- ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ.... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Απο την άλλη η χρήση φλάς έχει επιδείξει πολλάκις οτι οι
αντανακλάσεις στο ΤΖΑΜΙ του φακού απο σωματίδια σκόνης που
υπάρχουν χωρίς να υπάρχουν απαραίτητα και χωματουργικές
εργασίες απλά χώμα φέρνει τέτοια ή και παρόμοια αποτελέσματα,
σε πολύ μικρότερο βαθμό εώς και καθόλου όμως σε απλές μηχανές
reflex και περισσότερο εώς και 95% σε ψηφιακούς αισθητήρες CCD.
Μιλάς για το φίλτο skylite ή άλλα προστατευτικά ?
quote:
Μια άλλη γνώμη επι των "φακών" και των λεγόμενών μου δεκτή
Μια περίεργη "σύμπτωση". Την ημέρα που ήθελα να κάνω φωτογράφηση και με την "αναλογική" CANON EOS300, μάγκωσε το κλείστρο, το "μάσησε" και έκτοτε δεν την ξανάπιασα.
Ότι "εμπειρείες" με orbs έχω (εντάξει, σε μένα κυκλικά, σφαιρικά, με διάφορα χρώματα), προέρχοναι αποκλειστικά από απλές ψηφιακές μηχανές 3,2 Mpixel.
Αν καταφέρεις ποτέ να φωτογραφίσεις οντότητες, με ενδιαφέρει, γιατί άδικα έχω κάψει μέχρι τώρα τα καρουλάκια...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ALOS ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΣΚΟΝΗΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ..
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΑΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΣΚΟΝΗΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ..
ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ 7 ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 3-5 ΛΕΠΤΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
quote:
Μιλάς για το φίλτο skylite ή άλλα προστατευτικά ?
Μιλώ για οποιοδήποτε τζάμι φακού το οποίο μπορεί μέν να έχει
σχεδιαστεί για να είναι χωρίς αντανακλάσεις αλλα απο την άλλη
οι προσθήκες τηλεφακών κ.α φίλτρων πολλαπλασιάζει τα "τζάμια"
μέχρι τον "καθρέφτη" στις reflex όπως επίσης και την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ
αντανάκλασης...
Επίσης πολύ καλή η επισήμανσή σου...
Φαντάζομαι όμως οτι μιλάμε για κάποια αυτόματη στην συγκεκριμένη
περίπτωση χωρίς έξτρα φακούς και φίλτρα "Skylite", UV ή dither...
quote:
Αν καταφέρεις ποτέ να φωτογραφίσεις οντότητες, με ενδιαφέρει, γιατί άδικα έχω κάψει μέχρι τώρα τα καρουλάκια...
Μα τυχαίο είναι οτι όλα τα orbs και οι συγχήσεις τύπου καπνού
βγαίνουν με ψηφιακή; Εδώ η περίπτωση είναι reflex και είμαι και
εγώ στην απορία...
quote:
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ....
Οι συνθήκες και η στάση της φωτογράφησης ακόμα και με τρίποδο
δέν θα σου έβγαζε ΠΟΤΕ ίδια φωτογραφία παρα μόνο σε κλειστό χώρο
με ιονιστή αέρος και σταθερό φωτισμό υψηλής ανανέωσης σε hz.
Ο φωτισμός, ο ελάχιστος αέρας, και άλλοι απρόβλεπτοι παράγοντες
μας κάνουν πολλές φορές να νομίζουμε πολλά που δεν ισχύουν.
Απο την άλλη δεν μπορώ να μήν σταθώ στα δεδομένα της απλής
φωτογραφικής μηχανής αλλα και του νεκροταφείου στα 800 μέτρα...
Φίλε AVATARGR δεν εχω καμμιά πρόθεση να αμφισβητήσω αυτά που λες, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι μου κάνει εντύπωση αυτό που είπες ότι δηλ όλα τα γειτονικά σπίτια σε απόσταση 100 μέτρων ήταν άδεια...Η ημερομηνία λήψης των φωτογραφιών είναι η 17η Αυγούστου και μιλάμε για εξοχικά σπίτια,εφόσον υπάρχει και νεκροταφείο μιλάμε για κάποιο χωριό και μάλιστα πολύ κοντά σε τουριστική περιοχή...λογικά θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο,να είναι δηλ όλα γεμάτα. Αλλά και πάλι πως μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος ότι τουλάχιστον σε ένα απο αυτά δεν υπήρχε κάποιος ξεχασμένος ο οποίος πιθανόν να μαγείρευε κάτι? Φυσικά υπάρχει και η πιθανότητα να είχες μαγειρέψει εσύ κάτι πριν την λήψη των φωτογραφιών...
Φίλε Vril ασφαλώς και διάβασα το πολύ ενδιαφέρον μήνυμα σου...επειδή όμως το θέμα μας είναι η συγκεκριμένη φωτογραφία θα πρέπει να κάνεις και κάποια πρόταση σχετική με το τι νομίζεις ότι μπορεί να βρισκόταν μπροστά στο φακό το οποίο και δημιούργησε το εν λόγω φαινόμενο. Η φωτογραφία με τα χόρτα δεν μου φάνηκε και τόσο μυστήρια,ιδίως αν το μάτι πέσει στο σημείο 2 είναι σχετικά ευκολο για κάποιον να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη σε αυτή την περίπτωση...Κάποιος φίλος μίλησε για ιστο αράχνης...φυσικά θα μπορούσε να είναι και κάποιο...καγκουρό που πέρασε μπροστά απο το φακό την κρίσιμη στιγμή και κατόπιν εξαφανίστηκε πηδώντας το φράκτη...
Φίλε Alos ενδιαφέρουσα και η δική σου άποψη αλλά μιλαμε για 7 φωτογραφίες απο τις οποίες οι 6 είναι ξεκάθαρες και μόνο η μία προβληματική. Παίρνοντας ως δεδομένα ότι όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στον ίδιο περιβάλλοντα χώρο, ότι όλες τραβήχτηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και επίσης ότι επικρατούσε σχετική άπνοια δεν μπορούμε παρά να αποκλείσουμε την πιθανότητα των "σωματιδίων σκόνης".Και αυτό επειδή η πυκνότητα της "σκόνης" στη συγκεκριμένη φωτο είναι τόσο έντονη που μόνο ένα είδος μικρής "έκρηξης" θα μπορούσε να δημιουργήσει.Και ακόμα και σε αυτη την περίπτωση τα αποτελέσματα της θα έκαναν αισθητη την παρουσία τους και στις επόμενες φωτογραφίες.
Edited by - Mercury on 13/09/2005 23:59:56
Aplws katagrafw tis skorpies skepseis mou
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Mercury ΟΥΤΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ (ΕΝΝΟΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΞΥΛΑ Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ)ΚΑΝΑΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ (ΟΥΤΕ ΠΡΙΝ).
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΕΚΕΙ....
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 16 Η 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ Ε ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...
ΦΙΛΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΦΩΤΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΧΕΙΜΩΝΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
" Κάποιος φίλος μίλησε για ιστο αράχνης...φυσικά θα μπορούσε να είναι και κάποιο...καγκουρό που πέρασε μπροστά απο το φακό την κρίσιμη στιγμή και κατόπιν εξαφανίστηκε πηδώντας το φράκτη..."
απαξιεις τις αποψεις των αλλων.Αν νομιζεις οτι ειναι καποιο καγκουρο 'η καποιος δεινοσαυρος που το εσκασε απο το Jurassic Park,αυτο ειναι δικο σου θεμα,πιστευε οτι θελεις,να μιλας με επιχειρηματα και μαθε να μην προσβαλεις τους αλλους με τα λεγομενα σου.
Και λυπαμαι που υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν την οξυδερκεια να ξεχωριζουν το χιουμορ απο το σοβαρο.
Γυριζοντας στο θεμα. Οπως διευκρινιζεις στο βαθος διακρινεται η σεληνη.Βαση αστρονομικων δεδομενων για τις 17 Αυγουστου η σεληνη ανετειλε στις 19:08 για την περιοχη της κορινθου και κρινοντας απο το υψος της πρεπει να ειναι περιπου 20:00 οπως μας λεει και ο AVATARGR. Η θεση της ειναι νοτιοανατολικα στον οριζοντα οποτε η φωτογραφια εχει τραβηχτει προς αυτην την κατευθυνση.Ο ηλιος εδυε στις 20:17 στην αντιθετη κατευθυνση.Αυτο σημαινει οτι ο φωτισμος του ηλιοβασιλεματος ειναι πισω απο τον AVATARGR την ωρα που τραβαει την φωτογραφια,οποτε η φωτογραφια εχει τραβηχτει στην αντιθετη κατευθυνση σε πιο σκοτεινο background.
H αναλυση της φωτογραφιας ειναι φτωχη επειδη ειναι σε μορφη jpeg(φιλε AVATARGR μπορεις να σκαναρεις μια με καλυτερη αναλυση?).Οσο καλυτερη η αναλυση τοσα περισσοτερα μπορουμε να καταλαβουμε.Απο την συγκεριμενη υστερα απο διαχωρισμο των RGB channels sto PhotoshopCS2 φαινεται οτι το φαινομενο πρεπει να εντοπιζεται σε μικρη αποσταση απο τον φακο της καμερας.Αυτο φαινεται απο το οτι το φαινομενο βρισκεται μπροστα απο τα πιο κοντινα κλαδια της φωτογραφιας.Συγκριτικα με τα αλλα στοιχεια της φωτογραφιας τα κλαδια πρεπει να βρισκονται σε αποσταση το πολυ 1μ απο τον φακο.Αρα το φαινομενο πρεπει να εξελισεται μεταξυ φακου και το πολυ 1μ απο αυτον.Μιλαμε δηλαδη για κατι μπροστα απο τον φακο.Σε αυτην την αποσταση το φλας αντανακλαται πολυ εντονα.Οποτε συνοψιζοντας: σκοτεινο backround, φωτισμος ηλιοβασιλεματος ακριβως απο πισω, φαινομενο εκτυλισσεται ακριβως μπροστα απο τον φακο και δεχεται εντονη αντανακλαση απο το φλας.
Τι μπορει να ειναι?Ας αναφερουμε τις πιο απλες εξηγησεις:
-ενα εντομο που κινειται με ταχυτητα μεγαλυτερη του κλειστρου πολυ κοντα στον φακο και αφηνει trail,δεν μπορει να εστιασει η καμερα πανω του,και αντανακλα εντονα το φλας.
-πολλα μικρα εντομα(κουνουπακια) που ειναι συνηθισμενο να πετανε σε σμηνη στην εξοχη
-ενας ιστος αραχνης που κρεμεται μπροστα στον φακο,ειναι αορατος για τον AVATARGR λογω μεγεθους,αλλα εμφανιζεται στο φιλμ η διαθλαση και αντανακλαση του φλας οταν πεφτει πανω του.
-ενας ιστος αραχνης που εχει κολησει πανω στον φακο
-τριχες που εχουν κολησει πανω στον φακο
-αιωρουμενα σωματιδια απο σκονη,γυρη απο τα γυρω δεντρα κλπ που βρισκονται κοντα στον φακο και αντανακλουν το φλας.
σημασια εχει οτι οτιδηποτε ειναι αυτο βρισκεται πολυ κοντα στον φακο σε θεση που δεν μπορει να εστιασει ο φακος και να δωσει σαφη εικονα.
Αν ηταν να αξιολογησω την φωτογραφια απο 1 εως 10 για το ποσο "ανεξηγητη" ειναι, θα εβαζα 3, με 10 την πληρως ανεξηγητη.
Τα συμπερασματα δικα σας
A SIMPLE EXPLANATION IS ALWAYS CLOSER TO THE TRUTH
Edited by - Mantis Religiosa on 14/09/2005 14:01:16
quote:
Απο την συγκεριμενη υστερα απο διαχωρισμο των RGB channels sto PhotoshopCS2 φαινεται οτι το φαινομενο πρεπει να εντοπιζεται σε μικρη αποσταση απο τον φακο της καμερας.
Εντάξει. Δεν ξέρω να δουλέυω Photoshop και δεν το χρησιμοποιώ.
Αυτό σχετικά με την απόσταση πολύ κοντά στην κάμερα είναι και η δική μου εξήγηση, και ακόμα και αντικείμενα που βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτή και δέχονται φλάς, δείχνουν κάτι σαν ... ημιδιαφάνεια. (βλ. και την φωτό που παρέθεσα).
Τείνω να πώ, οτι αυτό που βλέπουμε είναι φυλλαράκια και καλαδάκια, πολύ πολύ κοντά στη μηχανή, που πιθανότατα ο φίλος μας AVATARGR να τράβηξε τη φωτογραφία πολύ κοντά ή ακόμα και ανάμεσα από ένα δέντρο ή φυλλώμα που στεκόταν ... ακριβώς μπροστά του. Τα φύλλα αντανακλούν και σχηματίζουν ακόμα και το ελαφρό θάμπωμα που βλέπουμε στην επάνω μεριά της φωτογραφίας.
σε δυο απο αυτες, η λιβελουλη ειναι απουσα. το βραχακι ομως που βρισκοταν πριν φαινοταν. το περιεργο ειναι, οτι επροκειτο για ... ενδιαμεσες φωτογραφιες και οχι για τις τελευταιες για να υποθεσει κανεις οτι το εντομο πεταξε.
η μηχανη ειναι ψηφιακη, το ειδα με τα ιδια μου τα ματια, και ο φιλος μου ειναι color analyst, οποτε αν μη τι αλλο ξερει να παιρνει φωτογραφιες και δεν προκειται για αλοιωση φιλμ μια και δεν εχει φιλμ η μηχανη του.
Κι ολα αυτα που φοβαμαι ειναι ακομα εδω, σαν κερι που λιωνει η αγαπη καιει και λυτρωνει, ιερο και μεγα το χθες που κρυβει μια γυναικα.
Για να σου δείξω πόσο τραγικά λάθος είσαι θα σου θυμήσω δύο αποσπάσματα απο την πρώτη σελίδα αυτού του topic...
Στο πρώτο από τα δύο είμαι εγώ απευθυνόμενος στον φίλο AVATARGR ζητώντας του μια ιδιωτικής φύσης πληροφορία
quote:
χμμμ...τι ακριβώς είναι αυτό το πέτρινο χτίσμα ακριβώς κάτω από τις παράξενες φωτεινές σκιές της φωτογραφίας? αν δεν γίνομαι αδιάκριτος φυσικά
αυτά μετά από δυόμιση χρονια στο esoterica και ουκ ολίγες συμμετοχές σε συζητήσεις με το φίλο AVATARGR...
Στο δεύτερο είσαι εσύ, φίλε μου, στη δεύτερη σου μέρα και στο δεύτερο σου μήνυμα στο esoterica...
quote:
Σιγουρα δεν ειναι κανενας θαμμενος μεσα στον κηπο σου και βγαινει το φαντασμα του να κανει βολτες στον κηπο;
Παντως αν το καλοσκεφτεις μπορει να γινει ενδιαφερουσα τουριστικη ατραξιον το εξοχικο σου αν βγαζει φαντασματα(και εσυ λεφτα απο τα εισητηρια που θα κοβεις!)
Στο δικό σου σύστημα αξιών, φίλε μου,το αστείο μου με το καγκουρό (έστω και αποτυχημένο) θεωρείται προσβολή επί προσωπικού(!),ενώ οι δικές σου χονδράδες με αντικείμενο την κατοικία ενός παντελώς αγνώστου σου ανθρώπου προφανώς θεωρούνται...χιούμορ....
Κατά τα άλλα να σε ευχαριστήσω για τον ευγενικό τρόπο που μου συστήθηκες και να σε καλωσορίσω στη...φευγάτη παρέα μας...![]()
Μπορουσες mercury να το θεσεις πιο ηπια και να μην κανεις αστοχους παραλληλησμους.Never Mind
Αν δεν κανω λαθος color analyst ειναι μια ειδικοτητα που εχουν οι στυλιστες για να επιλεγουν τα καταλληλα χρωματα για τις φωτογραφησεις.
Νομιζω οτι δεν ειναι απαραιτητο να εισαι φωτογραφος 'η color analyst για να κανεις μια αναλυση σε μια φωτογραφια. Αυτο που θα χρειαστεις ειναι ενα καλο προγραμμα επεξεργασιας εικονας,οπως το photoshop CS2,Paint Shop Pro X,ImagePro 'η οποιοδηποτε αλλο.Εγω προτιμω το Photoshop.Και φυσικα να εχεις καποιες βασικες γνωσεις αναλυσης φωτογραφιας που μπορεις να αποκτησεις ευκολα διαβαζοντας διαφορα αρθρα που υπαρχουν στο internet.
Μετα θα μπορεις να ξεχωρισεις τα Channels και να ψαξεις λεπτομερειες στο καθενα ξεχωριστα, να κανεις ενα intensity map και να ξεχωρισεις λεπτομερειες φωτισμου που δεν διακρινονται στην αρχικη εικονα.και πολλα πολλα ακομα..
quote:
Μετα θα μπορεις να ξεχωρισεις τα Channels και να ψαξεις λεπτομερειες στο καθενα ξεχωριστα, να κανεις ενα intensity map και να ξεχωρισεις λεπτομερειες φωτισμου που δεν διακρινονται στην αρχικη εικονα.και πολλα πολλα ακομα..
Με ενδιαφέρει.
Το μαίηλ μου είναι vril@pathfinder.gr
Αν μπορέις, στείλε μου κάποιες πληροφορίες. Ευχαριστώ ![]()
Κι ολα αυτα που φοβαμαι ειναι ακομα εδω, σαν κερι που λιωνει η αγαπη καιει και λυτρωνει, ιερο και μεγα το χθες που κρυβει μια γυναικα.![]()
Edited by - astral-project on 14/09/2005 22:30:17
http://southjerseyghostresearch.org/photo-experiment2002/index.html
http://southjerseyghostresearch.org/photo-experiment2002/dm-breath-35mm.jpg
Edited by - Chianti on 14/09/2005 22:55:54
Edited by - Chianti on 14/09/2005 22:56:27
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ....
ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ) ΚΑΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡIΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΓΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.
ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΦΙΛΕ Chianti ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ.
ΦΙΛΕ Mantis Religiosa ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ...
ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΜΕΤΡΟ...
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΣΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1 ΜΕΤΡΟ...
ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ (ΑΠΟΣΤΑΣΗ 2-2,50 ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ)..
ΤΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ
ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΝΟΙΑ (ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ )ΟΤΑΝ ΤΡΑΒΑΓΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ).
ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ Η ΑΛΛΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ?????????
ΠΡΕΠΕΙ ΔΕ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ....
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΜΕΝΩ 16 ΧΡΟΝΙΑ.
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:
ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΦΙΛΕ Chianti ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ.
Θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε μου AVATARGR. Και όμως πολλές από τις φωτογραφίες που είδα στις σελίδες που μας παρουσίασε ο φίλος Chianti έχουν μεγάλη ομοιότητα με τη δική σου. Ίδιες εννοείται ότι δεν μπορεί να είναι αφού οι συνθήκες λήψης είναι τελείως διαφορετικές.
Θα σου υπενθυμίσω επίσης ότι στην ιστοσελίδα που παρέθεσα στην προηγούμενη σελίδα αυτού του topic υποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι ο καπνός παραμένει περιφερόμενος στον περιβάλλοντα χώρο ακόμα και 20 λεπτά μετά το κάπνισμα του τσιγάρου. Από τα συμφραζόμενα των όσων είπες κατάλαβα ότι μπορεί να μην κάπνιζες την ωρα της λήψης της φωτογραφίας αλλά παρόλα αυτά είσαι καπνιστής, και ότι επίσης δεν ησουν μόνος στο σπίτι γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες΄να είχε καπνίσει κάποιος κάποιο χρονικό διάστημα πριν. Το γεγονός ότι επικρατούσε άπνοια αυξάνει επισης και τις πιθανότητες για τον καπνό να παραμένει στην ατμόσφαιρα και μαλιστα σε σχετικά υψηλή πυκνότητα.
Πιο κάτω είναι η φωτογραφία σου την οποία αντιπαραβάλλω με μια από τις φωτογραφίες που βρήκα στην ιστοσελίδα που μας παρέθεσε ο φίλος Chianti.Η τελευταία είναι δημιούργημα μιας εκπνοής του φωτογράφου εξαιτίας του ψύχους που επικρατούσε στην ατμόσφαιρα. Πρόσεχε είναι απλά ένα παράδειγμα.Δεν λέω ότι η δικιά σου προκλήθηκε απο την ίδια αιτία.
Μπορείς να δείς ότι υπάρχει ένας σχηματισμός ο οποίος δίνει την εντυπωση μιας μορφής. Αν η τύχη "ευνοούσε" λίγο περισσότερο, και ο καπνός ήταν λίγο πιο αερός σε κάποια συγκεκριμένα σημεία θα μπορούσαμε άνετα να έχουμε μια τρομαχτική "δαιμονική μορφή". Τόσο εύκολα...
Εγώ πάντως θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο να δώσω μια παραφυσική ερμηνεία σε αυτή τη φωτογραφία ακομα και αν το νεκροταφείο ήταν ακριβώς δίπλα, και όχι στα 800 μέτρα. Οφείλω να ομολογήσω επίσης ότι μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο φωτογράφος σου έσπευσε να χαρακτηρίσει τη φωτογραφία σου "ανεξήγητη" από τη στιγμή μάλιστα που εμείς οι απλοί ερασιτέχνες έχουμε δώσει ενα πλήθος πιθανών εξηγήσεων. Για δείξε του σε παρακαλώ τη συζήτηση μας και ρώτησε τον τι γνώμη έχει για οτι ειπώθηκε ως τώρα. Είμαστε άραγε στα αλήθεια τόσο αδαείς?
![]()
Edited by - Mercury on 15/09/2005 21:55:14
Εχω να προσθεσω και το εξης. Εφοσον φιλε AVATARGR την στιγμη που τραβουσες την φωτογραφια δεν παρατηρησες τιποτα το περιεργο στον περιβαλλοντα χωρο, πως εισαι τοσο σιγουρος οτι η "αδιευκρινιστη ομιχλη" ειναι μακρυτερα απο το 1μ?(αν την φιλτραρεις στο φοτοσοπ, θα δεις οτι ισχυει το αντιθετο)
Εχεις δωσει την φωτογραφια για ψηφιακη αναλυση?
>αν ναι,τοτε γιατι μας παιδευεις και δεν μας λες τι εχει δειξει για να μαθουμε και εμεις?
>αν οχι,τοτε πως εισαι τοσο σιγουρος οτι βρισκεται σε αυτην την αποσταση?
για να εισαι τοσο σιγουρος οτι δεν ειναι τιποτα απο οσες υποθεσεις εγιναν,και για να εισαι και τοσο σιγουρος οτι δεν ειναι μπροστα απο τον φακο....τοτε μαλλον ξερεις και πολυ καλα μαλιστα τι ειναι αυτο και πως δημιουργηθηκε.Θα μας πεις λοιπον πως το μαγειρεψες το τρικ?
quote:
Θα μας πεις λοιπον πως το μαγειρεψες το τρικ?
Φίλε Mantis Religiosa να υποθέσω ότι αυτό είναι...χιούμορ? (απο το γνωστό?)
Σε περίπτωση που μιλάς σοβαρά θα σου πω ότι ο AVATARGR απλά λέει αυτό που βλέπει. Αν πάρεις ως σημείο αναφοράς το κλαδί του δέντρου πάνω αριστερά οι "φωτεινές σκιές" ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ τουλάχιστον δείχνουν να βρίσκονται πιο πίσω, σε μεγαλυτερο "βάθος" σε σχέση με αυτό.
Αν χρειάζεται να κατηγορήσεις για κάτι τον AVATARGR θα μπορούσες να του προσάψεις ότι είναι πολύ κατηγορηματικός στις δηλώσεις του ενω δηλώνει-και προφανώς ετσι είναι- άσχετος με τη φωτογραφική τέχνη.
Ανάμεσα σε αυτό του το λάθος όμως και μέχρι το σημείο να τον κατηγορείς για "μαγείρεμα της φωτογραφίας" μεσολαβεί το ΧΑΟΣ ευγενέστατε φίλε μου.