ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
16/01/2004, 14:18:45
quote:
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ;

Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;;

Αυτή η ερώτηση είναι υποθετική. Ο θεός δεν υπάρχει.
Άρα, δεν ρωτάω τίποτα, μια φανταστική ένια.

Δεν είναι καλό.

16/01/2004, 15:34:48
Και να συμπληρώσω….εάν ‘κάνω’ πως ρωτάω τον θεό κάτι, ουσιαστικά θα είναι σαν να ρωτάω τον ίδιο μου τον εαυτό.
Δεν δέχομαι τον θεό ως ένα υπέρτατο ων. Δέχομαι την ένια θεός, ως περιγραφή του όλου. Φυσικά και καταλαβαίνω τι ύφους είναι το ερώτημα, απλός έδωσα το δικό μου (συνήθως εκνευριστικό)(;) στίγμα.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.

Εάν μιλάμε για ερωτήματα που θα μπορούσαμε να θέσουμε σε ανώτερα από εμάς όντα (Εάν υποθέσουμε πως υπάρχουν τέτοια)και κατώτερα από αυτό της έννοιας του θεού ως δημιουργού, μα όχι ως προσώπου η όντως, τότε τα ερωτήματά μου θεωρώ πως θα ήταν άπειρα, ή ένα. Δεν έχω την δυνατότητα να γνωρίζω.

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 16/01/2004 15:41:05

16/01/2004, 21:48:22
Συμφωνώ με τον Εχέμβροτο στο σημείο που λέει οτι δε γνωρίζει αν υπάρχει Θεός αλλά έτσι κι εγώ, αισθάνομαι οτι υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη που είναι υπεύθυνη για όλο αυτό το τεράστιο και λεπτεπίλεπτο κατασκεύασμα.
Αν μπορούσα λοιπόν, θα ρωτούσα το Θεό, πως θα μπορούσα να του φαν΄ψ χρήσιμη.
Αν χρειάζεται τη δική μου βοήθεια και αν τελικά ο άνθρωπος αποτελεί κάποια σημαντική στάση στην ιστορία του σύμπαντος μέσα στο χρόνο.
Αυτά

20/01/2004, 19:26:31
quote:

quote:
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΙ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ;

Δεν είναι καλό.

ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ,
ΛΕΣ:"Ο θεός δεν υπάρχει."
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ;
ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ;
ΕΠΕΙΔΗ ΩΣ ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ;

ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ: "μια φανταστική ένια."
ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ;
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΙΕΙΣ!!!
ΕΝΝΟΙΑ, ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ;!!!
Μ΄ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ;
ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ;!!!
................................................

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

20/01/2004, 19:47:25
quote:

Και να συμπληρώσω….εάν ‘κάνω’ πως ρωτάω τον θεό κάτι, ουσιαστικά θα είναι σαν να ρωτάω τον ίδιο μου τον εαυτό.
Δεν δέχομαι τον θεό ως ένα υπέρτατο ων. Δέχομαι την ένια θεός, ως περιγραφή του όλου. Φυσικά και καταλαβαίνω τι ύφους είναι το ερώτημα, απλός έδωσα το δικό μου (συνήθως εκνευριστικό)(;) στίγμα.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.

Εάν μιλάμε για ερωτήματα που θα μπορούσαμε να θέσουμε σε ανώτερα από εμάς όντα (Εάν υποθέσουμε πως υπάρχουν τέτοια)και κατώτερα από αυτό της έννοιας του θεού ως δημιουργού, μα όχι ως προσώπου η όντως, τότε τα ερωτήματά μου θεωρώ πως θα ήταν άπειρα, ή ένα. Δεν έχω την δυνατότητα να γνωρίζω.

ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ,ΛΕΣ:"
Δεν δέχομαι τον θεό ως ένα υπέρτατο ων. Δέχομαι την ένια θεός, ως περιγραφή του όλου."
ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ!!!
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΕΤΣΙ;!!!
ΑΛΛΑ,ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ!!!
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ;ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΟΛΟ;!!! ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠΑΡΞΗ;!!!
ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ!!!
ΠΟΣΟ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ!!!

ΛΕΣ:"εάν ‘κάνω’ πως ρωτάω τον θεό κάτι, ουσιαστικά θα είναι σαν να ρωτάω τον ίδιο μου τον εαυτό."¨
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΣΤΙΓΜΑ" ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ Σ'ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!
ΤΙ ΕΠΑΡΣΗ!!!

quote:

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ "ΜΕΣΑ" ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ "ΣΤΙΓΜΑ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ!!!

20/01/2004, 20:01:58
quote:

Συμφωνώ με τον Εχέμβροτο στο σημείο που λέει οτι δε γνωρίζει αν υπάρχει Θεός αλλά έτσι κι εγώ, αισθάνομαι οτι υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη που είναι υπεύθυνη για όλο αυτό το τεράστιο και λεπτεπίλεπτο κατασκεύασμα.
Αν χρειάζεται τη δική μου βοήθεια και αν τελικά ο άνθρωπος αποτελεί κάποια σημαντική στάση στην ιστορία του σύμπαντος μέσα στο χρόνο.
Αυτά

ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ. Η ΙΔΙΑ...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΩΣ ΘΕΟ;!!!

quote:

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΗ;!!!
ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ...
ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΑΡΑΓΕ ΓΙΆΥΤΗ ΚΑΘ'ΕΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΟΥ;
ΜΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ,ΦΙΛΗ "ΦΑΙΑ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ". ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...ΝΑΙ,ΜΟΝΗ ΣΟΥ...

quote:
...και αν τελικά ο άνθρωπος αποτελεί κάποια σημαντική στάση στην ιστορία του σύμπαντος μέσα στο χρόνο.

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ,ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ;ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΩΝ;ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΛΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ;
ΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑ...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΑΥΤΗΣ...

dana18Νέο Μέλος
22/01/2004, 17:30:49
kapodistria geia sou!!!
Ti tha thelame na peoume sto theo an eixame afti tin dinatotita...?Prota apo ola pos kseroume pos o theos einai ena on kai oxi mia aperanti dinami??????Akomi kai an einai on opos polloi pistevoun...iparxoun toso pragmata gia ta opoia den imaste sigouroi...tosa pragmata pou elpizoume na iparxei kati megalitero apo emas pou na lisei tis apories mas aftes........xilia erotimata....

23/01/2004, 17:37:52
quote:

kapodistria geia sou!!!
Ti tha thelame na peoume sto theo an eixame afti tin dinatotita...?Prota apo ola pos kseroume pos o theos einai ena on kai oxi mia aperanti dinami??????Akomi kai an einai on opos polloi pistevoun...iparxoun toso pragmata gia ta opoia den imaste sigouroi...tosa pragmata pou elpizoume na iparxei kati megalitero apo emas pou na lisei tis apories mas aftes........xilia erotimata....

ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ. ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ !!!
ΚΑΙ ΝΑΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΜΗ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!
ΑΡΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΣΤΟ ΑΧΑΝΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΙΑ ΞΑΣΤΕΡΗ ΝΥΧΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΗΔΑΜΗΝΟΤΗΤΑ !!!
ΝΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΟΣΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ !!!
ΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ;
ΑΠΛΑ ΑΣ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ...
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΝΟΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ!!!

23/01/2004, 18:09:27
quote:
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΜΗ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Διαφωνώ με τον όρο "ανώτερη". Είμαστε μέρος αυτης της δύναμης.
Όπως δε θα μπορούσαμε να πούμε οτι ο άνθρωπος είναι ανώτερος της καρδιάς του. Χωρίς αυτήν δε θα υπήρχε

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

24/01/2004, 16:11:33
Πως πας?

Αυτο θα τον ρωτουσα γιατι σε ολα τα υπολοιπα εχει ηδη απαντησει στον καθενα μας προσωπικα.

Φιλικια.....Κανένας.

Γλυκια η ζωη και ο θανατος μαυριλα!

26/01/2004, 17:12:18
".......Ο Θεος μου μαχεται χωρις καμμια βεβαιοτητα.
Θα νικησει;
Θα νικηθει;
Τιποτα δεν ειναι βεβαιο στο Συμπαντο, ριχνεται στο αβεβαιο, παιζει καθε στιγμη τη μοιρα του ολη.

Πιανεται απο τα ζεστα κορμια, αλλο μετεριζι δεν εχει, κηρυχνει σε ολο το Συμπαντο επιστρατεψη.
Χρεος μας, γροικοντας την Κραυγη, να τρεξουμε κατω απο τις σημαιες του, να πολεμησουμε μαζι του.
Για να σωθουμε, για να χαθουμε μαζι.
....
Ο Θεος μεσα στην περιοχη της εφημερης σαρκας μας, κιντυνευει ολος.
Δεν μπορει να σωθει, αν εμεις με τον αγωνα μας, δεν τον σωσουμε.
Δεν μπορουμε να σωθουμε, αν αυτος δεν σωθει.

Ειμαστε ενας.
Απο το τυφλο σκουλικι στο βυθο του ωκεανου ως την απεραντη παλαιστρα του Γαλαξια, ενας μοναχος αγωνιζεται και κιντυνευει, ο εαυτος μας.
Και στο μικρο το χωματενιο στηθος μας, ενας αγωνιζεται και κιντυνευει -το Συμπαντο...."

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΣΚΗΤΙΚΗ" ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.

26/01/2004, 20:07:33
Επειδή παρατηρώ πως……οφείλω ορισμένες εξηγήσεις…..

Εξήγησα παρακάτω ποιο το ύφος του μηνύματος αυτού. Δεν νομίζω πως χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις. (ας μάθουμε να δεχόμαστε και τον χυμώδη λόγο. Αυτό, όσον αφορά το ''Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;;'')

Εχέμβροτος…
εάν ‘κάνω’ πως ρωτάω τον θεό κάτι, ουσιαστικά θα είναι σαν να ρωτάω τον ίδιο μου τον εαυτό.

Kapodistria…
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΣΤΙΓΜΑ" ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ Σ'ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!
ΤΙ ΕΠΑΡΣΗ!!!

Τον ίδιο μου τον εαυτό θα είναι σαν να ρωτάω αγαπητή Καποδίστρια, που πιθανός τα δάκτυλά σου να είναι ταχύτερα της σκέψη σου,
διότι μέσα από εμένα καθρεπτίζετε εκείνος (θεός) και μέσα από εκείνον (θεό) εγώ, είμαι μέρος του. Δεν ψάχνω τον ‘θεό’ εκεί έξω στα σύννεφα (σχήμα λόγου) για να πάρω απαντήσεις. Ο ‘θεός’, αυτό τέλος πάντων το εν! το όλο! Αυτή η δύναμη, αυτή η ουσία, όπως και να το αποκαλέσω, είναι το αυτό! Δεν έχω λόγια για να το περιγράψω. Τώρα ευελπιστώ να ξεκαθάρισα το τοπίο
και να μην κατηγορηθώ ξανά για έπαρση και εγωισμό.

Δεν δέχομαι τον θεό ως ένα υπέρτατο ων. Δέχομαι την ένια θεός, ως περιγραφή του όλου.

Αυτό ακριβός που γράφω, αυτό ακριβός και εννοώ. Το εν! Αυτήν την δύναμη! Όπως και να την αποκαλέσω, δεν της δίνω μορφή, ούτε και υπόσταση. Δεν διαθέτω την δυνατότητα να την ξεχωρίσω, να την διαχωρίσω και να την διασκορπίσω. Συνεπώς δεν είμαι σε θέση να την μελετήσω. Ούτε καν σε θέση να την προσεγγίσω, με την ανθρώπινή μου νόηση τουλάχιστον.

Είμαστε ένα. Εγώ και το ‘αυτό’. Για αυτό και ο λόγος μου προηγουμένως, όσον αφορά την υποτιθέμενη ερώτησή μου στο ‘αυτό’. Θα είναι σαν να ρωτάω τον ίδιο μου τον εαυτό.
Και δεν αναφέρομε στον εγκέφαλο, σε αυτό το ανθρώπινο εκπληκτικό όργανο.

Με ρωτάς πώς είναι δυνατόν να βλέπω την δημιουργία ως σύνολο, ως ενιαίο σύνολο.
Λες πως σου φαίνεται αδύνατο, μιας και κατά τα λεγόμενά σου, ότι υφίσταται έχει την διαφορετικότητα της σύνθεσής του ως ύπαρξη. Έπειτα αποκαλείς ισοπεδωτικό τον χαρακτηρισμό του συνόλου.

Φυσικά και ότι υφίσταται έχει και την διαφορετικότητά του (έτσι τουλάχιστον πιστεύω). Εγώ όμως ερωτήθηκα για τον ‘θεό’ (δημιουργό, εάν προτιμάς) η τουλάχιστον αναφέρθηκα σε εκείνον. Όταν αναφέρομε στην δημιουργία, αναφέρομε σε εκείνη ως σύνολο όλον όσον εμπεριέχει.
Είναι σαν να αντιμετωπίζω τον άνθρωπο κάθε φορά που τον αντικρίζω ως, πνεύμονες, συκώτι, καρδιά, εγκέφαλος, κοκ. Φυσικά όχι. Γνωρίζω πω εκείνος αποτελείτε από μονάδες, υποσύνολα κλπ κλπ, μα όταν μιλώ για εκείνον, τον αντιμετωπίζω, των αντιλαμβάνομαι ως ένα ολόκληρο. Ένα σύνολο από μηχανισμούς αόρατους, ορατούς, κοκ.

Απορώ για τον λόγο που έκανες αυτό το σχόλιο, από την στιγμή που θεώρησα, αποκάλεσα τον δημιουργό σύνολο, είναι λογικό αυτό τα σύνολο να εμπεριέχει κάτι μέσα του, αλλιώς δεν θα λεγόταν σύνολο. Επόμενο είναι, το κάθε τι που συμπεριλαμβάνει, εσωκλείεται, υπάρχει, όπως και να το θέσουμε, στο σύνολο, να έχει και μια μοναδικότητα. Δεν διαφωνώ.

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ -
Εάν μιλάμε για ερωτήματα που θα μπορούσαμε να θέσουμε σε ανώτερα από εμάς όντα (Εάν υποθέσουμε πως υπάρχουν τέτοια)και κατώτερα από αυτό της έννοιας του θεού ως δημιουργού, μα όχι ως προσώπου η όντως, τότε τα ερωτήματά μου θεωρώ πως θα ήταν άπειρα, ή ένα. Δεν έχω την δυνατότητα να γνωρίζω

Kapodistria -
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ "ΜΕΣΑ" ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ "ΣΤΙΓΜΑ" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ!!!

Τα όσα έγραψα δηλαδή πριν από αυτό, ήταν λιγότερο ανθρώπινα και φυσιολογικά;
Αυτό ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω. Αντιθέτως, πιστεύω πως αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίσει και επί αυτού να γίνει ο διάλογος και όχι τα προαναφερθέντα. Αλλά δεν σκεφτόμαστε βέβαια όλοι με τον ίδιο τρόπο. (και αυτό το λέω δίχως διάθεση ειρωνείας)

Ελπίζω να έγινα ποιο κατανοητός.

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 26/01/2004 20:49:20

26/01/2004, 20:22:05
Καποδίστρια μάλλον δεν….διαβάζεις προσεκτικά το όσα λέγονται…..

Φαιά Πεμπτουσία…….

Καποδίστρια προς Φαιά Πεμπτουσία…..

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΩΣ ΘΕΟ;!!!

Που είδες να μην την δέχεται;

Επίσης θα επιθυμούσα να μου εξηγήσεις τι ακριβός εννοείς λέγοντας…

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Ποια! η τι! είναι τα δώδεκα σκαλιά της αυτογνωσίας;

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 26/01/2004 20:25:44

26/01/2004, 20:54:38
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ,ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ...
ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ ΤΟΝ "ΧΥΜΩΔΗ" ΟΠΩΣ ΛΕΣ,ΛΟΓΟ ΣΟΥ Ή ΔΕΝ ΤΟΝ ...ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ(!!!),ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ...
ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ...
quote:
.....Αυτήν την δύναμη!.....Συνεπώς δεν είμαι σε θέση να την μελετήσω. Ούτε καν σε θέση να την προσεγγίσω, με την ανθρώπινή μου νόηση τουλάχιστον.

ΝΑΙ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ Σ'ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ,ΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ,ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ,ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ...
ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ.Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕΣ:".....Αυτήν την δύναμη!.....Συνεπώς δεν είμαι σε θέση να την μελετήσω. Ούτε καν σε θέση να την προσεγγίσω, με την ανθρώπινή μου νόηση τουλάχιστον."

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΩΝ !!!

26/01/2004, 21:07:20
quote:

Καποδίστρια μάλλον δεν….διαβάζεις προσεκτικά το όσα λέγονται…..

Φαιά Πεμπτουσία…….

Καποδίστρια προς Φαιά Πεμπτουσία…..

Που είδες να μην την δέχεται;

Επίσης θα επιθυμούσα να μου εξηγήσεις τι ακριβός εννοείς λέγοντας…

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Ποια! η τι! είναι τα δώδεκα σκαλιά της αυτογνωσίας;

ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΕΝΝΟΙΑ ΣΟΥ!!!
ΑΠΛΑ ΑΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ!!!
ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΗΝ ΦΑΙΑ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ:"Συμφωνώ με τον Εχέμβροτο στο σημείο που λέει οτι δε γνωρίζει αν υπάρχει Θεός...",ΑΡΑ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΘΕΟΣ!!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΑΜΕ ΩΣ ΘΕΟ ΑΝΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ!!!

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ...
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;
Ε,ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ,ΟΛΟΙ ΣΑΣ,ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ...
ΕΝΝΟΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ Η ΓΝΩΣΗ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΙΘΑΝΑ!!!
ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ "ΕΛΕΓΧΟΥ" ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ... ΚΑΤΙ ΣΑΝ "ΓΝΩΘΙ Σ'ΕΑΥΤΟΝ"...

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΑΛΙ ΛΟΙΠΟΝ "Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΜΗΔΑΜΗΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ..."

26/01/2004, 21:35:00
quote:

quote:

quote:
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΜΗ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Διαφωνώ με τον όρο "ανώτερη". Είμαστε μέρος αυτης της δύναμης.
Όπως δε θα μπορούσαμε να πούμε οτι ο άνθρωπος είναι ανώτερος της καρδιάς του. Χωρίς αυτήν δε θα υπήρχε

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,LEGEND 1900,
ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ!!!
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!
ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗΣ!!!
Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ!!!
ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΝΤΑ;!!!
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ... ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ,ΝΑΙΙΙΙΙ!!!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!!!
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ " ...All we are is dust in the wind...
...just a drop of water in an endless sea
All we do, crumbles to the ground, though we refuse to see

Dust in the wind, All we are is dust in the wind..."

ME ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

26/01/2004, 21:59:00
quote:
ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ!!!

Αυτό το βρίσκω τελείως ΑΤΟΠΟ. Τεχνητή ή όχι, ο ανθρωπος χωρίς καρδιά δε ζει._
quote:
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΝΤΑ;!!!
Ποτέ μη λες ποτέ. Είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε περισσότερα απ' ότι φανταζόμαστε.
quote:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!!!

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ, ΑΝΩΤΕΡΟΣ / ΟΡΟΙ ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΟΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΕΠΑΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ (ΘΕΟΣ, Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΣΤΟ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΟΓΙΚΗ

Φιλικά,

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

26/01/2004, 22:29:20
Στην ουσία, είναι πραγματικότητα πως συμφωνούμε.

Θα ήθελα να θίξω κάποια σημεία.

1) Ποιος ορίζει τα δώδεκα σκαλιά της αυτογνωσίας. (σχόλιο….. όσον αφορά την παραδοχή της μηδαμινότητας μας, συγκρινόμενοι με την δημιουργό δύναμη, θα ήθελα να το θίξουμε αργότερα, διότι έχω κάποιες ενστάσεις. )

2) Θα επιμείνω όσον αφορά την ερώτησή σου στην Φαιά Πεμπτουσία, δίχως να επιθυμώ να γίνω κουραστικός. Διότι διαβάζοντας ξανά την απάντησή της και την ερώτησή σου, αδυνατώ να κατανοήσω τον λόγο που της την θέτεις. (ίσος να είμαι και κουρασμένος…) αλλά βοήθησέ με λίγο...

Φαιά Πεμπτουσία

Καποδίστρια

3) Πιστεύεις πως ο άνθρωπος δεν έχει την δυνατότητα (λέω δυνατότητα! και όχι γνώση) να δημιουργήσει σύμπαντα;

26/01/2004, 23:09:12
μαλλον θα τον ρωτουσα γιατι την βρισκει τοσο πολυ με το κρυφτο...

οσο για αυτο που ειπε ο εχεμβροτος συμφωνω...
ΕΓΩ Ο RYCHE EIMAI O ΘΕΟΣ...
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ...ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ...
KAI NAI EXΕΙ ΕΠΑΡΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟ...ΕΝΑΝ ΕΓΩΙΣΜΟ
ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΚΛΙΕΙ ΟΛΑ...

RYCHE THE GOD WHO FAILED....

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

dajannisΝέο Μέλος
27/01/2004, 00:30:17
"προπατορικό αμάρτημα " ...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
[/quote]

καλλα Πιστεύεται ακόμα στο προπατορικό αμάρτημα;
Όλα είναι θεωρίες
το ξερεται οτι υπαρχουν πολλες ιστοριες της Παλιάς διαθήκης
που είναι κλεμμένες από την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας;
κλεψανε οι Εβραίοι την ιστορια μας και για τους κατακλισμους και για πολλα αλλα

ioannis