ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

filosofos361 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
filosofos3Μέλος
06/01/2006, 01:53:12
Λέτε βλακείες και οι δύο. Και επειδή δεν έχω χρόνο να σας αντιγράφω πληροφορίες που θα έπρεπε αν είχατε στοιχειώδη νοημοσύνα να έχετ βρει μόνες εδώ και τόσα χρόνια θα επισημάνω μια μόνο βλακεία που ειπώθηκε με διαστρέβλωση του κειμένου της Επιστολής Α Ιωάννη: το "σπέρμα αυτού" δεν εννοέι το σπέρμα του ανθρώπου αλλά του Θεού για τί αν εννοούσε του ανθρώπου θα υπήρχε και το άρθρο το "το" που δεν υπάρχει. Το σπέρμα του Θεού είναι οι θείες ιδιότητες που δεν τον αφήνουν αν αμαρτήσει και όχι κανένα υλικό σπέρμα.

Όσον αφορά τις διάφορες γιόγκα είναι πολύ έυκολο να βρείτε ότι ΣΑΦΩΣ λενε ότι δε χρειάζεται καμμιά άσκηση με την Κουνταλίνι τόσο στα κέιμενα τα δικά του όσο και στη Μπαγκαβατ Γκιτά που δεν έχετε δει ποτέ στα μάτια σας ...αστοιχείωτες!!!
Και το όνομά του "δασκάλου σας δεν το αλλοιώνω γιατί Σαμαέλ είναι άλλη ονομασία του Σαταναέλ για όσους δεν το γνωρίζουν ή Στανά όταν έπεσε και δεν υπήρχδε πλέον το "ελ" στην ονομασία του. Με του που τον ονομάζω Σταναέλ χέρη του κάνω γιατί του αποδίδω το προπτωτικό του όνομα!!! ή μάλλον το όνομα που διακαώς επιθυμοιύσε να έχει.

Και όσον αφορά το θέμα της μιαρότητας έχεις πρόβλημα στα μάτια σου μάλλον Παγώνα και δεν είδες ότι μιλάω για δύο διακριτά θέματα που εσύ δε μπορείς να εννοήσεις ότι είναι διακριτά. Η μόλυνση από ένα άγγιγμα ΔΕ συμαβαίνει ΚΑΘΕ φορά που υπάρχει άγγιγμα αλλά η απαγόρευση έπρεπε να υπάρχει ΓΙΑ ΚΑΘΕ φορά για να μη συμβεί καμμία φορά.

Αμφιβάλλω αν κατάλαβες και πάλι....

quote:
Ο Κρίσνα καλά έκανε και δίδαξε ό,τι δίδαξε όταν το δίδαξε, διότι δεν επέκειτο μία νέα φυλή/είδος ανθρώπου, και έτσι δεν ήταν ΑΜΕΣΗ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ η ανάγκη να δουλέψουν ΚΑΙ με την Κουνταλίνι οι άνθρωποι. Για την Γνώση της Κουνταλίνι θα μάθαιναν όσοι έφταναν με την εσωτερική τους εργασία σε εκείνο το σημείο όπου θα τους μπορούσαν να δουλέψουν, οι οποίοι ήταν ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ!

Α καλάααααααααα ...έχουμε και νέα φυλή έ? Την 6η φυλή που έλεγε η Μπλαβάτσκυ....? Αν είστε ακόμη εκεί ...αλίμονο! Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμη ότι δεν υπάρχει ποτέ καμμιά διάσπαση στη συνέχεια των φυλών τότε θα τρέχετε μια ζωή να "κάνετε έργο" για την "νέα φυλή" και τελειωμό δε θάχει. το τριπάκι που σας έβαλαν είναι ΜΕΓΑΛΟ και δε μπορώ εγώ να σας βγάλω ούτε με το καλό ούτε με το κακό. Πρέπει να πονέσετε πρώτα αρκετά εκεί που είσαστε και τότε θα καταλάβετε ότι ήταν βλακείες όσα σας έλεγαν και πιστεύατε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΙΝΟΎΡΙΑ ΦΥΛΉ ΟΎΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ .

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΗ ΔΎΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΤΗ ΘΕΩΡΟΎΣΑΝ ΠΆΝΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΉ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΕΩΣΗ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΝΟΠΟΊΗΣΗ. ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ; ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΥ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ,ΑΓΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟ ΣΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Η ΘΕΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΥΨΩΣΗ ΚΑΜΜΙΑΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙΑΛΛΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΎ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Κ-Α-Τ-Α-Λ-Α-Β-Ε-Σ ???

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΓΙΑΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΦΟΒΑ.

Δ-Ε-Ν Τ-Ο-Ν- Α-Γ-Ι-Α-Ζ-Ο-Υ-Ν- Α-Υ-Τ-Ε-Σ.

ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΝΑΟΜΕΤΡΙΑ ΟΥΤΕ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΛΕΥΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ.

ΤΑ ΠΕΡΙ 108 ΚΛΠ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΊ!!!!

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ!!!

Όλα είναι τέλεια

PagwnaΜέλος
06/01/2006, 17:11:24
Ως είθισται, απαντάς σε διαστρεβλώσεις αυτών που λέω! Οντως την έχω μία στραβομάρα, αλλά καλύτερα αυτή και στο φυσικό, παρά αυτή που έχεις εσύ στο συναισθησιακό! (πρόσεξε την λέξη που χρησιμοποιώ, θα την κάνεις γαρδούμπα πάλι)
Ξαναδιάβασε τί σου λέω για την Κουνταλίνι και τις γνώσεις του εξώτερου και του εσώτερου κύκλου, και τί πηγές σου ζητάω, και ξαναδές τί μου λές, και έλα να τα ξαναπούμε. Που μάλλον δεν θα τα ξαναπούμε, αλλά τί να κάνουμε αυτά έχει η ζωή.
Καλή τύχη, και ισχύουν αυτά που σου γράφω και στο Απόψεις/Προτάσεις!
... είσαι... κύμβαλον αλαλάζον..δυστυχώς!
katerinagnosisΜέλος
20/01/2006, 14:24:17
Σίγασε αυτό το θέμα.........

quote:
Για το …Heli Lamah Zabactani
Κατά Ματθαίον κζ’ 46-48
«περί δε την ενάτην ώραν ανεβόησεν ο Ιησούς φωνή μεγάλη λέγων: ηλί ηλί, λιμά σαβαχθανί; τουτ’ έστι, Θεέ μου, Θεέ μου, ίνατί με εγκατέλιπες;»

Κατά Μάρκον ιε’ 34
«και τη ώρα τη ενάτη εβόησεν ο Ιησούς φωνή μεγάλη λέγων: Ελωί Ελωί, λιμά σαβαχθανί; ό εστί μεθερμηνευόμενον, ο Θεός μου ο Θεός μου, εις τι με εγκατέλιπες;»

βρήκα κάτι πληροφορίες και σας τις παραθέτω....

Η ακριβής προφορά της επίκλησης όπως αναφέρεται στο απόκρυφο Ευαγγέλιο "Άκτα Πιλάτι (πράξεις του Πιλάτου)" ήταν "Ελ (=Θεέ) Ελοΐ (=Θεέ μου), Λαμάς (= τελετουργική επίκληση του Αγγέλου - Κυβερνήτη της ΗΜΕΡΑΣτου Θανάτου Του), Αβακτανί (= τελετουργική επίκληση του Αγγέλου - Κυβερνήτη της ΩΡΑΣ του Θανάτου Του).

Οι Λαμάς και Αβακτανί αναφέρονται στην απόκρυφη Καμπαλά και αποτελούν συγκεκριμένες - κατά κάποιο τρόπο - ιδιότητες ή αρμοδιότητες και όχι ακριβώς πρόσωπα.

Συμπτωματικά τη στιγμή του θανάτου του Ιησού πάνω στο σταυρό ο Άγγελος Κυβερνήτης της ΗΜΕΡΑΣ και ο Άγγελος Κυβερνήτης της ΩΡΑΣ συνέπιπταν στο πρόσωπο του ίδιου γνωστού μας 5ου Αγγέλου: Του Α.Δ. Σαμαέλ (Πηγή: Ρομπέρ Αμπελαίν: "Ιησούς: Το θανάσιμο μυστικό των Ναϊτών" από εκδόσεις "ΔΙΒΡΗΣ")!!!...

Οχι για να ανοίξω πάλι κανένα μέτωπο, αλλά γιατί κάποιοι ζητούν αποδείξεις........

AmpereΜέλος
24/01/2006, 15:14:34
quote:
Οχι για να ανοίξω πάλι κανένα μέτωπο, αλλά γιατί κάποιοι ζητούν αποδείξεις........

katerinagnosis, με όλο το σεβασμό, αλλά …τι ακριβώς αποδεικνύουν οι αποδείξεις που παρέθεσες;

Η αλήθεια δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τη μονοπώλησή της
katerinagnosisΜέλος
27/01/2006, 15:30:46
Καλημέρα και πάλι μετά την χιονοθύελλα!!!!!!!!!!!

Απλά αποδεικνύουν Ampere ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως μας τα παρουσιάζει η επίσημη μετάφραση της Αγίας Γραφής..........

AmpereΜέλος
27/01/2006, 16:28:28
Κοίτα katerinagnosis, o Samael στο βιβλίο του «QUESTIONS AND ANSWERS WHICH ARE OF IMPORTANCE TO WOMEN» αναφέρει:

As a concrete example of the little which is known about Jesus, we have that phrase
which he pronounced in Calvary: Heli Lamah Zabactani... Many, hearing it, though that
he called Elias, but in truth no-one understood it. It is evident that such phrase was not
Hebrew, but Maya. Any Mayan Indian of Guatemala, or of Yucatan, knows very well
that the significance of this phrase is the following: "Now I submerge myself in the predawn of your presence."
It is unquestionable that the ritual-language of the Great Kabir, was Mayan. The Great
Hierophant learnt Maya and Naga in ancient Tibet.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ότι ο Ιησούς είπε στη γλώσσα των Maya αυτά που είπε, (την οποία γλώσσα την έμαθε στο αρχαίο Θιβέτ!), και ότι η σημασία αυτών που είπε είναι
"Now I submerge myself in the predawn of your presence."

Από την άλλη εσύ φαίνεται ότι αποδέχεσαι ως ορθή την εκδοχή του Αμπελαίν , η οποία όμως κάθε άλλο παρά δηλώνει ότι η φράση αυτή είναι στη γλώσσα των Maya, (εκτός αν δεχτούμε ότι σε αυτή τη γλώσσα είναι γραμμένη η «απόκρυφη Καμπαλά» και ότι οι λέξεις -Ελ (=Θεέ) Ελοΐ (=Θεέ μου)- είναι ταυτόσημες στα εβραϊκά και στα Mayan!) και βέβαια με τίποτε δεν σημαίνει αυτό που ισχυρίζεται ο Samael.

Επομένως, αυτό που νομίζω αποδεικνύεται είναι ότι η εκδοχή του Samael είναι εντελώς διαφορετική από αυτή του Αμπελαίν, τόσο ως προς το ποια γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ιησούς όσο και ως προς το ποιο ήταν το νόημα αυτών που είπε. Άρα, αν αποδέχεσαι ως ορθή τη δεύτερη εκδοχή τότε θα πρέπει να θεωρήσεις ως εσφαλμένη την πρώτη.

29/01/2006, 15:24:48
Γειά σας!
Επιτρέψτε μου να πω την άποψή μου...
Γνώστης του Σαμαελισμού δεν είμαι, και ούτε έχω χαθεί στα άδυτα της Ορδοδοξίας οπότε και θεωρώ ότι ίσως είμαι λιγάκι πιο αντικειμενική.

Οσον αφορά τα λόγια του Μωυσή στο Λευιτικό θα ήθελα να πω ότι ίσως ο Μωυσής να ήθελε πέρα από το θέμα της υγειηνής να περάσει και μια δική του γραμμή... Ως γνωστόν ήθελε ο μικρός του λαός να αυξηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και γι'αυτό ίσως είπε ότι η γυναίκα είναι μιαρή για 7 μέρες μετά την έμμυνο ρύση της.

Για δείτε το λίγο πιο ορθολογιστικά και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Δεδομένου ότι η έμμηνος ρύση κρατάει περίπου 7 μέρες και μετρώντας από το τέλος της άλλες 7 "μιαρές" μέρες τι έχουμε?
Τις 14 πρώτες μέρες του κύκλου που είναι οι πλέον άγονες!!
Βάλτε τώρα στο "ψυγείο" και τους άντρες για 2 βδομάδες και θα καταλάβετε τι ενεργητικότητα θα είχαν να επιδείξουν τις υπόλοιπες μέρες που Ω! κατά σύμπτωση είναι επικίνδυνες!!...

Αν τώρα δε δεχτούμε αυτή την άποψη εμένα τουλάχιστον δε με καλύπτει η εξήγηση ότι ο Μωυσής μιλά κυριολεκτικά για μικρόβια αλλά νομίζω ότι αναφέρεται και σε ενέργειες...

quote:
Όλα όσα γράφει είναι απόψεις του μέλους που το ανέβασε. Διάβασα που έλεγε ότι όταν κάνεις το σταυρό σου πρέπει να προσέχεις και να μην τον κάνεις σαν να παίζεις κιθάρα...

Η σα να πλέκεις με το βελονάκι όπως κάνουν μερικοί κάτι σαν κύκλο! Να'σαι καλά pyramid ... γέλασα πολύ με αυτό.

Εννοείται βέβαια πως είναι ΣΑΦΕΣ ότι το παρόν σάϊτ δεν είναι επίσημο!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
PagwnaΜέλος
30/01/2006, 10:02:46
Avallon, δεν το είχα σκεφτεί αυτό με το Ω!τί χαρά θα κάνουμε μετά τις επικίνδυνες μέρες :))))
Νά'σαι καλά βρε!!! :)
Επιτέλους κι άλλος ένας άνθρωπος που βλέπει και κάτι άλλο εκτός απο μικρόβια! παρολίγον να κολλήσω μικρόβια διαβάζοντας το κείμενο και μόνο, τόσο 'μολυσμένο' που ήταν!!!
Για να δούμε τώρα κι αυτό με τον Αμπελαίν:
Δεν τον γνωρίζω τον κύριο, και ούτε θα ψάξω να τον μάθω, όχι γιατί δεν βρίσκω τρομερά ενδιαφέροντα όλα αυτά που λέει, αλλά γιατί δεν θα κερδίσω κάτι εσωτερικά μαθαίνοντάς τον! ΟΜΩΣ, και μόνο που παραθέτει κάποια διαφορετική άποψη συγκεκριμένου συγγραφέα η Κατερίνα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ οτι όντως ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ αυτό που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη! Όπως δηλαδή λέγαμε εξαρχής, πώς υπάρχει μεγάλη φιλολογία και πολλές διαφορετικές απόψεις για το όλο θέμα! Αυτό τα λέει όλα, κατ'εμέ πάντα! Οπότε, δεν έχει σημασία να αποδείξουμε τί τελικά είπε ο Ιησούς στον σταυρό, αλλά να δούμε πίσω απο όλο αυτό το όργιο απόψεων και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας "ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ? ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΩΣ?"...
Ετσι πέρασε μέσα στο δικό μου μυαλό το μήνυμα της Κατερίνας...
Προς το παρόν σας ασπάζομαι :)))))

Πήρε η Γνώση αγκαζέ την Θέληση, κι αυτή την Υπομονή, κι έφτιαξαν έναν Άγγελο...

PagwnaΜέλος
30/01/2006, 10:10:23
Avallon, μόλις με χτύπησε μία έμπνευση κατακούτελα ΝΑ (μετά συγχωρήσεως), μόλις ξαναδιάβασα αυτό για τις γόνιμες μέρες!
Κι αν όντως οι πρηγούμενες μέρες δεν είναι γόνιμες επειδή ενεργειακά είναι 'προβληματικές' και μιαρές????
Φρέσκια πνοή στο θέμα, με πολλές νέες 'προσεγγίσεις' :)))) Χωρίς να εννοώ πως δεν απολαμβάνω πάντα την παρέα και τις απόψεις και τοποθετήσεις των υπόλοιπων μελών, που μας συντροφεύουν μέσα στο συγκεκριμένο θέμα!!!

Πήρε η Γνώση αγκαζέ την Θέληση, κι αυτή την Υπομονή, κι έφτιαξαν έναν Άγγελο...

AmpereΜέλος
30/01/2006, 17:40:59
Το θέμα μας είναι αν
quote:
… ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΩΣ?

ή αν όσα αναφέρει ο Samael είναι αξιόπιστα και ορθά;

Γιατί αν, όσα αναφέρει ο Samael τα θεωρούμε αξιόπιστα και ορθά τότε οτιδήποτε δεν συμφωνεί με αυτά θα το βρίσκουμε λάθος ή στην καλύτερη …διαστρεβλωμένο.
Αν όμως έστω και κάτι από όσα έχει πει ή γράψει μπορούμε να το διαπιστώσουμε ως ανακριβές ή εσφαλμένο, εύλογα, θα πρέπει να θεωρήσουμε πιθανή την ύπαρξη και άλλων σφαλμάτων ή πλανών στη διδασκαλία του.

Punk in tha SoulΝέο Μέλος
13/11/2004, 23:55:46
Κατ' αρχην Καλησπερα σε ολους! Ειμαι καινουριος σ' αυτο το site που by the way ειναι ΦΟΒΕΡΟ! Ο σκοπος που ξεκινησα αυτο το θεμα ειναι επειδη θελω να μαθω αν υπαρχει κανενας αλλος που πιστευει στην μοιρα, και αν ναι τι ακριβως πιστευει...

Εγω ***** και τα τελευταια 2 χρονια το εχω σκεφτει παρα πολυ! Πιστευω πως ολα γινονται για καποιο λογο και πως δεν ειμαστε ελευθεροι οπως νομιζουμε... (Συγγνωμη αν προκαλεσω αντιδρασεις απο μερικους, αλλα αυτα ειναι τα πιστευω μου). Πιστευω που λετε πως υπαρχουν καποια ανωτερα οντα, αν οχι ο Θεος, που παιζουν το ρολο του σεναριογραφου στη ζωη μας, η οποια γι' αυτους ειναι απλα μια "ταινια"!

Για μενα οι "Συμπτωσεις" & η "Τυχη" ειναι 2 λεξεις αγνωστες, που δεν υπαρχουν στο λεξικο μου... Για μενα ειναι ολα θεμα μοιρας... Τωρα θελω να σας πω για κατι που με επηρεασε αρκετα σ' αυτο το ζητημα:

Χθες το βραδυ (13 Νοεμβριου 2004), στο νησι μου, την Παρο εγινε ενα φοβερο δυστηχημα: 2 αυτοκινητα προχωρουσαν με αντιθετη κατευθηνση και σε μια στιγμη οι δυο μηχανες που βρισκονταν πισω απο τα 2 αυτοκινητα σκεφτηκαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ να τα προσπερασουν και συγκρουστηκαν με μετοπικη!! Πεθαναν και οι 2... Ο ενας μαλιστα απ' οτι ακουσα επεσε απ' το φορειο την ωρα που οι νοσοκομοι προσπαθησαν να τον σηκωσουν... Οι πιο πολλοι μιλουσαν για τη "μεγιστη γκαντεμια" και αλλοι ελεγαν "αμα σε θελει...". Εννουσαν βεβαια για την μοιρα αλλα δεν νομιζω οτι το ελεγαν επειδη το πιστευαν. Μαλλον το ελεγαν ως σχημα λογου... Περιμενω λοιπον τις γνωμες και παλι sorry αν προκαλεσα αρνητικες αντιδρασεις...

Τιποτα δεν ειναι τυχαιο....

seminaΜέλος
14/11/2004, 01:24:57
Καλο βραδυ να εχεις..
καλως ηρθες στο site-forum και καλη και ενεργητικη διμονη..
Κατ'αρχας την μοιρα τη συνδεεις με το πεπρωμενο????Για σενα αυτα τα 2 πανε μαζι ή το ενα φερνει το αλλο????
Εγω προσωπικα πιστευω στη μοιρα!!αλλα δεν εχω αδιασειστα επιχειρηματα για να σου το στηριξω..
Δεν ειμαι σιγουρη αλλα πιστευω πως ισως τα παιδια να εχουν μιλησει για παρομοιο θεμα ξανα..
Καλη συνεχεια με το θεμα σου..
Φιλικα
Σεμινα

να θυμασαι το παρελθον οταν η αναμνηση του σου προσφερει ευχαριστηση...

Punk in tha SoulΝέο Μέλος
14/11/2004, 16:07:57
quote:
Κατ'αρχας την μοιρα τη συνδεεις με το πεπρωμενο????

Να σου πω δεν το εχω σκεφτει αυτο... Νομιζα οτι η Μοιρα και το Πεπρωμενο ειναι το ιδιο πραγμα... Εσυ τι πιστευεις?

(Ευχαριστω για το Καλωσορισμα)

Oculatis AbisΜέλος
14/11/2004, 16:15:17
Παραθέτω δικά μου γραφόμενα από άλλο topic:

Θα βαπτίσουμε ως "μοίρα" τους κοσμικούς νόμους που διέπουν τα πάντα. Είναι γεγονός η ύπαρξη μιας κυβερνητικής και νομοταξίας στο σύμπαν. Εδώ συμφωνούμε. Όμως διαφωνώ με το ρήμα "υπακούουμε". Θα ήταν εύκολο να το χρησιμοποιήσουμε γιατί μοιάζει πιο βολικό! Αν υπήρχε θέμα υπακοής, τότε όλες μας οι πράξεις θα λέγαμε ότι "υποκινούνται" από τους ανώτερους κοσμικούς νόμους. Έτσι απαλασσόμαστε από κάθε δυσμενή εξέλιξη των πράξεών μας λέγοντας ότι για όλα φταίει η μοίρα μας! Πιστεύω όμως ότι τα πράγματα έχουν αλλιώς. Υπάρχει και η ελεύθερη βούληση που είναι η ειδοποιός διαφορά του κάθε ανθρώπου από τους άλλους. Και που εφαρμόζεται αυτή; Θα το πω κάπως παραστατικά: Ο συμπαντικός νόμος ορίζει πως το νερό θα τρέξει προς τα κάτω. Η ελεύθερη βούληση (δηλαδή εσύ) θα ορίσει από που θα περάσει για να τρέξει προς τα κάτω! Άρα λοιπόν δεν είμαστε έρμαια της μοίρας μας αλλά συμμετέχουμε ενεργά στα δρώμενα του κόσμου και μόνον εμείς είμαστε υπεύθυνοι των πράξεών μας. Κατά συνέπεια δεν συμφωνώ με τη θεώρηση πως οτιδήποτε μας αφορά είναι προδιαγεγραμμένο να συμβεί γιατί πριν συμβεί κάτι (ροή του νερού - κοσμικός νόμος), υπάρχει το θέμα του αν και πως θα συμβεί (δρόμος του νερού) κι εκεί όλα εξαρτώνται από τον παράγοντα της ελεύθερης βούλησης, δηλαδή από εμάς.

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι

sub rosa

14/11/2004, 17:21:26
Καλώς ήρθες στα forums Punk in tha Soul
Εύχομαι η συμμετοχή σου να είναι δημιουργική.
Θα συνιστούσα επίσης σε όλους, να είμαστε πιο φειδωλοί σχετικά με τις αναφορές μας σε προσωπικά μας δεδομένα (δια αυτό και η επέμβαση στο μήνυμά σου).

quote:
Για μενα οι "Συμπτωσεις" & η "Τυχη" ειναι 2 λεξεις αγνωστες, που δεν υπαρχουν στο λεξικο μου... Για μενα ειναι ολα θεμα μοιρας...

Η μοίρα, προκαλεί τον καθένα να την ξεπεράσει.
Οταν γεννιέται η συνείδηση, τότε ο άνθρωπος πέρνει στα χέρια του το νόμο, και γίνεται ο ίδιος ο νόμος.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

NADAΜέλος
14/11/2004, 18:20:40

Punk in tha Soul καλώς ήρθες!
Μεγάλοι προβληματισμοί σε μικρή ηλικία!

Η τοποθέτηση του Oculatis Abis είναι ιδιαίτερα περιεκτική και σε γενικές γραμμές με βρίσκει σύμφωνη.
Οι όποιοι Κοσμικοί Νόμοι (ή ανώτερα όντα, αν θέλεις) δεν ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες της ζωής κανενός.
Απόλυτη ελευθερία δεν υπάρχει, η χρήση ωστόσο της σχετικής μας ελευθερίας είναι αυτή που διαμορφώνει την εκάστοτε πραγματικότητα.
Εμείς είμαστε (ή μπορούμε να είμαστε)οι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας, φίλε Punk in tha Soul.
Η παθητική ή η ενεργητική μας στάση στη ζωή δημιουργεί τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Το παρόν μας είναι αποτέλεσμα αιτίων που έχουμε δημιουργήσει στο παρελθόν.
Στο παρόν μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την εκδήλωση αυτών των αποτελεσμάτων και μπορούμε να δημιουργήσουμε τα αίτια των αποτελεσμάτων του μέλλοντος.
Εξωγενείς παράγοντες βεβαίως και μπορούν να παρέμβουν αλλάζοντας τον όποιο προγραμματισμό. Το αποδεχόμαστε, γνωρίζοντας ότι επιτελούν κάποιον σκοπό. Όπως λες και εσύ, δεν συμβαίνουν τυχαία.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πάντα κάποιος Άνωθεν "σεναριογράφος" ασχολείται με τό άτομό μας.
Συνήθως, ή είμαστε εμείς που έχουμε προκαλέσει τα συμβάντα με τις επιλογές, τις επιθυμίες και τις σκέψεις μας ή,
όντας μέρη ενός παγκοσμίου σώματος, δεχόμαστε αναπόφευκτες επιρροές και περιορισμούς.

Σε χαιρετώ

seminaΜέλος
14/11/2004, 20:29:02
Τι να σου πω..πιστευω πως ειναι το ιδιο πραγμα..
πεπρωμενο φυγειν αδυνατο!!!Αρα το ιδο πραγμα ειναι και η μοιρα..
Φιλικα,
Σεμινα

να θυμασαι το παρελθον οταν η αναμνηση του σου προσφερει ευχαριστηση...

14/11/2004, 22:41:10
Την ώρα που γεννιόμουνα
σχολάγανε οι Μοίρες
μονάχη μου καθόμουνα
κι απ' τη ζωή κρατιομουνα
κι ονειρευόμουνα
μ'ένα καφάσι μπύρες

Την ώρα που γεννιόμουνα
μου φέραν και τα δώρα
μια νύχτα μόνο κράτησα
κι απάνω της γονάτισα
και παραπάτησα
και μου λεγαν προχώρα...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

apollo12Μέλος
15/11/2004, 18:15:46
quote:

Την ώρα που γεννιόμουνα
σχολάγανε οι Μοίρες
μονάχη μου καθόμουνα
κι απ' τη ζωή κρατιομουνα
κι ονειρευόμουνα
μ'ένα καφάσι μπύρες

Την ώρα που γεννιόμουνα
μου φέραν και τα δώρα
μια νύχτα μόνο κράτησα
κι απάνω της γονάτισα
και παραπάτησα
και μου λεγαν προχώρα...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ GALADRIEL EISAI ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΟΙΗΤΡΙΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΗ

apollo12Μέλος
15/11/2004, 18:39:34
quote:

Κατ' αρχην Καλησπερα σε ολους! Ειμαι καινουριος σ' αυτο το site που by the way ειναι ΦΟΒΕΡΟ! Ο σκοπος που ξεκινησα αυτο το θεμα ειναι επειδη θελω να μαθω αν υπαρχει κανενας αλλος που πιστευει στην μοιρα, και αν ναι τι ακριβως πιστευει...

Εγω ***** και τα τελευταια 2 χρονια το εχω σκεφτει παρα πολυ! Πιστευω πως ολα γινονται για καποιο λογο και πως δεν ειμαστε ελευθεροι οπως νομιζουμε... (Συγγνωμη αν προκαλεσω αντιδρασεις απο μερικους, αλλα αυτα ειναι τα πιστευω μου). Πιστευω που λετε πως υπαρχουν καποια ανωτερα οντα, αν οχι ο Θεος, που παιζουν το ρολο του σεναριογραφου στη ζωη μας, η οποια γι' αυτους ειναι απλα μια "ταινια"!

Για μενα οι "Συμπτωσεις" & η "Τυχη" ειναι 2 λεξεις αγνωστες, που δεν υπαρχουν στο λεξικο μου... Για μενα ειναι ολα θεμα μοιρας... Τωρα θελω να σας πω για κατι που με επηρεασε αρκετα σ' αυτο το ζητημα:

Χθες το βραδυ (13 Νοεμβριου 2004), στο νησι μου, την Παρο εγινε ενα φοβερο δυστηχημα: 2 αυτοκινητα προχωρουσαν με αντιθετη κατευθηνση και σε μια στιγμη οι δυο μηχανες που βρισκονταν πισω απο τα 2 αυτοκινητα σκεφτηκαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ να τα προσπερασουν και συγκρουστηκαν με μετοπικη!! Πεθαναν και οι 2... Ο ενας μαλιστα απ' οτι ακουσα επεσε απ' το φορειο την ωρα που οι νοσοκομοι προσπαθησαν να τον σηκωσουν... Οι πιο πολλοι μιλουσαν για τη "μεγιστη γκαντεμια" και αλλοι ελεγαν "αμα σε θελει...". Εννουσαν βεβαια για την μοιρα αλλα δεν νομιζω οτι το ελεγαν επειδη το πιστευαν. Μαλλον το ελεγαν ως σχημα λογου... Περιμενω λοιπον τις γνωμες και παλι sorry αν προκαλεσα αρνητικες αντιδρασεις...

hi

μοίρα υπάρχει αλλά είναι καλή μόνο γιά τους "καλούς"
και τους προσεχτικούς γιατί δουλεύει με συντετάγμένες αν δηλ
προκαλέσεις την μοίρα σου θα σε προκαλέσει και αυτή κάποια μέρα
εξαρτιόμαστε από "αλλους" ίσως αγγέλους που μεριμνούν για μας!!
δεν μπορούν να μας σώσουν αν εμείς δεν εχουμε μυαλό !!!

ζω αρα υπάρχω
η αγάπη ειναι παντοτινή