- Ποιος ο χαρακτήρας του Χριστιανικού Θεού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Άντε, λοιπον, την Αγία Αικατερίνη,που φιμωσε φιλοσόφους του βασιλιά, όταν μαρτύρησε, την Αγία Μαρίνα, τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο,κλπ....
Τώρα, γινεται, να μην το πάμε πάλι απο την αρχή το παιχνίδι, αλλά, να πάμε στο νόημα, ότι επειδή επικράτησε ο χριστιανισμός,αμέσως, στο λαό,αλλά και τους πνευματικους ανθρώπους, άρα, τα νοήματα του, έγιναν αμέσως αγαπητά και προτιμητέα και ότι με τους διωγμούς δεν επιβάλλεσαι, αλλα προσπαθούν να ΣΟΥ επιβληθούν;...
Κατά την γνώμη μου, χάνετε τον χρόνο σας. Προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με ανθρώπους που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ από μόνοι τους να δουν τίποτε άλλο εκτός απ' αυτό που τους έμαθαν κάποιοι άλλοι να βλέπουν και δέχονται μόνο αυτά που δέχεται και η Εκκλησία τους. Προσωπικά θεωρώ πως είναι δικαίωμά τους, αλλά δεν νομίζω πως μπορείτε να κάνετε διάλογο κατ' αυτόν τον τρόπο. Ένας διάλογος προϋποθέτει καλή πρόθεση και από τις δύο πλευρές. Νομίζω πως αυτή η καλή πρόθεση από την μεριά τους, δεν υπάρχει.
Κατά την άποψή μου, ο Χριστιανισμός είναι μια διδασκαλία ενός ανθρώπου. Ο Χριστιανισμός ως διδασκαλία παρουσιάζει ενδιαφέρον από έναν ερευνητή. (μπορεί δηλ. να συγκρίνει, να βρει ομοιότητες και διαφορές με άλλες, μπορεί να μελετήσει την ίδια την διδασκαλία, να ελέγξει την ορθότητά της, την πιστότητα των όσων αναφέρονται στις Γραφές τις, να συμπεράνει, να χρησιμοποιήσει την Επιστήμη κτλ) Ο Χριστιανισμός όμως ως θρησκεία και δόγμα δεν έχει τίποτε να προσφέρει.
Εφ' όσον αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ξεφύγει από την φυλακή του δογματισμού, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κουβεντιάσουμε μαζί τους. Θα πρέπει πρώτα να απελευθερωθούν από αυτά τα δεσμά, θα πρέπει να διαθέτουν ανοιχτό μυαλό και πνεύμα, για να μπορέσει κάποιος να κάνει μια σοβαρή κουβέντα και να έχει νόημα ο διάλογος μαζί τους.
Έχουμε και λέμε :
1. Οργίλος (αναμφισβήτητο ακόμα και από τους οπαδούς του)
2. Ζηλόφθων.
3. Μνησίκακος.
4. Μονοφαγάς (με την έννοια ότι θέλει την αποκλειστική προσοχή , πίστη και τυφλή υπακοή των πιστών του)
5. Απατεωνάκος.........υποκρίνεται ότι υποφέρει το μαρτύριο της σταύρωσης.....όντας θεός !
6. Σχιζοφρενής. Διότι (νομίζει ότι) είναι ταυτόχρονα πατέρας , υιός (χωρίς τη μεσολάβηση....μητέρας) και περιστέρι !
7. Αυτάρεσκος . Του αρέσουν οι κολακείες , τα ανάμματα των κεριών , οι μετάνοιες , οι ταπεινώσεις , τα απανωτά σταυροκοπήματα , τα "δόξα τω θεώ" κ.λ.π.
8. ...........
quote:
Προς γιαπετ, Vasiliscm, Schwabe :Κατά την γνώμη μου, χάνετε τον χρόνο σας. Προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με ανθρώπους που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ από μόνοι τους να δουν τίποτε άλλο εκτός απ' αυτό που τους έμαθαν κάποιοι άλλοι να βλέπουν και δέχονται μόνο αυτά που δέχεται και η Εκκλησία τους. Προσωπικά θεωρώ πως είναι δικαίωμά τους, αλλά δεν νομίζω πως μπορείτε να κάνετε διάλογο κατ' αυτόν τον τρόπο. Ένας διάλογος προϋποθέτει καλή πρόθεση και από τις δύο πλευρές. Νομίζω πως αυτή η καλή πρόθεση από την μεριά τους, δεν υπάρχει.
Κατά την άποψή μου, ο Χριστιανισμός είναι μια διδασκαλία ενός ανθρώπου. Ο Χριστιανισμός ως διδασκαλία παρουσιάζει ενδιαφέρον από έναν ερευνητή. (μπορεί δηλ. να συγκρίνει, να βρει ομοιότητες και διαφορές με άλλες, μπορεί να μελετήσει την ίδια την διδασκαλία, να ελέγξει την ορθότητά της, την πιστότητα των όσων αναφέρονται στις Γραφές τις, να συμπεράνει, να χρησιμοποιήσει την Επιστήμη κτλ) Ο Χριστιανισμός όμως ως θρησκεία και δόγμα δεν έχει τίποτε να προσφέρει.
Εφ' όσον αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ξεφύγει από την φυλακή του δογματισμού, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κουβεντιάσουμε μαζί τους. Θα πρέπει πρώτα να απελευθερωθούν από αυτά τα δεσμά, θα πρέπει να διαθέτουν ανοιχτό μυαλό και πνεύμα, για να μπορέσει κάποιος να κάνει μια σοβαρή κουβέντα και να έχει νόημα ο διάλογος μαζί τους.
"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"
Κατα την γνώμη μου,οι άθεοι είναι πολύ περισσότερο δογματικοί αλλά και κλειστόμυαλοι.
Αφου δεν Τον ξέρετε...Λέτε απίθανα πράγματα, απο αποκρυφα, και καλά, ευαγγέλια που τώρα βγήκαν και γιαυτόν τον λόγο μόνο,διαστρεβλωτικά, απο αντίστοιχα κέτρα παραπληροφόρησης...Να συγχίσουν στα περι Χριστού....
Γιατί, φίλε μου, ο Χριστός έλεγε "πράος ειμί..."όχι δολοφόνος...
Όσο για το μαστίγωμα στο ναό του Σολομώντα, έγινε στα πράγματα,στα εμπορεύματα, για να τα πάρουν και να φύγουν,όχι σε ανθρώπους....
Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;...
όμορφη γνώμη αγγελικά πλασμένη! Και πάνω απ' όλα τεκμηριωμένη.
Αν θες κάτι να πεις, βάλε το μυαλουδάκι σου να σκεφτεί, γράψε ένα κείμενο με επιχειρήματα και στείλτο !
Αυτές οι επιπέδου καφενείου γνώμες χαρακτηρίζουν πρώτα απ'όλα αυτούς που τις εκφέρουν.
"κι εγώ νομίζω ότι τα μακαρόνια με κιμά είναι πιό νόστιμα απ' τον μουσακά!"
quote:
Bravo alex22,όμορφη γνώμη αγγελικά πλασμένη! Και πάνω απ' όλα τεκμηριωμένη.
Αν θες κάτι να πεις, βάλε το μυαλουδάκι σου να σκεφτεί, γράψε ένα κείμενο με επιχειρήματα και στείλτο !
Αυτές οι επιπέδου καφενείου γνώμες χαρακτηρίζουν πρώτα απ'όλα αυτούς που τις εκφέρουν.
"κι εγώ νομίζω ότι τα μακαρόνια με κιμά είναι πιό νόστιμα απ' τον μουσακά!"
Εχω πολλύ ποιό σημαντικά πράγματα να κάνω,απο το να προσπαθώ να πείσω χαζούς ανθρώπους.Εξάλου το έχω προσπαθήσει.
Και δέν υποστηρίζω κάτι που είναι πέρα για πέρα εξωφρενικό,αυτό που υποστηρίζω είναι η ένωση της επιστήμης με την πνευματικότητα,η αποδοχή και τον δύο.
quote:
alex22
Κατα την γνώμη μου,οι άθεοι είναι πολύ περισσότερο δογματικοί αλλά και κλειστόμυαλοι.
alex22, προσωπικά δεν νομίζω πως υπάρχουν "άθεοι" αλλά άθρησκοι δηλ. ελεύθεροι άνθρωποι που δεν ασπάζονται καμία θρησκεία. Όλοι οι άνθρωποι είναι "ένθεοι", δηλ. λίγο πολύ πιστεύουν σε έναν ή περισσότερους "θεούς". Μονάχα που αυτή η πίστη τους δεν κατευθύνεται σε προσωποποιημένους "θεούς" ή σε χαρακτηρισμένους "θεούς". Προτιμούν να μην δίνουν χαρακτήρα στον "θεό" τους. Και νομίζω, αυτή είναι και η καλύτερη λύση γιατί όταν δίνεις χαρακτήρα σε έναν ή περισσότερους "θεούς", ο "θεός" σου παύει να είναι θεός.