- ΑΝΑΛΗΨΗ: Αλήθεια ή πλάνη; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Μα… έχω την εντύπωση πως το βασικό δομικό υλικό των περισσότερων εσωτερικών και θρησκευτικών συστημάτων ΕΙΝΑΙ ο δογματισμός.
Πόσο δίκιο έχεις!!!
Μιας και ο δογματισμός των οργανωμένων θρησκευτικών συστημάτων μου προκαλούσε συνεχώς απέχθεια, έχω πολλές φορές βρεθεί σε σύγκρουση με τα πιστεύω μου όταν πρέπει να ακολουθήσω "πιστά" τον εναλλακτικό δογματισμό διαφόρων εσωτερικών συστημάτων και σχολών.
Αμφιταλαντεύτηκα αρκετά σαν τον luke στο starwars![]()
quote:
Όμως επί του παρόντος…
Αγαπημένη μου Unseen,
θέλησα να κοιτάξω κάποια στοιχεία για την Mawuvia αλλά το λινκ που έδωσες παραπάνω είναι νεκρό (ίσως για τώρα).
Βρήκα όμως αυτό http://mawuvian-council-of-divine-light.org/
Εκεί υπάρχει το βιβλίο FROM MAWUVIA TO EARTH του Whitney Sutherland.
Ελπίζω οι πηγές μας να είναι οι ίδιες για να μην μπερδευτούμε.
Η Maya που αναφέρεις έχει μια ιστοσελίδα εδώ
http://mayaohm.net/index.html
Στο ίδιο site έχει και ένα χάρτη με διάφορες ενεργειακές πύλες http://www.heartlights.org/hlmission.html
Για την ώρα όλα αυτά μου φαίνονται αρκετά "θεωρητικά".
Πως αλήθεια λειτουργούν αυτές οι τεχνικές/θεραπείες/διαδικασίες;
Ποιό είναι δηλαδή το modus operandi;
Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει;

Ευχαριστώ για τα ανανεωμένα λινκ καλέ μου A.Kircher.
Τα περί Mawuvia, για μένα τουλάχιστον, κρύβουν κάποια λεπτά σημεία που πρέπει να υποψιάσουν. Για παράδειγμα:
α) Υπάρχουν κάποιοι εκλεκτοί (1.000 τον αριθμό ως μέλη του Mawuvian Councial και δεν ξέρουμε πόσοι άλλοι από τα διάφορα Ουράνια Τάγματα και Commands) ανά τον κόσμο οι οποίοι θα βοηθήσουν να εξυψωθεί η συνειδητότητα της ανθρωπότητας και του πλανήτη για το πέρασμα στην επόμενη διάσταση. Αυτό δεν είναι χωριστικότητα, "εμείς οι ξεχωριστοί" και όλοι οι άλλοι;
β) Ξαφνικά έρχονται οντότητες από όλο το σύμπαν και από τις υψηλότερες δονήσεις, με σκάφη, ή αιθερικά, να συνδράμουν την ανθρωπότητα. Και γιατί δεν έρχονταν νωρίτερα δηλαδή; Και αν δεν βοηθούσε το Η/Μ πεδίο της Γης, πώς ο Μωυσής μιλούσε με τον Θεό και πώς έλαβε το όραμα της Αποκάλυψης ο Ιωάννης;
γ) Όσοι τα καταφέρουν να αναληφθούν, θα βρεθούν σε μια διάσταση εκπληκτικής αρμονίας και δυνατοτήτων, όσοι όμως όχι θα μείνουν πίσω να υποστούν τα δεινά μιας ακόμη χειρότερης πραγματικότητας από αυτήν που ήδη βιώνουμε. Δηλαδή θα αναληφθούν μόνο όσοι το "αξίζουν" και "δούλεψαν" γι' αυτό, εφαρμόζοντας κάποια από τις μεθόδους που προσφέρονται: διαλογισμοί με αναπνοές που διευρύνουν τη συνείδηση, τρόποι ενεργοποίησης του "αιθερικού DNA" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), μαγικοί κύκλοι για τη δημιουργία του φωτεινού ομοιώματος του σώματος και την μετέπειτα κατοίκησή του, καθαρισμοί μέσω του εκκρεμούς, μυήσεις, επιταχυνόμενη περιστροφή του μαγνητικού πεδίου γύρω από το σώμα, διαλέγεις και παίρνεις. Γιατί ελάχιστοι είναι εκείνοι που, όπως η Βάσω, μιλάνε για την ανάγκη σοβαρής προσωπικής εργασίας αυτοβελτίωσης.
Θα μπορούσα να πω κι άλλα, π.χ. για την ιδιαίτερη σχέση που έχουν πάντα τα διάμεσα με τις οντότητες με τις οποίες γίνεται η επικοινωνία (έλκουν και τα ίδια από τα ανώτερα πεδία, έχουν ιδιαίτερη καταγωγή κτλ, λες και οι υπόλοιποι άνθρωποι έλκουν από άλλα πεδία, όχι πνευματικά. Απλά τα διάμεσα προσπαθούν έτσι να προσλάβουν κύρος).
Για μένα αν κάποιος έχει φτάσει στο επίπεδο του Είναι και έχει ξεπεράσει το στάδιο της σύγκρουσης που βιώνει στο Εγώ, δεν πρέπει να είναι πια εδώ, αλλά στα πνευματικά πεδία. Ξεκάθαρα. Γιατί έτσι είναι ο Νόμος.
Έχει αλλάξει ο Νόμος, μας λένε. Στην περίπτωση αυτή δεν θα 'πρεπε να το βλέπαμε, να ήταν ορατό; Εδώ ακόμα δεν μπορούμε να βγούμε και να μιλήσουμε άνετα για όσα πιστεύουμε και ασχολούμαστε γιατί θα μας θεωρήσουν από αιρετικούς ώς τρελλούς. Για να μην ξανααναφερθώ στα δισεκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη που ζουν κάτω από το όριο της στοιχειώδους αξιοπρέπειας. Ποιος πλανήτης θα πάει σε άλλη διάσταση; Αυτός εδώ;
Στον σαμανισμό, όταν φτάνει κανείς στο σημείο της τελείωσης μέσα στον Κύκλο, στο σημείο της Ανατολής, εκεί που πιστεύει ότι έφτασε πια, ότι πέτυχε, υπάρχει μια τρελλή γρια που τον δείχνει και γελάει…
Να δώσω ένα παράδειγμα εργασίας μέσω του εκκρεμούς. Είναι μία από τις προσφερόμενες μεθόδους προετοιμασίας για την ανάληψη (φυσικά έναντι αμοιβής, 25 ευρώ η συνάντηση της "ομάδας" και 50 ευρώ οι ατομικές συνεδρίες). Υποβάλλει κανείς ή ο δάσκαλος τις ακόλουθες ερωτήσεις στο Πνεύμα, το οποίο απαντά μέσω του εκκρεμούς (επειδή το ερωτηματολόγιο είναι δισέλιδο, έκανα μια επιλογή) σαν Ναι/Όχι ή ποσοστό (%):
ΜΑΙΟΣ 2006 ΓAΙΑ 5Η ΒΑΘΜΙΔΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
- Εξετάζουμε σήμερα την ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
- Είναι η Γέννηση της Ολοκληρωμένης Πνευματικότητας στα Ψυχικά μας Τέκνα
- Η Επικοινωνία μέσω Φωτονίων είναι το μέγα μέρος της Ολοκληρωμένης Πνευματικότητας
- Υπάρχει κωδικοποιημένη πληροφορία μέσα στα φωτόνια
- Έλκουμε τα αναγκαία για την εργασία μας φωτόνια
- Οι Πληροφορίες που έλκουμε και αναμεταδίδουμε Είναι η Έγκριση του Θεού σε εμάς
- Σε πόσα σώματά μας αναμεταδίδονται φωτόνια;
- Από πόσους Νόες μας αντιλαμβανόμαστε τις πληροφορίες των φωτονίων;
- Πόσο είναι ενεργοποιημένος ο Ολογραφικός Εγκέφαλος για την αποκωδικοποίηση;
- Είναι η συνειδητότητά μας ηλεκτρο-φωτονική;
- Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ηλεκτρο-φωτονικοί ενισχυτές;
- Έχουμε επιδράσει στην υδάτινη οντότητα θετικά;
- Έχει συνδεθεί η υδάτινη οντότητα με τα μορφογενετικά πεδία μας;
- Ή Μεγάλη Έκρηξη είναι πληροφορία στα ηλεκτρόνια, από τον Θεό
- Οι πληροφορίες στεγανοποιήθηκαν από τον Θεό
- Όσες πληροφορίες στεγανοποιήθηκαν ανοίγουν με τις συχνότητες της αγάπης
- Ο Θεός επέλεξε όλα τα όντα και οι διάνοιες να είναι ελεύθερα και αυτόνομα
- Όσα όντα και διάνοιες επιθυμούν μπορούν να καταστρέφουν και να αυτοκαταστρέφονται
- Στη Γαία: Η αυτοκαταστροφή της ανθρωπότητας μετατρέπεται σε αυτοδιόρθωση
κτλ. κτλ. κτλ.
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen
***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****
Είναι σαν να είμαι στον βουνό και να λέω ότι έκανα μπάνια στην θάλασσα, είναι ανέφικτο.
Σε όσα ανέφερα πήρα ως δεδομένο ότι έγινε κρούση προς αυτόν τον άνθρωπο από ανώτερα πεδία, κάτι βέβαια που δεν ισχύει.
Στην ερώτηση που είχες κάνει για την καινοτομία δεν πήρες απάντηση. Υπάρχει πιθανότητα να μην μπορούσε να δωθεί απάντηση υπάρχει όμως και πιθανότητα να μην ακούστηκε η ερώτηση, βέβαια υπάρχει και πιθανότητα να απαντήθηκε αλλά εμείς να μην ακούσαμε....
Kircher που τα βρήκες όλα αυτά βρε παιδί μου, εγώ που ζω, ούτε που τα έχω ξανακούσει. Οι αρχάγγελοι βλέπω πάνε κι έρχονται....
Γιατί καλέ μου το σύστημα του ανθρώπου σου φαίνεται κάπως και κάνεις χμ.., εγώ βλέπω ότι παίρνεις και τιμολόγιο για να το βάλεις στην φορολογική σου δήλωση.... όταν θα σου κάνει έλεγχο η εφορία και θα σε ρωτήσει τι είναι αυτό, θα απαντήσεις «α! αυτό είναι η εκπαίδευσή μου για το φωτεινό σώμα», ή είμαστε μέσα στην μόδα ή δεν είμαστε.
Δεν ξέρω εάν υπάρχει δογματισμός στα εσωτερικά συστήματα ή όσοι τα εκπροσωπούν είναι δογματικοί, είναι πάντως αδύνατον να μιλήσουμε όλοι την ίδια γλώσσα (εάν εννοούν να λέμε όλοι τα ίδια). Η γλώσσα, δηλαδή η γνώση που μεταφέρεται με λόγια είναι ούτως ή άλλως εξωτερική, η εσωτερική γνώση που είναι κοινή ή θα πρέπει να είναι κοινή δεν μεταφέρεται με λόγια.
Άλλο κι αυτό με την Mawuvia και με την Maya, καλά αυτή ξέρει ότι είναι διάμεσο που παίρνει επικοινωνίες, αυτοί που τις δίνουν το ξέρουν? Λέω τώρα εγώ......
Χριστίνα μπράβο διάβασες αυτά με τις διαστάσεις και είσαι ακόμα όρθια, βρε μπας και έχεις αναληφθεί και δεν το λες. Προσέξατε αυτό με το κουτί? Το κουτί καλά μου παιδιά δεν είναι πλέον στερεό στην 4η διάσταση, λέει η δασκάλα Maya, είναι αέριο-υγρό δεν ξέρουμε ακόμα, σημασία έχει ότι δονείται σε υψηλότερες συχνότητες.
Τι δονείται? Το κ-ο-υ-τ-ί
Ούτε μια αντιγραφή της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν για να καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς γίνεται.
Γενικώς συμφωνώ με ότι γράψατε.
Να ρωτήσω όμως το εξής: Τι είναι αυτό που μας αναγκάζει να ψάχνουμε για την καινοτομία, τι ακριβώς δεν μας ικανοποιεί στις παλιές-ας πούμε-διδασκαλίες?
Τι είναι αυτό που μας ελκύει στο γρήγορα, στην σίγουρη άμεση μέθοδο ανάληψης?
Δεν σας φαίνεται σα να υφίσταται ένας εγκλωβισμός του ατόμου στον χρόνο?
Δεν σας φαίνεται σαν μια αμφιβολία στο θέμα μετενσάρκωση?
Δεν λέω ότι πρέπει να τα αφήσουμε όλα στην τύχη και έχει ο Θεός στην επόμενη ζωή αλλά αυτό το γρήγορα μου μοιάζει αγχωτικό, σαν να ελέγχει το άτομο η προσωπικότητα.
Δεν ξέρω...τι λέτε εσείς?
quote:
όταν θα σου κάνει έλεγχο η εφορία και θα σε ρωτήσει τι είναι αυτό, θα απαντήσεις «α! αυτό είναι η εκπαίδευσή μου για το φωτεινό σώμα», ή είμαστε μέσα στην μόδα ή δεν είμαστε.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Unseen, πολύ καλές παρατηρήσεις!
quote:
Έχει αλλάξει ο Νόμος, μας λένε.
Αν υπάρχει όντως Νόμος δεν θα έπρεπε να αλλάζει. Η μήπως κάνω λάθος;
Οι ερωτήσεις της pyramid είναι καίριες και θα ήθελα να γράψουμε κάποια πράγματα σχετικά, αν γίνεται και με την άδεια της αγαπητής θεματοθέτριας.
Χριστίνα μου τι λές;![]()

quote:
Υπάρχει παράδοση στον εσωτερισμό;Και αν ναι πόσο σημαντική είναι ή θα πρέπει να είναι;
εάν υπάρχει παράδοση... ?
το είχα γράψει και παραπάνω...
η προσέγγισή μας στην μάθηση σαν ανθρώπινα όντα στηρίζεται στο να προβάλουμε Ιεραρχική δομή στην πολυπλοκότητα για να μπορέσουμε να την μεταβιβάσουμε και σε άλλους...
και αυτά τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα ...
αρκετά για να δημιουργήσεις μια "κοσμική όπερα (όπως το ονομάζουμε οι sciFi φανς..) με μάχες καλού και κακού..πλανητικές ιστορίες και διαστημόπλοια και ακτίνες....και η Scientology τα ίδια δεν λέει ..
για να εξηγήσεις μερικά πράγματα ... ?
μα ναι.. εάν λειτουργεί... και έχει τα αποτελέσματα που θές...
δεν σημαίνει όμως ότι τα πράγματα είναι έτσι... απλά έτσι μπορούμε να το επι-κοινωνήσουμε
quote:
GOD, Christ, The Holy Spirit, Melchizedek, The Mahatma, Archangel Metatron, The Office of the Ein Soph, The Office of The Divine Mother, The Office of The Christ, Lord Buddha, Lord Maitreya, Sananda, Melchior, Vywamus, Mother Mary, Kwan Yin, Isis, Kuthumi, Mother Earth, Helios and Vesta, Archangels Gabriel and Hope, Archangels Michael and Faith, Archangels Jophiel and Christine, Paul the Venetian, Lord/ Lady of Arcturus and The Arcturians, The Ashtar Command, Ambassadors from Christed Extraterrestrial Races, Archangelic Councils, Councils of The Elohim, White Time Masters, Elohim Ecstasy, Intergalactic Federation of Planets, Lady Venus and Sanat Kumara, Saint Germain and Lady Portia, Pallas Athena, Allah Gobi, The Chohans of the Seven Rays, Djwhal Khul, Angel of Bliss, Archangels of The Twelve Rays, Archangels of The Cosmic Rays and the Cosmic and Planetary Hierarchy!
dude.!!! ![]()
και ποιος μας λέει ότι τις ίδιες σκέψεις που κάνετε τώρα διαβάζοντας τα παραπάνω ..δεν κάνανε και στην τότε εποχή όταν δημοσιεύτηκαν τα γραπτά της Μπλαβατκσι ... (μικρή τσαχπίνα.. ρωσιδούλα.. παρατάει τον γάμο της . (just like the movies dear) και γυρίζει τον κόσμο...και έρχεται σε επαφή με μυστικούς δασκάλους που τις μαθαίνουν μυστική γνώση και αλήθειες... ...μεταξύ μας... δεν είναι παράδειγμα αυτό για σοβαρές κοπέλες...![]()
πολύ "διαστημικό" πέφτει πάντως.. .. να υπάρχουν άραγε δάσκαλοί που έρχονται από το μέλλον...? από ένα άλλο παράλληλο σύμπαν...?
και τι γίνεται με την υποσχεθήσα ΄δεύτερη εμφάνιση δασκάλου από το παρελθόν...![]()
Γιώργος![]()
εγώ πάντως το ξαναπρωτίνω.. να ντυθούμε σαν klingons.. και μετά πάμε να ρίξουμε ξύλο σε καμία στοά, εκκλησία,οργάνωση.. ή ότι άλλο (δεν)γουστάρετε
και μετά άστους να λένε ότι τους άγγιξε το "κοσμικό" ΄χέρι της "δικαιοσύνης"![]()
![]()
quote:
Να ρωτήσω όμως το εξής: Τι είναι αυτό που μας αναγκάζει να ψάχνουμε για την καινοτομία, τι ακριβώς δεν μας ικανοποιεί στις παλιές-ας πούμε-διδασκαλίες?
Καλή μου pyramid, πολύ καίριες όντως οι ερωτήσεις σου! ![]()
Πιστεύω πως αυτό που μας οδηγεί στην καινοτομία και στην διάθεση να ανακαλύψουμε - ή και να εφεύρουμε - νέες διδασκαλίες είναι μια τάση μας να θέλουμε να "ξεμπερδεύουμε" στα γρήγορα.
Για παράδειγμα, μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας τον κύκλο ενσαρκώσεων ως μια διαδικασία που μας ταλαιπωρεί, μας δίνει πόνους, μας κάνει να αγωνιζόμαστε συνεχώς για το καλύτερο και για να "καίμε Κάρμα".
Αυτός ο κύκλος παραδοσιακά οδηγεί στην ανέλιξη του ατόμου, στην ανάδειξη της Ψυχής και στην αποδυνάμωση της κυριαρχίας της Προσωπικότητας.
Κάποιες νέες διδασκαλίες όμως μπορεί να είναι πιο άμεσες, πιο γρήγορες ώστε ο άνθρωπος να ταυτίζεται με αυτές.
Γιατί γίνεται αυτό?
Ας κοιτάξουμε και λίγο στην καθημερινότητα μας πόσες φορές - ασυνείδητα ή όχι - μπορεί κάποιοι να αποφεύγουμε μια μακρόχρονη και πιο δύσκολη διαδικασία, επιλέγοντας μια πολύ πιο σύντομη και πιο εύκολη. ![]()
Γιατί πχ να "πονέσουμε", να ιδρώσουμε, να καταβάλλουμε κόπο για να μάθουμε, να ανακαλύψουμε όταν μπορούμε να βρούμε ένα υποκατάστατο που μας δίνει μια ιδέα τελειοποίησης?
Φυσικά δεν εννοώ ότι όλες οι νεότερες διδασκαλίες είναι λανθασμένες, προς Θεού.
Ο καθένας άλλωστε μπορεί να επικεντρώνεται σ' αυτό που τον ωφελεί πραγματικά, κάνοντας τον καλύτερο άνθρωπο και φέρνοντας τον πιο κοντά στον Σκοπό που έχει να επιτελέσει.
Απλά κάποιες μπορεί να εμπίπτουν στα όσα αναφέρω παραπάνω.
quote:
Δεν λέω ότι πρέπει να τα αφήσουμε όλα στην τύχη και έχει ο Θεός στην επόμενη ζωή αλλά αυτό το γρήγορα μου μοιάζει αγχωτικό, σαν να ελέγχει το άτομο η προσωπικότητα.
Me too! ![]()
Τώρα για τους συμπαντικούς στόλους κτλ κτλ δεν ξέρω τι να πω, παιδιά!
Έχω χάσει και τη μπάλα, δεν σας προλαβαίνω κιόλας! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Dying Incubus πολύ χαίρομαι που σε βλέπω εδώ. Γιώργο, μου αρέσει ιδιαίτερα το "μήπως όμως;" στον προβληματισμό σου.
Με πολλή αγάπη,
Unseen
Καλή μου Pyramid,
quote:Ωστόσο έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν «δάσκαλοι» που δεν έχουν κάνει ιδιαίτερη δουλειά με την προσωπικότητά τους και όμως λαμβάνουν τη Χάρη, μέσα από επικοινωνίες ή διαισθητική γνώση, λένε δηλαδή σωστά και ωφέλιμα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι κάποια στιγμή. Αυτό το σημείο με είχε προβληματίσει έντονα παλιότερα. Πώς γίνεται να μπορεί να λαμβάνει και να διαχειρίζεται τη Χάρη ένας αδούλευτος άνθρωπος; Και μετά από πολλές σκέψεις και παρατηρήσεις έφτασα σε δύο συμπεράσματα:
Unseen μου λέω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σου μεταφέρουν διδασκαλίες και η ικανότητά τους αυτή έχει σχέση με την δουλειά που έχουν κάνει με την προσωπικότητά τους. Δεν είναι θέμα αλλοίωσης απλά δεν λαμβάνεις τίποτα.
Είναι σαν να είμαι στον βουνό και να λέω ότι έκανα μπάνια στην θάλασσα, είναι ανέφικτο.
1) Ότι η Χάρη δίνεται αδιακρίτως. Οποιοσδήποτε δηλώσει ότι επιθυμεί να τη λάβει και πιστεύει ότι είναι εφικτό, ανοίγει δηλαδή τον εαυτό του στη δυνατότητά Της, τη λαμβάνει. Είναι κάτι σαν το Πεδίο των άπειρων πληροφοριών: είναι παντού γύρω μας, απλά πρέπει να συντονιστεί κανείς για να μπορέσει να λάβει την πληροφορία.
2) Ότι αναλογεί στον άνθρωπο, από τη στιγμή που θα λάβει τη Χάρη, να κάνει ό,τι χρειάζεται για να μπορέσει να Τη συγκρατήσει, διαφορετικά είναι μαθηματικά σίγουρο ότι δεν θα αντέξει τις δονήσεις Της και θα λαλήσει.
Πιστεύω βέβαια ότι η επικοινωνία με το Θείο είναι αμφίδρομη… Σε μια ιδανική κατάσταση, ο άνθρωπος προσπαθεί να εξυψώσει τη συνείδησή του για να συλλάβει το Θείο. Συγχρόνως, το Θείο κατέρχεται (η Χάρη πέμπεται) για να τον επισκεφτεί και να τον εμφορήσει. Η ζωή όλων μας είναι μια τέτοια διαδρομή από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω, ταυτόχρονα.
quote:Διακρίνεις δηλαδή δόλο; Ή αφέλεια; Ή λες ότι δεν είναι δυνατή η κρούση από ανώτερα πεδία;
Σε όσα ανέφερα πήρα ως δεδομένο ότι έγινε κρούση προς αυτόν τον άνθρωπο από ανώτερα πεδία, κάτι βέβαια που δεν ισχύει.
quote:Ναι, αλλά γιατί; Αφού η γλώσσα μας, τα λόγια μας, είναι που σηματοδοτούν τον ορίζοντα του κόσμου μας (ό,τι δεν μπορεί να περιγραφεί με τη γλώσσα, λένε οι γλωσσολόγοι, ουσιαστικά δεν υπάρχει), γιατί να μη μπορούμε να εκφράσουμε την εσωτερική γνώση με λόγια; Είναι τόσο άρρητη, τόσο άφατη που δεν υπάρχουν οι ανάλογες λέξεις;
Η γλώσσα, δηλαδή η γνώση που μεταφέρεται με λόγια είναι ούτως ή άλλως εξωτερική, η εσωτερική γνώση που είναι κοινή ή θα πρέπει να είναι κοινή δεν μεταφέρεται με λόγια.
quote:Πολύ σημαντικά ερωτήματα. Προσωπικά, θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν ειπωθεί ή γραφτεί όλα. Αν λειτουργεί μόνο ένα μικρό ποσοστό του εγκεφάλου μας, το υπόλοιπο πρέπει να αντιστοιχεί σε κάτι που δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί. Αν δεν υπήρχε καινοτομία, η επιστήμη θα είχε μείνει στη Φυσική του Νεύτωνα, όμως κοίτα πώς έχει εξελιχθεί. Γιατί να μην υπάρχει καινοτομία και στη φιλοσοφία ή τον εσωτερισμό;
Δεν ξέρω...τι λέτε εσείς?
Αυτό που μόλις είπα, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετικό από το «μου κατέβηκε στο κεφάλι μια μέθοδος που είναι η πανάκεια των πάντων», γιατί όλοι μας ξέρουμε ότι δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Ή μήπως μπορούν να λειτουργήσουν; Πόσο η πραγματικότητά μας διαμορφώνεται απ’ αυτό που πιστεύουμε; Κι αν πιστέψουμε πολύ σε κάτι, μήπως γίνει πραγματικότητα;…
quote:Σύμφωνα με τις διδασκαλίες (βλ. π.χ. την Ακτίνα της Δημιουργίας του Γκουρτζίεφ) οι νόμοι δεν αλλάζουν, γιατί η αλλαγή ενός νόμου θα σήμαινε το χάος στο Σύμπαν. Οι νόμοι είναι αιώνιοι και αφορούν ακόμη και τον ίδιο τον Θεό, αποτελούν ίσως τμήμα της φύσης Του. Ποιος ξέρει όμως πραγματικά…
Αν υπάρχει όντως Νόμος δεν θα έπρεπε να αλλάζει. Η μήπως κάνω λάθος;
Αλλά, ναι, οι θεωρίες περί Ανάληψης μιλούν για μια νέα δυνατότητα που δόθηκε τώρα στην ανθρωπότητα. Είναι κάτι καινούριο, υποτίθεται, μια αλλαγή του Νόμου.
Φίλε μου Γιώργο,
quote:Επομένως ποτέ δεν θα μάθουμε αν ήταν το αυγό που έκανε την κότα ή η κότα το αυγό. Ποτέ δεν θα μάθουμε αν είναι η ορμή μας να επιβάλλουμε τάξη που φτιάχνει ένα σύμπαν θεότητας, αρχαγγέλων, αγγέλων και στοιχειακών ή αν όντως όλα αυτά υπάρχουν και αντανακλώνται στη συνείδησή μας… Νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαλέξει άφοβα αυτό που κρίνει καλύτερο για τον ίδιο.
εάν υπάρχει παράδοση... ?
το είχα γράψει και παραπάνω...
η προσέγγισή μας στην μάθηση σαν ανθρώπινα όντα στηρίζεται στο να προβάλουμε Ιεραρχική δομή στην πολυπλοκότητα για να μπορέσουμε να την μεταβιβάσουμε και σε άλλους...
και αυτά τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα ...
quote:Μου άρεσε το ερωτηματικό στο τέλος… Το ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που νεφελοσκοπούν ψάχνοντας για σκάφη; Κοιτούν δηλαδή τα σύννεφα και λένε «να ένα σκάφος. Είναι το τάδε της Γαλαξιακής Συμμαχίας» (εξαρτάται από το σχήμα του σύννεφου) και παίρνουν επιτόπου μια επικοινωνία είτε μέσω channeling είτε μέσω του εκκρεμούς προς επιβεβαίωση. Και ξέρεις τι; Συνήθως η επιβεβαίωση (μέσα από αυτούς τους τρόπους) έρχεται. Τι φταίει; Το διάμεσο προβάλλει την πεποίθησή του και επηρεάζει την επικοινωνία ή την κίνηση του εκκρεμούς; Ίσως. Ή μήπως το άτομο όντως αντιλαμβάνεται μια υπερβατική παρουσία που την ονομάζει «σκάφος» για δικούς του λόγους; Όπως λες κι εσύ «δεν σημαίνει όμως ότι τα πράγματα είναι έτσι... απλά έτσι μπορούμε να το επι-κοινωνήσουμε».
αρκετά για να δημιουργήσεις μια "κοσμική όπερα (όπως το ονομάζουμε οι sciFi φανς..) με μάχες καλού και κακού..πλανητικές ιστορίες και διαστημόπλοια και ακτίνες....και η Scientology τα ίδια δεν λέει ..
για να εξηγήσεις μερικά πράγματα ... ?
quote:Αυτή την επιφύλαξη προσπαθώ να την έχω πάντα όταν προσεγγίζω μια νέα πληροφορία. Μήπως η νόησή μου δεν φτάνει μέχρι εκεί που μου λέει αυτός ο άνθρωπος; Μήπως διαγράφεται μια ευκαιρία που δεν μπορώ να αντιληφθώ; Γι’ αυτό εξάλλου άνοιξα και το τόπικ.
και ποιος μας λέει ότι τις ίδιες σκέψεις που κάνετε τώρα διαβάζοντας τα παραπάνω ..δεν κάνανε και στην τότε εποχή όταν δημοσιεύτηκαν τα γραπτά της Μπλαβατκσι ...
quote:Ίσως ο δάσκαλος από το παρελθόν να είναι η ίδια η παράδοση, οι γνώσεις που μας έχουν κληροδοτηθεί, οπότε η ρήση μπορεί να είναι αλληγορική. Πρέπει ντε και σώνει να είναι κάποια ένσαρκη προσωπικότητα; Να αναφέρω ωστόσο ότι όλα τα διάμεσα επικοινωνοόυν με αυτούς που αναφέρονται ως «Αναληφθέντες Διδάσκαλοι», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό…
πολύ "διαστημικό" πέφτει πάντως.. .. να υπάρχουν άραγε δάσκαλοί που έρχονται από το μέλλον...? από ένα άλλο παράλληλο σύμπαν...?
και τι γίνεται με την υποσχεθήσα ΄δεύτερη εμφάνιση δασκάλου από το παρελθόν...
Καλέ μου Dying Incubus,
quote:Συν ότι όλοι περιμένουμε κάποιον απ’ έξω να έρθει να μας προσδώσει έναν χαρακτηρισμό, μια αποστολή και ένα σχέδιο δράσης. Ίδιο είναι να είμαι απλά η Χριστίνα, μεταφράστρια, σύζυγος και μαμά και ίδιο είναι να είμαι π.χ. η Ιωάννα (πάντα υπάρχει ένα διαφορετικό «εσωτερικό» όνομα, άλλο από της προσωπικότητας, με το οποίο είμαστε γνωστοί στα ουράνια πεδία), μέλος του Mawuvian Council of Divine Light, μία από τους ελάχιστους στον πλανήτη που έχουν την αποστολή να φωτίσουν τον κόσμο και να τον βοηθήσουν να ανεβεί σε μια άλλη διάσταση;
Πιστεύω πως αυτό που μας οδηγεί στην καινοτομία και στην διάθεση να ανακαλύψουμε - ή και να εφεύρουμε - νέες διδασκαλίες είναι μια τάση μας να θέλουμε να "ξεμπερδεύουμε" στα γρήγορα.Φυσικά δεν εννοώ ότι όλες οι νεότερες διδασκαλίες είναι λανθασμένες, προς Θεού.
Ο καθένας άλλωστε μπορεί να επικεντρώνεται σ' αυτό που τον ωφελεί πραγματικά, κάνοντας τον καλύτερο άνθρωπο και φέρνοντας τον πιο κοντά στον Σκοπό που έχει να επιτελέσει.
Το όλο concept «χτυπάει» τον άνθρωπο σε πολύ ευαίσθητα σημεία της ψυχολογίας του: την ανάγκη του να αποκτήσει ταυτότητα, να είναι ξεχωριστός και σημαντικός, να έχει έναν υπερβατικό σκοπό. Και υπόσχεται μαγεία. Όπως όταν είμαστε παιδιά και λέμε ενώ κάνουμε κούνια «αν αγγίξω με το πόδι μου εκείνο το κλαδάκι, η μαμά μου θα μου πάρει παγωτό»… Κάπως έτσι είναι, κάπως σαν τη μαγική λογική των παιδιών… Όμως μήπως έτσι επιστρέφουμε στο μέσα μας παιδί; Μήπως…; Ή είναι όλα απλά μια πλάνη;
“Φως του Σώματος
Ο Δρ. Gerber (MD Vibrational Medicine) με μια ομάδα φυσικών και άλλων επιστημόνων αναγνωρίζουν ότι όλη η ύλη είναι φως που έχει επιβραδυνθεί ή παγώσει. Το υλικό σώμα μας είναι ουσιαστικά παγωμένο φως. Ζούμε κατ' αυτόν τον τρόπο επειδή δεν έχουμε ποτέ μάθει να τον αμφισβητούμε. Όταν συνδυάσετε το γεγονός με τα στοιχεία που δίνει ο Δρ. Guyton MD στο "The Text Book of Medical Physiology" για το ότι ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει υπόψη το 99% των αισθητηριακών δεδομένων, απορρίπτοντάς το ως ασήμαντο, είναι θαύμα που μπορούμε να λειτουργούμε έστω κι έτσι!
Επειδή φαινόμαστε έτσι συμπαγείς και επειδή δεν έχουμε αφυπνιστεί ως προς τον εαυτό μας, το φως υφίσταται στο σώμα μας ως πιθανή ενέργεια - ενέργεια σε αναμονή, που περιμένει να αναγνωρίσουμε την παρουσία της και να την ενεργοποιήσουμε, να τη χρησιμοποιήσουμε και να ωφεληθούμε απ' αυτήν. Οι άνθρωποι μιλούν για το Φως και ζουν στο σκοτάδι. Δεν σκεφτόμαστε απλά ότι είμαστε ξέχωροι από την Πηγή, το ζούμε. Έτσι, υπάρχουμε μέσα σε σώματα υψηλής συμπύκνωσης με ελάχιστο φως. Το να χρησιμοποιούμε το Bursting the Body Light και το Violet Flame of Forgiveness σε καθημερινή βάση μας επιτρέπει να απελευθερωθούμε από τη συμπυκνωμένη κατάσταση στην οποία ζούμε επί χιλιετηρίδες.
Το Φως του Σώματος είναι το Φως που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας. Είναι συμπυκνωμένο, ελάχιστο και σε αναμονή. Καθώς ενεργοποιούμε το Φως και το επεκτείνουμε με την αναπνοή Bursting, επιτυγχάνουμε μέσα μας την ανάληψη στη Θεότητα. Αυτό το Φως θα αυξηθεί εκθετικά και θα δημιουργήσει το Φωτεινό Σώμα, που είναι η Συνείδηση-Συνειδητότητα του Θεού της Θεάς. Είναι το πατρογονικό μας δικαίωμα, ο ευγενέστερος τρόπος να ζει κανείς. Ο μόνος τρόπος που επί του παρόντος γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε απαλά και γρήγορα, είναι με τους καθημερινούς 10-15λεπτους διαλογισμούς με αναπνοές Bursting the Body - Violet Flame of Forgiveness.
Με τους δύο αυτούς διαλογισμούς με αναπνοές θα αυξηθεί εκθετικά το Φως του Σώματος ώστε να δημιουργηθεί το Φωτεινό σας Σώμα. Κάθε άλλη μέθοδος αυτοβελτίωσης, προσευχής και διαλογισμού είναι εξαιρετική, αλλά ασκεί μικρή ή μηδενική επίδραση στο Φως του Σώματος. Αυτοί οι δύο διαλογισμοί με αναπνοές ξεχωρίζουν γιατί έχουν πρόσθετη θεραπευτική δύναμη, μια δύναμη που δεν ήμασταν έτοιμοι μέχρι πρότινος να δεχθούμε. Είναι η απονομή του πατρογονικού δικαιώματος που δεν θελήσαμε να διεκδικήσουμε νωρίτερα στο όνομα της Αγάπης από την Πηγή. Όμως ο πλανήτης Γη είναι πλέον έτοιμος να το λάβει.”
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen
quote:
Ωστόσο έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν «δάσκαλοι» που δεν έχουν κάνει ιδιαίτερη δουλειά με την προσωπικότητά τους και όμως λαμβάνουν τη Χάρη, μέσα από επικοινωνίες ή διαισθητική γνώση, λένε δηλαδή σωστά και ωφέλιμα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι κάποια στιγμή. Αυτό το σημείο με είχε προβληματίσει έντονα παλιότερα. Πώς γίνεται να μπορεί να λαμβάνει και να διαχειρίζεται τη Χάρη ένας αδούλευτος άνθρωπος; Και μετά από πολλές σκέψεις και παρατηρήσεις έφτασα σε δύο συμπεράσματα:
Στην περίπτωση των "δασκάλων" πως γνωρίζουμε ότι έχουν λάβει πραγματικά την Χάρη?
Εντάξει, κι εγώ μπορώ να πω ότι κάνω channeling αλλά αυτό μπορεί να είναι είτε μια δική μου φαντασίωση είτε μια δικαιολογία μου προκειμένου να παραπλανήσω κάποια μερίδα ανθρώπων.
Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι έχω λάβει την Χάρη, σωστά? ![]()
Από την άλλη, μήπως αυτός ο αδούλευτος άνθρωπος δεν είναι τόσο αδούλευτος όσο φαίνεται στα δικά μας μάτια?
Αυτό το λέω επειδή είναι πολύ δύσκολο ορισμένες φορές να διακρίνουμε την εσωτερική εξέλιξη και πρόοδο ενός ανθρώπου κι ίσως να γινόμαστε και σκληροί πολλές φορές με τους γύρω μας.
Τείνω δηλαδή να πιστεύω ότι για να αποκτήσουμε κάτι θα πρέπει να έχουμε παλέψει, να έχουμε θυσιάσει πολλά πράγματα, να έχουμε αποβάλλει πολλά ενδύματα της προσωπικότητας μας, να έχουμε πονέσει - τουλάχιστον σύμφωνα με κάποια αντίληψη του πόνου - να έχουμε τσακιστεί κάτω αλλά μέσα σε όλα αυτά να έχουμε συνεχίσει προς τον προορισμό μας.
Άλλωστε, υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χαρίζονται? ![]()
quote:
Το όλο concept «χτυπάει» τον άνθρωπο σε πολύ ευαίσθητα σημεία της ψυχολογίας του: την ανάγκη του να αποκτήσει ταυτότητα, να είναι ξεχωριστός και σημαντικός, να έχει έναν υπερβατικό σκοπό. Και υπόσχεται μαγεία. Όπως όταν είμαστε παιδιά και λέμε ενώ κάνουμε κούνια «αν αγγίξω με το πόδι μου εκείνο το κλαδάκι, η μαμά μου θα μου πάρει παγωτό»… Κάπως έτσι είναι, κάπως σαν τη μαγική λογική των παιδιών… Όμως μήπως έτσι επιστρέφουμε στο μέσα μας παιδί; Μήπως…; Ή είναι όλα απλά μια πλάνη;
Ακριβώς! ![]()
Το όλο concept "χτυπάει" τον άνθρωπο σε σημεία πολύ λεπτά τα οποία είναι πολύ καλά κρυμμένα στον άνθρωπο.
Τονίζει τον εγωϊσμό ενός ανθρώπου και προσπαθεί να του προσδώσει μια ταυτότητα.
Αυτή η έλλειψη ταυτότητας είναι πολλές φορές που μας οδηγεί στο να γινόμαστε ένα με τη μάζα αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι μια πλάνη, ειλικρινά δε μπορώ να δώσω μια απάντηση όντας σίγουρος 100%.
Υποθέτω όμως πως όταν τα πραγματικά μας κίνητρα προέρχονται ή συντηρούν μια πλάνη, τότε αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε σε μια πλάνη.

quote:
Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι μια πλάνη, ειλικρινά δε μπορώ να δώσω μια απάντηση όντας σίγουρος 100%.
Υποθέτω όμως πως όταν τα πραγματικά μας κίνητρα προέρχονται ή συντηρούν μια πλάνη, τότε αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε σε μια πλάνη.
That's all!!!!
Να βλεπεις την πλανη σαν πλανη.
Οταν πραγματικα την βλεπεις, (βλεπειν) ειναι ελευθερο απο την πλανη, και οχι η ιδεα σου (για καποια αληθεια) που θα σε ελευθερωσει απο την πλανη!
quote:
Επομένως ποτέ δεν θα μάθουμε αν ήταν το αυγό που έκανε την κότα ή η κότα το αυγό. Ποτέ δεν θα μάθουμε αν είναι η ορμή μας να επιβάλλουμε τάξη που φτιάχνει ένα σύμπαν θεότητας, αρχαγγέλων, αγγέλων και στοιχειακών ή αν όντως όλα αυτά υπάρχουν και αντανακλώνται στη συνείδησή μας… Νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαλέξει άφοβα αυτό που κρίνει καλύτερο για τον ίδιο.
είδες που σκέφτεσαι Ιεραρχικά...?![]()

για πες μου .. ποιο ήρθε πρώτα? ... το Ασπρο? ή το Μαύρο?![]()
Γιώργος![]()
Captain of the Volcan high command!!![]()
quote:Πολύ σωστά. Όμως δεν εξέφρασα σωστά τι ήθελα να πω, στην αρχική μου τοποθέτηση. Εννούσα ανθρώπους που παρουσιάζονται ως δάσκαλοι και αυτά που λένε έχουν συνοχή και συνέπεια, αφορούν την αγάπη και τη διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Λένε επίσης πράγματα που αφορούν άλλους ανθρώπους και είναι σωστά, επαληθεύονται από αυτούς τους άλλους. ΦΑΙΝΕΤΑΙ σαν να τους έχει δοθεί η Χάρη. Ίσως πάλι να έχεις δίκιο και να μην τους έχει δοθεί...
Στην περίπτωση των "δασκάλων" πως γνωρίζουμε ότι έχουν λάβει πραγματικά την Χάρη?
Εντάξει, κι εγώ μπορώ να πω ότι κάνω channeling αλλά αυτό μπορεί να είναι είτε μια δική μου φαντασίωση είτε μια δικαιολογία μου προκειμένου να παραπλανήσω κάποια μερίδα ανθρώπων.
Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι έχω λάβει την Χάρη, σωστά?
quote:Πάλι έχω συγκεκριμένα παραδείγματα στο μυαλό μου. Αν κάποιος χρησιμοποιεί την πνευματικότητα συνειδητά για τους προσωπικούς του στόχους (σεξ, χρήμα, κύρος κτλ) δεν θα έλεγες κι εσύ ότι είναι αδούλευτος; Εγώ θα έλεγα όχι μόνο ότι είναι αδούλευτος αλλά και ότι μας δουλεύει κανονικά!
Από την άλλη, μήπως αυτός ο αδούλευτος άνθρωπος δεν είναι τόσο αδούλευτος όσο φαίνεται στα δικά μας μάτια?
Αυτό το λέω επειδή είναι πολύ δύσκολο ορισμένες φορές να διακρίνουμε την εσωτερική εξέλιξη και πρόοδο ενός ανθρώπου κι ίσως να γινόμαστε και σκληροί πολλές φορές με τους γύρω μας.
quote:Τι μεγάλη αλήθεια που είναι αυτή καλέ μου... Μα όταν λέω κι εγώ για ανάγκη να υπάρχει συνέπεια ανάμεσα στο τι λέει κανείς και στο τι κάνει, τι άλλο εννοώ... Αφήνοντας πάντα χώρο για τον ανθρώπινο παράγοντα, το ολίσθημα ή το λάθος που μπορεί να παραπέσει κανείς...
Αγαπητέ μου ΠΛΑΤΩΝΑ,
quote:Ναι μα ίσως αυτό που είναι πλάνη για μένα, για κάποιον άλλον είναι η αλήθεια του.
That's all!!!!Να βλεπεις την πλανη σαν πλανη.
quote:Αυτό δεν είμαι σίγουρη ότι το κατάλαβα και θα ήμουν υπόχρεη αν μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά.
Οταν πραγματικα την βλεπεις, (βλεπειν) ειναι ελευθερο απο την πλανη, και οχι η ιδεα σου (για καποια αληθεια) που θα σε ελευθερωσει απο την πλανη!
Καλέ μου Γιώργο,
quote:Χα χα χα... κανένα και όλα. Καταλαβαίνω... Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Ευχαριστώ.
για πες μου .. ποιο ήρθε πρώτα? ... το Ασπρο? ή το Μαύρο?
Με πολλή αγάπη,
Unseen
Unseen μου συμφωνώ στην έκφραση ότι η Χάρη δίνεται αδιακρίτως, εννοώντας ότι δεν υφίστανται ανώτεροι και κατώτεροι, δεν υπάρχει διαχωρισμός σε φυλές, χρώματα, ηλικίες, φύλα, θρησκείες, κ.λ.π. και ναι πρέπει να πιστεύεις και πρέπει να κρούσεις την θύρα.
Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως δάσκαλοι λογικά δεν θα πρέπει να ασχολούνται με τους ανθρώπους λέγοντάς τους πράγματα συγκεκριμένα που τους αφορούν, θα πρέπει απλώς να μεταφέρουν την διδασκαλία και να είναι σίγουροι ότι αυτό που μεταφέρουν αφορά όλους τους ανθρώπους. Το να μιλάς για αγάπη και αδελφοσύνη, το να λες πράγματα λογικά και να συμβουλεύεις τον διπλανό σου παρατηρώντας την συμπεριφορά του, είναι σχετικά εύκολο, το να του αλλάζεις την ζωή και να τον κάνεις να δει είναι πολύ δύσκολο και αυτό μόνο ένας πραγματικός δάσκαλος μπορεί να το κάνει.
Δεν ξέρω εάν είναι αφέλεια ή κάτι άλλο το θέμα του Dr Joshua, εστιάζομαι στον άνθρωπο τόσο όσο χρειάζεται για να εκτιμήσω την θεωρία που επικοινωνεί. Αυτό που ανέφερα στην αρχή με την φράση του είναι το πιό προφανές και μια ισχυρή ένδειξη της προέλευσης του μηνύματος. Για να λάβεις θα πρέπει ο άλλος να έχει να σου δώσει, εάν αυτό που έχει είναι πάθη αυτό ακριβώς θα λάβεις.
Υπάρχει και κάτι άλλο που μπορούμε να πούμε, ο άνθρωπος μπορεί να διαισθανθεί το ορθό, αρκεί να είναι ανοικτός και θα φέρω ένα παράδειγμα που με οδήγησε σε αυτή την σκέψη.
Το Σάββατο πήγα να κοιτάξω για κάποια βιβλία, ήξερα πάνω κάτω τι θέλω. Βρίσκω στο ράφι όλα μαζί τα βιβλία ενός συγγραφέα που είχα υπόψη μου να κοιτάξω και αρχίζω να τα ανοίγω και να διαβάζω φράσεις από δω κι από κει. Από όσα είχα κοιτάξει μόνο ένα επέλεξα και μάλιστα σκεφτόμουν πως είναι δυνατόν μόνο αυτό να είναι καλό και τα άλλα τόσο μέτρια, κατέληξα στο εύκολο συμπέρασμα ότι το έγραψε τελευταίο που είχε περισσότερη κατανόηση.
Όταν πήγα σπίτι και το άνοιξα διάβασα στην εισαγωγή μια φράση που έλεγε «και εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κοιτάξετε το τάδε βιβλίο, του μαθητή του, τάδε» και σκέφτομαι μα πως έκαναν τόσο λάθος αφού το βιβλίο αυτός το έγραψε, τι μαθητή του μας λένε....γυρίζω αμέσως στο εξώφυλλο και τι βλέπω? Το βιβλίο δεν το είχε γράψει αυτός που νόμιζα αλλά ο δάσκαλός του! Ντόινγκ!!!
Όχι δεν είναι τόσο άρρητη η εσωτερική γνώση και είναι συγχρόνως. Οι λέξεις όλες έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν πράγματα του ορατού κόσμου, όταν όμως θέλεις να περιγράψεις κάτι άλλο που είναι «πιό» που θα τις βρεις τις λέξεις να το περιγράψεις, σου φαίνονται λίγες. Επίσης θα αρχίσεις να λες σχιζοφρενικά πράγματα του στυλ, είναι και δεν είναι, υπάρχει μια ακινησία που δεν είναι ακινησία, η προσωπικότητα έχει συνηθίσει την εξωτερική κίνηση, υπάρχει ουδετερότητα στην δόνηση, και άλλα τέτοια ωραία.
Τι να καταλάβει ο άλλος από όλα αυτά, ότι και να καταλάβει είναι λανθασμένο γιατί δεν μπορεί να είσαι εσύ, περιορίζεται από την ύλη.
Εξήγησε στον διπλανό σου τα φράκταλς χωρίς να χρησιμοποιήσεις την λέξη, τι θα πεις? Σχέδια σε διάφορα χρώματα, αλλάζουν συνεχώς, είναι απεριόριστα, έχουν αρμονία, κ.λ.π. υπάρχει περίπτωση να καταλάβει αυτό που έχεις δει? Μάλλον θα καταλάβει αυτό που σημαίνουν για τον ίδιο οι λέξεις που χρησιμοποίησες.
Συμφωνώ με τους γλωσσολόγους, η γλώσσα μας σηματοδοτεί τον ορίζοντα του κόσμου μας, μόλις φτάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε την γλώσσα όλα είναι απεριόριστα, όπως είναι και ο Θεός(βάλτε ότι λέξη θέλετε).
Και εγώ το ίδιο θέλω να πιστεύω Χριστίνα μου, ότι δεν έχουν ειπωθεί όλα.
Η πραγματικότητά μας διαμορφώνεται από αυτό που πιστεύουμε, αλλά αυτό που πιστεύουμε είναι μέσα στο Θείο Σχέδιο(όπως το λέμε) για να επικρατήσει? Γιατί λέμε για πραγματικότητα αλλά βάζουμε κι αυτό το «μας» μετά που καταργεί την ενότητα, κάνει τα πάντα υποκειμενικά.
Και άντε εμείς οι 1000 οι 1.000.000 άνθρωποι, έχουμε την α πραγματικότητα στην οποία πιστεύουμε και την οποία υλοποιούμε, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τόσοι που πιστεύουν κάτι άλλο, γιατί να μην επικρατήσει η δική τους πραγματικότητα?
Πρέπει λογικά να υπάρχει και κάτι άλλο που οδηγεί τα πράγματα, μάλλον αυτό που ονομάζουμε Θείο Σχέδιο, το οποίο ποιός γνωρίζει?
Αν το ξέρει κανένας και μου το κρύβει να μου το πει τώρα αμέσως αλλιώς θα ακολουθήσω την προτροπή του Γιώργου για το «κοσμικό» χέρι της δικαιοσύνης.![]()
Εις αύριον, ελπίζω, τα υπόλοιπα γιατί όπως έχετε πει κι εσείς
«δεν σας προλαβαίνω βρε παιδιά»!!!![]()
Βλέπω ότι χρειάζεται πιθανόν μια διευκρίνηση και αυτό με το Θείο Σχέδιο που οδηγεί...που είναι η ελεύθερη βούληση και τα σχετικά.
quote:
Ναι μα ίσως αυτό που είναι πλάνη για μένα, για κάποιον άλλον είναι η αλήθεια του.
Δες την Πλάνη του αλλού, θα πει πως ο ΝΟΥΣ βλέπει το ψέμα σαν ψέμα. Μα αν το βλέπει, δεν χρειάζεται να κάνει καμία κίνηση για την (αλήθεια) του άλλου, απλα ελευθερΩΝεται, (προςΕΧΕΙ/ μαθαι/ΕΝΕΙ). (Πλανη/Αγνοια, ο δυϊσμός, χωριστικοτητα, μερικότητα, που κυριαρχεί στο Νου)
quote:
Αυτό δεν είμαι σίγουρη ότι το κατάλαβα και θα ήμουν υπόχρεη αν μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά
Είναι η ΠΡΑΞΗ του παραπάνω αγαπητη φιλη, μάλιστα χωρίς προσπάθεια.
Η (προσπάθεια, αν υπαρχει στην κατανοηση) ίσως έχει γίνει νωρίτερα στην (ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ) της κίνησης του Εαυτού.
Αν συμβεί, τοτε στη ΖΩΗ, δεν ακούς, βλέπεις, νιώθεις, μεμονωμένα, ξεχωριστά, όπως και γίνεται στους περισσότερους, μα ολα είναι σε κίνηση ΔΡΑΣΗΣ/ΣΙΩΠΗΣ (ΣΑΝ ΕΝΑ).
Δηλαδή, ενώ βλέπεις, ακούς συγχρόνως, νοιώθεις τα χέρια σου, το σώμα σου, ΝΟΙΩΘΕΙΣ το ΜΕΣΑ και το ΕΞΩ, έχεις επίγνωση σαν μια Ροή (ακόμα και στο θόρυβο) χωρίς να εμπλέκετε η ΣΚΕΨΗ σαν αντίδραση.
Βέβαια, αυτό δεν θα πει πως δεν σκέφτεσαι, μα όταν σκέφτεσαι, είσαι στην ίδια σφαίρα ομορφιάς, ακόμα και αν κάνεις… ΧΙΟΥΜΟΡ.
quote:quote:
Ναι μα ίσως αυτό που είναι πλάνη για μένα, για κάποιον άλλον είναι η αλήθεια του.Δες την Πλάνη του αλλού, θα πει πως ο ΝΟΥΣ βλέπει το ψέμα σαν ψέμα. Μα αν το βλέπει, δεν χρειάζεται να κάνει καμία κίνηση για την (αλήθεια) του άλλου, απλα ελευθερΩΝεται, (προςΕΧΕΙ/ μαθαι/ΕΝΕΙ). (Πλανη/Αγνοια, ο δυϊσμός, χωριστικοτητα, μερικότητα, που κυριαρχεί στο Νου)
quote:
Αυτό δεν είμαι σίγουρη ότι το κατάλαβα και θα ήμουν υπόχρεη αν μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικάΕίναι η ΠΡΑΞΗ του παραπάνω αγαπητη φιλη, μάλιστα χωρίς προσπάθεια.
Η (προσπάθεια, αν υπαρχει στην κατανοηση) ίσως έχει γίνει νωρίτερα στην (ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ) της κίνησης του Εαυτού.
Αν συμβεί, τοτε στη ΖΩΗ, δεν ακούς, βλέπεις, νιώθεις, μεμονωμένα, ξεχωριστά, όπως και γίνεται στους περισσότερους, μα ολα είναι σε κίνηση ΔΡΑΣΗΣ/ΣΙΩΠΗΣ (ΣΑΝ ΕΝΑ).
Δηλαδή, ενώ βλέπεις, ακούς συγχρόνως, νοιώθεις τα χέρια σου, το σώμα σου, ΝΟΙΩΘΕΙΣ το ΜΕΣΑ και το ΕΞΩ, έχεις επίγνωση σαν μια Ροή (ακόμα και στο θόρυβο) χωρίς να εμπλέκετε η ΣΚΕΨΗ σαν αντίδραση.
Βέβαια, αυτό δεν θα πει πως δεν σκέφτεσαι, μα όταν σκέφτεσαι, είσαι στην ίδια σφαίρα ομορφιάς, ακόμα και αν κάνεις… ΧΙΟΥΜΟΡ.
![]()
quote:
Συγνώμη παιδιά για το σεντόνι δεν κατάλαβα ότι έγραψα τόσα, άλλη φορά θα το σπάω.
Την άλλη φορά θα σου επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο που θα πρέπει να καταβάλλεις στην διαγαλαξιακή συμμαχία! ![]()
![]()
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, καλή μου pyramid, ότι οι λέξεις "ανταποδοτική δικαιοσύνη" μπορεί να ηχήσουν πολύ αρνητικά σε ένα άτομο.
Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι η λέξη "δικαιοσύνη" είναι κάπως συγκεχυμένη για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων και η έννοια της ανταπόδοσης μπορεί να φαντάζει ότι επιβάλλεται πολλαπλασιαζόμενη.
Το θέμα όμως είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανταπόδοση κι η έννοια της δικαιοσύνης επιβάλλεται κυρίως για την δική μας εξέλιξη.
Σκέψου ένα υποθετικό παράδειγμα όπου ένας άνθρωπος θα περιγράψει το Νόμο της Επαναγέννησης ως "την σειρά ενσαρκώσεων μας για να σβήσουμε παλιές αμαρτίες".
Σε μια τέτοια - υποθετική αλλά μπορεί να θεωρείται και πραγματική - βρίσκω λογική και πιθανότατη μια αρνητική σύνδεση του ανθρώπου που ακούει αυτόν τον ορισμό.
Αν όμως αυτός ο άνθρωπος καταλάβει ότι το νόημα των επόμενων ενσαρκώσεων του είναι να εξελιχθεί είναι πολύ πιο εύκολο να συνδεθεί θετικά.
Καλή μου Unseen, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συνέπεια κι αρμονία ανάμεσα στην θεωρία και την πράξη.
Ένας άνθρωπος ο οποίος διακατέχεται από αγνά κι ανιδιοτελή κίνητρα και θέλει να προσφέρει πιστεύω ότι μάλλον έχει κάνει μια μεγάλη εσωτερική πρόοδο γιατί έχει κατορθώσει να φύγει σε κάποιο βαθμό από την σφαίρα του εγώ.
Ίσως να μην το έθεσα κι εγώ σωστά λέγοντας ότι ένας άνθρωπος μπορεί να πιστεύει ότι έχει λάβει την Χάρη ενώ δεν την έχει λάβει κι ήθελα να πω ότι μπορεί να μην έχει αναγνωρίσει τα πραγματικά κίνητρα του.
Για παράδειγμα, μπορεί πραγματικά να θέλω να βοηθήσω τον Χ όμως το βαθύτερο - κι ίσως συγκαλυμμένο - κίνητρο μου να είναι ο Χ αργότερα να μου φερθεί σα να είμαι ο σωτήρας του.
Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχω συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που με ωθεί να θέλω να βοηθήσω.
Όσον αφορά τώρα την περίπτωση που αναφέρεις:
quote:
Πάλι έχω συγκεκριμένα παραδείγματα στο μυαλό μου. Αν κάποιος χρησιμοποιεί την πνευματικότητα συνειδητά για τους προσωπικούς του στόχους (σεξ, χρήμα, κύρος κτλ) δεν θα έλεγες κι εσύ ότι είναι αδούλευτος; Εγώ θα έλεγα όχι μόνο ότι είναι αδούλευτος αλλά και ότι μας δουλεύει κανονικά!
φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σου.
Δεν θα έλεγα μόνο ότι είναι αδούλευτος αλλά κι ότι καταστρέφει κι άλλους ανθρώπους με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.