ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

VIKING33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
VIKINGΜέλος
05/12/2003, 22:21:57
Τωρα πλησιαζουν τα Χριστουγεννα.

Μια γιορτη που δινει την δυνατοτητα
σε αρκετους ανθρωπους να βρεθουν με την οικογενεια τους και να
ξεφυγουν απο την καθημερινοτητα και τα προβληματα της δουλειας.Ομως πολλοι συνανθρωποι μας σε ολο τον κοσμο δεν θα μπορεσουν να χαρουν
αυτην την γιορτη,δεν θα παρουν κανενα δωρο,δεν θα δουν ποτε τις
οικογενειες τους.Ας ευχηθουμε σε αυτους το νεο ετος το οποιο θα ερθει
να φερει επιτελους σε αυτους τους ανθρωπους το χαμογελο.

Περα απο ολα αυτα θα ηθελα να μου πειτε τι σημαινει
για σας Χριστουγεννα.Θεωρειτε οτι ειναι απλως διακοπες και ευκαιρια
για ξεκουραση;Ή σημαινει κατι παραπανω για σας;Ποιο πιστευετε
οτι ειναι το αληθινο πνευμα των Χριστουγενων;Ποιες ειναι οι πρωτες
σας σκεψεις οταν ακουτε την λεξη Χριστουγεννα;

Ευχομαι σε ολα τα μελη του Φορουμ
απο τα βαθη της καρδιας μου να περασετε ευτυχισμενα τις γιορτες με τις οικογενειες σας.

Edited by - VIKING on 05/12/2003 22:23:19

06/12/2003, 00:20:01
πολύ ωραίο και επίκαιρο θέμα VIKING

Ρωτάς, τι σημαίνουν για τον καθένα από εμάς τα Χριστούγεννα.

Από πρακτικής - πάντως - απόψεως, το θέμα της ξεκούρασης από την δουλειά είναι από τα σημαντικότερα. Αν συνυπολογίσεις ότι μαζί με σένα, ξεκουράζεται και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας (αλλά και του κόσμου όλου που γιορτάζουν και αργούν τις μέρες αυτές), τότε αυτή η αίσθηση της ξεκούρασης και χαλάρωσης είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού νιώθεις - μετέχεις σε αυτήν την παγκόσμια αίσθηση.

Θα ήθελα να έλεγα ή να ένιωθα έντονο και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, αλλά κάποια πράγματα με εμποδίζουν να το νιώσω όπως θα ήθελα. Δυστυχώς, το πνεύμα αυτό, έχει συνδεθεί τις μέρες αυτές με τον υπερκαταναλωτισμό, σε σημείο που, εάν δεν κάνεις 2-3- βόλτες στα μαγαζιά, σέρνοντας μαζί σου σακούλες, νιώθεις ότι είσαι "παιδί ενός κατώτερου Θεού". Σαν αυτά, που πεινάνε κάθε μέρα, αλλά μόνο κάτι τέτοιες μέρες τα θυμόμαστε. Κι αυτό είναι που με χαλάει. Ο συνδιασμός του "αγοράζω επειδή είναι Χριστούγεννα" με το "σκέφτομαι αυτόν που πεινάει και κρυώνει δίπλα μου, επειδή είναι Χριστούγεννα".

Ωστόσο, γιαυτούς που τα Χριστούγεννα έχουν την συμβολική έννοια ότι σαν σήμερα ο Χριστός γεννήθηκε, εγώ θα έλεγα ότι, ο Χριστός γεννιέται (και δυστυχώς πεθαίνει) κάθε μέρα στις καρδιές όλων των ανθρώπων, κι όχι μία συγκεκριμένη μέρα του χρόνου.

Κατά τα άλλα, επειδή τυχαίνει τη μέρα αυτή να έχω γενέθλια, θέλοντας και μη, τα Χριστούγεννα είναι από τις σημαντικότερες επετείους του χρόνου για μένα.

αυτή...που τα κατάφερε!κάνε κλικ!

scullyΜέλος
06/12/2003, 10:41:07
quote:
Περα απο ολα αυτα θα ηθελα να μου πειτε τι σημαινει
για σας Χριστουγεννα.Θεωρειτε οτι ειναι απλως διακοπες και ευκαιρια
για ξεκουραση;Ή σημαινει κατι παραπανω για σας;Ποιο πιστευετε
οτι ειναι το αληθινο πνευμα των Χριστουγενων;Ποιες ειναι οι πρωτες
σας σκεψεις οταν ακουτε την λεξη Χριστουγεννα;

Θα σου πω την αληθεια!
Ψωνια, μαγαζια-βιτρινες, φωτα, δωρα, οικογενειακες συγκεντρωσεις στο χωριο μου...με τα ξαδερφια μου, βραδινες ιστοριες γυρω απο το τζακι, καλαντα και.......φυσικα.....κουραμπιεδες!!!!!!!
αχχχχχχχ!

Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

06/12/2003, 11:13:16
με φωναξε κανεις ;;;;;;;;\

...κατι για κοραμπιεδες ακουσα και σα κοραμπιες που ειμαι ηρθα...

χααχααχχαχαχααχαχαχαχααχαχαχχαχαχαχαχα

χριστουγεννα ,χμ..δεν θα πω την δικη μου ιστορια ,οι σελιδα μου θα ειναι ακομη μια φορα με λεμονι γραμμενη..

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

VIKINGΜέλος
06/12/2003, 15:58:57
quote:
Θα ήθελα να έλεγα ή να ένιωθα έντονο και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, αλλά κάποια πράγματα με εμποδίζουν να το νιώσω όπως θα ήθελα. Δυστυχώς, το πνεύμα αυτό, έχει συνδεθεί τις μέρες αυτές με τον υπερκαταναλωτισμό, σε σημείο που, εάν δεν κάνεις 2-3- βόλτες στα μαγαζιά, σέρνοντας μαζί σου σακούλες, νιώθεις ότι είσαι "παιδί ενός κατώτερου Θεού". Σαν αυτά, που πεινάνε κάθε μέρα, αλλά μόνο κάτι τέτοιες μέρες τα θυμόμαστε. Κι αυτό είναι που με χαλάει. Ο συνδιασμός του "αγοράζω επειδή είναι Χριστούγεννα" με το "σκέφτομαι αυτόν που πεινάει και κρυώνει δίπλα μου, επειδή είναι Χριστούγεννα".

Ωστόσο, γιαυτούς που τα Χριστούγεννα έχουν την συμβολική έννοια ότι σαν σήμερα ο Χριστός γεννήθηκε, εγώ θα έλεγα ότι, ο Χριστός γεννιέται (και δυστυχώς πεθαίνει) κάθε μέρα στις καρδιές όλων των ανθρώπων, κι όχι μία συγκεκριμένη μέρα του χρόνου

Γεια σου Αμαλια.Ειχες λειψει καποιο διαστημα,που χαθηκες;Θελουμε
να σε βλεπουμε πιο συχνα.Παντως συμφωνω απολυτα σε αυτα που λες.

quote:
Θα σου πω την αληθεια!
Ψωνια, μαγαζια-βιτρινες, φωτα, δωρα, οικογενειακες συγκεντρωσεις στο χωριο μου...με τα ξαδερφια μου, βραδινες ιστοριες γυρω απο το τζακι, καλαντα και.......φυσικα.....κουραμπιεδες!!!!!!!
αχχχχχχχ!

Κουραμπιεδες!

Φιλη Scully που βρισκεται το χωριο αυτο που θα περασεις τα Χριστουγεννα αν επιτρεπεται;

Γεια σου φιλε Μανο.

endoramaΜέλος
06/12/2003, 21:11:12
χριστουγεννα

χαρα για μερικους
δυστηχια για αλλους

παμε πρωτα απο την ασχημη πλευρα
οι αυτοκτονιες αυξανονται κατακορυφα αυτη την περιοδο γιατι οι πιο πολλοι νοιωθουν την μοναξια σε ολο της το μεγαλειο αυτη την περιοδο

και αναφερομαι στα μοναχικα ατομα τα οποια για πολλους λογους (χαρακτηρα,περιστασεων) ζουν μια μοναχικη ζωη και βλεποντας ολο αυτον τον κοσμο να ψωνιζει δωρα για τους αγαπημενους τους,να ευχονται μεταξυ τους καλα χριστουγεννα,καλη χρονια νοιωθουν οτι ζουν στο περιθωριο και οτι η ζωη τους δεν εχει κανενα νοημα

η ψυχολογια τους πεφτει υπο το μηδεν
και γενικα περνανε ολες οι ασχημες σκεψεις απο το μυαλο τους και μπουμ και φυσικα η πραξη τους περναει απαρατηρητη γιατι ειναι μοναχικοι και δεν λειπουν απο κανεναν και γιατι αυτες οι μερες ειναι χαρουμενες και κανενας δεν θελει να της μαυρισει ακουγοντας για θανατους

γιαυτο πειτε και καμια ευχη στον τυπο που καθεται και πινει καφε μονος του

που ξερετε? μπορει να σωσεται και μια ζωη

μετα εχουμε αυτους που ειναι χαρουμενοι μονο και μονο γιατι το επιβαλλουν οι μερες (ναι υπαρχουν και αυτοι που το παιζουν χαρουμενοι για διαφορους λογους)

επισης αυτη η περιοδος ηταν χαρουμενη απο την αρχαιοτητα γιατι εντελως τυχαια την ιδια περιοδο που εχουμε χριστουγεννα/πρωτοχρονια οι αρχαιοι γιορταζαν το θερινο ηλιοστασιο

ειναι πολλα τα λεφτα Αρη ολοι εχουν μια δεκαρα παραπανω αυτες της μερες και αυτο ειναι ενας καλος λογος για να ειναι χαρουμενοι

η χαρα συνοδευεται και απο φιλανθρωπια γιατι το απαιτουν και οι μερες ετσι οι δρομοι γεμιζουν απο ανθρωπους που τους χτυπησε η ζωη αλυπητα (και οχι)

ισως οι πιο πολλοι περιμενουν το γλεντι της πρωτοχρονιας παρα την πρωτοχρονια

αφου οι γιορτες εχουν συνδιαστει με μεγαλα γλεντια παρα με το χαρουμενο μηνυμα και μην μου πει κανενας οτι γιορταζουν το χαρουμενο μηνυμα με το μεγαλο ονομα της σκυλαδικης σκηνης

οι γιορτες εχουν χασει καθε σημασια προσωπικα της εχω συνδιασει με πρηξιμο αδενων

απο τον νοεμβριο στολισμενα μαγαζακια και ευχες
διαφημησεις για δωρα
με το ζορι χαρα
αφηστε με στην μιζερια μου δεν θελω να γιορτασω τα χριστουγεννα επειδη το θελετε εσεις
δεν θελω να λεω καλα χριστουγεννα επειδη πρεπει και οχι γιατι νοιωθω εγω οτι πρεπει να ευχηθω
τα χριστουγεννα χασανε καθε σημασια θυσιαστηκαν στον βωμο του εμποριου και δεν προκειται ποτε να αναστηθουν

οπως κανανε εμποριο τον ερωτα

καλα εμπορουγεννα
να ζησετε οσοι γιορταζεται του αγιου βαλεμποριου(φυσικα και ευχομαι απο τωρα με τα φραγκα θα παιζουμε τωρα?)
καλη εμπορανασταση με την λαμπαδα του G.I JOE

και οτι αλλο θελετε να σας ευχηθω απο τωρα ετσι και αλλιως οποτε πεφτει η εμπορικη κινηση ο καλος θεουλης εχει προνοησει για μια καλη γιορτη η οποια γιορταζεται με συγκεκριμενο τροπο

πρεπει να φαμε γαλοπουλα
πρεπει να φαμε αυτο και να κανουμε εκεινο και να λεμε οτι πρεπει να πουμε και οχι οτι νοιωθουμε

δηλαδη αν ευχηθω καλη ζωη και οχι καλη χρονια θα ειμαι εξωγηινος

και φυσικα χρονια πολλα στην στριμενη κλγρια την οποια την καταριομαστε ολο τον χρονο επειδη τιναζει τα χαλια πανω στην μπουγαδα και ομως μια φορα τον χρονο με ψευτικο χαμογελο της ευχομαστε χρονια πολλα γιατι ετσι πρεπει και φυσικα απο την αλλη εβδομαδα θα μπορουμε να της ευχηθουμε να ψοφησει

μονο στις γιορτες κανουμε οτι πρεπει να κανουμε καθημερινα

εκει καταντησαμε

οχι δεν γιορταζω τιποτα δεν γουσταρω
προτιμω την μιζερια παρα την πλαστικοτητα και το δηθεν

αφου ολοι περιμενουν καποια γιορτη για να μας δειξουν οτι μας αγαπανε της αλλες μερες δεν προλαβαινουν να μας σφιξουν το χερι και να πουν μια καλη κουβεντα

καλυτερα γιατι που ξερω εγω οτι δεν κατουρησε τα χερια του πριν? μου πιασει το χερι

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it

VIKINGΜέλος
07/12/2003, 00:56:55
Φιλε Endorama απο οτι καταλαβα νιωθεις καποια μοναξια οπως και εγω.Σου ευχομαι
να βρεις καποια συντροφο ή παρεα να μοιραζεσαι τις χαρες σου και τις λυπες
σου και να γιορτασεις ομορφα Χριστουγεννα.

Πιστευω οτι και το Πασχα πλεον εχει
χασει την αξια του.Για πολλους πλεον Πασχα σημαινει φαγοποτι,περιττες νηστειες
σκυλαδικα και κηρυγματα τραγοπαπαδων.Δεν νιωθω τιποτα στις γιορτες πλεον.Μοναξια και μιζερια.
ειναι τα συναισθηματα μου και ειδικα το Πασχα.Τι να γιορτασω καθε Πασχα οταν κυκλοφορω μονος στους δρομους.Χεστηκα για τα αρνια και τα δωρα.Δεν περιμενω καμια γιορτη,δεν νιωθω πια τιποτα.

07/12/2003, 01:13:55
δεν θα πω τιποτε περισσοτερο μα και τιποτε λιγοτερο,εχουμε την ιδια εμβελεια μηκους κυματος...σας ευχαριστω.

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

GuessWhoΜέλος
07/12/2003, 01:39:14
ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΜΙΣΩ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΠΑΝΤΟΥ,ΥΛΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ,ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ.ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΝΩ.
ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ.
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ.

Master Of Puppets.
Μην παίρνετε τη ζωή στα σοβαρά. Κανείς δεν βγήκε ζωντανός από αυτή.

07/12/2003, 02:31:51
Χριστούγεννα = αμερικάνικες τρίχες

Το ''ρεβεγιόν'' της πίκρας,της μιζέριας και της αυταπάτης

Δεν λέω, η ατμόσφαιρα είναι ορισμένες φορές μαγευτική. Μα ψεύτικη.
(στο μεγαλύτερο μέρος)
Ένας μοναχικός άνθρωπος (το έθιξε και ο αγαπητός endorama) μένει με την χούφτα της ευτυχίας στο χέρι. Αυτό κάτι μου λέει.

Το ‘σαμπανιζέ’ κρασί της φτήνιας και της λήθης πίνει ο κόσμος για να γιορτάσει το απόλυτο τίποτα.
Και μετά το πέρασμα της αμερικανοφερμένης τσίπικης φιέστας, συμπεραίνει πως είναι ακόμη ποιο φτωχός.

Καλά Χριστούγεννα! (λανθασμένη ονομασία)

ΥΓ.
Δεν είμαι μόνος και δεν νιώθω μόνος. Αντιθέτως!

Που είναι οι πραγματικές, ‘νοηματικές’ γιορτές του παρελθόντος οπού ο κόσμος γνώριζε τι! γιόρταζε;;;;

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 07/12/2003 02:41:17

endoramaΜέλος
07/12/2003, 05:12:40
φιλε μου Viking σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και σου ευχομαι και εγω το ιδιο (οχι γιατι πρεπει να τα πω λογω ημερων)

ειναι ωραιο να μοιραζεσαι χαρες και λυπες αυτη η κατασταση σου δινει και δυναμεις/κουραγιο ομως οσο περνανε τα χρονια χρειαζομαι ολο και περισσοτερο χρονο τον οποιο θα τον περναω μονος μου

δεν ειμαι μοναχικος τυπος ομως πολλες φορες αυτη η ταμπελιτσα μου αρεσει και την αναζητω

μου αρεσει να καθομαι μονος μου και να χανομαι στις σκεψεις μου και να κανω ατελειωτες συζητησεις με τον εαυτο μου βαζωντας και καποια πραγματα στην σειρα χωρις να με διακοπτει κανενας

απο νωρις ανακαλυψα οτι το οικειο περιβαλλον σε θελει στην πραγματικοτητα και εγω εχω αναγκη καμια φορα να "καβαλαω την φαντασια" και αυτο το καταφερνω μονο οποτε μενω μονος μου

γιατι εκει που πλεεις προς το σημειο που η θαλασσα ενωνεται με τον ουρανο ακους μια φωνη μεσα στο αυτι σου που σου λεει "θα παμε για καφε?" και ανακαλυπτεις οτι μιλας στο τηλεφωνο και τιναζεις τα ρουχα σου που σκονιστηκαν απο την ανωμαλη προσγειωση και ξεκινας για την επαφη σου με την πραγματικοτητα

και η πραγματικοτητα αυτων των χαρουμενων ημερων δεν μου αρεσει καθολου

αγιοι βασιληδες που χορευουν σαμπα,παντου φωτα που τυφλωνουν την νοημοσυνη

ολοι αυτη την περιοδο θυμουνται να ειναι χαρουμενοι της υπολοιπες μερες προσκυνανε την γκρινια

τωρα θυμουνται ολοι τον αναπηρο (τον αληθινο οχι τον αγιοβασιλιατικο) που ζηταει την βοηθεια τους της αλλες μερες τον ψαχνουν αλλα δεν τον βρισκουν

ευτηχως που ανακαλυφθηκαν και τα κινητα ετσι στελνουν ενα απροσωπο μηνυμα χαρας και ευτηχιας και ξεμπερδευουν γρηγορα και ευκολα

παντου φωτα και χαμογελα ομως που εξαφανιζονται ολα αυτα μεσα σε λιγες μερες?ισως να φταιει η ρουτινα αλλα ισως και να ειναι ενα διαλειμμα ωστε να παρουμε δυναμεις για να μπορουμε να κανουμε μετα της γιορτες τους αλλους σκουπιδια με μεγαλυτερη ορμη.

τα χριστουγεννα υπαρχουν κατα την γνωμη μου για να υπενθυμιζουν στους ανθρωπους πως πρεπει να ζουνε την καθε τους μερα και οχι για να θυμουνται μια φορα τον χρονο

υποθετω οτι οσο θα ξεχνανε τοσο θα αναζητω και εγω την μοναξια μου.

φιλε Viking η μοναξια σε μικρες δοσεις δεν ειναι κακη

ειναι ομως οταν σε πνιγει (και ελπιζω να μην σε πνιγει και εσενα)

και πνιγει πολλους ανθρωπους ισως να ειναι και αυτος ενας λογος που τα χριστουγεννα ειναι ολοι χαρουμενοι

νοιωθουν οτι καποιοι νοιαζονται και με την σειρα τους νοιαζονται και αυτοι

αλιμονο ομως σε αυτους που δεν εχουν αυτη την αισθηση
την αισθηση του "δεν νοιαζεται κανενας για μενα" καπως ετσι ξεκινανε πολλα δραματα

ολο και καποιος θα νοιαστει για καποιον ειδικα αν και αυτος ψαχνει το ιδιο πραγμα

η αισθηση αυτη (εστω και ψευτικης καμμια φορα) του οτι καποιος νοιαζεται μπορει να βρεθει και εδω μεσα στο forum που μπορει να ειναι απροσωπο και αυτο ομως ειναι και πολυ καλο μεσο επικοινωνιας γιατι με τα κινητα θα μιλησεις με τον τηλεφωνικο σου καταλογο που σιγουρα ειναι γεματος απο ανθρωπους

που δεν σε καταλαβαινουν

που ακομα δεν ηρθαν τα χριστουγεννα για να σου πουν μια καλη κουβεντα

που δεν χρειαζονται κατι απο εσενα για να σε παρουν τηλεφωνο

που δεν εχουν ορεξη να μιλησουν μαζι σου οποτε εχεις την αναγκη να πεις κατι ειδικα αν σε βασανιζει το ερωτημα του νοηματος της ζωης στις 2 το πρωι

και απο ατομα που εχουν αλλαξει νουμερο αλλα ξεχασαν να στο πουν

υπαρχει μια αρκετα μεγαλη διαφορα

γιαυτο δωστε για να παρετε

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it

07/12/2003, 14:05:20
τι να πω βρε παιδιά!

διαβάζοντας τα δυό μηνύματα του endorama, συγκινήθηκα, γιατί είναι ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΑ αυτά που γράφει!!!

φίλε μου, μίλησες στην καρδιά μου με αυτά σου τα λόγια!

και δε νομίζω ότι αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό, αυτά που γράφει...

μέσα σε αυτά τα λόγια υπάρχει μεγάλη αλήθεια...
αποκαλύπτεται η σκληρή πραγματικότητα της μοναξιάς. πόσοι πραγματικά ζούνε τα Χριστούγεννα όπως πραγματικά θα ήθελαν να τα ζήσουνε; πόσοι τα ζούνε μαζί με τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ, και δε συμβιβάζονται με τυπικότητες;

τα Χριστούγεννα ανεβαίνει το θερμόμετρο της νευρικότητας και της ανησυχίας. και πολλοί προσπιούνται χαρά, πολλές φορές και στον ίδιο τον εαυτό τους γιατί νομίζουν ότι οι γύρω τους είναι ευτυχισμένοι, έχουν αυτά που θέλουν και ντρέπονται να δίξουν την δική τους "μιζέρια" προς τα έξω. έτσι, μέσα σε μιά γενική προσπόίηση, όλοι νομίζουν ότι ο δίπλα είναι χαρούμενος, αμ δε!

δε λέω, υπάρχει χαρά στα Χριστούγεννα, αλλά είναι τόοοσο μεγάλη η εξιδανίκευση αυτής της χαράς, που ο,τιδήποτε λιγότερο από αυτό που φανταζόμαστε, μοιάζει δυστυχία.

από την άλλη όμως...

προσωπικά κάθε Χριστούγεννα με πιάνει αυτό το είδος της υπόγειας κατάθληψης και άγχους. αλλά στο τέλος, όλο και κάτι καλό, χαρούμενο και ευχάριστο συμβαίνει, και ξεχνιέμαι!

και τέλος, υπάρχει και ο Άη Βασίλης
ο συμπαθητικός αυτός γεράκος ο γεμάτος ελπίδες και δώρα...

πιστεύετε στον Αη Βασίλη;
γράφτε του την επιθυμία σας σε ένα γράμμα και στείλτε τη!
μπορεί αυτή τη φορά να σας φέρει το δωράκι, που τόοοσο επιθυμείτε!
μπορεί πάλι όχι.
αλλά ο επιμένων νικά!
αν δεν είναι φέτος, θα είναι του χρόνου, ή του παραχρόνου, ή του παρα-παραχρόνου...και πάει λέγοντας...

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^

VIKINGΜέλος
07/12/2003, 14:45:26
Μηπως πρεπει να ευχηθουμε καλα Ηλιουγενα και οχι καλα Χριστουγεννα.

Συμφωνω απολυτα με τον φιλο ENDORAMA.

George_13Μέλος
07/12/2003, 20:26:35
Λοιπον, μολις τελειωσα το στολισμα του χριστουγενιατικου δεντρου.Αν και εφτασα σε αυτην την φοβερη ηλικια των 20 χρονων, ακομα εχω ( σε λιγοτερο βαθμο θα ελεγα) το συναισθημα που ειχα και μικρος για τα χριστουγενα.Βεβαια τοτε, το συναισθημα αυτο διαρκουσε μεχρι το τελος των χριστουγενων, ενω τωρα... οσο κρατησε το στολισμα του δεντρου.Κατι ειναι και αυτο.
Γενικα τα χριστουγενα αρχισα να τα βλεπω σαν μια γιορτη χαρας, ανταλαγης δωρων-ευχων,φαγητου,ξεκουρασης ολη αυτη η ξεχωριστη γιορτινη ατμοσφαιρα.Τωρα πραγματικα δεν ξερω πως να νιωσω. Ενω θελω να τα χαρω τα χριστουγενα, καποια πραγματα δεν με αφηνουν.Ποια ειναι η βασικη αιτια? Μεγαλωνοντας ανακαλυψα οτι αυτη η γιορτη καποιοι ανθρωποι δεν μπορουν να την χαρουν,την ιδια στιγμη οπου ο υπολοιπος κοσμος "γλενταει".Πολλες φορες σκεφτομαι "Τι θα κανω αν καποια μελλοντικα χριστουγενα τα πεαρσω μονος μου!!Θα τρελαθω μαλλον."
Την εποχη αυτη σκεφτομαι πολυ τους μοναχικους ανθρωπους που δεν προκειται να ακουσουν ουτε ενα "Καλα Χριστουγενα" απο καποιον.Θλιβερο.
Γενικα... σκεφτομαι ολους αυτους που δεν θα χαρουν και αυτα τα χριστουγενα.
Ποιο ειναι το πνευμα των χριστουγενων? Αγαπη-Υγεια.Πανε πακετο, ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗΝ.Τα χριστουγενα σε βοηθανε να γινεις καλυτερος ανθρωπος οχι μονο κατα την περιοδο τους αλλα και μετα.Το "μετα" ειναι που μετραει και οχι το "κατα". Ο Σκρουτζ σε καποια φαση εγινε καλος...το θεμα ειναι οτι καποιοι ανθρωποι δεν θα γινουν ποτε καλοι οσα πνευματα και να ερθουν.

Πω πω αρχισα παλι να μελαγχολω και οσοι το διαβασετε θα παθετε τιποτα.

quote:
προσωπικά κάθε Χριστούγεννα με πιάνει αυτό το είδος της υπόγειας κατάθληψης και άγχους. αλλά στο τέλος, όλο και κάτι καλό, χαρούμενο και ευχάριστο συμβαίνει, και ξεχνιέμαι!

Αυτο θα συμβει και σε εμενα.Δεν ευχομαι καλα χριστουγενα δεν εχουν ερθει ακομα.Στις 25 θα επανελθω.Εως τοτε να περνατε καλα

WHO DARES... WINS!

Edited by - George_13 on 07/12/2003 20:28:12

Knight MIXAILΜέλος
07/12/2003, 21:19:25
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ.
Αναμεσα στα topic που λογω των ημερων που ερχονται ξυπνουν η γεννιουνται, αποφασισα να απαντησω μονο σε αυτο. Μεταφερω ομως, απο αλλο topic- οτι τιποτα σχετικα με τον Ιησου δεν συνεβη στις 25 Δεκεμβριου.
Ορθα αναφερεις amalia, οτι ο Χριστος γεννιεται και πεθαινει καθε μερα μεσα μας.
Μεσα στο πληθος των ημερων αργιας και ξεκουρασης που ξεκινανε,
ειναι μια ευκαιρια να αναλογιστουμε την εσωτερικοτητα της Διδασκαλιας Του, ωστε να παραμεινει Αθανατος εντος μας.

Οσο για τις πλευρες της μιζεριας που αναφερθηκαν θα ηθελα να πω οτι δεν ειναι κακο -πολυ δε περισσοτερο αμαρτια- να περνας καλα. Ειναι η αδιαφορια το προβλημα και αυτο αφορα εμας και μονο. Σκοπος και εσωτερικο νοημα της γιορτης αλλωστε ειναι η ενθυμηση του μηνυματος της ελπιδας και η εγρηγορση μας, ωστε να γινει αυτη πραγματικοτητα.
Τελικα, νομιζω , οτι ο γερο Σκρουντζ ζει ακομα και μαλιστα θαλεροτατος, μεσα μας. Καποτε θα σημανει και για μας Χριστουγεννα.

Στις 25 Μαρτιου ειναι η φανερη εναρξη του ηλιακου ημερολογιου. Στις 25 Δεκεμβριου ειναι η εσωτερικη Πρωτοχρονια. Τοτε που αρχιζει η επανοδος του φωτος.
Κλεινοντας θα ηθελα να σας μεταφερω δυο στιχους με αφορμη το Χειμερινο Ηλιοστασιο, την ημερα των Χριστουγεννων.

"Ω! Νυκτα, ω θυγατερα μου Νυκτα, το πιο ομορφο πλασμα μου…
Συ που κοιμιζεις το παιδι, γεματο αθωοτητα κι εμπιστοσυνη
Στην αγκαλια της μητερας του.
Συ που κοιμιζεις το παιδιον Ιησους κάθε βραδυ
Στην αγκαλια της Παναγιας της αμωμου.
Συ που κοιμιζεις τον ανθρωπο
στην αγκαλια της Προνοιας μου…Μητρικη
Ω θυγατερα μου σπινθηροβολα και σκοτεινη
Σε χαιρετω
Εσενα που γιατρευεις, που τρεφεις που αναπαυεις
Ω σιωπη του ισκιου……….

Μεσα σε αυτό το βασιλειο της ανησυχιας
Εσυ θυμιζεις, μημονευεις, ξαναφερνεις σχεδον……
Την Πρωινη γαληνη,
Τοτε που το πνευμα μου εφερετο υπερανω των υδατων……
Κι ακομα, ω θυγατερα μου αστροσπαρτη,
Θυγατερα μου με το σκοτεινο πανωφορι……
Αναγγελλεις, παρασταινεις, κανεις σχεδον κάθε βραδυ
Προωρα να ξαναρχιζει μεγαλη μου Γαληνη
Του Φωτος η αιωνια

Όμως , πανω απ όλα μου θυμιζεις , Ω Νυκτα,
Εκεινη την νυκτα.
Η Ενατη ωρα ειχε σημανει στην χωρα του Ισραηλ.
Όλα ειχαν τελειωσει.
Αυτή η καθοδος του Γιυου μου αναμεσα στους ανθρωπους,
Κοντα στους ανθρωπους.
Και περι ωραν ενατην αφησε ο Γυιος μου
Την φωνη που δεν θα σβησει ποτε.
Όλα ειχαν τελειωσει
………………………
………………………
………………………
«Κι ηταν σαν όλα νάρχιζαν ΤΩΡΑ»
ΣΗΜΕΡΑ Χειμ. Ηλιοστ.

ΥΓ. Ας μου συγχωρεθει η παραφραση του κλεισιματος

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

08/12/2003, 04:57:16
quote:
Τελικα, νομιζω , οτι ο γερο Σκρουντζ ζει ακομα και μαλιστα θαλεροτατος, μεσα μας. Καποτε θα σημανει και για μας Χριστουγεννα.

Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ μου και όχι μόνο σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα που είπες εσύ και ο endorama...
Eίναι φοβερό πως ταυτίζονται τα "πνεύματα" κάποιες φορές...
Ετσι και γω λίγες ώρες πριν πεις εσύ αυτά για τον Σκρούτζ είχα αναφερθεί και γω σε αυτό το Σκρούτζ που όλοι κρύβουμε μέσα μας...
Με μια μικρή βόλτα είδα ότι δεν υπάρχει τέτοιο θεμα και έτσι άνοιξα θέμα για το πνεύμα των Χριστουγέννων...http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2841.
Δυστυχώς είχα ξεχάσει να ψάξω στο Αχλαδότυρο...(η αλήθεια είναι ότι το έχω ξεχάσει από καιρό...)
Μετά από ενημέρωση του VIKING έμαθα για την ύπαρξη αυτού του θέματος.
Φίλε μου σε ευχαριστώ που κατανόησες τη διαφορετικότητα του θέματός μου γι'αυτό άλλωστε το έβαλα στις Απόψεις-Προτάσεις...
Είναι ένα θέμα που δεν αναζητά το νόημα των Χριστουγέννων γιατί όλοι λίγο πολύ το ξέρουμε αλλά προτρέπει να το βιώσουμε καλύτερα με κάποιους τρόπους...
Οταν το άνοιξα το άνοιξα περισσότερο για να διαβαστεί παρά για να γράψουν άλλοι... αλλά όσοι "πιστοί" προσέλθετε...

"Τάδε έφη Avallon"
scullyΜέλος
08/12/2003, 11:54:11
quote:
Φιλη Scully που βρισκεται το χωριο αυτο που θα περασεις τα Χριστουγεννα αν επιτρεπεται;

Ενα χωριο κοντα στη Σητεια (Λασιθι)
Χαμεζι λεγεται, ειναι το χωριο του πατερα μου.

Στην Αφρικη θα παω με τους Massai

naryaΜέλος
08/12/2003, 15:14:38
Τα τέλεια Χριστούγεννα είναι να είσαι με αυτόν(ους) που αγαπάς και να κάνεις αυτό που επιθυμείς. Ούτε φιέστες, ούτε δώρα, ούτε λαμπερά κουρέλια. Το μόνο που αξίζει για όσους δουλεύουμε είναι οι αργίες, για να έχεις επιτέλους λίγο χρόνο για τον ευατό σου και τους αγαπημένους σου. Γιατί όλες τις εργάσιμες ημέρες είμαστε σαν τα ζόμπι (ξεζούμισμα στη δουλειά, ταλαιπωρία στους δρόμους) και όταν φτάνουμε σπίτι το μόνο που θέλουμε είναι να ταβλιαστούμε μέχρι την επομένη.

Πάντως αυτό που σιχαινόμαστε με τον άντρα μου τα Χριστούγεννα είναι οι οικογενειακές μαζώξεις. Όλα δήθεν και υποκρισία.
Τέλεια Χριστούγεννα για εμάς : οι δυο μας ταξίδι κάπου με κλειστά κινητά να μην μας βρίσκει κανείς.

DanaiΜέλος
08/12/2003, 22:01:45
Σας χαιρετώ όλους...,
Πολύ όμορφο και επίκαιρο θέμα φίλε VIKING

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν συμπάθησα τις επετείους.
Ομως ενω οποιαδήποτε άλλη επετειο ο κόσμος μπορει εύκολα να την αποφύγει,
οι γιορτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι παντού παρούσες,
επίκεντρο συζητήσεων και μοιάζουν σαν να μη τελειώνουν ποτέ!

Ετσι τα Χριστούγεννα συνδέονται πλέον με τις αγορές προιοντων,
τα δώρα που κάνουμε και τα δώρα που περιμένουμε να μας κάνουν,
η βόλτα να δούμε τις βιτρίνες,η «διασκέδαση», τα τηλέφωνα για ευχές, κ.τ.λ
Πρέπει να τα κάνεις όλα αυτά προκειμενου να «συμμετέχεις».
Αν αρνηθείς, χάθηκες ειτε θα παρεξηγηθεις είτε στην καλύτερη περίπτωση θα σε λυπηθούνε,
αφού θα νομίσουν πως απέχεις και θα σε χαρακτηρίσουν περιθωριακό.

Τελικά όμως θα βρεθούμε να κοιτάμε τα στολισμένα δέντρα μας, τα δώρα μας, το τραπέζι μας ενώ άλλοι άνθρωποι
(ούτε μπορώ να φανταστώ πόσοι) θα κοιτάνε τη φτωχεια τους, την αρρωστια την εγκαταλειψη...
Δεν θα 'ναι μόνο οι τύψεις και η στεναχώρια αλλά και ντροπή που πάλι τους θυμηθήκαμε μόνο αυτήν τη μέρα...
Ακόμη και με τους "δικούς" μας ανθρώπους πρέπει να έρθουν τα Χριστούγεννα για να τους αγκαλιάσουμε, να βρούμε τον χρόνο να συζητήσουμε μαζί τους, να γελάσουμε, να ανταλάξουμε δώρα, να τους πούμε πως τους αγαπάμε * τις υπόλοιπες μέρες θα πρέπει να το μαντεύουν..

Βέβαια υπάρχουν και μερικοί που βιώνουν τα Χριστούγεννα σαν μια καθαρά θρησκευτική γιορτή.
Αυτοί όμως στο σύνολο τους είναι τόσο λίγοι και καθόλου αντιπροσωπευτικοί της κοινωνίας μας...

Τέλος μακάρι τα πράγματα να ήταν καλυτερα αλλα κατά την γνωμη μου δεν είναι...

"To χθες δεν είναι τίποτα περισσότερο
από την ανάμνηση του σήμερα και το αύριο είναι το όνειρο το σήμερα"
Χαλίλ Γκιμπράν
(Ο προφητης)

Edited by - Danai on 08/12/2003 22:09:42