- Η Ελλάδα πού έρχεται - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

quote:
9) Ο λαός - ο "κυρίαρχος λαός" - με τι κριτήρια θα αποφασίσει/απαντήσει;;; Με ποια Γνώση, ποια Συνείδηση;;Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα εξάγει συμπεράσματα είναι δικό του και "επιστημονικό", αδιαμφισβήτητο "προϊόν";
Η Σκέψη και ο Συλλογισμός που καταλήγει στην απόφαση είναι δική του; Για πόσο ποσοστό του πληθυσμού θα μπορούσαμε να πούμε ότι όντως, χωρίς αμφιβολία, οι ιδέες που προβάλλει είναι αποτέλεσμα δικής του "επεξεργασίας" και όχι της Καθεστηκύιας - και "στο πιάτο" Εκπαίδευσης, της Συνήθειας, της Μόδας, του Βολέματος, του Συμφέροντος, του Φόβου...
Πολύ ωραία ερωτήματα που ζητάνε απαντήσεις.
αλλά ποιός θα μας απαντήσει;
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Φόβος , συμφέρον , βόλεμα, υποκρισία και χίλια άλλα υπάρχουν σίγουρα.
Τίποτα όμως απ`αυτά δεν είναι και τόσο γενικευμένο αλλά και σε τέτοιο βάθος.
Ο λαός ακολουθεί μια πορεία μέν αλλά έχει μια σοφία που δεν του επιτρέπει να αυταπατάται.
Η εξουσία έχει τα μέσα να προβλέπει αλλά και να εκμαιεύει αποφάσεις αλλά ως ένα όριο που άμα επιχειρήσει να το περάσει την άλλη μέρα θα πάψει να είναι εξουσία.
Κανένα τερτίπι των τεχνικών της εξουσίας δεν μπορεί να αποστομώσει την λαική αίσθηση της πραγματικότητας .
Ο λαός δεν δέχεται αφελώς. Ανέχεται και αδιαφορεί.
quote:
Κανένα τερτίπι των τεχνικών της εξουσίας δεν μπορεί να αποστομώσει την λαική αίσθηση της πραγματικότητας .
Ο λαός δεν δέχεται αφελώς. Ανέχεται και αδιαφορεί.
Αυτό είμαι εγώ (ακριβώς)!
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Και άνοδο στον πολιτιστικό τομέα βλέπω, και στον αθλητισμό και στα σπόρ, στη μουσική, στις τέχνες... για να μην πω τη γενικότερη και ευρύτερη αναγνώριση που χρήζει τον τελευταίο καιρό με τελευταίο την πρόταση στον Σημίτη για Πρόεδρος της Ε.Ε.
Χαλαρώστε λίγο και θα δείτε ότι δεν είναι όλα μαύρα...![]()

Όσο για το Σημίτη; Ποιός ξέρει τι "μασονίες" κρύβονται πίσω από αυτή την εκλογή!
Χαίρε καλή μου φίλη Avallon.
quote:
Εγώ πάλι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη για την Ελλάδα που έρχεται σε πολλούς τομείς εκτός από τον οικολογικό (βλ.εμπρησμούς...)Και άνοδο στον πολιτιστικό τομέα βλέπω, και στον αθλητισμό και στα σπόρ, στη μουσική, στις τέχνες... για να μην πω τη γενικότερη και ευρύτερη αναγνώριση που χρήζει τον τελευταίο καιρό με τελευταίο την πρόταση στον Σημίτη για Πρόεδρος της Ε.Ε.
Χαλαρώστε λίγο και θα δείτε ότι δεν είναι όλα μαύρα...
"Τάδε έφη Avallon"
Δανείζομαι την αισιοδοξία σου και συμπλέω με τις σκέψεις σου καλή μου.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.
"Δανείζομαι την αισιοδοξία σου και συμπλέω με τις σκέψεις σου καλή μου."
Ουτε στη Κεντρικη Επιτροπη του Πασοκ δε λενε τετοια. *

quote:
1) Απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους και κτίρια
Με αυτο συμφωνω.
quote:
2) Απαγόρευση κυκλοφορίας κληρικών και μοναχών με ράσα.
Δεν νομιζω οτι θα συμβει κατι τετοιο,αυτα ειναι υπερβολες.Δεν θα ηταν σωστο να γινει κατι τετοιο διοτι πιστευω πως ο καθενας μπορει να κυκλοφορει οπως θελει αρκει να μην προσβαλει.
quote:
Αλλαγή ιστορικών βιβλίων και διαγραφή γεγονότων που ενοχλούν τούς <<φίλους>> γείτονες μας
Συμφωνω.
quote:
4) Απαγόρευση μαθητικών - στρατιωτικών παρελάσεων
Αυτο θα επρεπε να ειχε γινει εδω και πολυ καιρο.Οπως σωστα ειπε καποιος εδω μεσα οι παρελασεις ως μεσον εθνικης αφυπνισης ταιριαζουν καλυτερα σε φασιστικα καθεστωτα και μιλιταριστικα καθεστωτα.
quote:
5) Κατάργηση Εθνικών εορτών.
Θα διαφωνουσα αν ηταν να γινει κατι τετοιο.Απλως θα πρεπει να γιορταζονται με αλλο τροπο οπως ειπαν καποιοι κι οχι με φιεστες.
quote:
6) Αποποινικοποίηση μαλακών ναρκωτικών << βλ. χασίς>>.
Συμφωνω απολυτα.
quote:
7) Πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους.
Αυτο επιβαλλεται να γινει.
quote:
8) Αλλαγή σημαίας ;;; Γιατί ο σταυρός ενοχλεί;;;
Προσωπικα δεν θα με πειραζε.
quote:
Μπορεί η πλειοψηφία να μπει στα χωράφια του ορισμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;Μπορούν 3 εκατομμύρια άνθρωποι να αναγκάσουν κάποιον να βάλει στην ταυτότητά του ένα θρήσκευμα στο οποίο δεν πιστεύει από συνείδηση; Και μη μου πείτε ότι θα είναι προαιρετικό; Για σκεφτείτε πόσο καχύποπτα ή υποτιμητικά θα κοιτάζουν οι αρμόδιοι (Δημόσιες Υπηρεσίες, Αστυνομία) αυτόν του οποίου η ταυτότητα δεν αναγράφει Χριστιανός Ορθόδοξος; Και όταν είναι να κάνει τα χαρτιά του για να μπει στο δημόσιο ή να πιάσει μια δουλειά; Ποιος μας λέει ότι δεν θα είναι αυτό ένα κριτήριο για την πρόσληψή του ή όχι;
Η πλειοψηφία είναι κάποιες φορές πολύ σκληρή, ανόητη ή και επικίνδυνη όταν ζητάει να αποφασίσει σε τόσο λεπτά θέματα.
Συμφωνω απολυτα με τον φιλο ΘΩΘ.
quote:
Το παράδειγμα με τις ταυτότητες είναι πρόσφατο. Θα έπρεπε να ερωτηθή ο λαός.
Η κυβέρνηση υπάρχει και λειτουργει απο το λαό για τον λαό. Η πλειοψηφία οφείλει να προστατεύει την μειοψηφία , αλλά ποτέ σε μια δημοκρατία δεν επικρατεί η μειοψηφία σε βάρος της πλειοψηφίας.
Οι πλειοψηφιες δεν εχουν παντα δικιο και πολυ ευστοχα αναρωτηθηκε ο Θωθ
αν μπορει η πλειοψηφία να μπει στα χωραφια του ορισμου των Ανθρωπινων Δικαιωματων.
Και για σκεφτειτε και κατι αλλο.Η πλειοψηφια εδω περα μπορει να θελει
να διωχθουν ολοι οι Αλβανοι απο την Ελλαδα,επειδη το θελει η πλειοψηφια σημαινει οτι ετσι πρεπει να γινει;

Edited by - VIKING on 21/07/2004 02:37:42
Ναι ρε αν η πλειοψηφια θελει να σφαξουμε ολους τους αλβανους και τους ξενους θα το κανουμε, αμαν πια.
Εσύ είσαι μάζα.
1) Απαγόρευση ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους και κτίρια.
ΛΑΘΟΣ
ΛΑΘΟΣ
οι Μαυροφορεμένοι μπορούν να φορούν τι θέλουν, αλλά μετά που η εκκλησία μοιράσει τα ΛΕΦΤΆ ΤΗΣ,τη γη της, ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ...
3) Αλλαγή ιστορικών βιβλίων και διαγραφή γεγονότων που ενοχλούν τούς <<φίλους>> γείτονες μας
ΣΩΣΤΟ
4) Απαγόρευση μαθητικών - στρατιωτικών παρελάσεων.
ΛΑΘΟΣ
Κατάργηση του στρατού είναι η σωστή απάντηση.
ΣΩΣΤΟ
Είναι όλες ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ και μιλάνε για πολέμους.
ΛΑΘΟΣ
ΚΑΦΕΙΝΗ
ΑΛΚΟΟΛ και όλα τα άλλα...
Να μην παράγονται καθόλου.
ΛΑΘΟΣ
ΣΩΣΤΟ:Κατάργηση της εκκλησίας ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ
ΣΩΣΤΟ
Ο σταυρός θυμίζει ΣΦΑΓΕΣ και ανθρώπους που ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ για αυτόν.
Σημαία μας ας είναι 12 άνθρωποι να κάνουν έρωτα.
Οι θεοί του ολύμπου για παράδειγμα.
"Ούτε θεός, ούτε ψυχή"
Όσο για σένα που μιλάς για έρωτα κανόνισε ένα ραντεβού και θα γνωρίσεις τον πραγματικό έρωτα.....Πάτε να διαβάσετε λίγο ιστορία και θα καταλάβετε πόσο <<άρρωστοι>> είστε για να μην πω κάτι χειρότερο.
Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να εξαφανισθεί. Εσείς όλοι βέβαια δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων γιατί είστε όλοι σας κατάλοιπα της κοινωνίας μας.
1<>2<>3
quote:
Σημαία μας ας είναι 12 άνθρωποι να κάνουν έρωτα.
Καλά, έτσι όπως είμαστε η σημαία μας αντί για σταυρό πρέπει
να έχει το φραπόγαλο και αντί για λωρίδες τις γραμμές του τάβλι
.
Θεόσωστο
Πραγματικά αδιάφορο
3) Αλλαγή ιστορικών βιβλίων και διαγραφή γεγονότων που ενοχλούν τούς <<φίλους>> γείτονες μας
Δεν νομίζω να γίνει ακριβώς έτσι...
4) Απαγόρευση μαθητικών - στρατιωτικών παρελάσεων.
ΛΑΘΟΣ!!!Τώρα που τα μίνια πάνε κι έρχονται!Πάνω στο καλό θα το κόψουν!;
ΛΑΘΟΣ - πάντως οι άδειες να μην καταργηθούν
ΛΑΘΟΣ!!!!!Η μόνη λύση είναι η ελεγχομένη διάθεση ΟΛΩΝ των ναρκωτικών (μαλακών-σκληρών) από νοσοκομεία
Χλωμό το βλέπω...τα παράσιτα μεταλλάσονται γρήγορα και εύκολα.
Σήμερα ψεκάζεις,αύριο έρχονται και με τους φίλους τους...
Νεο-εποχίτικα κινήματα,postmodernism...Με αυτά πως θα διαχωριστούμε;;
Χαζό.
quote:Σημαία μας ας είναι 12 άνθρωποι να κάνουν έρωτα.
Οι θεοί του ολύμπου για παράδειγμα.
Ή εγώ και άλλα 11 μανούλια για παράδειγμα ;;; ![]()
![]()
![]()
Χθες έτυχε να περνάω από Μεσογείων και Κηφισίας... Είδα αρκετές εταιρείες πολλές απ'αυτές ξένες ή πολυεθνικές με την Ελληνική σημαία τεραστίων διαστάσεων ΑΚΟΜΑ κρεμασμένη μετά από τόσο καιρό... και έκανα ένα συνειρμό... Που είναι αυτές η σημαίες την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου? Είναι τόσο δύσκολο για μια μέρα να τις θυμηθούμε και να τις τιμήσουμε?

Συγνώμη... αλλά έχουμε λεφτά για να αγοράσουμε σημαία?
Βρε σεις... το έχετε καταλάβει πως πεινάμε? Με τί στομάχι να είμαστε περήφανοι?
Είμαστε από τις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης και όμως έχουμε από τους χαμηλότερους μισθούς...
Πως να είμαστε περήφανοι? Α.. ναι μπορούμε .... είμαστε οι μόνοι που τα καταφέρνουμε να επιβιώνουμε με τους μισθούς που πέρνουμε..κάτι είναι και αυτό..!!
Το ξέρετε πως τα σάντουιτς και διάφορα αναψυκτικά στα διάφορα ολυμπιακά χωριά.. θα φτάσουν τα 8,00 ισως και παραπάνω Ευρώ..? Το νερό.. τα 3,00?
Ναι... είμαι περήφανη γιατί είμαστε πρώτη στην κλεψιά..
Πρώτοι στο άρπα κόλα...
Πρώτοι στο της τελευταίας στιγμής..
Πρώτοι να μας εξαπατάνε οι διάφορες κυβερνήσεις..
Πρώτοι να μην βλέπουμε τί γίνεται τριγύρω μας..
Μέσα σε έναν μήνα... γλυτωσα αυτοκινητιστικό ατύχημα 4 φορές.. εξαιτίας.. των έργων και φυσικά των υπέροχων σημάτων που έχουνε βάλει..
Είχε τύχει να δω να κάνουν κάποια έργα επάνω στην εθνική.. και να έχουνε βάλει.. αυτά τα τρίγωνα πορτοκαλί πραγματάκια.. κατά μήκος μιας λωρίδας.. λίγο μετά από γέφυρα.. Καταλαβαίνετε φυσικά πως τα είδαμε όλα για όλα γιατί όλο αυτό το πράγμα φαινόταν εντελώς την τελευταία στιγμή.. Χωρίς κάποια προηγούμενη επισήμανση..
Μετά κοιτάζαμε πίσω μας.. και αναρωτιόμασταν πόσο μλκς μπορεί να είναι..
Δηλαδή εντελώς "σκοτώνω και δεν πληρώνω" και με την βούλα..
Και για να μιλήσω και λίγο πιο προφητική.. Η ελλάδα που έρχεται θα είναι της πεινας.. θα δούμε τέτοια ανεργία.. που θα παραμιλάμε...
Εκτός εάν έχουν κάποιο εναλλακτικό σχέδιο που δεν μας έχουν πει ακόμα..
Ξέρετε πόσοι άνθρωποι έχουνε βρει δουλειές σχετικά με την Ολυμπιάδα.. από όλες τις κατηγορίες.. ? Όλοι αυτοί ξαφνικά θα είναι άνεργοι... όλοι μαζί... θα πεινάμε..
Για το Ολυμπιακό χωριό στους Θρακομακεδόνες έχουνε πάρει ένα σωρό άτομα.. και φυσικά εκτός από το 2004 έχουν δώσει έργα και σε άλλες εταιρίες.. όπως για παράδειγμα κάποια εταιρία καθαρισμού... Ξέρετε πως αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σαν τους σκλάβους? Κάτι μεταξύ σκλάβου και στρατιώτη..?
Ένα σωρό απαγορεύσεις.. και όμως εάν θέλει κάποιος να περάσει μέσα.. με κάποιον τρόπο θα μπορούσε..
Εκτός από τα χρήματα που έχουνε φάει ενώ προσδιορίζονταν για τους υπαλλήλους που θα δούλευαν... Τί σας τα λέω? Έτσι δεν ήταν πάντα? Ε, έτσι είναι ακόμα..
Κλεψιά και πονηριά...
Εγώ πάλι δεν είμαι περήφανη.. έχω ΑΛΛΑ πράγματα για να είμαι ...
Φιλιά ... σας χαιρετώ..
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......