ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι θα έκανες ΑΝ ήσουν ο Αντίχριστος? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τι θα έκανες ΑΝ ήσουν ο Αντίχριστος? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gewkwn30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/02/2014, 18:04:40

Lock_SmithΜέλος
09/02/2014, 01:43:51
quote:
Νομίζω πάντως ότι ξεφύγαμε από το θέμα

Νομίζεις.....

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες φίλε μου, αυτές οι λεπτομέρειες περί Πλατωνικής προσέγγισης του Μονοθεϊσμού ίσως να μας ανοίξει την πόρτα στο ερώτημα, "Πως λειτουργεί το κακό".

Συνεχίστε την κουβέντα και θα δείτε το αποτέλεσμα, εγώ για τους φιλόσοφους ξέρω λίγα, το λέω, αλλά η απάντηση νιώθω ενστικτοδώς οτι βρίσκεται σ' αυτούς και τη συζήτηση που πήρε αυτή την τροπή.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

09/02/2014, 12:36:12
quote:
Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες φίλε μου,
Χεχε... Στο χωριό μου λένε ότι ο θεός βρίσκεται στην λεπτομέρεια.

10/02/2014, 16:09:33
Αληθεια γνωριζατε οτι ο τυχεροτερος αριθμος για τους αρχαιους Ελληνες ηταν τα τρια εξαρια;;;
10/02/2014, 16:41:31
Λογικό Kost καθότι το μπαρμπούτι παιζόταν με 3 ..."κόκαλα"
10/02/2014, 17:12:10
quote:

Αληθεια γνωριζατε οτι ο τυχεροτερος αριθμος για τους αρχαιους Ελληνες ηταν τα τρια εξαρια;;;

1. Μπορείς να αναφέρεις αρχαιοελληνική πηγή γι'αυτό;
2. Ότι και να παίζαν με 3 κόκκαλα το ανώτερο για το κάθε ένα ήταν το... 4 κι όχι το έξι (αν μιλάμε για αστραγάλους)
3. τα... 3 εξάρια είναι έχουν μόνο πρόσφατα εξωτερική ομοιότητα με το 666 - γιατί χξς' δεν μοιάζει με ς' ς' ς' (τα 3 εξάρια στα αρχαιοελληνικά. Το χξς είναι σύνθεση του 600 (χ') του 60 (ξ') και του 6 (ς') - για τους αρχαίους είναι μόνο ένα εξάρι. Φυσικά και για εκείνους εμπεριείχε 6 εκατοντάδες, 6 δεκάδες και 6 μονάδες, αλλά δεν θύμιζε τα σημερινά 3 εξάρια.

10/02/2014, 17:54:31
Η αρχαιοελληνική αναφορά που ψάχνετε είναι ο Πολυδεύκης,στο λεξικό του,"Ονομαστικόν" (στον Κάκτο είναι πεντάτομο ,νομίζω)

Οι καλές ζαριές αναφέρονταν ως "ευκυβείν" και οι κακές ως "δυσκυβείν"
Η καλύτερη ζαριά λεγόταν Μίδας ή Αφροδίτη και αφορούσε τα τρία εξάρια,καθ' ότι το παιχνίδι παιζόταν με τρεις κύβους.
Το έξι λεγόταν κώος,ενώ ο άσσος λεγόταν κύων.
Οι τρεις άσσοι ήταν η χειρότερη ζαριά.

Το παιχνίδι άρχισε να παίζεται με δυο ζάρια ,περίπου από τη Ρωμαική περίοδο και μετά.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

10/02/2014, 22:42:53
quote:
Λογικό Kost καθότι το μπαρμπούτι παιζόταν με 3 ..."κόκαλα"

Σωστός! Ήταν το αγαπημένο τους παιχνίδι, ειδικά στην Αθήνα και την Κόρινθο. Άπειροι τζογαδόροι είχαν μείνει με το βρακί λόγω μπαρμπουτιού...Η Κόρινθος έμοιαζε κάπως με το σημερινό Λας Βέγκας, η πόλη της ασωτείας), μες'τη χλιδή και την πολυτέλεια, γεμάτη από κλαμπάκια, εταίρες και τα συναφή

quote:
Ότι και να παίζαν με 3 κόκκαλα το ανώτερο για το κάθε ένα ήταν το... 4 κι όχι το έξι (αν μιλάμε για αστραγάλους)

Στους κύβους αναφερόμουν, όχι στους αστραγάλους.

quote:
τα... 3 εξάρια είναι έχουν μόνο πρόσφατα εξωτερική ομοιότητα με το 666 - γιατί χξς' δεν μοιάζει με ς' ς' ς' (τα 3 εξάρια στα αρχαιοελληνικά. Το χξς είναι σύνθεση του 600 (χ') του 60 (ξ') και του 6 (ς') - για τους αρχαίους είναι μόνο ένα εξάρι. Φυσικά και για εκείνους εμπεριείχε 6 εκατοντάδες, 6 δεκάδες και 6 μονάδες, αλλά δεν θύμιζε τα σημερινά 3 εξάρια.

Δεν έχεις άδικο, απλά είναι λίγο σατανική η σύμπτωση.

quote:
Η αρχαιοελληνική αναφορά που ψάχνετε είναι ο Πολυδεύκης,στο λεξικό του,"Ονομαστικόν" (στον Κάκτο είναι πεντάτομο ,νομίζω)
Οι καλές ζαριές αναφέρονταν ως "ευκυβείν" και οι κακές ως "δυσκυβείν"
Η καλύτερη ζαριά λεγόταν Μίδας ή Αφροδίτη και αφορούσε τα τρία εξάρια,καθ' ότι το παιχνίδι παιζόταν με τρεις κύβους.
Το έξι λεγόταν κώος,ενώ ο άσσος λεγόταν κύων.
Οι τρεις άσσοι ήταν η χειρότερη ζαριά.

Το παιχνίδι άρχισε να παίζεται με δυο ζάρια ,περίπου από τη Ρωμαική περίοδο και μετά.

Εξου και η φράση του Ιούλιου Καίσαρα "ο κύβος ερρίφθη".

Για τον Πολυδεύκη δεν ήξερα. Από την εγκυκλοπαίδεια Ήλιος ήξερα ότι οι εξάρες ονομάζονταν "Αφροδίτη" και οι άσοι "σκυλιά"...

Έχω βρει όμως και δύο άλλα υπερκλασικά έργα της αρχαίας γραμματείας όπου αναφέρεται το περίφημο τρις εξ.

Αισχύλος, Αγαμέμνων, 34: "Αγαμέμνονος γυναικί σημαίνω ταρώς ευνής επαντείλασας ως τάχος δόμοις ολολυγμόν ευφημούντα τήδε λαμπάδι επορθιάζειν, είπερ Ιλίου πόλις εάλωκεν ως ο φρυκτός αγγέλων πρέπει, αυτός τ'έγωγε φροίμιον χορεύσομαι,τα δεσποτών γάρ ευ πεσόντα θήσομαι τρις εξ βαλούσης τήσδε μοι φρυκτωρίας".

Πλάτων, Νόμοι, 968e: "Tο λεγόμενον, ω φίλοι, εν κοινώ και μέσω έοικεν ημίν κείσθαι, και είπερ κινδυνεύειν περί της πολιτείας εθέλομεν συμπάσης, ή τρις εξ, φασίν, ή τρεις κύβους βάλλοντες, ταύτα ποιητέον".

Στην πρώτη αφήγηση ο φρουρός στο παλάτι του Άργους λαμβάνει οπτικό σήμα πυρσού εξ'αποστάσεως (οι περίφημες φρυκτωρίες, οι τηλεπικοινωνίες της αρχαιότητας) ότι αλώθηκε η Τροία από τον Αγαμέμνονα και αρχίζει να πανηγυρίζει και να θριαμβολογεί, αναφωνώντας το "τρις εξ" ως σημάδι μεγίστης επιτυχίας.

Ο δε Πλάτωνας στα τελευταία λόγια του τελευταίου έργου του αναγνωρίζει ότι δεν αρκεί μονάχα ο τέλειος σχεδιασμός μίας πολιτείας αλλά χρειάζεται και μία θεϊκή εύνοια άνωθεν, δηλώνοντας πρόθυμος να ριψοκινδυνεύσει την προσπάθεια οργάνωση της πολιτείας αυτής!

Μέχρι εδώ όλα ωραία...εντάξει σύμπτωση θα πει κάποιος με το απόσπασμα της Αποκάλυψης, εξάλλου άλλο πράγμα είναι το τριπλό εξάρι και άλλο το εξακόσια-εξήντα-έξι.

Έλα όμως που και οι Πυθαγόρειοι υμνούσαν τα τρία εξάρια, για άλλους βέβαια λόγους. Ο κύβος του 6 (6*6*6) ονομαζόταν "ψυχογονικός κύβος" και το γινόμενό του, το 216, θεωρούνταν η περίοδος του "γεννητού" και της "αναγέννησης", διότι θεωρούσαν ότι 216 είναι το μίνιμουμ των ημερών της κύησης του εμβρύου καθώς και ότι 216 είναι τα έτη που μεσολαβούν από το τέλος μιας σάρκωσης μέχρι την αρχή της επόμενης.

Παρμεπιπτόντως, αν θυμάστε, 216 ήταν τα νούμετα του "αριθμού του Θεού", στην εκπληκτική ταινία του Αρονόφσκι "π", ταινία που περιστράφηκε αν θυμάστε γύρω από τον Πυθαγορισμό και την Καμπάλα.

Το ερώτημα λοιπόν εδώ είναι, τι προσπαθεί να μας πει ο συγγραφέας (ή οι συγγραφείς) της Αποκάλυψης με τον μυστηριώδη αριθμό "666"?

Η Εκκλησία επιχείρησε τους πρώτους αιώνες να τον εξηγήσει αριθμολογικά ή και να ταιριάξει τον αριθμό με τον λεξάριθμο του ονόματος βασιλιάδων...αλλά μάλλον δεν βρήκε και τίποτα φοβερό...

Δεδομένου ότι η Αποκάλυψη είναι κείμενο ερμητικό-καμπαλιστικό, κάτι μου λέει ότι το κλειδί βρίσκεται στην Πυθαγόρειο αριθμολογία.

Δεν αποκλείεται καθόλου. Πυθαγόρεια στοιχεία υπάρχουν επίσης και στο "Κατά Ιωάννην" (πχ. η εισαγωγή "Εν αρχή ην ο Λόγος, και Θεός ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς το Θεό" ή ο αινιγματικός αριθμός 153 για τα ψάρια που πιάστηκαν μετά την Ανάσταση.

Κάτι λοιπόν μου λέει ότι το 666 στην Αποκάλυψη αναφέρεται στον κύριο της Γενέσεως, όποιος τέλος πάντως κι αν είναι αυτός (λέτε να είναι ο Τιτάνας Ιαπετός? Σύμφωνα με παραδόσεις ήταν ο γενάρχης της ανθρωπότητας, εξου και η Ιαπετική γλώσσα, η μητρική γλώσσα της ανθρωπότητας. Το δε όνομα Ιαπετός είναι ίσως το μοναδικό αρχαίο όνομα που αξίζει 666. Για να μην το πάμε πιο μακρυά στην σατανική ομοιότητα του Death Star στο Star Wars με τους δορυφόρους του Κρόνου Ιαπετό και Μίμα).

Σύμφωνα λοιπόν με την παραδοσιακή Ορφική-Πυθαγόρεια-Πλατωνική γραμμή, αλλά και με την αλληγορική ερμηνεία στον Μωυσή, το "Κακό" του Κόσμου σχεδόν ταυτίζεται με το χθόνιο πεδίο της Γενέσεως. Η "Γένεσις" των ψυχών δεν είναι παρά η έκπτωσή τους από τα λεπτοφυή ουράνια πεδία στο αισθητό πεδίο του υλικού κόσμου. Το δε σώμα ονομάζεται από αυτούς ως ο "τάφος της ψυχής"...Περιγράφεται λοιπόν η γένεσις των ψυχών ως η τιμωρία (ή ως η συνειδητή επιλογή) τους να εγκαταλείπουν την ουράνια ευδαιμονία τους και να περιπλανιώνται για αιώνες στον κόσμο αυτό αλλάζοντας διαρκώς μορφές και παραστάσεις μέχρι να καταφέρουν τελικά να ξεφύγουν από τον κύκλο της επαναγέννησης και να ανέλθουν στα ανώτερα πεδία. Ο Εμπεδοκλής το περιγράφει με τον πιο ποιητικό τρόπο όταν λέει "είμαι από τους θεούς εξόριστος και περιπλανώμενος, διότι ακολούθησα τις προτροπές της Διχόνοιας...υπήρξα νεανίας, κόρη, θάμνος, πτηνό κι άφωνο ψάρι".

Πιθανολογώ λοιπόν ότι αρχικά οι Χριστιανοί πίστευαν στην μετενσάρκωση και ότι ο αριθμός 666 (αριθμός ανθρώπου) σχετίζεται με την Γένεση και την Επαναγέννηση (που κατά τους πυθαγόρειους καθορίζεται από τα τρία εξάρια). Και ότι ο "άρχοντας αυτού του κόσμου", ο διάβολος, εφορεύει μεταξύ άλλων την διαδικασια της Γενέσεως. Και διαρκώς μας "πειράζει" ώστε να μείνουμε για πάντα εδώ, δέσμιοι στον φάυλο κύκλο της μετενσάρκωσης (για να μην ξεχνιόμαστε, σχεδόν όλοι οι αρχαίοι μύστες συμφωνούν στην ύπαρξη αρνητικών πνευμάτων).

Με απλά λόγια, ο "666", (δηλαδή το Matrix) μας έχει...και πόσοι άραγε θέλουν όντως να "αποσυνδεθούν"? πόσοι είναι όντως πρόθυμοι να ξεκινήσουν τη μεγάλη, δύσβατη ανηφόρα για να εξέλθουν του Σπηλαίου?

Για αυτούς που δεν έχουν "τίποτα" μάλλον είναι πιο εύκολο το να αρνηθούν τον κόσμο αυτό...για κάποιον όμως που γεύεται τα δώρα της ζωής σε αφθονία αυτό είναι αποδεδειγμένα δύσκολο...όσο περισσότερα έχεις τόσο γαντζώνεσαι στη γη...όπως έλεγε και ο Ιησούς για το πόσο δύσκολο είναι να ανέλθει ψυχικά ένας πολύ πλούσιος...διότι εκεί τελικά κρινόμαστε...όταν είμαστε καβάλα στο άλογο...όταν ευτυχούμε, εξουσιάζουμε και γενικώς νιώθουμε αήττητοι.

έλεγα σε άλλο ποστ ότι ο χριστιανισμός βρήκε κυρίως αντίκτυπο στους "πάσσχοντες" και "αρρώστους" της ζωής...η κακοτυχία, η πενία, η ασχήμια, η αδυναμία ως ευλογία, και η καλοτυχία, η ευζωία και η ισχύς ως κατάρα...ιδού η παράλογη αντιστροφή του χριστιανισμού, βασισμένη στο Κρόνιο δόγμα ότι ο πόνος είναι καλός...και εδώ ίσως μπορούμε να αποσυμβολίσουμε τον "666" ως την επίγεια ευτυχία, το όνειρο της οποίας όμως μας κόβει το δρόμο προς τα πάνω...οι τέλεις ζαριές της τύχης, η "Αφροδίτη", αυτό που όλοι επιθυμούν να έχουν, και αγωνίζονται διαρκώς για να το αποκτήσουν αλλά τελικά ξεχνούν εντελώς το αληθινό νόημα. Και αυτή η "Αφροδίτη" τελικά είναι διαφορετική για τον καθένα...όχι μόνο για τους στυγνούς υλιστές και σκοπιματίες...και μεταξύ των "πνευματικών" και "καλοκάγαθων" ανθρώπων η συντριπτική πλειοψηφία είναι χαμηλής πάστας που λιγουρεύονται επαίνους, τίτλους, δόξες, υστεροφημίες, και πάνω απ'ολα να τα'χουν καλά με την "διαβολίσια" συνείδησή τους, η ψευδαίσθηση ότι ήμουν και σήμερα "καλός"...http://www.youtube.com/watch?v=qGXvj2BjZLA.

Παντού κρύβεται ο διάβολος της περηφάνιας και ματαιοδοξίας, ακόμα και στην πιο φαινομενικά αγαθή πράξη...

Το κούρασα το θέμα...αλλά σκέψεις ειν'αυτές πρέπει να βγουν...ελπίζω να μην ακούγονται σαν πορδές...

10/02/2014, 23:15:21
Kost,

Με τη σειρά μου να παραδεχτώ ότι οι δυο αναφορές:

Αισχύλος, Αγαμέμνων, 34: "Αγαμέμνονος γυναικί σημαίνω ταρώς ευνής επαντείλασας ως τάχος δόμοις ολολυγμόν ευφημούντα τήδε λαμπάδι επορθιάζειν, είπερ Ιλίου πόλις εάλωκεν ως ο φρυκτός αγγέλων πρέπει, αυτός τ'έγωγε φροίμιον χορεύσομαι,τα δεσποτών γάρ ευ πεσόντα θήσομαι τρις εξ βαλούσης τήσδε μοι φρυκτωρίας".

Πλάτων, Νόμοι, 968e: "Tο λεγόμενον, ω φίλοι, εν κοινώ και μέσω έοικεν ημίν κείσθαι, και είπερ κινδυνεύειν περί της πολιτείας εθέλομεν συμπάσης, ή τρις εξ, φασίν, ή τρεις κύβους βάλλοντες, ταύτα ποιητέον".

που παραθέτεις,είχαν διαφύγει της αντίληψής μου.

Η προηγούμενη ανάρτησή μου, ήταν για να στηρίξω τη θέση σου, περί ύπαρξης του παιγνίου και των χαρακτηριστικών του,και όχι για να υπονοήσω ότι δεν έχεις πηγές.
Αλλά φαντάζομαι το ξέρεις ήδη αυτό.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 10/02/2014 23:15:48

NotirkΜέλος
10/02/2014, 23:17:56
Θυμίαμα που ανασταίνει τα λόγια σου φίλε μου.
Χαίρομαι που είσαι εδώ.