- ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Έχουμε ανάγκη λοιπόν να τραφούμε, να πιούμε νερό, να κάνουμε έρωτα, να αναπνέουμε, να κοιμόμαστε κλπ.
Θεωρώ ότι αυτά κατά κάποιον τρόπο εντάσσονται - άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο - στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης του ανθρώπου.
Σου ζήτησα να προσδιορίσεις τα ζωώδη ένστικτα διότι πολλές φορές ακούω κάποιους ανθρώπους να τα "δαιμονοποιούν" ή να αναφέρουν ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να απαλλαγεί από αυτά ή να τα υποτάξει πλήρως.
Σύμφωνα με την δική μου αντίληψη, το ζητούμενο δεν είναι να απαλλαγούμε από αυτά αλλά να καταφέρουμε να τα ελέγξουμε.
Κι αυτά τα ένστικτα αποτελούν την ανθρώπινη φύση οπότε δεν τα θεωρώ ως αρνητικά στοιχεία τα οποία πρέπει να αποβληθούν.
Απλά χρειάζεται ένας έλεγχος τους προκειμένου οι ανάγκες του ανθρώπου να μην περιστρέφονται συνεχώς κι αποκλειστικά γύρω από αυτά.
Γενικότερα σε έναν άνθρωπο μπορεί να υπάρχουν έμφυτα κάποια συναισθήματα τα οποία διαχωρίζονται σε θετικά κι αρνητικά και τα οποία είναι η αιτία δημιουργίας κάποιων Χ, Ψ σκέψεων.
Από αυτά δεν ξέρω αν γίνεται να απαλλαγούμε αλλά και δεν βρίσκω το λόγο να γίνει κάτι τέτοιο.
Για μένα το ιδεατό είναι να τα αναγνωρίσουμε, να αναζητήσουμε τις αιτίες δημιουργίας τους - είτε τις φανερές είτε κυρίως τις κρυμμένες - να δούμε τις επιδράσεις τους στον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε να τα ελέγξουμε.
Με αυτόν τον τρόπο - ανάμεσα σε πολλούς άλλους φυσικά - θα μπορέσουμε να κάνουμε μια πρόοδο στην εξερεύνηση του εαυτού μας, μια εξερεύνηση που ενδεχομένως να είναι πολύ πιο δύσκολη από άλλες που επιχειρούμε.
Όταν λοιπόν έχουμε κάνει κάποια πρόοδο σε αυτόν τον έλεγχο των ενστίκτων μας, όταν τους επιτρέπουμε να δρουν στον βαθμό που δεν ανακόπτουν την εξέλιξη μας αλλά την υποβοηθούν, ίσως να κατανοήσουμε ότι είναι πιο εύκολο να ασχοληθούμε με κάποια θέματα που θα μας εξελίξουν περισσότερο.
Το κολύμπι άλλωστε το μαθαίνουμε στα ρηχά νερά κι όσο προοδεύουμε πηγαίνουμε και πιο βαθιά.
Αν πάμε κατευθείαν στα βαθιά, κινδυνεύουμε να πνιγούμε από δική μας ανοησία. ![]()

In anticipation of my resurrection...
τις βιοτικές ανάγκες και τα ενστικτώδη κίνητρα και ορμήματα...
Όσο για τη υποταγή των ζωώδη ενστίκτων, συμφωνώ ότι πρέπει να
υποτάσσονται, όπως λένε πολλές θρησκέιες,ώστε καθαρό το μυαλό
να μπορεί να κρίνει με γνώμωνα το ορθόν κι όχι την ταπεινότητα
των ορμών...
Στην εποχή που βρισκόμαστε, εξάλλου, το κολύμπι στα βαθειά
είναι υποχρεωτικό...
Τι να κάνουμε ο κάθε ένας είναι άξιος του μυαλού που κουβαλάει.
quote:
Dying μου από ότι θυμάμαι από διάφορα που ακούω κάθε καλοκαίρι στις ειδήσεις οι περισσότεροι πνίγονται στα ρηχά, πάλι βέβαια από ανοησία τους γιατί αφού δεν ξέρουν κολύμπι επιμένουν ότι γνωρίζουν γιατί έχουν δει σε κάρτ ποστάλ την θάλασσα.
Καλή μου, για αυτό είπα "να μάθουμε" να κολυμπάμε κι όχι "να κολυμπήσουμε". ![]()
Στην αρχή θα έχουμε μπρατσάκια, σωσίβια, θα πλατσουρίζουμε κλπ.
Όσο μαθαίνουμε, θα τα αφαιρούμε διότι θα μας είναι περιττά.
Δεν θα πας από την πρώτη φορά για μακροβούτια. ![]()
Υ.Γ. Μου άνοιξε η όρεξη για θαλασσινές εξορμήσεις! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Το αποτέλεσμα είναι η συζήτηση να έχει καταστεί ατέρμων και εν πολλοίς βαρετή.
Έχω φτάσει στο σημείο, χωρίς να διαβάσω το όνομα του γράφοντος, να καταλαβαίνω ποιός γράφει τι.
Π.χ όταν διαβάζω ζωώδη ένστικτα ξέρω ότι είναι ο Trexagyreve. Το ίδιο με την nst ή με τον Λομβαρδόπουλο ή με τον Dy.In.
Τώρα μπήκε στην συζήτηση και η Κούφια Γή με μία σωστή μεν (κατά την άποψή μου)τοποθέτηση που όμως παραπέμπει στην πρώτη ή δεύτερη σελίδα του topic ενώ ήδη βρισκόμαστε στη 16η.
Δεν ξέρω κατά πόσον έχει νόημα (για μένα τουλάχιστον) η συνέχεια επι αυτής της βάσεως.
quote:
ζωώδη ένστικτο είναι οτι έχει
ανάγκη και υγιές αίσθημα είναι ότι δεν έχει ανάγκη...
Τώρα καλύφθηκες;
Ενα παραδειγματάκι παρακαλώ?
Galex, δεν εχεις κι άδικο ...
θα σε στείλω με αυτή την τοποθέτηση...) εκείνα τα ένστικτα
που φυλακίζουν τον άνθρωπο, λόγω της υλικής του υπόστασης
και τον περιορίζουν με αρχή και τέλος....
Παραδειγματάκι είπες... Μάλιστα, η ανάγκη μας για προβολή,
αυτοπροβολή που γίνεται εκμεταλύσιμη και περιορίζει την ηθική μας
ανάλογα... Όταν εγώ βλέπω ανθρώπους που φωτογραφίζονται
κατά χιλιάδες γυμνοί, ή είναι γυμνοί έξω από πολυκατάστημα
που λέει οτι φορέσετε θα το πάρετε (δεν ξέρω αν θυμάσαι πριν
λίγα χρόνια το περιστατικό)τζάμπα, δείχνει κατά την άποψη μου,
μια υποτίμηση του ανθρώπου που δεν καταλαβαίνει ότι μετατρέπεται
σε ζώο...
Πέραν αυτού ένστικτο ζωώδες είναι ακόμη η τάση να δουλεύουμε
για να έχουμε πράγματα,άσχετα από το ότι η ζωή μας μετατρέπεται
έτσι σε δουλεία κι όχι δουλειά (65 ωρών το νέο βελτιωμένο εβδομαδιαίο ωράριο που προτείνεται από την ΕΟΚ)Με αυτό τον
τρόπο ο άνθρωπος αγελοποιείται και δεν έχει προσωπικότητα...
Άλλο ένστικτο ζωώδες , φίλη μου, που μας κρατάει πίσω είναι
η τάση μας για καταναλωτισμό, θέμα συγκριτισμού, που ζούμε
και μας κάνει να ξεπερνάμε όρια γελοιότητας, παρακμής και φυσικά
ούτε συζήτηση για αξιοπρέπεια και ηθική... Ένας πανικός
είναι αυτό που ζούμε κια όπς ξέρεις στον πανικό, δεν γίνονται
και οι καλύτερες κινήσεις...
θα σε στείλω με αυτή την τοποθέτηση...) εκείνα τα ένστικτα
Παραδειγματάκι είπες... Μάλιστα, η ανάγκη μας για προβολή,
αυτοπροβολή που γίνεται εκμεταλύσιμη και περιορίζει την ηθική μας
ανάλογα... Όταν εγώ βλέπω ανθρώπους που φωτογραφίζονται
κατά χιλιάδες γυμνοί, ή είναι γυμνοί έξω από πολυκατάστημα
που λέει οτι φορέσετε θα το πάρετε (δεν ξέρω αν θυμάσαι πριν
λίγα χρόνια το περιστατικό)τζάμπα, δείχνει κατά την άποψη μου,
μια υποτίμηση του ανθρώπου που δεν καταλαβαίνει ότι μετατρέπεται
σε ζώο...
Πέραν αυτού ένστικτο ζωώδες είναι ακόμη η τάση να δουλεύουμε
για να έχουμε πράγματα,άσχετα από το ότι η ζωή μας μετατρέπεται
έτσι σε δουλεία κι όχι δουλειά (65 ωρών το νέο βελτιωμένο εβδομαδιαίο ωράριο που προτείνεται από την ΕΟΚ)Με αυτό τον
τρόπο ο άνθρωπος αγελοποιείται και δεν έχει προσωπικότητα...
Άλλο ένστικτο ζωώδες , φίλη μου, που μας κρατάει πίσω είναι
η τάση μας για καταναλωτισμό, θέμα συγκριτισμού, που ζούμε
και μας κάνει να ξεπερνάμε όρια γελοιότητας, παρακμής και φυσικά
ούτε συζήτηση για αξιοπρέπεια και ηθική... Ένας πανικός
είναι αυτό που ζούμε και όπως ξέρεις στον πανικό, δεν γίνονται
και οι καλύτερες κινήσεις...
quote:Απο ποτε υπαρχουν ενστικτα με υλικη υποσταση?τα εχεις λιγο μπερδεψει μεσα σου μαλλον..
εκείνα τα ένστικτα
Δικη μου γνωμη είναι οτι ο πληρως απελευθερωμενος ανθρωπος είναι αυτός που ακούει τα ενστικτα του και τα ικανοποιεί.όσο περισσότερο προσπαθεις να χαλιναγωγήσεις τα ζωωδη ενστικτα τόσο πιο συμπλεγματικός ανθρωπος καταλήγεις να είσαι.αλλωστε για ποιο λόγο να γεννιόμαστε με αυτα εαν δεν ήμασταν προορισμένοι να αντλούμε ηδονή απο αυτα?απλά η συγχρονη κοινωνία τα έχει δαιμονιοποίησει και τα εχει κυρήξει πολλά απο αυτα ως ταμπου..
Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
quote:
Αγαπητή μου nst, ζωώδη είναι τα ένστικτα που πονάνε( ξέρω ότι
θα σε στείλω με αυτή την τοποθέτηση...)
Τρεχαγύρευε, δεν ''στελνομαι '' ευκολα πλέον..εκπαιδεύτηκα καταλλήλως.
Ξέρεις εχω την τάση να έλκω δασκάλους γύρω μου..και αφου το εχω που το εχω το χάρισμα , είπα να το αξιοποιήσω. Τωρα δεν ξέρω σε πιο ένστικτο υπάγεται η εν λόγω ιδιότητα αλλά γενικά μου εχει φανεί χρησιμότατη.
Πάμε τώρα στα ενστικτα. Αυτό που περιγράφεις είναι κακή χρήση των κέντρων και οχι ζωώδη έντικτα.
Τα ένστικτα έτσι κι αλλιώς είναι ας πούμε ζωώδη αν με αυτή την ορολογία εννοούμε την γήινη η στοιχειακή τους υπόσταση.
Αυτό όμως δεν τα κάνει ανάξια αφου η Εκδήλωση αυτό ακριβώς θέλει να βιώσει.
quote:
γνωμη είναι οτι ο πληρως απελευθερωμενος ανθρωπος είναι αυτός που ακούει τα ενστικτα του και τα ικανοποιεί.
Συμφωνώ, αν η ενέργεια που προέρχεται απο αυτά δεν βρεί διέξοδο και λιμνάσει θα εχουμε τα συμπλέγματα και τα απωθημένα που παρατηρούμε.
Ομως εμείς πρέπει να την κατευθύνουμε και να την οριοθετούμε και οχι αυτή εμας. Εκεί κατα την γνώμη μου είναι το κλειδί.
Edited by - nst on 17/06/2008 18:40:14
Αυτό το αμίμητο με τον απελευθερωμένο άνθρωπο που
ακούει τα ένστικτα του μου θύμισε έντονα τς παιδικές
ιστορίες με τα άγρια ζώα που γίνονταν για λίγο οικόσιτα
και μετά τα καλούσε το άγριο ζώο μέσα τους...
Δεν διαφωνώ με τις επιδιώξεις σου, απλά εμένα θα μου
επιτρέψεις να σκοπεύω στην τελείωση του ανθρώπου ώς άνω
θρώσκωντος κι οχι κάτω...
Ξέρω ότι ξυπνώ μέσα σου το ζώο, αλλά εγώ δεν το θέλω...
Το έζησα το ζωάκι μου, μπορώ να πω το παραέζησα, δεν άφησα
ούτε λέπι, αλλά τώρα ζητώ κάτι ανώτερο και θα το έχω...
Αν για σένα φιλοδοξία είναι το να ακούς τα ένστικτα σου, τι
να πω; Καλή ανέλιξη...
Φίλη nst ο όρος που πονάνε ήταν το θα σε στείλω, και στενοχωρέθηκα
που δεν ήσουνα ειλικρινής μαζί μου κ αι δεν μου είπες ότι
σε πόνεσα...
Για να απευθυνθώ καιστις δυο σας τώρα, θα ήθελα να πω ότι σαν
γυναίκες που είσαστε, σας τραβά η συναισθηματική σας φύση που
έχει ανάγκη τον πόνο για να νοιώθει ζωντανή, αλλά κάποια
στιγμή πρέπει να το ξεπεράσετε...
Αν ο άνθρωπος δείχνει τυφλός και έλκεται από μυρωδιές και
θορύβους, από γύρω του, τότε δεν έχεικαμιά ελπίδα να ανέβει
επίπεδο και να φτάσει αυτό που ουσιαστκά είναι...
Πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να υπερβείτε τον εαυτό σας
ή αν θέλετε να μείνετε εκεί που είσαστε γιατί ακόμη δεν καταλάβατε
το συγκεκριμενο επίπεδο...
quote:Φιλε μου..Ξέρω ότι ξυπνώ μέσα σου το ζώο, αλλά εγώ δεν το θέλω...
Αν ο άνθρωπος δείχνει τυφλός και έλκεται από μυρωδιές και
θορύβους, από γύρω του..
Η απαντηση σου δείχνει πάντως οτι δεν τα πας καλα με την εξελιξη σου σαν ανθρωπος..Πέρασες στην επίθεση όπως τα ζωα.Μήπως είσαι σε μεγαλύτερη επαφη με τα ενστικτά σου απο όσο θα ηθελεσ?μαλλον το ζωακι μεσα σου βασιλευει ,αφου νιωθεις την αναγκη της επίθεσης(ούτε καν της αμυνας).
επισης καθε φορα που αναφερουμε τα ενστικτα μάλλον καταλαβαινεις κατι λαθος.Θα ηθελες να μου όρισεις τι πιστευεις οτι είναι τα ζωωδη ενστικτα?ίσως τότε κανουμε πιο γονιμη συζητηση.εκτος αν το ζωακι μεσα σου (με ολη την καλη διαθεση)δεν σε αφηνει να συζητας αλλα να επιτιθεσαι με αλλαζονεια.σκεψου το..
Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
Απλώς είμαστε σε άλλο μήκος κύμματος.
Εχεις κολλήσει στα υποτιθέμενα ανώτερα κέντρα , ενοχοποιώντας οτι σχετίζεται με γείωση , με αισθήσεις και συναισθήματα.
Απορώ...
Ομως αφου ετσι πιστεύεις οτι είσαι εσύ ευτυχής, καλώς κάνεις.
Επίσης παρατηρώ οτι διακρίνεις τα δύο φύλα και τους προσδίδεις ιδιότητες , χωρις να λαμβάνεις υπ όψιν την μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου.
Η δικη μου άποψη είναι οτι δεν ειμαστε περισσότερο συναισθηματικές απο ενα άνδρα. Ο τρόπος έκφρασης μας είναι κάποιες φορές πιο ''δραματικός'' και αυτό γίνεται για πολλούς λόγους..
Αν θέλεις μπορω να στους ''μαρτυρήσω''...
Τα λέμε
Edited by - nst on 18/06/2008 10:56:05
'δεν είναι όλα τα πράγματα τρανσέξουαλ...
Δεν διακρίνω εγώ αλλά σύμφωνα με την αστρολογία,
που βέβαια δεν ρώτησε τις φεμινιστικές τάσεις της εποχής,
η γυναίκα συμβολιζεται με το φεγγάρι και τον συναισθηματικό κόσμο
πιο πολύ απ΄ότι ένας άνδρας... Και φυσικά υπάρχουν και άνδρες με συναισθηματισμό πιο πολύ από γυναίκες και γυναίκες με πιο πολυ
λογική από άνδρες, αλλά λέμε γενικά...
Αυτό που ακούω εγώ τελευταία, είναι ότι οι γυναίκες γίναν πιο επιθετικές, λες κι είναι η εποχή τους και τρεχουν αλαφιασμένες
να βρουν αρσενικό... Αυτό το άκουσα τώρα τελευταία και
επειδή προέρχομαι απο εποχή που κυνηγούσαμε γυναίκες,
δεν μπόρεσα να μην χαμογελάσω για τα δήθεν καλά της ισότητας...
Το ξέρω, άλλη συζήτηση αυτή, αλλά κι εδώ χωράει η ηθική...Ούγκ!!! φίλη Κούφια γή, hello!!κάθε αντίθετο χαρακτηριζεται οπισθοδρομικό και ανεξέλικτο; νάσαι καλά.Ευθυμήσαμε πάλι...
Καταρχάς φιλενάδα, δεν επιτίθεμαι, αλλα σε βάζω σε τριβή άμεσης αντίδρασης, προκειμένου να γίνεις ειλικρινής για να καταλάβω τι
άτομο είσαι...
Όσο για το ζωάκι μέσα μου, έχει εξαφανιστεί εδώ και καιρό.. Μέχρι αγγελία έβαλα, με πληρωμή, αλλά δεν ευρέθει...
Προσωπικά γράφω αυτά που βλέπω γύρω μου και μια και εχω την δυνατότητα να συναντώ καθημερινά πολύ κόσμο , εχω καταλλήξει οτι η διαφορά μεταξυ της σελήνης και του ήλιου είναι σε θέματα συμπεριφοράς παρά σε θέματα ουσίας.
Οσον αφορά τα νεα κορίτσια , αν και δεν ασχολούμαι και πολύ , νομίζω οτι απλως εκφράζονται ευθέως. Αντί να κάθονται και να ''παιζουν '' τις ηθικές και δύσκολες κορασίδες που παρασύρονται απο το συναίσθημα και τον ερωτα ....οπότε δεν μπορούν να μην αντισταθούν, αποφάσισαν να αναλάβουν την ευθύνη της απλής επιθυμίας χωρίς ενοχές και περιστροφές..
Μεταξύ μας , το ''παιχνίδι'' της αθώας ανυπεράσπιστης και εύθραστης γατούλας τα κοριτσάκια το μαθαίναν πάντα απο τις μαμάδες τους μέχρι που οι μαμάδες βαρέθηκαν να κοροιδεύουν το σύμπαν ...
οι σύζυγοι να έχουν κοινό επίθετο...Εσύ τι λές είναι θεμιτο;
Ή είναι κατευθυνόμενο, με στόχο να χαθεί για πάντα η ένωση που
είναι κατά πολύ ανώτερη, μεταξύ δυο ανθρώπων,από μια εμπορική συμφωνία;...
Όσο για τα κοριτσάκια που αγωνιούν, πως θα χάσουν την παρθενιά
τους, τι να σου πω; κάθε ένας εχει δικαίωμα να καταστρέφει κάθε
ωραίο, απλά να σκεφτεί ότι ο ίδιος δεν μπορεί να φτειάξει κάτι
και γι' αυτό μπορεί μόνο να καταστρέφει κάτι που έφτειαξε άλλος.......
Αν και εσωτερικά, καμία εξωτερική συνθήκη δεν μπορεί να μας μεταβάλει, απο την στιγμη που νομοθετικά το όνομα ισούται με την ταυτότητα μας, πρέπει να παραμένει όπως εχει.
Δεν βλέπω καμία χρησιμότητα στην αλλαγή του σε οποιαδήποτε συνθήκη.
Θυμάμαι οταν είμουν κοριτσάκι , τότε που εμαθα οτι οταν παντρεύεται μια γυναικα αλλαζει το επίθετο της την αίσθηση που ειχα....
Ρωτησα την μητέρα μου κατόπιν αν υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρηθεί και εκείνη την εποχή ο μονος ηταν να είναι η γυνάικα εργαζόμενη. Σε εκείνη την περίπτωση διατηρούσε και τα δύο..
Θα ήμουν γύρω στα επτά και κράτησα την υπόσχεση μου...
Εσενα δλδ θα σου αρεσε να άλλαζες το δικό σου και γιατί?
quote:
Όσο για τα κοριτσάκια που αγωνιούν, πως θα χάσουν την παρθενιά
τους, τι να σου πω; κάθε ένας εχει δικαίωμα να καταστρέφει κάθε
ωραίο, απλά να σκεφτεί ότι ο ίδιος δεν μπορεί να φτειάξει κάτι
και γι' αυτό μπορεί μόνο να καταστρέφει κάτι που έφτειαξε άλλος.......
Ε οχι και καταστροφή του ωραίου....μα γιατί πρέπει να κοροιδευόμαστε επ άπειρον..
Τα ''κοριτσάκια '' δλδ δεν εχουν επιθυμίες και ανάγκες? Δεν εχουν τα ίδια κέντρα με τα ''αγοράκια''?
Τι θα πρέπει να κάνουν ? Να καταπιέζουν την φύση και να γίνουν νευρωτικά ?
Edited by - nst on 21/06/2008 13:52:51
γυμνασίου στις ΗΠα, αποφάσισαν και πέτυχαν να μείνουν όλα
έγκυες, προκειμένου, λέει να μεγαλώσουν μαζί τα παιδιά τους...
Φυσικά ..πατεράδες ήταν ότι μπορείς να φανταστείς, ενώ τα παιδιά
αυτά που θα γεννηθούν, αφού πέτυχε το στοίχημα των
κοριτσιών, δεν τα ρώτησε κανείς... Είναι σαν να θέλάνε ..σκυλάκι,
έτσι απλά τα παραγγείλανε...
Αυτό είναι ελευθερία, αλλά μυαλού θα έλεγα...Κοινώς έλλειψη
μυαλού που τόσο προτιμάται στην εποχή μας...
Όσο για το επίθετο, αυτό που είπα και παρέβλεψες, ήταν να είναι
επιλογή το κοινό επίθετο, αφού κιόλας η χριστιανική θρησκεία λέει
" έσονται οιδυο ες σάρκα μίαν..."
Αλλά μάλλον λεπτομέρειες που δεν έχουν πλέον σημασία ή είναι
πουριτανισμός, τέτοιες έννοιες....
΄"Οταν κοροιδεύουν κάποιον πρέπει να το καταλαβαίνει, κι όταν
κοροιδεύουν πολούς τότε κάτι συμβαίνει με την κοινωνία..."
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αγαπητή μου nst, χθές διάβασα ότι τα κορίτσια 16 χρονών ενός
γυμνασίου στις ΗΠα, αποφάσισαν και πέτυχαν να μείνουν όλα
έγκυες, προκειμένου, λέει να μεγαλώσουν μαζί τα παιδιά τους...
Φυσικά ..πατεράδες ήταν ότι μπορείς να φανταστείς, ενώ τα παιδιά
αυτά που θα γεννηθούν, αφού πέτυχε το στοίχημα των
κοριτσιών, δεν τα ρώτησε κανείς... Είναι σαν να θέλάνε ..σκυλάκι,
έτσι απλά τα παραγγείλανε...
Αυτό είναι ελευθερία, αλλά μυαλού θα έλεγα...Κοινώς έλλειψη
μυαλού που τόσο προτιμάται στην εποχή μας...
Φέρνεις παράδειγμα ασχετο απο την συζητηση και ακραίο με στόχο να δημιουργεις εντυπώσεις...
Εγω δεν ειπα οτι η ασυδοσία και η ανεξέλεκτη εκφραση του σεξουαλικού μας κέντρου ειναι επιθυμητή. Αντίθετα υποστηρίζω οτι είναι απαραίτητο να είναι μια συνειδητή λειτουργία,
Συνειδητή όμως λέγεται οταν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε γιατί, πότε και με ποιόν κι οχι οταν την καταργούμε η την καταπιέζουμε αν και επιθυμούμε , εχοντας ετσι την ψευδαίσθηση οτι είμαστε ηθικοί.
Ηθική είναι η γνώση και οχι η τυφλή ακολουθία κανόνων μιας θρησκείας η ενος συστήματος κλπ επειδή αυτό ετσι θεωρεί για τους δικούς του λόγους και ανάγκες.
Γνώση σημαίνει επίγνωση του τι θελω και δεν θέλω ανεξάρτητα των αλλότριων επηρροών που δεν θα ήταν ποτε δικες μας χωρίς το μηχανισμό πρόσληψης πεποιθήσεων και ενοχών.
Τα συγκεκριμενα κορίτσια κατ την γνώμη μου φερθήκαν λανθασμένα...
Αυτό που κανείς δεν σκέφτηκε όμως πριν καταδικάσει την εν λόγω πράξη είναι οι αιτίες και τα κίνητρα που τις ωθησαν σε κάτι τέτοιο.
΄
quote:
Όσο για το επίθετο, αυτό που είπα και παρέβλεψες, ήταν να είναι
επιλογή το κοινό επίθετο, αφού κιόλας η χριστιανική θρησκεία λέει
" έσονται οιδυο ες σάρκα μίαν..."
Για μενα ο καθένας πρέπει να εχει το δικό του επίθετο. Ουτε να πάρω θα ήθελα αλλα ουτε και να δωσω το δικό μου σε κανεναν.
Δεν πιστεύω οτι με τον θεσμό του γάμου, εχουμε ταύτιση και ουτε θεωρώ οτι είναι σωστό να ταυτίζονται δυο άτομα επειδή ετσι δεν εξελίσονται. Απλά η πιο δυνατή προσωπικότητα ''δευσμεύει'' την πιο αδύνατη.
Για το θρησκευτικό ζητημα δεν εχω να πω τίποτα, αφου όπως εχω ξαναγράψει η γνώμη μου είναι οτι όλα αυτά είναι γραμμενα απο ανθρώπους οπως αυτοί νομίζαν πιο σωστά για τον χρόνο και την περιοχή που βρισκόταν.
Σε κάποιο άλλο επίπεδο συνειδητότητας η επαφή μεταξύ δύο ανθρώπων που ενώνονται ισότιμα και ειλικρινά , μπορεί να δημιουργήσει μια μονάδα προς στιγμήν αλλα αυτό δεν εχει να κάνει με τελετές η συμβόλαια αλλα μόνο με τα αισθήματα αυτών των δύο ελεύθερων αγαπημένων.
----
Edited by - nst on 22/06/2008 14:04:53