- Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

MELETHTHS

MELETHTHS
Σε dialup είμαι στο σπίτι, αν είναι να κατεβάζω 6 jpegs απανωτά για να γράψω μια απάντηση στον Schwabe, να πάει στα κομμάτια πια!
Βάλε ένα URL προς την ιστοσελίδα σου, δεν είναι πια και τόσο δύσκολο!
-------------
quote:
Αχ αυτό το προσκύνημα, αχ!! Ότι και να πεις…προσκύνημα θα δεις!!
Α, δεν μπορώ, με σένα βγαίνει αυθόρμητο το προσκύνημα. Όπως έβγαινε στους Εβραίους που προσκυνάγανε... το βόδι.
quote:
Αφού βρε δεν σου βγαίνουνε οι ατάκες, τι θέλεις και εκτίθεσαι?
Βρε βρε βρε...
Αλήθεια, εσένα ποιος σου είπε πως σου βγαίνουνε οι ατάκες, μήπως ο... καθρέφτης σου;
quote:
Όσο για το δέντρο, αμέ!!
Όπα! Άλα της ιδεολογία ο Schwabe!
quote:
Σε ενοχλεί που τα’κους ε? Δεν πειράζει, θα συνηθίσεις. Βλέπεις, όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια!
Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά μήπως να αρχίσεις να μασάς καλύτερα, μιας και... που μιλάς δεν λες και τίποτα καλό.
quote:
Αυτό κατάλαβες πρωταθλητή του……ΙQ??? Άντε να το ξαναπούμε.
Για ξαναπες το!
quote:
Χαίρομαι λοιπόν όταν κάτι σαν την αφεντιά σου ξινίζονται και ειρωνεύονται, διότι ως συνήθως φανερώνουνε και την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων.
Γι' αυτό λέω εγώ ότι χαίρεσαι με πράγματα που φαντασιώνεσαι ως υπαρκτά.
Για πες μας, αλήθεια, μήπως ο κόσμος στον οποίο ζεις είναι... μπλε; Μήπως έχει και... ραβδώσεις;
quote:
Με άλλα λόγια, ρίξε μια ματιά στα «επιχειρήματα» σου και θα αντιληφθείς ενδεχομένως….
Άμα ήταν θα κοίταγα τα δικά σου, αλλά να δεις ένα πράγμα, δεν υπάρχουν.
quote:
WWalker:
«Σε λίγο θα μας πεις ότι φτάνεις και σε... οργασμό.»Να πας να εξομολογηθείς! Πιάνεις στο στόμα σου πράγματα που αποτελούνε….ΑΝΑΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΟΥ!!!
Απαπαπαπα! Εγώ είμαι αμαρτωλός βρε, δεν το ήξερες;
Πάντως δεν μας είπες, στους πόσους έφτασες καμαρώνοντας για τα... κατορθώματά σου;
quote:
WWalker:
«Τι να σου πω τώρα, αν το spammail εσύ το βλέπεις... φιλικό φαντάζομαι το πως θα σου φαντάζει..»Κοίτα να δεις, εάν για να καταλάβεις κάτι από το άγχος σου πρέπει να το γράφω δυο και τρεις φορές, τότε καλύτερα να σου το στείλω συστημένο να το έχεις!
Αμ σε γελάσανε.
Το mail μου τα κόβει τα spammails, οπότε ότι και να στείλεις, δεν το βλέπω να φτάνει ούτε... μεθαύριο!
quote:
Δεν μίλησα για spam mail (ότι θέλει βλέπει ο άνθρωπος..), αλλά για ανταλλαγή e-mail. Να είσαι απολύτως σίγουρος ότι τα πάω άριστα με αρκετά από τα μέλη του forum, και ορισμένοι από αυτούς δεν είναι καν του «στρατοπέδου» μου.
Αιντέ...
Βρε για πες μας, τι πίνεις και δεν μας δίνεις;
quote:
Εάν εσύ είσαι μονόχνωτος, τότε ψάξε αλλού για αναχωρητές. Verstanden?
Jawohl Herr Kommandant! Ich verstehe dich, weil ich nicht zum Teufel gehen mochte. Jawohl mein Fuhrer! Achtung Jude! Furzen Furzen sie nicht, Herr Kommandant!!!!
Αλλά δεν μου πες, μιας και δεν είμαι μονόχνωτος, μήπως εσύ δεν είσαι αναχωρητής αλλά... αποχωρητής;
quote:
WWalker:
«Για ποιον, για σένα; Μπα, δεν ανησυχώ. Σε έχω σίγουρο.»Όπως και….τις «προφητείες» σου για παράδειγμα???
Όχι, πιο σίγουρο από αυτές.
quote:
Ε ρε ζόρια που τραβάς κακομοίρη και ματζίρη!
Εγώ τραβάω ζόρια. Εσύ δεν μας είπες, τι ακριβώς... τραβάς;
quote:
Εάν τους «τα σκάω» ή όχι, μπορείς να απευθύνεις στους υπευθύνους μια σχετική ερώτηση. Τι λες?
Α μπα; Αποφεύγουμε να απαντήσουμε αγαπητέ; Ντροπή! Ντροπή! Μπορεί να σε πάρουν χαμπάρι, και μετά θα τρέχεις!
quote:
Τώρα, για το ποιον είχαν ή όχι σε ignore mode, έ αυτό ας το αφήσουμε καλύτερα φίλτατε!!
Α ναι, θυμάμαι παλιά, ήθελα να βρω ignore mode για να σε βάλω, γιατί δεν άντεχα άλλο να ακούω... schwabiσματα, αλλά δεν υπήρχε. Δεν θυμάμαι καλά, όταν ρώτησα, μου είπαν πως την έχουν μόνο οι moderators, ή και τα μέλη με 3000+ σαν την αφεντιά σου;
quote:
Τι να κάνω λέει? Να δικαιολογηθώ «όπως αρμόζει σε θετικιστή»?
Πρώτη φορά το ακούς έτσι; Πλάκα έχεις ρε Schwabe!
quote:
Δηλαδή……ΠΩΣ «αρμόζει» ρε μεγάλε?? Μήπως εννοείς όπως «δικαιολογείσαι» εσύ?
Όχι, εγώ δεν είμαι θετικιστής. Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο άθεοι.
quote:
Άσε, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!!
Αααα, για πες μας, ΤΙ ακριβώς δεν θα πάρεις;
quote:
Μπα, έτσι κρεμάς το «αδέρφι» σου??? Τι έγινε και χαλάστηκες?
Αιντέ... είναι προχωρημένη η κατάστασή σου!
quote:
Προφητείες πιστεύεις εσύ, προφητείες πουλάει και ο Στάθης. Εσχατολογία χαριεντίζεσαι εσύ, εσχατολογία πουλάει και ο Στάθης.
Πως λένε 1 και 1 κάνει 2; Κάτι τέτοιο πας να πεις και εσύ, αλλά δεν σου κάθεται.
quote:
Μωρέ μήπως τα χαλάσατε με….τις προσθαφαιρέσεις???
Ναι, αυτός έλεγε να κάνουμε πράξεις σταθερής υποδιαστολής, και γω κινητής.
quote:
Άιντε, άιντε…….
Που είναι ο Schwabe; οεο
Που είναι ο Schwabe
Που είναι ο Schwabe; οεο
Που είναι ο Schwabe
Που είναι ο Schwabe; οεο
Που είναι ο Schwabe
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
«Βάλε ένα URL προς την ιστοσελίδα σου, δεν είναι πια και τόσο δύσκολο!»
Τι να πω? Να πω πως έχεις άδικο? Ψέματα θα έλεγα!![]()
![]()
WWalker:
«Α, δεν μπορώ, με σένα βγαίνει αυθόρμητο το προσκύνημα. Όπως έβγαινε στους Εβραίους που προσκυνάγανε... το βόδι.»
Δηλαδή…ταυτίζεσαι με τους τότε προγόνους σου? (πνευματικά…)
Άλλο και τούτο πάλι…..![]()
![]()
WWalker:
«Αλήθεια, εσένα ποιος σου είπε πως σου βγαίνουνε οι ατάκες, μήπως ο... καθρέφτης σου;»
Δεν σου πάει……δεν σου πάει συμμορφώσου……
WWalker:
«Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά μήπως να αρχίσεις να μασάς καλύτερα, μιας και... που μιλάς δεν λες και τίποτα καλό.»
Μπα, δεν θα πάρω! Δηλαδή, εσύ που μασάς τι κατάλαβες?????![]()
![]()
WWalker:
«Για πες μας, αλήθεια, μήπως ο κόσμος στον οποίο ζεις είναι... μπλε; Μήπως έχει και... ραβδώσεις;»
Όχι, έχει την δεξιά και αριστερά του Κυρίου, έχει «Εν Χριστώ γαλήνη» και άλλα τέτοια ωραία!!
WWalker:
«Πάντως δεν μας είπες, στους πόσους έφτασες καμαρώνοντας για τα... κατορθώματά σου;»
Και πάλι παραφέρεσαι τέκνο μου!! Γρήγορα σε κανέναν παππούλη για εξομολόγηση! Γρήγορα μετάνοια και προσευχή βρε…..αθεόφοβε!!!![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Το mail μου τα κόβει τα spammails, οπότε ότι και να στείλεις, δεν το βλέπω να φτάνει ούτε... μεθαύριο!»
Ε καλά, είπαμε, είσαι άρχοντας σε ούλα τα θέματα ρε μεγάλε!
WWalker:
«Βρε για πες μας, τι πίνεις και δεν μας δίνεις;»
Κακομοίρη ματζίρη, τόσα ξέρεις, τόσα λες……
WWalker:
«Αλλά δεν μου πες, μιας και δεν είμαι μονόχνωτος, μήπως εσύ δεν είσαι αναχωρητής αλλά... αποχωρητής;»
Καλά, θα μας κουφάνει μιλάμε ο….παν-επιστήμονας!!! Ρε μεγάλε, ΠΟΥ την βρήκες αυτή την λέξη??? «Αποχωρητής»????????![]()
![]()
![]()
![]()
Είναι και αυτή μήπως από……το υπόβαθρο που μας διαφήμιζες, προ αμνημονεύτων χρόνων, περί του υψηλοτάτου σου IQ????
Ρε μεγάλε, μήπως πέρασες στα κοντά από κανένα……ΑΠΟΧΥΜΩΤΗ??? (!)![]()
![]()
WWalker:
«Όχι, πιο σίγουρο από αυτές.»
Α, τόοοοοσο καλά!!!
WWalker:
«Εγώ τραβάω ζόρια. Εσύ δεν μας είπες, τι ακριβώς... τραβάς;»
Τα…νευράκια σου βρε!!!!![]()
![]()
WWalker:
«Α μπα; Αποφεύγουμε να απαντήσουμε αγαπητέ; Ντροπή! Ντροπή! Μπορεί να σε πάρουν χαμπάρι, και μετά θα τρέχεις!»
Κακομοίρη WWalker, έχεις αναλωθεί τόσο με τις εσχατολογικές αμπελοφιλοσοφίες περί «θαυμάτων» και «προφητειών» που’χεις πάρει παραμάσχαλα, που όλα σου φαίνονται σαν μια….τεράστια συνομωσία!!
Μπρρρρρρρρρ…….![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Δεν θυμάμαι καλά, όταν ρώτησα, μου είπαν πως την έχουν μόνο οι moderators, ή και τα μέλη με 3000+ σαν την αφεντιά σου;»
Δεν θυμάσαι έ? Δεν πειράζει, θυμούνται άλλοι….
WWalker:
«Όχι, εγώ δεν είμαι θετικιστής. Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο άθεοι.»
Ενώ ΕΣΥ είσαι…ένθεος έ??? Απόδειξε μας ρε μεγάλε τότε ότι η ιστορία που έχεις ασπαστεί ως «αλήθεια» είναι πραγματικότητα, απόδειξε μας ΠΟΘΕΝ η βεβαιότητα σου, και τότε έλα να μας πεις πόσο…«ένθεος» ή ευφάνταστος είσαι τρομάρα σου!!
WWalker:
«Αιντέ... είναι προχωρημένη η κατάστασή σου!»
Μπα, δεν σου κάνει στα ξαφνικά ο Εν Χριστώ……προγευόμενος, πλην μάρτυρας του ιεχωβά/Χιλιαστής??
Γιατί βρε?
WWalker:
«Ναι, αυτός έλεγε να κάνουμε πράξεις σταθερής υποδιαστολής, και γω κινητής.»
Τελικά, δεν μας είπες: είναι το 2012 η…μεγάλη μέρα βρε, ναι ή όχι??![]()
![]()
![]()
![]()
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
quote:
WWalker:
«Βάλε ένα URL προς την ιστοσελίδα σου, δεν είναι πια και τόσο δύσκολο!»Τι να πω? Να πω πως έχεις άδικο? Ψέματα θα έλεγα!
Αιιντέ, μας κατάφερε ο Στάθης και συμφωνούμε! ![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
WWalker:
«Α, δεν μπορώ, με σένα βγαίνει αυθόρμητο το προσκύνημα. Όπως έβγαινε στους Εβραίους που προσκυνάγανε... το βόδι.»Δηλαδή…ταυτίζεσαι με τους τότε προγόνους σου? (πνευματικά…)
Άλλο και τούτο πάλι…..
Χεχεχε, όχι εγώ με τους Εβραίους δεν τα πάω και πάρα πολύ καλά, μην φοβάσαι...![]()
quote:
WWalker:
«Αλήθεια, εσένα ποιος σου είπε πως σου βγαίνουνε οι ατάκες, μήπως ο... καθρέφτης σου;»Δεν σου πάει……δεν σου πάει συμμορφώσου……
Καλά ρε Schwabe, λέμε και μεις καμμιά κουβέντα παραπάνω, μην το παίρνεις άσχημα ![]()
![]()
![]()
quote:
WWalker:
«Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά μήπως να αρχίσεις να μασάς καλύτερα, μιας και... που μιλάς δεν λες και τίποτα καλό.»Μπα, δεν θα πάρω! Δηλαδή, εσύ που μασάς τι κατάλαβες?????
Εγώ πίνω φραπεδούμπα, πάει καλύτερα. ![]()
quote:
WWalker:
«Για πες μας, αλήθεια, μήπως ο κόσμος στον οποίο ζεις είναι... μπλε; Μήπως έχει και... ραβδώσεις;»Όχι, έχει την δεξιά και αριστερά του Κυρίου, έχει «Εν Χριστώ γαλήνη» και άλλα τέτοια ωραία!!
Όπα! Ρε μπας και είσαι ΝΔ; Για πες, για πες! Λέω, γιατί εσείς με τα κεφάλαια όλο κάπου εκεί πάτε.
Πάντως την αριστερά του Κυρίου ήμουνα από τους πρώτους που την σκαρφίστηκαν, οπότε έχω το clopyright.
quote:
Και πάλι παραφέρεσαι τέκνο μου!! Γρήγορα σε κανέναν παππούλη για εξομολόγηση! Γρήγορα μετάνοια και προσευχή βρε…..αθεόφοβε!!!
Λες να καώ στην κόλαση βρε, μέσα σε κανά καζάνι με λάχανα και άλλα χορταρικά, και διαβολάκια να ανακατέβουν την σούπα και να δοκιμάζουν κάθε τόσο, ε;![]()
![]()
![]()
quote:
WWalker:
«Το mail μου τα κόβει τα spammails, οπότε ότι και να στείλεις, δεν το βλέπω να φτάνει ούτε... μεθαύριο!»Ε καλά, είπαμε, είσαι άρχοντας σε ούλα τα θέματα ρε μεγάλε!
Έτσι σε θέλω, αρχίζεις να μιλάς και την δικιά μου γλώσσα!
quote:
Κακομοίρη ματζίρη, τόσα ξέρεις, τόσα λες……
Από που κι ως που κακομοίρης ρε Schwabe, νομίζεις ότι... κακόπεσα;![]()
![]()
![]()
quote:
Καλά, θα μας κουφάνει μιλάμε ο….παν-επιστήμονας!!! Ρε μεγάλε, ΠΟΥ την βρήκες αυτή την λέξη??? «Αποχωρητής»????????Είναι και αυτή μήπως από……το υπόβαθρο που μας διαφήμιζες, προ αμνημονεύτων χρόνων, περί του υψηλοτάτου σου IQ????
Ρε μεγάλε, μήπως πέρασες στα κοντά από κανένα……ΑΠΟΧΥΜΩΤΗ??? (!)
Είπα να βρω κάτι κοντά στο αποχωρητήριο, αλλά δεν μου έκατσε, έτσι;
Είπαμε, εγώ και η έκθεση δεν τα πηγαίναμε καλά.
quote:
WWalker:
«Εγώ τραβάω ζόρια. Εσύ δεν μας είπες, τι ακριβώς... τραβάς;»Τα…νευράκια σου βρε!!!!
ΟΚ, πάω πάσο. Έλεγα μην τράβαγες τίποτα άλλο.![]()
![]()
![]()
quote:
Κακομοίρη WWalker, έχεις αναλωθεί τόσο με τις εσχατολογικές αμπελοφιλοσοφίες περί «θαυμάτων» και «προφητειών» που’χεις πάρει παραμάσχαλα, που όλα σου φαίνονται σαν μια….τεράστια συνομωσία!!Μπρρρρρρρρρ…….
Αιντέ...
Θα αρχίσεις να μιλάς και για προτεκτοράτα και ιμπεριαλισμούς, αμα είναι πες μου να φύγω γιατί κάτι τέτοια δεν τα παραπάω.![]()
![]()
![]()
quote:
Ενώ ΕΣΥ είσαι…ένθεος έ??? Απόδειξε μας ρε μεγάλε τότε ότι η ιστορία που έχεις ασπαστεί ως «αλήθεια» είναι πραγματικότητα, απόδειξε μας ΠΟΘΕΝ η βεβαιότητα σου, και τότε έλα να μας πεις πόσο…«ένθεος» ή ευφάνταστος είσαι τρομάρα σου!!
Άμα πέσει το money, ότι θες κάνω.
Αλλιώς χωρίς το money, δεν έχω κέρδος.
quote:
Μπα, δεν σου κάνει στα ξαφνικά ο Εν Χριστώ……προγευόμενος, πλην μάρτυρας του ιεχωβά/Χιλιαστής??Γιατί βρε?
Γιατί, πότε μου έκανε βρε ο Μελετητής και δεν το 'ξερα;![]()
![]()
![]()
quote:
Τελικά, δεν μας είπες: είναι το 2012 η…μεγάλη μέρα βρε, ναι ή όχι??
Μπα, το 2008 θα είναι, με τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.
Οπότε μην βιάζεσαι αγαπητέ, έχεις χρόνο μέχρι τότε να τα κονομάς.![]()
Πάντως είσαι λίγο αθώος, έτσι ρε Schwabe?
----------------------
ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΛΙΓΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΗΨΕΤΕ !
ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΛΛΟ ΣΚΑΛΙ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΕΙΣ
ΣΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ
ΓΙΑ Τ' ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΞΑΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΘΥΜΗΣΟΥ Ω ΧΑΡΑ
ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΩΤΙΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΠΟΙΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ
ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ.
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΣΑΣΤΕ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΗΛΟ
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.
ΕΣΕΝΑ WWALKER ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ [ Η ΜΟΝΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ], ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ
η ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ;
ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΕΣΤΑ !
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 2012 ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΤΕ
ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΤΙ
MELETHTHS
quote:
ΕΣΕΝΑ WWALKER ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ [ Η ΜΟΝΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ], ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ
η ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ;
Ότι με έβαλες να κατεβάσω ένα κάρο εικόνες χωρίς να το θέλω. Ξέρεις δεν είμαστε όλοι και σε DSL για να κατεβάζουμε ότι βρούμε μπροστά μας, και το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε αφορμή και στο παρελθόν.
Απάντηση στον καλόπουλο έχει δώσει και ο Απολογητής: http://www.apologitis.com/gr/ancient/kalopoulos/kalopoulos_per.htm
Ως προς το 2012, μπορεί να γίνουν ένα κάρο πράγματα, πάντως Δευτέρα Παρουσία δεν θα γίνει.
Βρες τα με τον Νεύτωνα καλύτερα, που έλεγε για το 2060 ότι θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.
----------------------
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ.
ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΣΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ
ΘΑ ΣΟΥ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
ΦΙΛΙΚΑ
MELETHTHS
Σε συνέχεια του μηνύματος που καταχώρισε το μέλος Schwabe, στης 19/11/2005, 23:15:07, θα ήθελα απλά να θέσω δυο απορίες μου, και μια θέση μου.
Οι δύο απορίες προκύπτουν από το παρακάτω κομμάτι που έχει απαντήσει ο φίλος μας.
quote:
Just A Man:
«Σε ότι έχει να κάνει με την Σταύρωση, αν δεν πονούσε η ανθρώπινη φύση του Ιησού σε κάθε καρφί όταν έμπαινε στο σώμα του Χριστού μας, τότε θα ήταν Θέατρο.»Schwabe:
Αυτό, δεν είναι κάτι το καινοφανές. Εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν και πεθαίνουνε με πολύ χειρότερους πόνους. Ορισμένοι δε, το κάνουνε και εις γνώση τους. Αυτό επομένως, δεν είναι επιχείρημα για «Θεότητα».
Και η πρώτη απορία είναι :
Πιος θάνατος θα ήταν ικανοποιητικός για ένα Θεό, αν όχι η Σταύρωση?
Και κάθομαι και σκέφτομαι.
Μήπως να τον λούζαμε με πετρέλαιο και να τον καίγαμε?
Μήπως να τον τεμαχίζαμε σε κομμάτια?
Πια Θυσία, θα ήταν αυτή που θα μας συγκινούσε σαν ανθρώπους, ώστε να
τον αποδεχτούμε σαν αληθινό Θεό, μέσα στην Καρδιά μας?
Και η δεύτερη απορία είναι:
Πιο θα ήταν ικανοποιητικό επιχείρημα, για την Θεότητα του Ιησού?
Είναι αλήθεια φίλοι μου, ότι στις μέρες μας, πιο εύκολα πιστεύουμε στον Θεό ( η όπως ο καθένας μας το αισθάνεται το τη είναι Θεός), παρά να τον αγαπήσουμε το Θεό και τα Δημιουργήματα του.
Από την άλλη είναι πιο δύσκολο επίσης, να πιστέψουμε στο Διάβολο, παρά να τον αγαπήσουμε.
Οι δύο απορίες απευθύνονται σε όλους, όσους πέρασαν από το topic και μη.
Το παρακάτω είναι μόνο για τον Schwabe.
Στο τέλος του μηνύματος που με έγραψες, έγινε λόγος περί αυτογνωσίας. Θα μπορούσα να γράψω πολλά για αυτό το θέμα, μα δεν θα το κάνω. Όπως θα μπορούσα να αποκρούσω πολλές από τις απαντήσεις με πολλά επιχειρήματα. Αλλά από ένα σημείο και μετά δεν έχει νόημα.
Παραθέτω το κείμενο και θα συνεχίσω.
quote:
Just A Man:
«Το να ζήσει κανείς Χριστιανικά κυριολεκτικά είναι αδύνατο.»Schwabe:
Ακριβώς!
Πρόκειται για ανεφάρμοστη θρησκεία, πρόκειται για Λόγο τον οποίο ουδέποτε κανείς έκανε πράξη! Ούτε καν οι ίδιοι οι μαθητές Του!!
Επομένως, καιρός να προχωρήσουμε, να δούμε πέρα και πάνω από μύθους και «θεανθρώπους».Το έχω πει αρκετές φορές αγαπητέ, ότι κανένας «θεός» και κανένας «Χριστός» δεν πρόκειται ποτέ να μας «σώσει».
Αυτογνωσία είναι το ζητούμενο και όχι τυφλή αποδοχή μιας σωτηριολογικής μορφής και πίστης.
Εσωτερική δουλειά συνάμα, σημαίνει αυτογνωσία. Την αυτογνωσία την ανέδειξαν και την ανέπτυξαν οι αρχαίοι Έλληνες τόσο θεολογικά, με το δελφικό ρητό "γνώθι σαυτόν", όσο και φιλοσοφικά με τις αναζητήσεις τους. Και όχι μόνον αυτό, αλλά τόσο θεολογικά, με το δελφικό ρητό "μηδέν άγαν", όσο και φιλοσοφικά με ρητά τύπου "μέτρον άριστον" έδωσαν στον άνθρωπο έναν απλό μέσο βοήθειας στον δρόμο της αυτογνωσίας.Μάλιστα την ανήγαγαν σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ουσιαστικά η θρησκεία τους ήταν μια εσωτερική θρησκεία και όχι ένα σύστημα αξιών για τον έλεγχον των μαζών (όπως είναι οι μονοθεϊστικές θρησκείες)
Έτσι, αυτογνωσία δεν σημαίνει ότι απλά συνειδητοποιώ πλευρές της συμπεριφοράς μου και πάει και τελείωσε, αυτογνωσία σημαίνει γνωρίζω τον εαυτό μου. Δηλαδή γνωρίζω εκείνες τις αντιλήψεις, προκαταλήψεις, αξίες, πιστεύω κοκ, εκείνες τις βαθύτερες νοητικές εμφυτεύσεις που με οδηγούν στην άλφα ή βήτα συμπεριφορά, στον άλφα ή βήτα συναισθηματισμό.
Και αφού τις διακρίνω, τότε ως αντικειμενικός κι αποστασιοποιημένος παρατηρητής του εαυτού μου, κρίνω αν θα συνεχίσω να τις έχω ή όχι ή σε τι βαθμό θα τις έχω. Κι έτσι αλλάζω και τη συμπεριφορά μου και τα συναισθήματά μου και γενικά όλη μου τη ζωή. Γίνομαι πιο συνειδητός και κατά συνέπεια πιο ευτυχισμένος σ' αυτήν τη ζωή.
Αυτό είναι το δύσκολο αλλά και το ζητούμενο αγαπητέ, και όχι η απλή πίστη.
Κατά αρχήν, ό Τριαδικός μας Θεός, δεν έχει την ανάγκη των ανθρώπων για την αναγνώριση της Δύναμης και της Δόξας του. Και σε ότι έχει να κάνει με την Δύναμη του, μας το φανερώνει το παρακάτω κομμάτι από την Καινή Διαθήκη.
Ματθαίος 26:51-54
51 Και ξάφνου, ένας, από εκείνους που ήσαν μαζί με τον Ιησού, απλώνοντας το χέρι, τράβηξε τη μάχαιρά του, και χτυπώντας τον δούλο τού αρχιερέα, του απέκοψε το αυτί του.
52 Τότε, ο Ιησούς λέει σ' αυτόν: Ξαναβάλε τη μάχαιρά σου στη θέση της• επειδή, όλοι όσοι πιάσουν μάχαιρα, με μάχαιρα θα πεθάνουν•
53 ή νομίζεις ότι δεν μπορώ να παρακαλέσω τώρα κιόλας τον Πατέρα μου, και θα στήσει κοντά μου περισσότερες από δώδεκα λεγεώνες αγγέλων;
54 Πώς, λοιπόν, θα εκπληρωθούν οι γραφές, ότι έτσι πρέπει να γίνει;
Τέλος από το κατά Ματθαίο.
Είναι ολοφάνερο ότι, ο Ιησούς έχει την Δύναμη να μας καταστρέψει. Μα η αληθινή Δύναμη, που είναι και Δύναμη Αγάπης, του Τριαδικού μας Θεού θα φανερωνότανε πάνω στο Σταυρό.
Ο Σταυρό έγινε η μεγαλύτερη δύναμη του Ιησού κατά του Διαβόλου.
Είναι πολύ φυσιολογικό να έχεις προβληματισμού με το Λόγο του Ευαγγελίου του Ιησού.
Μα, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ο μόνος που τα έχει σκεφτεί όλα αυτά που σε προβληματίζουν ?
Μπορεί να θέλουμε οικιοθελώς να είμαστε πρόβατα οι Ορθοδόξοι, άλλα λογικά πρόβατα. Με πολύ νοημοσύνη θα έλεγα.
Αν θέλεις κομμάτια που θα σε σκανδαλίσουν μέσα από λόγο του Ευαγγελίου, μπορώ να σε βοηθήσω, και είμαι σίγουρος ότι πολλά θα βρούμε.
Όπως και μέσα από την Ορθοδοξία. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που θα μπορούσαν να μας σκανδαλίσουν, και πολλά που θα μπορούσαν να μας παραδειγματίσουν.
Schwabe , εσένα, ποια είναι η προαίρεση σου, η πρόθεση σου για το Ευαγγέλιο και για την Ορθοδοξία ?
Το θέμα είναι ότι, ποια είναι η αναζήτηση που κάνουμε?
Θέλουμε και αναζητούμε μια Κοινωνία και επικοινωνία ανθρώπων.
Μια κοινωνία και επικοινωνία Αγάπης η όχι?
Φρονώ, και αυτό έχει να κάνει με όλους μας, όταν θέλει κάποιος να λύπη κάποιον η να τον προσβάλει η να τον ειρωνευτεί (και μην το πάρεις προσωπικά αυτό, γιατί έχει να κάνει με όλους μας) μάταια τρέχει πίσω από την Πνευματική Ζωή.
Και η τελευταία, και προσωπική μου εκτίμηση είναι η εξής και μας αφορά όλους.
Όταν αναφερόμαστε στην λέξει αυτογνωσία, η στο να γνωρίσουμε τον Εαυτό μας που είναι το πιο σωστό, αυτό δεν έχει να κάνει με το Θεό.
Άλλο Αυτογνωσία, άλλο Κοσμογνωσία και άλλο Θεογνωσία.
Και κάποιος που δεν έχει γνωρίσει, δεν έχει νιώσει το Θεώ είναι μάταιο να μιλάει για αυτό.
Όταν κάποιος Πολεμάει τον Τριαδικό μας Θεό, στην ουσία, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι, να πολεμάει τους συνανθρώπους του. !!! Και όχι το Θεό. Γιατί τελικά καταλήγει να θέλουμε να τσακωθούμε με τους συνανθρώπους μας επειδή μας αρέσει, και όχι για το Θεό κατά αυτόν.
Ας το έχουμε αυτό κατά νου για λόγους Αυτογνωσίας για να ξέρουμε όταν λειτουργούμε έτσι ποια είναι η αληθινή μας πρόθεση.
Γιατί όσο εμείς και να τον πολεμήσουμε και να λέμε για τον Τριαδικό μας Θεό, ούτε την Δόξα του, μειώνουμε ούτε την Δύναμη του, ούτε την Χάρη του.
Μάλλον κακό στον ψυχή μας κάνουμε, παρά στον ίδιο.
Αυτά τα ολίγα.
Και τώρα, θα με συχωρήσετε με ότι είπα και σας στεναχώρησα. Η πρόθεση μου δεν είναι αυτή. Όμως κάποια πράγματα θα πρέπει να λέγονται. Όχι μόνο τα σκανδαλιστικά. !!!
Θα πρέπει να αποσυρθώ στο ταμείο μου, να κάνω τον προσωπικό μου απολογισμό.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Να είστε όλοι ευλογημένοι.
Με αγαθή αγάπη Ιησού Χριστού 7Χ7.
just a man
999
quote:Πιος θάνατος θα ήταν ικανοποιητικός για ένα Θεό, αν όχι η Σταύρωση?
ελα ντε?
ποιος??? ![]()
αλλα μου γεννησες νεα ερωτηματα, ενω μπηκα να θεσω ενα.
1. λες "ενας θεος" - ποσοι υπαρχουν κατα την γνωμη σου?
2. πεθαινουν οι θεοι ή ο Θεος ή το Θειον?
3. και αυτο που ηθελα να ρωτησω εξ αρχης: οταν λεμε σταυρωση εννοουμε ντε και καλα σε σταυρο?
γιατι οι ρωμαιοι σταυρωναν σε Τ απ ο,τι λεει η ιστορια.
quote:Κατά αρχήν, ό Τριαδικός μας Θεός...
τριαδικος?
πες το ντε οτι εισαι πολυθεϊστης και αναρωτιωμουν τοση ωρα! ![]()
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:
τριαδικος?
πες το ντε οτι εισαι πολυθεϊστης και αναρωτιωμουν τοση ωρα!
Δηλαδή άμα σου πω πως ένα ψηφίο υπακούει στο binary, πάει να πει πως μιλάω για 2 ψηφία; ![]()
![]()
Johny, να σου πω, έχεις σκοπό να το ξεπαρθενέψεις και αυτό το θέμα, να ξέρω άμα είναι να την κάνω από τώρα γιατί τα βαριέμαι αυτά.
----------------------
«Όπα! Ρε μπας και είσαι ΝΔ; Για πες, για πες! Λέω, γιατί εσείς με τα κεφάλαια όλο κάπου εκεί πάτε.»
Κάτι πρέπει να είμαστε ρε μεγάλε, οπότε, σε χαλάει??![]()
![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Λες να καώ στην κόλαση βρε, μέσα σε κανά καζάνι με λάχανα και άλλα χορταρικά, και διαβολάκια να ανακατέβουν την σούπα και να δοκιμάζουν κάθε τόσο, ε»
Αμέ!! Άσχημα θα σου πέσει? Θα ξέρεις επιτέλους ότι….είχες δίκαιο!!!
WWalker:
«Είπα να βρω κάτι κοντά στο αποχωρητήριο, αλλά δεν μου έκατσε, έτσι;»
Είπαμε, ο καθένας όπως έχει μάθει……![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Άμα πέσει το money, ότι θες κάνω.
Αλλιώς χωρίς το money, δεν έχω κέρδος.»
Έτσι σε θέλω. Αυτός είναι ο καλύτερος πιστός: αυτός ο οποίος εξαγοράζει την πίστη του. Είτε με υποσχέσεις «Σωτηρίας» είτε με άλλα ανταλλάγματα τα οποία και ΑΝΑΖΗΤΑ διακαώς. Και ξέρεις κάτι? ΑΥΤΟΙ, είναι και οι καλύτεροι συνεργάτες….
WWalker:
«Γιατί, πότε μου έκανε βρε ο Μελετητής και δεν το 'ξερα;»
Το…..αδέλφι σου βρε…………άπονε???
WWalker:
«Πάντως είσαι λίγο αθώος, έτσι ρε Schwabe?»
Εγώ?? ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
«ΠΡΟΣ SCHWABE KAI WWALKER»
Μάλιστα……Κύριε Στάθη. ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ!!!!![]()
![]()
![]()
MELETHTHS:
«ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΣΑΣΤΕ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΗΛΟ
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.»
Κοίτα να δεις Στάθη, που και που λίγο καλαμπούρι δεν βλάπτει. Εξάλλου, ο διάλογος που λαμβάνει εδώ χώρα καθρεφτίζει θα έλεγα και κατά έναν τρόπο έναν ζωντανό διάλογο.
Οπότε, όλα ανθρώπινα είναι.
Η είναι και αυτό……αμαρτία για τις γραφές σου???
MELETHTHS:
«ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 2012 ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΤΕ
ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ.»
Στάθη σοβαρέψου διότι σε λίγα χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ!! Είστε η πιο απίθανη περίπτωση σχολαστικής αμπελοφιλοσοφίας που θα μπορούσε ποτέ να αναπτύξει ανθρώπινη μισαλλοδοξία. Έχετε μπερδέψει τα μαθηματικά με την λαογραφία, τον μύθο με την ιστορία, τα παραμύθια με την ανθρώπινη βλακεία!!
Αυτός και ο βασικότερος λόγος της ελάχιστης απήχησης σας στην προσέλκυση πελατείας στον Χιλιαστικό χορό σας, με αποτέλεσμα να αποτελείται (και θα συνεχίσετε..) μια γραφική μειοψηφία γυρολόγων του Ιεχωβά.
Τουλάχιστον οι άλλοι, Ορθόδοξοι & Καθολικοί, έχουνε βάλει λίγο μυαλό στο διάβα των αιώνων και αντιστοίχως έχουνε «στρογγυλέψει» τον λόγο τους.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά κρίμα και το εφάπαξ βρε!![]()
![]()
![]()
quote:
WWalker:
«Πάντως είσαι λίγο αθώος, έτσι ρε Schwabe?»Εγώ?? ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ!!!
ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
----------------------
quote:WWalker
Johny, να σου πω, έχεις σκοπό να το ξεπαρθενέψεις και αυτό το θέμα, να ξέρω άμα είναι να την κάνω από τώρα γιατί τα βαριέμαι αυτά.
θα μπορουσα να το παρεξηγησω αυτο που ειπες και να νομισω οτι απεκτησα κακο ονομα σε καποιους κυκλους και με φοβουνται
, αλλα επειδη ξερω οτι με συμπαθεις, κατανοω οτι δεν το εκανες επιτηδες να με πεις ξεπαρθενευτη για τοπικ που τα μπινελικια εδιναν κι επαιρναν (καπου εκει σε πηρε το ματι μου νομιζω για πρωτη φορα, να μπινελικωνεις
)
εθεσα καποια ερωτηματα με κοσμιο τροπο και περιμενω κοσμιες απαντησεις φιλτατε - εχεις απαντησεις?
.
quote:
θα μπορουσα να το παρεξηγησω αυτο που ειπες και να νομισω οτι απεκτησα κακο ονομα σε καποιους κυκλους και με φοβουνται , αλλα επειδη ξερω οτι με συμπαθεις, κατανοω οτι δεν το εκανες επιτηδες να με πεις ξεπαρθενευτη για τοπικ που τα μπινελικια εδιναν κι επαιρναν (καπου εκει σε πηρε το ματι μου νομιζω για πρωτη φορα, να μπινελικωνεις )
Πότε μπινελίκωσα εγώ ωρέ;
Α, για τον Schwabe λες; Σώπα μωρέ, με τον Schwabe εμείς έχουμε φάει ψωμί και αλάτι στα esoterica. Ρίχνουμε και κανα μπινελίκι μέσα μέσα να ξεδώσουμε.
quote:
εθεσα καποια ερωτηματα με κοσμιο τροπο και περιμενω κοσμιες απαντησεις φιλτατε - εχεις απαντησεις?
Άμα τα έθεσες σε άλλον, θα του κάνω χαλάστρα να απαντήσω.
----------------------
quote:Πότε μπινελίκωσα εγώ ωρέ;
Α, για τον Schwabe λες; Σώπα μωρέ, με τον Schwabe εμείς έχουμε φάει ψωμί και αλάτι στα esoterica. Ρίχνουμε και κανα μπινελίκι μέσα μέσα να ξεδώσουμε.
αφου καταλαβαινομαστε ρε WWalker, γιατι ξυνισες μολις με ειδες? ![]()
επειδη προκαλω ρωτωντας ή λεγοντας την αληθεια και μου ριχνουν μπινελικια οι φανατικοι?
κληρονομικο χαρισμα ειναι αυτο, δε γιαινει, ουτε στον αγιο Κυπριανο (4 φορες με εχουν παει σου λεω)
ΥΓ. εγραψα και λιγο πιο πισω αλλα σου διεφυγε! ![]()
ΥΓ.2 οι ερωτησεις μου μπορουν να απαντηθουν-σχολιασθουν-μπινελικωθουν απο οποιοδηποτε μελος του φορουμ - ειναι κοινοχρηστες, ευρεως φασματος και ομολογω δυσπεπτες ![]()
ναστε καλα! ![]()
.
quote:
αφου καταλαβαινομαστε ρε WWalker, γιατι ξυνισες μολις με ειδες?επειδη προκαλω ρωτωντας ή λεγοντας την αληθεια και μου ριχνουν μπινελικια οι φανατικοι?
Μιας και σ'αρέσει η αλήθεια, εγώ στην λέω καθαρά και ξάστερα: θα μου άρεσε καλύτερα αν δεν έμπαινα καν στον κόπο να μεταφέρω το όλο θέμα σε διαφορετικό forum, με άλλα λόγια, αν δεν μας το χάλαγες και δεν χρειαζόταν να ψάχνω host για να ανεβάσω καινούριο forum.
----------------------
quote:Μιας και σ'αρέσει η αλήθεια, εγώ στην λέω καθαρά και ξάστερα: θα μου άρεσε καλύτερα αν δεν έμπαινα καν στον κόπο να μεταφέρω το όλο θέμα σε διαφορετικό forum, με άλλα λόγια, αν δεν μας το χάλαγες και δεν χρειαζόταν να ψάχνω host για να ανεβάσω καινούριο forum.
θεωρεις οτι εξ αιτιας μου κλειδωθηκε το παλιο τοπικ με τις προφητειες και οχι απο τα μπινελικια που ριχνατε χριστιανοι ανθρωποι? ![]()
κι απ ο,τι παρατηρω, το τοπικ το δημιουργησε ο Schwabe, τι θα παρεις και θα μεταφερεις σε αλλο φορουμ?
εσενα? ![]()
οσο για τις ερωτησεις μου, απαντησεις δεν ειδα, οπως συνηθως αλλωστε...
χαιρεσθαι αγαπητε εν τη σκονη αδελφε! ![]()
.