ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel73 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
17/04/2010, 16:36:49
Εαρινός

quote:
Μπάς ρε σύ Γιάπετ και έχεις κρυφές "βλέψεις".....???

Γιατί;;;

Ο άλλος πώς τους έπεισε;;;

Αφού θεωρείται απόδειξη το ότι το είπε ο ίδιος, όπως λέει ο τρεχα....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

17/04/2010, 16:40:27
Ένας εδώ πέρα λέει αρλούμπες και αυτός δεν είμαι εγώ.Είπαμε στη δημοκρατία οι απόψεις και οι θέσεις ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ. Άμα αντέχεις μείνε αλλιώς ξεκουμπίσου και κάνε κηρύγματα στους Νεάτερνταλ που σε παίρνουν στα σοβαρά. Δεν μπορώ να σου απαγορεύσω να μιλάς όσες μπούρδες και να πεις αλλά μπορώ να κάνω σουρωτήρι τις ιδέες και να αποδείξω τα κενά στη σκέψη σου...Αυτή είναι η γλύκα να καταστρέφεις το νοητικό οικοδόμημα αυτού με τον οποίο διαφωνείς. ΜΠΗΚΕΣ στο νόημα σχισματικέ; Μη μου ξαναπείς λοιπόν να μην κριτικάρω τις θέσεις σου.

Προσπαθώ να σου εξηγήσω κάτι, και την εξήγηση θα τη δώσεις εσύ ο ίδιος. Εφαρμόζω τη διαλογική μέθοδο για να σε φέρω εσένα τον ίδιο σε αντίφαση και να σε ξεφτιλίσω, όπως σε ξεφτίλισα και σε έκανα να βγάλεις την πρώτη οικουμενική σύνοδο πλανεμένη.

Ξαναρωτάω. Τι είναι θαύμα, τι φυσικό φαινόμενο, και ποιος ο ρόλος του ανθρώπου και του Θεού στο καθένα;...Μπορεί να συμβεί ένα θαύμα σε ένα ζώο; Επιμένω να ρωτάω...

17/04/2010, 17:42:18
IndustrialAngel

quote:
Μπορεί να συμβεί ένα θαύμα σε ένα ζώο;

Το ζώο (κάθε ομοιότης με συγκεκριμένα ζώα, είναι συμπτωματική) Θα το... καταλάβει;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

17/04/2010, 19:24:55
Βρε νόυμερο Βιομηχανικέ, σου λέω ότι δεν λές θέσεις και απλά επιτίθεσαι σε μένα,το συνεχιζεις με οτι και να λέμε,είσαι βαρετός και κότα, γιατί απο κοντά δεν θα έλεγες τέτοιες μ@@@κίες, καταλαβες;
Ή θέλεις να αρχισουμε πάλι τις ....ευγένειες;
Λέγε ρε νόυμερο;
Όσο για νοητικό επίπεδο, πρέπει να αποκτήσεις πρωτα για να μπορείς να το δουλέψεις κι αυτό δεν γινεται με την εμπάθεια και τα πάθη που έχεις εσύ...Δεν μπορείς να μιλησεις σοβαρά, σαν γυναικούλα που βριζει ολη την ώρα είσαι....
Κουλαρισε, σου λειπει τίποτε και εισαι έτσι νευρικός;
ar_iaΜέλος
17/04/2010, 20:03:12
γιαπετ
quote:

trexa....

quote:
Όσο για ποιητής των πάντων, απο ότι ξέρω, οι υπολοιποι, .....υποψήφιοι,δεν δήλωσαν ποτέ ποιητές του παντος,

Αυτό έγινε επειδή ήταν σοβαροί και όχι σαν το γιαχβέ που, κατά "δήλωσίν του" ήταν ο ποιητής των πάντων.

Και τι πειράζει δλδ που είναι ψώνιο ο Θεός τους?

γιαπετ

quote:

Ε, λοιπόν, ψέμματα σας είπε ο γιαχβέ, εγώ είμαι ο ποιητής των πάντων, τώρα που το δήλωσα, ο ίδιος, με πιστεύεις;;;

Ναι καλά, χαζός είναι ο trexa να σε πιστέψει έτσι αμέσως δλδ????
Θα ρωτήσει πρώτα τον πνευματικό του!

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

17/04/2010, 20:27:40
Τρέχαγυρευε

Σιγά ρε γέρο τους τσαμπουκάδες, θα σου πέσει ο καθετήρας κάτω και θα λερώσει το πάτωμα. Το θέμα είναι ότι άλλος είναι αυτός που είναι ΚΟΤΑ και το παίζει παλικάρι αλλά αρνείται συνεχώς να απαντήσει σε ερωτήματα και να υποστηρίξει τις θέσεις του. Αν μια άποψη δεν αντέχει την κριτική και αναιρεί τον εαυτό της λυπάμαι αλλά δεν ισχύει.

Εγώ έχω θέσεις, στοιχεία και αντεπιχειρήματα εσύ έχεις αποψάρες που παπαγαλίζεις από την κατήχηση. Δε με φτάνεις, ούτε εσύ ούτε ο Θεός σου του 0.04%, κατάλαβες;

Θα απαντήσεις τώρα κοτούλα ή θα συνεχίσεις τους λεονταρισμούς;

17/04/2010, 20:41:34
Βρε Βιομηχανικό ανέκδοτο, ληγμένο,45 είμαι και δείχνω 30, όπως μου λένε,τον καθετήρα που έχεις στον εγκέφαλο, βγάλε εσύ, γιατι μας έπηξες στο σ@@τό....
Αχ,εδώ είσαι καλή μου ar_ia; ...Δεν σε είδα, απο την αιθαλομίχλη του ...φουγάρου μας...
Δεν ξέρω, αλήθεια, πιστευετε, ότι καποιος τα έφτιαξε, όλα, ή ότι έγιναν, μαγικά;
Παιδική ώρα....
glinaaeaΜέλος
17/04/2010, 21:08:41
Φίλοι μου γειά σας
________________-
Εαρινός
Διότι για να τα βιώσει ο άνθρωπος θα πρέπει και ο μηχανισμός αλλα και αυτό καθ'εαυτό το συναίσθημα να υφίσταται εντός του , έστω και εν δυνάμει..μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε εκ του ασφαλούς , ότι ο δημιουργός δημιούργησε και το όμορφο και το άσχημο εντός του!
Τι γνώμη έχετε επ'αυτού???
Αν εμείς δεν αφήνουμε τους απλούς νόμους να λειτουργήσουν σωστά αλλά τους αλάζουμε την λειτουργία τους και τότε ενεργοποιούνται άλλοι νόμοι που τα αποτελέσματά τους είναι αυτό που λέμε εμείς κακό και άσχημο.
Επομένως δική μας η επιλογή για το καλό ή το κακό και ουσιαστικά εμείς τα προκαλούμε με τις πράξεις μας και τις επιλογές μας.
Φυσικά φαινόμενα είναι κάθε αποτέλεσμα ενέργειας των φυσικών νόμων.
Θαύματα όμως, όπως είναι γνωστό, είναι κάθε αποτέλεσμα που γίνεται και δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε με τους γνωστούς φυσικούς νόμους. Και μάλλον η νοοτροπία μας θέλει την κατάργηση ή την καταστροφή των φυσικών νόμων σ αυτά τα αποτελέσματα-φαινόμενα.
Η αλήθεια όμως είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ΑΛΛΟΥΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.
Η ενεργοποίηση των άλλων νόμων προκαλείται από άλλες αιτίες,
Στην περίπτωση του ανθρώπου πιθανές αιτίες μπορεί να είναι η πίστη που πολλές φορές έχει μεγάλη δύναμη.
Άλλη πιθανή αιτία μπορεί να είναι και η θέληση που με την κατάλληλη εξάσκηση ή και δύναμη μπορεί να επιφέρει τέτοια ενεργοποίηση. Το πώς δουλεύουν όμως αυτά είναι ακόμα άγνωστο.
Άλλη πιθανή αιτία μπορεί να είναι και η παρέμβαση του θεού, αλλά σ αυτήν την περίπτωση μόνον αν το αξίζει και το δικαιούται ο κάθε άνθρωπος, αλλά και εδώ έχουμε την φυσική πορεία της εξελικτικής ανόδου του ανθρώπου που παίρνει ότι δικαιούται.
Άρα ποτέ δεν έχουμε κατάργηση νόμων, αλλά ενεργοποίηση νόμων που ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε.

Φιλικότατα.

17/04/2010, 21:35:59
glinaaea
Δε στρέφομαι σε μια τόσο ματεριαλιστική εξήγηση ακόμα. Σαφώς και αυτή είναι εξίσου πιθανή και ανάγεται και αυτή στο ότι ο Θεός δημιουργεί μέσω των φυσικών νόμων. Εγώ στρέφομαι στην αμιγώς θεολογική, που την έπιασες και αυτή. Η αιτία του θαύματος είναι η πίστη τις περισσότερες φορές, ο καταλύτης του θαύματος είναι ο άνθρωπος ΠΑΝΤΑ. Δεν μπορεί να έχει συμβεί θαύμα σε μία πέτρα ή σε ένα σκύλο. Και λέω ότι εφόσον δεν υπήρχαν άνθρωποι όταν έφτιαχνε ο Θεός τον κόσμο δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι πράξεις του θαύματα... Αυτό προσπαθώ να πω αλλά ο Νεάτερνταλ ο Τρέχα ξέρει ότι θα γίνει ρόμπα και αυτός και οι σχισματικοί χριστέμποροι που του γεμίζουν με ψέμματα το κεφάλι και με βρίζει

Α ρε τρέχα

quote:
Δεν ξέρω, αλήθεια, πιστευετε, ότι καποιος τα έφτιαξε, όλα, ή ότι έγιναν, μαγικά;
Παιδική ώρα....

Ενώ εσείς τα μεγάλα τα παιδιά της έκτης δημοτικού ξέρετε ότι μαγικά φτιάχτηκε από το τίποτα ένας παντοδύναμος Θεός που έφτιαξε τον κόσμο. Ρε τρέχα ΔΕΝ ευσταθεί καμία κοσμογονία πάρτο χαμπάρι αγράμματε και άσε τα επιχειρήματα της πλάκας

quote:
ρε Βιομηχανικό ανέκδοτο, ληγμένο,45 είμαι και δείχνω 30, όπως μου λένε,τον καθετήρα που έχεις στον εγκέφαλο, βγάλε εσύ, γιατι μας έπηξες στο σ@@τό

Ποιοι στο λένε; Οι Νεάτερνταλ που σε παίρνουν στα σοβαρά; Πάντως μπορεί να έχουν δίκιο. Βγάζει νόημα. Ο Θεός σε λυπήθηκε που σου έβαλε όλη τη σαπίλα στον εγκέφαλο και είπε το σώμα σου να μη μοιάζει τόσο σάπιο όσο το μυαλό που κουβαλάει. Δίκαιος ο Θεός, 15 χρόνια νεώτερος δείχνεις και τάφος με σκουλήκια το πνεύμα σου μέσα στο κρανίο

Edited by - IndustrialAngel on 17/04/2010 21:37:10

17/04/2010, 23:59:44
Ο καλός λόγος σου,προφανώς πηγάζει απο την επιστήμη σου...Ο πολιτισμός και η πρόοδος σου...Προτιμώ την εξέλιξη μου σε ενα καλύτερο άνθρωπο,απο ένα κρετίνο παπαγάλο...
18/04/2010, 00:32:29
Μίλησε και ο πολιτισμένος Τρέχα τώρα...χαχαχαχαχα

Πρώτον χρησιμοποιώ ορολογία που χρησιμοποίησε και ο Ιησούς Χριστός, τον ξέρεις; Δεν τραγουδάει σε κάποιο μαγαζί αλλά κάπου πρέπει να τον έχει πάρει το αφτί σου. Κάποιους άλλους, μου διαφεύγει ποιους, τους είχε παρομοιάσει με τάφους...και το γιατί μου διαφεύγει... αλλά μια φωνούλα μέσα μου λέει ότι είσαι ακριβώς σαν και αυτούς...αλλά λίγο πιο βλάκας

Κρετίνος παπαγάλος είσαι εσύ ακριβώς, που παίζεις την κασέτα των απαντήσεων των σχισματικών και καρφώνεσαι γιατί δεν κολάνε με αυτά που σε ρωτάω.

2 σημεία
πρόσεξες τι είπα στον glinaaea; Ότι το θαύμα πάντα συμβαίνει σε άνθρωπο...αυτό καταργεί την ένοια του θαύματος τις πρώτες μέρες της δημιουργίας

Το γεγονός ότι για κάποιες ώρες υπήρξες και εσύ και εγώ και τα παιδιά σου και όλοι οι άνθρωποι και όλα τα ζώα, μονοκύτταροι οργανισμοί ακριβώς σαν αμοιβάδες τι σου λέει; Εξακολουθεί να φαντάζει τόσο ασύλληπτο, απαράδεκτο και ανίερο να σκεπτόμαστε ότι υπάρχει εξέλιξη;

22/06/2003, 08:34:10
Φιλε Κελσο, για τα ψυχικά… ετοίμασε παγωμένες καλλίτερα!!!! Με μπιριτσα θα την βρούμε… Για τα ψυχικά….δεν ξέρω!!!

Έγραψες "Πατήρ Πάντων ΠΟΛΕΜΟΣ"

Μα ας γράψουμε όλο το σκεπτικό του!

Πολεμος παντων μεν πατηρ εστι, παντων δε βασιλευς, και τους μεν θεούς εδειξε τους δε ανθρωπους, τους μεν δουλους εποιησε, τους δε ελευθερους!

Ο Πόλεμος είναι πατέρας και κυβερνήτης των πάντων. Αυτός (ο Πόλεμος) άλλους τους αναδεικνύει θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους τους κάνει δούλους, και άλλους ελεύθερους!

Τώρα (για μένα) … μιας και όλη του η διδασκαλεία, είναι λόγοι προς σκέψη και ερευνα *(εσωτερικά / εξωτερικά), δείχνει με τον τρόπο του …κατι σαν θεωση!

Πως?

Μα περνοντας μεσα από τους προβληματισμους/συγκρουσεις/διαμαχες/… και κατανοώντας τους *(κατανοώ σημαίνει, ελευθερώνομαι, δεν σε ενοχλουν πια..... πχ ζήλια, δεν έχεις πια τέτοια… (ΑΤΑΡΑΞΙΑ)…..και το βλέπεις στο τέλος….με το πόλεμος ποιεί δούλους *(αν δεν ελευθερωθούν… γίνονται δούλοι του ΕΑΥΤΟΥ)…το θνητό μέρος της(Ψυχής)

Για το αθάνατο….είμαστε σύμφωνοι… μα που?
Αν γίνει εν ζωή!!!
Και μέχρι να γίνει, *(να ελευθερωθεί η ψυχή)…μας επαναφέρει… το βαρύ / θνητό μέρος μας! Ζήλιες, μίση και τέτοια….

Μην γραψεις τωρα παρα πολλα... γιατι ειμαι σε ρελαχ...

Αν θελετε να πολεματε εσεις... καντε το...μιας και κατι αλλο δικο του μου αρεσει ακομα περισσοτερο!

Αρμονιη αφανης, φανερης κρειττων!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 22/06/2003 08:44:36

22/06/2003, 11:13:02
Φίλε μου Πλάτωνα...
Καλημέρα.......
Με τίποτα δεν θα ήθελα να σου χαλάσω το realax σου....
Αλήθεια λέω....

Οι μπυρίτσες, είναι έτοιμες και σε περιμένουν....

Αφού λοιπόν ΔΕΝ θές πολύπλοκα πράγματα, σεβαστό αυτό, ας πώ για το περίφημο συνθήμα ΚΑΤΑ του πολέμου.
Ξέρεις εκείνο των 60's 70's

Make LOVE
not WAR

Χμμμμμ
Αναρωτιέμαι ΑΝ υπάρχει μεγαλύτερη και ΠΡΟΤΕΡΗ (αρχική) μάχη (πόλεμος) απο αυτόν τον ΙΔΙΟ τον ΕΡΩΤΑ;;;;
Με αυτή την οπτική, οι ΟΡΦΙΚΟΙ είχαν δίκο που θεωρούσαν ΠΡΩΤΙΣΤΗ ΑΡΧΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ των ΠΑΝΤΩΝ, τον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, τον Φάνη 'Ερωτα...
Εξ ού και ο Ελληνικός ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΣ...

Ελπίζω να ΜΗΝ σε κούρασα και να ΜΗΝ σου χάλασα το realax σου...
Νομίζω ότι συνδίασα καλά, το ρητό που μας παράθεσες:

Αρμονιη αφανης, φανερης κρειττων!

Η αΦΑΝΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑ (έρωτας), εμΦΑΝίζει τον ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ή τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Hui-NegΝέο Μέλος
23/06/2003, 18:46:39
Και τα δύο και ο έρωτας και ο πόλεμος απαιτούν τεράστια ποσά ενέργειας.
Και τα δύο είναι εκ διαμέτρου αντίθετα και πέφτεις στην παγίδα τους δίχως καλά-καλά να το καταλάβεις. Επίσης, η έχθρα ανάμεσα σε δύο άτομα αντίθετου φύλου κρύβει βαθύ ανομολόγητο ερωτικό πόθο.

living every day is like drinking a bottle of God's Whiskey

zezmpergΜέλος
15/03/2004, 20:41:26
Σας χαιρετώ.
quote:

Καλησπέρα σε όλους και όλες...

Εχθές με είχαν πιάσει τα "περίεργα" μου. ¨ημουν στον ηλεκτρικό προς Πειραιά και καθώς έβλεπα τα πάντα να τρέχουν έξω από το παράθυρο, σκέφτηκα ότι δεν είχα κανέναν γνωστό μου μέσα στο βαγόνι. ¨ηταν όμως έτσι;;; Μπορεί να ήταν κάποιος ή κάποια από εσάς. Μπορεί και όλοι σας!!!!!

Πίσω από την ανωνυμία αυτού και κάθε forum ναι μεν μας φέρνει κοντά, όμως μας κρατάει μακρυά κιόλας. Ποιά η άποψη σας;;;;

-------------------------
They buy your dreams, so they can sell your soul,
is it any wonder we've last contol?

Edited by - bladerunner on 09/06/2003 21:45:57

Πολύ απλά, το αγαπούμε, το πολεμούμε, μα και το προσέχουμε....
Αυτά.
Σας χαιρετώ φιλικά.

16/03/2004, 10:55:34
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ zezmperg ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ

quote:
Πολύ απλά, το αγαπούμε, το πολεμούμε, μα και το προσέχουμε....

ΙΣΩΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΗΣ....

ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ TO ESOTERICA.gr ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

16/03/2004, 18:35:29
ΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ?

Γέλιο,γέλιο,άφθονο γέλιο.
Ο Θεός να σας έχει καλά που υπάρχετε κι εσείς...

16/03/2004, 20:34:22
ασπρίγια πρόσεχε!
Εχεις μπει στα forums με φανερή πρόθεση να ειρωνευτείς τον χώρο, αλλά και κάποια συγκεκριμένα μέλη!
Η πρόθεσή σου αυτή είναι τόσο άκομψη, που στην καλύτερη περίπτωση μόνο το γέλιο μπορεί να προκαλέσει...

Οπότε στην περίπτωση αυτή, είσαι συνεπής τουλάχιστον σε ένα πράγμα: Στον τρόπο που εσύ αντιλαμβάνεσαι έναν χώρο όπως το ESOTERICA:

quote:
ΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ?

Γέλιο,γέλιο,άφθονο γέλιο.
Ο Θεός να σας έχει καλά που υπάρχετε κι εσείς...

Με άλλα λόγια,
"γελάει ο μωρός, καν τι μη γελοίο ει"

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου
Να σπας τα σύνορα
Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου
Να πεθαίνεις και να λες:
ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

16/03/2004, 23:11:34
Θα έπρεπε να νιώθεις καλά που κάνεις έναν άνθρωπο να γελά.
Μην είσαι "μούλα".
Λογικέψου.

spiritΜέλος
17/03/2004, 01:30:00
ΑΣΠΙΡΙΝΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ