ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- !!ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ? ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- !!ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ? ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?!! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

GeorgiO57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
LoucasΜέλος
24/01/2004, 11:37:08

ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΕ http://www.ieraellas.com/ieraellas6.asp

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279

Edited by - Loucas on 24/01/2004 11:40:49

Edited by - Loucas on 24/01/2004 11:50:39

LoucasΜέλος
24/01/2004, 11:43:23

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΕ http://www.ieraellas.com/ieraellas6.asp

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΑΚΙ.

ΕΡΡΩΣΘΕ

ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ.
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΑ.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279

mariha2912Μέλος
24/01/2004, 12:42:57
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΘΕΜΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ :
www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2361
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΚΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ. ΩΣΤΟΣΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΙΣ.

scullyΜέλος
24/01/2004, 12:47:08
Φιλε loucas, βοηθησες πολυ!!!

quote:
ΕΣΠΕΡΙΑ...................... το βράδυ

ΥΑΔΕΣ ΔΥΟΝΤΑΙ ΕΣΠΕΡΙΑ........ Οι Υάδες δύουν το βράδυ

ΤΑΥΡΟΣΑΡΧΕΤΑΙΕΠΙΤΕΛΛΕΙΝ...... Ο Ταύρος αρχίζει ν' ανατέλλει

ΛΥΡΑΕΠΙΤΕΛΛΕΙΕΣΠΕΡΙΑ......... Η Λύρα (Βέγας) ανατέλλει το βράδυ

ΠΛΕΙΑΣΕΠΙΤΕΛΛΕΙΕΩΙΑ.......... Οι Πλειάδες ανατέλλουν το πρωί

ΥΑΣΕΠΙΤΕΛΛΕΙΕΩΙΑ............. Οι Υάδες ανατέλλουν το πρωί

ΔΙΔΥΜΟΙΑΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΛΕΙΝ... Οι Δίδυμοι αρχίζουν ν' ανατέλλουν

ΑΕΤΟΣΕΠΙΤΕΛΛΕΙΕΣΠΕΡΙΟΣ....... Ο Αετός (Αλτάιρ) ανατέλλει το βράδυ

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣΔΥΝΕΙΕΩΙΟΣ.......... Ο Αρκτούρος δύει το πρωί

quote:
Προεξέχοντας ...μόνοι
φέρει απ' τις οποίες η μια
και η άλλη
της Αφροδίτης

ο γνώμονας
την ηλιακτίδα

απ' όπου βγήκε από
την πρώτη χώρα
δυο γνωμόνια των οποίων τα άκρα φέρουν
τέσσερα, το ένα δείχνει
τα 776 χρόνια, 19 χρόνια του
233 συμβαδίζοντας
ώστε να διαιρεθεί η όλη
εκλειπτική
παρόμοια με εκείνα που πάνω στη
φέρει

Τι μπορει να σημαινουν οι 2 επιγραφες...?!
Κυριως η δευτερη με προβληματιζει...!!!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg

alexeyev1970Μέλος
24/01/2004, 14:03:16
scully αν περιλαμβάνεις κι εμένα στα άτομα που μπερδεύονται μετη λέξη υπολογιστής δε έχεις κι άδικο. Κι αυτό διότι έχω μάθει να αποδίδω στον υπολογιστή ιδιότητες που μπορούν να βρουν άπειρες εφαρμογές. Οι επιστήμονες λοιπόν που είναι και πιο ειδικευμένοι από εμένα γιατί αποκαλούν το μηχάνημα έτσι?
Είναι δηλαδή η ίδια η λέξη που με μπερδεύει. Μπορώ να πω ότι χρησιμεύει στην αστρονομία , όπως και μου το εξηγήσατε εδώ.
Αλλά είναι ΜΟΝΟ αυτό ?
Σας ευχαριστώ όλους πάντως για τον κόπο σας.

scullyΜέλος
26/01/2004, 11:41:11
Εχεις δικιο, αυτο ειναι κατι που προβληματισε και εμενα...?!
Γιατι να του δωσουν αυτο το ονομα...?!

Ομως...το 1900 που ανακαλυφθηκε, υπηρχαν υπολογιστες?!
Ισως απλα να "υπολογιζε' τις κινησεις των του Ηλιου της Σελήνης και καποιων αλλων πλανητων...!

alexeyev1970Μέλος
26/01/2004, 13:42:48
Με την ακρειβή έννοια της λέξης ίσως να έχουν δίκιο που τον ονομάζουν έτσι. Αν όμως υπάρχει κι ένα είδος πρωτο-μόντεμ(π.χ.)το οποίο να συνδέονταν με το μηχάνημα και μπορούσε έτσι να κάνει και άλλα πράγματα(επικοινωνία)?
Όσο για το 1900 μπορεί τότε να μην υπήρχαν υπολογιστές όπως πολύ σωστά παρατήρησες αλλά η σκέψη είμαι σίγουρος ότι υπήρχε στο μυαλό των επιστημόνων(μπορεί όμως να κάνω και λάθος).

scullyΜέλος
27/01/2004, 12:38:54
Τι να πω...?!
Η υπογραφη μου τα λεει ΟΛΑ!!

Επανερχομαι με αλλα παρομοια ευρηματα...!

25/06/2007, 19:46:39
Παιδιά καλησπέρα και χαίρομαι που σας γνωρίζω. Αν και είμαι νέος σε αυτό το forum θα ήθελα να σας ενημερώσω πως τα τελευταία 26 χρόνια της ζωής μου τα έχω αφιερώσει στη μελέτη των μυστηρίων της Αρχαίας Ελλάδας όπως τα διάφορα κατά τόπους θέματα που θίξατε (Υπολογιστής των Αντικυθήρων, Μυστικά Υπερόπλα της Αρχαιότητας, κτλ.).

Παρόλα ταύτα θα μπορούσαν όντως αν όχι όλα, αρκετά από αυτά τα θέματα να αποδειχθούν όντως μία απλή Μυθολογία και όχι κρυμμένη γνώση από την "ηλίθια" μάζα (κάτι παρεμφερές με το "μην πετάτε μαργαριτάρια στους χοίρους, θα τα πατήσουν και θα τα βουλιάξουν μέσα στη λάσπη"). Και ενώ ένας σκληρός πραγματιστής δε θα αποδεχτεί την ύπαρξη όλων αυτών που συζητάτε, θα ήθελα σας παρακαλώ κάποιος - και εννοείται πως αποτελεί και έναρξη συζήτησης - να μου λύσει την ακόλουθη απορία:

ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, για ποιό λόγο ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος "διέταξε" να χτυπήσει μεταβολή η κ. Σουβαλτζή έξω από το φερόμενο τάφο του Μέγα Αλεξάνδρου; Συνέβη όντως λόγω έλλειψης οικονομιών πόρων ή μήπως ισχύει αυτό που στηρίζουν πολλοί Δωδεκαθεϊστές (προσωπικά δεν είμαι αλλά σα θεωρία με καλύπτει σε απόλυτο βαθμό) και όχι μόνο, πως όντως μέσα σε αυτό το οικοδόμημα βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος με την ασπίδα του η οποία είναι η ίδια ακριβώς ασπίδα του Αχιλλέα στον πόλεμο της Τροίας (μέγα αμυντικό όπλο των Ομηρικών χρόνων, κατασκευασμένο από τον ίδιο τον Ήφαιστο);

Το τραβάω πολύ το σχοινί ή όντως όλη αυτή η θεωρία θα μπορούσε να έχει βάση;

Περισσότερες πληροφορίες υιοί και θυγατέρες στο: http://www.hellasarmy.gr/paipetis.htm
όσον αφορά την ασπίδα του Αχιλλέα.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας που ξοδέψατε προκειμένου να διαβάσετε το μύνημά μου...

lancelotΜέλος
26/06/2007, 02:38:28
Ασπίδα του Αχιλλέα χαιρομαι που ηρθες στο φορουμ και θα θελα να μοιραστεις τις αποψεις σου σε σχεση με τα υπεροπλα των αρχαιων ελληνων..εμενα το θεμα αυτο με ενδιαφερει παρα πολυ...

ChristosGRΝέο Μέλος
26/06/2007, 10:21:42
Πρώτα απο όλα, θέλω να εκφράσω την απορία μου, πως γίνετε τόσος και τόσος κόσμος να ξεγελιέται και να παρασύρεται απο τέτοιες θεωρίες. Τα ομηρικά έργα, υπερπολύτιμα για την όποια λογοτεχνική αλλά και ιστορική αξία τους, δεν είναι παρά έργα μυθολογίας. Έτσι απλά. Μυθολογία έχει να κάνει με τον μύθο. Δηλαδή μη πραγματικές ιστορίες.

Υπάρχουν πολλοί πλάνοι οι οποίοι ισχυρίζονται πως σε μυθολογικά έργα διάφορων πολιτισμών, κρύβονται πληροφορίες για υπερόπλα, επαφές με εξωγήινους κλπ κλπ. Αυτό όμως είναι εντελώς αυθαίρετο. Οι περισσότεροι δεν "τσιμπάνε", αλλά αρκετοί αφελείς ξεγελιούνται πραγματικά. Αυτό που κάνει εντύπωση, είναι πως ακόμα και να τους εξηγήσεις, αυτοί επιμένουν, λες και έχουν κάποιο συμφέρον να πιστεύουν σε αυτές τις πλάνες.

Απο ανέκαθεν στους ανθρώπους αρέσανε οι εντυπωσιακές ιστορίες. Τα ομηρικά έπη είχανε περισσότερο ψυχαγωγικό και όχι ιστορικό χαρακτήρα. Είναι αστείο μερικοί να ψάχνουν να βρουν παραλληλισμούς με σημερινή τεχνολογία σε αυτά. Αν υπήρχε αυτή η τόσο προχωρημένη τεχνολογία πριν 2000-3000 χρόνια, πως χάθηκε; Δεν υπάρχει λογική σε αυτές τις θεωρίες.

Επίσης η ανάγκη για για εντυπωσιακή μυθολογία, είναι διαχρονική. Σήμερα αυτό που κάποτε ήταν τα ομηρικά έπη για παράδειγμα, είναι οι υπερήρωες της ποπ κουλτούρας των ΗΠΑ. Spiderman, X-Men, Fantastic Four, Superman και η λίστα δεν έχει τελειωμό... Ακριβώς όπως συνέβαινε με τα ομηρικά έπη τότε, όπου χρησιμοποιήθηκε ένα πραγματικό ιστορικό σκηνικό για να τοποθετηθεί η μυθολογική ιστορία και οι ήρωες-θεοί, έτσι και σήμερα η Marvel πχ τοποθετεί τους υπερήρωές της στο σημερινό κόσμο. Για παράδειγμα ο Spiderman μένει στη Νέα Υόρκη, ο Captain America πήρε μέρος στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο κλπ κλπ.

Σκεφτείτε να έβρισκαν μετά απο 3000 χρόνια οι τότε αρχαιολόγοι τα κόμιξ αυτά, και να λέγανε πως είχαμε ανακαλύψει εξωγήινους, μυστικά όπλα, το τρόπο να παράγουμε ανθρώπους αράχνες κλπ κλπ.

Και αφού είπα περί μυθολογίας, να πω και πως ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων ονομάζεται υπολογιστής γιατί εμ.... υπολογίζει πράγματα. Υπολογιστής (αν και κανονικά το σωστό είναι υπολογιστήρας) γενικά είναι ένα μηχάνιμα που πραγματοποιεί υπολογισμούς. Δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Υπάρχουν υπολογιστές γενικού σκοπού, όπως αυτοί που έχουμε στα γραφεία μας πχ, και ειδικού σκοπού, που επιτελούν μια συγκεκριμένη λειτουργία, όπως των Αντικυθήρων. Επίσης υπάρχουν ηλεκτρονικοί και μηχανικοί, όπως των Αντικυθήρων. Και μεταξύ μας, δε βλέπω το λόγο γιατί εντυπωσιαζόμαστε τόσο με αυτό το αντικείμενο. Δεν είναι το μόνο αντικείμενο της αρχαιότητας που είχε προχωρημένο σχεδιασμό. Απλά έκανε κάποιους πρωτόγονους(για τα σημερινά δεδομένα) αστρονομικούς υπολογισμούς, δεν ήταν και να τρελαίνεται κανείς. Προφανώς πρόκειται δε για μεμονωμένη εφεύρεση κάποιου ιδιαίτερα εφυούς αρχαίου Έλληνα, αφού απο όσο γνωρίζω δεν αναφέρεται πουθενά σε αρχαία ελληνικά κείμενα.

26/06/2007, 10:51:12
lancelot

Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Όντως το θέμα "Υπερόπλα στην Αρχαία Ελλάδα" είναι ένα τεράστιο και σίγουρα αμφιλεγόμενο θέμα. Και ενώ θα μπορούσε με περίσσια άνεση να παραμείνει στη σφαίρα της Φαντασίας και της Παραφιλολογίας, συμβαίνουν "μεμονωμένα περιστατικά" (όπως αναφέρει και ο Βύρων) που γκρεμίζουν την εικόνα της Φαντασίας-Μυθολογίας και το εντάσσουν στη σφαίρα του "ναι θα μπορούσε να γίνει".

Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στο περιστατικό με τον πρώην Υπουργό, αναφέρομαι σε έναν ξεχασμένο ίσως πόλεμο μεταξύ Αθήνας-Ατλαντίδας με την ΟΛΙΚΗ ήττα των δεύτερων (παρεπιπτόντως ύστερα από χιλιάδες χρόνια οι Άτλαντες κατάφεραν να φτιάξουν τον πιο δυνατό στρατό ξανά = Βόρειο-Ατλαντικό Σύμφωνο - ΝΑΤΟ), πάντα σύμφωνα με τον Πλάτωνα στο "Τιμαίος και Κριτίας" (σε αυτό το σημείο οι σύγχρονοι ψευδο-κουλτουριάρηδες σχίζουν τα ρούχα τους πως ό,τι ανέφερε ο Πλάτωνας είχε μεταφορική σημασία) ή αναφέρομαι στο γεγονός ότι οι Άγγλοι "έτρεξαν" προσομοίωση τη Μάχη του Μαραθώνα με το γνωστό στρατιωτικό σχήμα αδύναμο κέντρο δυνατά πτερύγια προκειμένου να γίνει η περικύκλωση (ό,τι πιο κλασσικό μάθαμε στα σχολεία) που όμως ισχύει και πετυχαίνει σε ένα πεδίο μάχης ΜΟΝΟ με την προϋπόθεση αεροπορικής υποστήριξης (σε αυτό το σημείο αρκετοί θα υποστηρίξουν ότι η μαζική ρίψη βελών το καλύπτει αυτό αλλά αρκετοί άλλοι υποστηρίζουν ότι παρόλα ταύτα η κάλυψη πυρός θα ήταν και πάλι μη συγκρίσιμη).

Δεν είμαι δογματικός, απλά ρίχνω θέματα και έννοιες προς συζήτηση, μπορεί κάποιος να μου πει πράγματα που ακόμη δεν έχω νοήσει ή μπορεί να μάθετε και εσείς κάποια πράγματα από εμένα. Όπως τη σκέψη του Ευλογητού ότι υπάρχει αυτή η μικρή απειροελάχιστη πιθανότης η κατασκευή όλων αυτών των σύγχρονων υπερόπλων να είναι απλά το οπλοστάσιό μας για έναν Αστρικό Πόλεμο με άλλες εξωγήινες φυλές.

Ο Πόλεμος των Άστρων τώρα δικαιώνεται ή μήπως πάμε για την ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ ΙI;

Υ.Γ.: Ο Ήφαιστος είχε στην επιμέλειά του δύο χρυσαφένιες "υπηρέτριες" προκειμένου να τον βοηθούν στις κατασκευές του. Προσπαθώ να θυμηθώ με ποια ρομπότ θα μπορούσαν να μοιάσουν και από ποια ταινία... :)

ChristosGRΝέο Μέλος
26/06/2007, 12:03:24
Θα ήθελα να σχολιάσω τον φίλο(ή φίλη) Ασπίδα του Αχιλλέα.

Πρώτα απο όλα να ξεκινήσω απο την εξομοίωση της μάχης του Μαραθώνα. Αυτό που διάβασα συγνώμη που θα σε στενοχωρήσω, αλλά είναι εντελώς μα εντελώς αυθαίρετο. Η λεγόμενη περικύκλωση του αντιπάλου, είναι μια τακτική που δουλεύει αιώνες τώρα. Είναι, πως να το πούμε τώρα, το ψωμοτύρι των στρατηγών... Σχεδόν όλοι επιλέγουν να χτυπούν τον αντίπαλο απο πλάγια ή πίσω, για να αποκτούν το πλεονέκτημα. Το να ισχυρίζεσαι πως αυτό είναι αδύνατον, είναι αστείο και οποιοσδήποτε έχει έστω και ελάχιστη σχέση με στρατηγική θα βάλει τα γέλια.

Στη μάχη του Μαραθώνα, οι βασικές μονάδες των Αθηναίων ήταν οι οπλίτες. Βαρύ πεζικό, που εγκλωβίζει τον αντίπαλο με τη συστοιχία απο τα δόρατα. Επίσης είχαν μεγάλη αντίσταση στα βέλη. Μειονέκτημά τους, τα πλάγια και τα νώτα τους. Είναι απίστευτα δυσκίνητος σχηματισμός η φάλαγγα, και αν χτυπηθεί απο σημείο διαφορετικό του μετώπου καταρρέει.

Οι Πέρσες είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, και οι μονάδες τους δεν ήταν τόσο δυνατές όσον αφορά το πεζικό τους. Το πεζικό των Περσών δε γινόταν να τα βάλει με τους οπλίτες σε μετωπική σύγκρουση. Αντίθετα αν εκμεταλλεύονταν τους αριθμούς τους και φτάνανε στα πλάγια των οπλιτών, η μάχη θα είχε διαφορετικό αποτέλεσμα τώρα... Οι Αθηναίοι το ψυλλιάστικαν αυτό, και κάνανε δυνατά τα άκρα, εκμεταλλευτήκανε και τη περιοχή, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν, πως δε θα τους υπερφαλλαγίσουν οι Πέρσες. Το αδύνατο αριθμητικά κέντρο των Αθηναίων δεν ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα, αφού οι φάλαγγες είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικές στην μετωπική άμυνα. Μπορούσαν να κρατήσουν για μέρες, όπως οι Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες.

Έτσι πήραν τα άκρα των Περσών, και στη συνέχεια τους κατέστρεψαν χτυπώντας απο 3 διαφορετικά σημεία με φάλλαγες. Ειλικρινά απορώ με ποιό σκεπτικό αυτό χρειάζεται αεροπορική υποστήριξη... Είναι εντελώς αυθαίρετο. Μπορείς μήπως να μας εξηγήσεις, ή να μας δώσεις κάποιο σύνδεσμο να δούμε την έρευνα μόνοι μας; Ακόμα καλό είναι να ονομάσεις τους άγγλους αυτούς. Αλλιώς έτσι στον αέρα να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο, και να βγάζεις λάθος τόσους επιστήμονες, δεν είναι σωστό.

Το περιστατικό με τον Υπουργό δε το γνωρίζω καλά, αλλά δεν αποτελεί απόδειξη περί υπερόπλου. Ούτε καν ένδειξη. Παρακαλώ να μου αναλύσεις το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο αποτελεί απόδειξη κατά την άποψή σου. Τα λεγόμενα ανθρώπων που φοράνε χιτώνες και περικεφαλαίες, κουβαλάνε ασπίδες, δόρατα και ξίφη, και κάνουν σπονδές στον Δία, προσωπική μου άποψη είναι πως δεν αποτελούν σοβαρή απόδειξη. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να μιλάμε με στοιχεία.

Τώρα περί Τιτανομαχίας, ακόμα επιμένω στο αρχικό μου επιχείρημα, όλη αυτή η τεχνολογία που πήγε; Εξαφανίστηκε; Δηλαδή είναι δυνατόν να υπήρχε τέτοια τεχνολογία, και ξαφνικά να χάθηκε; Δε το νομίζω, δε στέκει.

Επίσης, για να μπορούμε να μιλάμε για εξωγήινες φυλές, θα πρέπει πρώτα να δεχτούμε πως υπάρχουν de facto. Κάτι τέτοιο επίσης είναι στον αέρα. Καλό είναι να μιλάμε με στοιχεία και σοβαρά επιχειρήματα, όχι φαντασίες.

26/06/2007, 17:32:08
quote:

Θα ήθελα να σχολιάσω τον φίλο(ή φίλη) Ασπίδα του Αχιλλέα.

Πρώτα απο όλα να ξεκινήσω απο την εξομοίωση της μάχης του Μαραθώνα. Αυτό που διάβασα συγνώμη που θα σε στενοχωρήσω, αλλά είναι εντελώς μα εντελώς αυθαίρετο. Η λεγόμενη περικύκλωση του αντιπάλου, είναι μια τακτική που δουλεύει αιώνες τώρα. Είναι, πως να το πούμε τώρα, το ψωμοτύρι των στρατηγών... Σχεδόν όλοι επιλέγουν να χτυπούν τον αντίπαλο απο πλάγια ή πίσω, για να αποκτούν το πλεονέκτημα. Το να ισχυρίζεσαι πως αυτό είναι αδύνατον, είναι αστείο και οποιοσδήποτε έχει έστω και ελάχιστη σχέση με στρατηγική θα βάλει τα γέλια.

Στη μάχη του Μαραθώνα, οι βασικές μονάδες των Αθηναίων ήταν οι οπλίτες. Βαρύ πεζικό, που εγκλωβίζει τον αντίπαλο με τη συστοιχία απο τα δόρατα. Επίσης είχαν μεγάλη αντίσταση στα βέλη. Μειονέκτημά τους, τα πλάγια και τα νώτα τους. Είναι απίστευτα δυσκίνητος σχηματισμός η φάλαγγα, και αν χτυπηθεί απο σημείο διαφορετικό του μετώπου καταρρέει.

Οι Πέρσες είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, και οι μονάδες τους δεν ήταν τόσο δυνατές όσον αφορά το πεζικό τους. Το πεζικό των Περσών δε γινόταν να τα βάλει με τους οπλίτες σε μετωπική σύγκρουση. Αντίθετα αν εκμεταλλεύονταν τους αριθμούς τους και φτάνανε στα πλάγια των οπλιτών, η μάχη θα είχε διαφορετικό αποτέλεσμα τώρα... Οι Αθηναίοι το ψυλλιάστικαν αυτό, και κάνανε δυνατά τα άκρα, εκμεταλλευτήκανε και τη περιοχή, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν, πως δε θα τους υπερφαλλαγίσουν οι Πέρσες. Το αδύνατο αριθμητικά κέντρο των Αθηναίων δεν ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα, αφού οι φάλαγγες είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικές στην μετωπική άμυνα. Μπορούσαν να κρατήσουν για μέρες, όπως οι Σπαρτιάτες στις Θερμοπύλες.

Έτσι πήραν τα άκρα των Περσών, και στη συνέχεια τους κατέστρεψαν χτυπώντας απο 3 διαφορετικά σημεία με φάλλαγες. Ειλικρινά απορώ με ποιό σκεπτικό αυτό χρειάζεται αεροπορική υποστήριξη... Είναι εντελώς αυθαίρετο. Μπορείς μήπως να μας εξηγήσεις, ή να μας δώσεις κάποιο σύνδεσμο να δούμε την έρευνα μόνοι μας; Ακόμα καλό είναι να ονομάσεις τους άγγλους αυτούς. Αλλιώς έτσι στον αέρα να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο, και να βγάζεις λάθος τόσους επιστήμονες, δεν είναι σωστό.

Mην ξεχνατε: Η ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑΚΤΙΚΗ, χρησιμοποιηθηκε και απο τον Καρχιδονιο Αννιβα, εναντια στους Ρωμαιους... Και φυσικα, στην πρωτη μαχη, (οπου εφαρμοστηκε) νικησαν κατα κρατος!

Βεβαια, οι εποχες εχουν αλλαξει, οπως και τα "οπλα"... το Ιππικο απο αλογα, εγινε "Ιππικο" απο αρματα μαχης.

Τα δορατα και τα βελη, εγιναν πυροβολικο και πυραυλοι...

Τωρα, οποιος "καταφερει" πληγμα στον αλλον απο τοση αποσταση, οση δεν θα χρειαστει να πληγει ο ιδιος, αυτος ειναι ο νικητης

bob_catΜέλος
26/06/2007, 17:43:06
quote:
ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, για ποιό λόγο ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος "διέταξε" να χτυπήσει μεταβολή η κ. Σουβαλτζή έξω από το φερόμενο τάφο του Μέγα Αλεξάνδρου; Συνέβη όντως λόγω έλλειψης οικονομιών πόρων ή μήπως ισχύει αυτό που στηρίζουν πολλοί Δωδεκαθεϊστές (προσωπικά δεν είμαι αλλά σα θεωρία με καλύπτει σε απόλυτο βαθμό) και όχι μόνο, πως όντως μέσα σε αυτό το οικοδόμημα βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος με την ασπίδα του η οποία είναι η ίδια ακριβώς ασπίδα του Αχιλλέα στον πόλεμο της Τροίας (μέγα αμυντικό όπλο των Ομηρικών χρόνων, κατασκευασμένο από τον ίδιο τον Ήφαιστο);

Άν δέν κάνω λάθος την μεταβολή την έκανε η κα. Σουβαλντζή λόγω διαφωνιών της Αιγυπτιακής κυβέρνησης, και όχι γιατί το ζήτησε ο Βενιζέλος.
Πέρα απο αυτό, υπάρχουν ιστορικές πηγές οτι χρησιμοποιούσε ο Μέγας Αλέξανδρος μιά θαυματουργή ασπίδα που τον έκανε ανίκητο?

Αεί ο Θεός γεωμετρεί

lancelotΜέλος
27/06/2007, 01:23:45
Εγω δε καταλαβαινω τι σχεση εχουν οι Ατλαντες με το ΝΑΤΟ.Καμια σχεση...

27/06/2007, 10:31:12
bob_cat:

http://www.alpha123.gr/page/default.asp?la=1&id=10640

http://www.hri.org/news/greek/mpegr/1996/96-10-10.mpegr.html

http://www.souvaltzi.gr/

"Από το 1989 έως το 1995 ηγήθη της Ελληνικής Αποστολής και από το 1995 της ενωμένης Ελληνοαιγυπτιακής Αποστολής στις ανασκαφές του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μαράκι της οάσεως Σίουα της Αιγύπτου. Η επίσημη διεθνής ανακοίνωση έγινε από την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση για την ανακάλυψη του τάφου." - Δεν είχε υπάρξει καμμία διαφωνία με τις Αιγυπτιακές Αρχές.

http://www.mjourney.com/magic/discuss/index.php?showtopic=1770

Σε αυτό το site φαίνεται η "υπεύθυνη" στάση του τότε Υπουργείου Πολιτισμού (ήταν δεν ήταν ο Τάφος του Αλεξάνδρου) και κατά πόσο τελικά υπήρχαν διαφωνίες με τις Αιγυπτιακές Αρχές.

Εν αντιθέσει με το Δωδεκαθεϊστή φίλο μου και εγώ πίστευα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε κατασκευάσει μία ΠΑΡΟΜΟΙΑ ασπίδα με αυτήν του Αχιλλέα. ΄Οταν κατέφτασε στην Τροία αφιέρωσε την ασπίδα του στη Θεά Αθηνά (Άνοιξη 334 π.Χ.) και πήρε μία άλλη που η παράδοση τη θέλει ΣΑΝ την ασπίδα του Αχιλλέα (ισχυρό αμυντικό όπλο:

Σκληρόν χαλκόν, κασσίτερον, πολύτιμο χρυσάφι
και ασήμι, βάζει στη φωτιά, κατόπιν μέγ' αμόνι
εις τον κορμόν τοποθετεί και στο δεξί του χέρι
σφύραν αδράχνει δυνατήν και το διλάβην στ' άλλο.
Κι έπλασε πρώτα δυνατήν ασπίδα και μεγάλην
όλην με τέχνην και τριπλόν λαμπρόν τριγύρω κύκλον
με πέντε διπλές έγινε η ασπίδα και σ' εκείνην
λογιών εικόνες έπλαθε με την σοφήν του γνώσιν. (474 - 481 Ιλιάδα).

Δεν είμαστε δογματικοί για το εάν είναι αλήθεια ή ψέμα - εν αντιθέσει με κάποιους άλλους εδώ μέσα που βασίζονται σε μία αρτηριοσκλήρωτη λογική - αλλά πολύ απλά ρίχνουμε σκέψεις και συζητήσεις που έχουμε κάνει ή ακούσει ώστε να δούμε κατά πόσο θα μπορούσαν να είναι αξιόπιστες. Από εκεί και πέρα εάν αυτό το βήμα δίνει την ευκαιρία στο να γίνονται κάποιοι πικρόχολοι και "φωτεινοί παντογνώστες" κοινώς ξερόλες, συγγνώμη δε θα ακολουθήσω αυτό το δρόμο (το σχόλιο αυτό δεν έχει να κάνει με εσένα προσωπικά).

lancelot: Ναι όντως εκ πρώτης όψεως κανείς δε θα μπορούσε να συνδέσει Ατλαντίδα με ΝΑΤΟ. Πολύ απλά σε μία συζήτηση που είχα συνδέσαμε το Βόρειο Ατλαντικό Σύμφωνο με την Ατλαντίδα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά (έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία, Διεθνείς Σχέσεις και Γεωπολιτική και είμαι γνώστης του συγκεκριμένου πεδίου) και μας φάνηκε αστείο/συμπτωματικό και μεταξύ σοβαρού και αστείου αναφέρθηκε ότι το ΝΑΤΟ είναι ο "συνεχιστής" της Ατλαντίδας...

Και τέλος ChristosGR: Είμαστε σοβαροί και παραπάνω από ότι νομίζεις και ξέρεις. Δηλαδή στον Ευλογητό τι θα έπρεπε να πεις ή να κάνεις; Να του κόψεις το κεφάλι μόνο και μόνο επειδή έθεσε την ερώτηση περί της πιθανότητας αστρικού πολέμου με εξωγήινες φυλές; Με τη δική σου λογική(?) θα έπρεπε να μη θέτουμε καν ερωτήματα...
Επαναλαμβάνω ότι είναι ιδέες και συζητήσεις που έχω κάνει και θέλησα να τις μοιραστώ μαζί σας προκειμένου να δούμε κατά πόσο ισχύουν. Υπάρχουν αποδείξεις ότι έγινε ένας αρχαίος πόλεμος μεταξύ Ατλαντών-Ελλήνων; Όχι βέβαια. Είναι το ερώτημα που θέτω και εγώ στον εαυτό μου: Εάν αύριο ο πλανήτης Γη ζούσε έναν κατακλυσμό και κατέστρεφε το γνωστό πολιτισμό, ένα κουτάκι Coca-Cola (ένα παράδειγμα) δε θα υπήρχε που να υποδείκνυε ότι υπήρχε κάποτε ανθρώπινος πολιτισμός; Για τη Μάχη του Μαραθώνα δεν έχω αποδείξεις καθότι και εμένα μου το ανέφεραν, μου φάνηκε περίεργο, μου φάνηκε ενδιαφέρον ώστε να δω κατά πόσο είναι αξιόπιστο ή όχι και το τοποθέτησα μέσα εδώ προκειμένου να δω εάν γνωρίζατε κάτι πιο συγκεκριμένο.
Εάν τώρα μία απλή ιδέα, σκέψη ή συζήτηση είναι το εναρκτήριο λάκτισμα για κάποιους εδώ μέσα ώστε να φανούν "φωτεινοί παντογνώστες" με το κλασσικό νεο-τσιφτετελληνικό στυλάκι "σου τα χώνω για να φανώ εγώ ανώτερος", τότε λυπάμαι που εγγράφθηκα σε αυτό το forum. Καλή σου συνέχεια και καλή τύχη, θα τη χρειαστείς στη ζωή σου...