ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νόμος της έλξης και καρμα.. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Νόμος της έλξης και καρμα.. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

elo30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
evramΜέλος
21/12/2011, 19:02:53
μπραβο σου που χεις κουραγια..εγω σιχαθηκα πραγματικα, ναι προσπαθω την αυτοβελτιωση ναι σε ολα αυτά που λες αλλα βαρεθηκα την ματαιοτητα βαρεθηκα τη κακια, βαρέθηκα ...ετσι το νοιωθω

edit το μήνυμα αυτο πηγαινε στην τιναγρ, άγγελε...δεν σε πιανω

όσο μπορείς

Edited by - evram on 21/12/2011 19:08:54

-agelos-Μέλος
21/12/2011, 19:22:43
Tina, Όχι,3000 ενσαρκώσεις, δεν σου τα είπαν καλά, εδώ, και τώρα, δεν θα ξαναπέσουμε στη γη, ..κι ολοκλήρωση σου είναι γεγονός,
πως? είναι απλό..αρκεί να γνωρίσεις..

TinaGRΜέλος
21/12/2011, 19:42:17
Αγαπητε φιλε Αγγελε,λες πολλα και στην ουσια δεν λες τιποτα...
Αγαπητη φιλη Evram με τις λεξεις που χρησιμοποιεις και το συναισθημα που βγαζεις δεν βλεπω προοδο...Μην κρινεις κανεναν γιατι ο καθενας ειναι στη ζωη για να παρει το δικο του μαθημα...Αλλοι βρισκονται στο νηπειαγωγειο και γι αλλους το ''πανεπιστημιο'' ειναι πολυ λιγο...αν καταλαβαινεις τι εννοω...

-agelos-Μέλος
21/12/2011, 20:00:07

Aγγίζοντας κι επανακτώντας αυτό το σκοτάδι μας, διευρύνουμε την ταυτότητα μας,
και μετατρέπουμε την άχαρη μάσκα μας,
σε υγιές -εγώ-,
θεραπεύουμε το χάσμα, διαλύουμε το φράγμα, (σκοτάδι, μάσκα)
κι ανακαλύπτουμε την σταθερή ταυτότητα του εαυτού μας..
(θα μπορείς να λες αποσυμβολίζοντας,
-ζω τώρα σ' ένα ευρύχωρο σπίτι, μια μονοκατοικία)
συνεχίζεις να διαλύεις τα φράγματα, σ' ένα πιο βαθύ επίπεδο..
αρχίζεις την διερεύνηση της ταυτότητάς σου,
το μέσα και το έξω, φράγμα.. ανάμεσα στο
νου και στο σώμα, φράγμα.., ανάμεσα στο
σώμα και το εγώ, φράγμα..,
πως να ασχοληθείς μαζί τους, πως να διαλύσεις αυτό το φράγμα;

είσαι ο σπόρος,
για να ζήσεις σαν φυτό, σίγουρα θα πεθάνει ο σπόρος,
για να ζήσεις σαν συνειδητή οντότητα, ας πεθάνουν,

τα πάθη, πριν πεθάνει το σώμα,
..ελάχιστα όμως έχει κατανοηθεί αυτό,

ότι για να ζήσεις σ' ένα ανώτερο επίπεδο, σημαίνει,
ότι όσο είσαι εδώ στη γη, και πριν πεθάνει το σώμα,
εσύ σαν καλός κηπουρός της φύσης,
βοτάνιζε τα φυτά, σκότωνε τα πάθη, για να φέρεις στη ζωή,

..τις αντιλήψεις του πνευματικού ανθρώπου..

TinaGRΜέλος
21/12/2011, 20:04:30
Τα ιδια λεμε φιλε μου απλα εσενα σου αρεσει το μπλα μπλα...

evramΜέλος
21/12/2011, 20:33:51
τινα μαλλον εσυ κρινεις δεν ειπα για κανεναν τιποτα, για το πως νοιωθω μιλησα

όσο μπορείς

MrityamΝέο Μέλος
21/12/2011, 21:12:32
Evram...θα σου πω από τα λίγα που ξέρω ότι αφού είμαστε γεννημένοι ως άνθρωποι κύριο χαρακτηριστικό μας είναι η επιθυμία. (πολλές φορές μάλιστα δείχνουμε μια προτίμηση στο να έρθουν θετικά στην ζωή μας παρά αρνητικά). Πως γίνεται κάποιος να ξεπεράσει τις επιθυμίες του ώστε να βρεθεί κάπου αλλού...Το κατάφερε λέγεται ο Βούδας (φαντάσου ότι και οι μποντισάτβα -πλήρως φτασμένα όντα - επιθυμούν να επανέλθουν για το καλό όλων των όντων).Ακόμη και εσύ εκφράζεις την επιθυμία της δίχως επιστροφής αναχώρησης. Δεν ξέρεις γιατί ήρθες σίγουρα και θες να φύγεις και από εδώ. Μήπως ο ανώτερος εαυτός σου γνωρίζει καλύτερα, η ψυχή σου όπως θες πες το γι αυτό είσαι ακόμα εδώ? Συνειδητά και βέβαια νιώθουμε πως δεν γνωρίζουμε τα συμφωνηθέντα. Ο Ιησούς γνώριζε και συμφωνούσε και απόλυτα για τον σκοπό της γέννησής του εδώ. Όμως και αυτός κάποια στιγμή πήγε να προβάλει μια άλλη επιθυμία γιατί είναι σκληρά αυτά που περνάμε συνήλθε γρήγορα και είπε "γεννηθήτω το θέλημά σου. όχι όπως θέλω εγώ αλλά εσύ" .Και αν ξέραμε δηλαδή πάλι θα λυγίζαμε και θα κάναμε μια άλλη επιλογή ίσως πιο ελαφριά. Νομίζω ότι όλα πρέπει τελικά να τα αποδεχόμαστε ακόμα και το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ και όχι κάπου αλλού. Πόσο δύσκολο είναι να παραμερίσουμε την δική μας επιθυμία και να αφήσουμε το πηδάλιο στον ανώτερο εαυτό μας που εκείνος γνωρίζει καλύτερα... Είναι τόση η άσκηση σε αυτή την ζωή για να απαλλαγούμε από την επιθυμία που στο Ισλάμ υποστηρίζουν ότι οι άγγελοι σέβονται και προσκυνούν τον άνθρωπο για αυτόν του τον αγώνα. Επίσης στο βουδισμό λέγεται ότι πρέπει να αδειάσουμε απ την προσωπική μας επιθυμία και να γίνουμε σαν ένα κούφιο καλάμι όπου θα περάσει.....(τις σκέψεις μου σου λέω ελπίζοντας ότι κάπου μπορούν να βοηθήσουν τις δικές σου)

Mrityam

-agelos-Μέλος
21/12/2011, 21:55:01

Καλή μου Τίνα, το θέμα σου μιλά για το καρμικό νόμο της πάντα παρούσας, και πάντα σε γίγνεσθαι φύσης,
σύμφωνα με τα λόγια ενός σοφού,

"Το παρόν είναι το παιδί του παρελθόντος, το μέλλον το γέννημα του παρόντος, και όμως,

-ώ εσύ παρούσα παρούσα στιγμή!

-Γνωρίζεις ότι δεν έχεις ούτε γονείς, ούτε μπορείς να έχεις παιδί, ότι δεν γεννάς πάντα παρά μόνο τον εαυτό σου,
πριν ακόμα αρχίσεις να λες, "είμαι ο απόγονος της περασμένης στιγμής, το παιδί του παρελθόντος",
έχεις γίνει αυτό το ίδιο το παρελθόν.

-Πριν προφέρεις την τελευταία συλλαβή, ιδού! δεν είσαι πια το παρόν αλλά εκείνο το μέλλον.

-Έτσι είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, η αιώνια τριάδα στο ένα, το απόλυτο Είναι".
Ελπίζω να το δέχεσαι.

evramΜέλος
22/12/2011, 08:59:49
ομολογώ οτι λίγο δεν σας καταλαβαίνω.. μου μιλάτε σαν να θέλω να αυτοκτονήσω ή δεν περνάω καλά ή δεν ξερω και γω τι.. ίσως δεν σας το εδωσα εγω να το καταλάβετε αλλά θεώρησα ότι για να ειμαστε σε αυτό το φόρουμ δεν θα μιλάμε για τετριμμένα συν οτι σιχαινομαι την υπερ ανάλυση. έτσι θέλω να πω οτι δν θεωρώ οτι το να ''αλλάζεις πίστα'' ειναι για τόσο λίγους εκλεκτούς, αυτούς που αναφέρετε ειναι φωτισμένοι άνθρωποι οι οποιοι περασαν για να εμπνέυσουν, αλίμονο εαν πρέπει να γίνεις διάσημος σαν τον βουδα για να προχωρήσεις

όσο μπορείς

22/12/2011, 11:44:05
Το να προχωρήσεις evram, παρουσιάζεται αόριστο και ακατανόητο.
Και για 'μένα είναι λόγια ακατανόητα χωρίς αντίκρυσμα στην πράξη.
Θα προσπαθήσω με την σειρά μου να απαντήσω ίσως στις ερωτήσεις σου για κάτι πιό χειροπιαστό.
Κατά την γνώμη μου, το να γίνεσαι καλλίτερος είναι τρόπος ζωής που δεν φτάνει ποτέ στο τέλειο.
Για να μιμηθώ την παρομοίωση με τον μίτο της Αριάδης, για λόγους κατανόησης, θα σου πω να ψάχνεις για άκρη σχοινιού που δεν έχει άλλη άκρη. Οταν βλέπεις την άλλη άκρη, παράτα το. Είναι αδιέξοδο.

Ενα καλό ξεκίνημα είναι να σταματήσεις να περιμένεις οτιδήποτε ανταλάγματα για τις πράξεις και σκέψεις σου και δεν θα ενημερώνεις κανέναν για την όποια πρόοδό σου. Για να μην σε πιλατεύουν με τις σκέψεις τους.
Να προβαίνεις σε πράξεις χωρίς νόημα και να προσπαθείς να τις ολοκληρώνεις όσο καλλίτερα μπορείς.
Δεν ξέρω αν γνωρίζεις αυτό που κάνουν σε κάποια μοναστήρια του Θιβέτ. "Ζωγραφίζουν" κάτι τέλεια, καταπληκτικά σχέδια με χρωμματιστή άμμο και μόλις τελειώσουν τα καταστρέφουν. Αυτό ακριβώς μαθαίνουν, ή είναι αποτέλεσμα αυτών που μαθαίνουν. Να είναι τέλειοι χωρίς αντάλαγμα. Αρετή το έλεγαν οι αρχαίοι μας.
Δηλαδή να κάνεις ότι καλλίτερο μπορείς για κάθε τι που κάνεις. Να είσαι παρών/ούσα. Να συγκεντρώνεσαι απόλυτα σ' αυτό που κάνεις.
Πως γίνεται αυτό; Πολύ απλό στην σκέψη, αλλά λιγουλάκι δύσκολο στην πράξη έως την πρώτη φορά.
Μετά θα είναι σχετικά εύκολο να το πετύχεις, διότι έχεις να ανακαλέσεις μια συγκεκριμένη αίσθηση που την βίωσες.
Θα έχεις ανάμνηση πλέον.
Να κάνεις την κάθε σου πράξη σαν να είναι η τελευταία σου. Λογικό, μιας και ουδείς μας βεβαιώει ότι θα ζούμε τα επόμενα 5 λεπτά. Να είσαι άψογος/η. Σκέψου, απολαμβάνεις το φαγητό σου σαν να είναι το τελευταίο σου, για παράδειγμα;
Εννοείται ότι για να μπείς σε αυτήν την διαδικασία, πρέπει να έχεις αποτινάξει από 'πάνω σου τον φυτευτό από την θρησκεία και την κοινωνία φόβο του θανάτου. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς σαν σύμβουλο.
Οταν το πετύχεις αυτό, ή αίσθηση είναι απίστευτη! Ευδαιμονία!
Διότι είναι ενας πολύ καλός τρόπος να σταματήσεις τον εσωτερικό διάλογο. Οταν αποσιάζουν οι καταγραφές των αισθήσεων που μας προκαλούν τα διάφορα συναισθήματα, αυτό που απομένει είναι η ευδαιμονία.
Νομίζω ότι αυτή είναι η αίσθηση που βιώνουμε με τον θάνατό μας, διότι νεκρώνεται ο εγκέφαλος κι επομένως δεν υπάρχουν καταγραφές για συναισθήματα.
Για να το κατανοήσεις καλλίτερα, φαντάσου ότι δεν μυρίζεις, δεν βλέπεις, δεν ακούς, δεν γεύεσαι και δεν έχεις αφή.
Τι θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο συναίσθημα; Αγάπη, μισος, φόβο, κλπ.;

Με τον καιρό αρχίζεις ν' αλλάζεις χωρίς να το καταλαβαίνεις. Μια ένδειξη ότι βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο, είναι ότι βλέπεις πολύ έντονα όνειρα.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες πρακτικές για να το πετύχεις το σταμάτημα του εσωτερικού διαλόγου, διότι αυτό είναι το ζητούμενο και το κλειδί για όλα. Χωρίς αυτό, όλα είναι απλώς λόγια.

Και δεν ξέρω τι σημαίνει "φωτισμένος"...

Edited by - Αίολος on 22/12/2011 11:45:36