- Προβληματισμός (Σχετικά με το σωματικό βάρος) - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
όπως το έθεσες, δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο…
απλά είναι καταστάσεις που συμβαίνουν…σε μένα σε
σένα, δεν έχει τόση σημασία, αυτό που έχει σημασία
είναι να μαθαίνουμε από αυτές…
Αν σου πω για το 6ο τροχαίο θα κουφαθείς…
Το θυμήθηκα πριν που ήμουνα σε ένα πάρκο με τα
παιδιά και συζητούσα με κάτι φίλους για το τι
μπορεί να συμβεί…
Ήμουνα λοιπόν καλοκαίρι, με το ποδήλατο σε δρόμο
σχεδόν κεντρικό της Λάρισας, όταν πίσω μου ήρθε
ένα φορτηγάκι που κινούνταν αργά… Κάποια στιγμή,
σε μια στροφή, το φορτηγάκι, έκοψε για να στρίψει
και με πήρε από κάτω από τις ρόδες του …
Κυριολεκτικά για 10 λεπτά, με έσερνε κάτω από τις
ρόδες του, αλλά σ’ αυτά τα 10 λεπτά είδα που λέμε
την ζωή μου όλη, κι όμως το αυτοκίνητο με πέταξε
έξω, δεν με πάτησε…
Κατάλαβα ότι αυτό που συμβαίνει, δεν έχει ορισμό
από το τυχαιο, αλλά έχει άλλη σειρά… μου συμβήκαν
πολλά άλλα, αλλά αυτό θα το θυμάμαι…
Τη γλύτωσα γιατί ήταν να τη γλυτώσω…
Φίλε μου , ο άνθρωπος έχει μια περίεργη σειρά
με το τι του συμβαίνει... Τίποτα δεν είναι αφύσικο
και τίποτα δεν είναι λιγότερο απο φυσικό...
Έχω φτάσει στο σημείο να νομίζω ότι ζούμε
ένα ποίημα, τη ζωή και η ομορφιά της δεν έχει τέλος,
εμείς την τελειώνουμε γιατί βαριόμαστε...
quote:
Αγαπητέ Alfa omega οι προσωπικές εμπειρίες,
όπως το έθεσες, δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο…
απλά είναι καταστάσεις που συμβαίνουν…σε μένα σε
σένα, δεν έχει τόση σημασία, αυτό που έχει σημασία
είναι να μαθαίνουμε από αυτές…
Όταν ένα άτομο δεν έχει βιώσει γεγονότα , που ξεπερνάνε την εξήγηση του συμπερασματικού μας νου ,τότε απο που αγαπητέ trexagireve ,θα μάθουνε ;
Η μόνη εναλακτική πηγή ,είναι τα βιβλία εσωτερικής φιλοσοφίας .
Αυτά όποιος τα διαβάζει , μπορεί να μελετήσει και να αξιολογήσει την δική του ατομικά προσωπική συμπερυφορά στην καθημερινότητα .
Η παρατήρηση του εαυτού μας ,δίχως αυτήν την μελέτη , είναι κατά την ταπεινή μου άποψη ανεπαρκής ,επειδή η συμπερυφορά που θα παρατηρήσει κάποιος , θα πρέπει να αξιολογηθεί εσωτερικά .
Τα εσωτερικά δεδομένα , ΨΥΧΗ ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ,ΚΑΡΜΑ .......
είναι απο την δομή τους δύσκολα προς κατανόηση ,η οποία πρέπει να προηγηθεί για να υπάρξει η πιθανότητα να δεχθεί ένα άτομο , ότι πράγματι υπάρχει ψυχή ,ανώτερος εαυτός ,κατώτερο και ανώτερο νοητικό πεδίο ......
Εν πάση περιπτώση , ο καθένας προσεγγίζει το μεταφυσικά θέματα ,με την ακτίνα στην οποία είναι ενσαρκωμένος και αυτό το φυσιολογικά αναγκαίο και υπαρκτό για εμένα γεγονός ,να φαντάζει μυθοπλασματικό για την πλειοψηφία των ανθρώπων .
Προσπάθησα να μεταφέρω όσο καλλύτερα μπορούσα την ύπαρξη του ανώτερου εαυτού .
Ευχαριστώ για την συμμετοχή και συμβολή σας .
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι ακόμη να συζητήσουμε ?
Χαιρετώ φιλικά . ![]()
αλλά το όλο θέμα είναι οι εσωτερικές λύσεις,
ποιος δίνει σημασία στην καθημερινή συμπεριφορά
ή ότι άλλο εκτός του θεωρητικού;
Κοινώς φίλε alfa- omega, υπάρχει ένα αδιέξοδο…
Αυτό να το δούμε έτσι κι αλλοιώς ως τελικό
συμπέρασμα, ή υπάρχει το περιθώριο και για
τίποτε άλλο;
Κοινώς εκεί ήθελες να το καταλήξεις ή μπορεί
το καημένο να πάει και πουθενά μόνο του; Ή
αλλοιώς καλά είναι να πάμε όλοι σε κάποιο σεμινάριο
ή κάποιο κέντρο σπουδών αποκρυφισμού για να βρούμε την
υγειά μας;,…
Γιατί έχω την αίσθηση ότι υπάρχει κάτι το παράλογο και
κανείς μόνος του δεν βγάζει συμπέρασμα κι ότι άλλοι
θα μας πούνε κάτι που υποτίθεται ότι όλοι μας ξέρουμε;
quote:
Κοινώς εκεί ήθελες να το καταλήξεις ή μπορεί
το καημένο να πάει και πουθενά μόνο του; Ή
αλλοιώς καλά είναι να πάμε όλοι σε κάποιο σεμινάριο
ή κάποιο κέντρο σπουδών αποκρυφισμού για να βρούμε την
υγειά μας;,…
Αυτό δεν μπορω να το φανταστώ με τίποτα παρ΄ολη την έφεση μου στους οραματισμούς
εκτός κι αν μας δέσουν στις καρέκλες και μας φιμώσουν...α καλό είναι και να μην έχουμε οπτική επαφή δια παν ενδεχόμενο..χι χι χι
quote:
Γιατί έχω την αίσθηση ότι υπάρχει κάτι το παράλογο και
κανείς μόνος του δεν βγάζει συμπέρασμα κι ότι άλλοι
θα μας πούνε κάτι που υποτίθεται ότι όλοι μας ξέρουμε;
Διότι δεν υπάρχει τίποτα γενικό που να απευθύνεται σε όλους μαζί , οπότε δεν υπάρχει και κάποιος που το γνωρίζει.
Δλδ σε αυτη την διαδρομή ο κάθε ένας μας , ψάχνει τον εαυτό του και την δική του σχεση με το σύμπαν.
Χρησιμοποιούμε κάποια ''εργαλεία'' που άλλοτε είναι ίδια και άλλοτε μοιάζουν, δεχόμαστε οτι όλα οδηγούν στον ιδιο σκοπό τελικά αλλά το νομοπάτι είναι για κάθε ένα διαφορετικό.
Παίρνουμε τις αφηρημένες έννοιες που διδασκόμαστε και αφού τις μεταφράσουμε με την δική μας διάνοια και τις νιώσουμε με την δική μας ψυχή τις τοποθετούμε εκεί που έχουμε εμεις ανάγκη.
Edited by - nst on 16/04/2008 12:42:48
Bλέπω ότι το θέμα ήταν το αδιέξοδο κι όχι ως
εξαγόμενο συμπέρασμα, η μοναδικότητα του ατόμου
μέσα στον άνθρωπο…
Είμαστε όλοι για σεμινάριο ψυχιατρικής,
ή όπως αλλοιώς και να λέγεται πλύση
εγκεφάλου καταλήγει…
Αυτό βγάζω εγώ σαν συμπέρασμα, όχι από τον alfa- omega,
αλλά από την όλη ατμόσφαιρα που επικρατεί
στην σημερινή κοινωνία, μέσα από την πανσπερμία
που επικρατεί και όπου ενώ πέρασε αυτή η πολυσυλλεκτικότητα
που υπάρχει ως δημοκρατία, τώρα θεωρείται σιγά, σιγά,
αρρώστια… Είναι μια παλιά μέθοδος, όταν
θέλεις να περάσεις κάτι…
Βάζεις 15 άλλα πιο χαζά απ' αυτο και καταλήγεις
σ’ αυτό που ήθελες από την αρχή και δείχνει και ωραίο…
Σενιμάριο..χου χου.....αυτό που κάνουμε εδω τα ξεπερνά όλα ....
Καλό ειρηνικό απόγευμα.
σε ένα όν που θα το χαρακτηρίσουν προβληματικό, αυτοί που
τον έκαναν προβληματικό...
Το αστείο είναι ότι δνε θα πετύχουν ... τίποτας...
Βλέπεις ο άνθρωπος είναι ένα ον που δημιουργεί αντσώματα
και θα τους ξεπετάξει κι αυτούς μακριά...
Απλά θα υπάρχεικαι το ανάλογο κόστος...
Απώλειες σε ψυχικό κόστος και ζωές, αλλά ακι φρικώδεις αναμνησεις,όσο κι αν κάποιοι κάνουνπως δεν καταλαβαίνουν
τίποτας...
quote:
Υπάρχουν πιστεύω πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις,
αλλά το όλο θέμα είναι οι εσωτερικές λύσεις,
ποιος δίνει σημασία στην καθημερινή συμπεριφορά
ή ότι άλλο εκτός του θεωρητικού;
Κοινώς φίλε alfa- omega, υπάρχει ένα αδιέξοδο…
Αυτό να το δούμε έτσι κι αλλοιώς ως τελικό
συμπέρασμα, ή υπάρχει το περιθώριο και για
τίποτε άλλο;
Το αδιέξοδο μπορεί να ξεπεραστεί φίλε trexagireve .
Αν κάποια μέλη αναφερθούνε σε πράξεις και δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει η ψυχή – συνείδηση .
Αναρωτήθηκες την αιτία ,που δεν συμβαίνει αυτό ;
Δεν είναι το γεγονός ,ότι οι προσωπικές πράξεις κυριαρχούνε στην καθημερινότητα ?
Αυτές ( οι προσωπικές ) είναι μορφικές ,υποκειμενικές , σωματικές ,υλιστικές .
Όταν απέχει η ψυχή – συνείδηση απο αυτές , η μοναδική διέξοδος που απομένει ,δεν είναι ο κατώτερος εαυτός μας
?
και μην το δεις στραβά,είναι η εφαρμογή μιας κουβέντας
που είπε ο Χριστός για την εποχή μας προφητεύοντας τι
θα γίνει.
Είπε λοιπόν ότι θέλουσιν μπεί κάποιοι εξ’υμών εις φυλακάς,
αν θυμάσαι τι σημαίνει η λέξη φυλακή ( κατά το « από φυλακή
πρωίας μέχρι νυκτός…»).Για να το πω συμπληρωματικά ακόμη,
η εποχή αυτή είναι η εποχή που δοκιμάζεται ο άνθρωπος πιο
πολύ από ποτέ… εδώ κρίνεται ο καθένας τι άτομο είναι και
οι καιροί είναι όντως δύσκολοι για πρίγκηπες, οι φελλοί
επιπλέουν γενικώς και χωρίς παρεξήγηση ή να το δεις
ρατσιστικά για κάποιους συνανθρώπους μας....
Οι προσωπικές πράξεις κυριαρχούν σήμερα, σαν ίσως την
πιο τελική δοκιμασία, όπου δεν υπάρχουν βοήθειες κι
ο καθένας είναι μόνος του…
quote:
Οι προσωπικές πράξεις κυριαρχούν σήμερα, σαν ίσως την
πιο τελική δοκιμασία, όπου δεν υπάρχουν βοήθειες κι
ο καθένας είναι μόνος του…
Μα φυσικά , αφού ο κάθε άνθρωπος ζει στον δικό του κόσμο, βιώνει την δική του προσωπική αλήθεια που τις περισσότερες φορές είναι αρκετά διαφορετική από των συνανθρώπων του .
Στην πρώτη όψη κυριαρχεί ο θείος εαυτός ,στην δεύτερη ο ανώτερος εαυτός ,στην τρίτη ο κατώτερος .
Πνεύμα -ψυχή και σώμα δεν είναι ταυτόσημα .
Και όμως το παραμύθι , ότι η ψυχή (ψυχολογία ) είναι ένα κομμάτι της προσωπικότητας κρατάει καλά την θέση του .
Οσοι δεν ανακάλυψαν ακόμη την ψυχή ,λειτουργούνε σε επίπεδο προσωπικότητας ,δηλαδή στην τρίτη όψη .
Για να βγει κάποιος απο αυτήν την μοναξιά ,πρέπει να ανεβάσει τα εσωτερικά του πεδία ,για να επέλθει πνευματική ανέλιξη .
Η εναλακτική λύση είναι βέβαια ( και η ποιο εύκολη ) να επαρκείται στην τρίτη όψη .
Η υπεκατανάλωση για παράδειγμα ,είναι ένα σύγχρονο πρόβλημα για την κοινωνία μας .
Μπορεί ένας άνθρωπος , να καλύψει την αίσθηση της κενότητας με αυτόν τον τρόπο ;
Μα θα μου πεις ίσως ,ότι αυτοί οι συνάνθρωποί μας νιώθουνε ευτυχισμένοι με την απόκτηση όλο και περισσότερων υλικών αγαθών ?
Δεν είναι ενδεικτικτό , το γεγονός ότι στις κοινωνίες με αυξημένες επιδόσεις στον καταναλωτισμό υπάρχει και αύξηση στην χρήση αντικαταθλιπτικών ουσιών ?
Με όλα αυτά ήθελα να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι κανένας δεν μένει μόνος , όταν προσπαθεί ειλικρινά να δραστηροποιείται και να λειτουργεί στην δεύτερη όψη .
Το πιστεύω διότι είχα την εύνοια (αν θελεις τύχη ) να γνωρίσω άτομα με ανιδιοτελεί χαρακτήρα .
Η ψυχή δίνει , η προσωπικότητα παίρνει .
Πόσοι όμως βρήκανε την ψυχή , για να το εμπεδώσουνε ?
Συμφωνώ ότι το εσωτερικό νόημα της διδασκαλίας του Χριστού, είναι διαχρονικό και επίκαιρο λόγω της μεγάλης εβομάδος που είδη διανύουμε .
Ας προσπαθήσουμε να στοχαστούμε ομαδικά & εποικοδομιτικά .
του ανθρώπου της προσωπικότητας του εις βάρος της ψυχής
έχει πετύχει να υπάρχει αυτό το αδηφάγο και ατέρμονο
υπαρξιακό αδιέξοδο που έχει υποχείριο τον άνθρωπο στον
σημερινό υλιστικό θεό του καταναλωτισμού που όλοι προσκυνούμε…
Αγοράζουμε κατά κόρον και ως λυσσώδεις εξαρτημένοι υπ’ αυτής
της μανίας, πράγματα που δεν είναι απαραιτήτως χρήσιμα…
Απλά αγοράζουμε για να αγοράζουμε, όταν την ίδια στιγμή,
όλα ακριβαίνουν και ο άνθρωπος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα…
Πουπάμε λοιπόν; Σε μια άνευ όρων παράδοση στην υποτέλεια
της ύλης, όπου ο άνθρωπος δεν έχει πλέον ατομική υπαρξιακή υπόσταση, γίνεται ο απρόσωπος καταναλωτής και τίποτε άλλο…
Γινόμαστε δέσμιοι, όσων εντέχνως μας κάνανε καταναλωτικούς…
Που πάμε αληθεια, αν μη σε κάποια τελική σύγκρουση;...
Διαιωνίζουμε προβλήματα υλικής υπόστασης .
Ως ασυνείδητη κοινή ενότητα πλειοψηφικά , θα υπάρχουμε για μία και μοναδική ενσάρκωση .
Η μικρή ομάδα η οποία διαφοροποιείται , από αυτό το κατεστημένο βιώνει την ύπαρξη διαφορετικά .
Σε πνευματικό επίπεδο εντάσσεται αυτή στην δεύτερη όψη , αυτήν της ψυχής .
Δεν μπορούμε λοιπόν να λύσουμε εμείς οι δύο , το πρόβλημα της ανθρωπότητας ,παρά μονάχα σε θεωρητικό επίπεδο .
Εσύ έχεις συνειδητοποιήσει μέσω των προσωπικών σου εμπειριών , την ύπαρξη της ψυχής ,μέσω του ανώτερου εαυτού σου ,το οποίο είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι .
Η προσωπικότητα είναι το μέσον, το οποίο χρησιμοποιεί η ψυχή ,για να διαπαιδαγωγήσει μία ανθρώπινη ύπαρξη .
Όσοι από εμάς δέχονται ότι η ανθρωπότητα είναι μία και εμείς ως άτομα , ένα ενεργό της κύτταρο , πρέπει να εξασκούμαστε στην ευθυγράμμιση των τριών φορέων που είναι ,ο φυσικός ( σώμα ) ,ο συναισθηματικός (αστρικό πεδίο ) και ο νοητικός ( άγιο πνεύμα ) .
Δίχως την (καθημερινή ) εξάσκηση ,λειτουργούμε πρακτικά στην πρώτη όψη , θεωρητικά στην δεύτερη και ανύπαρκτα στην τρίτη .
Έχεις στοχαστεί ποτέ την απρόσωπη αγαθοεργία ?
Τι συμπεράσματα έβγαλες φίλε μου ;
Θέτω τα ερωτήματα αυτά καλοπροαίρετα , γιατί άπτονται άμεσα με το σημείο ανέλιξης και εξέλιξης της συνείδησής μας .
Αν αυτή έχει εστιασθεί στο θείο εφελκύσθει και εμπεδώθει από τον μαθητή εσωτερικά .
Είναι μία διαδικασία , που δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα , δίχως να προηγηθεί διαλογισμός .
Να λοιπόν και ένα ακόμη ερώτημα ?
Πόσες φορές στην ζωή μας διαλογιζόμαστε ;
Και το σημαντικότερο ,όταν το κάνουμε τι διαλογιζόμαστε ?
Το υπαρξιακό πρόβλημα λύνεται μόνον με την προσπάθεια αναβάθμισης της ατομικής συνειδήσεώς μας και αυτό λαμβάνει χώρα και είναι πραγματικό γεγονός ,όταν υπάρχει θέληση για πνευματική ελευθερία .
Εύχομαι να υπάρξει ομαδικός προβληματισμός . ![]()
Κοιτάτε ισχυρογνωμοσύνη.
Γράφει ο ψηλός.
Από τα γραπτά του Πληνιου.
"Εντωμεταξύ, όσους παρέπεμψαν σε μένα με την κατηγορία ότι ήταν Χριστιανοί, (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ).
ακολούθησα την εξής διαδικασία: τους ρωτούσα αν ήταν Χριστιανοί. Αν το ομολογούσαν, τους ανέκρινα και δεύτερη και τρίτη φορά, απειλώντας τους με τη θανατική ποινή. Όσοι επέμεναν (δεν μετανοούσαν), τους έστειλα στο θάνατο.
(ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΒΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ)
Απάντηση gigeni.
"ο πλινιος ρωταγε καποιον
εισαι χριστιανος;
απαντουσε αυτος
οχι δεν ειμαι
του ελεγε τοτε ο πλινιος
αφου δεν εισαι αποδειξε το με το να θυσιασεις στους θεους που πιστευεις
δεν ελεγε σε καποιον χριστιανο θυσιασε στους θεους αλλα σε οποιον ελεγε οτι δεν ειναι χριστιανος"
Απάντηση Σβάμπε:
"Η προσωπική πίστη δεν αποτελούσε θέμα για δίωξη στην αρχαιότητα. Την θρησκευτική δίωξη την γνώρισε ο κόσμος από τους Εβραίους και τον Γιαχβέ τους, και φυσικά την κληρονόμησαν όλα τα παρακλάδια του Ιουδαϊσμού, όπως χριστιανισμός και Ισλάμ."
Ψηλέ κοιτάνε το δάχτυλό σου , όχι τι δείχνεις.
Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι ο Γηγενής, ο Σβάμπε, ο Βασίλης, η Τοξότης, και όσοι μάχονται το Χριστιανισμό θα μπορέσουν ποτέ να είναι αντικειμενικοί.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ!!!
Το πρόβλημα με αυτούς δεν είναι ότι δεν βλέπουν την αλήθεια. ΟΧΙ, τη βλέπουν, να την παραδεχθούν δεν τους συμφέρει. Το λόγο για τον οποίο το κάνουν, δεν τον γνωρίζω. Δεν τίθεται θέμα αμφιλεγόμενων πληροφοριών ή μελανών σημείων όπου δεν υπάρχει αρκετή και αντικειμενική πληροφόρηση.
Εδώ υπάρχει η επιστολή από πολέμιο του Χριστιανισμού που μιλά ξεκάθαρα και αυτοί ζητούν ακόμη διευκρινίσεις.
Εγώ αυτό που θέλω είναι να ακούγεται και μια φωνή διαφορετική από τη δική τους.
Πιστεύω πως υπάρχουν άτομα (όπως εγώ πριν μπω εδώ μέσα) που δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα και ίσως να δέχονται αβίαστα ότι βλέπουν εδώ μέσα από τα συγκεκριμένα άτομα.
Τουλάχιστον, ας δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να διαβάσει και κάτι το διαφορετικό.
Εγώ έχω κουραστεί από την ίδια καραμέλα που επαναλαμβάνουν με την παραμικρή ευκαιρία. Καπηλεύονται το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ιστορία μας τελείως αυθαίρετα και με πρωτόγνωρο τρόπο. Είναι αυτοί που χωρίζουν την ιστορία του τόπου μας και πετούν στα σκουπίδα ένα μεγάλο μέρος της. Αναρωτιέμαι τι σόι έλληνες μπορεί να είναι όταν διαπράττουν αυτό το έγκλημα.
Δεν υπάρχει θέμα που να μην έχουν άποψη. Δηλώνουν πανεπιστήμονες και είναι έτοιμοι να κάνουν ακόμη και διατριβή πάνω σε θέματα αστροφυσικής, μαθηματικών, φιλοσοφίας, ...... προκειμένου να βρουν επιχειρήματα για να στηρίξουντις απόψεις τους, ΕΛΕΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
Είμαι σίγουρος πως αν μορούσαν να τους διαβάσουν οι αρχαίοι μας "θα τους σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο" με τα όσα θα διάβαζαν εδώ μέσα!!!
Φιλικά όπως πάντα
«Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι ο Γηγενής, ο Σβάμπε, ο Βασίλης, η Τοξότης, και όσοι μάχονται το Χριστιανισμό θα μπορέσουν ποτέ να είναι αντικειμενικοί.»
Για αντικειμενική διάθεση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ αγαπητέ. Και αυτό διότι, από την στιγμή που ΔΕΧΕΣΑΙ και ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ ως ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ την ύπαρξη ενός «εξωκόσμιου Θεού», όλα τα άλλα είναι περιττά και τις περισσότερες φορές υποκρισίες και υπεκφυγές.
Θα μπορούσες να προσεγγίσεις την αντικειμενική διάθεση, ΕΑΝ δεν είχες δογματισμούς και θέσφατα. ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στην περίπτωση σου!
Επομένως, τζάμπα μην κακοποιούμε τις λέξεις.
Ψηλός:
«Το πρόβλημα με αυτούς δεν είναι ότι δεν βλέπουν την αλήθεια. ΟΧΙ, τη βλέπουν, να την παραδεχθούν δεν τους συμφέρει.»
Αλήθεια, είναι ότι βλέπουνε ΟΛΟΙ, επιστήμονες και μη, πιστοί και μη, και όλα τα άλλα είναι Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ «ΑΛΗΘΕΙΑ».
Ψηλός:
«Εδώ υπάρχει η επιστολή από πολέμιο του Χριστιανισμού που μιλά ξεκάθαρα και αυτοί ζητούν ακόμη διευκρινίσεις.»
Η επιστολή ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αντίθετα, τα δεκάδες Έδικτα των Βυζαντινών Χριστιανών, όπως και το ατελείωτο αίμα αλλόθρησκων που έπεσαν στον χριστιανικό οδοστρωτήρα, ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ.
Οι διωγμοί, όσοι και να ήταν, ήταν απολύτως δικαιολογημένοι. Πάντοτε, σύμφωνα με τους νόμους της αυτοκρατορίας. Τα ίδια ακριβώς έκαναν οι χριστιανοί στους αλλόθρησκους όμως! Στην συνέχεια, έκαναν πολλά περισσότερα…..
Ψηλός:
«Τουλάχιστον, ας δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να διαβάσει και κάτι το διαφορετικό.»
Ακριβώς Ψηλέ, ακριβώς!
Ψηλός:
«Είμαι σίγουρος πως αν μορούσαν να τους διαβάσουν οι αρχαίοι μας "θα τους σηκωνόταν η τρίχα κάγκελο" με τα όσα θα διάβαζαν εδώ μέσα!!!»
Εάν μπορούσε ένας Ηράκλειτος, ένας Αναξαγόρας, ένας Αριστοτέλης, να ακούσουνε το σημείο που έφτασε ο Έλληνας, με το να προσκυνάει ΜΟΥΜΙΕΣ και διάφορα μέλη πεθαμένων ιερουργών (χέρια, δάχτυλα και άλλα πολλά..), με το να πέφτει στα γόνατα μπροστά σε ένα βαμμένο ξύλο αναζητώντας γιατρειά, με το να πίνει…..σώμα και αίμα θεού (!), να’σαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΙΑ ΜΑΓΚΟΥΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝΕ!!
Είπαμε Ψηλέ, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
quote:
Η επιστολή ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Αντίθετα, τα δεκάδες Έδικτα των Βυζαντινών Χριστιανών, όπως και το ατελείωτο αίμα αλλόθρησκων που έπεσαν στον χριστιανικό οδοστρωτήρα, ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ.Οι διωγμοί, όσοι και να ήταν, ήταν απολύτως δικαιολογημένοι. Πάντοτε, σύμφωνα με τους νόμους της αυτοκρατορίας. Τα ίδια ακριβώς έκαναν οι χριστιανοί στους αλλόθρησκους όμως! Στην συνέχεια, έκαναν πολλά περισσότερα…..
Αυτο παλι ειναι τελειως αστηρικτο,εωλο και ρατσιστικο.ΚΑΝΕΝΑΣ διωγμος δεν ειναι δικαιολογημενος για κανενα λογο και με καμια δικαιολογια!
Δεν μου κανει εντυπωση που πεταξες τετοια κουβεντα,σε ξερουμε καλα εδω.Ισως επειδη εισαι και γερμανοτραφης σου φευγουν ευκολοτερα τετοια ρατσιστικα και απαραδεκτα.
Οταν σταματησεις να μιλας σα σκινχεντ και ηρεμησεις λιγο και σταματησεις τις φανφαρες και τις φωνες τοτε ισως αρχισουμε να σε περνουμε στα σοβαρα.
Εδω για να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα φτανεις να μας πεις οτι ηταν και δικαιολογημενοι οι διωγμοι και εφτασες να μας πεις οτι δεν γελανε λεει οι χριστιανοι.Σιγα τα αυγα!
Μαθε να σκεφτεσαι πρωτα και μετα να το παιζεις πολυξερος και γνωστης της αληθειας.
Αλλα εσυ,και περιγραφες των βασανιστηριων να λεει και ολοκληρο το κατηγορητηριο κατι θα βρεις να πεις απλα για να μην παραδεχτεις τα αυτονοητα.
Ειδικα αυτο το "η επιστολη δεν λεει τιποτα" που ειπες ειναι ο θριαμβος του εθελοτυφλισμου!
Μπραβο,προοδευεις αγορι μου.
Σε ευχαριστω που δεν χρειαζεσαι την βοηθεια κανενος για να αποκαλυφθεις.
Αντε πια,με την υποκρισια εδω μεσα.
"ο πλινιος ρωταγε καποιον
εισαι χριστιανος;
απαντουσε αυτος
οχι δεν ειμαι
του ελεγε τοτε ο πλινιος
αφου δεν εισαι αποδειξε το με το να θυσιασεις στους θεους που πιστευεις
δεν ελεγε σε καποιον χριστιανο θυσιασε στους θεους αλλα σε οποιον ελεγε οτι δεν ειναι χριστιανος"
πηγενε στην απαντηση του νικου και συγκεκριμενα σε αυτη
Οχι φυσικα,γιατι επρεπε να κανουν σπονδες στους θεους,να αρνηθουν τον χριστο και λοιπα.
Αυτα σημαινουν οτι ο λογος διωξης κυριως θρησκευτικος,οχι πολιτικος.
καταλαβες δημητρη η ακομα;
οσο για αυτα που γραφει ο πλινιος αν εχεις διαβασει θα δεις οτι
1)Δεν έλαβα ποτέ μέρος σε ανακρίσεις των Χριστιανών, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι και έως ποιο σημείο συνήθως φτάνει η τιμωρία ή η ανάκριση.
τι λεει; δεν ελαβε ποτε μερος σε ανακριση και δεν γνωριζει μεχρι σε ποιο σημειο φτανει η τιμωρια που επιβαλανε στους χριστιανους
2)αν τιμωρείται μόνο και μόνο λόγω του ονόματος (αναφέρεται στο όνομα Χριστιανός), και χωρίς να υπάρχουν ενοχές εναντίον του, ή θα τιμωρούνται οι ενοχές που αποδίδονται στο όνομα;
και εδω ρωταει τι πρεπει να γινετε στην περιπτωση που καποιος ειναι χριστιανος αλλα δεν εχει κανει αξιοποινες πραξεις δεν εχει παραβει τον νομο
μετα λεει οτι ανεκρινε τους χριστιανους(αληθεια πως; αφου ποιο πανω ελεγε οτι οχι μονο δεν τους ανεκρινε αλλα δεν ηταν ουτε παρων σε καποια ανακριση)και τους εστελνε στον θανατο
το συμπερασμα ειναι
η οτι ο πλινιος ηταν βλακας και σχιζοφρενης
και αλλα εγραφε την μια στιγμη και αλλα την αλλη
η αυτα που παρουσιαζει ο ψηλος ειναι πειραγμενα οχι απο τον ιδιο αλλα απο καποιους αλλους
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Αυτο παλι ειναι τελειως αστηρικτο,εωλο και ρατσιστικο.ΚΑΝΕΝΑΣ διωγμος δεν ειναι δικαιολογημενος για κανενα λογο και με καμια δικαιολογια!
Ακόμη και όταν αφορά άτομα που παραβαίνουν το νόμο που ισχύει?
Σαν να λέμε πως δεν πρέπει -για να πάρουμε ένα σημερινό παράδειγμα-
να γίνετε δίωξη κατά των ναρκοτικών, δίωξη κατά του εγκλήματος, δίωξη κατά του βανδαλισμού ή δίωξη κατά των σατανιστών...
Βλέπεις δεν βοηθάει να κάνουμε γενικεύσεις
Κάποιες φορές νομίζω υπάρχει λόγος για δίωξη ατόμων ή ομάδων.
Σίγουρα σήμερα θα είμασταν πιστεύω όλοι αντίθετοι σε μια δίωξη ανθρώπων λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά και πάλι η πλοιοψηφία θα συμφωνούσε με τη δίωξη σατανιστών...