να κουμαντάρω μόνη μου τον εαυτό μου και έρχεται κάτι εξωτερικό να με κάνει συνεργάσιμη και φυσιολογική..

Ελευθερία είναι να μπορώ να εξερευνώ τον κόσμο χωρίς συνέπειες..
πχ να μπορώ να φύγω απ' το σπίτι, και περπατώντας ή με ένα ποδήλατο να ξεκινήσω ένα ταξίδι χωρίς να τρέμω μη μου συμβεί κάποιο κακό..
Αυτό το σκέφτομαι πολύ συχνά..
Πολλές φορές, σχεδόν κάθε μέρα, σκέφτομαι να φύγω απ' το σπίτι ανοργάνωτη τελείως, αλλά χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να με βρει κάποιος στο δρόμο και να μου κάνει κακό..
Ακριβώς επειδή υπάρχει αυτός ο κίνδυνος δεν το έχω κάνει..

Στο παρελθόν είχα προσπαθήσει να είμαι πιο ελεύθερη αλλά ήτανε μια ταλαιπωρία η ζωή μου, αν βάλουμε μέσα σε εκείνη τη φάση και το σύνδρομο της Μητέρας Τερέζας που με είχε πιάσει και που νόμιζα ότι μπορούσα να βοηθήσω όλον τον κόσμο..
Αα αυτό ξέχασα να το αναφέρω μέχρι τώρα..
Και έσπερνα χρήματα δεξιά αριστερά ή έκανα παρέα με τους πιο αποτυχημένους ανθρώπους προκειμένου να τους βοηθήσω..
Και πού κατέληξα?
Να είμαι κι εγώ αποτυχημένη..
Εγώ για αλλού ξεκίνησα και αλλού... τέλος πάντων..

Όπως καταλαβαίνεις kanagaro, η ελευθερία έτσι όπως την εννοώ εγώ είναι ο ουρανός με τ' άστρα..
Δεν γίνεται απλά..
Και αν πάρουμε και σαν δεδομένο τη λογική άσπρου-μαύρου που με διακατέχει, το ότι τη θέλω στην απόλυτη μορφή της, τότε θα καταλάβεις γιατί κάθομαι στ' αυγά μου..

Και λες επίσης ότι "μπορεί κάποιος να αναπτύξει την προσωπικότητά του εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων" και μετά λες για το δέντρο σαν παράδειγμα λες και το δέντρο μπορεί να θεωρηθεί "ο άλλος"!
Λες δηλ. ότι για παράδειγμα δεν μπορείς να κόψεις το δέντρο γιατί προσβάλλεις τα δικαιώματά του!
Αυτό πέραν του ότι δεν συμβαίνει στην πράξη και όλοι παραβιάζουν το δικαίωμα του δέντρου, εφόσον χρειαζόμαστε τα ξύλα και το χαρτί κλπ.. δεν στέκει και λογικά.
Γιατί αν έχει δικαίωμα το δέντρο για να ζήσει, γιατί δεν έχει και το στάρι ολικής και το ψαράκι που μου προτείνεις να φάω?

Αν θες απάντησέ μου για τις υλικές ανάγκες που με ενδιαφέρει..

zipi σε λένε ή kangaro?
και δεν σε ξέρω!

16/07/2018, 18:43:29
μάλλον άσε.. αφού με θεωρείς κακομαθημένο, δεν με ενδιαφέρει να ακούσω την άποψή σου για τις υλικές ανάγκες αν και είναι το θέμα που με καίει..

αν έχεις την ευγενική καλοσύνη μην απαντήσεις τίποτα..
αν δεν θες να ασχοληθείς με αυτά που γράφω, απλά μην ασχολείσαι..

αν οι διαχειριστές κρίνουν πως απλά τρώω το χρόνο των μελών του esoterica, ας με διαγράψουν..

αν είσαι διαχειριστής και σου χαλάω το σπίτι, μπορείς να με διαγράψεις..

Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στον κόπο να εκδηλώνεις την κακία σου..
Κράτα ενέργεια για να ζωγραφίζεις κι εσύ με το στόμα κι ας έχεις χέρια, έτσι για άσκηση, μπας και πλησιάσεις αυτούς τους ανθρώπους, γιατί στοίχημα πως δεν είσαι καλύτερος από μένα..
Γιατί αν είχες τόση δύναμη ψυχής τώρα απλά δεν θα ασχολιόσουν με το esoterica..
Θα σου άρεσε η ζωή και θα ζούσες..

kangaroΜέλος
16/07/2018, 19:08:37
1ον. Λατρεύω τους προβληματικούς. Τους λατρεύω, τους αγαπάω.

2ον. Δεν ασχολούμαι με το esoterica. Παλιότερα το έκανα, τώρα γράφω - όταν γράφω - γιατί έχω ας πούμε ένα απόγευμα τον χρόνο ή στα 2 χρόνια να το περάσω έτσι, στον βρόντο δηλ. και τούτο γιατί δεν πετάω στα σκουπίδια εντελώς την αξία της επικοινωνίας (έστω και μέσα από ένα πεθαμένο φόρουμ) και γιατί εδώ μέσα γράφουν φίλοι που έχουμε γνωριστεί και έχουμε πιει κι ένα κρασί σε μια θάλασσα.

3ον. Δεν είμαι διαχειριστής. Είχα βάλει μια φορά υποψηφιότητα αλλά με έφαγε η Αμαλιά για έναν ψήφο διαφορά. Αν ήμουν όμως, θα σε είχα διαγράψει. Εδώ δεν είναι το κρεβάτι του ψυχαναλυτή σου. Πάρε φάρμακα, πάρε ηρεμιστικά, πάνε στον ψυχολόγο σου ή στον ψυχαναλυτή σου αλλά εδώ δεν είναι για σένα. Και θα σου πω γιατί και πρόσεξέ το αυτό που θα σου πω. Εδώ μέσα υπάρχουν τρεις φορές περισσότερο ψυχολογικά ασταθή άτομα από σένα , υπάρχουν και γράφουν παιδιά, και μπορεί αυτά που λες να τους κάνουν κακό. Αυτό μέχρι στιγμής, δεν νομίζω πως το έχεις σκεφτεί, αλλά σκέψου το ... Κατ' αρχήν σκέψου σε τι φόρουμ βρίσκεσαι, δες π.χ την υπόλοιπη θεματολογία και μετά ρώτα τον εαυτό σου.

4ον. Φυσικά και δεν είμαι καλύτερος από σένα, γιατί πολύ απλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου καλύτερο από κανέναν. Για μένα δεν υπάρχουν ούτε καλύτεροι άνθρωποι, ούτε χειρότεροι άνθρωποι. Υπάρχουν απλά, άνθρωποι.

5ον. Δεν θα σου πω απολύτως τίποτε για τις υλικές ανάγκες, γιατί δεν είσαι σε θέση να ακούσεις. Το έχεις παραδεχθεί άλλωστε αλλά και φαίνεται αυτό από τον τρόπο που γράφεις.

6ον. Έχεις εσφαλμένη εντύπωση για την έννοια της ελευθερίας.

7ov. Φυσικά και σε θεωρώ κακομαθημένο, γιατί αντί να σκεφτείς πόση δυστυχία υπάρχει γύρω σου, πόση φτώχεια, πόσοι άνθρωποι ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών να βρουν κάτι να φάνε την ώρα που εσύ γράφεις εδώ μέσα τις απίστευτες παπαριές σου , ζητάς από ένα μάτσο αγνώστους να βρουν λύση στο πρόβλημά σου αντί να στρέψεις το βλέμμα σου σε όσους σε αγαπούν και βρίσκονται δίπλα σου. Και περιμένεις οι άγνωστοι να σου πουν ποιες είναι οι κατηγορίες των ανθρώπων και σου αρέσει κιόλας η κατηγοριοποίησή τους. Τόσο μεγάλη είναι η κακοήθειά σου.

Edited by - kangaro on 16/07/2018 19:50:24

kangaroΜέλος
16/07/2018, 19:18:56
quote:
ες δηλ. ότι για παράδειγμα δεν μπορείς να κόψεις το δέντρο γιατί προσβάλλεις τα δικαιώματά του!
Αυτό πέραν του ότι δεν συμβαίνει στην πράξη και όλοι παραβιάζουν το δικαίωμα του δέντρου, εφόσον χρειαζόμαστε τα ξύλα και το χαρτί κλπ.. δεν στέκει και λογικά.
Γιατί αν έχει δικαίωμα το δέντρο για να ζήσει, γιατί δεν έχει και το στάρι ολικής και το ψαράκι που μου προτείνεις να φάω?

Όλοι και όλα έχουν δικαίωμα να ζήσουν. Απλά, σου προτείνω μερικές φορές να γίνεσαι και φονιάς, με την διαφορά πως εσύ πρέπει να επιλέξεις ποιον θα σκοτώσεις. Και επειδή είμαι σίγουρος πως δεν καταλαβαίνεις τι λέω, θα στο πω διαφορετικά. Είσαι άνθρωπος και έχεις το δικαίωμα να επιλέγεις κάθε φορά την πράξη σου. Το θέμα δεν είναι η επιλογή. Το θέμα είναι η πράξη. Εσύ απλώς, δεν γνωρίζεις την πράξη σου. Δεν γνωρίζεις δηλ. τι ακριβώς κάνεις.

Στην ζωή μας όλοι μας επιλέγουμε ποιους (ή ποια πράγματα) θα "σκοτώσουμε" (εντός μας ή όχι) και ποιους (ή ποια πράγματα) θα αφήσουμε να ζήσουν. Μερικοί σκοτώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Σκοτώνουν την θέλησή τους για να ζήσουν, για να χαρούν τον κόσμο, την φύση, την παρέα, την καλή κουβέντα κι όλα εκείνα τα ωραία πράγματα που δίνουν αξία στο μουσαφειριό μας στον πλανήτη. Και τα σκοτώνουν με ανόητες σκέψεις, ηλίθιους προβληματισμούς, φόβους και ανασφάλειες. Είναι προτιμότερο λοιπόν να αφαιρέσεις το δικαίωμα της ζωής από ένα ψάρι για να το φας στα κάρβουνα, παρά να αφαιρέσεις το δικαίωμα από τον εαυτό σου να ζεις, με τις ηλίθιες σκέψεις και τις ανόητες ανασφάλειές σου. Ε, όπως και να το κάνεις, είσαι ανώτερο ον από ένα ψάρι κι είναι καλύτερο πάντα να φας εσύ ένα ψάρι παρά να σε φάει εκείνο ...

Αυτό που σου προτείνω είναι να μην προσβάλεις εσύ η ίδια τα δικά σου τα δικαιώματα. Δεν ξέρω όμως αν ξέρεις ποια είναι τα δικαιώματά σου ή θα πρέπει κάποιος να σου τα μάθει από την αρχή. Γιατί απ' όσα διάβασα να αναφέρεις για το τι σημαίνει για σένα η ελευθερία, φαίνεται πως ούτε η ίδια δεν γνωρίζεις αυτά τα δικαιώματά σου.

Έχεις πάντως ακόμη χρόνο. (το απόγευμά μου ακόμη δεν τέλειωσε ... )

Edited by - kangaro on 16/07/2018 19:37:15

16/07/2018, 19:46:43
Μπράβο σου λοιπόν που είσαι τόσο ουάου και σούπερ και τα έχεις τόσο καλά και με τους ανθρώπους και δεν απαξιώνεις και την επικοινωνία και αγαπάς και τους προβληματικούς..
πρέπει να είσαι ο τέλειος άνθρωπος κι ας μην το παραδέχεσαι..

Προφανώς το κρεβάτι του ψυχαναλυτή δεν ήταν τόσο καλό ούτε και το άλλου φόρουμ όπου έμπαινα, γι' αυτό είπα να τα πω κι εδώ..
Δεν καταλαβαίνω το ότι υπάρχουν 3 φορές πιο ασταθή άτομα από εμένα..
Με ξέρεις? με ήξερες?
Αυτά που γράφω την παρούσα στιγμή είναι ένα δείγμα..
Δεν ξέρεις σίγουρα από τι καταστάσεις έχω περάσει και τι έχω βιώσει..

Και αν αυτό δεν είναι φόρουμ ψυχολογίας, γιατί να το διαβάζουν και να γράφουν κι άλλα άτομα πιο ανισόρροπα ψυχολογικά?
Να προτείνεις στους διαχειριστές τότε να μπει ένα κριτήριο στο ποιος θα γίνεται μέλος και ποιος θα γράφει και να μας λέτε κιόλας τι να γράφουμε ακόμα καλύτερα ή να διαγράφετε ό, τι θεωρείτε εκτός θέματος ή να μπορέσετε να ελέγξετε και ποιος θα διαβάζει το φόρουμ προκειμένου να προστατευθεί και να μην θεωρηθώ εγώ ηθικός αυτουργός για έναν πχ αυτοτραυματισμό κάποιου..

Το θέμα είναι πως ηθικούς αυτουργούς μπορούμε να βρούμε παντού..
Είναι το πιο εύκολο.. Κι εγώ μπορώ να κατηγορήσω χίλιους δυο για την κατάστασή μου..
Και έτσι είναι η ζωή δηλ.. Κι όποιος αντέξει, τι να κάνουμε?
εγώ πώς αντέχω? ας αντέξουν κι οι άλλοι..
Εξάλλου επιβιώνει ο πιο δυνατός.. το έχουμε πει αυτό..
Είναι νόμος της φύσης αυτός..

Απ' τη στιγμή που μπορεί ο καθένας να γίνει μέλος σε ένα τέτοιο φόρουμ, δεν μπορεί να αποφευχθεί αυτό που έγινε με εμένα..
δηλ. να μπει ο άλλος και να πει τον πόνο του..
Που εξάλλου ο πόνος μου δεν είναι απλά ένα πρόβλημα ότι με παράτησε ο σύντροφός μου αλλά έχει και μεταφυσικές διαστάσεις, γι' αυτό τον έγραψα κι εδώ μπας και βγάλω καμιά άκρη..
Αλλά δεν βλέπω προθυμία..
Γιατί αν και γνωρίζεις πώς να απεξαρτηθώ απ' τις ανάγκες δεν θέλεις λέει να μου πεις γιατί.. δεν είμαι σε θέση να ακούσω!

Και την ελευθερία λες δεν την αντιλαμβάνομαι σωστά..
Ο καθένας έχει τη δική του αντίληψη για το καθετί..
Χρωματίζει με τη δική του παλέτα χρωμάτων την κάθε έννοια..
Πχ αν σε ρωτήσω εσύ τι γνώμη έχεις για τον έννοια της δικαιοσύνης ή της αγάπης θα μου πεις τη δική σου οπτική ανάλογα τις εμπειρίες σου απ' τη ζωή..
Αλλά κατά βάσιν οι έννοιες έχουν την ίδια σημασία για όλους..
Είναι το ίδιο σημαντικές ανεξάρτητα από το πώς τις εξασφαλίζει κανείς στη ζωή του..

Δεν ξέρω.. ας κάνουν οι διαχειριστές όπως νομίζουν..

kangaroΜέλος
16/07/2018, 20:00:18
quote:
Με ξέρεις? με ήξερες?
Αυτά που γράφω την παρούσα στιγμή είναι ένα δείγμα..
Δεν ξέρεις σίγουρα από τι καταστάσεις έχω περάσει και τι έχω βιώσει..

Δεν χρειάζεται να μάθω κι ούτε με ενδιαφέρει. Ο καθένας μας κουβαλάει τον σταυρό του κούκλα μου, δεν είσαι η μοναδική! Ξύπνα και παρ' το χαμπάρι! Επίσης, δεν χρειάζεται να σε ξέρω. Τι εννοείς "σε ξέρω" ; Δεν χρειάζεται. Σε διαβάζω σαν βιβλίο ανοιχτό. Σε ξέρω εδώ και χρόνια. Σε βλέπω κάθε μέρα στον δρόμο. Τι παραπάνω θες ;

quote:
Και αν αυτό δεν είναι φόρουμ ψυχολογίας, γιατί να το διαβάζουν και να γράφουν κι άλλα άτομα πιο ανισόρροπα ψυχολογικά?
Να προτείνεις στους διαχειριστές τότε να μπει ένα κριτήριο στο ποιος θα γίνεται μέλος και ποιος θα γράφει και να μας λέτε κιόλας τι να γράφουμε ακόμα καλύτερα ή να διαγράφετε ό, τι θεωρείτε εκτός θέματος ή να μπορέσετε να ελέγξετε και ποιος θα διαβάζει το φόρουμ προκειμένου να προστατευθεί και να μην θεωρηθώ εγώ ηθικός αυτουργός για έναν πχ αυτοτραυματισμό κάποιου..

Έχεις παιδιά ; Έχεις ανήψια ; Γνωρίζεις από μικρά παιδιά ; Από 16άρικα, από έφηβους ; Αν ναι, μπορείς να μου πεις πόσο "σταθερό" ψυχολογικά είναι ένα παιδί ; Αν όχι, πολύ απλά ... το βουλώνεις. Δεν μπορείς να έρχεσαι εδώ και να λες

quote:
Η μόνη ευθύνη που θεωρώ πως έχω είναι πως ακόμα ζω ενώ δεν θα έπρεπε κανονικά επειδή δεν θέλω στην ουσία να ζω και είμαι και βάρος..

έτσι, ελαφρά τη καρδία ...

quote:
Και την ελευθερία λες δεν την αντιλαμβάνομαι σωστά..
Ο καθένας έχει τη δική του αντίληψη για το καθετί..
Χρωματίζει με τη δική του παλέτα χρωμάτων την κάθε έννοια..

Όχι μανάρι μου, sorry, αλλά δεν είναι έτσι. Η ελευθερία είναι μία. Και είναι η ίδια για όλους. Όπως ακριβώς και η αλήθεια. Μία. Και ίδια για όλους.

quote:
Που εξάλλου ο πόνος μου δεν είναι απλά ένα πρόβλημα ότι με παράτησε ο σύντροφός μου αλλά έχει και μεταφυσικές διαστάσεις, γι' αυτό τον έγραψα κι εδώ μπας και βγάλω καμιά άκρη..
Αλλά δεν βλέπω προθυμία..
Γιατί αν και γνωρίζεις πώς να απεξαρτηθώ απ' τις ανάγκες δεν θέλεις λέει να μου πεις γιατί.. δεν είμαι σε θέση να ακούσω!

Άκουσε κοπελιά : Μέσα από αυτού του είδους την επικοινωνία, την γραπτή δηλ. δεν πρόκειται ποτέ να απεξαρτηθείς απ' τις ανάγκες. Η λύση που αναζητάς είναι βιωματική, δεν βρίσκεται δηλ. σε ένα κείμενο που θα το διαβάσεις, ούτε σε καμιά θεωρία που θα την ασπαστείς και θα την ακολουθήσεις. Την απεξάρτηση απ' τις ανάγκες, πρέπει πρώτα απ' όλα να την βιώσεις, όχι να την διαβάσεις στα λόγια κάποιου σε ένα φόρουμ.

Edited by - kangaro on 16/07/2018 20:15:33

16/07/2018, 20:13:36
άσε μας ρε kangaro.. δηλ. αν σκεφτώ αντί να σκεφτώ όλα αυτά τα προβλήματα που σκέφτομαι, αν σκεφτώ τους ανθρώπους που τρώνε απ' τα σκουπίδια, θα τους βοηθήσω να βρουν φαγητό?
δηλ. αν επικεντρωθώ στους ανθρώπους που με αγαπάνε και γίνω χαρούμενη, για λυθούν τα προβλήματα του κόσμου?
ίσα ίσα το ότι θα είμαι χαρούμενη εγώ το βλέπω σαν ύβρη εναντίον των συνανθρώπων μου που δεν μπορούν για διάφορους λόγους να είναι χαρούμενοι ή να έχουν όσα έχω..
Δεν μπορώ να είμαι ήσυχη, ότι εντάξει εγώ είμαι καλά, δεν μου λείπει τίποτα, ας χαρώ τη ζωή!
εσύ τι έχεις κάνει για τους άστεγους?
εγώ τουλάχιστον έχω βοηθήσει κάποιους στο παρελθόν, οπότε δεν με απασχολεί το τι έχω κάνει για αυτούς και αν τους βοήθησα και πόσο..
Δεν έχω τύψεις..
Απλά ξέφυγα απ' αυτό το στάδιο όπως είπα της Μητέρας Τερέζας γιατί πραγματικά δεν βοηθάς κάποιον άμα του δίνεις τα υλικά.. γιατί τα υλικά δεν τελειώνουν ποτέ.. πάντα θα υπάρχει ανάγκη!! να' τη πάλι η ανάγκη..
Το θέμα είναι πώς να ξεφύγει κανείς απ' την ανάγκη!
κι αν μάθω πώς να μην έχω ανάγκες, ευχαρίστως να μεταδώσω τη γνώση μου και σε όσους το έχουν ανάγκη!

Δεν ζήτησα εγώ απ' τον Πυθαγόρα να μου αναλύσει τις κατηγορίες των ανθρώπων.. Από μόνος του μου τα ανέλυσε αυτά..

Φφφ με κούρασες..
Δεν γράφω άλλο

ilias1990Μέλος
16/07/2018, 20:15:07
Τελικά, ότι κι αν λέτε για τον zip, μια χαρά τα λέει στη συγκεκριμένη περίπτωση...

kangaroΜέλος
16/07/2018, 20:26:36
quote:
άσε μας ρε kangaro.. δηλ. αν σκεφτώ αντί να σκεφτώ όλα αυτά τα προβλήματα που σκέφτομαι, αν σκεφτώ τους ανθρώπους που τρώνε απ' τα σκουπίδια, θα τους βοηθήσω να βρουν φαγητό?
δηλ. αν επικεντρωθώ στους ανθρώπους που με αγαπάνε και γίνω χαρούμενη, για λυθούν τα προβλήματα του κόσμου?

Κοίτα ψωνάρα, εσύ εδώ μέσα δεν ήρθες να μας ρωτήσεις πώς θα βοηθήσεις τους ανθρώπους να βρουν φαγητό ούτε ήρθες να μας ρωτήσεις πώς θα λυθούν τα προβλήματα του κόσμου. Εδώ δεν μπορείς να λύσεις τα δικά σου προβλήματα, θα λύσεις του κοσμάκη ; Εσύ ήρθες εδώ και μας είπες ούτε λίγο ούτε πολύ πως θες να κλείσεις τους γήινους λογαριασμούς σου στον πλανήτη με ένα σάλτο μορτάλε. Γι' αυτό και σου λέω ότι σου λέω ...

quote:
εσύ τι έχεις κάνει για τους άστεγους?

Τίποτε. Δεν έχω κάνει κάτι. Λέω "δόξα τον θεό" που έχω ένα σπίτι. Δεν παραπονιέμαι πάντως που δεν μένω σε βίλα. Δεν είμαι αχάριστος δηλ. αν κατάλαβες ...

quote:
Το θέμα είναι πώς να ξεφύγει κανείς απ' την ανάγκη!
κι αν μάθω πώς να μην έχω ανάγκες, ευχαρίστως να μεταδώσω τη γνώση μου και σε όσους το έχουν ανάγκη!

Σου είπα : η λύση που ψάχνεις είναι βιωματική. Δεν βρίσκεται στα λόγια κάποιου σε ένα φόρουμ.

Λοιπόν ... πάμε από την αρχή. Σε παράτησε ο γκόμενος και έφαγες φρίκη. 'Ντάξει, δεκτόν. Τώρα, το ότι χώρισες, έχει να κάνει και με τίποτε μεταφυσικό ; Κάτι είπες πριν ... δεν μας το κάνεις τάληρα να δούμε τι παίζει ;

Πάντως, αν ήρθες εδώ να βρεις γκόμενο, είμαστε όλοι παντρεμένοι ... να το ξέρεις δηλ. κι έχουμε όλοι κάτι γυναίκες μοντέλα, τις αγαπάμε και δεν τις αλλάζουμε με τίποτε!!!

Edited by - kangaro on 16/07/2018 20:46:25

16/07/2018, 20:44:21
όχι δεν ήρθα για να λύσω τα προβλήματα του κόσμου γιατί έχω παραιτηθεί από αυτήν την ψευδαίσθηση..
Ακριβώς ήρθα για να λύσω τα δικά μου προβλήματα..
Απλά λέω αν λύσω τα προβλήματά μου θα μπορέσω να στραφώ και στο έξω από μένα..
Τώρα δεν είμαι σε θέση να σκεφτώ τους άλλους γιατί δεν μπορώ καν να στηρίξω τον εαυτό μου!
Το ίδιο λέμε.

Λοιπόν σου προτείνω να μείνεις σε αυτόν τον αριθμό μηνυμάτων (13) που σου ταιριάζει κιόλας.

Κι εγώ θα μείνω στο πρόβλημά μου και στα χρόνια που το κουβαλάω που μου ταιριάζουν επίσης.

kangaroΜέλος
16/07/2018, 20:49:24
Κατ' αρχήν ...

Λύσε πρώτα τα δικά σου τα προβλήματα. Άσε των υπολοίπων για μετά ... πολύ μετά όμως.

quote:
Λοιπόν σου προτείνω να μείνεις σε αυτόν τον αριθμό μηνυμάτων (13) που σου ταιριάζει κιόλας.

Ωχ ... γιατί με ταιριάζει το 13 ; Ξέρεις κάτι κούκλα ;;; ε ;

kangaroΜέλος
16/07/2018, 20:57:35
Βαρέθηκα ρε μαλάκες ... Ούτε μια γκόμενα σοβαρή δεν υπάρχει πια στο esoterica. Παλιά είχαμε και μια galadriel - ξωτικό με μυτερά αυτιά ...

16/07/2018, 21:02:09
συγχαρητήρια για τις γυναίκες σας.
δεν σε ρώτησα για την οικογενειακή σου κατάσταση.

αφού είμαι βιβλίο ανοιχτό εσύ θα έπρεπε να μου πεις, τι ξέρω εγώ για το 13 που ξέρεις εσύ..

και δεν ξέρω τίποτα για το 13!
νομίζω ότι ξέρω αλλά θα μου πεις εσύ που ξέρεις καλύτερα..

τέλος πάντων..
καληνύχτα.. πέρασε το απόγευμα και έγινε νύχτα..
αφού ήταν η μία και τελευταία φορά για φέτος που έγραψες στο φόρουμ, αυτό ήταν μεγάλη τιμή για όσους έλαβαν απαντήσεις από σένα..