- ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ......ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
αν μιλησω ομως λιγο πιο συγκεκριμενα για τα φορουμς.
κατα ποσο ειναι αξιοπιστα? ποιος ειναι ποιος?
επειδη γνωριζομαι με ανθωπο που ξερει απο φορουμς πολλα χρονια μου ειπε
"ψεμμα,υποκρισια,πλανη με σκοπο να σκοτωσεις τον ελεθερο σου χρονο οσο χειροτερα μπορεις.
ενας φαυλος κυκλος που δεν τελειωνει ποτε και που τα ιδια σκηνικα ξαναπαιζονται συνεχως με αλλαγες στο προσωπειο"
εδω θα ηθελα να ρωτησω.......υπαρχουν πολλα προσωπεια?
και πιο ειναι το πραγματικο?
γενικως μεσω του θεματος μου θελω να μου δωσετε την αποψη σας σχετικα με τα φορουμς και το τι πραγματικα ειναι.
ποσο "αξιζει" κανεις να μπαινει σε φορουμς εχει οντως περισσοτερα να "κερδισει" και οχι να "χασει"
ελπιζω να παρω καμμια απαντηση γιατι στην ερωτηση μου στο "προβλημματα των φορουμς" μονο ο ananasss αξιωθηκε να μου απαντησει
Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
"the high council of zakarum"
Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει η υποκρισία σε ποσοστό που υπάρχει και στην πραγματική μας ζωή. Δεν είναι τόσο μεγάλο το «είδος της εξαπάτησης». Ειδικά όταν είσαι σε κάποιον χώρο (φορουμ) για αρκετό καιρό, ο καθένας μπορεί να καταλάβει κάποια βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του άλλου. Αν π.χ. ο άλλος είναι βλάκας, έξυπνος, με γνώσεις ή αστοιχείωτος, θα φανεί νομίζω με το πέρασμα του χρόνου (αυτό φυσικά για «νορμάλ» άτομα, δεν μιλάμε για «ειδικές περιπτώσεις» που έχουν κάποιο λόγο να υποκριθούν), όταν καλείται να κάνει διάλογο.
Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει για άτομα «κομήτες» που περνούν από ένα φόρουμ για λίγες μέρες. Τότε σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε ούτε καν «επιφανειακή» άποψη.
Τώρα για το αν αξίζει... το θέμα είναι νομίζω, τι περιμένει ο καθένας από την παραμονή του σ’ έναν τέτοιο χώρο. Νομίζω ότι αν ο χώρος αυτός είναι «αξιοπρεπής» μπορεί να περάσει κάποιες ενδιαφέρουσες ώρες και να ανταλλάξει κάποιες πληροφορίες, κρατώντας παράλληλα ότι νομίζει εκείνος χρήσιμο. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Το να μπαίνει κάποιος στο Internet για να γνωρίσει κόσμο είναι μεγάλη βλακεία(παρόλο που δεν αποκλείεται και εντελώς να γίνει και καμία καλή γνωριμία).
Πάνω απ'όλα γνώσεις!Γι'αυτό μπαίνω εδώ,για να παίρνω (και να δίνω) γνώσεις και να γνωρίζω διαφορετικούς τρόπους σκέψης.
ΦΙΛΕ/Η Deghar Adhark Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ (ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ...
ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΥΜΣ..
ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ...
ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ..
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ...
quote:
αν μιλησω ομως λιγο πιο συγκεκριμενα για τα φορουμς.
κατα ποσο ειναι αξιοπιστα? ποιος ειναι ποιος?
Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ESOTERICA.gr ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ....
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ...
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ.
(ΒΙΒΛΙΑ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ)
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ, ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ κτλ".
ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΟΥ.
ΕΠΙΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ "ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.
ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ/Η ΜΟΥ Deghar Adhark "ΕΣΥ" ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΟΧΙ....
ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
θα ηθελα να ρωτησω και τι εξης
ο καθενας κοιταει να παρει αυτο που ο ιδιος θεωρει σωστο και καλο ομως η επιλογη ειναι δυσκολη.....επισης το εσωτερικα θα τολμησω να πω οτι εχει τραβηξει λιγο τον κατηφορο....δεν κατηγορω το site ειναι απο τα πιο πετυχημενα και γνωστα στην Ελλαδα ομως παλαιοτερα τα πραγματα ηταν πιο αυστηρα,μια βρισια αν ελεγες σε πετουσαν εξω σημερα ειναι πιο χαλαρα.
επισης υπαρχει και μια μικρη ερημωση....
quote:
αυτό φυσικά για «νορμάλ» άτομα, δεν μιλάμε για «ειδικές περιπτώσεις» που έχουν κάποιο λόγο να υποκριθούν),
για πιο λογο να υποκριθει καποιος....ειναι ανουσιο.
δεν εχει τιποτα να κερδισει μονο να χασει τον χρονο του.
απο την στιγμη που κανει δεν ξερει κανεναν δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος για υποκρισια,εννοω ποιο το κερδος καποιου που θα υποκριθει?
Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
quote:
για πιο λογο να υποκριθει καποιος....ειναι ανουσιο.
δεν εχει τιποτα να κερδισει μονο να χασει τον χρονο του.
απο την στιγμη που κανει δεν ξερει κανεναν δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος για υποκρισια,εννοω ποιο το κερδος καποιου που θα υποκριθει?
Συμφωνώ μαζί σου. Έτσι ακριβώς αγαπητέ μου, σκέφτονται οι λογικοί άνθρωποι.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν και άτομα τα οποία (προφανώς δεν έχουν ουσιαστική ζωή και ψάχνουν μία “online”) που δεν έχουν (ή νομίζουν ότι δεν έχουν) τίποτα να χάσουν. Ούτε καν τον πολύτιμο χρόνο τους. Τέτοια άτομα λοιπόν αρέσκονται στο να δηλώνουν κάτι άλλο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι για να καλύψουν συνήθως κάποια συναισθηματική τους ανασφάλεια και μέσα από την απάτη να επιβεβαιώσουν έστω αυτό το ψεύτικο αποκύημα που έχουν δημιουργήσει στη φαντασία τους. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτά..

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Deghar Adhark ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ESOTERICA.gr ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ 100 ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10000.
ΦΥΣΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ????
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ....
ΒΕΒΑΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΙΤΟ ΑΥΤΟ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν και άτομα τα οποία (προφανώς δεν έχουν ουσιαστική ζωή και ψάχνουν μία “online”) που δεν έχουν (ή νομίζουν ότι δεν έχουν) τίποτα να χάσουν. Ούτε καν τον πολύτιμο χρόνο τους. Τέτοια άτομα λοιπόν αρέσκονται στο να δηλώνουν κάτι άλλο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι για να καλύψουν συνήθως κάποια συναισθηματική τους ανασφάλεια και μέσα από την απάτη να επιβεβαιώσουν έστω αυτό το ψεύτικο αποκύημα που έχουν δημιουργήσει στη φαντασία τους. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτά..
σωστα μιλας.ομως υπαρχουν απειρα φορουσς στο ιντερνετ που καποιος μπορει να κανει γνωριμιες.εγω νομιζω οτι το esoterica εχει ως βασικο οπλο την γνωση.καποιος μπορει να μην ειναι καν μελος να μην εχει μιλησει ποτε και να μαθει ενα σωρο πραγματα.
quote:
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ....ΒΕΒΑΙΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΙΤΟ ΑΥΤΟ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
φυσικα και ειναι θεμιτο αυτο.αν δεν υπαρχουν συγκρουσεις δεν θα μπορουμε να δουμε και να μαθουμε διαφορετικα πραγματα.
οστοσο οι περισσοτερες συγκρουσεις καταληγουν σε εντονες μαχες.
καταρχην σπανιως καποιος απαντσει μονος του.κατα βαση οταν υπαρχει μια συγκρουση οι περισσοτεροι θα παρουν το μερος του "δικου" τους.
θα φερω ενα παραδειχμα με εμας τους δυο.
{δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα και σε σεβομαι πολυ γιατι εισαι σωστος και φερεις δικαως τον ρολο του συντονιστη τον οποιο χρησιμοποιεις σωστα και εντιμα}
ας υποθεσουμε οτι μαλωνουμε εμεις οι δυο για ενα θεμα που το δικιο το εχω εγω.αρχιζω λοιπον να υπερασπιζομαι τις αποψεις μου με παθος.
μετα εσυ απαντας επισης με παθος οτι εχω αδικο.
μετα εγω περναω σε αντεπιθεση και αποδυκνυω οτι εχεις αδικο.
τοτε θα ερθουν τουλαχιστον αλλα 5 ατομα να μου πουν οτι εχω αδικο.
η συζητηση θα συνεχιστει για πολυ ακομα ωσπου η να πειστω οτι ειχα αδικο ενω δεν ειχα η να τα παρω και να αρχιζω να βριζω και το αδικο να μου ερθει δικαιως.
Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
Deghar Adhark ρωτάς για το πόσο οι τόποι αναζήτησης και συζήτησης είναι αξιόπιστοι.
Να σου κάνω αλλιώς την ερώτηση.
Για τι πράγμα στη ζωή σου μπορείς να είσαι 100% σίγουρος;;;;
Τα πρόσωπα που σε περιβάλλουν είσαι σίγουρος πως δεν σου λένε ψέμματα χωρίς να έχεις επιφυλάξεις και αμφιβολίες γι' αυτό;;;;
Εφ' όσον αυτά τα ίδια πρόσωπα συμμετέχουν στα φόρουμς τότε είναι προφανής η απάντηση...
Για μένα πάντως είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμα.
Και είναι λογικό.
Ας πάρουμε για παράδειγμα το φόρουμ στο οποίο βρισκόμαστε.
Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις ανοίγεις ένα θέμα και αναμένεται να ακούσεις χιλιάδες απόψεις για το θέμα αυτό..
Και μόνο αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό...
Εφ' όσον δεν εμπιστεύομαστε τον κόσμο γύρω μας και ζούμε γεμάτοι με ανασφέλειες, δεν μπορούμε να μιλάμε για αξιοπιστία των φόρουμς απ' τη στιγμή που ομιλούμε με άτομα που δεν γνωρίζουμε...
Η γνώμη μου είναι αυτή.....
Φιλικά πάντα
Φωνές, αλαλαγμοί, χαρές
ενθουσιασμοί, ζητωκραυγές!
Και ποιος τολμάει να τους πει
πως νίκησαν οι δύσμοιροι
τρέχοντας στον ανεμπόδιστο δρόμο της κατηφόρας...
Χρ. Κατσιγιάννης
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
αλλωστε ενα απο τα πιο σημαντικα ρητα της ανθρωποτητας
τα παντα ρει
Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
Dedghar έχεις δίκιο όταν λες ότι το Esoterica δεν είναι όπως παλιότερα.
Ο λόγος απλούστατος.Είναι αυτό που επισήμανε ο Avatar.Τα σημερινά μέλη είναι δεκαπλάσια από προηγούμενες εποχές.
Αυτή η πολυφωνία και "πολυκοσμία" μοιραία φέρνει το "χάος".Παλιότερα ήταν λίγα τα μέλη και υπήρχε περισσότερη σοβαρότητα και μεγαλύτερη διάθεση για ποιοτικό διάλογο.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο χώρος αυτός έχει "παρακμάσει".Έχει μέλλον,αρκεί να ανανεώνεται.
quote:
Ο λόγος απλούστατος.Είναι αυτό που επισήμανε ο Avatar.Τα σημερινά μέλη είναι δεκαπλάσια από προηγούμενες εποχές.
Αυτή η πολυφωνία και "πολυκοσμία" μοιραία φέρνει το "χάος".Παλιότερα ήταν λίγα τα μέλη και υπήρχε περισσότερη σοβαρότητα και μεγαλύτερη διάθεση για ποιοτικό διάλογο.
πραγματι καθε μερα μπαινει και απο ενα καινουργιο μελος.
βασικα νομιζω οτι το προβλημα ειναι λιγο στα τοποικ....υπαρχουν παρα πολλα εκτων οποιων τα περισσοτερα ειναι ιδια με αλλα με διαφορετικες ονομασιες.
νομιζω οτι ο χωρος του esoterica δεν θα παρακμασει ποτε απλως θα αλλαξει.τα παντα αλλαζουν.
και για να επιστρεψω στην πολυκοσμια θα ηθελα να πω οτι εχω παρατηρησει οτι κυριως νεα μελη στηριζουν το εσωτερικα.
κυριως στις απαντησεις απαντανε μελη με μυνηματα απο πενηντα μεχρι τριακοσια.
σπανιως βλεπουμε συζητηση με μελη με μεγαλο αριθμο μηνυματων.
Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
quote:και για να επιστρεψω στην πολυκοσμια θα ηθελα να πω οτι εχω παρατηρησει οτι κυριως νεα μελη στηριζουν το εσωτερικα.
κυριως στις απαντησεις απαντανε μελη με μυνηματα απο πενηντα μεχρι τριακοσια.
σπανιως βλεπουμε συζητηση με μελη με μεγαλο αριθμο μηνυματων.[/i]
Σωστή η παρατήρησή σου Deghar Adhark!
Πραγματικά, τα forums είναι ένας τρόπος για να περνάς την ώρα σου -δημιουργικά και μη. Παρ'όλ'αυτά, μπορείς -σε ορισμένες περιπτώσεις- να ενημερωθείς για κάποια θέματα που σε ενδιαφέρουν, ή να λύσεις απορίες που μπορεί να σε απασχολούσαν για πολύ καιρό.
Τώρα, για το "ποιος είναι ποιος"...
Κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει με ακρίβεια! Η αξιοπιστία των forums εξαρτάται από το χαρακτήρα και από το επίπεδο των μελών τους. Από τη στιγμή, λοιπόν, που συμμετέχουν πολλά μέλη με διαφορετικά χαρακτηριστικά, είναι λογικό και η αξιοπιστία τους να μην είναι σταθερή!
-----------------------
"I have no master. I am CHAOS!"
[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.
θέτεις ένα ερώτημα στο οποίο δεν υπάρχει απάντηση, υπάρχουν μόνο κάποιες εμπειρίες - αναφορές.
Είναι φυσικό τέτοιοι χώροι να κομίζουν όλα τα καλά και τα κακά της ανώνυμης επικοινωνίας.
Εγώ πιστεύω ότι μπορεί κανείς (αν έχει κάποιο μέτρο) να αξιοποιεί θετικά τη δυνατότητα να επικοινωνεί με άτομα σε ένα κάποιο βάθος. Αυτό δίνει την ευκαιρία να συγκροτείς πάνω απ'όλα τη δική σου σκέψη. Ακόμη και όταν μπαίνεις στη διαδικασία να απαντήσεις κάτι σε κάποιον πρώτα κινητοποιείται ο δικός σου μηχανισμός κατανοησης και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια βαθύτερη συγκρότηση.
Από την άλλη σίγουρα πρέπει να είναι κανείς επιφυλακτικός. Εγώ (πάλι) νομίζω πως υπάρχουν και αξιόλογα άτομα (όπως άλλωστε είναι φυσικό).
Στους χώρους που κυριαρχεί ο παγαπόντης ο Ερμής όλα να τα περιμένεις.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Είτε τον καλέσεις είτε όχι ο Θεός είναι παρών.
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Deghar Adhark,kost ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΠΙΚΣ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΕΝΤΟΝΕΣ...
ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΤΩΡΑ....
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ESOTERICA.gr ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ...
Ο ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ESOTERICA.gr....
ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΙΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΙΣΩ ?????
ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ....
ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Συμφωνω απολυτως με την Oneiric1
Αγαπητε Deghar Adhark ψεμα πλανη υποκρισια μπορει να τα συνα ντησεις παντου.Τουλαγχιστον εδω εισαι απο μακρια.
Στο συγκεκριμενο Φορουμ ισως υπαρχουν και τα παραπανω στοιχεια οχι ομως σε καθολικη μορφη.Αν μη τι αλλο σου δινει την δυνατοτητα να εκφρασεις σκεψεις και να ανταλαξεις αποψεις για θεματα που δεν ειναι ευκολο να συζητησεις εξω ουτε απο κοντα.
Στο επομενο ερωτημα που θετεις [γιατι να μην διαβαζεις απλως και να συμμετεχεις] η υποκειμενικη μου αποψη ειναι οτι ισχυει οτι ισχυει για ολους που τους αρεσει να φιλοσοφουν και το μπλα -μπλα.
Οταν δεις μια συζητηση που σου αρεσει συμμετεχεις οπως γινεται και εξω,οταν εχεις αγνοια απλως βλεπεις η ακους αντιστοιχα.Επεισης δημιουργουνται αποριες.Πως θα τις εκφρασεις και πως θα οδηγησεις τους αλλους στο πνευμα σου χωρις συμμετοχη?
Εγω παντως δεν το κανω για να περναω την ωρα μου.Ας εβλεπα τηλεοραση
η ας εβγαινα εξω .Οσο για τις γνωριμιες κοντευω να απομονωθω και απο αυτες που εχω ,που να προλαβω και αλλες ...
Τωρα για τα προσωπια δεν ξερω να σου πω ΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ σε κατι θα υπαρχουν αν οχι αφου δεν γνωριζομαστε γιατι να ειμαστε πλαστοι?
Αρκετα σοου δινουμε εξω, παλι...?
φιλικα με υποψια αλλα σταθεροτητα
quote:
ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ....ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ...
συμφωνω οτι οι εμπειριες ειναι μαθηματα για το μελλον αλλα πολλες φορες μελλον-παρον-παρελθον μοιαζουν.
οστοσο αν και ειμαι απο αυτους που δουλευουν πολυ με το παρελθον το να κοιτας μπροστα ειναι καλο ξεροντας ομως το πισω
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.......ΤΡΕΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
Avatar φυσικά και υπήρχαν και παλιότερα διαφωνίες.Όμως θα έλεγα ότι ήταν πιο "ποιοτικές" διαφωνίες και λιγότερο "κοκορομαχίες".
Τα τελευταία 1-2 χρόνια θυμάμαι ότι έμπαινα στο Esoterica και συχνά έβλεπα αναίτιες λογομαχίες που γινόντουσαν περισσότερο για να γίνουν και όχι για να βρεθεί κάποια απάντηση.
Πάντως έχεις δίκιο ότι δεν έχει σημασία να λέμε αν ήταν καλύτερα τότε ή τώρα.