- Φίλε και Φίλοι Καλησπέρα σας. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Με λένε Νίκο, και είμαι 23 ετών, από μικρή κι όλας ηλικία μέχρι τώρα έχω έλξη προς στην σκοτεινή πλευρά της σοφίας και στην σκοτεινή πλευρά της ύπαρξης.
Την ανεξήγητη πελυρά, την πλευρά που αντιστοιχεί στο Μυστήριο, στο παράξενο και μερικές φορές και στον τρόμο, την πλευρά της ΣΚΙΆΣ αλλα και της Υποκειμενικότητας.
Έχω έλθει στον παρών χώρο συζητήσεων με σκοπό να ανταλλάξουμε εποικοδομητικές απόψεις γύρο από το θέμα του εσωτερισμού, της φιλοσοφίας, συζητήσεις για αυτά που βλέπουμε άλλα και για αυτά που δεν βλέπουμε μακριά από προληπτικές αηδίες, Θέματά όπως για την πραγματική φώτιση που επιτυγχάνετε διάμεσο της εξερεύνησης του σκοταδιου και όχι πάντα με τον οραματισμό του φωτός κ.α.
Να συζητήσουμε για θέματά και να ανταλλάξουμε εμπειρίες γύρο από το μυστήριο και τα ανεξήγητα φαινόμενα, και αν θέλετε γύρο απο το απόκρυφο. Συζητήσεις για την σκοτεινή πλευρά του νου που λίγοι γνώρισαν, και ακόμα ποιο λίγοι θέλησαν να την γνωρίσουν, και ειδικά σε μια εποχή που επικρατεί η δύναμή της συνήθειάς.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Φιλικά.
ΥΓ: Η αλήθειά ποτέ δεν είναι μια.
Η αλήθειά του ψέματος είναι και αυτή μια αλήθειά μέσα στην σκοτεινή πλευρά του νου.
Δεν υπάρχει νόμος ανώτερος απο την πραγματικότητά της υποκειμενικότητας (το Χάος).
Η Ζωή στην μη πραγματικότητά ελέγχει καλύτερά τις δυο όχθες του χρόνου. ![]()
Live your life as if it would end today.
Plan your life as if it would last forever.
Δωσε μας τα φώτα σου εεεεε... το σκότος σου
Δεν πάμε για κανα μπάνιο λεω εγώ, ακούς εκεί θέμα "φιλες και φίλοι"
Καλά τα γράφεις, λιγο μπαλανικά (όχι κακό αυτό βέβαια) και πολύ πομπώδη. Αν εσυ όμως βιώνεις (όπως λες) κάποια πράγματα, ποιος είναι ο λόγος να διμιουργήσεις ολόκληρο αυτό το θεματάκι; Δεν θα μπορουσες απλά να αρχισεις να γράφεις σε θέματα που συζητιούνται;
Χωρις παρεξήγηση, αλλά το στυλάκι "να μαι κι εγώ, ήρθα, είμαι λίγο σκοτεινούλης και ελάτε να συζητήσουμε πράγματα ωστε να σας φωτίσω λίγο" δεν μου κολλάει καλά στο μάτι..
Ξέρεις, χαλάει την γεωμετρία...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/
quote:
Χαιρετίζω το θηρίον της αποκάλυψης. Τέτοια αυτοπαρουσίαση ούτε ο Αντίχριστος ο ίδιος να ήσουν φίλεΔωσε μας τα φώτα σου εεεεε... το σκότος σου
Δεν πάμε για κανα μπάνιο λεω εγώ, ακούς εκεί θέμα "φιλες και φίλοι"
Καλά τα γράφεις, λιγο μπαλανικά (όχι κακό αυτό βέβαια) και πολύ πομπώδη. Αν εσυ όμως βιώνεις (όπως λες) κάποια πράγματα, ποιος είναι ο λόγος να διμιουργήσεις ολόκληρο αυτό το θεματάκι; Δεν θα μπορουσες απλά να αρχισεις να γράφεις σε θέματα που συζητιούνται;
Χωρις παρεξήγηση, αλλά το στυλάκι "να μαι κι εγώ, ήρθα, είμαι λίγο σκοτεινούλης και ελάτε να συζητήσουμε πράγματα ωστε να σας φωτίσω λίγο" δεν μου κολλάει καλά στο μάτι..
Ξέρεις, χαλάει την γεωμετρία...
?
"Καμία σχέση" με αυτά που λές. :roll: :roll:
Live your life as if it would end today.
Plan your life as if it would last forever.

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ
http://periplanisis.blogspot.com/
Καθώς και πολλά άλλα στοιχεία που αφορούν τη συμμετοχή ***ius, τα οποία φαίνονται από το προφίλ μέλους. Μόνο και μόνο μια διεύθυνση email που ξεκινάει με το "ανεξάρτητος σατανισμός" θα έφτανε ούτως ή άλλως. Αλλά υπάρχουν κι άλλα...
Το θέμα αυτό απενεργοποιείται και θα μεταφερθεί αύριο σε καταλληλότερη κατηγορία. Όπως επίσης και ο λογαριασμός ***ius.
Έγινε επίσης τροποποίηση του ονόματος του λογαριασμού.
Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
quote:
Macedon έγραψε.....quote:
Εσύ δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτε, γιατί δεν έχεις καμία απόδειξη. Το θέμα του τόπικ είναι: "Ιησούς. Υπήρξε ή όχι;".Ενω εσυ μπορείς ν' αποδείξεις οτι δεν υπήρξε και αν τελοσπάντων υπήρξε, σίγουρα δεν ηταν αυτό που ο Χριστιανισμός διδάσκει....Μμμμάλιστα...
Μαcedon έγραψε...
quote:
Οσο για σας τους άλλους που δέχεστε σαν θεία αποκάλυψη ότι σας σερβίρουν, αυτό επίσης αποτελεί προσωπικό σας πρόβλημα.
[quote]
"Πρόβλημα", αποτελεί προφανώς για εσένα το οτι εμείς δεχόμαστε αυτά που μας "σερβίρουν" .Κακώς ομως αγχώνεσαι τόσο πολύ για τα δικά μας προσωπικά προβλήματα...
Nομίζω πως χάσαμε την ουσία του θέματος! -Δεν είναι απαραίτητες νομίζω οι προσωπικές επιθέσεις- Λογικό είναι, με βάση πάντα το θέμα του τόπικ, κάποιοι να πιστεύουμε πως υπήρξε και κάποιοι πως δεν υπήρξε ή πως ναι μεν υπηρξε ιστορικό πρόσωπο αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον Θεάθρωπο του Χριστιανισμού.
Λοιπόν ας επικεντρωθούμε καλύτερα στις τρείς αυτές κατηγορίες με επιχειρήματα. Σίγουρα κανείς μας δεν έχει έρθει για να ασχοληθεί με τα προσωπικά προβλήματα του άλλου, να ανταλλάξουμε απόψεις θέλουμε.
Φιλικά
Τοξότης
Αυτό που είπα, απευθυνόμενος στον "Ψηλό" ήταν να σταματήσει το θεολογικό κήρυγμα, το οποίο προφανώς δεν οδηγεί πουθενά και γίνεται απλά και μόνο για να ακούμε τη φωνή μας και να προσπαθήσει να παρουσιάσει αποδείξεις σχετικά με το αντικείμενο της συζήτησης. Και το είπα αυτό γιατί ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ από τα μηνύματά του στη συζήτηση αυτή δεν παρουσίασε ΟΥΤΕ ΜΙΑ πηγή παρά μόνο κηρύττει εν είδει ιεραποστόλου τους Παπούα.
Από την άλλη, το θέμα αυτό είναι ιστορικής φύσης (όπως θα κατάλαβες αν διάβασες τα μηνύματα της συζήτησης από την αρχή) και όχι θεολογικής. Δεν συζητάμε αν ο Χριστός ήταν Θεός ή όχι, αν ήταν 3 ή 30 ουσίες μαζί γιατί απλά σε τέτοιου είδους συζητήσεις δεν μπορεί να αποδειχτεί τίποτε και ο καθένας πιστεύει αυτό που θέλει και καλά κάνει. Συζητάμε αν υπήρξε ή όχι, σαν ιστορικό πρόσωπο με βάση κάποιες ιστορικές πηγές.
Τώρα αν εγώ πάω στην Κόλαση γιαυτά που πιστεύω ή δεν πιστεύω, αν ο Σβάμπε είναι δωδεκαθεϊστής ή βραχμάνος ή όργανο του διαβόλου ή η Ostria πρέπει να καεί στην πυρά ως αιρετική γιατί υπονομεύει τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, δε νομίζω ότι αυτά βοηθάνε τη ροή της συζήτησης.
macedon
Και επειδή όλα αυτά το στοιχεία εγώ τα βλέπω και μέσα στην Καινή Διαθήκη, αντιφάσεις και ασυμφωνίες στον λόγο, τελικά μήπως το κείμενο δεν είναι θεόπνευστο αλλά ανθρώπινη επινόηση και το ζητούμενο είναι μόνο η πίστη προς τον Χριστό-Θεό και όλα τ΄ άλλα είναι απλώς διακοσμητικά λόγια;
Γιατί από την μία έχουμε το "Εγώ όμως σας λέω, αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους που σας καταρώνται, ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν και προσεύχεσθε δι εκείνους που σας κακομεταχειρίζονται και σας καταδιώκουν"; (Ματθ 5. 44-45)
Και από την άλλη, αρχίζουν οι απειλές και οι κατάρες εναντίων όλων των απίστων. Επειδή όποιος πιστέψει στον Θεό (των Χριστιανών) μέχρι την μέρα της Κρίσεως την έχει γλυτώσει, αλλά από εκείνη την μέρα ξεχνάμε και τις αγάπες και την κατανόηση και τις ευλογίες και αρχίζει ο βούρδουλας.
Καθώς, κατά την μέρα της κρίσεως οι "άπιστες" πόλεις (τις οποίες αναφέρει και ονομαστικά) θα υποφέρουν περισσότερο από τα Σόδομα και τα Γόμορα (Ματθ 11. 20-24) και κατά την τελική κρίση ο Θεός θα πει στους άπιστους "Φύγετε από εμέ καταραμένοι, στην αιωνία φωτιά, που έχει ετοιμασθεί διά τον διάβολον και τους αγγέλους του" (Ματθ 25. 41)
Εδώ υπάρχει αντίφαση ή κάνω λάθος;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
macedon
Φίλε τοξότη, νομίζω ότι δεν διάβασες όλο το μήνυμά μου και απομόνωσες ένα τμήμα το οποίο και σχολιάζεις προς δημιουργία εντυπώσεων.
Αγαπητέ macedon,
μάλλον εσύ δεν κατάλαβες το σχόλιο μου. Το διάβασα το μύνημα σου όπως και όλα τα προηγούμενα πριν αποφασίσω να γράψω κάποιες απο τις απόψεις μου στο θέμα. Άν είχες διαβάσει όσα έχω παραθέσει στην 5η σελίδα του topic θα έβελεπες πως μάλλον έχω καταλάβει πολύ καλά ότι μιλάμε για την ιστορικότητα του Ιησού Χριστού.
Αλήθεια -αν εσυ διάβασες τα δικά μου μυνήματα- ποιά είναι η άποψη σου πάνω σε αυτά?
Γιατί ειληκρινά για αυτό το θέμα με ενδιαφέρει περισσότερο να ανταλλάξω απόψεις με τους συνομιλιτές μου, παρά για τη λογική.
Μα σίγουρα δεν το έκανα για δημιουργία εντυπώσεων, ίσως μην έγινε σαφής η πρόθεση μου να επανέλθουμε στο θέμα του topic.
Λοιπόν: "Ιησούς. Υπήρξε ή όχι?"
Ο Ιησούς θεωρώ ότι ήταν ένα ιστορικά αμφιλεγόμενο πρόσωπο, στοιχεία της ύπαρξής του αναφέρονται μόνο στα ευαγγέλια τα οποία ουδόλως μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες ιστορικές πηγές.
Άλλωστε η αμφισβήτηση της ύπαρξής του, ενισχύει την άποψη της ανυπαρξίας του.
Τα στοιχεία περί αυτού έχουν παρατεθεί από άλλους συνομιλητές προηγουμένως, δεν βρίσκω το λόγο να τα παραθέσω εκ νέου εδώ.
Όσον αφορά το μήνυμά σου που αναφέρεις, δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τη λογική σου. Η θεώρησή σου περί σχέσης Χριστού-Χριστιανισμού-Ελληνισμού με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και δυστυχώς για μας τους Έλληνες, δεν αποτελεί απλά έναν αφορισμό, αποτελεί την ίδια μας την ιστορία όπου από ένα σημείο και μετά, ο Ελληνισμός κατάντησε Ελληνοχριστιανισμός -δυστυχώς- και με τη δική μας ανοχή, αν όχι βοήθεια.
macedon
quote:
Ο Ιησούς θεωρώ ότι ήταν ένα ιστορικά αμφιλεγόμενο πρόσωπο, στοιχεία της ύπαρξής του αναφέρονται μόνο στα ευαγγέλια τα οποία ουδόλως μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες ιστορικές πηγές.
Συγνώμη που παρεμβαίνω, φίλε μου macedon, αλλά είναι μάλλον δύσκολο να πιστέψει κανείς πως τόσες χιλιάδες ανθρώπων πέθαναν για την πίστη τους στον Ιησού μόλις λίγα χρόνια αργότερα, τη στιγμή που ένα τέτοιο πρόσωπο δεν υπήρξε ποτέ.
Ναι, είναι πιθανόν η διδασκαλία του να αλλιώθηκε, αλλά το να υποστηρίζουμε πως δεν υπήρξε καθόλου είναι μάλλον ακραίο...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
quote:και με τη δική μας ανοχή, αν όχι βοήθεια.
macedon
...αμάθεια, μελετημένη προπαγάνδα και συστηματική απόκρυψη της αλήθειας θα συμπλήρωνα. Δυστυχώς μόνο με την προσωπική ενασχόλιση με τέτοιου είδους θέματα μπορούμε να μάθουμε κάποια πράγματα και ένα μέρος της αλήθειας, γιατί απο τη σχολική μόρφωση σίγουρα μόνο ο "Ελληνοχριστιανισμός" προωθείται.
quote:
Συγνώμη που παρεμβαίνω, φίλε μου macedon, αλλά είναι μάλλον δύσκολο να πιστέψει κανείς πως τόσες χιλιάδες ανθρώπων πέθαναν για την πίστη τους στον Ιησού μόλις λίγα χρόνια αργότερα, τη στιγμή που ένα τέτοιο πρόσωπο δεν υπήρξε ποτέ.
Όταν λες "τόσες χιλιάδες άνθρωποι" και "λίγα χρόνια αργότερα" εννοείς ποιούς και πότε φίλε μου;
Για να μπορέσω να απαντήσω...
macedon
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΡΩΜΑΙΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ
ΠΛΙΝΙΟΣ ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ.
Ρωμαίος διοικητής της Βιθυνίας το 112 σε επιστολή του στον αυτοκράτορα
Τραιανό λέει :
<< ... το πταίσμα τους ή η πλάνη τους ήταν μονάχα τούτη: Ότι
συναθροίζονταν μιά ορισμένη ημέρα πρίν απο την ανατολή του ήλιου, οτι έψαλλαν εκ
περιτροπής ύμνο προς δόξαν του Χριστού ως Θεού, οτι έδιναν υπόσχεση με
όρκο, όχι για να κάνουν κανένα έγκλημα, αλλά οτι δέν θα διαπράξουν
κλοπή ούτε ληστεία, ούτε μοιχεία >>
ΣΟΥΕΤΩΝΙΟΣ (70 - 140 μ.χ.) - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙΣΑΡΩΝ.
Κάνει λόγο για Χριστό και για Χριστιανούς στον βίο του Νέρωνα (K.XVI)
και στον βίο του Κλαυδίου (K.XXV)
ΤΑΚΙΤΟΣ (55 - 120 μ.χ.)
Αναφέρει τον Χριστό και τους Χριστιανούς της εποχής του, ενώ για τον
Χριστό λέει οτι θανατώθηκε με εντολή του ανθύπατου Ποντίου Πιλάτου
(Χρονικά XV, 44).
ΦΛΑΒΙΟΣ ΙΩΣΗΠΟΣ (100 μ.χ.)
Στο Testimonium Flavianum
<< Όταν λοιπόν τον καταδίκασε ο Πιλάτος σε σταυρικό θάνατο, εκείνοι που
τον αγαπούσαν δέν χάθηκαν. Επειδή εμφανίστηκε σε αυτούς την τρίτη μέρα
και πάλι ζωντανός, όπως οι προφήτες είχαν μιλήσει γι'αυτά, και για
χιλιάδες άλλα θαυμάσια σχετικά με αυτόν >>
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ.
quote:
Όταν λες "τόσες χιλιάδες άνθρωποι" και "λίγα χρόνια αργότερα" εννοείς ποιούς και πότε φίλε μου;Για να μπορέσω να απαντήσω...
Ανοιξε ενα βιβλιο ιστοριας,μια εγκυκλοπαιδεια και διαβασε για τα πρωτα χριστιανικα χρονια...
Το να μελεταμε το ευαγγελιο με κριτικη διαθεση στις διαφορες και αντιφασεις του ειναι θεμιτο και χρησιμο,αλλα να θεωρουμε τον βασικο του πρωταγωνιστη ως μυθικο προσωπο καταντα γελοιο..
quote:
Invader
αλλά είναι μάλλον δύσκολο να πιστέψει κανείς πως τόσες χιλιάδες ανθρώπων πέθαναν για την πίστη τους στον Ιησού μόλις λίγα χρόνια αργότερα, τη στιγμή που ένα τέτοιο πρόσωπο δεν υπήρξε ποτέ.nikostheater
Ανοιξε ενα βιβλιο ιστοριας,μια εγκυκλοπαιδεια και διαβασε για τα πρωτα χριστιανικα χρονια...
Θα μπορούσε ο φίλος invader να μου πει "πόσες χιλιάδες" χριστιανών πέθαναν, πού, πώς και για ποιό λόγο?
Υποθέτω ότι nikostheater κατέχει το θέμα οπότε μπορεί να με διαφωτίσει αυτός;
Ευχαριστώ
macedon
quote:
Το να μελεταμε το ευαγγελιο με κριτικη διαθεση στις διαφορες και αντιφασεις του ειναι θεμιτο και χρησιμο,αλλα να θεωρουμε τον βασικο του πρωταγωνιστη ως μυθικο προσωπο καταντα γελοιο..
Αγαπητέ φίλε, δεν νομίζω πως είναι γελοίο σε καμία περίπτωση. Ο ίδιος ο Χριστιανισμός ξεκίνησε σαν μια αντιγραφή προαιώνιων αρχέτυπων μύθων. Η ταύτηση του Ιησού με τον Μίθρα, τον Όσιρη, τον Διόνυσο και τον Βάκχο, ως επανάληψη του ίδιου μύθου με διαφορά μόνη το όνομα του πρωταγωνιστή, ήταν στα πρώτα χριστιανικά χρόνια γνωστή και εμφανής.
Η ανεξηθρησκεία που επικρατούσε δεν εμπόδισε την ύπαρξη του, αν και θεορούνταν κακό αντίγραφο των Απόκρυφφων Μυστηρίων.
Με την πάροδο του χρόνου και μόνο μετά την επικράτηση των σχολαστικών χριστιανών οι οποίοι ισχυρήστηκαν την ιστορικότητα των γεγονότων, την πραγματική ύπερξη του Ιησού ως ιστορικό πρόσωπο και με την επιλογή συγκεκριμέων βιβλίων για την Καινή Διαθήκη φτάσαμε σήμερα να πιστεύουμε κάτι τέτοιο.
Οι λεγόμενοι γνωστικοί, οι οποίοι επίσης ήταν Χριστιανοί και επίσης έγραφαν ευαγγέλια, ποτέ δεν ισχυρήστηκαν πως οι μυθοπλασίες τους αναφέρονταν σε πραγματικά γεγονότα. Γνώριζαν πως οι μύθοι αυτοί είχαν έναν απώτερο σκοπό: την προσωπική διαφώτηση.
Ο ΠΛΙΝΙΟΣ ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ, ο Σουθτώνιος και ο Τάκιτος είναι οι μόνοι που αναφέρουν κάτι για τον Χριστό, αλλά έγραψαν στις αρχές του 2ου αιώνα και δεν ήταν σύγχρονοί του.
Ο Σουητώνιος διηγείται πως μεταξύ 41 και 54μ.χ. ο αυτοκράτορας Κλάυδιος έδιωξε τους εβραίους από τη Ρώμη, "διότι δημιουργούσαν ταραχές κατά προτροπήν του Χριστού" Χριστός όμως είναι απλά η ελληνική μετάφραση του "μεσσία" και εκείνη την εποχή υπήρχαν ακετοί υποψήφιοι Μεσσίες που προέτρεπαν τους Εβραίους σε εξεγέρσεις. Το Χριστός που αναφέρει δεν σημαίνει πως αναφέρεται απαραίτητα στον Ιησού Χριστό των Ευαγγελίων. Και οι εβραίοι ταραξίες ήταν συνηθισμένο συμβάν στην ρωμαϊκή ιστορία.
Ο Τάκιτος έγραψε τη μαρτυρία του 50 χρόνια μετά και μάλιστα πιστεύεταί πως βασίζει τη μαρτυρία του σε διαδόσεις και όχι σε γραπτές αναφορές που κρατούσαν οι Ρωμαίοι για τις διαπραγματεύσεις τους, αλλιώς δεν θα αποκαλούσε "προκουράτορα" τον Πιλάτο ενω στην πραγματικότητα υπήρξε "έπαρχος".
Ο Ρωμαίος ιστορικός Δίον Κάσσιος 229μ.Χ. δεν έγραψε πουθενά για τον Ιησού ούτε και ανφέρει στα έργα του τίποτε για τους χριστιανούς.
Κατα τον αιώνα που λέγεται πως έζησε ο Ιησούς έγραψαν και οι παρακάτω συγγραφείς και κανείς τους δεν αναφέρει τον Ιησού!
Πετρώνιος
Σένεκας
Δίων Προυσσεύς
Βαλέριος Φλάκος
Φλώρος Λούκιος
Κουιντιλιανός
Φαβορίνος
Λουκανός
Πλίνιος ο πρεσβύτερος
Αππιανός
Γιουβενάλης
Θέων Σμυρναίος
Δάμις
Σίλιος Ιταλικός
Αύλος Γέλιος
Στάτιος
Μαρτυάλης
Πλούταρχος
Αππολώνιος
Παυσανίας
Πτολεμα'ιος
Δίων Χρυσόστομος
Ερμογένης
Λυσίας
Βαλέριος Μάξιμος
Αυτό το στηρίζουν στο γεγονός πως ο Ιώσηπος δεν πίστευε σε καμία μορφή Εβραίου Μεσσία. Μάλιστα δεν αναφέρετε καόλου κολακευτικά για τους διάφορους επίδοξους Μεσσίες και κατά τη γνώμη του οι προφητείες μιλούσαν ως κυρίαρχο του κόσμου για τον Βεσπασιανό, ο οποίος τον προστάτευε, και έτυχε να ανακυρηχτεί αυτοκράτορας όταν βρισκόταν στην Ιουδαία.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως οι πρώτοι Χριστιανοί δεν αναφέρουν καθόλου τον Ιώσηπο.
Αυτό συναίβει μόνο πολύ αργότερα όταν ο προπαγανδιστής της Ρωμαϊκής Εκκλησίας επίσκοπος Ευσέβιος φανέρωσε ξαφνικά μια μετάφραση που περιείχε αυτές τις περικοπές.-αρχές 4ου αιώνα!
quote:
ΥΠΑΡΞΗ ΙΗΣΟΥ -ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΡΩΜΑΙΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ
ΠΛΙΝΙΟΣ ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ (112 μΧ)
ΣΟΥΕΤΩΝΙΟΣ (70 - 140 μ.χ.)
ΤΑΚΙΤΟΣ (55 - 120 μ.χ.)
ΦΛΑΒΙΟΣ ΙΩΣΗΠΟΣ (100 μ.χ.)
4 όλες κι όλες, όλες μεταγενέστερες και κάποιες από αυτές αμφισβητήσιμες.
quote:
Κατα τον αιώνα που λέγεται πως έζησε ο Ιησούς έγραψαν και οι παρακάτω συγγραφείς και κανείς τους δεν αναφέρει τον Ιησού!
Να συμπληρώσω άλλους δύο στην λίστα
Ο σύγχρονος του Ιησού Εβραίος ιστορικός Justus από την Τιβεριάδα -(μία πόλη πολύ κοντά στην Καπερναούμ την οποία ο Ιησούς συχνά επισκεπτόταν σύμφωνα με την Κ.Δ.) δεν τον αναφέρει πουθενά.
Και ο φιλόσοφος Φίλων ο Αλεξανδρεύς ο οποίος πέθανε το 50 μΧ. το αυτό.
quote:
Αυτό τώρα είναι αποδεικτικό στοιχείο φίλε invader;
Αλλά επειδή η ιστορία των διωγμών έχει ενδιαφέρον θα περιμένω να απαντήσει κάποιος στις ερωτήσεις του φίλου μακεδόνα.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-